|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Czy to źle, że Adaś ostatnio zasypia u nas w sypialni, a potem go przenosimy? Czytam na dobranoc książki i bardzo lubi oglądać obrazki.
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Ile najdłużej utrzymywała się wam biegunka z powodu zębów? Już zaczynam wątpić że to zęby. Gorączki od niedzieli nie ma już Ale biegunka dalej. Chociaż dziś wydaje mi się ze jest trochę lepiej. Poczekam do jutra i znowu do lekarza... Nie wiem czy od listopada były chociaż 2tygodnie spokoju od chorowania :/
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pediatra mówi ze od zębów są co najwyżej bardzo luźne kupy ale nie biegunki. Ile u was juz trwa? U nas jak trwała 10dni to okazało się ze to gluten choć wczesniej było wszystko ok
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Od soboty :/ przy 4 też miał biegunkę ale trwała z 2 dni slinil się na potęgę był marudny. Dziś 4 dzień więc mnie to już martwi
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo 4 dni bez gorączki to spoko...
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Przy buegunce lalo sie z pupy co chwila,az w koncu nie bylo co i lekko zabarwiona woda szla
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
bo te ze skip hopa co ja mam to nie jest nie kapek po prostu zwykly bidon z rurką..
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
Cześć o poranku!
Dziękuję za pomoc przy tym bidonie, po prostu kupię ten Canpol i będzie po temacie. To jest w miarę dostępne wszędzie. Bez przesyłek będzie i kombinacji, bo znowu kupię jakieś g. Dobrze, żeś Inwersja taka czujna, bo bym już utopiła 13 zł ![]() U nas noc w miarę przespana, pobudka niestety o 5.30. Jakieś koszmary chyba. No i już Kostek nie usnął... Natomiast wczoraj przed spaniem pojawił nam się nowy objaw.. synek zaczął się w łóżeczku bujać do przodu i do tyłu. Nie trwało to długo, bo czymś tam odwróciłam mu uwagę i poprosiłam, żeby się normalnie położył, tak jak to zwykle robimy przy usypianiu... Na razie zdarzyło się jednorazowo, akurat przed snem, w fazie jak był zmęczony, ale będę obserwować, czy to się nie powtarza. Nie wiem czy to powód do niepokoju ? Na chorobę sierocą, to chyba za wcześnie? Może to sposób na wyciszenie się jakieś przed spaniem? Tassia, Ty masz jakąś wiedzę na ten temat? Jeśli chodzi o ząbkowanie, to nasza pediatra też mówiła, że kupy luźne i częściej ale tak max 3-4 dni, bo niby te zęby tak non stop nie dają czadu, tylko co parę dni jest przerwa. Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-02-17 o 08:36 |
|
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pozniej nawet o 4 jak dzisiaj bo ida jej zeby tylko to ją uspokaja a juz bylo tak fajnie ze bylo bez butli w nocy ale o tej 24 jeszcze byla;/ kurcze nie wiem jak to rozwiązać...
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Mostly ... Normalny objaw.... Dokładnie jak napisalas sposób na wyciszenie się..
Dzieci tak robią dlatego lubią bujaki, telepanie w wozkuvitp. Szczególnie ze chyba zmieni liście mu miejsce spania,nie? Takie cos jest niebezpieczne jak dziecko robi to ciągle... Choć i u zdrowych dzieci mogą pojawić się etapy paro dniowe ze będą to robić co chwilke. Juz wiem czemu dziewczyny mnie tu besztaly kiedyś za doszukiwanir sir objawów ![]() Skąd się w ogóle u ciebie to wzięło? Ktoś ci cos zasugerował? Przeczytalas cos? Wiem ze trudno się tego z głowy pozbyć... Ale warto probowac
|
|
#3643 |
|
dryfuję słowami
|
Hohoho
Niekoniecznie swiety Mikolaj
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-02-17 o 08:46 |
|
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa and one more thing... zapomniałabym Was spytać. Mamy chłopaków, siusiaków, powiedzcie mi jak u Waszych synów wygląda temat zsuwania napletka? Należy coś z tym już robić czy nie? I czy u Waszych chłopaków ten napletek jest już coś ruchomy? Nam pediatra zaleciła, żeby co jakiś czas delikatnie próbować. Ale jakoś to nie idzie.. a nie chcę dziecku krzywdy zrobić..
Tassia.. no obserwuje dziecko bacznie... to nie jest tak że się czegoś doszukuję na siłę. Miałam taki moment faktycznie, że się po prostu przestraszyłam, że coś może się dziać, ale nie miało to żadnych racjonalnych podstaw. Od tamtej pory wrzuciłam na luz, no ale jak to matka pierworodnego są jeszcze momenty, że wolę dmuchać na zimne. Sporo się naczytałam, i to nie takich wywodów internetowych ale i publikacji naukowych - może za dużo. Mam też koleżankę która urodziła zaraz po nas córkę. Aktualnie potwierdzają u niej diagnozę choroby genetycznej bardzo rzadkiej na świecie - syndromu Shorta. W Polsce chyba nie ma jeszcze takiego przypadku... Także wydaje mi się, że to się wszystko jakoś na to się składa. Niemniej jednak dominującym czynnikiem jest tu strach, jestem pewna. Wiem po sobie, że jak się czegoś przestaję bać i wiem, że sobie poradzimy nawet jak nie będzie wszystko jak w bajce to wtedy nic mnie nie rusza Zresztą co ja Ci będę tłumaczyć, sama wiesz jak strach może paraliżować i jakie są zawiłości ludzkiego umysłu
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Co do siusiaka to nie robimy nic. Juz nawet w kąpieli jak dawniej lekarka kazała lekko zsuwac żeby umyć...
Maciej bije nas po rekach... Jego siusiak ... Jego świątynia
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Zycie matki jest okrutne. właśnie zdalam sobie sprawe że zawsze się cieszę jak mloda rano nie wstanie przed 7. Dzisiaj martwię sie czy jest wszystko ok bo jest prawie 9 a ona spi w najlepsze
![]() Wczoraj w sumie poszly 4 rzadkie kupki ale od 19 spokoj i bez wymiotów. Takze chyba jest lepiej ale dzisiaj jeszcze dieta i siedzimy w domu. Jak ugotować marchwianke? Thlko marchew i woda i zmiksować? Moge dodac jakies jarzyny typu pietruszka czy seler?
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do innych warzyw nie wiem... Chodzi o to ze marchew powoduje zaparcie wiec ja bym dala sama marchewke ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Maciej od soboty mi się pokłada... Juz się balam ze to choroba jakas ze go rozkłada, ale gorączki nie ma ani nic.... Wiec co to? Normalnie kładzie się na mnie, albo na podłodze i leży.... Bierze poduszkę z łóżka kładzie w przedpokoju i się kładzie.... Ma ktoś pomysł co to ?
|
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w jednym celu żeby się pooblizywac i coś wszamać wczoraj to myslałam ze padne jak zaglądała w garnek gdzie była zupa nie wspominając ze jak moja mama rozładowuje zmywarke to Lena juz biegnie i koniecznie musi jej pomóc
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Ok 10 dziennie... Ale to ciężko nazwać kupami. Tak jak inwersja pisała sama woda praktycznie. Zależy ile zje
![]() Apetyt ma. Pije normalnie. Gorączki nie ma. Marudzi na maxa. Daje mu smecte ale nie widzę poprawy. Wczoraj zrobiłam mu orsalit profilaktycznie ale za cholerę nie wypije :/ No nic poobserwuje dziś jeszcze a jutro do lekarza. Osiwieje z tymi chorobami! Przeziębienie 3 dniowka przeziębienie ospa teraz biegunka A do roku był okaz zdrowia to teraz nadrabia
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nina też tak robi. W przedszkolu pani mówi, że czasami kładzie się na srodku sali na brzuchu i lezy a reszta dzieci ją omija
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie 10kup to napewno nie od zębów. I może zrób marchwianke i ryż... Generalnie cos zawierającego. Nie dawaj żadnych jabłek ani śliwek.
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3653 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Milos mial taka biegunke jak dostal alergii na jakis podejrzany jogurt truskawkowy. Humor tez mial dobry i nic go nie bolalo,a.z tylka sie lalo. Dalabym jeszcze jakis probiotyk/synbiotyk
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-02-17 o 09:20 |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho.
Ale jestem zmęczona, a jutro jedziemy do konsulatu. Załatwiac pesel dla Korna, paszporty. ehh. Dzisiaj moje dziecko ma swój pierwszy karnawał w życiu. I chyba z tej okazji wstał o 5.30. Dawno nie byłam tak niewyspana i sfrustrowana rano. Ale całą noc spał w swoim łóżeczku, bez mleka. w swoim pokoju. No i oficjalnie mogę się pochwalić, a co mi tam Kornel woła kupkę jak chce i robi do nocniczka. Nawet w żłobku
|
#3655 | |
|
Raczkowanie
|
Tassia.. mój Kostek tak się pokłada jak jest zmęczony... głównie wieczorem sie zdarza, że bierzę poduszkę i się kładzie na niej, albo właśnie pokłada się gdzie popadnie... Może coś nie dospał Maciej ostatnio?
Z tymi kupami to na pewno nie zęby. Także albo jakaś alergia, na coś co zjadł albo jje cały czas i organizm się tego próbuje pozbyć, albo bakteria może - jak idą zęby to łatwo się może coś przypałętać. Dieta ścisła i właśnie probiotyki. Z owoców słyszałam, że jabłka mogą być, bo ponoć zawierają pektyny a te niby właśnie powstrzymują biegunkę. Ale sama nie sprawdziłam, więc nie będę doradzać. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Krem?
Hehe Staś niestety wyjada krem ze słoiczka albo wyciska z tubki. Albo się "kremuje" i osiaga efekt podobny do Miłkowego
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Korna!
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Tassia a może mi gdzieś wkleić dokładny model tego bidonu Canpola? Bo myślałam, że sobie z tym poradzę, ale chyba jednak jestem ułomna w tej kwestii. Weszłam na stronę producenta i wyskoczyło mi tego bardzo dużo i znowu zaraz wybiorę oczywiście zwykły niekapek, zamiast coś co ma działać jak butelka ze słomką. Z tego co Wy używacie to coś skapuje? |
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3660 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

[/RIGHT]
A nasze małżeństwo to jakaś porażka.

Masakra, one nawet mu do końca nie wyrosły! 

ale w jednym celu żeby się pooblizywac i coś wszamać