|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Cytat:
![]() Chciałabym śnilo mi się 2 razy, że urodziłam chłopca zobaczymy......
|
||
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak narazie kolo 3 kg przytyłam
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierogi no to mogą być owsiki, nie zaraź się jak co bo od dziecka to w 3 sekundy można.
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie jakoś się sprawdza choć on nie jest tego świadom ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja nie znam jeszcze płci a też kupuję chłopięce na dziewczynkę nie mam absolutnie nic i żadnch możliwość dostania od kogoś. Siora wydała wszystko gdy sie okazało, że pierwzego będę mieć synka
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie my sierpniowe mamusie mogłybyśmy odkupować ciuszki od mam które teraz rodzą.... A my mogłybyśmy odsprzedawać mamom które urodzą np grudzień , styczeń... Tak jak ja, nie dostanę ciuszków od nikogo bo nie mam koleżanek w ciąży teraz ani takich które dopiero urodziły. Więc kupuję wszystko nowe, a nie zniszczy się to przecież...
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na razie 1 kg do przodu, ale zamierzam wybrać się do dietetyczki bo mam wizytę w pakiecie medycznym.
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobicie badania i lekarz na pewno coś przepisze i przejdzie
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Biust też trzeba smarować, jest niestety narażony na rozstępy
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
A nom ja smaruje brzuch uda piersi i pośladki nie żałuję oliwki
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Gosia jeszcze będziesz miała duuzy brzuszek, zobaczysz
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Ja tak samo. W poprzedniej ciąży zrobiło mi się kilka na biuście ale nie ma tragedii
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie niczym nie smaruje, wiem, że powinnam bo mam tendencję do rozstępów, ale jakoś nie umiem się zabrać za zakup kremu
|
#3284 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak pogoda taka dziwna, choc tu strasznie wiatr wieje. Nie warto się szwendać jeśli nie trzeba ![]() Cytat:
Oj przyznam,że ja też z bolami poszłam wpierw do swojego gina...a od Niego od razu do szpitala. Nie wiem dlaczego w sumie,bo chyba przez to,że prowadzący. Swoją drogą jakbym się zwijała to już raczej bym od razu na IP jechała(też spotkałam taką dziewczyne jak była na kroplowce po jelitówce) Cytat:
daj Mu chwile ![]() Cytat:
![]() a powiedz jeśli oczywiście chcesz. Dlaczego jesteś przeciwniczką porodu rodzinnego? Cytat:
. U nas na szczęscie tak nie było,choć po cichu liczyłam,że może córa się uda. Jednak najważniejsze dla mnie aby zdrowe było.No wiesz teściowa będzie musiała jakoś z tym życ ![]() Cytat:
Witam w klubie,bo po mnie też. Ja przytyłam 1 kg i w sumie nie to,abym miała coś przeciwko . Z ciekawości sprawdzałam sobie swoją poprzednią karte ciąży i też startowałam z podobną wagą i dobiłam do +14kg. Zobaczymy co będzie terazCytat:
za dużo pocytowałam i mi żeżarło ;/ ja właśnie gotuje jakiś rosól(choć sam ten zapach mnie dobija,mimo kataru). Jak wroci TZ to sobie porobie inhalacje i te inne cuda ktora zalecił dr. Może coś odpuści. Moj Rob wczoraj wieczorem spytał,czy może pogłaskać braciszka .Wiem,że to hormony,ale tak mnie to rozczuliło. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
. Body,pajace etc to wiadomo,że zawsze się przydadzą...ale wielu rzeczy pozniej nie zalożyliśmy. Niemniej to też dobra opcja,ale Ty z tego co piszesz też nie masz;/Ja dużo też kupiłam przez allegro i przyznam,że ani razu się nie naciełam..najlepiej wychodziły Zestawy/komplety. Może tak spróbuj.Ty bardziej,że dla takich maluchow tj piszesz...to naprawde jest jak nowe- nie zdąża poniszczyć . Ja akurat mam większość teraz po Synku(choć w złości kiedyś sprzedałam zestaw body
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3286 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reklama to wszelkie działania prowadzące do uzyskania korzyści materialnych i do darmowej reklamy stron zbieżnych z tematyką serwisu wizaz.pl (prywatne strony, blogi, galerie itp...) Użytkownicy o długim stażu mogą liczyć na złagodzenie kary w postaci samego upomnienia, ale przy recydywie, kara punktowa będzie podwojona. Więc takiego wątku nie będzie bo nie można Jedynie można przeprowadzić nieodpłatne wymianki na targowisku Wiem wiem, smaruję Cytat:
Chociaż mam w tym tygodniu bardzo dużo pracy
|
|
#3287 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że wszystko w porządku to jest nas więcej, które nie znamy płci.Cytat:
Tu masz rację, nic tak nie pomoże jak własna intuicja. Jak to dobrze, że mi się nikt w kp nie wtrącał. Teściowa swoje dzieci butelką karmiła, to tylko powiedziała, że się nie zna i żebym robiła jak uważam. Cytat:
Byłam na wizycie, mam kontrolować ciśnienie 3 razy dziennie bo wyszło 135/85. Pytałam co z bólem głowy i jeśli nadal będą to mam iść do okulusty, latyngologa i jeszcze gdzieś, ale zapomniałam z tego wszystkiego. Wstępnie kolejna wizyta 16.03 chyba, że coś by się działo to wcześniej przyjść. Tż chory, poszedł do lekarza i ma tydzień zwolnienia. Chyba jest z nim źle bo to była 2 wizyta lekarska od kąd go znam (8 lat). Wróciłam z praktyki i jestem padnięta, zmęczyłam się szpitalem. W poprzedniej ciąży miałam sporo energii i pracowałam w sklepie do 7 miesiąca a teraz? Nie wiem jak dotrwam do czerwca. Zaczynam 15 tydzień i jestem 2 kg do przodu, wątpię czy plan 10 kg jest realny ![]() Jest na oddziale taka dziewczynka 2 miesiące, leży od dwóch tygodni i mamy ani razu nie było. Ma 3 kg, wzmożone napięcie, asymetrię i problemy kardiologiczne. Jutro przewożą ją do innego szpitala a matka, że niech robią co chcą. Dlaczego takimi rodzinami się nikt nie interesuje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba i tak będę wszystko nowe kupowała. Ceny tragiczne nie są. Dziś bodziki w pepco kupowałam i ceny takie że w szoku byłam. Najtańsze za 5,99zł a najdroższe z długim rękawem za 9,99zl kupiłam. Spodnie piękne Materiał bardzo fajny, mięciutki, milutki... Wiadomo są tam też tandetne np dresy z bluzą po 15zl na r 62 ale materiał taki że za darmo bym nie brała. Kocyk też dziś wrzuciłam fotkę, za 19,99zł a na all znalazłam taki sam wczoraj za 29,99 plus przesyłka.
|
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() goooosienka-też planuję poród rodziny chociaż na początku byłam do tego nastawiona sceptycznie, zwłaszcza jak nie byłam jescze w ciąży. ![]() Trochę się obawiałam tej sytuacji gdzie mąż na wszystko patrzy itp.ale teraz wiem ze to głupie myslenie.Mąż koleżanki opowiadał nam w sb że niema nic piękniejszego,że się poplakał jak położyli jej małego na brzuchu.Dla niej to było natomiast OGROMNE wsparcie w czasie kiedy miała skurcze,kiedy miała isc pod prysznic,chodzic.ogromnie jej pomagał Tylko to jest też kwestia kto jakiego ma męża |
|
|
|
#3291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
łooo matko, poleciałyście z koksem
pół dnia mnie nie było, a tu tyle nadrabiania.... Zacznę od pochwalenia się zakupy w lumpku zaliczam do udanych i mam małe wyrzuty sumienia, że przepłaciłam, bo dałam dałam za nie całe 5zł i 6 zł Jedna (ta nowa) podobna do tej :http://www.hm.com/pl/product/87632?article=87632-B - podobny kolor, różni się tylko tym, że nie ma tego paseczka, a druga czarna tunika z ozdobnymi kamyczkami na ramionach (ale nie znalazłam jej w sklepie on line - jakaś stara kolekcja pewnie Cytat:
a ja się dzisiaj tak napakowałam, że ruszyć się nie mogę miałam przepyszny ryż z kurczakiem gyros Witaj Cytat:
![]() Cytat:
a można wiedzieć dlaczego? ja mojego męża namówiłam na poród rodzinny i mam nadzieję, że mi się nie wyłamie Cytat:
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
no, masakra.
Ja jak z córcią kilka razy w szpitalu wylądowałam nawet na5 minut nie zostawiłam. Najwyraźniej ,,taka z niej mama,, za 5zl ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
o, dziękuję za podpowiedź, myślałam że też miesiąc muszę tu być by być na 1 stronkę wpisana
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do przecinania pępowiny już Cię odpowiednio zasłonią Tak przynajmniej mówiła mi położna---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej się martwię jak sobie moja babcia poradzi godzinę z małym, ale może będzie spał
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo,że w pepco są różnej jakości ciuchy, dlatego oglądam 5 razy i czasem uda siętrafić. Widzę,że te bluzki dobre gatunkowo- dinseya w sumie cena pierwotna 19 zl :-/ Trochę mi się łezka zakręciła w oku ( chyba hormony) jak spojrzałam kątem oka na te bodziaki w różowe wstążki itp POmyśleć,że nigdy takich nie założe i nie zrobie kitek. Trudno ...
|
|
#3299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupiłam sobie 2 ciążowe bluzeczki i różowy kaftanik:P chociaż nie wiem czy to dziewczynka...ale za 1zł razem dałam 3zł.Fajna sprawa.Poco kupować coś super nowego jak zaraz tym rzucę i będzie leżało w szafie A u nas we wtorki wszystko za 1zł!
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam za ktorymś razem jak leżałam z moją malą w szpitalu na nasze sali byly jeszcze dwie mamy ze szkrabami i mała dziewczynka 1,5roku sama. Na początku dziwiłam się, gdzie mama, nikt jej nie odwiedzał. Na drugi dzień okazało się że ta dziewczynka jest z domu dziecka. Przez cały pobyt nikt do niej nie przyszedł. Tylko siostry zerkały do niej i 3 czy 4 razy dziennie brały podać butle i przewinąć. Moja mała jak dowiedziała się że ta Asia jest z domu dziecka kazala mężowi jechać do domu i przywieść wszystkie za małe ciuszki i kilka maskotek którymi sie nie bawi ... a miała 4 latka. Mamy z sali zebrały się i razem opiekowałyśmy się małą. Zrobiłyśmy zrzutkę kasy kto ile da na całym oddziale i jeden z tatusiów pojechał po rzeczy dla dziecka, pampersy, zabawki, ciuszki. Wtedy zamarzyłam o adopcji.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pogrzeb był piękny ale mógł mieć jeszcze piękniejsze życie :

i przegryzłam ciastem z budyniem i śliwkami
super , że z dzidzią ok

zakupy w lumpku zaliczam do udanych