|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
![]() Obudziłam sie dzisiaj i miałam dziwne wrazenie jakbym była nadal w głębokim śnie, taki sen na jawie. Juz któryś raz mi się to zdarzyło i się zastanawiam czy to od burzy hormonów czy co? Az się przestraszyłam A cycki jak mnie bolały po przebudzeniu, ze myslałam, ze mi eksplodują
|
|
#3242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i nie denerwuj się bo już nic nie przyspieszysz. Cytat:
Ja kawy od początku ciąży nic właśnie dlatego, że mi nie smakuje. Za to cola to dla mnie teraz niebiański napój. Z mięsem już myślałam, że mi przeszło bo wędliny jem normalnie, mięso na obiad też ale wciąż nie mogę znieść smrodku gotowanego mięsa na przykład jak przy rosole bleeeeee (pomyślałam tylko o tym i mi się cofa). Cytat:
Mi się też zdawało już parę razy ale to chyba jednak nie to A zaraz 14 tydzień...E tam, ja uważam że jak ma się do wyboru Chodakowską i nicnierobienie to wybór jest oczywisty. Ja zamierzam schudnąć spacerami z wózkiem i karmieniem A Chodakowska to jak mi się zachce i jak dziecko pozwoli na taki luksus.Jadę dzisiaj do gina na NFZ na cytologię. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-18 o 10:57 |
||||
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę że Chodakowska ma zbyt dużo fizycznych dowodów na to żeby nazywać ją amatorka... nigdy z nią nie ćwiczyłam, bo jestem i tak chuda, ale gdy będę chciała poćwiczyć po porodzie to pewnie zacznę z nią.
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękna przypowieść Cytat:
Teraz doszedł Duphaston Brzucho jakieś wielkie nie jest, wzdęcia też przechodzą i nadal mieszczę się w moje spodnie Dzisiaj zaczynam 10tc Cytat:
Też będę ćwiczyć z Chodzia, wiem co pokazuje źle, ale jak się odchudzałam i nie miałam czasu na chidzenie do fitness clubu, to po skalpelach itp. Były efekty. Jak będzie czas i kasa, to oczywiście karnecik na fitness wykupię |
|||
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez podczytuję opisy u lutówek
często uronię łezkę
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Oki zbieram się na wizytę u ginki, chyba jest lepiej, bo już prawie nie plamię.
Mam nadzieję, że Ktosiek trzyma się tam dzielnie. Myslałam, że nic nie czuję do tej istotki, ale się o nią martwię. I chyba Ktosiek ma zatwierdzone imiona Matylda lub Robert |
|
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie jest to czytać , ale gdy dochodzę do momentu : "i teraz zaczyna się rzeź niewiniątek" "krzyczałam tak że te odgłosy nie przypominały ludzkich krzyków"
to wtedy przełykam ślinę i czytam z takim przejęciem jakbym była na jakimś seansie filmowym, na horrorze
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
aakkzzii mnie przerazają opisy jak niektóre kobietki cięzko dochodzą do siebie po cc, mnie tez cesarka czeka i jak to czytam to jestem załamana, nie dośc, ze teraz w ciązy czuje sie fatalnie, to jeszcze potem mam zdychac? Ratunku!
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wrzuccie mi linka do mamus lutowych prosze bo mi sie apka zawiesza i wejsc nie moge a linka poprzez apke tez moge otworzyc z gory dzieki
Sama sobie z checia poczytam co prawda bardziej interesuja mnie wypowiedzi mamus ktore rodzily po raz kolejny jesli tam takie sa ale mimo wszystko z checia poczytam
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja bratowa miała CC, od razu po nim chodziła, w 3 tygodnie po porodzie rana już była prawie całkowicie zagojona i mówi że nie wyobraża sobie innego porodu bo tak było ekstra. |
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o cesarce wgl nie czytam bo mam nadzieje tego nie przechodzić. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cycki mnie tez bolały pociesze cie ze nieldugo przejdzie.. ale wroci ze zdwojona siłą po porodzie (jesli bedziesz miec pokarm) Cytat:
owieczkaa ja tez jak nigdy lubie colę... zwykle jej nie pijam za slodka jest i w ogole niezdrowa ale ostatnio mi smakuje co do miesa u mnie akurat smazone mi nie pasuje ani kurczac ani kotlet.,. w sosie jakos zjem ale tak to nie.. dziwna jestemco do ;porodu mam nadzieje ze bedzie tak szybki i fajny jak 1 porod
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2015-02-18 o 11:17 |
||
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie od zawsze tak przerażały porody (nawet jako nastolatka) do dzisiaj, że nie czytam opisów, nie oglądam filmików, nie pytam sióstr ani koleżanek jak to było rodzić... nic. To by mnie nakręcało jeszcze bardziej negatywnie. Wiem tylko, że bardzo się boję, ale wiem też, że miliony kobiet rodzi i ja też muszę dać radę
jak czasami mówię TŻ , że boję się jak diabli to on na to ze śmiechem: "że Ty się tak dałaś..." ![]() ![]()
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mają różny próg bólu i wiele z nich jest skłonnych do przesady Ogrom dziewczyn przechodzi przez to bez mrógnięcia powieką Co innego umówiona cc a co innego cieżki poród kończący się cc ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Więdz popytaj, poczytaj, bo strach ma wielkie oczy a rzeczywistość może być całkiem inna
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny teraz przez was zamiast się zbierać do życia to czytam te opisy porodów
Generalnie podchodzę do porodu bojowo, na zasadzie zadania do wykonania. Mam nadzieję że wszystkim nam się uda przejść przez to gładko i bez komplikacji. |
|
|
|
#3257 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki aakkzzii czytam
|
|
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie boję się niewiedzy tylko boję się bólu. Dla mnie stomatolog, a nawet to pobieranie krwi, które muszę robić co tydzień to mega wyzwanie. Mam bardzo niski próg bólu i ja wiem, mogę się założyć o wszystko co mam, że będę się darła na pół województwa. Ale też podchodzę do tego zadaniowo i bojowo - że muszę to zrobić i już. Ale nie lubię krwawych opowieści bo mnie zwyczajnie i szczerze to...obrzydza. Może jestem dziwna ale dla mnie wszystko co dzieje się z organizmem nie tylko w czasie porodu ale jakiejkolwiek operacji jest obrzydliwe. Dla mnie nawet NA DOBRE I NA ZŁE ma momenty grozy
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to gdzie zamierzasz rodzić? Bo u nas ten wybór to jest między zły a gorszy
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Konto usunięte
|
Ja nic nie czytam, bo i tak wychodzę z założenia, że każdy poród jest inny. I na pewno u mnie będzie dobrze
![]() Dopiero wracam do domu po pobraniu krwi, bo musiałam jeszcze coś zjeść. Z głową na szczęście minimalnie lepiej, ale to jeszcze nie to... |
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja planuję rodzić na Zaspie. Po pierwsze dlatego, że jakby się zaczęło to doszłabym tam nawet pieszo w 5 minut
![]() ![]() a tak serio to rodziły tam moje siostry i bratowa i są zadowolone. A poza tym, na oddziale noworodków mam znajomą, która czuwa zawsze nad "naszymi" dzieciaczkami i nad nami więc jakos tak troche się czuje bezpieczniej. A Ty?
|
|
|
|
#3262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dajcie spokoj z tymi strachami.. ja w 1 ciazy jak glupia sie balam po nocy mi sie snilo ze rodzilam w dziwnych warunka lub ze mi sie dziecko chore urodzilo.. a teraz wiem ze nie ma sie czego bac co bedzie to bedzie DACIE RADE trego sie trzymajcie! kobiety daja rade latami z bolem nie tylko porodowym jestesmy silne.. jak ogladalam facetow podlaczonych do maszyny wywolujacej skorcze porodowe to plakalam ze smiechu.. rzaden nie wytrzymal dluzej niz 5 minut! a mowia na nas ze slabe jestemy Cytat:
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mój lekarz tam jest.
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Jest amatorka, wykonuje źle ćwiczenia co może być nawet niebezpieczne. Zobaczcie ile kobiet cierpi na ból kolan lub odcinka lędźwiowego po jej ćwiczeniach. Ja szczerze polecam Julian Michaela która jest profesjonslistka i tłumaczy jak należy wykonywać ćwiczenia. Są dużo mądrzejsze. Chodakowska jest po prostu popularna. A nie wiem czy przy Mel B tętno wejdzie na 140, ja mam pulsometr ale to głównie zależy od kondycji. Lepiej nie robić cardio po prostu a takie ćwiczenia wzmacniające i rzeźbiace to luźno. Nie mam osobistego urazu do Chodakowskiej, po prostu jest nieprofesjonalna.
Porodu się też boje. Bólu i tego jak mnie tam potraktuja. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
czytam właśnie że w 11 tyg może już być widoczna ta linia od pępka „linea negra” – kresa czarna ma ktoś już ją ? mówię tu do starszych mamusiek
![]() ja mam tylko kółka ciemne wokół brodawek bo to tez jest takim objawem będą nam szybciej rosnąc włosy i paznokcie.
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wspominaj o sutkach, moje zaczynają wyglądać jak wymiona (za przeproszeniem). |
|
|
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zmian w sutkach jeszcze nie mam, poza tym, że piersi mi się powiekszyly spokojnie o 2 rozmiary to na dodatek do zeszlego tygodnia bolały mnie tak bardzo przez 2 m-ce, że myslalam, że wybuchną. A teraz od tygodnia nic. Bolą tylko gdy dotknę i to tak mocniej. To normalne, ze po jakims czasie ten ból ustępuje?
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
tak ustepuje mi tez już w miare ustapił
czasami poczuje takie mega zakłucie . właśnie wpisuję fakturę kobiety która ma na imię : Adelina
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
\mi sie na sutkach czesto skora łuszczy ostatnio
![]() co do kreski na brzuchu nie wiem nie przyglądałam sie powiem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

tyłkiem
ani wedlin ani miesa.. nic.. od razu niedobrze mi.. kawa tez nie zabardzo

Za dwa dni zaczynamy 13 tydzień