|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII
Cytat:
ja juz chyba wszystko mam, pewnie by sie cos znalazlo ale i tak sporo kasy w tym miesiacu poszlo, wiec daje sobie spokoj z wiekszymi zakupami. caly czas sie zastanawiam nad pasem poporodowym, podobno po cc sie przydaje.
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas położna polecała pas Matki Teresy czy jakoś tak czy Pani Teresy ale jeszcze nie patrzyłam co to za cudo![]() Dziewczyny czy któraś może ma coś sprawdzonego na wyczyszczenie białej fugi z tłuszczu? hmm bo próbowałam już chyba wszystkim i nie schodzi buuu, muszę je chyba przylakierować ale i tak mnie denerwuje ta jedna plamka właśnie i bym wolała się jej pozbyć i wtedy zabezpieczyć je czymś.
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-02-18 o 13:15 |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mozesz pomoc znalezc nianie z monitorem z dwiema plytkami. Zdecydowalam ze chce nianie bo rano i wieczorem bede z kaperem przed blok wychodzic na chwile i nie bede taszczyc Mikolaja ze soba. DOdatkowo sie przyda jak Mikolaj nie daj boze zachoruje a bede sama .. |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja ponad 8 miesiecy miala jak pierwszy wyszedl Smooa my tez latwo odstawilysmy ja sie tego balam, a wyszlo bezbolesnie przed 2 urodzinami Koperco skad teoria, ze pozniej nie urosna piersi? Mi 10 cm jeszcze urosly po porodzie... |
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Na TVN Style Historie porodowe.
Jedna laska jest w 37 tygodniu ciąży i 6 h dziennie stojąc na nogach pracuje w Starbucksie i robi kawy "za 2i pół tygodnia idę na zwolnienie" masakra jak w tych Stanach jest!Druga waży gruubo ponad 100 kilo, ma cukrzycę ciężarnych i bierze 130 jednostek insuliny codziennie wieczorem |
|
|
|
#3247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaką lampkę wzięłaś i który kolor wózka w końcu? ja szukam teraz różowych ramek na ścianę ![]() Cytat:
hehe kusząca propozycja ![]() co do pasa to słyszałam różne opinie, ale po cc nie wiem jak to jest.. ![]() Cytat:
a nie lepiej kaprysa wypuscic samego?
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak się właśnie zastanawiam, że taka wylightowana jestem a tu na pewno jeszcze czegoś mi brakuje do wyprawki.
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mieszkam na parterze wiec wyjscie na 3minuty pod drzwi od klatki to chyba najlepsze rozwiazanie. Mam ciagnac Mikolaja o 7 rano i 20 wieczorem po kapieli na dwor z psem? |
||
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Witamy się przy obiadku,dziś dorsz smażony czyli menu z tytułu środy popielcowej,choć mój mąż do pracy np.wziął sobie bigos domowej roboty :P Co do zakupów niani z monitorem to my polujemy na Angelcare, ceny troszkę wysokie ale myślę że warto. Pozdrawiam Malinka
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Mala co do pasa to różne są szkoły u nas położne nie zalecały ani po sn ani po cc.
Pozdrawiam Malinka
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z własnej obserwacji swoich cycków No ale jak widać co piersi to inaczej.
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
nie dla mnie. sorry. to twoja decyzja. pies jest najlepszym przyjacielem czlowieka, sama swojego kocham bardzo, ale dla mnie dziecko jest najwazniejsze na swiecie. dlatego wlasnie psiesełek zostal u mamy. nigdu nie odwazyla bym sie zostawic malego dziecka samego w domu i wyjsc z psem, nawety jakby mi miliony zaplacili. nigdy bym sobie nie wybaczyla gdyby np akurat sie zaksztusilo. majac psa, decydujac sie na dziecko trzeba jednak to przemyslec.
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rownie dobrze maly spiac w sypialni a ja bedac w kuchni czy robiac siku -moglby sie udusic. Nie ma co chyba tez tak myslec,bo kazda sytuacja jest niebezpieczna jak nie siedze i nie patrze jak spi. Ja nie oddam psa,uwazam ze tototalna glupota,pojscie na latwizne i wlasnie przez takich ludzi potem psy blakaja sie po ulicach. Trzeba byc odpowiedzialnym tez za psa,ktorego sie przygarnelo,to stworzenie ktore niestety samo sie soba nie zaopiekuje. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Rownie dobrze maly spiac w sypialni a ja bedac w kuchni czy robiac siku -moglby sie udusic. Nie ma co chyba tez tak myslec,bo kazda sytuacja jest niebezpieczna jak nie siedze i nie patrze jak spi. Ja nie oddam psa,uwazam ze tototalna glupota,pojscie na latwizne i wlasnie przez takich ludzi potem psy blakaja sie po ulicach. Trzeba byc odpowiedzialnym tez za psa,ktorego sie przygarnelo,to stworzenie ktore niestety samo sie soba nie zaopiekuje. Oczywiscie Syn jest dla mnie najwazniejszy |
||
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
rodzina, sasiedzi ktorzy moga zostac w malym na 5 min, czy wyjsc z psem. cokolwiek. napewno brala bym pod uwage przede wszysko dobro dziecka. wiec tak- pakowalabym malego ze soba, nawet na 3 min pod klatke, ubrala bym w kombiaka, zapakowala w fotelik i po prostu zniosla na dol.
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia no to trochę radykalnie tutaj podchodzisz...ja mam kota w domku i kot ma drapak i posłanie w pokoju dziecka i chcemy aby dziecko spało oddzielnie nie z nami w sypialni i dlatego będzie niania i monitor a nie zamierzam oddawać kota nigdzie i zmieniać mu miejsca a też może być zagrożeniem...
Pozdrawiam Malinka
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zaluje ze spytalam tak ogolem.
Ja chce znalezc takie rozwiazanie zeby nikt nie byl poszkodowany w tej calej sytuacji. Ludzie jakos sobie radza i to nie koniec swiata. U mnie bedzie tylko problem na okres szkolki M. Potem juz nic nie bedzie dla mnie problemem. Oczywiscie najpierw bede probowac opcji ze pies wychodzi najpozniej o 18 przed kapiela. Ale wiadomo sa rozne sytuacje tak jak Niezawsze pisala-chocby przeziebienie dziecka czy biegunka psa |
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie przesadzajcie jak 3 minuty Soni nie będzie to nic dziecku w tym czasie się nie stanie. Możemy się zatrzasnąć w łazience czy gdziekolwiek indziej w domu, pies się wysikać musi, ja już sobie swojego wyobrażam jak bym go za bramkę wypuściła to pewnie wrócił by następnego dnia.
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
O widzisz serio? ta moja położna to wsyztsko odwrotnie niż ludzie patrzę hi a taka fajna babka i wszystkie dziewczyny ją u nas polecają
Cytat:
z tych co kiedyś wklejałam. Ramki mam tamte białe z Pepco , chyba że je przemaluję he Widziałam świetne w Castoramie różowe pudrowe i miętowe, ale takie ogromne tylko ,ale może kupię już po porodach jak Aduśka będzie po jakiejś fajnej sesji to się coś wstawi![]() A wózek ten jasny wzięłam tylko fotel jeszcze dokupię Mąż chciał różowy hehe bo mówi że dla córy ale zdecydowałam że nie wiadomo jak nam drugie bobo wyjdzie a szkoda nowy potem kupować to weźmiemy chyba ten.http://www.ceneo.pl/26408092 Cytat:
mi się zdawało że po cc pas nie za bardzo a tu odwrotnie
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-02-18 o 13:35 |
||
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostal tam gdzie byl od poczatku, nie zabralam go ze soba do nowego mieszkania, zostal z ta osoba ktora najbardziej kocha totalna glupota jest dla mnie zostawienie dziecka bez opieki, szczegolnie tak malenkiego. wszystko mozna pogodzic, ale nie kosztem jednego czy drugiego. decydujac sie na dziecko i psa trzeba sie z tym liczyc, niestety.
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwia nie bede tescia przed praca codziennie i wieczorem ciagnac zeby jechal do mnie 15min na 5minut zebym mogla wyjsc z psem,przeciez to nierealne..a sasiadow mam starszych i nie bede im zycia na pol roku utrudniac przez to ze mam psa i dziecko.. No tak jak pisalam bede tak robic,ale sa sytuacje gdzie nie moge tak zrobic-biegunka psa,przeziebienie Mikolaja..i tu juz schody sie robia Cytat:
|
||
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podchodze radykalnie bo takie sa moje poglday i mam do nich prawo ![]() nic nie zmieni mojego zdania, ze dziecko jest najwazniejsze. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie,Siempre jak to pogodzisz? Cytat:
Ale juz niewazne. Sama bede sie nad tym zastanawiac. Zycie pisze rozne scenariusze,nie mialam byc na pol roku sama z dzieckiem! Nie da sie tego przewidziec. Jakby ktorejs maz trafil do szpitala nie daj boze na tydzien czy dwa,czy zlamal noge to tez trzeba by bylo kombinowac Dzieki za wszelka pomoc ![]() Jakos sobie dam rade. Edytowane przez soniuska Czas edycji: 2015-02-18 o 13:39 |
||
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mając psa brałabym dziecko na spacer-trudno. A co do wychodzenia po kąpieli to wychodź przed kąpielą. To psa trzeba dostoswać do dziecka a nie na odwrót.. Ja mojego 4 lata od niedawna zaczełam zostawiać jak np. ide do piwnicy, ale nigdy jak wychodze z domu gdzieś. Ja mam proste rozwiązanie bo mam mieszkanie z ogródkiem. A co do kotów to inna sprawa. Pies zagrożeniem w domu jak i kot jest. Ale z nim nie trzeba wychodzić. Zawsze możesz takiego małego psiaka nauczyc do kuwety. Rozwiązań jest kilka, ale Ty wybierasz takie że nie podporządkowujesz psa pod Was tylko w drugą stronę. Ale to Twoje dziecko i Twoja sprawa. |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...y-pas-brzuszny a jesli chodzi o pas po cc, to podobno lepiej, bo miesnie sa przeciete. a po sn tylko rozciagniete. ale jeszcze dokladnie nie wiem co i jak
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-02-18 o 13:40 |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to tez chodzilo. Ze nie da sie wszystkiego przewidziec. No ale to nieistotne juz. Ja juz skonczylam temat nie ma sensu dyskutowac.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

ale przynajmniej już mam z głowy te rzeczy
mogę się czym innym zająć