|
|
#2911 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
Cytat:
ja to mam niespotykanie spokojne dzieckoCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chorowitko ![]() Ola spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe! Szczęścia i miłości, no i pięknego i łatwego porodu ![]() Cytat:
Mimi dobrze, że już dobrze, ale co się nastresowałaś to TwojeNadzieja, za wizytę!Witam się znad herbaty instant, bo po zwykłej z cytryną mam zgagę przyszła mi koszulka do spania/karmienia! Tż na walentynki wybrał sobie skrzynkę na narzędzia to trochę prezent dla mnie, bo może będzie mniejszy rozpierdól w mieszkaniu - na razie wszędzie są śrubki |
|||||
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Niesamowite ale jestem po wizycie... Podsumowując wszystko wporzadku
tak nudnej wizyty nie miałam.. 7 kg na plusie od początku ciąży, ciśnienie 100/60, hemoglobina 11, na upartego kazał mi dr duża porcję mięsa zjadać codziennie i w to miejsce już nie muszę jeść żelaza (to ze względu te kolki) w pochwie nic nie ma co znaczy że albo jestem przewrazliwiona, albo clotrimazolum zwalczyło początek infekcji. szyjka też wporzadku. Na usg synuś jest synkiem i mieści się w siatce centylowej. Ma większą główkę i brzusio i krótsze rasie i nóżki, ale wszystko to jest w normie. Gapa jestem ale zapomniałam zapytać o wagę Mieliśmy też ctg i dr mówi że wsio gra i buczy... Następna wizyta 2 marca o 10.50..,Kasiu byłabyś tak dobra zapisać termin? ![]() uploadfromtaptalk1424256859799.jpg uploadfromtaptalk1424256902169.jpg
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ja jeszcze nie miałam ktg - od ktorego tygodnia to się robi? ale za to jezdzil mi po brzuchu takim czyms i mierzyl tetno dziecka ![]() Ide troche poczytac i polezec, nie moge spedzic kolejnego całego dnia przed kompem
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w pl chyba w szpitalu w okolicach terminu
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzieja to co, zakaz na seksy zniesiony?
![]() Capriola po 30 tygodniu gdzieś w pl robią a czasem i wcale mnie gin nie kierował, sama chodziłam raz w tygodniu, po 36 tygodniu
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
progesteron tez zniesiony
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pięknie jeszcze tydzień do mojej wizyty... ale dziś zaczynam III trymestr się okazuje! jogurt dla wszystkich!!Przyszła mi paczka od r-p, szybko się uwinęli. Na razie tylko pierwszej potrzeby: tetry, laktator, podkłady itp. moge wreszcie coś odznaczyć z mojej listy |
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
ale bedziesz miała zdziwko, ostatnim razem jeszcze płaska i sprawna a teraz z brzuszkiem i stękająca
|
#2919 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dobrze, że mówisz czyli mały jedzie z nami, ciekawe tylko jak zareaguje ![]() Cytat:
Zdrówka Baset Cytat:
![]() Ja też się pochwalę moimi: lumpkowe i te ze smyka (2 pary spodni i bodziaki)
|
|
|
#2920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A luty tak jak u Ciebie do końca tygodnia.Aleeee znalazłam info, że oni mają 30 dni na wypłatę kasy i skoro mi wysłali wczoraj dopiero za grudzień to należą mi się odsetki? Która taka mądra i mi wyjaśni czy się mylę czy nie ![]() Info: "Również ZUS, jeśli nie dotrzyma tych terminów, zobowiązany jest do wypłaty odsetek za zwłokę w wysokości określonej przepisami prawa cywilnego. Liczy się je od dnia następnego po dniu, w którym upływa termin wypłaty świadczenia, za każdy dzień zwłoki." Cytat:
za wizytę!
|
|
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzisz, wszystko dooobrze
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam Was i czytam,ale jakoś nie miałam weny na odpisywanie..
W rodzinie będzie pogrzeb kuzyna,ale chyba sobie odpuszczę..sama wiadomość mnie mocno zdenerwowała..rodzice pojadą,więc może nikt do mnie nie będzie miał żalu.. Baset - w szpitalu niestety tak jest z tymi wirusami,ale lepiej,że jesteś pod kontrolą niż jakbyś miała jechać do domu i potem z powrotem do szpitala..trzymam kciuki! Mimi - współczuję stresującej akcji, dobrze,że szybko zareagowaliście.. Tien - trzymam kciuki,żeby synkowi szybko przeszło choróbsko.. Myszonka za rożek, zdolniacha z Ciebie ![]() Nadzieja gratki za wizytę, to teraz po takim poście jesteś jak funkiel nówka do śmigania U mnie nic nowego, przyszedł dziś laktator ręczny z aventu..zrobiłam badanie krwi i moczu, hemoglobina w ciągu miesiąca z 12,2 podskoczyła na 12,7 i śmiałam się,że kuracja pączkowa podziałała Czekam na wizytę piątkową, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.. No i czekam na tel od kobietki kiedy SR zacznę..bo za chwilę to nie zdąże zaliczyć wszystkich spotkań a 150 zł zapłacę grr
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
Mykofenolan - a kiedy składałaś zamówienie? Bo ja wczoraj i jestem ciekawa kiedy przyjdzie? Na jaki laktator się zdecydowałaś? Bo ja wciąż się zastanawiam czy kupować przed porodem czy się wstrzymać...
I ja patrzę na tancerza Nadzieji to też mam wrażenie że mam do spokojne dziecko ale może to kwestia tego łożyska na przedniej ścianie... ![]() Nadzieja - gratuluje wizyty! A nie wpisał Ci wagi dziecka w kartę ciąży? Mój jak czasem czegoś nie powie to znajduje różne info w kc właśnie
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja dokumenty do banku kompletuje i zonk nie mam pitu za 2013 dzwonie do mojego a on z japą przecież to ty miałaś tego pilnować. Ja panika zadzwoniłam do US i Pani powiedziała, że trzeba pisać pismo. Mysle nosz qrwa nie zdąże i posiadziałam pomyslałam i bach przeszukuje poczty e mail i co i mój super mąż nie wydrukowal .
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Fistaszek pochwal się co masz zamiar kupić w Ikei?
wybieram się początkiem marca, może coś odgapię ![]() A pytanie odnośnie tekstyliów tzn np narzuty,pościeli, poduszek z ikei? Możecie coś polecić, wypowiedzieć się.. Albo może jakieś fajne inne sklepy z takimi dodatkami nie licząc zary i home&you, bo już przepatrzyłam
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() nie nadrabiam, bo za dużo tego. Widziałam, ze choróbsko panuje. zdrówka! Maja, ja mogę polecić pościel z ikei, tylko.. ona jest wymiarowo inna niż te z innych sklepów Także decydując się na kołdry, trzeba liczyć się z kupnem pościeli stamtąd (a przynajmniej nie spotkałam takich wymiarów w innych sklepach).
|
#2929 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Ja dziś zla, tz wczoraj wieczorem obraził się nie wiadomo za co... W d go mam. Bd tu fochy stroil, a żadnego powodu mu na to nie dalam. A dziś rano dalej się dasal dopiero jak wysiadałam z auta to chciał mnie całować, ale wyszlam i chlapnelam drzwiami. Tak to cały wieczor cała noc i całe rano obrazony odkrecony tylkiem, dotknac się nie dał, zachowywal się jakbym go parzyla... A teraz całować by się chciał. Niech spada. Siedzę w kfc i pożeram twistera
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak swoją droga to ja jeszcze nie mam żadnej laktacji, cycki mi urosły z 70d/75c na 75e i mam już dużo rozstępów na nich, wiec coś tam rośnie. Też mam łożysko na przedniej, czuję najczęsciej kopniaki w prawym górnym rogu, brzuch mi podskakuje, ale czegoś takiego jak Nadzieja to nie mam i chyba nie zobaczę
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
klops, ale ja osobiście bardzo je lubię - są dobre gatunkowo, nie ma problemu z praniem, a i nie są drogie w porównaniu do innych sklepów.
wymiary takich dużych to 150x200 i 200x200. z małymi nie pamiętam, na razie nie kupuję. ale ja mam do ikei 15 km, także dla mnie to nie problem tam podjechać..
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to wejdzie mi opłata 12 zł za nic,bo za same konto..a w dobie darmowych kont mi się to strasznie nie podoba.. Ja załatwiłam kredyt w "reklamowe" 15 min przez neta, ale to gotówka była,więc inny temat.. Dzięki za listę może coś odgapię ha i tez na Krk uderzam
|
|
#2936 | |||
|
Wtajemniczenie
|
współczuję.. ale Tż jest już z Tobą chyba, nie ?
Cytat:
Cytat:
Ci dobra kobieto cerę mam teraz bardziej suchą.. coś tam wyskakuję , ale zostały mi blizny po syfkach sprzed ciąży (miałam problemy z prolaktyną i mnie wysyfiało )zmienię wszystkie kosmetyki na takie naturalne ![]() Cytat:
biedne dziewczynki się nacierpiałyście Nadzieja za wizytę ja też miałam ok 7kg na + ale teraz po tych biegunkach to mam 5kg na +ii szybko masz następną wizytę ![]() Ola faceci ubić to mało boże dziewczyny w końcu się wyspałam raz wstałam o 4 rano na kibelek..przeczyściło mnie ale ważne, że zasnęłam ![]() super ciuszki dziewczyny ![]() nie wiem co miałam jeszcze pisać ?
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Zapomniałam napisać cukier po godzinie od 50g glukozy 103 mg/dl i w normie to niby, tu chyba mamy wyższe normy?! Przeciwciała bez zmian od początku ciąży czyli negatywne. cokolwiek to znaczy... No i w książeczce ciąży wyczytałam że moja małpeczka ma 26,9 cm objętości w główce i że wody ilość jest ok. I chyba brzuszek 23,7 cm? Ale ten brzuszek to tak trochę na czuja patrze, bo nie znam do końca tych niemieckich oznaczeń ![]() Wagi nie wpisał :/ nic to za miesiąc mówił że dobrze by było usg zrobić i potem na koniec... Ale to już prywatnie, odpłatnie. To wtedy go przypilnuje z tą wagą ![]() Tu macie moja małpeczke, bo nie chce mi się na laptopa wchodzić. A i dzisiaj dojechała karuzela ![]() uploadfromtaptalk1424261863980.jpg uploadfromtaptalk1424261909364.jpguploadfromtaptalk1424261926508.jpg
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te cm to obwody i te storczyki w tle! od ostatniej rozmowy tutaj jesteś moim guru storczykowym, nawet stwierdziłam, że przyłożę się bardziej do tematu |
|
|
|
|
#2940 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Asiuk zdrówka dla Ewy!
Cytat:
Wow, jak szybko następna wizyta!!Ja muszę mojego gina też ścignąć o częstsze, bo te 4 tyg mnie o zawał przyprawia. Tak się martwię, czy wszystko gra, a tu jeszcze ponad tydzień. A nie chcę być panikarą i lecieć w tym tyg, bo za tydzień i tak muszę po zwolnienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupyNa pierwszym usg synek trochę spanikował, jak zniknęłam za kotarą Ale tatuś mu wytłumaczył, że pan dr będzie podglądał dzidziusia i pokazał mu ekran. I tylko słyszałam, jak sobie komentowali, że tu rączka, tu nóżka itd.. Cytat:
![]() Cytat:
Dopóki Pani w okienku nie wiedziała, po co przyszłam, to była bardzo miła. A jak powiedziałam, że zamknąć konto, to przestała być uprzejma ). Żałosna była Szkoda, że nie pomyślałam o takim powodzie jak Ty
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

ja to mam niespotykanie spokojne dziecko
już mieliśmy się zbierać do szpitala, ale pewnie by mi gówno zrobili..męcz się i tyle... nad ranem dalej rycząc z bezsilności... zasnęłam..pewnie domęczyłam się tym płakaniem.. no ale w końcu zasnęłam bo poprzednią noc spałam 3h wczoraj cały dzień nic bo ból za mocny i w końcu gdzieś ok 4-5 zasnęłam
Chorowitko 

a czasem i wcale
progesteron tez zniesiony
pięknie
jogurt dla wszystkich!!

.
Ci dobra kobieto
?