|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Hej
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Kochana, czy Ty nie mylisz, że jestem w ciąży?? Bo jakich "nas" masz na myśli?
![]() a tak swoją drogą u mnie ok, czekam na II, drugie podejście już a poza tym mnostwo pracy i czas mi leci okrutnie szybko!hope to już niedługo..cudownie ![]() pani ale u Ciebie też zleciało...
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie odstawialam w ten sposób że zastepowalam kp innym jedzeniem. Najpierw na śniadanie kaszka+kp. Później sama kaszka. Później tak robiłam z jakąś przekąską i następnie z obiadem. I poszło
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
no ja właśnie też - i chciałabym i boję się...
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam wszystko, ale już zupełnie nie wiem co komu.
Strasznie dużo obowiązków ostatnio. Chciałam Wam powiedzieć że dobrze, że Was posłuchałam i poszłam na zabawę. Super było. Zakwasy i odciski mam do dziś. Mój tż chory, ma taką grypę że szok. Leży od 3 dni z gorączką. Wiecie jak to jest jak chłop chory. Masakra. Mama wróciła z drugiej chemii. Narazie jest ok. Włosy wychodzą, ale czuje się dobrze, trochę ma mdłości i mrówki w palcach, ale nic poza tym. Lata do koleżanek, jeździ rowerem, wszystko robi. Niezniszzczalna babka! Poza tym rzucam palenie (wiem wiem, nie bijcie- palę od 13 lat z przerwami na ciąże). Wczoraj wzięłam desmoksan i myślałam że umrę po nim. Jeju co on ma w składzie!!!! W pracy duzo pracy, bo trzeba się przygotować do l4. No i dziś minęły 2 lata od pierwszego # :-( Buziaki dla Wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2015-02-17 o 20:17 |
|
|
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50286681]Jojla, podaj mi adres, ja mam ten krem i go użyłam może ze 2 razy, Artkowi się ciemieniucha już dawno straciła. Chętnie oddam
[zaraz zerknę jak tylko się Artek obudzi, jak tam z terminami, ale on był w zeszłym roku kupowany i powinien być OK ][/QUOTE]Poszedł adres ![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50287911]Hej Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Współczuję chorującego faceta zdrowia dla niego ![]() Zdrowia dla Mamy super, że dobrze znosi chemię, to na pewno pozytywnie wpłynie na jej efekty.Rzucaj to świństwo, rzucaj
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dużo paliłaś?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4928 |
|
Raczkowanie
|
Jejku jak wy duuużo piszecie ale witam sie dziś i ja
Powiem tak...jutro wizyta u gin i mam pełne gacie wstydze sie ściągać majciochy Miałam spine z teściówką i wyszło, ze to przez siostre mojego faceta... Przepraszam że tylko o sobie ![]() Mam straszne nerwy
|
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
dwakolory powodzenia w rzucaniu palenia!! Sama paliłam i rzuciłam 3 lata temu na tabexie
cierpliwości
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
wywołana
dzięki, że pytasz Witam wszystkie .Mikołaj jest cudownym przedszkolakiem. Z chęcią chodzi do przedszkola a po powrocie nawija i nawija . A u mnie od powrotu tż dużo się dzieje. Kupno auta, plany remontowe , poza tym powrót męża do domu zaowocował - dziś zaczynam 8 tc .Czytam Was na bierząco, ale jakoś wypadłam z rytmu pisania i ciężko się zabrać, żeby się udzielać na bieżąco. Pozdrawiam Basiu super te gatki, czekam na zdjęcia Krzysia w nich
|
|
#4931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa kolory,
a ty mozesz takie srodki teraz myszko? Nie znam sie ale moze trzebaby podpytac lekarza jak z tym przed zabiegiem... |
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia gratuluje. Cieszę się że wam się układa
i pięknie że Mikołaj będzie miał rodzeństwo ![]() Dwakolory dobrze że mama czuje się ok. Tobie życzę powodzenia w rzucaniu palenia
|
#4933 |
|
Konto usunięte
|
Natalia gratulacje!!! I kciuki
![]() Dwakolory, mój TŻ rzucił z Desmoxanem Więc nie wierzę mu, ale - znowu planuje rzucić
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia gratulacje!
Dziewczyny ktore pamiętam jak tu dołączyły czyli Alfa, Fiol, Zeberka,, Natalia mają już drugie dzieciaczki, fajnie ![]() Kubek powodzenia w nowym żałobie. Ja polecam książkę "gdzie idziemy" tekturowa i bardzo fajna Mój Kamil też był dresiarz. Do dziś JA akceptuje na nim tylko miękkie dżinsy W poniedziałek była u mnie kuzynka z 2 miesieczna córka, K. tylko mówił ze dzidzi i zbytnio się nie interesował. Jak nosilam, mówiłam do niej to nawet nie popatrzył. No zero walki o mamę! Za to ja jak trzymalam to pełne gacie. Już nie pamiętam jak to jest z takim malenstwem chociaż ona akurat na 2 miesiące jest mniejsza niż K. przy urodzeniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4935 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
A mnie się dzisiaj śniło, że jestem w ciąży i też wstałam z pełnymi gaciami. Chyba zacznę odliczać dni do @. A w pierwszy dzień po skończeniu kp lecę do gin po tabletki, aż się kurzyć za mną będzie. Chyba mam jakąś fobię. |
|
|
|
#4936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamy! o ty niedobra! nic nie mówiłaś, że palisz? wstyd, prawda? trzymam kciuki za rzucenie Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50295727]Hej. A mnie się dzisiaj śniło, że jestem w ciąży i też wstałam z pełnymi gaciami. Chyba zacznę odliczać dni do @. A w pierwszy dzień po skończeniu kp lecę do gin po tabletki, aż się kurzyć za mną będzie. Chyba mam jakąś fobię.[/QUOTE] to ty się nie zabezpieczasz bo kp?
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
no i pięknie! tak trzymać!
Kundzia, dzięki za podpowiedź książeczkową. jednak nie wierzyłam w T. dał radę, że ho ho ale z tych zostawionych na potem u Michała największe WOW zrobiła "Kto się schował?", choć płaczący króliczek wywołuje takie emocje, że nie wiem czy to zdrowe ![]() no i w końcu mogę złożyć zamówienie w arosie widać głód nowości. te 200 książeczek go nuży
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50295727]Hej.
A mnie się dzisiaj śniło, że jestem w ciąży i też wstałam z pełnymi gaciami. Chyba zacznę odliczać dni do @. A w pierwszy dzień po skończeniu kp lecę do gin po tabletki, aż się kurzyć za mną będzie. Chyba mam jakąś fobię.[/QUOTE] Ale przy kp przecież można zaciążyć lepiej się zabezpieczać niż stresować ![]() Cytat:
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ rzucił palenie z dnia na dzień bez tabletek. Po 13 latach palenia. W tym roku będą 3 lata jak nie pali. I tak bez planowania rzucił. Po prostu nie chciało mu się iść po fajki
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50295727]Hej. A mnie się dzisiaj śniło, że jestem w ciąży i też wstałam z pełnymi gaciami. Chyba zacznę odliczać dni do @. A w pierwszy dzień po skończeniu kp lecę do gin po tabletki, aż się kurzyć za mną będzie. Chyba mam jakąś fobię.[/QUOTE] Mam to samo... Moje dwie znajome zaczynają starania (dzieciaczki o 2,3tyg starsze od M). I mnie namawiają Z resztą mają parcie, żeby do pracy po macierzyńskim nie wracać tylko odrazu zwolnienie. Mnie nic nie pogania. oprócz wieku. Hehe. Ale chyba nie chce wcale... Tż też spasował. Stwierdził że nie na tym metrażu. A na większy nas nie stać. Problem z głowy M też dresowy. Te z Hm 3 za 2. Są super Pani Twoja ciąża zleciała mi najszybciej!! Kubek super że Żłobek jest ok. Iza jak się czujecie? Dwakolory ojojoj Ja fajusy lubię. Czasem. Jednego. Gdybym nie bała się chorób to bym paliła jak smok. No ale to syf, sama wiesz. Zdrowieć nie pozwoli. Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Mlebidakin jak sobie radzicie? Jojla biedna kicia Oby się szybko przyzwyczaiła. Moja też reaguje na ptaszki. Biegnie do okna i zaczyna "szczekać".
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50295727]Hej. A mnie się dzisiaj śniło, że jestem w ciąży i też wstałam z pełnymi gaciami. Chyba zacznę odliczać dni do @. A w pierwszy dzień po skończeniu kp lecę do gin po tabletki, aż się kurzyć za mną będzie. Chyba mam jakąś fobię.[/QUOTE] a ty sie nie zabezpieczas? Cytat:
![]() a teraz ile palisz? Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
DwaKolory dobrze, że zdecydowałaś się na rzucenie fajek, chociaż wiem jak to ciężko przetrwać. Ja paliłam przez 11 lat. Zawsze powtarzałam, że nawet jako staruszkę będą mnie z fajeczką widzieć. Po prostu lubiłam to.
Jednak jak się dowiedziałam o ciąży to rzuciłam z dnia na dzień. Wierzę, ze uda ci się rzucić palenie i wygrać z chorobą |
|
|
|
#4943 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50295727]Hej.
A mnie się dzisiaj śniło, że jestem w ciąży i też wstałam z pełnymi gaciami. Chyba zacznę odliczać dni do @. A w pierwszy dzień po skończeniu kp lecę do gin po tabletki, aż się kurzyć za mną będzie. Chyba mam jakąś fobię.[/QUOTE] Mnie tez sie dzis snilo ze jestem w ciazy mial byc synek ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Paniczka no widzisz, czesto sie zdarza ze sie w swoje dzieci nie wierzy a potem szok ;-) a jaki knigi zamawiasz. ja dopiero w marcu- juz w nalog kupowania wpadlam. a seria gdzie idziemy itp w tym wieku jestzupelnie inaczej odbierana przez Tosie niz jak miala te 2-3 mniej ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- nie nawidze pisac na telefonie wrrr
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2015-02-18 o 12:35 |
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie mnie strasznie martwi, że ona taka wrażliwa ostatnio to nawet wystraszyła się dźwięku samochodu jadącego po mokrej jezdni pod blokiem ![]() Co do fajek to widziałam dziś ciężarną palącą papierosa, strasznie mnie coś takiego denerwuje. Żal mi tego dzieciątka ![]() Dwakolory a próbowałaś rzucać bez wspomagaczy?
|
|
#4946 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny no co Wy :P Gdybym się nie zabezpieczała, to już bym była po rozwodzie chyba z powodu abstynencji prawie 3-letniej :P
Oczywiście, że się zabezpieczamy, ale nie hormonalnie, zawsze jakiś to stresik jest, choć i tak łączymy dwie metody. Zresztą jak będę miała tabletki, to chyba i tak nie zrezygnuję z jeszcze jednego sposobu. Taka cena za taki strach. |
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i trzymam kciuki za rzucanie palenia ![]() trzymam ![]() gratulacje ========================= ================== byliśmy na połówkowym - robiliśmy 3 podejścia w ciągu 1,5h i się nie udało...mały tak się skulił, że dr nie mógł go zbadać...ja łaziłam i nawet pączka zjadłam, i nic a teraz czuję jak szleje charakterek pokazał nie ma co kolejne podejście w poniedziałek, ale w Szczecinie...jesteśmy zarejestrowani na 8:15, bo jak coś to będziemy chodzić i może jakoś się uda ![]() w ogóle to dr tak trząsł brzuchem, że aż się przeraziłam...aż bolało...nawet dopochwowo próbował i też tą głowicą tak tam ruszał...mam nadzieję, że to nie zaszkodzi maluszkowi
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-02-18 o 15:47 |
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Krzysio-Misio
|
#4950 |
|
Konto usunięte
|
Słodziak
PS.Mamy to samo body :P C&A chyba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

. 

dla mamy!
dał radę, że ho ho
generalnie mnie strasznie martwi, że ona taka wrażliwa