Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 13:41   #3871
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Dzięki dziewczynki za kciuki. Maja plakala ale po pneumo w sumie dopiero. Moja bidulka. Teraz spi ale musze jej nózie posmarowac zelem.
Boje sie i martwie zeby bylo ok po tym jak po ostatnim.

A i pani dr. Pow ze ma dziaselka rozpulchnione. Hmmm

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:45   #3872
kasiakg
Rozeznanie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

O nowa to zaczynają się ząbki
Stary 2015-02-16, 13:46   #3873
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Nowa widać to?

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:04   #3874
nowa8686
Zakorzenienie

Kasia jesli to naprawde zeby to swirne . Skok plus zeby ahhh

Daszna ma takie poszerzone na dole. Jakiegos zela trzeba kupic.

Fasolinka
Stary 2015-02-16, 14:09   #3875
ever_92
Zadomowienie

Elianka bardzooo dziękuję za odp. dot. chusty
W ogóle nie byłam pewna, czy prawidłowo i noszę max 1h dziennie małą, ale wiem, że jak nieprawidłowo długo się nosi to może coś się stać np. z kręgosłupem. Tak to chyba elastyczna, nie było napisane ale tak czuję jak owijam i to wiązanie z instrukcji przyłączonej do chusty.
Ale jeszcze ciaśniej ? kurde, jak raz Emily wkładałam do tego wiązania (nie od razu po jedzeniu) to aż jej się ulało tak ją przeciskałam...
Jestem w szoku. A na necie jak patrzę na foty to sama nie jestem pewna, czy te pokazane są prawidłowo. Korzystałam też z tej strony:

http://www.szkolachustonoszenia.pl/i...lastyczna.html

ale nie wiem, jakoś niektórych momentów chyba nie widać dokładnie.
A myślałam, że nauczyłam się wiązać wreszcie haha dobre, całe szczęście, że się Ciebie zapytałam- chociaż wiem, że źle, a nie chodziłabym zadowolona, że to łatwe i jest perfekt.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Naczyniaki- nigdy nie słyszałam, nie wiedziałam, że jest takie coś i nie widziałam, dobrze coś wyczytać czasami.

Nowa ojej ale połączenie. A ja jakoś nigdy skoku nie odczułam u Emily...
Stary 2015-02-16, 14:14   #3876
nowa8686
Zakorzenienie

Ever no kurcze u nas taka troszku maruda do przezycia w sumie ale noce ... O paaaaaaanieeeeeeeee

Fasolinka
Stary 2015-02-16, 14:19   #3877
Lunnas
Raczkowanie

Wróciłam do domu z praktyk a mały strasznie marudzi i płacze.. otwieram mu buziaka a tam już ząbek prześwituje.. oj będzie ciężko
Na domiar złego co go uśpię to ten sobie wyjmie smoczek z buźki i ryk chyba mu jakoś odczepię to kółeczko przy smoczku

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Nowa sił dla Ciebie i dla Maluszka
Stary 2015-02-16, 14:20   #3878
elianka
Zakorzenienie

Ever to może nie chodzi o to, ze jest za luźno naciągnięta cała, tylko przy krawędziach. Ona powinna być gładka na Emily, bez fałdek.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMxhFntRytg

My się nosimy w tkanej, ona się rządzi troszkę innymi prawami, ją się dociąga z dzieckiem w środku więc łatwiej zapanować nad siłą docisku.
Własnie chciałam Wam wyznać miłość do mojej chusty. Poszliśmy dziś na spacer do... laboratorium analitycznego Musiałam zrobić badanie krwi. Siadłam, pobrali mi krew, ubrałam się i wyszła. Młody cały czas zamotany, nawet się nie wybudził z drzemki <3
Stary 2015-02-16, 14:20   #3879
ever_92
Zadomowienie

Nowa współczuję, to już wolę jak E. NIC w dzień nie śpi a na noc pada jak mucha do 11 następnego dnia hehe.

Tynka i Isgaard słyszałam o occie jabłkowym, ale równie dobrze można jeść kilka jabłek dziennie tak tak przyśpiesza przemianę materii, na trawienie działa. Kiedyś się odchudzałam to sporo czytałam. Schudłam w 2.5 mies chyba 12 kg, teraz też myślę o tym, aż do tego stopnia przejmuję się wagą... Ale z drugiej strony chcę zdrowo jeść, czyli nie być głodną ale to wymaga sporo zachodu- te zdrowe przepisy eh, nawet czasami takich naczyń nie mam hehe jak do duszenia, albo przypraw to niektórych nie znam z "zdrowych" przepisów a co dopiero jak miałabym je po duńsku znaleźć. Ale kusi mnie hardcorowa dieta ;]
Stary 2015-02-16, 14:21   #3880
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
Na domiar złego co go uśpię to ten sobie wyjmie smoczek z buźki i ryk chyba mu jakoś odczepię to kółeczko przy smoczku [COLOR="Silver"]
:
Mój mąż fantazjuje na temat przyklejenia smoczka na noc taśmą klejąca
Stary 2015-02-16, 14:22   #3881
Lunnas
Raczkowanie

A właśnie przypomniało mi się
Czy wasz dzieciaczki też tak maja że wstrzymują oddech na chwilke? tak głośno wciągają powietrze? Najczęściej jak się przykrywa pieluszką zauważyłam to jakiś czas temu prędzej tak nie robił

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Haha to też jest patent można obwiązać pieluszką wokół głowy też
Stary 2015-02-16, 14:24   #3882
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Ever to może nie chodzi o to, ze jest za luźno naciągnięta cała, tylko przy krawędziach. Ona powinna być gładka na Emily, bez fałdek.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMxhFntRytg

My się nosimy w tkanej, ona się rządzi troszkę innymi prawami, ją się dociąga z dzieckiem w środku więc łatwiej zapanować nad siłą docisku.
Własnie chciałam Wam wyznać miłość do mojej chusty. Poszliśmy dziś na spacer do... laboratorium analitycznego Musiałam zrobić badanie krwi. Siadłam, pobrali mi krew, ubrałam się i wyszła. Młody cały czas zamotany, nawet się nie wybudził z drzemki <3
Właśnie ten sam filmik Ci wysłałam hehe tylko z innej stronki ale ten sam!!
To może ja mam tkaną?? Ale nie... chyba nie kurde no.
Ach zazdroszczę Ci idealnego chustonoszenia Ale Emily też lubi, włożę 5 min i zasypia!!
Stary 2015-02-16, 14:24   #3883
Lunnas
Raczkowanie

Wczoraj TŻ poszedł do Małego bo marudził a ten trzyma smoka w łapce i go podaje mu z miną "wsadź go z powrotem tato"
Stary 2015-02-16, 14:27   #3884
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Też o tym myśleliśmy, bo po co wypluwa, jak płacze i chce
Ale czasami trafi i sobie sama włoży, bo jak wsadza łapki do buzi to o smoczek zawadza i ze smoczkiem.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

I jeszcze kwas jabłkowy- wątpię, czy przy kp można...

Edytowane przez ever_92
Czas edycji: 2015-02-16 o 14:26
ever_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:30   #3885
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Właśnie ten sam filmik Ci wysłałam hehe tylko z innej stronki ale ten sam!!
To może ja mam tkaną?? Ale nie... chyba nie kurde no.
Ach zazdroszczę Ci idealnego chustonoszenia Ale Emily też lubi, włożę 5 min i zasypia!!
bo pomyliłam linki
o ten mi chodziło
https://www.youtube.com/watch?v=_AaU1NgJ0uk

ta laska ma najlepsze instrukcje. zobacz jak ona gładko naciąga chustę na dziecko. no i jest bonus bo ona wiąże tandem twardzielka.
Stary 2015-02-16, 14:31   #3886
nowa8686
Zakorzenienie

Lunnas dzięki kochana.
Maja tak w nocy nieraz jak spi wypuszcza powietrze ze slychac mega.

Ever tak zle tak nie dobrze, jakby nic w dzien nie spala nic bym nie zrobila.
A my ma cycusi caly czas takze nocki rozne. Teraz moze faktycznie te zabki i dlatego tak ma.

Lunnas a to Ci pokaze cos jesli chodzi o przytoczenie Twojej syt.
U nas było "mamo masz"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060431.jpg (120,5 KB, 43 załadowań)

Fasolinka
Stary 2015-02-16, 16:01   #3887
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
My przy Ł rozważaliśmy założenie gumki na około głowy, żeby działała jak przy okulary do pływania

Cytat:
Czy wasz dzieciaczki też tak maja że wstrzymują oddech na chwilke? tak głośno wciągają powietrze? Najczęściej jak się przykrywa pieluszką zauważyłam to jakiś czas temu prędzej tak nie robił
Tak, Tymek tak robi i bardzo go to bawi

Ma któraś z Was taką matę? http://www.fisher-price.com/pl_PL/pr...kiem-niebieska
Zastanawiam się nad kupnem.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 16:23   #3888
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was taką matę? http://www.fisher-price.com/pl_PL/pr...kiem-niebieska
Zastanawiam się nad kupnem.
Ja mam. Nie kupiłam jej, tylko dostaliśmy od znajomych "do używania" bo ich synek wyrósł a drugie dziecko dopiero w planach
Szczerze to mało jej używamy. na pianinko Czarko jest jeszcze za mały - strasznie go wkurza jak przypadkiem kopnie i włączy się melodyjka. Ale roczny synek znajomych chętnie grał an tym pianinku. Dla mnie bez sensu, bo dostaliśmy takie pianinko FP "luzem", wiec mamy dwa.
Mata jest dość wąska, wiec dzieć się na niej nie przekręci - bawi się albo na plecach albo na brzuszku. Dodatkowo nie da się jej w żaden sensowny sposób złożyć przez co jest wyjątkowo uciążliwa w przechowywaniu.
Plusy - urocze zabawki na pałąku są nisko a lusterko jest genialne, super teraz Cezary się nimi bawi, ale szybko mu się nudzą. Mata jest z takiej fajnej tkaniny uszyta która schnie po praniu w godzinę.

Podsumowując - efektowny gadżet, ale moim zdaniem nie warta swojej ceny. Wolałabym zainwestować w rainforest. Ale darowanemu koniowi...
Stary 2015-02-16, 20:18   #3889
elianka
Zakorzenienie

A co tu dzisiaj tak cicho?
Stary 2015-02-16, 20:21   #3890
Katrina2000
Raczkowanie

hej dziewczyny, u nas ciężko ostatnio, mały strasznie marudny już nie wiem sama czy to przez to, że go swędzi z tej alergii (choc wygląda to ostatnio dużo lepiej), czy skok czy idą zęby... tż właśnie pojechał po żel na dziąsła, ale ja nie wiem na 100% czy coś tam się dzieje, ja tam niby nic nie widzę, co prawda maly strasznie wszystko wkłada do buzi i się ślini... ale nie wiem jak to rozpoznac! ostatnio w nocy budzi się co chwilę, dzisiaj jadł dosłownie co godzinę... już mam dosyc tego karmienia, jestem wykończona teraz dostał butelkę odciągniętego mleka 150 ml i leży obok i piszczy, masakraaaa ;(
Stary 2015-02-16, 20:24   #3891
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Katrina u nas to samo. To pewnie i skok i zeby. Moja też swedzi i się kręci po łóżeczku
...
Ale pochwalę się. Wczoraj i dzis zasnela sama w łóżeczku a nie przy piersi 😁

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-16, 21:14   #3892
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dobry wieczór !
My dziś zaliczyliśmy 3 godzinny spacer, pd 11 do 14 i szczerze mówiąc poza tym od 8 do 20 Oli nie spał nic I jakiś marudny dziś. No nic, przetrwamy. Ja miałam czapkę na głowie, ale coś mnie zawiało, bo boli

Gosiak, żeby nie zapeszać, nie dziękujemy za te kciuki. Mam nadzieję, że ani ten zrost na oczky, ani naczyniak dalej nie będą się rozwijać, i że przepuklina też zniknie Bo ja to jestem panikara !
Ja u Julka nie widzę miedzy brewkami a przecież wymieniamy się zdjęciami A Ty dostałaś ode mnie jakieś z Olego naczyniakiem ?

Kasiag, ale fajny ten fotelik ! Jakiej to firmy ? Cena też całkiem dobra

Daszna, u nas podobnie z tym przekrecaniem Oli leży na brzuszku i się tak buja i zdarza mu się przewrócić. Noga w górze i się złości

Elianka, ja też czasem ćwiczę z Olim takie wałkowanie, ale jakoś ostatnio ciągle na wyjazdach jesteśmy, nie mam kiedy. Zacznę intensywniej

Morti, Oli też ma pulchne rączki ale jakoś się mu te grzechotki zapinają No i jak już wyczai, że je ma to próbuje złapać jedną ręką a tą z grzechotką odsuwa i się złości
A jak Wasze Maluchy ? Oli chętniej używa lewej rączki

Tynka, piszesz, że Mati miał od okręcenia pępowiną naczyniaka, u nas na pupie jest od urodzenia a na skroni pojawił się w pierwszym tyg Ciekawe od czego powstają. Żaden lekarz mi nie jest w stanie wytłumaczyć

Nowa, to Majeni ząbki może idą Kolejny zębolek będzie !
I jak tam po szczepieniu ?

Ever, na naczyniaki każdy mówi inaczej. Niektórzy jak widzą, to mówią "ale ma znamie" Ale znamię jest chyba od urodzenia i nie znika. A naczyniaki to po prostu skupienie drobnych naczynek. Ja się nim nie przejmuje, martwi mnie tylko fakt, że jak zacznie się chodzenie a on w to się uderzy, może być niebezpiecznie. Może do tego czasu się zmniejszy alb wchłonie
Fajnie, że Emi tak dobrze na chustę zareagowała, myślę, że to kwestia nauki, na pewno im częściej będziesz ją nosić, tym lepiej będziesz to robić !

Katrina,
u nas nadal z karmieniem w nocy często, ja sie trzymam twardo, chociaż jestem przemęczona. Ale mam już dwie mamusie obok siebie, które korzystały na noc z mm, bo maluchy lepiej spały no i teraz w ogóle mają problem z karmieniem, bo dzieciaki się do mm przyzwyczaiły, a raczej do butli i cyca nie chcą nawet w dzień. Więc zaciskam zęby, może kiedyś będzie chciał jeść rzadziej
Może u Was wszystko na raz, skok, chce mu się więcej jeść, idą zęby...Uściski dla was ! Cierpliwości !

Daszna,
fajnie ! Oby Polcia tak Ci już zasypiała

Ja śpiewałam dziś Małemu kołysanki na noc, co ja śpiewałam to on głośniej "aaaa". Śmiać mi się chciało, bo nie wiedziałam, czy spiewa ze mną, czy mnie zagłusza
Stary 2015-02-16, 21:22   #3893
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Pur wygrzewaj sie 😊 kp fajne ale człowiek nie wie ile dziecko zje i czasem lata z cycem. Ale nie wyobrażam sobie grzać mleka wyparzac butelek itd.
Moja się śmieje jak śpiewam - nie wiem czy ze mnie czy do mnie 😁
I Nowa umiejętność - wywalanie języka 😋

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-16, 21:24   #3894
elianka
Zakorzenienie

Pur - żadnego mm!

To ja - eliankowy strażnik laktacji. Bosh zostałam terrorystką laktacyjną podczas gdy moje dziecko na butli od urodzenia. Do czego to doszło...
Mleko modyfikowane jest drogie (naprawdę drogie - my na mleko wydajemy aktualnie ok 200 zł miesięcznie), mycie butelek upierdliwe a nocna gimnastyka z płaczącym dzieckiem na ręku, ciepła woda i proszkiem naprawdę nie jest fajna Jak ja zazdroszczę tego wystawiania cycka przez sen bez wstawania z łóżka...

przy okazji niezawodna mataja
http://mataja.pl/2015/02/flaszka-vs-...-pospi-dluzej/

Co do śpiewania... jak j zaczynam to Cezary zaczyna płakać. Moje urojenia o moim dobrym głosie zostały zrujnowane...

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2015-02-16 o 21:26
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:39   #3895
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
Pur wygrzewaj sie 😊 kp fajne ale człowiek nie wie ile dziecko zje i czasem lata z cycem. Ale nie wyobrażam sobie grzać mleka wyparzac butelek itd.
Moja się śmieje jak śpiewam - nie wiem czy ze mnie czy do mnie 😁
I Nowa umiejętność - wywalanie języka 😋
No, leżę pod kołdrą już, ale głowa mnie ćmi
U nas jest problem, bo Oli przy lewym się złości, nie wiem czemu . Mam nadzieję, że uda mi się przetrwać do pół roku, bo takie miałam założenie, ale jak dalej się będzie udawało, to też będę w 7 niebie
Oli też się brecha jak śpiewam jakieś dzienne piosenki, ale kołysankę śpiewałam wiesz, ze staraniem, cichutko, jak w Mam talent czy coś A Młody mnie przekrzykiwał
Haha jęzor też wystawiamy i pujemy sliną. Tak, jak przebierałam go co 2 dzień jak się udawało, tak teraz śliny jest tyle że czasem 3 razy dziennie

Cytat:
Pur - żadnego mm!

To ja - eliankowy strażnik laktacji. Bosh zostałam terrorystką laktacyjną podczas gdy moje dziecko na butli od urodzenia. Do czego to doszło...
Mleko modyfikowane jest drogie (naprawdę drogie - my na mleko wydajemy aktualnie ok 200 zł miesięcznie), mycie butelek upierdliwe a nocna gimnastyka z płaczącym dzieckiem na ręku, ciepła woda i proszkiem naprawdę nie jest fajna Jak ja zazdroszczę tego wystawiania cycka przez sen bez wstawania z łóżka...

przy okazji niezawodna mataja
http://mataja.pl/2015/02/flaszka-vs-...-pospi-dluzej/

Co do śpiewania... jak j zaczynam to Cezary zaczyna płakać. Moje urojenia o moim dobrym głosie zostały zrujnowane...
Wiem wiem strażniku. Staram się jak mogę. Znam ten tekst Matai, ja mam wygodę, odsłaniam cyca i już a czasem nawet nie zasłonię, przysnę i nagle się budzę a Oli sam do cyca dociera i ciumka. I widzę, że ładnie przybiera, no i oszczędność. Same plusy. Chciałabym tylko jeszcze ściągać, żeby moja mama, jak wychodze, mogła mu dawać moje a nie mm Dlatego wychodzę tak rzadko sama

Haha padłam Na prawdę płacze ?

Dziewczyny, zauważyłam u Olego id paru dni suche policzki. Kolanka i łokcie nie, więc to chyba nie azs. Może jakieś uczulenie Czy na zimę te policzki takie ? Smaruję kremem. Nie widać, żeby były suche, ale czuć pod palcem. Macie jakieś sposoby na to ?
Stary 2015-02-16, 21:44   #3896
gargantuiczna
Rozeznanie

Pur - żadnego mm! Przeczytaj linka od Elianki
też Ci go od razu chciałam wrzucić
Śpisz z synkiem. Umiesz karmić na leżąco? Może spróbuj tak jak ja - w nocy nie patrz na zegarek, nie właczaj komórki, nie siedź w necie, sprobuj spać dalej, nawet z piersią w dziobie.
Rozumiem, że jesteś zmęczona. Dasz radę

Elianka - ja się dołączę do szeregu terrorystek
Podziwiam Cię za wiedzę i zainteresowanie tematem kp
Może Cezaremu się myli i nie pamięta, że płacz jest interpretowany jako niezadowolenie, w tym przypadku mylnie?
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:50   #3897
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
Farminka 😭 Pola nie dość że buszowala to nie chce iść na drzemkę i się szarpiemy od 3o minut 😖
Tomek poszedł spać dopiero o 15 i to na godzinie tylko i tyle było spania przez cały dzień
Cytat:

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Haha to też jest patent można obwiązać pieluszką wokół głowy też
Mnie tak mały przyprawial o zawał jak miał to zapalenie oskrzeli. Na szczęście przestał tak robić.

U nas dzisiaj tez dzień marudy. Płakał tak, że nie szło go uspokoić. Chyba ze zmęczenia, ale usnac nie chciał. Jedzenie tez średnio wychodzi ostatnio, bo upodobał sobie robienie EE pfffff i plucie i tak non stop, nawet przy jedzeniu. Nigdy tak zaplutego cycka nie miałam No i przestał usypiac przy piersi, tylko gada i pluje z pełną buzia...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:55   #3898
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Widzę że wszystkie cyckowe dzieci kombinują przy karmieniu 😜

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-16, 22:03   #3899
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
Pur - żadnego mm! Przeczytaj linka od Elianki
też Ci go od razu chciałam wrzucić
Śpisz z synkiem. Umiesz karmić na leżąco? Może spróbuj tak jak ja - w nocy nie patrz na zegarek, nie właczaj komórki, nie siedź w necie, sprobuj spać dalej, nawet z piersią w dziobie.
Rozumiem, że jesteś zmęczona. Dasz radę

Elianka - ja się dołączę do szeregu terrorystek
Podziwiam Cię za wiedzę i zainteresowanie tematem kp
Może Cezaremu się myli i nie pamięta, że płacz jest interpretowany jako niezadowolenie, w tym przypadku mylnie?
Od samego początku kochana karmię w nocy na leżąco ! I plusem jest to, że Oli zasypia od razu i ja też ! A patrzę na zegarek, żeby spojrzeć, czy chociaż trochę mu się odmienia Moim marzeniem był naturalny poród i kp. Z porodem się nie udało, dlatego kp chcę utrzymać. I wiem, że musze być twarda. Martwi mnie czasem, że Oli potrafi nawet w dzień jeść co chwila. I właśnie bawi się cycem, pluje, szarpie, gada, śpiewa, liże, masakra Ale staram się być cierpliwa i mam nadzieję, że mi się uda

Daszna to samo chciałam pisać, że cyc to teraz chyba najlepsza zabawa. Ale ostatnio jak wyszłam i mama młodemu dawała mm (z 90 ml zjadł aż 5 ) to mówiła, że bawił się butlą i przez 15 minut zjadł to 5 ml. ( co jest dla mnie motywujące, bo nie było mnie 2,5 h i wytrzymał, jakby czekał na mnie i cyca)

W sobotę organizuję u siebie małą imprezkę- 3 mamy karmiące, jedna mama 2 większych niuniek i może kumpela z pracy, u mnie jedzonko i trochę % a później małe balety, ja już zaznaczyłam, że jak kopciuszek, o północy do domu, bo trzeba będzie ściągnąć mleko z procentami i wylać- do 6 godzin po ostatnim łyku alkoholu nie można podawać cyca. No i mam nadzieję, że Olemu nie przeszkodzi mm i babcia u boku. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej martwię się czy to nie zaburzy mojego kp
Stary 2015-02-16, 22:15   #3900
Katrina2000
Raczkowanie

Pur dzięki za uściski mój Wiktor tez upodobał sobie lewa rękę i większość rzeczy nią robi. ..
Jest 22.15 - zasnął o 21 i juz 2 raz y się obudził i dostał cyca. .. nie rozumiem tego, bo było już tak ze spał do 5-6 bez jedzenia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości