Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 20:50   #2551
favianna
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
A z czym je jesz, polecasz jakis konkretny sos?

Mam nadzieję, że mi wyjdą (niby mało warzyw wzięłam, a jak pokroiłam to porcja jak dla wojska) i że mi posmakują. Dziś pierwszy raz w życiu kupiłam i użyłam cząber (cząbru?)
W każdym razie fryty sie pieką, a ja tymczasem popijam świeżo wyciśnięty sok buraczkowo-jabłkowy
Pewnie juz dawno zjadlas ale i tak odpowiem jem je bez niczego, same są pycha
Daj znac czy wyszło i czy smakowało
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:03   #2552
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Ogólnie jest obniżka na serie Skin Clinic, średnio -20%.

W Auchan

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja bym w SP i kupiłam miniaturkę micela Biodermy. Chciałam zawsze spróbować, a że szykuje mi się kilkudniowy pobyt w szpitalu, to będzie jak znalazł.
Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje

Zużyłam żel pod prysznic i szampon.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 21:05   #2553
ParoleParole
Zakorzenienie

Jeszcze czekoladowego i bananowego Kallosa nie zaczęłam używać. I już planowałam, że na wiosnę kupię te dwa nowe jagodowy i omega. A tu dzisiaj patrzę już nowy mleczny i wiśniowy jest
Stary 2015-02-16, 23:07   #2554
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
Ja w tym miesiącu poszalałam ciuchowo wydałam prawie 400zł
Ja dzisiaj tyle wydałam na wszystkie rzeczy potrzebne przy wprowadzeniu się do mieszkania..

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Dostałam paczkę ze Strefy Urody. Dostałam te gratisy co mi obiecywali czyli krem do twarzy, do stóp i krem pod oczy GoCranberry a dodatkowo mały peeling do ciała Lirene. Zadowolona jestem.
Super gratisy! Mogliby powtórzyć taką promocję niedługo

Kupiłam dzisiaj parę rzeczy, ale nic co wpisuje do bilansu : zmywacz, waciki, pastę do zębów.

Typowo kosmetycznych zakupów nadal 0. Mam nadzieję, że wytrzymam kolejny miesiąc bez kupowania
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 23:16   #2555
favianna
Zakorzenienie

Właśnie się zastanawiam czy wpisywać do bilansu rzeczy które kupuje bo się zuzyly, jak lakier do włosów czy zmywacz do paznokci. To chyba nie ma sensu za bardzo? Kupiłam właśnie lakier i suchy szampon, byłam u fryzjera i spanikowalam, ten suchy szampon jest mi kompletnie nie potrzebny.
W tym miesiącu mocno pracuje nad zużyciem kremu bb. Bardzo chciałabym go już skończyć i mieć jeden podkład tylko.
Stary 2015-02-16, 23:21   #2556
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam czy wpisywać do bilansu rzeczy które kupuje bo się zuzyly, jak lakier do włosów czy zmywacz do paznokci. To chyba nie ma sensu za bardzo? Kupiłam właśnie lakier i suchy szampon, byłam u fryzjera i spanikowalam, ten suchy szampon jest mi kompletnie nie potrzebny.
W tym miesiącu mocno pracuje nad zużyciem kremu bb. Bardzo chciałabym go już skończyć i mieć jeden podkład tylko.
Ja wpisuję każdy kosmetyk, który wchodzi i wychodzi (nawet gratisowe miniatury). Pomijam tylko produkty, z których korzystają wszyscy domownicy i goście; np. mydło w płynie czy pastę do zębów.

kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 23:23   #2557
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wpisuję rzeczy typu: waciki, patyczki do uszu, pasta do zębów, krem do depilacji, pianka do golenia, zmywacz. Mam wszystkiego po 1 sztuce, zużywam i kupuje na bieżąco i wiem, że nigdy nie wpadnę w tych kategoriach w zakupoholizm.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 23:33   #2558
ParoleParole
Zakorzenienie

Ja sobie w zeszycie zapisuję wszystko oprócz pasty, wacików itp
Stary 2015-02-17, 06:56   #2559
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wpisuję wszystko, bez względu na to, czy dana rzecz idzie w zapasy, czy od razu do użycia.
Trzymam kciuki za zużycie kremu bb. Ja w okolicy września ogarnęłam się, że mam otwarte 3 podkłady, każdy na wykończeniu i dałam sobie czas do końca roku, żeby je zużyć i się udało.
Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Ja nie wpisuję rzeczy typu: waciki, patyczki do uszu, pasta do zębów, krem do depilacji, pianka do golenia, zmywacz. Mam wszystkiego po 1 sztuce, zużywam i kupuje na bieżąco i wiem, że nigdy nie wpadnę w tych kategoriach w zakupoholizm.
Tego też mam po jednej sztuce, ale i tak wpisuję w bilans. No czasem żele do golenia mam dwa (1 pod prysznicem, 1 w zapasach), ale to musi być jakaś promocja żebym kupiła dwa na raz.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 07:03   #2560
Lynn
Zakorzenienie

Nusia - badania muszę zrobić, a nie da się inaczej niż podczas pobytu w szpitalu

Ja nie wpisuje pasty do zębów, płynów, nici, wacikow patyczkow,
Podpasek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:07   #2561
Hosenka*
Zakorzenienie

Słabiutki JoyBox.
Odpuszczam

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 15:27   #2562
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Jeszcze czekoladowego i bananowego Kallosa nie zaczęłam używać. I już planowałam, że na wiosnę kupię te dwa nowe jagodowy i omega. A tu dzisiaj patrzę już nowy mleczny i wiśniowy jest
mniam, wisniowy moze byc pyszny

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 17:20   #2563
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dawno nie zagladalam, bo przez te zapasy mialam az wrecz kosmetyczne obrzydzenie.

Nic nie kupilam w tym miesiacu i raczej juz nie kupie, chyba ze wypadnie cos niezbednego.

W styczniu kupilam tylko jeden szampon(niestety zachcianka) i jakies jednorazowe od razu zuzyte produkty jak platki pod oczy, maseczka i saszetka soli kneipp.

W marcu juz jakies male zakupy planuje, bo chce zrobic zapach moich past do zebow, wiec i cos kosmetycznego wpadnie. Nawet na odwyku czasem mozna szczegolnie, ze akurat beda tez zakupy potrzebne jak cos do demakijazu itd
Mam sporo masek, ktore trzeba jednak dawac na dluzej bo na chwile efekt jest maly, za to odzywki mi sie powoli koncza.

--
Bardzo sie polubilam z micelem tolpa-biale kwiaty. I musze sie pochwalic, mialam chyba z 6 miceli, a teraz ten jeden(kupiony po zuzyciu tamtych 6) i zadnego w zapasie.

Chce tez zejsc z zapasow kremow do twarzy, bo o ile odzywki/balsamy zawsze zejda, to z twarza wole kupowac na biezaco wedle potrzeb.
Nie jest to mega liczba, ktora przeraza, ale jednak mi ciazy.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2015-02-17 o 17:28
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 17:56   #2564
emmmm
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie juz dawno zjadlas ale i tak odpowiem jem je bez niczego, same są pycha
Daj znac czy wyszło i czy smakowało
ja "ukręciłam" sobie sos jogurtowo-majonezowo-keczupowy też pycha
Wnioskuję ze mi wyszło, ale następnym razem będę robiła bez marchewki, bo mi nie podeszła - i od wczoraj chodzą za mną bataty z fetą i suszonymi pomidroami - nigdy nie jadłąm, nie wiem nawet czy istnieje taki przepis, ale tak mi wpadło do głowy i nie chce wyjść. Trzeba wypróbować bo nie da mi spokoju

Kupiłam dziś krem sylveco brzozowy - potrzebny. Zaraz mi sie skończy krem BJ i krem pod oczy. Miałam wziać z sylveco krem pod oczy, ale na szczęscie porównałam w aptece skład z tym do twarzy i praktycznie niewiele sie różni (początek składu niemal taki sam) więc wzięłam ten do twarzy i będę go używać też pod oczy na dzień. Cena ta sama co kremu pod oczy, a mam 20 ml więcej produktu i mogę jednym zastąpić dwa.
Co prawda mam w zapasach jeszcze krem pod oczy z gocranberry, ale ten akurat planuję używać jako krem pod oczy na noc i jako zwykły krem na noc (z racji pojemności i terminu przydatnosci od otwarcia), ale najpierw musze czekać, aż zuzyję dermedic.
I tak się zastanawiam, czy by w marcu znowu nie zrobić sobie zakupowego detoksu

emmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:32   #2565
Lynn
Zakorzenienie

nusia kupiłam farbkę do brwi z MUR- dzisiaj doszła, spróbuję wypróbować jutro Pytałaś też o krem matujący z Mixy- wypróbowałam i niestety słabo matuje.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:57   #2566
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
ja "ukręciłam" sobie sos jogurtowo-majonezowo-keczupowy też pycha
Wnioskuję ze mi wyszło, ale następnym razem będę robiła bez marchewki, bo mi nie podeszła - i od wczoraj chodzą za mną bataty z fetą i suszonymi pomidroami - nigdy nie jadłąm, nie wiem nawet czy istnieje taki przepis, ale tak mi wpadło do głowy i nie chce wyjść. Trzeba wypróbować bo nie da mi spokoju

Kupiłam dziś krem sylveco brzozowy - potrzebny. Zaraz mi sie skończy krem BJ i krem pod oczy. Miałam wziać z sylveco krem pod oczy, ale na szczęscie porównałam w aptece skład z tym do twarzy i praktycznie niewiele sie różni (początek składu niemal taki sam) więc wzięłam ten do twarzy i będę go używać też pod oczy na dzień. Cena ta sama co kremu pod oczy, a mam 20 ml więcej produktu i mogę jednym zastąpić dwa.
Co prawda mam w zapasach jeszcze krem pod oczy z gocranberry, ale ten akurat planuję używać jako krem pod oczy na noc i jako zwykły krem na noc (z racji pojemności i terminu przydatnosci od otwarcia), ale najpierw musze czekać, aż zuzyję dermedic.
I tak się zastanawiam, czy by w marcu znowu nie zrobić sobie zakupowego detoksu
Kolejność w składzie może być ta sama ale ilości inne (ale dalej trzymajace składniki w tej samej kolejności).

Instagram

Stary 2015-02-17, 21:20   #2567
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Nusia - badania muszę zrobić, a nie da się inaczej niż podczas pobytu w szpitalu

Ja nie wpisuje pasty do zębów, płynów, nici, wacikow patyczkow,
Podpasek.

Trzymam kciuki za dobre wyniki badań!

Nie wpisuje podobnie jak Ty, bo dla mnie to artykuły higieniczne, a nie kosmetyki.
U mnie dzisiaj 3 zużycia, odchudzam powoli zapasy z szafki. Poleci teraz jeszcze trochę próbek i miniatur, bo bede przez tydzien krążyć po Polsce, wiec tu tez bedzie kilka zużyć,
Jutro musze isc do Rossa po henne, w planie mam nie zrobic z siebie Brezniewa
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 21:42   #2568
emmmm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kolejność w składzie może być ta sama ale ilości inne (ale dalej trzymajace składniki w tej samej kolejności).
Wiem ale mówimy tu o olejach czy maśle shea, a te nawet w 100 proc. stężeniu można śmiało kłaść na skórę. No i nie wydaje mi się, żeby akurat ten producent pakował na początek składu coś szkodliwego, więc nie ma znaczenia nieco różne stężenie poszczególnych składników.
No i jakby nie patrzeć skóra pod oczami to tez część twarzy wiec krem do twarzy nie powinien krzywdy zrobić

emmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:35   #2569
MOgrama
Zadomowienie

Cytat:
40 procent na wszystko. Nie mam sprecyzowanych zchcianek. Nigdy nie wywalałam dużo na kolorówkę, ale z taką zniżką mam ochotę coś przetestować. Pewnie na jakiś puder paddnie. Mam teraz próbki podkładów, ale o kant potłuc, pomadek mam dużo Cieni używam baaaardzo rzadko. A lakiery owszem ładne mają, ale ja i tak do pracy malować nie mogę na mocne kolory, więc nie maluję wcale
O kurcze co za zniżka Chyba bym tam musiała wejść z całą wypłatą... Podkład hd, pudry do konturowania, pewnie jakieś cienie, ze 2-3 paletki z różnymi produktami bym złożyła ..... haha już się rozmarzyłam a nie wolno

Cytat:
Słabiutki JoyBox.
Odpuszczam
Faktycznie widać tylko start mieli ciekawy.

Czekam na zamówienie z e-kobiecej jeszcze więcej makeup revolution...

Edytowane przez MOgrama
Czas edycji: 2015-02-17 o 22:40
MOgrama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 22:40   #2570
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Ja kiedyś miałam 30 zapachow, obecnie 13 co uważam za sukces, bo uwielbiam perfumy. Są jedne, które od paru lat mi się śnią po nocach, ale jakoś daje radę by ich nie kupić

A jakie to?

Ja dziś byłam w Rossku i kupiłam szampon Alterra papaja i bambus (tym samym będzie to 3 szampon w zapasach) i piankę do włosów Wella pro series widziałam tez zmywacz Sally Hansen, który kupiłam na e-gamour za 4,80 w Rossmanie jest za 21,99!

Ja juz spory czas temu miałam sen, ze znalazłam w przydrożnym rowie wyrzucone przez kogoś butelki perfum - niektóre były pełne, niektóre do połowy zużyte, ale same z wyższej półki ale je targałam jak Reksio szynkę!

Agniesia, coś nakupowała z ciuchów?
Ja na promocjach upolowałam sukienkę w kratę Coccomore i limonkową kurtkę na wiosnę przecenioną ze 198 na 109
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 12:41   #2571
Hosenka*
Zakorzenienie

Luty jednak nie jest idealny

Już miałam nadzieję, że skończy się na tych 3 peelingach z Avonu, ale wczoraj i dziś poległam zakupowo przez promocje:
- 3 mydła L'Occitane (wzięte w 2 zamówieniach, oprócz małego kremiku do rąk, jest kod na dodatkowe 2: FACEBOOK)

- BingoSpa:
Maska do twarzy ze 100% olejem makadamia
Maska do twarzy ze 100% olejem migdałowym
Maska do twarzy ze 100% olejem awokado
Średni peeling błotny do twarzy - kwas mlekowy i kwasy owocowe
Cynamonowe masło Shea z jedwabiem
Shea Body Butter Almonds

skorzystałam z kodu na -50zł i dodatkowo dają gratis jeden z wybranych kosmetyków:
Wyciszające serum
Odżywcze serum
Rozświetlające serum
Głeboko nawilżająca maska
Rozświetlająca maska

ja wybrałam serum rozświetlające

Instagram

Stary 2015-02-18, 12:50   #2572
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Luty jednak nie jest idealny

Już miałam nadzieję, że skończy się na tych 3 peelingach z Avonu, ale wczoraj i dziś poległam zakupowo przez promocje:
- 3 mydła L'Occitane (wzięte w 2 zamówieniach, oprócz małego kremiku do rąk, jest kod na dodatkowe 2: FACEBOOK)

- BingoSpa:
Maska do twarzy ze 100% olejem makadamia
Maska do twarzy ze 100% olejem migdałowym
Maska do twarzy ze 100% olejem awokado
Średni peeling błotny do twarzy - kwas mlekowy i kwasy owocowe
Cynamonowe masło Shea z jedwabiem
Shea Body Butter Almonds

skorzystałam z kodu na -50zł i dodatkowo dają gratis jeden z wybranych kosmetyków:
Wyciszające serum
Odżywcze serum
Rozświetlające serum
Głeboko nawilżająca maska
Rozświetlająca maska

ja wybrałam serum rozświetlające
znowu ten kod jest, ze przy zakupach za 100 zł -50 odejmuje?
Stary 2015-02-18, 13:10   #2573
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
znowu ten kod jest, ze przy zakupach za 100 zł -50 odejmuje?
Przy zakupach za 89zł

Instagram

Stary 2015-02-18, 14:18   #2574
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zużyłam mini krem do rąk Argan Vanilla Eveline 30ml. Mój Boże, jaki to smród!!! Jeszcze takiego czegoś w życiu nie miałam. Dostałam tą miniaturkę w Joyboxie. Zużyłam w mękach, bo nie lubię wyrzucać kosmetyków. Działanie miał niezłe, ale ten zapach Tragedia. Polecam osobom o silnych nerwach (i nosach!).
Do tego teraz w ciąży jestem wyczulona na zapachy i dużo rzeczy mnie drażni...po wyrzuceniu pustej tubki odczułam taką ulgę...

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne

Edytowane przez Ł@siczk@
Czas edycji: 2015-02-18 o 14:20
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:26   #2575
Rotkohl
Zakorzenienie

Zużyłam :
żel pod prysznic stara mydlarnia figowy
płyn do higieny intymnej Facelle
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:52   #2576
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Zużyłam mini krem do rąk Argan Vanilla Eveline 30ml. Mój Boże, jaki to smród!!! Jeszcze takiego czegoś w życiu nie miałam. Dostałam tą miniaturkę w Joyboxie. Zużyłam w mękach, bo nie lubię wyrzucać kosmetyków. Działanie miał niezłe, ale ten zapach Tragedia. Polecam osobom o silnych nerwach (i nosach!).
Dla mnie zapach był największą zaletą tego produktu.
Stary 2015-02-18, 15:00   #2577
Ł@siczk@
Zakorzenienie

O, to gratuluję żelaznego powonienia, bo dla mnie ten zapach był nie do przejścia...Całe szczęście, że tubka mała, bo dłużej już nie mogłabym go używać. Myślę, że był to najbardziej śmierdzący kosmetyk w całym moim życiu

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 15:10   #2578
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Do tego teraz w ciąży jestem wyczulona na zapachy i dużo rzeczy mnie drażni...po wyrzuceniu pustej tubki odczułam taką ulgę...
Może to właśnie dzięki ciąźy ten zapach Cie męczy?

Bo ja mam ten krem, ale zapach oki był.
Stary 2015-02-18, 15:14   #2579
favianna
Zakorzenienie

Ja jestem troche zla na luty, bo zuzyc bede miala minimalna ilosc, a zakupy byly, zapasy sie powiekszyly...

Ile wam zajmuje zuzycie maseczek w tubach? Tak patrze na Hosenkowe maseczki i porownuje z moja jedna tuba, ktora mam cala wiecznosc. Zastanawiam sie jak czesto sie "maseczkujecie"? Bo ja ta tube mam i mam i moze powinnam cos czesciej robic?
Stary 2015-02-18, 15:22   #2580
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem troche zla na luty, bo zuzyc bede miala minimalna ilosc, a zakupy byly, zapasy sie powiekszyly...

Ile wam zajmuje zuzycie maseczek w tubach? Tak patrze na Hosenkowe maseczki i porownuje z moja jedna tuba, ktora mam cala wiecznosc. Zastanawiam sie jak czesto sie "maseczkujecie"? Bo ja ta tube mam i mam i moze powinnam cos czesciej robic?
To zależy . Takich do zmywania używam 1-2 razy w tygodniu i zużycie rzeczywiście zajmuje wieki. Większość mam jednak takich co się zostawia do wchłonięcia i ich używam jak krem więc schodzą szybciutko.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości