|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Fitness Blender - kto ćwiczy
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Ja raczej słucham swojego ciała i robię rest wtedy, kiedy tego potrzebuje
![]() ![]() Poza tym - u mnie do rest zalicza się też trening typu "Tiffoczki i godzina na rowerku stacjonarnym" ![]()
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio jak robiłam (we wtorek? chyba) to miałam taki zgon energetyczny, podczas partii na abs normalnie powieki mi opadały i myślałam, że zasnę w trakcie treningu ![]() ![]() Ale mówię, dzisiaj samo HIIT zrobiłam z tego treningu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiem, wiem o umiarze, staram się ![]() ![]() I nie no, robię resty, mało bo mało ale robię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiedz jeszcze, ze oprocz unikania restu, i cwiczenia glownie cardio jestes jeszcze na diecie 1000kcal (lub do 1500kcal). To bedzie oznaczac, ze jestes na najlepszej drodze do... braku sukcesu w schudnieciu/wyrzezbieniu ciala. I to jest i tak zdecydowanie najlepsze, co moze Ci sie w tej sytuacji przytrafic. Bo to co wyprawiasz jest SKRAJNIE nieodpowiedzialne. Oczywiscie nie zamierzam Cie pouczac, masz swoj rozum i zrobisz jak bedziesz uwazala, ale powol, ze przyblize Ci mechanizm dzialania organizmu w sytuacji gdy zaczynasz cwiczyc. Organizm w czasie cwiczen w pierwszej kolejnosci czerpie energie z tego, co wszamałaś. Jesli dbasz o diete- nie bedzie mial za bardzo z czego, wiec w tej sytuacji siegnie po rezerwy, ktorymi moga byc tluszcz, albo miesnie. Cwiczac jedynie wytrzymalosciowo (cardio, hiity, biegi, rowerek, szybki marsz, trucht) a prawie nic, badz calkowicie nic silowo dajesz mu sygnal, ze Ty miesni nie potrzebujesz, ze sa Ci zbedne. Wiec zamiast czerpac z zapasow tluszczu siegnie po... miesnie, ktorymi sie lepiej, niz tluszczem nażre ![]() * wolniejszy spadek wagi * brzydki wyglad ciala (typowy dla osob na diecie, niecwiczacych) * to, ze Twoje zapotrzebowanie kaloryczne zmaleje, bo aby utrzymac miesnie trzeba zuzyc na to wiele wiecej energii, niz chcac utrzymac tluszcz . Jezeli spalisz miesnie, jedzac 1500 kcal zaczeniesz po prostu tyć. Znajac Ciebie, w tej sytuacji pewnie dolozysz jeszcze rower na lepsze spalanie, a wtedy juz na bank siadzie Ci caly mechanizm. Do tego organizm bez dnia restu, odpoczynku- jest w stanie ciaglej gotowosci, kortyzol skacze w górę co powoduje.... zwolnienie metabolizmu. Efekt- jak powyzej. Stosujac dalej swoja cudowna metode za pol roku by utrzymac wage bedziesz musiaa zjadac 1000kcal, a by schudnac jakies 700,800. Po prostu. Mozna sluchac swojego organizmu, ale pod warunkiem ze znasz jezyk, w ktorym przemawia. Wiesz, tez lubie posluchac sobie ludzi mowiacych jezykiem mandarynskim. I slucham ich uwaznie, znam kilka slowek, potrafie ladnie po nich powtarzac. Ale za cholere nie wiem, o co im chodzi. Dlatego ja wybieram wlasnie gotowe zestawy cwiczeniowe. Konczy sie to tak, ze np jak dzisiaj musze cwiczyc tylko silowke, i to w takim wydaniu, jakiego nie cierpię. Ale wiem, ze rozwoj tych partii miesni jest wazny. Tez wolalabym zamiast nudnego cwiczenia tylka z dzisiejszego #25 i przenudnego pilatesu walnac jakiegos hiita. Czy wskonczyc na rower i pedalowac ile maszyna dala. Tylko wiesz, nie w tym rzecz co ja chce, tylko co jest dla mnie dobre ![]() ![]() A za mna jak wspomnialam nudnawy #25 i tiffoczki. Przy tej quasi- siłówce moje tetno ladnie poszlo w gore (prawie jak przy low impact cardio), wiec cosik tam sie spalało ![]() I dobrze. Jeszcze tylko jutro, i 5 tydzien wyzwania za mna ![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Oprocz calego pakietu na rozgrzewke zgodnie z przykazaniem 2 minuty biegu w miejscu i minuta high knees. Jestem z siebie dumna, ze jestem w stanie robic minute bez zmeczenia, i wiem, ze dalabym rade jeszcze dluzej. A jeszcze mniesiac temu wypluwalam gardlo przy 30 sekundzie ![]() Na koniec rozciaganie z zuzką. Nie lubię i nie polubię tej kobiety. Chociaz podziwiam jej forme i te kobiety, ktore sa w stanie sprostac jej treningom.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mów o mojej "cudownej metodzie" skoro całe wypociny oparłaś na swoich przypuszczeniach. Już nawet nie chce mi się wypierać każdego fragmentu Twojej wypowiedzi, w każdym razie - nie masz racji. Jeżeli masz ochotę to wpadnij na wątek "Moje codzienne jadłospisy", tam się udzielam, tam jest zarys tego jak jem i jak komponuję posiłki przy treningu, około treningu. Sama besztam tam osoby które się głodzą i jedzą śmieciowe jedzenie. Ale tak, najlepiej wysnuć wnioski znikąd. Bo wiesz z tego wątku tylko to, co ćwiczę. Znam mechanizmy organizmu. Znam język swojego ciała. I słucham go. Wiem o wszystkim o czym napisałaś. Już byłam na etapie: "jedzenie 1000 kcal + codzienne aeroby". Tylko że jakieś 6 lat temu. Dużo się od tamtej pory nauczyłam i zmieniłam swoje podejście o 180 stopni. I co prawda wtedy ważyłam mniej ale teraz wiem, że wyglądam o wiele lepiej bo ważę więcej przez mięśnie. Aaa jeszcze jedno. HIIT to nie samo cardio. Nie jest to statyczna siłówka z ciężarami ale w praktycznie każdym ćwiczeniu są elementy siłowe. Inaczej nie zauważyłabym zmiany w ramionach, brzuchu, całym tułowiu a takowe są. Chociaż same siłowe też ćwiczę. Mniej niż HIITy ale jednak. Co do fragmentu wypowiedzi do którego się odniosłaś - fakt, brzmi sprzecznie ale nie do końca zrozumiałaś o co mi chodzi. Czasem po prostu nawet jakby mój rest trwałby 3 dni to łydki nadal bolą w jednym miejscu. I czasem dopiero po zrobieniu treningu ustaje. Robię resty ale mało. Z 1-2 razy w tygodniu. Jeżeli Cię w jakikolwiek sposób uraziłam to sory, zdenerwowałam się. Chociaż w sumie nie powinnam przepraszać. Bo Ty nie miałaś zahamowań żeby ocenić mnie bez jakichkolwiek podstaw. Bo przecież "znając mnie" wiesz, że zacznę tyć i że zacznę wtedy jeździć na rowerze ![]() Aż mi śniadanie wystygło ![]()
Edytowane przez minthema Czas edycji: 2015-02-13 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zadomowienie
|
Sorry bejbe, jak piszesz teksty typu
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam fakt, że to zauważyłam i przyznałam pokazuje, że mnie też to zaniepokoiło. To nie oznacza, że się głodzę. Ale nie zgodzę się, że jest to podstawa do oceniania i dogłębnej analizy mojej wiedzy i świadomości tego, co robię.
Edytowane przez minthema Czas edycji: 2015-02-13 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Rozeznanie
|
"Pouczylam Cie jak nowicjusza", gdyz wlasnie troszke jak nowicjusz sie zachowujesz
![]() Cytat:
To nie miejsce ani czas na klotnie i przepychanki. Wydaje mi sie, ze po prostu podazasz nie ta droga, ktora sie powinno. I zwracam Ci uwage, gdyz zachowujesz sie jak ja jakies 8 lat temu; ja nauczylam sie na bledach, i chce Cie ostrzec. Wierz mi, ze dobry trening silowy trwajacy tyle samo ile hiit sali dokladnie tyle, ile on kcal. A wyjdzie Ci to zdecydowanie na zdrowie. Sama wspominasz, ze cialo daje Ci sygnaly, ze nie nadaza za Twoimi pomyslami, tyle, ze Ty zagluszasz to pojsciem na rower. No sama zastanow sie czy to madre i zgodne z Twoja szeroką wiedzą teoretyczna. Eot z mojej strony ![]()
![]() |
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kłócę się, tylko odpowiadam na Twoje zarzuty w moją stronę gdyż nie są słuszne. Jak już pisałam, dla mnie w treningu nie chodzi o cyferki. Dziękuję za troskę i ostrzeżenia jednak niepotrzebne ponieważ masz rację - "wydaje Ci się" ![]()
![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
rozgrzewka średnio mi się podobała, wolę inne. abs&cardio blend wyglądało całkiem spoko, ale zmachałam się. Nie przepadam jednak za takim przeplataniem ćwiczeń leżących i skakanych, bo mi się kręci w głowie. no i nie ma rozciągania, skandal. Tak szczerze, to jak nie mam rozciągania w planie to nie chce mi się odpalać dodatkowego filmiku i rozciągam się byle jak, dzisiaj 4 ćwiczenia po 30s. Chyba jutro odpoczynek, a w niedzielę #10. Chyba że nie będzie mi się chciało, to poczeka do poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Jak już zmieniać pozycję, to na dłużej, zwlekanie się z podłogi żeby zrobić 20 pajacyków i znów się położyć zdecydowanie robi mi źle. Może za stara na to jestem :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
Trening #26 za mna. Znane mi juz low impact cardio (utrudnilam je sobie za rada Daniela joggingujac), potem 15minutowa tabata, ktora serdecznie polecam spragnionym wysilku osóbkom
![]() ![]() Robilam 3 serie burpees, nie potrzebowalam nawet chwili przerwy, jestem z siebie dumna ![]() Oczywiscie tiffoczki jako gratis do rozkladu jazdy. 5 tydzien wyzwania za mna!!! 6 tydzien zaczyna sie w niedzielę mocnym treningiem za 643-951kcal! Jutro zasluzony rest!
![]() |
#317 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie jakiś fajny trening na stepie? Albo coś podobnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Kurczę, chciałam zrobić jakieś podsumowanie po dwóch tygodniach, że póki co na wadze kilogram w górę, nie wiem jak z centymetrami, bo dzielnie zapomniałam się zmierzyć, a zdjęcia będą później.
A teraz nie wiem jak będzie z ciągiem dalszym, bo dziś się potknęłam na ogrodowych schodach, wylądowałam na betonie, a upadek zamortyzowałam kolanem (zdarty kawałek skóry z samego środka, tak z centymetr kwadratowy) i wnętrzami dłoni (lepsze wnętrza dłoni niż zęby, z drugiej strony, ale są spuchnięte, podrapane i też mi brakuje kawałeczka skóry na lewej). Wierzganie nogami na razie odpada, przysiady są aua, podpieranie się na dłoniach też, głupie trzymanie hantli/czegokolwiek boli. Kurde, nie wiem co teraz, chciałam jutro zrobić #10 i nie wiem czy w ogóle dam radę się ruszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mysle, ze powinnas sobie odpuscic cwiczenia na jakis czas; ja tez sie rozchorowalam po zakonczeniu 4 tygodnia, ale uznalam, ze w takiej dyspozycji nie bede mogla dac z siebie 100%. Zrobilam sobie tygodniowa przerwe, i powiem Ci ze wyszlo mi to na dobre. Wrocilam mocno zregenerowana, z energia i sila do cwiczen! Moze powinnas przez jakis czas, do zagojenia się ran zrobic jakies cardio? pajacyki? bieg w miejscu? Chyba w banishu Jillian Michaels nie ma nic obciazajacego, ale to jest prawie godzinny, mega meczacy trening cardio.... A ja zaraz zaczynam 6 tydzien wyzwania... "zaraz", to znaczy najpewniej w okolicach 22, ehhh ![]()
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Poleci ktoś jakieś ćwiczenia na pośladki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
To
![]() Albo po prostu 30day squat challenge- wgoogluj sobie ![]() Ja jestem po straszliwym #27 ![]() Najpierw prawie 40 minutowy trening z kettlem (bardo meczacy mimo uzycia ciezarkow 2x2kg zamiast kettla, w ktorego posiadaniu nie jestem), potem hiit. 21 minut z rozgrzewka i rozciaganiem, dwa cwiczenia. Jestem spocona jak szczur, ale mega dumna z siebie! Jest oznaczony jako 5 w stopniu trudnosci, jednak cwiczenia sa banalne-tyle, ze meczace. Chce do niego wrocic jeszcze milion razy ![]()
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wczoraj totalnie przypadkowo trafilam na Fitness Blender i cos czuje, ze przepadne ![]() ![]() ![]() Ale jestem ciekawa efektow, moglaby ktoras z Was napisac czy zauwazyla takowe? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Ja pamietam jakies 6 lat temu jak mialam jeszcze spora nadwage padlam ofiara takiego postepowania. Bardzo chcialam chudnac - jadlam malo, odrzuciilam wegle, dorzucilam aeroby, silowe. Efekt tego byl taki, ze schudlam, ale mialam cale obtluszczone cialo i do tego czulam sie fatalnie. WIec wiedzilam, ze cos robie nie tak. Dopiero po dwoch latach trafilam na forum o kulturystyce i tam byly super artykuly, ktore bardzo mnie uswiaodmily szczegolnie w kwestii mechanizmu spalania miesni przez glodowki czy niskokaloryczne diety. Tak naprawde na samym pocztku interesujac sie tematyka zdrowego odzywiania, fitnessu nie natrafilam na artykul, ktory w jakikolwiek sposob by mnie ukierunkowal, gdzie robilam blad. Dopiero to forum o kulturystyce rzucilo swiatlo ![]()
![]() |
![]() |
#323 | |
Konto usunięte
|
Hej, dołączam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I po wczorajszych treningach po prostu super sie czulam ![]() ![]()
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2015-02-16 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jesli o efekty chodzi, ja nie moge sie podzielic jakas konkretna wiedzą, gdyz postanowilam sie nie mierzyc, nie wazyc. Mama za soba chore postepowanie wazenia sie codziennie sprzed lat, i dziekuje bardzo ![]() Koniec tego- mam spodnie, plaszczyki, spodnice, bluzki w ktorych wygladalam dobrze, a w ktore teraz sie nie mieszcze, albo zle lezą. Ona sa wyznacznikiem. Bylo tak, ze przed rozpoczeciem mojego 8 tygodniowego wyzwania spodnie zatrzymywaly sie na wysokosci bioder- po prostu nie moglam ich nawet wsunac na dupe ![]() ![]() ![]() Wiec efekty jak najbardziej są. Jednak nie ma sie co oszukiwac- bez diety ani rusz. Na 100% sukcesu sklada sie dieta (70%) i cwiczenia (30%). Te proporcje sa udowodnione naukowo. Ja mam np piekny abs ![]() To co widze golym okiem- cialo jest bardziej zbite, jedrne, gladkie. Celulitu deko mniej. Wszyscy widza, ze schudly mi nogi- tez to zauwazylam- bo cholewka kozakow jest sporo luzniejsza. Robilam mase treningow- w tym ewke, jillian, tiffany roth, mel b- ale przy zadnej z tych trenerek nie mialam po miesiacu takich efektow, jak teraz, dzieki fb ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz zaczynam part 1 dzisiejszego treningu, a czesc 2 nastapic ma po minimum 4h..
![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Też mnie zszokowało to stwierdzenie
![]() U mnie dzisiaj 1000 calorie workout po chyba tygodniu. Wczoraj przez godzinę jeździłam na łyżwach, w sobotę był stary dobry HIIT like a girl round 2 a w piątek rest ![]()
![]() |
#329 |
Konto usunięte
|
Podziwiam tych co robią zestaw 1000 kalorii, zrobiłam go raz i czułam się okropnie. Nie miałam mega zakwasow, ale czułam się zmęczona, wypluta i w ogóle bez życia
![]() ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama się go bałam kiedyś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.