|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Daaaaaaaaaaaj jednego
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Moge oddać cała paczkę ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
A ja weszłam na forum i mi sie odechcialo :P tyle czytania na noc
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki! Kochana jesteś
![]() No serio już uciekam, dobranoc!
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez lece ale jeszcze nie spac tylko czytać książeczkę od mezusia
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Jedzenie i picie -przez was robię się głodna
![]() Ja pochłaniam litrami sok pomarańczowy, i wydaje mi się że jeszcze bardziej mnie po nim suszy Zrobiłam też nalot na Biedronkę, a moim celem były orzechowe chrupki. W pierwszej nie było to poleciałam do drugiej i chwyciłam ostatnią paczkę jak jakiś sęp, nie wiem co się ze mną dzieje![]() MsLullaby gratuluję synka |
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wiwm - w ciazy jestes
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
roxana, ja juz zapomnialam o cheetosach, a Ty mi na noc takie rzeczy
Tez zmykam , spokojnej nocy mamusie |
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie po wszystkim suszy, dlatego tak czasem mam ochotę na piwo.przed ciążą byłam ostatnia do piwa:-/moje pragnienie tylko gasi woda gazowana al po niej mi czasem mdli:-/
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
Może na jakieś bezalkoholowe się skuszę i wreszcie ugaszę pragnienie, mnie z kolei mdli po niegazowanej.
Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-17 o 22:30 |
|
|
|
#3821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nieważne :p przynajmniej teraz nie mam chętki na nic takiego
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Widzę ze piszecie o Lechu free. On ma napisane ze ma do 0.5% a to tyle co nic. Na dobrą sprawę tyle samo możecie mieć po wypiciu kefiru albo zjedzeniu jabłek. Nie dajmy sie zwariować. A i nie wierzcie w zagraniczne piwa 0% jak np Bawaria. To piwo tez moze mieć do 0.5% ale za granica prawo jest nieco inne i producent nie ma obowiązku podawania tak dokładnej zawartości alkoholu jak w pl.
Jak macie ochotę to jedno małe raz na jakiś czas nie zaszkodzi. A to ze to sama chemia to juz druga sprawa sama tez pewnie nie raz sie skuszę.. Szczególnie latem do grilla. Sa tez ponoć pyszne wina bezalkoholowe produkowane tak samo jak te z albo tyle ze pózniej przepuszczane sa przez proces który go uwalnia. Muszę spróbować bo uwielbiałam pic czerwone wytrawne szczególnie do niedzielnego obiadu ![]() Co do krewetek to tez można.. Czasami w tych "internatach" to takie głupoty wypisują ze człowiek musiałby jeść sama wodę i chleb. A nawet chleb nie bo przecież gluten szkodliwy krewetki usmażone można!
Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-02-17 o 23:51 |
|
|
|
#3823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
Wyspalam się pierwszym ras od kąd jestem w ciąży. Miałam całe łóżko tylko dla siebie. Kolejny dzień mam mega ból głowy, już mnie to męczy ![]() Miłego dnia Mamuśki i nie piszcie za dużo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ledwo się zwlekłam z łóżka mimo, że przecież szybko poszłam spać Mam nadzieję, że to rokuje maleństwo, które będzie mega śpiochem tak jak rodzice ![]() Cytat:
Natomiast jedzenie jest kluczem. Jak nie zjem to niestety zdarza mi się wymiotować... nawet jak przed wyjściem z pracy nic nie zjem to już do domu nie mogę dojść i dwa razy prawie zwymiotowałam przed samym blokiem. Także spróbuj koniecznie jeść dużo częściej - ja głodu nie czuję i naprawdę nie mam apetytu... ale jem żeby się dobrze czuć i to działa. Ściskam Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę, bo ja się wyspać jakoś nie mogę, obojętnie o której pójdę spać ![]() Miłego dnia Uciekam się szykować w tempie zawrotnym i do pracy rodacy
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ! Tez sie melduje z rana. Lece szybko pomoc sie facetom ogarnac a ja zmykam na nadanie krwi... Blech! A taka głodna jestem
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez sie witam z rana
![]() Co do klapsow to jestem kategorycznie na nie, tak samo jak zostawianie do wyplakania, karne kaciki jezyki i inne cuda, moim zdaniem dziecko trzeba szanowac tak jak mame, meza itp i tlumaczyc, tlumaczyc jeszcze raz tlumaczyc jak zdarta plyta, polecam ksiazke Searsow rodzicielstwo bliskosci |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Junior dostał typowego klapsa moze ze dwa razy w życiu - raz ode mnie a raz od TŻ i to w czasie gdy miał bunt trzylatka, teraz nie miałabym nawet najmniejszego powodu, fakt - sa dni gdy potrafi mnie wyprowadzić po całości z równowagi ale jest mądrym dzieckiem i rozmowa idzie sporo zalatwic... Tak jak pisała Sugar nie czujemy sie z tego powodu złymi rodzicami, gorszymi od reszty a nawet wręcz uwazam, ze te dwa razy bardzo wpłynęły na juniora i zmieniły. Ja tez w życiu moze ze dwa, trzy razy dostałam klapsa w młodości i wcale nie mam o to żalu do kogokolwiek i nie czuje sie przez to "zbesztana przez życie". Kazdy robi jak chce, każde dziecko jest inne, kazdy rodzic ma inny charakter, próg wytrzymałości itd wiec decyzja należy do każdego z nas. Ja osobiście nie osadzam rodziców i nie jestem zagorzała przeciwniczka klapsów, kiedys biło sie własne dzieci na potegę i to było zle ale jak ktoś (tak jak np ja) dostał dwa, trzy razy to tragedi w tym nie widze. Dziecka teraz nie mozna dotknąc, nie mozna podnieść ręki, krzyknąć i w ogole no stress a potem widze to no stress w przedszkolu, szkole i na ulicy, ze aż człowiek nie dowierza jak dzieci potrafią byc okrutne, wredne i niewychowane - no... Ale ważne, ze rodzic powie no stress! A teraz myślcie o mnie co chcecie
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja akurat nie uważam,żeby pozostawienie dziecka do wypłakania i wyciszenia się, czy też pozostawienie dziecka na karnym jeżyku oznaczało brak poszanowania dziecka. Tym bardziej,że wcześniej miało tłumaczone aby się tak nie zachowyać, dla mnie dziecko powinno też od mało ponosić konsekwencje swoich czynów. Oczywiście rozmowa przede wszystkim ale nie wszystkie dzieci są tak poskromnione i tzreba wdrożyć inne środki. Z tego co wiem również w przedszkolach stosuje się karne jeżyki, więc wątpie żeby to negatywnie wpływalo na samoocene dziecka, chyba jest konsultowane z psychologami i pedagogami. No każdy ma swoje zdanie na ten temat ja widziałam wielu psychologów w swoim życiu , którzy wypowiadali się na temat bezstresowego wychowania a ich dzieci wylądowały w ośrodku odwykowym Drugim przypadkiem ktory bardzo mnie zmroził jest slynnej pani psycholog Zawadzkiej, która dawala rady w tvn. Jak się okazało jej syn próbował zgwałcić dziewczynę swoją drogą pytanie skąd taka agresja skoro nigdy nie zaznał przemocy w domu??
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
ja od czasu jak zaczelam myslec o 2bobo porzucilam alkohole,lubie wino niektore piwa,bo z tymi procentami to tak to nigdy prawdy nie napisza
moniska wspolczuje przejsc z tata co do kalpsów to ostateczna ostatecznosc.ale zdarzyło sie ,wole wytłumaczyc ale jak mowie,mowie i nic, to znaczy ze tzreba uzyc radykalniejszych srodkow. aliczka88 masakra co sie dzieje z tymi dzieciakami...wzajemnie sie nakrecaja do tego mass media,brak kontroli rodzica i wychodzi a potem zdziwieni ze takie problemy.. roxana_lu a to co dzis badasz ?bo wizyta jutro tak? dzis malo Cie nie przebilam we wstawaniu 1:30 nie moglam spac,jedynie na wpol siedząco..,miałam ciezka noc,ciagle kaszlalam i jak gin bedzie chcial mnie dac do szpitala a TZ twierdzi ze moge miec nawet zaplenie płuc, to niestety pojde... mialam jechac w pon ale musze pilnie do jakiegos lekarza,przy oakzji płci się dowiem,choc chwilowo nie cieszy mnie jakos ta ciaza..ciagle pod górke
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieci nie są głupię potrafią wykorzystywać swoje przywileje a co kiedyś było w szkoła nauczyciel był autorytetm a teraz?kolezanki corka bezstresowo wychowana powiedziała ,że jak będzie na nią krzyczeć to zadzwoni na policje
|
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam z rana zimno ale słonce swieci wiec humor tez dopisuje Chyba pojade na jakies zakupy! Kupie juz składniki na to moje truskawkowe ptasie mleczko. Moze wdepne do jakiegos sklepu popatrzec na ciuchy... AAAAaAAaaAAA zapomnialam! Dzis zaczęłam II trymestr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia
|
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
Witam o poranku
![]() Zapomniałam napisać, że byłam wczoraj u lekarza, posłuchałam serduszka dzidziusia i dowiedziałam się że ma już 8 cm, i dziś 15tyg skończone. |
|
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tylko bez mięska dziś
![]() ?![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesteśmy przecież uprzywilejowane Wczoraj zadzwoniła babcia TŻ i przypomniała nam, że mamy dziś pościć
|
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam jutro wizytę i standardowo się już stresuję
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj tarczycowe i morfologia.. Bedzie dobrze, musi byc
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi moja babcia (zagorzala katoliczka) zawsze mówiła że ciężarne i małe dzieci są zwolnione z postu |
|
|
|
|
#3840 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taki chyba już mój los ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Daaaaaaaaaaaj jednego

jaka nowa 2 część jak my już 2 kończymy... zdębiałam... patrzę a tu pierwsza strona 

mnie po wszystkim suszy, dlatego tak czasem mam ochotę na piwo.przed ciążą byłam ostatnia do piwa:-/
ala: