Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 16:18   #2401
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Wiadomo, jak na NFZ cholota to lepiej już zaplacic
Wszyscy dobrzy lekarze przenieśli się do innych miast.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:20   #2402
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Lucky to kolo mnie jest. Znaczy no kawalek dalej ale moj powiat;p
Ola ty nie gdzies kolo radomia mieszkasz?
Lucky szkoda ze nie wiedzialam ze tu bedsiesz

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Tylko ze ja mieszkam 50 km od tego miejscw gdzie.bylas i u mnie nie ma obornika itp;p wiocha ale bardziej cywilizowana pod tym wzgledem bo malo rolnikow. Chociaz niedaleko mnie robia blokady te na cala polske slynne ostatnioheh
A wesele gdzie bylo tez w tej miejscowosci co pisalas. Czy tam tylko slub
I jakie nowe tradycje poznalas ?
No my jak przejeżdżaliśmy przez inne wioski to jeszcze było OK ale tam tooo pola, bardzo stare domy i gospodarstwa.. u Nas w niektórych wioskach też taka dziura zabita dechami tyle że bez dużej ilości rolników
Wesele było w Siedlcach no i tam też byliśmy w hotelu..
Ogólnie było Ok . Poza tym że Panna Młoda mało zadowolona była z własnego ślubu, mało co uśmiech gościł na jej twarzy a w Kościele to już wgle był szook.
Stary 2015-02-16, 16:21   #2403
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
No my jak przejeżdżaliśmy przez inne wioski to jeszcze było OK ale tam tooo pola, bardzo stare domy i gospodarstwa.. u Nas w niektórych wioskach też taka dziura zabita dechami tyle że bez dużej ilości rolników
Ogólnie było Ok . Poza tym że Panna Młoda mało zadowolona była z własnego ślubu, mało co uśmiech gościł na jej twarzy a w Kościele to już wgle był szook.
Po fakcie może sie zorientowała że to jednak nie to :p
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:23   #2404
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Co to za firma???? szukam wygodnych szpilek.
Ja je kupiłam 2 lata temu w Galerii w sklepie Centro. I służą mi bardzo a kupiłam je na promo coś ok. 100zł.

O w tym : http://pl.centrofashion.com/

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2015-02-16 o 16:31
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:24   #2405
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Coooo??? A może im kazali .
Stary 2015-02-16, 16:25   #2406
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Idę do doktorki, z którą będe w kontakcie telefonicznym. Szczerze towole chodzić prywatnie bo inaczej traktują.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Co to za firma???? szukam wygodnych szpilek.
Akurat na diabetologa.to.trafilam.n a.cud kobiete na nfz. u mnie.nie ma dla ciezarnych oprocz tej kobiety takze nawet jakbym xhciala orywatnie to.nie ma jak

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:30   #2407
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Coooo??? A może im kazali .
Nooo mówię Wam że na przysiędze się zawahała dość długo była totalna cisza i się biedna rozpłakała, a później jakoś wypowiedziala te słowa ... No wiecie ona zaszła w ciąże .. no i rodzice mlodego mowili że musi być ślub, no nie wiem jak to tam do końca było czy faktycznie nie chciała czy się zestresowała czy co .. Ale po jej twarzy było widać, że to nie jest jej wymarzony dzień w życiu.
Stary 2015-02-16, 16:38   #2408
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja je kupiłam 2 lata temu w Galerii w sklepie Centro. I służą mi bardzo a kupiłam je na promo coś ok. 100zł.

O w tym : http://pl.centrofashion.com/
Dzięki .

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Nooo mówię Wam że na przysiędze się zawahała dość długo była totalna cisza i się biedna rozpłakała, a później jakoś wypowiedziala te słowa ... No wiecie ona zaszła w ciąże .. no i rodzice mlodego mowili że musi być ślub, no nie wiem jak to tam do końca było czy faktycznie nie chciała czy się zestresowała czy co .. Ale po jej twarzy było widać, że to nie jest jej wymarzony dzień w życiu.
O kurcze. Nikt by mnie do slubu nie zmusił. Uciekłabym .
Stary 2015-02-16, 16:47   #2409
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzucę Wam tu na szybko takie z tel. a później się postaram o coś lepszego bo muszę spadać Jestem jedynym mobilnym kierowcą dzisiaj więc każdy coś chce
A to ja.... Swoją drogą nie ma to jak kupić 3 sukienki i nie założyć żadnej
Też od razu rzuciły mi się w oczy te mega szpilki Ja ostatnio pojechałam do rodziny w butach na ok 6cm obcasie (grubym) a bratowa mnie zjechała, że w takich butach w ciąży chodzę
Pięknie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
W sumie nic takiego:/ brzuch w nocy mnie już bolał, nad ranem mnie pogoniło raz. Śniadanie zjadłam lekkie bo tylko płatki owsiane na chudym mleku 0,5% sobie zrobiłam. Po śniadaniu po godzinie znowu mnie pogoniło. Potem był obiad, zjadłam tylko rosół. No i po tym rosole też już raz leciałam, a teraz dalej bulgota/wzdyma/boli... Wzięłam espumisan i liczę, że przejdzie. Piję wodę i zdycham bo czuję się niebardzo :/
UUuu następna mam nadzieję, że szybko przejdzie

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Hejka. ..
Trochę się czuję źle. Na 17 jadę zawieźć Tż do chirurga. ... będzie miał torbielkę włosową wycinaną.... i to na d....... Trzymcie kciuki. ... będzie mi leżało .... Biedaczysko....
Sprawa juz tak długo się ciągnie aż stwierdziliśmy że nie ma co jakbym urodziła wtedy ja i on pochlastani ....
Kciuki!

Cytat:
Straszne To jakaś młoda dziewczyna??? Jeny nie ma nic gorszego niż ślub pod presją

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:50   #2410
mimi_77
Zakorzenienie

Wasze kciuki pomogły! Zdałam na 4 i na 5 Teraz za dwa tygodnie znów dwa i na razie finito!

Ide Was nadrabiać. Mam nadzieję, że czujecie się dobrze?

Kupiłam pierwsze rzeczy do wyprawki - podkłady poporodowe, majtki siateczkowe i 2x pampers 1.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:51   #2411
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Ubrałam się i jadę na zakupy. Część ciuszków już wyprałam, własnie się suszą. Jadę kupić co tam mi jeszcze potrzeba i będę spokojniejsza. oczywiście tak z buta do Rudy Śląskiej się nie dostanę. Więc zostało na tym, że jutro mam wizytę u swojego lekarza, a w czwartek w Rudzie konsultacje z tym lekarzem, który podobno super prowadzi ciąże z konfliktem serologicznym. Także jeszcze trochę muszę się uzbroić w cierpliwość.
Stary 2015-02-16, 16:54   #2412
agnes188
Zakorzenienie

Mimi gratki
Hania bedzie dobrze ale dawaj na biezaco znac co i jak z tym konfliktem u ciebie
Tez zaczelam prac ciuszki dzis ale jeszcze duzo przede mna bo mam tego duzo za duzo

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:57   #2413
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Wasze kciuki pomogły! Zdałam na 4 i na 5 Teraz za dwa tygodnie znów dwa i na razie finito!

Ide Was nadrabiać. Mam nadzieję, że czujecie się dobrze?

Kupiłam pierwsze rzeczy do wyprawki - podkłady poporodowe, majtki siateczkowe i 2x pampers 1.
. A gdzie pampersy kupowałaś???

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Ubrałam się i jadę na zakupy. Część ciuszków już wyprałam, własnie się suszą. Jadę kupić co tam mi jeszcze potrzeba i będę spokojniejsza. oczywiście tak z buta do Rudy Śląskiej się nie dostanę. Więc zostało na tym, że jutro mam wizytę u swojego lekarza, a w czwartek w Rudzie konsultacje z tym lekarzem, który podobno super prowadzi ciąże z konfliktem serologicznym. Także jeszcze trochę muszę się uzbroić w cierpliwość.
Dziś pytałam mojej ginekolog. Powiedziała, że kobiety z grupą rh- bada się 3 razy odczyn coumbsa i czasami się zdaża, że wychodzą przeciwciała ale jest to mało prawdopodobne po podaniu surowicy po pierwszym porodzie .
Stary 2015-02-16, 17:13   #2414
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
hej
Witam się w ponurym nastroju... noc koszmarna.. pól nocy nie spałam i chodziłam do toalety...brzuch bolał, ale nie tak jak zawsze na @ tylko właśnie kłujacy ból spowodowany tym czyszczeniem... w nocy jeszcze raz mnie przeczyściło..
po 4 rano małż zrobił mi herbatę, wypiłam i po mękach zasnęłam jakoś po 5 rano i całe szczęście do 9 pospałam staram się dużo pić coby się nie odwodnić, bo czytałam, że niebezpiecznie..
Czekam co dzisiaj będzie ...

za wizyty

Fistaszek za zakupy

Baset zaciskaj nogi, będzie dobrze

dużo dziewczyn zginęło zauważyłam Co z Olimpią ? Asiuk ?
Może pojedź na pogotowie??

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
aaa no i dzisiaj zaczynam 7 miesiąc czyli III trymestr szkoda, że w takim nastroju
uczczę to nie ruszaniem dupska z łóżka

Cytat:
Jak ktoś ogląda Chirurgów, to nowy odcinek to totalny wyciskacz łez w naszym stanie szczególnie.

Siedzę uślimtana po uszy, oby nikt nie przyszedł zanim się nie ogarnę, bo wyglądam jak ostatnia tragedia.

I jakoś słabo się dziś czuję :/ Mam wrażenie, że to leżenie bykiem okrada mnie z sił...

Muszę zacząć ogarniać wyprawkę... I powiem wam, że ja im więcej czytam tym mniej wiem...

Czym to dziecko myć, czym smarować... Oszaleć idzie Jak ubierać... Jedni radzą bodziaki, bo się nie podwijają na pleckach, inni, że na początek absolutnie nie bodziaki, bo ciężko ubrać, kaftanik wygodniejszy i nie zakrywa kikuta, który musi mieć dopływ powietrza. Jedni radzą kąpać codziennie, inni, że co 2-gi trzeci dzień. Jedni nie polecają kupować małych ciuchów, inni, że kupić i to sporo... W każdej książeczce i gazecie też co innego pisze.

Ja chyba nie zostałam ulepiona z dobrej gliny na matkę, bo zaczyna mnie ogarniać panika, że ja tego nie ogarnę zwyczajnie w świecie...
Mam identycznie... dzisiaj jak ustałam przed pólką z dzidziusiowymi kosmetykami to zachciało mi się płakać...

Cytat:
Jestem.
Wszystko ok. Mały waży 850 g. Szyjka bez zmian, łozysko ok, wody ok.
Zakaz współżycia, zeby sie nie denerwować. Skierowanie do diabetologa choć na wyrost bo norma po dwóch godzinach od zeszlego roku to 153 a ja mam 153,3. Skierowanie na próby wątrobowe o bilirubina w moczu.
Będe raczej połozona wczesniej doszpitala bo przy cukrzycy ciążowej obserwacja od 40 tyg. na oddziele a nie wiem czy nie zdecyduje się rodzić w innym szpitalu to ustale z Pania ginekolog kiedy mam przyjechać na oddział bo moge nie zdążyć (poprzednio rodziłam 2 godziny).

Cytat:
Hejoooo Witam się po weekendzie

Dopiero się ogarnęlam trochę, rozpakowałam torby i wracam do rzeczywistości Powiem Wam że ciekawie było.

Pani młoda miała dłuższą chwilę zawahania podczas przysięgi.. wszyscy stali z wielkimi oczyma jak rozwinie się akcja ale na szczęście cała ceremonia i przyjęcie odbyło się do końca. Emocje byly

Miałam okazję poznać nowe obyczaje jakie panują w tej części kraju i zwiedzić trochę tamtejsze okolice ...Jedno jest pewne nigdy za nic w świecie nie chciałabym tam zamieszakać Totalne pustkowie, stare chatki i wieeeelkie gospodarstwa a w powietrzu unoszący się smród obornika.

Hmm co Wam tu jeszcze napisać
No niexle. Ale akcje ... ;/ Pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Mimi gratki
Hania bedzie dobrze ale dawaj na biezaco znac co i jak z tym konfliktem u ciebie
Tez zaczelam prac ciuszki dzis ale jeszcze duzo przede mna bo mam tego duzo za duzo

Cytat:
. A gdzie pampersy kupowałaś???

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Dziś pytałam mojej ginekolog. Powiedziała, że kobiety z grupą rh- bada się 3 razy odczyn coumbsa i czasami się zdaża, że wychodzą przeciwciała ale jest to mało prawdopodobne po podaniu surowicy po pierwszym porodzie .
W rossmanie. Dostałam od teściowej karte pdoarunkową do Rossmana i wykorzystałam dziś. Zaraz ide robić zakupy w gemini wg wyprawki bobasa http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-02-16, 18:00   #2415
truskawkaxx
Zadomowienie

Trochę przespałam i jest lepiej. Już nie biegam do kibelka i bulgotanie trochę minęło...

A paradoksalnie poprawiło mi się po... espumisanie zajedzonym dwoma kromkami z domowym smalcem ze skwarkami i przyprawami. I to się w żołądku trzyma... No nie ogarnę.

Dorzuciłam sobie do zamówienia jeszcze sól fizjologiczną, sól morską, octanisept i saszetki tantum rosa i jeszcze trochę i będzie 400zł.

A chcę kupić jeszcze :

monitor oddechu z nianią
inhalator
linomag
krem na każdą pogodę
krem z filtrem mineralnym (bioderma)
oliwka hipp-a lub jakieś mleczko
2 paczki pieluch newbornów
pieluchy flanelowe 5 szt

No i chyba wtedy w miarę wszystko bym miała. Ciuchy wypiorę poprasuję...

To do ogarnięcia zostanie tylko moje przerażenie Luzzz....
Stary 2015-02-16, 18:05   #2416
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ech...

Żeby się nad sobą juz nie użalać wzięłam się za sprzątanie, gotowanie i pranie tych miniaturek
w efekcie, mamy jakieś pozory porządku, grochówkę na piecu i pierwsza suszarke ubranek...

Poza tym dziś matki boskiej pieniężnej, ja tu cała happy, bo wczoraj przecież z TŻ rozmawialiśmy że po farby pojedziemy i ruszy z remontem, póki jeszcze w domu jest, a on mi wyskakuje teraz jak filip z konopii ze przecież od jutra 1 dzień do pracy... no naprawdę... szybko sie obudził i znowu sie do weekendu odwlecze wszystko

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-16 o 18:07
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 18:07   #2417
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Ech...

Żeby się nad sobą juz nie użalać wzięłam się za sprzątanie, gotowanie i pranie tych miniaturek
w efekcie, mamy jakieś pozory porządku, grochówkę na piecu i pierwsza suszarke ubranek...

Poza tym dziś matki boskiej pieniężnej, ja tu cała happy, bo wczoraj przecież z TŻ rozmawialiśmy że po farby pojedziemy i ruszy z remontem, póki jeszcze w domu jest, a on mi wyskakuje teraz jak filip z konopii ze przecież od jutra 1 dzień do pracy... no naprawdę... szybko sie obudził i znowu sie do weekendu odwlecze wszystko
a to gamoń jeden
Stary 2015-02-16, 18:10   #2418
mimi_77
Zakorzenienie

Co o tym myslicie? http://www.aptekagemini.pl/avent-zes...niemowlat.html

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-02-16, 18:12   #2419
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Trochę przespałam i jest lepiej. Już nie biegam do kibelka i bulgotanie trochę minęło...

A paradoksalnie poprawiło mi się po... espumisanie zajedzonym dwoma kromkami z domowym smalcem ze skwarkami i przyprawami. I to się w żołądku trzyma... No nie ogarnę.

Dorzuciłam sobie do zamówienia jeszcze sól fizjologiczną, sól morską, octanisept i saszetki tantum rosa i jeszcze trochę i będzie 400zł.

A chcę kupić jeszcze :

monitor oddechu z nianią
inhalator
linomag
krem na każdą pogodę
pieluchy flanelowe 5 szt

Mi dziś przyszło zamówienie z gemini, jeszcze troszkę mi brakuje,ale już sporo do przodu..
Masz jakiś monitor oddechu na oku? Wklej linka jak coś

Fistaszek za wizytę!!
Baset trzymam kciuki,żeby rozwarcie minęło a wyprawką się nie martw, wszystko możesz przez neta zamówić - ja praktycznie 95% przez neta bo w stacjonarnych nie ma nic albo cienki wybór

Myko daj znać jak tata...

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 18:13   #2420
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
hmmm myślę, ze jest ok.
i termometr, no i reszta tych akcesoriów.. i cena chyba w miarę
Stary 2015-02-16, 18:16   #2421
truskawkaxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majam jakowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Z góry byłam nastawiona na aspirator : katarek plus, więc aspiratora bym nie użyła.

Termometru upatrzonego jeszcze nie mam. Więc tu się nie wypowiem.

Nożyczki dla malucha to kwestia kilku zł. Podobnie szczoteczka z grzebyczkiem.

Więc moim zdaniem zestaw nie warty swojej ceny.

Z listy:

aspirator katarek plus
zestaw szczotka plus grzebyczek
szczoteczka do masażu dziąsełek
nożyczki dla maluchów

Mam w sumie : 59zł +/- . Z czego najdroższy był Katarek (i to najdroższy chyba aspirator z gemini bo prawie 40zł. No, ale ma dobrze opinie i dziewczyny też polecały, że warto w niego zainwestować).

Termometry takie jak na zdjęciu są tam jakoś po 20 parę zł.
Stary 2015-02-16, 18:18   #2422
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

A chcę kupić jeszcze :

monitor oddechu z nianią
inhalator
linomag
krem na każdą pogodę
pieluchy flanelowe 5 szt

A co to krem z filtrem mineralnym (bioderma)???
Stary 2015-02-16, 18:20   #2423
201606011622
Konto usunięte

podpinam się pod pytanie
Stary 2015-02-16, 18:20   #2424
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Nie opłaca się.
Stary 2015-02-16, 18:22   #2425
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tych rzeczy korzystałam tylko z nożyczek i szczoteczki na palec, grzebień duuużo później bo synek miał mało włosków
Nie ufam takim termometrom, lepiej kupić jakiś porządny. Także moim zdaniem nie warto, sporo sobie życzą za taki zestaw. Ale opakowanie fajne i to że wszystko w jednym miejscu się trzyma

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-02-16 o 18:23
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 18:22   #2426
201606011622
Konto usunięte

cena wyższa tego zestawu, bo i firma, z aventu to troszki droższe musi być
Stary 2015-02-16, 18:24   #2427
mimi_77
Zakorzenienie

Szkoda, bo szczerze mowiąc skusiło mnie opakowanie żeby miec wszystko w jednym miejscu

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-02-16, 18:31   #2428
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Szkoda, bo szczerze mowiąc skusiło mnie opakowanie żeby miec wszystko w jednym miejscu
no mi się nawet podoba taki zestawik.
a może popatrz na allegro, znajdziesz coś podobnego i troszke taniej.
Stary 2015-02-16, 18:33   #2429
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
no mi się nawet podoba taki zestawik.
a może popatrz na allegro, znajdziesz coś podobnego i troszke taniej.
No właśnie.

Patrze na butelki i smoczki i chce mi się płakać

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-02-16, 18:33   #2430
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele mam mówi ze nie wart swojej kasy...

ale ta sobie chwali

http://www.poczatkujacamama.blogspot...kowe-hity.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości