|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Hej.
Zalamana super! Zdolny synio! ![]() Moja ostatnio w wózku z pozycji pół leżącej podniosla się do siadu. Niestety na brzuszku nie chce leżeć i nie wiem jak ja przekonać. Przekrecac tez się nie potrafi no bo jak skoro na brzuszku nie ćwiczy. Zaczęłam jej dawać soczki i smakują. W biedrze są duże pudła dad starej wersji.
|
|
#2852 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
A psinka lepiej, chodzi, je, pije, reaguje juz, cieszy się na mój widok, macha ogonem.. Tylko wciąż wcale nie szczeka. :/ boję się czy jej się coś z "głosem" nie porobiło :/ |
|
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Ola może coś rozkurczowo, jakiś magnez? Nospa? Nie najlepiej brzmią te twardnienia.
Biedactwo a co na to weterynarz? Może faktycznie coś zadziałało na struny głosowe?God brawo za siadanie! Szybko się podciągnęła, mała spryciula. A jakby ją czymś "zagadywać" podczas leżenia na brzuszku na macie? Choćby po 2 minuty, a może po paru dniach przyniesie efekt?
|
|
|
|
#2854 |
|
Konto usunięte
|
Wet każe czekac, mówi że powoli wróci do siebie
Brałam nospe. Pomaga - na 10 minut
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, a nie chcesz odwiedzić z tym gina? |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do psinki, tez liczę, ze będzie ok. mieliśmy jechac z nia na sterylizacje a tu wyskoczyła ta akcja.. muszę przedzwonic do schroniska kiedy mam z nia pojechac, bo ze schroniska ją mamy, tam w umowie podpisywalismy, ze po roku czasu mamy sie na sterylizacje zgłosić... a ona 5 lutego wlasnie rok skonczyła |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Ola lepiej się czujesz?
|
#2858 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napewno zrozumieją, że narazie musicie zadbać o chorowitka zanim przejdzie kolejny zabieg. |
|
|
|
|
#2860 |
|
Konto usunięte
|
no wcześniej nie miałam nic takiego, czasem pobolał brzuch ale to tak inaczej i to pewnie od rozciągania.
nooo własnie myślę, żeby trochę bardziej wydobrzała [ i tak cud, ze przeżyła ] no i wtedy przedzwonić.pozatym pamiętam jak ją braliśy to kierowniczka opitalała takiego faceta, ze ileś tam czasu nie przyjechał na sterylizację. i ze ma się z sunią swoją zgłosić. takze myślę, ze jak i my trochę poczekamy to nic się nie stanie, w koncu i kilkuletnie sunie się sterylizuje. ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- to i u nas z lekkim spóźnieniem tez ją powinni przyjąć. a jak nie to juz sobie sami prywatnie zrobimy ten zabieg.bo ze schroniska byłoby za free. ale lepiej raz wydać i potem bd spokój a i pielgrzymek nie będziemy mieć pod domem w postaci wszystkich psów ze wsi |
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zuzka dziś temperatury dostała. Byłyśmy u lekarza i coś tam niby słychać i ten kaszel jej się nie podoba i czerwone gardelko ma... do tego ten katar ehh.
Marudna i placzliwa i kiepsko je. Dostała antybiotyk niestety. Łeb mi pęka po całym dniu dzisiejszym.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna mala takie maluchy nie powinny wcale chorować !Oby jej szybko przeszlo!
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowia dla Zuzy!!!
|
|
#2864 | |||
|
Konto usunięte
|
No coś na wzór parasolki, ale taka porzadniejsza. np espiro magic
Cytat:
Zdolniacha ![]() Cytat:
Są takie poduchy ![]() Ja taka skośna gąbke mialam z wkładki do fotelika samochodowego to wykorzystałam. Poza tym dużo nosiłam na brzuszku![]() Po tygodniu już potrafił poleżec dłużej, a póżniej juz sobie super radził. Cytat:
Szybko ten antybiotyk
|
|||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Lili dziś kończy 11msc
za miesiąc roczek
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
Looo, kiedy to zlecialo
wszystkiego najlepszego dla Lili juz za miesiąc roczek będzie ho ho
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
**Najlepsze życzenia urodzinowe również dla Naszej Oli!!
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
God nasze dziewczyny chyba chorują razem ostatnio... Dużo zdrówka dla Zuzy, niech szybko wraca do siebie!
Jagodzia buziaki za 11 miesiąc, zaraz świętujecie Nawet nie wiem co napisać... Hela wczoraj położyła się spać zdrowa a o 23 obudziła się z duszącym kaszlem i rzężeniem w płucach... Przecież nie wychodzę z nią nigdzie, nikt do nas nie przychodzi, nie ma styczności z żadnymi wirusami... Dostała dziś antybiotyk, ma początek zapalenia płuc... Od połowy grudnia co tydzień jesteśmy u pediatry, już nie wiem co robię źle..... |
|
|
|
#2869 |
|
Konto usunięte
|
W ramach prezentu wpadłam do sh i kupiłam siatke ubranek :d dla dzidzi |
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzięki dzięki oby szybko przeszło. Aga u was to już długo trwa faktycznie. Może za długo lekarz zwlekal z antybiotykiem? Wiadomo że najlepiej uchronić takiego malucha od antybiotyku ale jak nic nie pomaga to chyba już lepiej ten antybiotyk bo potem właśnie juz jest za późno i gorsza choroba dopada... Moja przespala całą noc bez poplakiwania. Co jest dobre na katar? Bo różne opinie czytam i juz sama nie wiem. Niby ten nasivin soft jest ok a z drugiej strony ponoć wysusza i n ie powinno się go zbyt długo u takich maluchów stosować. Na razie wodę morską psikam jej do noska i odciągam. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Isabelle czytałam bloga wiec wiem ze tez miałaś ten problem. Dawałam jej kocyk pod klatkę piersiową ale średnio pomaga. W takich pozycjach tez trzymam i ona umie super dźwigać główkę ale na brzuchu nie chce. Kiedyś normalnie leżała i zadzierala glowke a ostatnio bunt mimo że codziennie ja kładę. Jagodzia duża Lili! Już niedługo roczek! ![]() Ola wszystkiego dobrego!
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas młodą też dzisiaj rozłożyło
Rano wstała z uczuciem, że jest zimno (a było tak ciepło, że mnie się w głowie kręciło) a 2h później 38st;/wysłałam Wam foto na meila
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo wytrwałości życzę, oby szybko doszła do zdrówka Jagodzia - za 11 miesięcy. Ale ten czas leci - za miesiąc roczek Będzie dżampreza Izunia - współczuję, że Was też dopadło. No i śliczny masz brzuszek God - Zdrówka dla Zuzy Załamana - Twój synuś wyjątkowo szybciutko się rozwija, mały spryciarz - gratulacje
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Lili osłuchowo ok delikatnie zaczerwienione gardełko i coś w uszku ale to bardzo bardzo minimalnie. Na razie mam leczyć tak jak leczę jutro badanie krwi żeby zobaczyć czy to bakteryjne czy wirusowe. Dopiero wtedy będziemy leki ewentualnie dobierać. Bo doktor mówiła że bardzo ma dziąsła u góry spuchnięte i ma biegunkę, ślini się więc może to być od zębów.
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie tak powinni robić wszyscy lekarze... Przed podaniem antybiotyku zrobić biogram co to za infekcja i na jaki antybiotyk będzie wrażliwa... Jagodzia dużo zdrówka dla Lilci, oby szybko przeszło na takim leczeniu
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia, Jagodzia - duzo zdrowka dla coreczek
Moj syn od rana mowi TATA, czyli mowi juz TATA, BABA i DZIADZIA, a jak mowie mu "nie wolno" to patrzy na mnie i mowi "BE" Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas jednie "mama" albo "am" albo miks "amamamamm" i wtedy już nie rozumiem o co chodzi
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja mówi mama, tata, baba a jak mówię nie wolno to jest ryk próbuje wymuszać
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na prłnych obrotach w sobotę kupiliśmy auto niestety sprowadzane i nie opłacone od 3 dni mąż jeździ załątwia ale oczywiście nasze urzędy to tylko frontem do obywatela. Wiecie co jest naśmieszniejsze w urzędzie celnym nie można zapłacić cła na zasadzie płace np w agencji pko mam potwierdzenie i dają mi świstek z którym mogę udać się po tablice tylko trzeba jechać do domu zrobić przelew przez internet potem czekać aż on do nich dotrze i oni to odnotuja w systemie (czyli mozna czekać nawet 2-3 dni) i dopiero dają odpowiedni papier w niedzielę byliśmy na greu nie podoba mi się ten aktor i jego loczki. sam iflm komedia... nie wiem czemu od pierwszej sceny chciało mi się śmiać ale za to muzyka genialna na drugą cześć pewnie też pójdziemy. Choć czuję pełen niedosyt. bo za mało jednak faktów z książki pewne ważne wątki pominięte. Np wątek pracy w redakcji w kontekście późniejszych wydarzeń z szefem itp jest dość ważny a to ani słowa.u nas też coś się pałęta co prawda Bartek zdrowy choć pokasłuje ale jednego dnia tak drugiego nie... dobrze że mam inhalator. Choć dziś ma dizeń pt NIE wszystko jest na nie cały dzień od 7,45 ciągle jęczy no przepraszam przed chwilą zjadł i dopiero po całym dniu jęków raczył i mi dać siąść na kanapie i bawi się sam chwilę ale za pewne zaraz znowu będzie chciał na ręce... nie wiem cyz to zęby... bo skok na pewno nie a no i od dwóch dni jemy mięsko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

a co na to weterynarz? Może faktycznie coś zadziałało na struny głosowe?
Szybko się podciągnęła, mała spryciula. A jakby ją czymś "zagadywać" podczas leżenia na brzuszku na macie? Choćby po 2 minuty, a może po paru dniach przyniesie efekt?

biedna mala 

za miesiąc roczek
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
**