|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3422 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() sama dobrze wiesz że te wyniki i tak nie dają pewności wiec głowa do góry do czwartku nie daleko ![]() ![]() ![]() a propo ktoś mi tu gratulował córeczki haha żle mi sie zacytowało i wygladało jak bym to ja pisała ale to nie ja nie zna jeszcze płci ktosia ale może może i też będzie córeczka ![]() ja już troche posprzątałam jeszcze został mi jeden pokój ale tam tż spi przyszedł po nocy jutro mam do endo na godz 9 jak przyjdzie też tak pozno to nie wiem z kim pojade a mam 25 km ;/ jak by do samego engo to ok bo bysmy wrócili i by poszedł spać ale po drodze musimy jechać to tesciów to tesc dzis przyjezdza z norwegi na 2 tyg o oczywiscie trzeba jechac i siedziec cały dzień juz mam nerwice ;/ dopiero tam byłam w niedziele ledwo wysiedzialam i znwou ;/
|
|
#3423 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
po tych Waszych wypowiedziach odnośnie porodów rodzinnych i zaglądaniu w krocze nabrałam wątpliwości
chyba jeszcze raz rozważymy ten poród rodzinny dobrze, że ten temat został już poruszony, przynajmniej mam dużo czasu na zastanowienie się i przemyślenie wszystkich za i przeciw
|
#3425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam nie wyobrażam sobie bez mojego M choć z początku się bałam,że będzie mnie drażnil.siostra moja bardzo chciała iśc! Dziś wiem,że ona by mnie drażniła- bo by tam wszystkich ustawiała ja powiem tak.. hmm nastwaiona byłam na mega hardcoroe po tym badaniu hsg a poród owszem był bolesny ale przynajmniej miałam kogoś bliskiego obok siebie. Mój mąż i tak dotarł po godzinie męczarni, więc jak wszedł na sale to sie popłakałm ze szczęscia,że już jest chyba nigdy się nie ucieszyłam na jego widok jak wtedy![]() Pamietaj,że jak będzie z Toba żeby nie stawal ani na chwile z przodu ..caly czas obok koło głowy bo mu wzrok ucieknie na krocze ...
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą, że warto ten temat przemyśleć bardzo, bardzo dokładnie. To nie oznacza, aby nie zabierać partnera, ale by wiedzieć jakie są realia i co nas czeka na porodówce. Cytat:
Tym bardziej, że podczas seksu jesteśmy "tam" piękne i wymuskane, zakładamy sexi bieliznę, więc widok porodu po takich przyjemnościach to dla nich szok
Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-17 o 10:52 |
||
|
|
|
#3428 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie kochane Mało pisze ale czesto Was podczytuje... Jakos czasu brak, sprzatanie, gotowanie, tu z Miskiem do przedszkola, mąż wraca na weekend trzeba ogarnac mieszkanie i siebie haha. Jakis pedicure zrobic bo moje nogi wyglądaja jak z epoki kamienia łupanego!!!Jutro zaczynam 14 tydz ![]() normalne ze nie czuje ruchów jeszcze? A jutro bede robic ptasie mleczko truskawkowe na biszkopcie mmmmm
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zresztą zobaczymy
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i powiem Wam ze był to widok straszny. Dziewczyna było blado zielona. Poród miała koszmarny. Ledwo ruszała sie na łóżku. Opowidała ze trwał 8h. Wymiotowała, lewatywe cos jej zle zrobiły i cały czas popuszczała. Płakała, krzyczała, przeklinała a mąż podobno nie wydusił w tym wszystkim ani słowa bo był w takim szoku. Była strasznie zażenowana i jednym słowem nawet nie chciała zeby ten mąż do Niej przyszedł. Stwierdzam nawet ze miała lekka depresje poporodowa. A jak mąż wkoncu odespał poród i przyszedł nie chciała nawet z nim gadac, przepraszała za co pytam?? I tak z mojego punktu widzenia zalezy to od człowieka i od charakteru jeden ma twarda dupe i poradzi sobie z takim przezyciem, bedzie wsparciem, bedzie pomagał i bedzie wyrozumiały a inny sie załamie, zemdleje i bedzie obrzydzony. Wiec ja podziekuje za poród rodzinny no chyba ze miałabym opłaconą cesarke w prywatnej klinice to tak Ale w panstwowym szpitalu nie ma tak kolorowo i nikt nie przewidzi akcji porodowej. Takze ja nie bede sie jeszcze chłopem przejmowac czy mi zaraz zemdleje i czy trzeba Go bedzie reanimowac wole sama ![]() Pierwszy poród mialam w asyście 4 lekarzy, 5 położnych i 15 praktykantek taka widownia mi wystarczy
|
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
Też cazsem wydaje mi się że to ruchy, ale to prawda, dla pierwszej ciąży ruchy ok. 20 tyg, może być tez od 18 tyg, zależy czy jesteśmy bardzo szczupłe czy trochę tłuszczyku mamy.
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane a jakie kosmetyki dla dzidzi proponujecie kupić?
Ja zastanawiam się nad HIPP , śliczne zapachy jak dla mnie maja. Choć kuszą mnie też kosmetyki z rossmana Oilatum Dla mojej małej jak była większa kupowałam Johnsons baby seria na dobranoc, mała stosuje ją do tej pory.... I nowa dzidzia też będzie stosowała mam nadzieję bo są cudne Łoł... od 11 lutego Rossman ma sklep internetowy Rewelacja jak dla mnie http://sklep.rossnet.pl/
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ile znam dziewczyn, ktore rodziły tyle miały wspólnych porodów z partnerem i nigdy nie słyszałam, ze to nieprzyjemne, brzydki widok itd. Powiem szczerze, ze pierwszy raz sie z tym "stykam" , tu na forum. Wszystkie kobietki, ktore znam sa szczęśliwe, ze partnerzy byli obecni bo to mega wsparcie zwłaszcza, ze większość personelu w tych szpitalach to chyba za karę tam jest ... no a faceci to tez prawie zawsze mówili, ze ten poród to najwspanialsze co mogło ich spotkać...
Kolejna kwestia to mówienie o traumie dla faceta... O jacie, serio w ten sposób myślicie? To, ze kobieta ma całe 9 miesiecy chodzić w ciazy, wszystkie wizyty, badania u lekarza, poród, połóg to spoko ale facet nie moze raz zobaczyć co tam kobieta ma miedzy nogami? Ahhh... Chyba, ze to ja mam dziwnego TŻ ale on uważa, ze w tym nic złego i ochydnego nie ma. Fakt - nie jest to zbyt przyjemne ale zarowno dla kobiety jak i dla faceta ale to jest ludzka rzecz... Czemu tylko kobieta ma przez to wszystko przechodzić ? Nie mowie, ze każda z Was ma sie decydować na to bo to indywidualna sprawa każdego człowieka ale ja bym sie aż tak "trauma" nie przejmowała tylko przeanalizowała wszystkie inne "za" i "przeciw"
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie ich nie miałam.
Córcia na początku miała Nivea i byłam bardzo zadowolona. Tylko jakoś teraz zapach mnie drażni. Johnsona też używała, Hippa również chyba oliwkę. Ogolnie różne firmy , uczuleń ani podrażnień nie miala. Ale teraz zastanawiam się czy nie kupić wszystkiego z jednej firmy. Czytałam na jakimś forum że tak najlepiej... choć czy ja wiem... Może dziecko się przyzwyczaić do danej firmy i potem zmieni sie produkt i uczulenie murowane.
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
roxana_lu z tymi wedlinami masz sporo racji bo te do 20zl nie smakuja jak wedlina a ser jak kiedys pani oddalam to sie skrzywila no sory ale jak chce ser a nie wyrób seropodobny...
moze lepiej ze wyniki sa u lekarza w porownaniu z innymi parmetrami porowna wszystko,nie znaczy ze jest cos zle,badz dobrej mysli dinusia28 a u mnie wlasnie jest odwrotnie to moj TŻ chcial byc przy porodzie noo i byl..z jednej strony dobrze ze jest ktos z rodziny bo jest wtedy szansa ze nie spartaczą roboty z calym szacunkiem dla Ciebie bo ja wierze ze jestes dobra polozna ale w naszym szpitalu to cyrk na kolkach.. ale z drugiej nie chcialam by to ogladal..i sie zniesmaczyl,by widzial za dużo..bo sa tematy i sfery gdzie lepiej zeby TŻ nie bral udzialu jak porod i okres..z daleka niech sie tzryma. majka242007 ja wiedzialam o tym rossmanie online,choc jeszcze nie korzystałam,a fajnie bo nie ominie sie interesujących promocji Aliczka88 ale m zrobilas apetyt na to ptasie mleczko.. oilan wogole nam nie sluzyl,oilatum bardziej ale my jechalismy na Balenum baby basic bo synek mial AZS teraz mamy avene bo dostalismy w prezencie na swieta. wlasnie sie inhaluje olejkiem sosnowym bo katar do pasa..jesli cos jem to zelki i slodkie,masakra kiedy te choroby w koncu sie skoncza..? dziewczyny czy w ciazy mozna brac dodatkowo witamine C mimo ze bierze sie witaminy dla ciezarnej..?
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-02-17 o 11:19 |
|
|
|
#3437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widać po mnie tego, bo dodatkowo jestem wysoka (mój mąż tłumaczy, że wszystko idzie w cycki ) , ale jak czytam, że przytyłyście dopiero po 2 kg i że w całej ciąży macie zamiar przytyć 10kg, to popadam w depresję Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ale nie wiem czy te kosmetyki Dada nie są zalecane od któregoś miesiąca (tak coś kojarzę)...
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-17 o 11:38 |
||
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
My używaliśmy HIPPa i byliśmy zadowoleni, bez uczuleń, pięknie pachniał
![]() Moze teraz tez sie skusimy... Hmmm
|
#3440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glupota jest zeby zmuszac faceta to racja.. ale moim zdaniem wiekszosc facetow chce byc przy porodzie w ciekawosci.. Owszem .. porod piekny jest tylko na filmach.. ja mialam wywolywany i jak ruszylo to tak nagle ze nikt nie pomyslal o tym zebym sie wyproznila.. i fakt zesikalam i sie i pokupkałam na sali i nikogo to nie brzydzilo i nie dziwilo tak juz sie zdarza.. ja jestem dumna z meza ze to przetrwal i powiem szczeze ze porod moze piekny nie jest ale zbliza zwlaszcza momenty jak dziecko wlasnie wychodzi i mozna potem pepowine przeciaz i dzidzia na piersi u mamy lezy cos slicznego i mąąz dumny i mama dumna ![]() a dla wrazliwcow- moga siedziec obok albo za kobieta jesli nie chca koniecznie TEGO widziec ![]() ja duzoo zawdzieczam pomocy pielegniarki i lekarki i mojej rodzinie ![]() noo..rozpisalam sie Cytat:
![]() Cytat:
.. plywac w tym wszutkim a fuuu Cytat:
u nas tez wynikow nie podaja przez tel. trzeba przyjsc osobiscie! a ja sie w ogole witam wlasnie dojadam zupe grzybowa :d mezowi i mlodemu kurczaka robie ![]() troche kurze poscieralam ide chyba wc umyje troche i podlogi pozamiatam ![]() a co do ruchow dziecka jA MAM polowe 13tc i NIC w pierwszej ciazy kolo 16tv bylo czyc. ![]() aaa mam kontrole w patek 27.02 obym sie plci juz dowiedziala to bedzoe koniec 14tc moze akurat
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2015-02-17 o 11:38 |
||||
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
boże ile Wy piszecie, mam problem żeby Was nadrobić 😊 od rana męczy mnie paskudny ból głowy byłam już na spacerku się dotlenic. Dziewczyny jakie wody do picia polecacie? Słyszałam, że ustronianka z jodem jest dobra dla kobiet w ciąży. Roxana trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i na pewno będzie. z tego co widzę każda klinika przy badaniach prenatalnych ma swoje metody. U mnie na przykład dzwonią tylko wtedy kiedyś wyniki są złe, a gdy jest ok nie ma żadnej informacji. Znam też osobiście dwie dziewczyny, których dzieci po tym badaniu miały mieć pełno wad genetycznych, a urodziły się zdrowe ☺
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
beatrix28 zgadzam się z Tobą, że z personelem w szpitalu to różne bywa bo taka jest niestety smutna prawda i rozumiem, że kobieta chce mieć kogoś bliskiego, najważniejsze aby decyzja o porodzie rodzinnym była wspólna.
majka Jeżeli chodzi o kosmetyki to oliwka hipp je fajna, ma super skład, używam jej na sobie i na dzidziusiu też pewnie będę jej używać, w ogóle to warto czytać składy kosmetyków, olej ze słodkich migdałów też się sprawdzi do nacierania dzidziusia, chyba że ktoś woli balsamy to warto znaleźć jakiś z krótkim składem. Zresztą na pierwsze miesiące nie potrzeba zbyt wiele kosmetyków. Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-17 o 11:43 |
|
|
|
#3443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra i za darmo a filter byl taniutki
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na genetycznym lekarz nic nie wspomniał ? Cytat:
Pewnie,że normalne. Ja poczułam w pierwszej ciąży w 16/17 tc, a i tak mówią, że to wcześnie . Wracając do porodów to każda ma inne doświadczenia, innych facetów, więc należy to wziąć pod uwagę i podjąć dobrą decyzję czy oboje chcą i są na to gotowi co mogą zobaczyć. Ja też nie chcę rodzić bez męża, dlatego będzie on ze mną do partych i wtedy wychodzi z sali.
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
fiona27 i co było dalej przeszło mu samo?? a zmieniałaś mu diete?
|
#3447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chusteczki dada bardzo uczuliły synka, ale pieluszki już nie i polecam. My tez startowaliśmy z hippem i teraz też mam zamiar, bo nic nie uczulało.
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w 1 ciąży poczułam po 20 tygodniu a mąż gdy położył rękę poczuł ok 23 tygodnia ruchy, w drugiej ciąży mówią że wcześniej się czuje. Nie jestem pewna czy dwa dni temu się nie zaczęły. Tez mi bembzol urósł od kilku dni mam juz taki ciężarny. Tak ok 2 razy dziennie jak siedzę spokojnie to mam wrażenie że czuję coś jak kopnięcie, jakiś ruch. I nie tak nisko tylko zaraz obok pępka. Wyczuwalne jest tez położenie dzidzi. Jak np leżę na boku lub siedzę oparta na fotelu. W jednym miejscu brzuch jest dosyć twardawy i lekko wypukly a w pozostałych mięciutki.
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
Papusia - a malutką swędzi pupa,że tak powiem w okolicach odbytu? jeśli tak to oznacza ,że samica owsika skład jaja na faldach okołoodbytowych. Sprawdz rano kupę i się upewnisz czy to to.
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-02-17 o 12:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

będzie dobrze

więc kupowanie online odpada, bo sprzedawane są komplety a ja muszę kupić dół i górę osobno bo w dole z kompletu zawsze się topie
ale dzisiaj frankfuterki i koniec 
a na kiedy masz termin bo jakoś mi umknęło
chyba jeszcze raz rozważymy ten poród rodzinny 

haha. Jakis pedicure zrobic bo moje nogi wyglądaja jak z epoki kamienia łupanego!!!

za co pytam?? 

28TC