Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 19:52   #2791
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
hahahaaha, nawet zapisalam na pulpicie zeby sie TZ pozalic....
Ukochana moze nie, ale to bylo kiedy schudlam tyle ile sobie wymarzylam wtedy a teraz nawet paczek w sklepie wyglada seksowniej i bardziej kuszaco niz ja bo nie dosc ze przytylam po tym czasie 10 kg to jeszcze ciazowe 16 a jeszcze nie urodzilam

bedzie moja! ale ja chce juz
dasz radę kochana przy dziecku szybko zejdzie zobaczysz)
ale laska
aż mam chęć;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 19:55   #2792
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Potkniemy się o niego w nocy w drodze do łóżeczka

Niezłe

ja to widze wlasnie tak, zmeczone po calym dniu z naszym malenstwem nie bedziemy mialy sily na wizaz i inne tam takie relaksujace sprawy
pamietam jak poszlam do kolezanki pomoc jej w domu troche, a ona sama z dwojka dzieci i usypiala na stojaco jak przyszedl wieczor jaka moc nawet nie miala pewnie biedna czasu sie wykapac

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dasz radę kochana przy dziecku szybko zejdzie zobaczysz)
ale laska
aż mam chęć;p

ale nie na mnie hahahahaha zartuje ;P no byla kiedys tam, ja chce na diete ten ostatni miesiac mnie dobija przytylam maksymalnie jak sie da, spuchlam, chodze jak pingwin,wymiotuje, narzekam i marudze jak moja wlasna babcia..... i chyba nie skoncze bo moglabym ksiazke napisac a wiele osob mowi mi ze 9 miesiac najgorszy jest w sensie marudzenia i samopoczucia
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 19:56   #2793
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja to widze wlasnie tak, zmeczone po calym dniu z naszym malenstwem nie bedziemy mialy sily na wizaz i inne tam takie relaksujace sprawy
pamietam jak poszlam do kolezanki pomoc jej w domu troche, a ona sama z dwojka dzieci i usypiala na stojaco jak przyszedl wieczor jaka moc nawet nie miala pewnie biedna czasu sie wykapac
Więcej optymizmu Ja widzę szczupłe fit mamy, które mają grzeczne dzieci i czas na wszystko i mkną w dzień z wózkiem w obcisłych dżinsach na zakupy,a wieczorem dzieci grzecznie śpią, a my relaks
Stary 2015-02-17, 19:59   #2794
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No, no, no crystal ale laska
Cytat:
Ale laska z Ciebie! Nic się nie martw, bo po ciąży szybko wrócisz do wagi i figury
byla laska jest paczek placze codziennie nad soba i TZ chyba tez ma mnie dosc teraz kazdego dnia planuje sobie nad dieta za jaka sie zabiore i cwiczenia bo chcialabym dojsc do tej wagi co na zdieciach a pozniej kontynuowac, ale to moj pierwszy cel, ale narazie sobie poplanuje co nie

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
No właśnie puchnie tylko jedna jakoś tak dziwnie
naprawde tak sie da? serio ja przez sekunde ppmyslalam ze co ty na jednej nodze robisz ze druga inaczej wyglada ;P
Stary 2015-02-17, 19:59   #2795
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

ale nie na mnie hahahahaha zartuje ;P no byla kiedys tam, ja chce na diete ten ostatni miesiac mnie dobija przytylam maksymalnie jak sie da, spuchlam, chodze jak pingwin,wymiotuje, narzekam i marudze jak moja wlasna babcia..... i chyba nie skoncze bo moglabym ksiazke napisac a wiele osob mowi mi ze 9 miesiac najgorszy jest w sensie marudzenia i samopoczucia
Crystal pocieszaj się myślą, że już bliżej niż dalej do porodu i że to będzie jeden jedyny raz kiedy w ciągu chwili waga tak drastycznie spadnie a potem to samo zejdzie, karmienie, spacery z wózkiem i dzieckiem, niszenie na rękach itp. i jakos będzie waga szła w dół

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:00   #2796
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Więcej optymizmu Ja widzę szczupłe fit mamy, które mają grzeczne dzieci i czas na wszystko i mkną w dzień z wózkiem w obcisłych dżinsach na zakupy,a wieczorem dzieci grzecznie śpią, a my relaks
i tego się trzymamy Dziewczyny!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:01   #2797
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

no ja siebie tak wlasnie staram wyobrazic, ze bede miec czas na to na tamto, kiedy maluszek usnie, chyba ze bede tak mega zmeczona, ze nic nie zrobie i bede matka polka w dresach i przy garach
Stary 2015-02-17, 20:02   #2798
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja też mam pod pachami ciemniejszą skórę no i cycki takie jakbym je na solarium zamknęła

pięknie wyglądasz

za wizytę, waga już ładna, można rodzić

za wizytę! i zazdroszczę kilogramów...

no to już zaraz będziesz wiedziała kiedy Zosia się pojawi

ja po wizycie, ale jestem strasznie zawiedziona :/ usg mam dopiero w sobotę, bo tam trzeba się osobno zarejestrować, pewnie osobno im za to płacą zbadał mnie tylko na fotelu, wszystko ok, jestem zamknięta, więc nie sądzę żebym szybko urodziła...no a co najgorsze przez miesiąc przytyłam prawie 5 kg i mam już 16 kg na plusie naprawdę ciężko mi w to uwierzyć, bo jak patrzę w lustro to nie widzę żeby AŻ tyle było, a kogo bym nie spotkała to nie wierzy, że zaraz mam termin...chyba, że wszyscy tak pięknie ściemniają...
usg mam u innego lekarza, bo u tego "mojego" nie było terminów, ale w sumie mam to w dupie, bo chcę tylko wiedzieć ile mała waży i jak jest ułożona.
Zwolnienie mam do 20 marca, a następną wizytę na 10 marca jeśli nie urodzę do tego czasu. Na ktg, jeśli wszystko będzie ze mną ok, mam iść też dopiero 10 marca, nie wiem czy to normalne nie podoba mi się ten lekarz
ale mam zły humor
oj Ty chudzina jestes dlatego po Tobie nie widac
bedzie dobrze , a na usg czekac no masakra , ale nic nie poradzisz..
co lekarz to gorzej..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 20:02   #2799
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
o parowarze tak słyszałam, ale od razu pojawiały się komentarze że to kwestia dobrego użycia ziół (np. szałwi)

czego używacie do prania ciuszków?
zagłębiłam się w bloga sroki i koniec końców wyszło że to czego używam (Persil Sensitive) jest na ostatnim miejscu pod względem nieuczulania.
Ja uzywam Loveli, zarówno płynu do prania jak i płukania. Zrobiłam mały zapas jak była w promocji w biedronce.

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Początkowo zastanawiałam się czy zapisać się w wątku marcowych czy lutowych mam bo termin z o. m. to 6 marca, a z usg to 26 lutego. Staś jednak zaplanował wszystko po swojemu.
Zostałam pierwszy raz mamą 22 stycznia o 9.55

Ok. 22.00 zaczęły sączyć mi się wody, o 23 pojechałam sama do szpitala, byłam w innym mieście by dopilnować mieszkania rodziców. Pojechalam więc do szpitala tak jak stałam z torebką Ubrano mnie w szpitalną gustowną koszulę, zostałam zbadana i okazało się, że mam już rozwarcie na 4cm, dostałam sterydy na płucka dla malucha, położono mnie na patologii i podpięto ktg. Tak kwitłam do 8.00, kiedy to skurcze miałam praktycznie co chwilę, pełne rozwarcie. Tych kilka godzin będąc przykutą do łóżka wspominam najgorzej. Później już bajka - 20 min na trakcie porodowym i przyszedł na świat Staś. Mimo, że 34 tydzień to dostał 10 pkt, ale jak to wcześniak trafił do inkubatora.

Po 3 dniach mnie wypisano, synek został na neonatologii i to był najcięższy dla mnie dzień. Ryczałam jak głupia bo wróciłam do domu bez dziecka. Jednak po 2 tygodniach wypisano i jego i już ponad tydzień jesteśmy w domku razem. Jest super. Maluszek ważył 2200 i mierzył 47 cm. Dzisiaj waży już 2500 i zmienia się z dnia na dzień.

Czyli zostałam styczniową mamusią
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mały waży 3175g, przepływy ok, ogólnie wszystko ok. Mam już skierowanie do szpitala gdyby coś się działo. Gdyby jednak nic nie postępowało w kwestii porodu 25.II i 4.III mam się zgłosić na KTG. W środę idę pobrać GBS. Dziewczyny ile płaciłyście za badanie GBS?
Ja chodze na nfz i dopłacac musiałam 20 zł za to badanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja od rana mam skurcze, dobrze że nieregularne, ale za to booolesne
Dziewczyny czy te skurcze o których piszecie odczuwane są jak bóle podczas miesiączki? jesli tak to mnie też już dopadły i coraz częściej męczą

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:03   #2800
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal pocieszaj się myślą, że już bliżej niż dalej do porodu i że to będzie jeden jedyny raz kiedy w ciągu chwili waga tak drastycznie spadnie a potem to samo zejdzie, karmienie, spacery z wózkiem i dzieckiem, niszenie na rękach itp. i jakos będzie waga szła w dół

zejdzie cale 4 do 6 kg a jaka bede z tego dumna
a reszta to te batoniki tylko
mam nadzieje ze zejdzie wierze ze spacerki pomoga a bede sie na nie wybierac kazdego dnia jesli synek bedzie zdrowy i pogoda dopisze a dopisze bo dwa miesiace i bedzie cieplutko
Stary 2015-02-17, 20:04   #2801
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez widzisz jaki biceps mam haha az wstyd, nie doluj sie , wszystko sie da, maluszek Ci to wynagrodzi , najwazniejsze zdrowe dziecko i by po porodzie z nami bylo wszystko ok..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-17, 20:04   #2802
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
też się pod tym podpisuję wszystkim dookoła mówię, że Jasiek będzie tak samo grzeczny jak w brzuszku, a nawet planujemy z mężem na wakacje wyjazd na warsztaty taneczne... no i fajnie byłoby się z Wami spotkać nad morzem
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:06   #2803
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
zejdzie cale 4 do 6 kg a jaka bede z tego dumna
a reszta to te batoniki tylko
mam nadzieje ze zejdzie wierze ze spacerki pomoga a bede sie na nie wybierac kazdego dnia jesli synek bedzie zdrowy i pogoda dopisze a dopisze bo dwa miesiace i bedzie cieplutko
No dokładnie, może w tym roku już kwiecień będzie cieplutki, a nie śnieg jak chyba 2 lata temu

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-17, 20:10   #2804
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
no ja siebie tak wlasnie staram wyobrazic, ze bede miec czas na to na tamto, kiedy maluszek usnie, chyba ze bede tak mega zmeczona, ze nic nie zrobie i bede matka polka w dresach i przy garach
Wygoń te myśli o dresach i garach! Extra laski w dżinsach albo w sukienkach, wymalowane i szczęśliwe

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
też się pod tym podpisuję wszystkim dookoła mówię, że Jasiek będzie tak samo grzeczny jak w brzuszku, a nawet planujemy z mężem na wakacje wyjazd na warsztaty taneczne... no i fajnie byłoby się z Wami spotkać nad morzem
Ja to mówię, że grzeczny będzie po mamusi

I bardzo dobrze dziewczyny, że jest optymizm wytrzymałyśmy tyle miesięcy to te ostatnie tygodnie też wytrzymamy!
Stary 2015-02-17, 20:13   #2805
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Właśnie zatraciłam się w Twoim blogu! Piękna kobieta! Cudne zdjęcia no i wózek wybrałyśmy taki sam a też myślałam nad Mura4.
dziękować jestem bardzo ciekawa wózka w terenie, no bo w domu to wiadomo a ostatnio na miescie widze wysyp x landerów x move
Cytat:
Crystal pochwal sie zdjeciami przed ciaza

Pokaze wam fenomen, chuda i gruba stope Załącznik 5918123
oj oj mam ten sam problem, w ostatnim tygodniu moje kostki sa grubsze niż łydki
Cytat:
Aż też musiałam wejść

Tepsa świetny blog! Ślicznie wyglądasz
dziękowac, dziękować 17 kg na plusie zaraz 18 :róża:
Stary 2015-02-17, 20:19   #2806
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dziękować jestem bardzo ciekawa wózka w terenie, no bo w domu to wiadomo a ostatnio na miescie widze wysyp x landerów x move
czytam, czytam i coraz więcej nas łączy mam co robić wieczorem
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:31   #2807
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja tez widzisz jaki biceps mam haha az wstyd, nie doluj sie , wszystko sie da, maluszek Ci to wynagrodzi , najwazniejsze zdrowe dziecko i by po porodzie z nami bylo wszystko ok..
jaki biceps ty laska jestes nie gadaj modle sie kazdego dnia zeby synek ladnie rosl i porod przebiegl prawidlowo, nawet jak musi byc niech bedzie ciezki porod, ale niech wszystko pojdzie jak trzeba

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
No dokładnie, może w tym roku już kwiecień będzie cieplutki, a nie śnieg jak chyba 2 lata temu

u mnie juz cieplo jest moj TZ bez kurtki do pracy jezdzi, a ja zakladam taka jesienna chociaz kupilam typowa zimowa ciazowke to rzadko ja ubieram ale tak zeby z maluszkiem wyjsc to dla niego chyba zimno bedzie bardzo

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Wygoń te myśli o dresach i garach! Extra laski w dżinsach albo w sukienkach, wymalowane i szczęśliwe

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Ja to mówię, że grzeczny będzie po mamusi

I bardzo dobrze dziewczyny, że jest optymizm wytrzymałyśmy tyle miesięcy to te ostatnie tygodnie też wytrzymamy!
wytrzymamy a pozniej bedzie z gorki a ja jestem ciekawa czy te wszystkie dolegliwosci mijaja z dnia na dzien po porodzie czy jeszcze sie utrzymuja jak to jest czy od tego tez jest ten polog, oprocz spraw z macica i krwawieniem
wymalowana i szczesliwa powtorzyc sto razy zapisac w calym zeszycie tak jest
Stary 2015-02-17, 20:34   #2808
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
witajcie bylam z tz u laryngologa znów 150 zł poszło, w piątek ja znów stówke na gina...ech. dobrze ze koniec miesiaca bo jakos tak ciezko bez tych korepetycji kurde.

dzis sie okropnie czuje, bola mnie zebra, zoladek, coagle mnie ciagnie na rzyguchy;/ ble..

Lesy a to Ty sama se brwi nie zrobisz/??

Nouvelle a czemu mówisz ze avent reczny jest zly?ja znów slyszałam ze jeden z lepszych(tylko ta starsza wersja, a ja taką mam).

nikt widze ze nie urodzil, kolejne terminy cesarek. Ale wam fajnie juz wiecie co i jak
słyszałam, że ogólnie dużo łatwiej ściąga się elektrycznym niż recznym ale może nie będzie tak źle i dam radę recznym, który pożyczyłam

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:36   #2809
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Crystal pochwal sie zdjeciami przed ciaza

Pokaze wam fenomen, chuda i gruba stope Załącznik 5918123
no nieźle. Ciekawe dlaczego jedna Ci puchnie, a druga nie
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:37   #2810
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
słyszałam, że ogólnie dużo łatwiej ściąga się elektrycznym niż recznym ale może nie będzie tak źle i dam radę recznym, który pożyczyłam
tez czytalam wiele pozytywnych opinii o recznych tylko wiadomo to dluzej trwa, a elektrycznym to pewnie raz dwa
Stary 2015-02-17, 20:39   #2811
87marta78
Zadomowienie

Pozniej zalozymy watek o odchudzaniu i fitnessie i razem bedziemy chudnac nie moge sie doczekac jak odpale hula-hop uwielbiammmmm
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:40   #2812
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
no nieźle. Ciekawe dlaczego jedna Ci puchnie, a druga nie
Też nie wiem, lekarz powiedział że najwidoczniej taki mój urok, może dziecko na coś uciska? Bo innych niepokojących objawów przy tym nie ma na cale szczęście

Chyba pójdę wziąć kąpiel z karmelowo waniliowym płynem i duuuużą ilością piany

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-17, 20:42   #2813
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Pozniej zalozymy watek o odchudzaniu i fitnessie i razem bedziemy chudnac nie moge sie doczekac jak odpale hula-hop uwielbiammmmm
nie moge sie tego watku doczekac
mialam taki program do cwiczen to tam wlasnie bylo z hula hopem i krecic sie trzeba bylo zeby nie przegrac meczace to
Stary 2015-02-17, 20:48   #2814
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie wiem, lekarz powiedział że najwidoczniej taki mój urok, może dziecko na coś uciska? Bo innych niepokojących objawów przy tym nie ma na cale szczęście

Chyba pójdę wziąć kąpiel z karmelowo waniliowym płynem i duuuużą ilością piany
Ooo co masz za płyn? Lubie takie zapachy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:49   #2815
ewka5891
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt
Coraz wiecej mam zna termin przyjścia na swiat swoich pociech super!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:50   #2816
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli
Powiem Ci, że ma tak samo, miejscu gdzie szef spodni mam na udzie ciemną kreskę i też nie schodzi hmmm, nie wiem czy to od spodni bo uciskają, chociaż często ich nie noszę i to mnie dziwi. Na drugiej nodze też mam taką kreskę ale bladą, ledwo widoczną
dlatego mi się właśnie wydaje, że to jakieś przebarwienie, bo przecież po dniu czy dwóch nie noszenia spodni to by znikło

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
No i jestem juz po wizycie, ktg piekne, tz byl ze mna to przez caly zapis moze ruszyla sie 2 razy,a jak wyszedl kopala jak szalona ma respect przed tata podobno jest bardzo szybka, bo tetno ma wysokie ale nie ma co sie przejmowac. Pani doktor mnie zbadala i powiedziala,ze jestem zamknieta, nie zanosi sie na to ze cos sie szybko rozwinie. W piatek nastepne ktg, w przyszlym tyg jeszcze jedno, a wizyte mam 2.03 jesli nie urodze do tego czasu, bo termin mam na 1.03.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

A i przytylam przez 2tyg cale 0
Cytat:
Napisane przez lesyeux
Byłam byłam. jak mi zerknęła czy to wody w moją piczkę i ja rozchyliła to ałć... potem usg dopochwowe, szyjka ciu skróćona ale nada ponad 3 cm
Ginka stwierdziła, ze to nie wody, ale wydzielina sprawia, że cuzję sie mokra. mam załozyc podpaske i spradwzac czy nie bedzie mokra, bo nigdy nie wiaodmo. mogą sie sączyc bardzo pooowoli.

i dostałam skierowanie na cesarkę
i powiem Wam, ze trzęsę już gaciami, bo mam ten papierek i teraz na oddział, a tam powiedzą kiedy nastąpi ten CZAS kiedy to mała ZOSIA będzie na świecie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina
ja po wizycie, ale jestem strasznie zawiedziona :/ usg mam dopiero w sobotę, bo tam trzeba się osobno zarejestrować, pewnie osobno im za to płacą zbadał mnie tylko na fotelu, wszystko ok, jestem zamknięta, więc nie sądzę żebym szybko urodziła...no a co najgorsze przez miesiąc przytyłam prawie 5 kg i mam już 16 kg na plusie naprawdę ciężko mi w to uwierzyć, bo jak patrzę w lustro to nie widzę żeby AŻ tyle było, a kogo bym nie spotkała to nie wierzy, że zaraz mam termin...chyba, że wszyscy tak pięknie ściemniają...
usg mam u innego lekarza, bo u tego "mojego" nie było terminów, ale w sumie mam to w dupie, bo chcę tylko wiedzieć ile mała waży i jak jest ułożona.
Zwolnienie mam do 20 marca, a następną wizytę na 10 marca jeśli nie urodzę do tego czasu. Na ktg, jeśli wszystko będzie ze mną ok, mam iść też dopiero 10 marca, nie wiem czy to normalne nie podoba mi się ten lekarz
no to czekamy na usg widzisz, co lekarz to obyczaj.

Cytat:
Napisane przez crystal
mnie to najbardziej dziwi jak moge sie budzic w tej pozycji, brzuchem do lozka na prawej stronie jak spie, to nie ma takich cudow
mam nadzieje ze beda jasniejsze i to szybciutko, bo wakacje sie zblizaja a jednak jak sie za siebie wezme to chcialabym nad jeziorko jakies z TZ wyjsc, ale jak mi nie zbledna to napewno nie pojade nigdzie
Gadalysmy i wykrakalysmy cos mi sie zbliza, bo w pipce mnie kuje jak nigdy w zyciu, i mam strasznie spiety brzuch odkad wrocilismy z TZ z lidla. i nie sadze zeby to syneczek sie wypinal tyle czasu tak silnie
ja stawiam na nature. Jak najdalej od antybiotykow i lekow, ale jak bedzie trzeba no to wiadomo,pojde do lekarza, kupie i podam
te! laska!
ja też nie ogarniam jak Ty to robisz, że budzisz się na brzuchu
coś Ci się zbliża, nie da się ukryć, z każdym dniem coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez olasia
Omg! Trafilam na liste zaginionych mam :/
Przepraszam za moja nieobecnosc... remont mnie wessal... nadal trwa tak nawiasem.

Chcialam tylko napisac, ze u mnie ok. Jestem jeszcze w dwupaku. Termin mam za 3 tygodnie. W brzuchu siedzi dziewcznka. Nie jest za duza co mnie troszke martwi ( pierwszy synek wazyl 4kilo ), wierci sie niemilosiernie. Ciaza juz mi ciazy ale niech jeszcze posiedzi malutka w brzuszku bo juz tylko tygodnie dziela nas od przeprowadzki.

Mam nadzieje mamuski, ze dobrze sie czujecie i jestescie zdrowe. Obiecuje zagladac juz czesciej.

Dopisano: Gratuluje mamusiom, ktorych dzieciaczki sa juz na swiecie. Mam nadzieje, ze sa zdrowe. Zycze wszystkiego dobrego!
super, że wszystko ok i jeszcze jesteście w 2paku zaglądaj częściej

asiulek, te stópki to obie Twoje?? ojej trochę masakra

ja chyba nie dam rady jakoś się tak do bani czuję, że szok. i jeszcze załączył mi się jakiś jadłowstręt.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:53   #2817
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ooo co masz za płyn? Lubie takie zapachy
Luksja, jest cała gama zapachowa taka wypaśna

Michiru - obie moje, bez podstępu

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-17, 20:54   #2818
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
dlatego mi się właśnie wydaje, że to jakieś przebarwienie, bo przecież po dniu czy dwóch nie noszenia spodni to by znikło

no to czekamy na usg widzisz, co lekarz to obyczaj.

te! laska!
ja też nie ogarniam jak Ty to robisz, że budzisz się na brzuchu
coś Ci się zbliża, nie da się ukryć, z każdym dniem coraz bliżej

super, że wszystko ok i jeszcze jesteście w 2paku zaglądaj częściej

asiulek, te stópki to obie Twoje?? ojej trochę masakra

ja chyba nie dam rady jakoś się tak do bani czuję, że szok. i jeszcze załączył mi się jakiś jadłowstręt.

jedz jedz, kochana bo znikniesz nam ja swoje zjadlam a synek i tak wszystko zwrocil i na kolacje tez
ja sie boje ze gniote synka, no ale ja sie tak budze jesli spie na lewym boku masakra.....
ale az na tyle cm to przebarwienie, dziwne a jak spodni nie nosisz na codzien to tym bardziej nie powinnas nic miec dziwne rzeczy nam sie dzieja w ciazy
Stary 2015-02-17, 20:56   #2819
tout-petit-fille
Zadomowienie

Gratulacje dziewczyny wizyt!

My też już po wizycie. Nie robiliśmy pomiarów, lekarz sprawdził serdusio i pooglądaliśmy malutką. Leży sobie główką w dół, nogi rozwalone jedna w lewą, druga w prawą, ręce to samo. Na pełnym luzie
Nie pokazała buźki, bo leży zwrócona w stronę kręgosłupa. Ale to już tak nie dużo zostało, że nie muszę widzieć twarzyczki na USG. Zobaczę na żywo W zamian za buźkę widzieliśmy w 3D dowód na to, że jest dziewczynką Ale też na początku nie chciała pokazać, bo zasłaniała sobie rączką

Jestem pozamykana, ilość wód płodowych w normie, łożysko jest w II stopniu dojrzałości. Czyli wszystko ok.

Miałam również wykonany posiew na GBS, za kilka dni mam dowiadywać się czy są wyniki.

A kolejna wizyta 10 marca.
Chyba że zaczną się skurcze co 2 min, wtedy mam dzwonić i spotykamy się w szpitalu

nusiekowa ładna waga synka

lesyeux no to czekamy na datę narodzin Zosieńki
aaakarolina kilogramy przyszły, bo dzidzia rośnie. Skoro po Tobie tak nie widać, to olej totalnie Szybko dzidzia z Ciebie wyciągnie po narodzinach.
I nie denerwuj się na wizytę. Najważniejsze, że wszystko OK

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:57   #2820
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
nie moge sie tego watku doczekac
mialam taki program do cwiczen to tam wlasnie bylo z hula hopem i krecic sie trzeba bylo zeby nie przegrac meczace to
Mnue krecenie nie meczy, mam take duze,ciezkie kolo z wypustkami i moge caly dzien krecic
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości