|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki naturalne
Ja place ok 10zl a starcza na bardzo dlugo bo z reguly uzywam go tylko miejscowo w formie nierozcienczonej na wypryski i zapobiegawczo przeciw opryszczce. Ale mozna ztosowac tez do innych rzeczy np robic spraye przeciw pchlom dla psa lub tez dodawac do szamponu po pare kropli co pomaga przy walce z lupiezem. Wtedy wiadomo ze zuzyjezz go szybciej ale i tak zajmie ci to kilka miesiecy.
|
|
|
#4202 |
|
CORELIPS
|
Coś ciekawego mi się rzuciło w oczy - 100% naturalny tropokolagen. Używałyście?
![]() Mamy podany skromny fajny skład: woda, kolagen, kwas mlekowy, kwas hialuronowy. Ale za 5 ml płacimy 6zł, nie wiedząc ile właściwie tego kolagenu w produkcie siedzi. Nie wiem na ile ten produkt miałby wystarczyć, ale chyba warto wziąć na spróbowanie, co sądzicie? Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2014-10-25 o 23:59 |
|
|
|
|
#4203 |
|
Przyczajenie
|
Jestem fanem olejku kokosowego a ostatnio testuję olejek różany. Znalazłam bardzo fajny sklep z olejkami:
Pozdrawiam
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2014-10-31 o 23:27 Powód: reklama |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4205 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
polecacie jakieś kompendium wiedzy (może książka?) o pielęgnacji skóry, włosów, paznokci etc? Jakie składniki jak działają, co je zawiera, wszystko |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.empik.com/ziolowy-zakatek...2676,ksiazka-p |
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki Dermajetics (Herbalife)
Klaudyna ma też kanał na YouTube
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Loyd - znasz pasty do mycia twarzy Lush? Moje problemy z cerą znacznie zmalały, kiedy zmieniłam sposób oczyszczania skóry twarzy.
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Przyczajenie
|
xxxxx
Witam, jestem nowa na forum także wybaczcie jak będę powielała pytania, ale ciężko jest przejrzeć wszystkie strony tego wątku. Mam pytanie czy znacie markę My. organics? Co o niej sądzicie? Albo takie marki jak Steamcream i Couleur caramel? Prowadzę salon urody i chcę wprowadzić do sprzedaży powyższe kosmetyki dlatego bardzo zależy mi na Waszych opiniach. Pozdrawiam. Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2014-11-21 o 11:38 |
|
|
|
|
#4210 |
|
Przyczajenie
|
Polecam olejek łopianowy z ekstraktem z drzewa herbacianego. Działa cuda, kosztuje kolo 12 pln, ostatnio na necie, w natura dla piekna kupowałam.
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Również jestem nowa na forum, dlatego prosiłabym o wyrozumiałość ![]() Ostatnio poszukuję nowych kosmetyków do pielęgnacji włosów. Chciałabym aby były ziołowe(naturalne) i nie miały zbyt wielu substancji chemicznych a zarazem odżywiły strukturę suchych i zniszczonych włosów Macie jakieś pomysły???[Reklama] Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2015-01-22 o 11:44 |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potwierdzam - są super ![]()
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecasz? Może jakąś zakupie. Teraz jest u mnie dobrze ale to dlatego że jest zima zimą zawsze mam lepszą cere
|
|
|
#4215 |
|
Przyczajenie
|
Też potrzebuję takiego kremu, próbowałam różnych ale ciągle mam problem z zaskórnikami, a skóra sucha i czeka na ratunek.
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu sprawa się nieco komplikuje,bo...w tych kremach ''ekologicznych'' często są własnie oleje np migdałowy/awokado...,masło shea....więc ekologiczne,ale i tak mogą zapychać pomimo bardzo dobrego nawilżania... Z moich produktów z których jestem w miare zadowolona<nie znalazłam nic lepszego póki co> to będą Steam Cream-krem parowy,z zielarni-Lekki krem rokitnikowy Sylveco,Make Me Bio-Fetherlight<bez oleju migdałowego> no i z apteki mój podstawowy krem Bepanthen -Krem.
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Lepiej szukać kremo-żeli, żeli i serum o żelowej lub wodnistej konsystencji z niską zawartością olejów czyli na końcu składu, niż typowych kremów. Zapychają nie tylko oleje i masła, ale też emulgatory, które nadają kremom białą barwę i puszystą konsystencję. Do tej pory moim hitem było serum Alterry, świetny nawilżacz do cery problematycznej i do tego naturalny i tani, niestety właśnie został wycofany z polskiego Rossmanna
|
|
#4218 |
|
Raczkowanie
|
Swoją drogą czy zaskórniki powstają tylko przez nadmiar sebum i tłuste kosmetyki czy może być np, podłoże hormonalne? U mnie nie ma różnicy czy krem lekki czy taki bardziej tłusty i bogaty, zaskórniki są i mają w nosie co na ryjek pakuje.
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może się to (nadmierne wydzielanie łoju, trądzik itd.) też wiązać z nadwrażliwością na androgeny. Poziom hormonów pozostaje wtedy w normie. |
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Moim zdaniem to nie kosmetyki są winowajcami, a właśnie nieprawidłowości w ciele. Nasz organizm po przez trądzik i wypryski oraz łojotok sygnalizuje nam jakieś nieprawidłowości np rozregulowanie hormonalne. Gdy cera nadmiernie przetłuszcza się, gruczoły łojowe produkują wielokrotnie za dużo sebum i musi mieć ono ujście i tym ujściem są pory w skórze, więc jeśli je zatkamy kremami i olejami, to będzie się gromadzić w tych porach wraz ze złuszczającym się naskórkiem, bakteriami, potem, aż dojdzie do stanów zapalnych, wyprysków, zaskórników itp obiektów. W przypadku normalnej skóry, suchej czy po prostu zdrowej nie ma tego problemu. Ale cerę trzeba nawilżać, nawadniać, nie natłuszczać, wtedy gruczoły nieco się uspokajają, ale oczywiście nie likwiduje to przyczyny.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2015-01-26 o 18:07 |
|
|
|
|
#4221 |
|
Przyczajenie
|
Osobiście na trądzik polecam olej Tamanu - super działa tylko trochę śmierdzi, ale czego się nie robi dla urody:p
[reklama] Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2015-01-28 o 12:53 Powód: reklama |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Może zmieńmy nazwę wątku na:
Żal Ci kasy na reklamę? Pisz tu! Zanim Cię zbanują na pewno ktoś Cię zobaczy!
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Serio, mam subskrypcję i w 80% kiedy wchodzę tu po powiadomieniu to jest to spam. Czemu administracja nic z tym nie zrobi? W końcu odsubskrybuje bo to bez sensu.
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że mamy zbieżne obserwacje
![]() Ja nie wiem dlaczego spamujacy nie rozumieja, ze taka forma ich dzialan nie przysparza sklepom klientow tylko zagorzałych przeciwników można sklepowi naprawdę dużą krzywdę zrobić takimi wpisami.
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Dla mnie to kompletna antyreklama wpisana w akcie desperacji. Jak kogoś nie stać na wykupienie to niech chociaż książkę kupi i użyję inteligencji przy tworzeniu marketingu szeptanego. Bo to co się tu dzieje tylko wszystkich irytuje i na pewno nie przysparza klientów.
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie np. olej kokosowy powodował po pewnym czasie zwiększone puszenie włosów, sprawdza się tylko w stosowaniu na końcówki. Natomiast zbawienny okazał się olej migdałowy, makadamia oraz arganowy. Świetnie nawilżają włosy, wygładzają i nadają połysk. |
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-02-24 o 09:59 |
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Przyczajenie
|
Piszecie o tym olejakach tamanu itd Jeszcze ich nie próbowałam może ktoś coś więcej o nich napisze? Bo Ja jak na razie używam tylko tak klasycznie oleju arganowego i kokowsowego z TopDrogerii. Może dowiem się czegoś cieakwego
Powiedzcie proszę jak on działa
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio szukam czegoś naturalnego pod oczy ,na opuchnięcia.może coś podpowiedziałybyście ,koleżanki. Mogą to byc produkty również z wyższej półki ekologicznej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

wybaczcie ze tak wyrwie z kontekstu ale mam pytanko. Ile płacicie za olejek z drzewa herbacianego i na ile on starcza ?
Redhead and proud!

zimą zawsze mam lepszą cere