|
|
#2281 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Ale co do femibionu to polacam wam jeszcze zajrzeć na apteki na allegro. Ja płaciłam 38zł (z wysyłką bo była akurat dla tego produktu gratis). Wszystko było ok, długi termin ważności. Brałam ten natal 2 30+30 kapsułek. Teraz nie biorę nic ale przed ciążą i na początku brałam vitaminer prenatal. Za 60kapsułek w gemini zapłaciłam 10zł. Popatrzę teraz za ten z DHA o którym piszecie, ale o niedobory aż tak się nie boję, kilka razy w tygodniu jem ryby i w ogóle raczej dobrze się odżywiam ale wolę wziąć Cytat:
Cytat:
Obiad stanął pod znakiem zapytania bo gaz się skończył przy gotowaniu wody na makaron, na szczęście tż w domu to już ogarnia ![]() No i witam po ciężkiej nocy. Pisałam, że młodemu coś wróciła infekcja i budził się co chwilę z płaczem taki dziś zmarnowany jest, oczka jak kreseczki, tuliłby się tylko. Płacze, smarka, kaszle a lekarz jak zawsze, że czysto, że może przejdzie, podziębiony a nasz pediatra był ostatnio na urlopie a teraz ma terminy zajęte i dopiero na poniedziałek nas przyjmie, późnym wieczorem liczyłam, że nas wciśnie na jutro bo już na urlopie się do niego dobijałam. Ech.
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piatki nie jemy mięsa, ale to dobrze, bo to jest jedyny dzień w tygodniu kiedy jemy ryby czyli jest jakis pretekst, żeby je smażyć i smrodzic w domku w środę popielcowa i wielki piątek było tak że 3 posiłki na dzień - śniadanie, obiad do syta i kolacja, bez miesa oczywiscie, ale za to też jadało się owoce/warzywa, ale nie słodycze moja mama bywała czasami hardkorem i potrafiła jesć w środę popielcowa i wielki piatek tylko suchy chleb i wodę, ale dla mnie to jest nie do przyjęcia, mdliłoby mnie po czymś trakim z głodu ogólnie my pochodzimy z wierzacych i praktykujacych rodzin, stad takie przestrzeganie postów.No ale w ciaży to sobie jednak daruję i pozwolę na wiecej. Nie zamierzam sie głodzić, a tym bardziej dziecia... Cytat:
|
|
|
#2283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mój biedny mąż jest niepocieszony, bo w tym tygodniu dwa razy mu wypada obiad bezmięsny ![]() hehe za to jest przeszcześliwy, jak np święto wypada w piątek, bo wtedy postu nie ma
|
|
#2284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę L4, chętnie już sama bym polazła
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
No to na co czekać
ja stwierdziłam, że medalu nie dostanę za to, że będę pracować ile wlezie, premii też raczej nie więc walić to fakt, tak łatwo od pracy nie ucieknę, bo telefon ciągle aktywny, czasem muszę poradzić coś albo i w maile zajrzeć ale to już na luziku
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dopiero teraz, bo tak mnie poranny spacer do przedszkola i z przedszkola wykończył, że jak wróciłam, to wypiłam pół butelki wody i poszłam spać... obudziłam się godzinę temu, ale nie mam siły się podnieść...
Piszecie o poście... rozmawiałam ostatnio z księdzem kanonistą i stwierdził, że ten post ścisły byłby głodzeniem maluszka w brzuchu, a jego przecież taki post nie obowiązuje, bo nie jest pełnoletni Poza tym u mnie ciężko by było podzielić te posiłki na lekkie i syte, bo np już po jabłku jestem mocno najedzona... jem mniejsze porcje wszystkiego i nie daję rady zjeść dwudaniowego obiadu na raz, tylko muszę mieć 2-3godzinną przerwę... Wczoraj Młoda wróciła z balu zachwycona... i stwierdziła, że dziękuje bardzo za strój, bo tak ślicznie wyglądała... i tak ślicznie się tańczyło... A dziś w drodze do przedszkola wzięła patyk i stwierdziła, że jest dzielnym rycerzem i będzie mnie broniła |
|
|
|
#2287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lub jak dziecko jest oddelegowane do przedszkola/szkoły... Cytat:
Biedny maluch Mój Michał też kaszlący jest...
|
||||
|
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz rację i ja to widzę z doświadczenia, bo w pierwszej ciąży pracowałam i wszyscy mieli w nosie, że mnie boli, że nie mogę za bardzo skakać z dzieciakami, itd... jak wylądowałam na zwolnieniu bo mi groziło poronienie w 5 miesiącu, to jeszcze do mnie szefowa wydzwaniała i miałam robotę w domu - jakieś opinie, obserwacje, itd do pisania... Nikt nie docenił, nawet nie podziękował, a przecież byłam na zwolnieniu więc nie musiałam już nic robić... to należało do obowiązków nauczyciela, który przejął grupę... teraz jestem na zwolnieniu od początku, bo po 2 # lekarz się nie chciał podjąć prowadzenia ciąży jeśli będę pracować i to jeszcze w wykluwalni wirusów i bakterii... i widzę, że z dnia na dzień u mnie w pracy coraz gorzej... traktują pracownika strasznie i podejrzewam, że od lipca, to sporo dziewczyn odejdzie... |
|
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
I to są bardzo mądre słowa. Ja w pracy przed ciążą dawałam z siebie 110 % byłam na każde skinienie palca przełożonego, a jak poszłam na L4 ciążowe to usłyszałam, że Manager bardzo się na mnie zawiódł, bo nie miałam siły pracować po 12 h dziennie + czas na dojazdy do pracy. Dzięki tym słowom zrozumiałam, że bardzo dobrze zrobiłam, a wyrzuty sumienia odeszły jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.
|
#2291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż ostatnio stwierdził, że on nie czuje, że piatkowe obiady są piątkowymi bo najada sie do syta i mu smakuje ![]() Cytat:
prywatna placówka? ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Echh a ja się z lekka podłamałam.. dzwoniłam do szpitala zapisać się na wizytę do dr. Roszkowskiego... Jestem 44 osobą, która jest już "zapisana" na ten dzień. Piszę w cudzysłowiu, bo zapisów tam nie ma - kto pierwszy ten lepszy... A ten licznik osób to chyba tylko orientacyjnie żeby wiedzieć ile osób przyjdzie? A najbliższy termin - 2 marca.. czyli półtora tygodnia. No nic..
spróbuję. Jadę o 4 rano smutne to dość
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wypowiem sie na temat postu, bo nie mam o tym pojęcia. Nigdy żadnego nie przestrzegałem.
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepoważne, przecież połowa będzie miała zmarnowany dzień... Jakieś średniowiecze...Cytat:
|
||
|
|
|
#2295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No nic, lecę po Hanię do przedszkola, bo Mąż dziś w Warszawie więc ja spaceruję, a czuję się koszmarnie... coś mi temperaturka zaczyna rosnąć i się martwię.... |
|||
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi isę marzy praca w szkole, ple te jest ok, ale państwowe
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w miescie zapisy do endo na nfz jak dzwonilam w marcu to byly na wrzesien pazdziernik suuuper
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się po wczorajszej wizycie i z chłopca widzianego w 12 tyg jest dziewczynka
tak na 90%. Od dzisiaj jestem na L4 i zostałam bardzo brzydko potraktowana przez szefową. Dostalam zwolnienie ze względu na panujący wirus, który objawia się m.in.wysoka temp., a ze pracuję w urzędzie i mam kontakt z wieloma interesantami to lepiej zapobiegac niż leczyć. No i po 5 latach pracy za marne grosze uslyszalam, ze nie będzie dla mnie miejsca po powrocie, i skoro mam l4 na miesiąc to zakłada że już nie wrócę. Szkoda tylko, ze nikt nie docenił tego jak chodzilam w pierwszym trym z ciaglymi mdlosciami i wymiotami. Ehh... Szkoda gadać... i tak wygląda praca na panstwowce.Jedynie pocieszajace jest to, ze z malenstwem wszystko ok nastepna wizyta 17.03.
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Aknaa gratuluje
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki za wizytę! ![]() czyli obojętnie - czy państwowa czy u prywaciarza - jeden wielki i ten sam syf...
|
|
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
Na wstępie gratuluje kolejnych udanych wizyt.
![]() U nas w Czestochowie kolejki są też do endo mega długie,jak z 3 lata temu chciałam iść sie zbadać na nfz to usłyszałam że termin wizyty miał być bodajże za 15 ms!!!!!!!szok. Oglądałam wasze ciuszki i znowu szał zakupowy mnie łapie.Jak tylko jutro będzie ładnie to jadę też na łowy ![]() Aknaa nie ma się co przejmować pracodawcą.Najważniejsze że z dzieckiem ok a prawda jest taka że w Polsce mają kobiety w ciąży mają gdzieś,póki się męczysz i robisz jest ok a potem i tak wychodzi prawdziwa natura pracodawców. |
|
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przełożonym się nie przejmuj, szkoda Twoich nerwów. Padalce są wszędzie.
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Akna gratulacje
zadowolona jesteś ze zmiany czy raczej nie? Miałaś już jakieś zakupy porobione? ![]() No i współczuję akcji z szefowymi .. mój na szczęście ładnie się zachowuje ... i myślę, że nie będzie problemów po powrocie.
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2015-02-18 o 16:42 |
|
|
|
#2305 |
|
Raczkowanie
|
Ja chciałam dziewczynkę na początku, później jak lekarz obstawiał chłopca to się przestawiłam no i kupilam parę ciuszkow i kocyk...błękitny
ale lepiej dziewczynce w błękicie, niż chłopcu w różu Na USG było widać kreskę miedzy nóżkami z tym że gin. zaznaczył, że może być tak, że jąderka później się ujawnia, ponoć czasem się chowają
|
|
|
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was serdecznie, podglądam wątek od dluższego czasu, ale nie mialam głowy żeby odezwać się wcześniej
![]() Mam na imie Agnieszka i czekam na swojego pierwszego synka który planuje pojawić się na samym początku lipca, ok 1wszego |
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
od jutra jestem już na l4 Wróciłam niedawno od gina ,badania (mocz ,glukoza) wyszły bardzo dobrze słuchaliśmy bicia serduszka małego coś pięknego badanie na fotelu też ok . Czekałam w kolejce jakieś 3h , dzieciaczkowi się nie bardzo podobało bo się ciągle rozciągał i kopał . W przychodni dzisiaj był meksyk lekarz spóznił się 1,5h (odbierał poród ) a baby jak na targu się przepychały jedna między drugą . Kolejna wizyta 11.03 usg 20.05 planuje iść wcześniej prywatnie na 3d . ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Ale doszłam do wniosku że po co się męczyć i narażać .
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mozecie polecic jakis dobry krem przeciw rozstepom i na rozstepy na wszelki wypadek?
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Czy mozna uzywac olejku arganowego?Uzywalabym naprzemiennie z Hippem? |
|
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę masz rację, nie ma co się przemeczać i jak można to trzeba korzystać z "przywilejów"
|
|
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie było na szczęście bardzo miło - bali się, że ich myszy zjedzą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

taki dziś zmarnowany jest, oczka jak kreseczki, tuliłby się tylko. Płacze, smarka, kaszle a lekarz jak zawsze, że czysto, że może przejdzie, podziębiony a nasz pediatra był ostatnio na urlopie a teraz ma terminy zajęte i dopiero na poniedziałek nas przyjmie, późnym wieczorem 

i tyle 

Mój Michał też kaszlący jest...

Niepoważne, przecież połowa będzie miała zmarnowany dzień... Jakieś średniowiecze...
Ale doszłam do wniosku że po co się męczyć i narażać .