Panny Młode 2015 część 38 - nasz sezon! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 17:24   #3091
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Dot.: Panny Młode 2015 część 38 - nasz sezon!

hejo!
wróciłam z pracy. urlopuję się czwartek - piątek w tym i w następnym tygodniu. a i tak zostaną mi 4 dni do wykorzystania po 13 marca. i nie wiem jak ja to zrobię, bo dziewczyny idą masowo na urlopy.

wygrałam zestaw upominkowy z urzędu miasta z okazji walentynek. odbiorę w czwartek

Cytat:
Napisane przez sussm Pokaż wiadomość
Witajcie Również jestem tegoroczną PM-ką. Można do Was dołączyć?

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Która była w walentynki na Greyu? To dzięki wam

Polski dystrybutor filmu:
"Z wielką przyjemnością informujemy, że film „50 Twarzy Greya” ustanowił nowy rekord otwarcia. W miniony weekend przyciągnął do kin aż 834 479 widzów /zarabiając 17 174 736 zł/, co jest rekordem kasowym i frekwencyjnym wszech czasów w Polsce. Walentynkowa sobota z wynikiem ponad 425 tys. sprzedanych biletów przejdzie do historii jako najbardziej kasowy dzień od początku istnienia kina w Polsce!!!"

Dotuniek, piękna relacja. jeszcze raz serdeczne gratulacje

a wczoraj posprzeczałam się z TŻ. on nie chce wynajmować samochodu do ślubu. pytam się więc czym pojedziemy. "od kogoś się pożyczy. zobaczymy." not o drążę temat: od kogo? "nie wiem. zobaczymy w sierpniu"
my nie mamy od kogo pożyczyć. nie pojedziemy astrą w kombi, corsą albo pandą od znajomych też nie weźmiemy, bo oni przyjadą busem, żeby wypić. a znalazłam fajne autko w przystępnej cenie 300zł. po moim wczorajszym fochu stwierdził, żebym zadzwoniła i zarezerwowała.

2018
20/52

Edytowane przez lipstick89
Czas edycji: 2015-02-16 o 17:29
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 17:29   #3092
viva91
na przekór do celu

Mnie się relacje obok nicków też podobają, nie ma potrzeby tego rozciągać na kolejny post
Mam tylko obawę, czy wszystkie relacje tak się zmieszczą, bo post ma ograniczoną liczbę znaków, a nie pamiętam teraz ile to było
Stary 2015-02-16, 17:34   #3093
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie w dzień ślubu
A nie wiem czy na taki pomysł ktoś nie wpadnie
Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
to nie wiedziałam, że można się bronić na wakacjach u mojego tż jak ktoś się nie obronił w czerwcu to bronił się we wrześniu/październiku, u mnie to samo.
Ja mam zaplanowaną obronę na maj 2016
Na licencjacie mogłam się bronić albo na początku lipca, albo dopiero we wrześniu. Tutaj na mgr robią z nami co chcą. Bo to w sumie zależy jak sobie promotor ustali.
Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Uwielbiam

Ja bym się do połowy czerwca chciała obronić, a najlepiej na początku czerwca, ale zobaczymy co z tego wyjdzie, głównie chodzi o to jak mi pójdzie pisanie pracy i kiedy ją do dziekanatu oddam bo promotor otwarta na różne propozycje terminu obrony.
Pierwszy raz robiłam
Ja cały czas ustalam plan pracy z moim promotorem, także no...
Cytat:
U nas deadline na obronę to 30.09, bo do wtedy trwa rok akademicki, ale to czy w lipcu-sierpniu jest możliwość obrony zależy od konkretnego promotora i jego urlopu
Tak samo u mnie
Mało tego, jeśli nie zdążę się obronić do końca września, to płacę 1000 zł mojej kochanej uczelni, tak w umowie jest...

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 17:36   #3094
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
Mnie się relacje obok nicków też podobają, nie ma potrzeby tego rozciągać na kolejny post
Mam tylko obawę, czy wszystkie relacje tak się zmieszczą, bo post ma ograniczoną liczbę znaków, a nie pamiętam teraz ile to było
to numery kolejnych wątków wpisze się cyframi, a nie słownie.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 17:37   #3095
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
to numery kolejnych wątków wpisze się cyframi, a nie słownie.
To jest wyjście
Stary 2015-02-16, 17:38   #3096
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
jak będzie problem z pomieszczeniem się, to zgłoszę Wam i będziemy myśleć, co robić na razie wszystko i bezproblemowo się mieści
Stary 2015-02-16, 17:38   #3097
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Tak samo u mnie
Mało tego, jeśli nie zdążę się obronić do końca września, to płacę 1000 zł mojej kochanej uczelni, tak w umowie jest...
U mnie też się coś płaci, ale ile dokładnie to nie orientuje się...także tak

A z jakiego przepisu robiłaś ?
Stary 2015-02-16, 17:46   #3098
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też się coś płaci, ale ile dokładnie to nie orientuje się...także tak

A z jakiego przepisu robiłaś ?
Z żadnego Znaczy poczytałam trochę w internetach i kupiłam bazę:
pierś z kuraka, makaron, śmietankę słodką 12%, szpinak i serek śmietankowy topiony. A reszta, to już inwencja twórcza. Trochę kombinacji miałam, bo w połowie smażenia kurczaka przypomniało mi się o szpinaku, więc na drugiej patelni się rozmrażał, ale długo to trwało, więc zalałam wodą, potem długo ta woda odparowywała i stwierdziłam, że trzeba przyspieszyć ten proces - odcedziłam szpinak przez sitko do mąki

Stary 2015-02-16, 17:54   #3099
viva91
na przekór do celu

Cytat:
stwierdziłam, że trzeba przyspieszyć ten proces - odcedziłam szpinak przez sitko do mąki

W kuchni trzeba wykazać się kreatywnością
Stary 2015-02-16, 17:58   #3100
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Z żadnego Znaczy poczytałam trochę w internetach i kupiłam bazę:
pierś z kuraka, makaron, śmietankę słodką 12%, szpinak i serek śmietankowy topiony. A reszta, to już inwencja twórcza. Trochę kombinacji miałam, bo w połowie smażenia kurczaka przypomniało mi się o szpinaku, więc na drugiej patelni się rozmrażał, ale długo to trwało, więc zalałam wodą, potem długo ta woda odparowywała i stwierdziłam, że trzeba przyspieszyć ten proces - odcedziłam szpinak przez sitko do mąki
CZEMU MY NA TO OSTATNIO NIE WPADLIŚMY?! kurde.... nam wyszło straszne to jedzonko, bo właśnie szpinak jakiś mokry, dla mnie jak obrzydliwe wodorosty :P... i trochę mi zbrzydło takie eksperymentowanie

Ok, wracam do kursu. Dziewczęta, douczam się i robię kursy . Normalnie już z marketingu mam certyfikat, teraz potwierdzenie znajomości excela .
Stary 2015-02-16, 17:59   #3101
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Uwielbiam Takie gotowanie. Dla mnie przepis to wskazówka. Dla TŻ znaczy ze ktoś sprawdził, przetestował i jak będzie tak jak w przepisie to będzie ok.
Czasami wlasne pomysly są lepsze niż sztywne trzymanie się przepisu.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:01   #3102
duchaa123
Wtajemniczenie

To powiem tak ok jak chcecie , nie bd mieli juz okazji czytac moich postow i tak mnie tu nikt nie slucha , widocznie jestem tu zbedna , milo bylo poznac

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r

Edytowane przez duchaa123
Czas edycji: 2015-02-16 o 18:04
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:02   #3103
viva91
na przekór do celu

Ja zawsze jak robię coś pierwszy raz, to trzymam się przepisu Dopiero później eksperymentuję Bo może akurat przepis podstawowy jest najlepszy?
Stary 2015-02-16, 18:09   #3104
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze jak robię coś pierwszy raz, to trzymam się przepisu Dopiero później eksperymentuję Bo może akurat przepis podstawowy jest najlepszy?
Ja nie zawsze. Jak nie mam wszystkich skladnikow to zrobię po swojemu zamiast iść do sklepu po to co brakuje.
Stary 2015-02-16, 18:09   #3105
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
a Szwajcaria to w ogóle wypas, bo połączenie pracy naukowej z praktyką (największy na świecie ośrodek naukowo- badawczy, pewnie domyślacie się jaki ).
O proszę, jak napisałaś, że wydział mechaniczny i że Szwajcaria, to od razu tak obstawiałam. Dużo osób tam jeździ.

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Nie, magda nie zapomniała :P. Magda nie planowała osobnego postu na relacje przy zakładaniu nowego wątku, ale... też pytała czy odpowiada taka opcja dodawania relacji i sprzeciwów nie było. I ogólnie wydaje mi się, że ma to sens, bo kalendarz już ma podziałkę na "Żonki" i "jeszcze przed" (zaraz swoją drogą dotuniek awansuję do "żonek" ) i od razu przy żonkach są zarówno wizytówki, jak i relacje. Myślę, że podpis "relacja" dość dobitnie wskazuje, gdzie relacja się znajduje . Jasne, że można zrobić nowy post, ale po co tak "informacje" o naszym wątku i o nas rozkładać na tyle postów, jak można po prostu kalendarz ulepszyć i połączyć w nim wszystkie najważniejsze kwestie, zarówno "przed", jak i "po" ślubie .
Mi się tak bardzo podoba. Możesz ew. napis "relacja" dać troszkę innym kolorem, to będzie widać, że są 2 linki.

My nie chcemy fotobudki. Mnie nie bawią zdjęcia z gadżetami, a z kolei mój TŻ ogólnie nienawidzi zdjęć. I tak będzie cierpiał, że wszyscy chcą sobie z nim zrobić zdjęcia. Już powiedział, że mam sama sobie robić zdjęcia z gośćmi. xD A na sesję wziąć świadka zamiast niego. W sumie to bracia, nawet są całkiem podobni.

Dziewczyny, podziwiam Was, że łączycie obrony i przygotowania do ślubu. W życiu bym sobie tego nie zrobiła. Ale w sumie dla mnie studia to był jeden z gorszych okresów w życiu, miałam potwornie dość i jestem ultra szczęśliwa, że mam to już za sobą. :P

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
jeśli ktoś nas pytał mówiliśmy, że chcemy pieniądze i tak dostawalśmy
do tego odparu osób, które nie szły na wesle ręczniki, pościel, jakies drobiazgi
O rany, goście na sam ślub dają prezenty? Liczyłam na to, że najwyżej jakieś kwiatki. Oby nie wpadli na naszym ślubie na pomysł prezentów, w życiu się nie zmieścimy do walizek.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
wez ja tez tak pisze i jakos wszyscy sie przyzwyczaili... choc pewnie wyklinaja mnie ponad niebo
love
O haha, ja od razu o Tobie pomyślałam po poście Magdy. Ale mi to specjalnie nie przeszkadza, wręcz mam zabawę i potem jestem z siebie dumna, że zrozumiałam.

Cytat:
Polski dystrybutor filmu:
"Z wielką przyjemnością informujemy, że film „50 Twarzy Greya” ustanowił nowy rekord otwarcia. W miniony weekend przyciągnął do kin aż 834 479 widzów /zarabiając 17 174 736 zł/, co jest rekordem kasowym i frekwencyjnym wszech czasów w Polsce. Walentynkowa sobota z wynikiem ponad 425 tys. sprzedanych biletów przejdzie do historii jako najbardziej kasowy dzień od początku istnienia kina w Polsce!!!"

I dlatego ja nie pójdę na to do kina. xD Za dużo już zarobili na tej grafomanii. :P

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Witam sie i witam nowa PM Dotuniek super relacja czekamy na zdjecia . Wlasnie ogladam swoj serial a niedlugo bd robic spagetti za oknem pieknie i slonecznie a zewnatrz nie jest juz tak przyjemnie
U nas już wiosna pełną parą. Dziś ma być 14 st C i słonecznie. Dokoła już zielono i pięknie zakwitły wiśnie. (w załączniku nasza okolica z wczorajszego spaceru)

Cytat:
To powiem tak ok jak chcecie , nie bd mieli juz okazji czytac moich postow i tak mnie tu nikt nie slucha , widocznie jestem tu zbedna , milo bylo poznac
Ojej, Duchaa... Mi się miło czyta Twoje posty.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4268_.jpg (92,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4269_.jpg (84,9 KB, 22 załadowań)
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:12   #3106
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Co się stało?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Możesz ew. napis "relacja" dać troszkę innym kolorem, to będzie widać, że są 2 linki.
Nie da się. Gdy się coś "podlikowywuje" to automatycznie robi się fioletowe.
Stary 2015-02-16, 18:13   #3107
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
U nas już wiosna pełną parą. Dziś ma być 14 st C i słonecznie. Dokoła już zielono i pięknie zakwitły wiśnie. (w załączniku nasza okolica z wczorajszego spaceru)
ooo na pierwszym zdjęciu pierwszy plan to samochód Mikea Delfino...
Zboczenie już mam!

Skończyłam właśnie 5 sezon Gotowych na wszystko. Po każdym odcinku czuję niedosyt i chcę więcej.
Uwielbiam ten serial
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:14   #3108
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak ja
chociaż ostatnio jestem na etapie tworzenia swojego przepisu z kilku wcześniej testowanych przepisów, ale obawiam się, że to jednak ze względu na moją sklerozę, bo najzwyczajniej w świecie chrzanią mi się między sobą na razie dało się zjeść
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:14   #3109
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie da się. Gdy się coś "podlikowywuje" to automatycznie robi się fioletowe.
Yhm. No to trudno.
Stary 2015-02-16, 18:16   #3110
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:

W kuchni trzeba wykazać się kreatywnością
No musiałam. Bo była 16.30, M. miał być o 17, a ja jeszcze bez grama makijażu...
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
CZEMU MY NA TO OSTATNIO NIE WPADLIŚMY?! kurde.... nam wyszło straszne to jedzonko, bo właśnie szpinak jakiś mokry, dla mnie jak obrzydliwe wodorosty :P... i trochę mi zbrzydło takie eksperymentowanie

Ok, wracam do kursu. Dziewczęta, douczam się i robię kursy . Normalnie już z marketingu mam certyfikat, teraz potwierdzenie znajomości excela .
Ja kiedyś nie mogłam patrzeć na tą zieleninę, a w sobotę tak poszło, że hohho

No to kursuj się, kursuj!
Ja jutro jad walczyć o miejsce pracy w... sklepie
Nie szczyt marzeń, ale już 1,5 msc siedzę w domu i na głowę dostaję...
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Uwielbiam Takie gotowanie. Dla mnie przepis to wskazówka. Dla TŻ znaczy ze ktoś sprawdził, przetestował i jak będzie tak jak w przepisie to będzie ok.
Czasami wlasne pomysly są lepsze niż sztywne trzymanie się przepisu.
No ja zazwyczaj staram się trzymać przepisu, tylko często wychodzi z tego wielkie GIE
Cytat:
No właśnie starałam się trzymać... ale już nie miałam czasu, świeżej pietruszki an jakiegoś tam sosu tajskiego czy coś.. Nie było wyjścia.
Cytat:
Ja nie zawsze. Jak nie mam wszystkich skladnikow to zrobię po swojemu zamiast iść do sklepu po to co brakuje.
Mi zazwyczaj nic nie wychodzi jak sztywno trzymam się jakichś ram. Zawsze myślę, "o, robię idealnie jak w przepisie, odmierzyłam dokładnie 1 g soli, będzie super" jaram się ta myślą, że na pewno będzie megaza☠☠☠iste, a potem smuteczek, że jednak nie...

Stary 2015-02-16, 18:20   #3111
duchaa123
Wtajemniczenie

Magdzie sie nie podobaja moje wypowiedzi , moje znaki interpunkcyjne i inne wpadki ortograficzne ok to sie nie bede juz udzielac . Dziewczyny mam dziecko moze to nie jest zaden argument ale nie da mi spokojnie napisac posta bo zaraz gdzies mnie ciagnie mam czas chyba ze jak spi czyli godzinke dziennie no i wieczorem ale tez na krotki czas bo jestem wyczerpana po calym dniu i nieprzespanej nocy . Chodzi mi o stres i brak czasu i wychodzi to z pospiechu przeciez nie robie tego specjalnie nie jestem jakas analfabetka . Udzielam sie pisze o swoich przezyciach co osiagnelam co mam itd , lubie ten watek lubie sie w nim udzielac i czytac to co wam sie przydarza i co macie a czego jeszcze nie , fascynuje mnie to w pewnym sensie spedzanie z wami tutaj czasu jest moim oderwaniem ,odpoczynkiem , tyle chacialam powiedziec.

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:21   #3112
dotuniek
Zakorzenienie

Aaa i dostaliśmy takiego anioła jak w załączniku z napisem jak w drugim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1424107257827.jpg (35,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1424107272824.jpg (51,5 KB, 27 załadowań)
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:22   #3113
Justuus
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;50270629]

2 dni temu znalazłam ich zaproszenia a dzisiaj zamówiłam próbki.[/QUOTE]

My też od GP mamy
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:23   #3114
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja nawet przepisy które tu podajecie przerabiam po swojemu.
A jak np szukam przepisu na makaron i w jednym jest tak a w drugim inaczej to wybiera ten, który mi bardziej pasuje.
W piątek pierwszy raz uzylam świeżego szpinaku, wczesniej zawsze mrożony. Dobre było, mniam.
Stary 2015-02-16, 18:25   #3115
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Z doświadczenia widzę, że im trwalsza hybryda tym trudniej ściągnąć. Moja acetonem nie schodzi, trzeba spilowac.

Siemanko
Całą?

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość
SA dwa rodzaje hybryd: proszkowe i żelowe. Różnica tkwi właśnie w zdejmowaniu. Żelowe schodzą idealnie acetonem, proszkowe pilnikiem. Ja i tak każde pilnikiem zdejmuje, dla mnie wygodniej.
A skąd wiadomo, która hybryda jest jaka? W sensie czy można się dowiedzieć przed kupnem lub pomalowaniem a nie przy ściąganiu?
Cytat:
A więc zacznę chyba od tego, że podczytuje Was już od jakiegoś czasu, ale postanowiłam, że zacznę się udzielać dopiero po przeprowadzce i skończonej sesji

Ja- rocznik 92, studentka trzeciego roku.
Mój G.- rocznik 90, student piątego roku, w czerwcu obrona.
Spotkaliśmy się na naszym cudownym wydziale mechanicznym pod koniec października 2012, później wracaliśmy razem busem po Wszystkich Świętych do Krakowa i tak to się zaczęło. Oficjalnie jesteśmy ze sobą od 6 marca 2013 (datę przyjęliśmy umownie, bo żadne z nas nie pamiętało dokładnie tego momentu :P).
Ślub zaczęliśmy planować we wrześniu, po moim powrocie ze stażu w Szwajcarii. Wcześniej myśleliśmy o 2016 roku, ale oboje doszliśmy do wniosku, że nie ma na co czekać

Nasza data to 22.08.2015 r.

Ze spraw ślubnych mamy już załatwione: salę, catering (w moich okolicach nie było już wolnych terminów na sierpień w innych lokalach, dlatego wzięliśmy salę, która była wolna + catering), kamerzystę, fotografa, suknię (to mnie najbardziej cieszy, świeżo zamówiona ), makijażystkę, fryzjera i najważniejsze datę oraz godzinę w kościele - 14:30 (strasznie wcześnie, ale inne były już pozajmowane).

No i chyba tyle
Super data

Dotuniek piękna relacja

A my dzisiaj byliśmy oglądać zaproszenia. Znaleźliśmy stacjonarnie firme, która w tym się specjalizuje. Maja nam kilka projektow przygotować pani nawet ma szukać koralowej wstążki lub papieru
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:26   #3116
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Magdzie sie nie podobaja moje wypowiedzi , moje znaki interpunkcyjne i inne wpadki ortograficzne ok to sie nie bede juz udzielac . Dziewczyny mam dziecko moze to nie jest zaden argument ale nie da mi spokojnie napisac posta bo zaraz gdzies mnie ciagnie mam czas chyba ze jak spi czyli godzinke dziennie no i wieczorem ale tez na krotki czas bo jestem wyczerpana po calym dniu i nieprzespanej nocy . Chodzi mi o stres i brak czasu i wychodzi to z pospiechu przeciez nie robie tego specjalnie nie jestem jakas analfabetka . Udzielam sie pisze o swoich przezyciach co osiagnelam co mam itd , lubie ten watek lubie sie w nim udzielac i czytac to co wam sie przydarza i co macie a czego jeszcze nie , fascynuje mnie to w pewnym sensie spedzanie z wami tutaj czasu jest moim oderwaniem ,odpoczynkiem , tyle chacialam powiedziec.
Proszę Cię, wyjdź z twarzą z tej sytuacji - nie obrażaj się i zostań z nami
Szczerze napiszę - mnie Twoje posty ani ziębią ani grzeją ale rozumiem, że komuś może się źle je czytać. Ja akurat zarzucić nic nie mogę Ale trzeba się postawić w sytuacji innych, może komuś się źle czyta.
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:27   #3117
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się
Każda z nam robi jakieś błędy Ja nieraz też piszę z komórki pracy i widzę potem jakie byki zrobiłam

Cytat:
Ale u was pięknie
Chociaż nie mogę narzekać na Norwegię - widoki niesamowite, ale trochę się już przyzwyczailiśmy i okolica nie robi na nas wrażenia, natomiast na naszych gościach jak najbardziej :P
A co do pogody to my też mamy słoneczko od dwóch dni A i jasno się robi już po 7
Stary 2015-02-16, 18:27   #3118
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

http://podaj.to/post/978,4,za-taki-p...a-okropno.html
:O :O :O
Po takiej akcji na pewno by nie był już moim chłopakiem.
Stary 2015-02-16, 18:28   #3119
Vivienne
... choć nie Westwood

Nie mogę sie doczekać tych srodowych sukienek

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
no to obiecana relacja:

Przygotowania poranne
W sb wstałam koło 8.30 poszłam sobie na pół godziny na spacer z psem, później zjadłam śniadanie,wykąpałam się. W między czasie wstała świadkowa, zebrałyśmy się i ruszyłyśmy do moich rodziców, po drodze odbierając nasze bukiety. Później do moich rodziców, u nich byliśmy po 10. Wypiliśmy na spokojnie kawę, mój brat odebrał instrukcję co do ustrojenia tramwaju. Na 11.30 ruszyłyśmy do fryzjera, ja na jednym fotelu, świadkowa na drugim. Śmiechu było co niemiara, żartów i różnych ślubnych historii z małym poślizgiem bo 13.15 byłyśmy już obie gotowe. Moja mama czekała na nas z kanapkami i kawą o 13,30 psiapsióła zabrała się za malowanie mnie, było troszkę pośpiechu było bo o 14 TŻ pisał, że są z rodzicami już nie daleko. UdAło się zdążyć, ja i mama wymalowane, zdąrzyłam przeskoczyć w przygotowaną sukienkę, jak przyszedł tż z rodzicami. Było chwilę po 14 Nastąpiło błogosławieństwo... moja mama się popłakała po błogosławieństwie rodzice TŻta pojechali pod lokal zebrać gości i czekać na tramwaj.
A wtedy mnie zaczęły wciskać w suknię ślubną co na szczęście nawet ze sznurowaniem wstążki poszło błyskawicznie i 15.15 byłam wyszykowana i zniecierpliwiona
Ruszyliśmy do kościoła na piechotę, po drodze ludzie nam brawo bili i gratulowali

Kościół
Gdy doszliśmy do Kościoła wszyscy już na nas czekali gratulowali, ściskali. Zakonnica bardzo prosto, ale równocześnie uroczo tulipanami i goździkami przystroiła ołtarz i nasze miejsca. Wypełniliśmy dokumenty, księdzu, ja, tż i świadkowa- świadek miał być za chwilę, bo pilnował gości jadących tramwajem i tu zaczęły się , bo tramwaj na pętli został zablokowany przez inną linię i wyjechali dopiero o takiej godzinie, jak już mieli być na miejscu. Na szczęścia nie była zbyt długa i kilka minut po 16 dotarli, świadek poleciał podpisać papiery i rzucić okiem na czytanie.
O samej mszy już wam pisałam, więc pozwólcie, że tę część skopiuje do ołtarza prowadził mnie tato - bo rano wreszcie wykrztusił z siebie, że chciałby
mszę sprawował mój przyjaciel, z którym wiele lat pracowałam z młodzieżą! zresztą młodzież ta (dziś już rośli studenci) przygotowała oprawę mszy, jeden z chłopaków służył,dziewczyny przeczytały modlitwę wiernych, mój brat czytanie: czytania były wybrane przez nas z księdzem, ewangelia była o budowaniu domu na skale, a czytanie otym, jakie powinny być relacje między ludźmi w miłości (celowo nie było kazania na górze)
później kazanie
sakrament małżeństwa: przysięga, wymiana obrączek --> u tż trafiła na lewą rękę bo się nie mogłam doprosić go o podanie prawej
przysięgę mówiliśmy bez mikrofonu bo okazało się, że mamy awarię sprzętu - tżta było słychać na całym kościele, mnie nie bo nie dałam radę mówić za głośno przez chorobę
komunia
błogosławieństwo
całą mszę mieliśmy taki ubaw i na prawdę poczucie, że jesteśmy tylko my i kapłan --> super atmosferę wprowadził, rozmawiał z nami ukradkiem, rzucał głupie komentarze

Wesele
Podróż tramwajem minęła w ogólnej radości, wśród wielu żartów w stylu:bileciki do kontroli, odbijaniem balonów i śpiewaniem sto lat. Goście bardzo chwalili pomysł przejazdu tramwajem, zwłaszcza że było kilka osób, które nigdy tramwajem nigdy nie jechały.
Na miejscu wejście do lokalu przystrojone było świecami ułożonymi na schodach światło zgaszone... bardzo ładnie to wyglądało!
Przywitanie na sali szampanem, tłuczenie kieliszków... mój się nie stłukł musiałam obcasem dobić na sali rozległo się wielkie NIE (okazało się,że część gości była kiedyś na weselu gdzie pani młoda wbiła sobie w nogę kawałek kieliszka w ten sposób).
Później obiad... gdy spróbowałam rosołu, który był prawdziwym rosołem, a nie z kostki byłam spokojna o jedzenie! Obiad był pyszny, po nim tort. Z DJem ustalone były fanfary - puścił melodie z piratów z karaibów! Uśmialiśmy się wszyscy z tego dziesiętnie!
Później pierwszy taniec... w nas przerażenie nic nie ćwiczyliśmy, przed dogadaliśmy kilka osób żeby do nas dołączyły więc poszło ekspresowo, praktycznie cała sala dołączyła się do zabawy.
Fotobudka była hitem, my nie mogliśmy nawet chwilę odsapnąć, bo to ktoś nas wołał do stołu, to szliśmy potańczyć, to seria zdjęć w fotobudce. I tak do rana ciast prawie nie zeszły, wędlina i sałatki, galantyna też słabo za to ciepłe dania były pyszne, i na tyle często że dlatego nikt nie sięgał po zimną płytę, ciasta też nie bardzo szły. Za to dzik w sosie chrzanowym, był bombowy... (wszyscy brali dokładkę - mój brat 2).
I tak bujaliśmy się do rana! było bardzo miło -gdyby nie myśli o piątku kołaczące się w głowie byłby to najcudowniejszy dzień w życiu.
DO domu wróciliśmy koło 6 rano i resztę znacie
Suuuuper ale na miejscu świadka to zawalu bym dostala

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
przecież to zależy od wielkości brylantu
od wielkości, czystosci... dlugo by wymieniac

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2015-02-16 o 18:45
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:29   #3120
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet przepisy które tu podajecie przerabiam po swojemu.
A jak np szukam przepisu na makaron i w jednym jest tak a w drugim inaczej to wybiera ten, który mi bardziej pasuje.
W piątek pierwszy raz uzylam świeżego szpinaku, wczesniej zawsze mrożony. Dobre było, mniam.
My bardzo lubimy świeży szpinak w potrawach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości