|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII
Cytat:
Cytat:
A ja jestem strasznie zła. Byłam dziś na wizycie u nie mojego lekarza (wziął sobie wolne-extra) i bez gadania przedłużył mi L4 i...tyle. Nie byłam u lekarza od 1miesiąca a ten mi wystawił L4 na 10dni i kazał zgłosić do swojego lekarza, dopiero wtedy mnie zbada, da skierowania i cokoliwek jeszcze tam chce. nosz Kur.wa!! A jak cokowliek pytałam to że mam sie pytać swojego jak się umówię..nosz.!! A jak chciałam się zarejetsrować do swojego to mam dzownić dopiero we czwartek bo wtedy będzie położna od mojego gina. I jestem prawie pewna że na tego 26. nie bedzie juz miejsc i bede musiala kombinować.. M mówi ze mam na zapas nie denerwowac i ze mnie zapisza na 26. ale ja wiem że będzie problem. |
||
|
|
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Koperco - jejku współczuję. To gin na NFZ?
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję... nie denerwuj sie bo nic nie poradzisz na to i tyle...
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś zaczyna nam forum zwalniać czyżby wchodziło zmęczenie
|
#3006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W skrócie rodziłam sn ale skończyło się cesarką. Córkę przywieziono mi chyba dość szybko od przewiezienia na salę (na pewno do 20 min) i przystawiono do piersi. Nie wiem czy do tego momentu była karmiona, ale później na pewno ją dokarmiano bo nie miałam jej wiele do zaoferowania. W nocy nie dawali małej na karmienie, ale w ciągu dnia kp od samego rana to był priorytet. Ona akurat była duża i potrzebowała dużo zjeść więc zawsze po piersi dostawała mm od położnych. W szpitalu kładziono nacisk na kp ale nie było rygoru i wytykania palcem gdy trzeba było dziecko dokarmić. Była pani od laktacji i ona dodatkowo wprowadzała na oddziale taką atmosferę, że nie czuło się presji i nie robiło się problemu z tego, że któraś mama ma za mało pokarmu albo trzeba dokarmić. Wydaje mi się, że dość zdrowe podejście reprezentował szpital. Od powrotu do domu córka nie dostała butli i mm. Raz tylko w trakcie kryzysu laktacyjnego teściowa i mama siadły na mnie, żeby nie głodzić dziecka tylko dać mm. Nosa przytarła im córka, która skutecznie wypluwała smoczek i szukała piersi. Tym sposobem kryzys został zażegnany. Cytat:
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
ta z NFZ.
Ja po zwolnienie, jak najbardziej poszłam ale poszłam też na wizytę bo cholera miesiąc to kawał czasu. A ten każe kobiecie 8 miesiacu poczekać sobie jeszcze 2tyg prawie. To zakrawa na pomstę żeby kobieta w 8 miesiacu miałą wizytę co 1,5 miesiąca, no ludzie. Choćby nie wiem co ja tego 26. stawie się u tego lekarza i mam gdzieś czy mnie zarejetruje czy nie. Skoro pan doktor namieszał bo sobie wziął wolne to teraz będzie siedział po godzinach. Aż mnie przyjmie. Mam to gdzieś. |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
no hej ;D nie chce mi się nadrabiać, neta już mam, chwilowo na kablu, jak w średniowieczu ;P jestem wkurzona bo robiac neta zrobili cos jakby z kratką wentylacyjną i teraz tak zimno jest, normalnie od strychu tego ciągnie, jutro wyślę TŻeta na górę, neich sprawdza.
Spadam oglądać film i do jutra |
|
|
|
#3009 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedziesz dzwonic to mow od razu ze musisz do lekarza bo sie niepokoisz czymś, a po za tym kończy ci sie zwolnienie. Może wariuje wizaz i nie mogą wejść niektóre dziewczyny? Tz naprawił światło, wywalilo korek na pionie az... I szukał tu, az mu podpowiedzialam ze może pion :-D taka mądra jestem :-P Maly tak mi sie wywijal przed chwila ze az sie usmialam, myslalam ze wylezie mi nad pępkiem a brzuch wyglądał jak rogal :-P Tz zadowolony w pracy luzik, mógłby tam pracować ale oni głównie w delegacji takze lipa. No i moj ojciec tam kiedyś pracował i takich rzeczy sie dowiedziałam o nim ze wstyd opowiadac... :-(
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej to juz zaraz ![]() Bylam u kolezanki z bloku obok usypialysmy Marcela.Teraz ogladam ugotowanych z laysami |
|
|
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
taka cisza bo robi się coraz goręcej
zaraz koniec lutego i pierwsze dzidzie do nas dołączą do mnie zaczyna to wlasnie docierać ze to juz TAK BLISKO !! Juz nie pamietam jak wyglada zycie bez brzucha hahaKoperco wspolczuje :/ ludzie to tylko ludzie tego nie zmienimy niestety, a nerwow szkoda.. chociaz Wiem jak cięzko olać to tak po prostu i iśc dalej, ja to jestem straaaszny nerwus Mi od kilku dni, pierwszy raz w ciazy doskwieraja skurcze Doslownie bol jak na okres, mam nadzieje ze to tylko macica cwiczy do porodu.. narazie dostałam magnez i nospe mam brac.Nie moge patrzeć na wasze łupy !! Cuda Ahhh musze dotrwac do marca i bede zamawiać wszystko juz )Na polsat cafe PORODY
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co mnie przeraża w szybkim wyjściu po porodzie to np. zółtaczka dziecka bo wtedy trzeba wozić na lampy i spr.bilirubiny i boję się, ze sama nie będę wiedziała czy jest ok
|
|
#3014 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niemiecki szpital to jak wczasy, najgorsze jednak będzie rozstanie z synkiem. |
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiadasz? hmm... szpital może taka le sam poród wczasów raczej nie przypomina....
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tez dlatego cieszę sie na krótki pobyt poza domem. Tam gdzie rodzę mają jakieś urządzenie do badania bilirubiny przez skórę noworodka więc będę tam jeździć i spr.
|
|
#3017 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3019 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/kolderka-135-x-100...096383551.html
Dziewczyny czy taka kołdra i poduszka będzie ok ? Chodzi mi o materiały z jakich są zrobione. Czy Wy macie jakies lepsze ? Moze w Ikei np lepiej poszukac ? |
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
no tylko.... co tam takie.... to jak pierdnięcie
|
|
#3021 |
|
BAN stały
|
Kurcze ja tam wole w szpitalu posiedzie i mieć czas na zapoznanie się z dzieckiem i skupić się parę dni tylko na nim. W domu to nie wiem jakbym miała 2 dni po porodzie ogarnąć mała, starszego, pranie, sprzątanie jeszcze będąc osabiona.
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
minie szybko, zobaczysz![]() Cytat:
jakby to był wielki problem odpowiedzieć na pytania i zbadać. Taki z niego lekarza jak.....półki w garderobie powieszone Czekamy na dosłanie jeszcze 3 półek i 68 pójdzie już też na swoje miejsce a do tego czasu po praniu będzie okupowało kołyskę
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
|
|
|
|
#3024 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Pol dnia byłam zajęta, najpierw u babci się za siedziałam, a jak wróciłam to zabrałam się za kolejną część łóżeczka do malowania i zaszło mi dwie godziny. Jestem padnieta!
![]() Ogladam m jak miłość ![]() Majka imię Franek bardzo mi się podoba chciałam sama tak nazwać synka ale Tż nie za bardzo. Śliczny brzunio faktycznie podobny kształtem do mojego; ) VIOLKA super łupy bardzo podoba mi się ten miętowy kolor
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prasowalam malej wszystko co sie dalo, posciel tez bo to ladnie wyglada jak jest gladkie. Nam prasuje tylko bluzki i koszule. Dresow, dzinsow czy skarpet nie widze sensu bo jak sie ladnie rozwiesi to ladnie wyglada.
Sterylizuje butle w garnku we wrzatku Dokarmianie u mnie jest w szpitalu ale jak widza ze nie idzie mleko. Na poczatku to dostawiaja same, pokazuja jak, poprawiaja. Fajnie, milo bez spiny i nic na sile. Mi nie dokarmialy bo ciagnely chlopaki ladnie. Butle chlopaki potrafily lapac po ok 1 tygodniu ale tylko z moim mlekiem i na probe wiec jak musialam ktoregos zostawic to odciagalam mleko i zostawialam. Spokojna wtedy bylam ze glodne nie beda ![]() GOSSIP kichniecie moj maz sie smieje ze jak drugiego na luzie rodzilam to z mala to kichne i po wszystkim bede ![]() Maz pojechal na nocke..
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
żartuje... chciałam to w żart obrócić....
|
|
#3028 |
|
BAN stały
|
Ja byłam zadowolona z opieki poporodowej. Ciągle się mnie pytano jak się czuje, czy mnie cos nie bol, pomagano przystawiac dziecko do piersi. Jedzenie dostawAlsm pod nos i to parę opcji do wyboru miałam. Sprzatano po mnie. Nie mogę mieć żadnych zastrzerzen. Wiadomo, ze poród i potem żółtaczka to żadna przyjemność, ale co do opieki poporodowej to nie ma niczego do czego można by się przyczepic.
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK tak jak mowisz
te co sie na spa szykuja to potem opisuja szpital na forach ze wlosy deba staja bo mysla ze tam beda skakac nad nimi. Ja tam jade rodzic, odlezec 2 dni i do domu! Spa to bedzíe dla mnie prysznic w domu po szpitalu a wczasy to tylko rodzinnie
|
#3030 |
|
BAN stały
|
Chociaż teraz kurcze rodze w innym szpitalu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

super, że znasz termin
i fajnie, że nie każą u Ciebie kłaść się do szpitala dzień wcześniej.

Doslownie bol jak na okres, mam nadzieje ze to tylko macica cwiczy do porodu.. narazie dostałam magnez i nospe mam brac.
jakby to był wielki problem odpowiedzieć na pytania i zbadać. Taki z niego lekarza jak.....