|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII
Cytat:
spoko, spoko. Zzo nie dostałam mimo prośby za to jak mnie wieźli na salę operacyjną na cc przypomniały mi się słowa tż by się przypadkiem nie poruszyć. Gdy położyli mnie już na stole i zabronili przeć (swoją drogą to zabawne polecenie przy partych :P) usłyszałam rozmowę anestezjologa z pielęgniarką: - pani doktor a znieczulenie miejsca wkłucia? - nie ma na to już czasu! W tym momencie popatrzyłam na twarz tż w okienku drzwi do sali i... okazało się, że w porównaniu do skurczu to wbijanie tej igły nawet na żywca to pieszczoty :P święte słowa :P
|
|
#3062 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Racja |
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhhh się nam tematy z dnia na dzień zmieniają
to już tak blisko![]() Byłam na lutówkach przeczytałam 2 opisy porodów i się popłakałam oczywiście fajne te ich dzieciaczki , bo jeszcze fotki przejrzałam A 13.02 urodziła się u nich Adrianka i jakoś jeszcze bardziej się przekonałam do tego imienia
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, daje znak ze zyje. U nas nijak, nawet nie wiem co napisac. Praca, problemy, na szczescie sie dobrze czuje i chociaz na to nie moge narzekac. Odezwe sie za jakis czas znowu. Mam nadzieje tylko ze u Was wszystko w porzadku. Caluje kazda pokolei, buziaki dla brzuszkow
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ja tam się boję tego kłucia w kręgosłup..
wolę rodzić naturalnie bez niczego ale mnie tam nie wiadomo jak to nie bolało w zasadzie..
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywajcie i nie stresuj się wszystko się ułoży musiCytat:
ja bez znieczulenia bym się nie zdecydowała w ogóle rodzić... chyba...---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Może źle się wyraziłam , ciężko by mi się było zdecydować... chyba że by nie było takich opcji wogóle jeszcze, ale jeśli są to ja jestem jak najbardziej za ![]() Znalazłam fajne literki, alternatywa dla tych poduchowych, tylko tamte można w różne miejsca przewieszać a te raczej na stałe, ale cena niższa, może kogoś zainteresują ![]() http://allegro.pl/literki-3d-20-cm-i...077081059.html
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-02-18 o 00:38 |
||
|
|
|
#3067 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie odliczaj czasu, skup się na czyms innymCytat:
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
||
|
|
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
tez jak Kordelka nawet nie wiedzialam kiedy sie wklu;i na zzo, to nie jest nic strasznego, mnie nie bolaly skurcze przed podaniem zzo, ale ja wolalam komfort pychiczny miec i byc na zzo
Wlasnie z 50 twarzy Greya wrocilam z kina nawet, nawet mi sie podobalo, ale mlody to tak kopal jakby chcial wyjsc z kina normalnie i nadal wariuje, niech idzie spac, bo zaraz zwariuje taki wiercioch---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
o matko nie strasz ja rodzilam 5h, a niektore to jeszcze szybciej rodza Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Piję meliske... pomimo tego że czuje się spiaca ziewam co chwile oczy mi się zamykają nie mogę zasnąć
![]() Boleczka super że dałaś znak życia odzywaj się częściej i pisz o swoich kłopotach, wysłuchamy i wesprzemy
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Rosario-ja tez nie spie
ogladalismy film i standardowo przysnelismy potem na kanapie, lubie to lenistwo ale pol h temu sie przenieslismy do lozka, maz juz dawno spi a ja sie glodna zrobilam(ssanie jak w I trym:/) i w dodatku jak zgagi nie miewam tak teraz lekka mnie dopadla jak na zlosc...poszlam do kuchni po cieple mleko i zobaczymy...---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ---------- Przy okazji nadrobilam ![]() Koperco-wspolczuje bardzo akcji z ginem :/ Gossip-do piatku szybko zleci, nie panikuj mnie moj dzis tak wkurzyl, ze chetnie bym go wyslala na pare dni gdzies ![]() Co do szpitala i spa to sie prosze nie smiac bo w moim jest i fryzjer i kosmetyczka, solarium tylko brakuje
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Noc super. Przed chwila zbudziło mnie kręcenie w żołądku. Ja też nie czułam podania zzo i uważam, że super że coś takiego istnieje. Chyba żadna z nas, która je miała nie napisała, że podanie go boli i w jakikolwiek sposób była na "nie" ![]() Dziś muszę zawieźć L4 do pracy a dawno ich nie odwiedzalam. Szykują się dłuższe pogaduchy
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawiozlam juz tz, zjadlam sniadanko i nie wiem czy sie zdrzemnac czy nie. 3 razy wstawalam siku, co 1,5h. Zaczyna mnie to meczyc. Dobrze ze szybko zasypiam, licze ze po karmieniu i przewijaniu w nocy tez bede zasypiac latwo
|
|
#3073 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
U mnie porod trwa 12 godz liczac od skurczy. U mnie byly pokoje dwojki z lazienka, przynajmniej wtym co rodzilam ostatnio, w tym co teraz to nie wiem(ale na pewno nie 5tki). Bylam tam pozniej jak mlody z zoltaczka wyladowal, ale juz nie jako pacjentka, dali mi pokoik jedynke z lazienka na onkologii (akurat bylo blisko pediatrii). ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Nie moge spac... |
||
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja już wróciłam ze sklepu, zaraz zjem świeże bułeczki ![]() powpisuję dziś wizyty na 1 stronie. Będzie mnie teraz mniej z powodu lapka. No ale wczoraj wpadłam na to, że przecież rodzice mają ten sam model, więc podepnę dysk do ich lapka i pozgrywam dane ![]() nie wiem co będzie z tym moim... obawiamy się, że część kasy z ubezpieczenia pójdzie na nowego lapka - i tym razem kupię jakiegoś najtańszego, skoro ten najtańszy nie był, a po 3 latach padł (a po 2 już miewał różne odpały )...to wolę kupić lapka za 1000zł i znów za 2-3 lata go wymienić, niż dać 2000zł i wymieniać go też po tym samym czasie..
|
|
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana. Czy was też w nocy bolą pośladki? Mnie potrafi az to budzić takie cierpniecie
|
#3076 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie bolą czasem biodra |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, pewnie tak. Wciąż się przekonuje ze ta nasza służba zdrowia to o kant du.py rozbić w razie potrzeby... Biedna. Ja tez walcze. |
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, czytam Wasze forum i trochę zazdroszcze jak buszujecie po sklepach. Ja leżę plackiem i co najwyżej buszuje w necie. Ale już niedługo bo to już 33tydz! Narazie niech Dzidzia rośnie w brzuszku, bo tam jej najlepiej! Dziś mam wizytę u lekarza, niestety moja pani doktor się rozchorowałą i idę na badanie do kogoś innego....Mam nadzieję, że nadal będę w domku bo w szpitalu sfiksuję
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, mnie nie bola.
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochane.pewnie. Mnie tez właśnie przeraza |
|
|
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm to może tyłek mi rośnie
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze w wyrze ale o 9 wstaje.
Dziś dzień na lajcie, taki domowy. Mnie biodro boli w nocy od spania w 1 pozycji |
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Haha myślisz, ze waga robi swoje?
ewentualnie jak to ja powtarzam zal dupe sciska szkoda, ze u mnie jej nie sciska, tylko rosnie jak oszalała :/
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakupy w mecie są super!! Ja muszę tylko wyjaśnić 2 przysylki bo jedni nie oddali kasy za odesłanie a drugi miał wysłać wczoraj i cisza |
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Maz wrócił z nocki a ja jakos juz spac nie moge, sciska mnie w brzusiu i juz marze i sniadanku ze świeża buleczka, trzeba sie zaraz podnieść
![]() Dzien dobry!! *
|
#3088 |
|
Raczkowanie
|
W pn zaszalałam i kupiłam sobie biustonosze na Allegroszu i jeden jest za mały
Musiałam kupić nowe bo mleczko mi się zaczyna pojawiać i jakoś strasznie wrażliwe się moje cycusie. To nie za wcześnie na mleko? 33 tydz
|
|
#3089 |
|
BAN stały
|
Mi sie pojawily kropelki mleka jakos okolo polowy ciazy.Teraz jest ciut wiecej.
|
|
|
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to jak przy karmieniu także glowa do góry
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

brrr na sama mysl mam ciarki
spoko, spoko. Zzo nie dostałam mimo prośby za to jak mnie wieźli na salę operacyjną na cc przypomniały mi się słowa tż by się przypadkiem nie poruszyć. Gdy położyli mnie już na stole i zabronili przeć (swoją drogą to zabawne polecenie przy partych :P) usłyszałam rozmowę anestezjologa z pielęgniarką: 

nie odliczaj czasu, skup się na czyms innym

Ślubujemy: 21.10.2017
ogladalismy film i standardowo przysnelismy potem na kanapie, lubie to lenistwo ale pol h temu sie przenieslismy do lozka, maz juz dawno spi a ja sie glodna zrobilam(ssanie jak w I trym:/) i w dodatku jak zgagi nie miewam tak teraz lekka mnie dopadla jak na zlosc...poszlam do kuchni po cieple mleko i zobaczymy...

)...to wolę kupić lapka za 1000zł i znów za 2-3 lata go wymienić, niż dać 2000zł i wymieniać go też po tym samym czasie..
Musiałam kupić nowe bo mleczko mi się zaczyna pojawiać i jakoś strasznie wrażliwe się moje cycusie. To nie za wcześnie na mleko? 33 tydz