|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Natknęłam się wczoraj na takie ogłoszenie na stanowisko telemarketera/ki:
Wymagania: zaangażowanie; dyspozycyjność i chęć do podjęcia pracy od zaraz; poprawna dykcja; mile widziane doświadczenie w call center; sprawne posługiwanie się myszką komputerową; sprawne pisanie na klawiaturze; umiejętność pracy z komputerem; status osoby uczącej się mile widziany; dyspozycyjność w godzinach: 8-14 lub 14-20. Lekka przesada odnośnie pogrubionego. Nie wiem, co to ma znaczyć ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ogłoszenie wystawione na pracuj.pl ... |
|
|
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to żeby wyeliminować osoby używajace tylko touchpada i trackballa
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Konto usunięte
|
Powitajcie mnie ponownie w gronie bezrobotnych. Chyba nigdy nie dane mi będzie zdobycie doświadczenia, które normalnie wyglądało by w CV, a nie ciągle po kilka miesięcy.
|
|
|
|
#4145 |
|
Kawaii strona mocy
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50260232]Powitajcie mnie ponownie w gronie bezrobotnych. Chyba nigdy nie dane mi będzie zdobycie doświadczenia, które normalnie wyglądało by w CV, a nie ciągle po kilka miesięcy.
[/QUOTE] |
|
|
|
#4146 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam dzisiaj info, że główny szef w ramach swojego bzdurnego pakietu oszczędnościowego stwierdził, że jestem za dużym generatorem kosztów i mam już nie przychodzić do pracy, bo woli sobie zatrudnić kogoś miejscowego za pół darmo. Mój szef, z którym pracowałam też chyba nie jest z tego zadowolony, bo jeszcze kilka dni temu twierdził, że jestem niezastąpiona, no ale co zrobić.
Poza tym umowę o dzieło miałam do końca lutego, a z nowym miesiącem miałam przejść na umowę o pracę, więc pewnie wielki pan prezes sobie skalkulował, że to mu się już w ogóle nie opłaca. Najśmieszniejsze w tym jest to, że to oni dyktowali warunki finansowe, rodzaj umowy itd. bo ja powiedziałam, że mają coś zaproponować, a ja się dostosuję, więc nie wiem czemu dopiero teraz to przemyśleli. |
|
|
|
#4147 |
|
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50260838]Dostałam dzisiaj info, że główny szef w ramach swojego bzdurnego pakietu oszczędnościowego stwierdził, że jestem za dużym generatorem kosztów i mam już nie przychodzić do pracy, bo woli sobie zatrudnić kogoś miejscowego za pół darmo. Mój szef, z którym pracowałam też chyba nie jest z tego zadowolony, bo jeszcze kilka dni temu twierdził, że jestem niezastąpiona, no ale co zrobić.
Poza tym umowę o dzieło miałam do końca lutego, a z nowym miesiącem miałam przejść na umowę o pracę, więc pewnie wielki pan prezes sobie skalkulował, że to mu się już w ogóle nie opłaca. Najśmieszniejsze w tym jest to, że to oni dyktowali warunki finansowe, rodzaj umowy itd. bo ja powiedziałam, że mają coś zaproponować, a ja się dostosuję, więc nie wiem czemu dopiero teraz to przemyśleli. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- W ogóle kontakt z pracownikiem w weekendy na porządku dziennym i jeszcze takie cyrki
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50260838]Dostałam dzisiaj info, że główny szef w ramach swojego bzdurnego pakietu oszczędnościowego stwierdził, że jestem za dużym generatorem kosztów i mam już nie przychodzić do pracy, bo woli sobie zatrudnić kogoś miejscowego za pół darmo. Mój szef, z którym pracowałam też chyba nie jest z tego zadowolony, bo jeszcze kilka dni temu twierdził, że jestem niezastąpiona, no ale co zrobić.
Poza tym umowę o dzieło miałam do końca lutego, a z nowym miesiącem miałam przejść na umowę o pracę, więc pewnie wielki pan prezes sobie skalkulował, że to mu się już w ogóle nie opłaca. Najśmieszniejsze w tym jest to, że to oni dyktowali warunki finansowe, rodzaj umowy itd. bo ja powiedziałam, że mają coś zaproponować, a ja się dostosuję, więc nie wiem czemu dopiero teraz to przemyśleli. a kto Cię o tym dzisiaj poifnormował totalny brak szacunku do pracownika.To jest chyba najgorsze, czuć, że firma jest zadowolona z naszej pracy i zostać zwolnionym z dnia na dzień. Ale z drugiej strony może Ci to wyjdzie na dobre, sama ostatnio zastanawiałaś się czy się nie zwolnić, poza tym z tego co pamiętam wyjechałaś bardzo daleko i teraz zapewne wrócisz do TŻa Głowa do góry
|
#4149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też uważam, że wyjdzie mi to na dobre. No ale jednak mimo wszystko praca mi się podobała i trochę szkoda. |
|
|
|
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50261648]Poinformował mnie ten szef, z którym pracowałam, główny tylko wydał polecenie żeby mnie zwolnić, ale żeby mnie o tym poinformować już nie miał czasu.
![]() Też uważam, że wyjdzie mi to na dobre. No ale jednak mimo wszystko praca mi się podobała i trochę szkoda.[/QUOTE] ![]() Ja już wiem jaki będę miała kawał na Prima Aprilis ![]() ,,znalazłam pracę" jeśli do tego czasu nic się w moim życiu nie zmieni. |
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzeniona
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50261648]Poinformował mnie ten szef, z którym pracowałam, główny tylko wydał polecenie żeby mnie zwolnić, ale żeby mnie o tym poinformować już nie miał czasu.
![]() Też uważam, że wyjdzie mi to na dobre. No ale jednak mimo wszystko praca mi się podobała i trochę szkoda.[/QUOTE] Bardzo mi przykro |
|
|
|
#4152 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
Poza tym umowę o dzieło miałam do końca lutego, a z nowym miesiącem miałam przejść na umowę o pracę, więc pewnie wielki pan prezes sobie skalkulował, że to mu się już w ogóle nie opłaca. Najśmieszniejsze w tym jest to, że to oni dyktowali warunki finansowe, rodzaj umowy itd. bo ja powiedziałam, że mają coś zaproponować, a ja się dostosuję, więc nie wiem czemu dopiero teraz to przemyśleli. Powiem Ci szczerze, że chyba teraz to jakaś nałogowa praktyka na budowach - oszczędzanie na inżynierach. Mój kolega też został właśnie zwolniony (inżynier robót sanitarnych), bo szef wyszedł z założenia, że majster Zdzisław zrobi to tak samo dobrze i ze wszystkim sobie da radę (pracował 4 miesiące - też na umowę o dzieło). Szuka pracy intensywnie i wiecznie słyszy, że są teraz cięcia i nawet kierownik budowy pojawia się raz na dwa tygodnie, bo nikogo nie stać, żeby go częściej zatrudniać, albo zatrudniają właśnie na umowę o dzieło, albo własna dg
|
|
|
|
#4154 | |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50260232]Powitajcie mnie ponownie w gronie bezrobotnych. Chyba nigdy nie dane mi będzie zdobycie doświadczenia, które normalnie wyglądało by w CV, a nie ciągle po kilka miesięcy.
[/QUOTE] , teraz nie można nikomu wierzyć i ufać, jednego dnia człowiek jest niezastąpiony a drugiego za drogi Cytat:
taaaa Niestety teraz nie liczą się umiejętności, tylko kto jest tańszy i kto zgodzi się pracować za mniej |
|
|
|
|
#4155 |
|
Konto usunięte
|
Ja już się pogodziłam z faktem i skleciłam nawet nowe CV. Na razie nie wywaliłam miejscowości.
![]() W środę mój tż akurat musi jechać do Zamościa, więc zabiorę się z nim bo muszę wziąć stamtąd kilka moich rzeczy. Poza tym chciałabym się rozliczyć z łaskawym szefem za luty. I powiedzcie mi: czy jak miałam umowę o dzieło, gdzie napisane było, że za luty dostanę X zł to czy może powiedzieć, że mi da np. połowę bo tylko połowę miesiąca pracowałam? Moim zdaniem nie bo pracowałam tyle ile on chciał, podziękował mi więc to znaczy, że moja praca już została wykonana. Żadnego rozwiązania umowy pisemnego, ani nic takiego nie mamy. I teraz nie wiem na co się szykować, bo znając życie na pewno nie będzie chciał mi dać wszystkiego. |
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Szefowa_harpii, przykre to
I jednocześnie beznadziejne, że może być taki brak szacunku do pracownika.Moim zdaniem nieważne, czy czy pracowałaś na UoD, czy na UoP, jeśli przepracowałaś pół miesiąca, to pieniądze za te pół miesiąca się należą. A ja dzisiaj się wkurzyłam, bo nie udało mi się załatwić lekarza medycyny pracy, choć właściwie to tylko okulista jest potrzebny. |
|
|
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
Szefowa_harpii współczuję
ledwo znalazłaś pracę, a znowu musisz szukać kolejnej. Ale jak to się mówi nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło Ja na Twoim miejscu wpisywałabym sobie do CV cały okres umowy czyli do końca lutego. No chyba że znajdziesz coś jeszcze w tym miesiącu, to wiadoma sprawa
|
|
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
Oferta PRAKTYK w Rzeszowie:
http://www.rzeszowiak.pl/firma-ml-sy...zukuje-6251541 Czyli najlepiej jak umiesz wszystko!, my Cię weźmiemy na praktyki (nie wiadomo po co), później MOŻLIWE na płatny staż, a później MOŻE (głębokie i szerokie...) zatrudnimy na etat Nie wiem, czy śmiać się czy płakać. |
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nikt się nie zgłosi, jak można być tak pazernym...
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Konto usunięte
|
A powiedzcie mi prosze, ile cv tygodniowo wysylacie w jakims konkretnym zawodzie, bedac po studiach?
No bo ja sie coraz bardziej zalamuje. Ofert pracy po prostu nie ma. Szukam tylko w zawodzie, mam na to czas, ale nawet nie mam gdzie wysylac cv. Przegladam pracuj, infopraca, trojmiasto, indeed i wspiuje w wyszukiwarke google. Mam tez zapisane pare stron firm i zagladam na biezaco. Co moge wiecej zrobic? Wysylam tez na takie oferty gdzie jest potrzebny rok, dwa doswiadczenia (ja nie mam go wcale, tyle praktyki studenckie) bo a nuz zwolni sie inne stanowisko, ale dalej nie mam pomyslu co robic.
|
|
|
|
#4162 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio też prawie nie wysyłam. Nie ma sensownych ofert. Albo gastronomia od której uciekam, albo jakieś inne, które mnie nie interesują. Pełno też typu avon, call center. Ciężko o coś dla mnie. Wydaje mi się, że w zeszłym roku o podobnej porze wysyłałam więcej cv.
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Oprócz typowej pracy w urzędzie próbuję dostać się na praktyki w pracowni złotniczej. Jakoś od dawna chodziło mi po głowie by spełnić jedno z moich ukrytych pragnień, by się wypróbować. Kto wie, może gdzieś mnie przyjmą i odkryję nowe powołanie ?
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2015-02-17 o 12:44 |
|
|
|
#4163 |
|
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;50281575]A powiedzcie mi prosze, ile cv tygodniowo wysylacie w jakims konkretnym zawodzie, bedac po studiach?
No bo ja sie coraz bardziej zalamuje. Ofert pracy po prostu nie ma. Szukam tylko w zawodzie, mam na to czas, ale nawet nie mam gdzie wysylac cv. Przegladam pracuj, infopraca, trojmiasto, indeed i wspiuje w wyszukiwarke google. Mam tez zapisane pare stron firm i zagladam na biezaco. Co moge wiecej zrobic? Wysylam tez na takie oferty gdzie jest potrzebny rok, dwa doswiadczenia (ja nie mam go wcale, tyle praktyki studenckie) bo a nuz zwolni sie inne stanowisko, ale dalej nie mam pomyslu co robic. [/QUOTE]Rzeczywiście, ofert typowo w zawodzie jest niewiele. Ciężko jest szukać przez internet. Ja swego czasu pisałam maile do biur, które nie robiły rekrutacji - bez odzewu. Moim zdaniem w zawodzie ofert może się trafić dwa razy w miesiącu, a może i być jedna na pół roku...jeśli możesz czekać, to czekaj. Niczego nie przyspieszysz. |
|
|
|
#4164 |
|
Konto usunięte
|
Tylko jedna oferta w miesiacu i moje zerowanie doswiadczenie rowna sie chyba wieczne bezrobocie.
Ide teraz na dzienne mgr, wiec nie moge sobie pozwolic na darmowe praktyki, bo mam zajecia od rana do 16- 17, codziennie. Chce sie przeniesc na zaoczne tylko w momencie gdy znajde jakakolwiek prace w zawodzie, zeby miec chociaz za co te studia oplacic. Zaczelam uczyc sie programow do projektowania (bo do tej pory dzialalam glownie w cadzie), zglosilam sie do skanskiej na platne praktyki letnie, na pewno bede w lecie szukac chociazby tych glupich praktyk jesli sie tam nie dostane. Ale na dzien dzisiejszy czuje sie uwiazana. Chyba umre zanim cos znajde. straszne to. ![]() A i powiedzcie mi, pisac w cv ze obecnie studiuje? Tylko wlasnie nie chce sytuacji, ze ktos mnie nie zaprosi na rozmowe, bo jestem malo dyspozycyjna. Jak pisalam z dziennych moge sie przeniesc na zaoczne albo nawet na rok czy iles tam wziac dziekanke, szkola mi w niczym nie przeszkadza, tylko nie wiem jak to bede pracodawcy widziec skoro nie napisze, czy studiuje dziennie czy zaocznie. eh, poki co wyslalam zgloszenie na prace w komisji wyborczej, zawsze 320 zł do przodu.
Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2015-02-17 o 15:18 |
|
|
|
#4165 |
|
Raczkowanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;50285550]Tylko jedna oferta w miesiacu i moje zerowanie doswiadczenie rowna sie chyba wieczne bezrobocie.
Ide teraz na dzienne mgr, wiec nie moge sobie pozwolic na darmowe praktyki, bo mam zajecia od rana do 16- 17, codziennie. Chce sie przeniesc na zaoczne tylko w momencie gdy znajde jakakolwiek prace w zawodzie, zeby miec chociaz za co te studia oplacic. Zaczelam uczyc sie programow do projektowania (bo do tej pory dzialalam glownie w cadzie), zglosilam sie do skanskiej na platne praktyki letnie, na pewno bede w lecie szukac chociazby tych glupich praktyk jesli sie tam nie dostane. Ale na dzien dzisiejszy czuje sie uwiazana. Chyba umre zanim cos znajde. straszne to. ![]() A i powiedzcie mi, pisac w cv ze obecnie studiuje? Tylko wlasnie nie chce sytuacji, ze ktos mnie nie zaprosi na rozmowe, bo jestem malo dyspozycyjna. Jak pisalam z dziennych moge sie przeniesc na zaoczne albo nawet na rok czy iles tam wziac dziekanke, szkola mi w niczym nie przeszkadza, tylko nie wiem jak to bede pracodawcy widziec skoro nie napisze, czy studiuje dziennie czy zaocznie. eh, poki co wyslalam zgloszenie na prace w komisji wyborczej, zawsze 320 zł do przodu. [/QUOTE]Widzę, że chyba masz kierunek jakiś typowo "budowlany" (projektowanie w Cadzie itp.). Ja wiem, że studia dzienne bardzo przeszkadzają w podjęciu pracy w zawodzie (na inżynierskich próbowałam, ale nikt nie oddzwaniał). Proponuję znaleźć teraz na wakacje praktyki 3-miesięczne - tylko nie odbywaj ich w Skanska. Oni nie dają żadnej gwarancji zatrudnienia, wykorzystują przeraźliwie na tych letnich praktykach. Zaznaczasz niby, że chcesz odbywać praktyki w swoim województwie, ale później się okazuje, że chcą Cię wysłać na drugi koniec kraju i zapewniają tylko zakwaterowanie! (ja u nich zrezygnowałam z praktyk, kiedy powiedzieli, że potrzebują kogoś w zachodnio-pomorskim - zakwaterowanie w jakichś barakach i kasę na jedzenie i wszystko inne trzeba mieć swoją). Moja koleżanka była i źle to wspomina - czasami praca była 10 godzin dziennie, czasami w soboty, robiłaś wszystko a nic nie dostałaś w zamian. I na całą Polskę zatrudniają po 2-3 osoby, na kilkaset które przyjmują na praktyki. Ja znalazłam pracę w biurze projektowym, łatwo nie było, ale da radę, nie ma co się poddawać I zrezygnowałam ze studiów dziennych i od października idę na zaoczne magisterskie. I mam nadzieję, że dam radę i wszystko się uda.
|
|
|
|
#4166 |
|
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;50285550]Tylko jedna oferta w miesiacu i moje zerowanie doswiadczenie rowna sie chyba wieczne bezrobocie.
Ide teraz na dzienne mgr, wiec nie moge sobie pozwolic na darmowe praktyki, bo mam zajecia od rana do 16- 17, codziennie. Chce sie przeniesc na zaoczne tylko w momencie gdy znajde jakakolwiek prace w zawodzie, zeby miec chociaz za co te studia oplacic. Zaczelam uczyc sie programow do projektowania (bo do tej pory dzialalam glownie w cadzie), zglosilam sie do skanskiej na platne praktyki letnie, na pewno bede w lecie szukac chociazby tych glupich praktyk jesli sie tam nie dostane. Ale na dzien dzisiejszy czuje sie uwiazana. Chyba umre zanim cos znajde. straszne to. ![]() A i powiedzcie mi, pisac w cv ze obecnie studiuje? Tylko wlasnie nie chce sytuacji, ze ktos mnie nie zaprosi na rozmowe, bo jestem malo dyspozycyjna. Jak pisalam z dziennych moge sie przeniesc na zaoczne albo nawet na rok czy iles tam wziac dziekanke, szkola mi w niczym nie przeszkadza, tylko nie wiem jak to bede pracodawcy widziec skoro nie napisze, czy studiuje dziennie czy zaocznie. eh, poki co wyslalam zgloszenie na prace w komisji wyborczej, zawsze 320 zł do przodu. [/QUOTE]Nie wiem czy pisałaś wcześniej, jeśli tak to wybacz, ale co studiujesz? Jeżeli nie masz na kocie erasmusa, studiów prowadzonych w języku obcym lub czegokolwiek innego co wyróżniłoby twoje CV to wybacz szczerość, ale nie nastawiaj się na praktyki w Skanska. Ja mam wpisane studia bez rozróżnienia czy to dzienne czy zaoczne. Zawsze jak już przez telefon pada pytanie `ma pani w CV wpisane studia...` to zawsze zdecydowanie odpowiadam `studia nie są dla mnie przeszkodą, jeżeli dojdzie do podjęcia współpracy jest wiele możliwości aby pogodzić studia z pracą`. Podejrzewam, że gdybym miała napisane, że to dzienne to nikt by do mnie nawet nie dzwonił.
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaczynam od nowa wysyłać cv, i będę zmuszona zarejestrować się w up dla ubezpieczenia
|
|
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50286140]Nie wiem czy pisałaś wcześniej, jeśli tak to wybacz, ale co studiujesz?
Jeżeli nie masz na kocie erasmusa, studiów prowadzonych w języku obcym lub czegokolwiek innego co wyróżniłoby twoje CV to wybacz szczerość, ale nie nastawiaj się na praktyki w Skanska. [/QUOTE] Eee tam, ja nie miałam ani erasmusa, ani studiów w języku obcym, tylko oceny swoje im wysyłałam i dostałam się na praktyki, ale zrezygnowałam słysząc o ich przebiegu i tego, że chcieli mnie wysłać 800 km dalej Ale i tak nie polecam, może fajnie wyglądają w CV bo Skanska to och i ach, ale wolałabym praktyki w bardziej spokojnym miejscu. |
|
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam ogłoszenie kontroler biletów. Wynagrodzenie prowizyjne od złapanego osobnika, który nie posiada biletu i który raczy potem mandat zapłacić. Nie złapiesz nikogo, albo złapiesz a mandatu jegomość nie zapłaci to nie zarobisz nic.
Teraz by wszyscy chcieli aby pracownicy za darmo pracowali.
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
mam rozmowę kwalifikacyjną do rossmana, czy ktoś był na takiej rozmowie
?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

to żeby wyeliminować osoby używajace tylko touchpada i trackballa
Poza tym umowę o dzieło miałam do końca lutego, a z nowym miesiącem miałam przejść na umowę o pracę, więc pewnie wielki pan prezes sobie skalkulował, że to mu się już w ogóle nie opłaca.

Głowa do góry

taaaa
ledwo znalazłaś pracę, a znowu musisz szukać kolejnej. Ale jak to się mówi nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło
?