|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3332 |
Rozeznanie
|
A ja sie zastanawiam ile moja fasolinka bedzie miala teraz w piatek na usg bedzie to dokladnie 12tydz1dzien czyli 13 tydzien w 10tyg1dniu miala 3.3 cm ciekawi mnie ile mniej wiecej takie malenstwa rosna
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Moja w tydzień między końcówką 11 a końcówką 12 urosła ponad 1,5 cm. Także mega dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tobie też współczuję, że rodzina tak zrobiła, dobrze że nadal macie szansę kupić mimo wszystko... ![]() My możemy dać tylko dużą ofertę, ale skąd wziąć tyle kasy... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Boszzzzzzzz jak mnie tesciowa wqr ![]() ![]() ![]() Remont robimy na raty,póki co nie możemy tam mieszkać więc siedzimy teraz u niej.Czas leci jak szalony,za 6 mcy przywitamy dziecko i ja sobie nie wyobrazam,żeby z tą babą mieszkać. Przyłażą do niej jej koleżanki z wyższych sfer,obgadują nam tyłki i wpieprzają sie w życie jej syna i mnie i ustawiają nam życie razem znią i mają pretensje,że kupiliśmy mieszkanie i nie urzadziliśmy się jeszcze,że wgl JAK TAK MOŻNA i po co nam to mieszkanie było. Jessos nie raz już awantury były,że nie życzymy sobie ale toto czerpie energię tylko z naszego zdenerowania. Żeby jeszce finansowo,tak sama z siebie choćby tego tysiaka dała nam co miesiac,ale nie woli swoja kasa dorabiać cwaniaków,którzy biedni nie są i żerują tylko na naiwności takich jak ona. Boże jak można być taką podłą,zimną matką? Sorry że się wyżaliłam,ale mam już tego wszystkiego dosyć,między nami się psuje bo przez nią chodzimy podminowani,ja już nie umiem się zdystansować,olać-bo ileż można-też mam swoją granicę wytrzymałosci. Tylko,że moje nerwy odbijają się na maleństwu ![]() Nie wyobrażam sobie z dzieckiem u niej pomieszkiwać bo się będzie nam wpie...........ć we wszystko i brutalnie rozpieszczać wnuka-bo ona tylko na to czeka i nie raz mówiła,że dziadkowie są od rozpieszczania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Oczarowana - straszne to, co piszesz. Ja bym nie mogła mieszkać ze swoimi rodzicami czy teściami, mimo że tacy nie są... Oby Wam się udało jak najszybciej wyprowadzić, a póki co może wychodź na spacer albo gdzieś jak ktoś do niej przychodzi? Żeby się mniej denerwować?
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy naprawde macie tak duzo do zrobienia bo osobiscie nie wiem czy nie wolalabym zyc w gorszych warunkach ale w spokoju niz pod jednym dachem z kims kto by mnie dzien w dzien denerwowal. A z wlasnych doswiadczen wiem ze jesli juz jest tak jak jest to po urodzeniu dziecka bedzie tylko i wylacznie gorzej !!! Dla tesciowej bedziesz zla matka ktora nie ma pojecia o wychowywaniu dzieci itd .... wiem ze to moze byc trudne ale na Twoim miejscu staralabym sie wyprowadzic na swoje jeszcze przed urodzeniem Waszej dzidzi. Sama mowisz ze oboje z tz chodzicie nabuzowani jak sie urodzi dzidzia to bedzie jeszcze gorzej jesli tesciowa jest juz teraz taka nie sadze ze po urodzeniu wnuka nastapi jej cudowne uzdrowienie ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Nie dziwię się że masz tego dość, nie wyobrażam sobie mieszkać z moją teściową (która jest do rany przyłóż), co dopiero z taką babą która ewidentnie ma coś z głową i własnymi nieuporządkowanymi ambicjami (np. w stosunku do syna). 2. Z jednej strony nie można oczekiwać (coś na zasadzie że to ich obowiązek) od rodziców, że będą nas wspierać bo mają dużą emeryturę. To jej emerytura, jak chce niech wydaje sobie na domokrążców a nawet pali pięćdziesiątki w piekarniku, ALE teściowa jak mówisz obiecała wam pomóc a teraz się z tej obietnicy nie wywiązuje i to jest nie w porządku. Obiecujesz że dasz = dajesz. 3. Moja mama też mówi że będzie rozpieszczać ale mam wrażenie że w ustach twojej teściowej może to znaczyć "trochę" co innego. W sensie podburzanie wnuka i nastawianie przeciw waszemu wychowaniu "bo ona wie lepiej" + trochę wam zrobi na złość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
oczarowana, a nie da się zamieszkać tam ?
choćby jednego pokoju wyremontować, albo pozasłaniać meblami niedoskonałości i po prostu odmalować umyć i się wprowadzić ? ja wynajmowałam pokój w mieszkaniu ze wspólokatorami wiem jakie to w☠☠☠☠iające jest mieszkanie z kimś, ja mieszkałam z osobą nieznną, a co dopiero z teściową, ja kocham swoją teściową ale bym ocipiała gdybym musiała z nimi mieszkać , moich rodziców kocham nad życie ale chyba też bym oszalała. naprawdę mega współczuję Panna Izabela a ty do pracy pójść nie możesz ?
#3341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Oczarowana- współczuje. Wyżal sie po to jesteśmy. My przeprowadziliśmy sie do mieszkania w którym były gole ściany, nie było kuchni, łazienka była stara (ile sie brudu nazmywałam z kafelków) a na podłodze była smoła po zdartym parkiecie- chodziło sie po ścieżce z desek. Nie stać nas było i na wynajem i na ratę kredytu. I tak mieszkaliśmy rok. Sami robiliśmy wszystko własnymi rękoma. Pamietam jak w weekend majowy kładłam z ojcem panele a TŻ malował pokoje. Minęło 5 lat i nie wszystko jest skończone ale mieszkamy na swoim i po swojemu. Wiem że z dzieckiem trudno ale moze warto spróbować. Ja bym psychicznie nie zniosła sytuacji z taka teściowa.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3344 |
Wtajemniczenie
|
Jej,,, wspolczuje Wam. U nas tesciowe zaoferowali swoja pomoc . ( pozwolili nam zamieszkać w domu) Chca, żebyśmy zamieszkali blisko ich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aakkzzii kochna,uwierz...nie da rady tam zamieszkać,mamy jedynie sypialnię zrobioną a reszta woła o pomstę do nieba,łazienka to bunkier,kuchnia tak samo,nie mamy sprzętów a wiadomo bez choćby tych podstawowych,potrzebnych do codziennego życia się nie da-pralka,kuchenka,lodówka,s tół,łożko,wanna itp itp... Dziękuję za wysłuchanie mojego ględzenia i za słowa otuchy,jesteście kochane i fajnie,że tu jestem ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-02-18 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My tak z tż prawie 2lata mieszkaliśmy na kartonach, spałyśmy na materacu, ale wolałam, to niż mieszkanie z teściem, dobry człowiek, ale wszystko chciał wiedzieć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam aakkzzii że szukanie pracy w ciąży po licencjacie to jest jakaś utopia. Nikt nie zatrudni kobiety bez doświadczenia z pełną świadomością że za parę miesięcy znowu będzie ten sam problem (czyli szukanie pracownika). Albo się miało pracę wcześniej, albo teraz trzeba się pogodzić z losem, ewentualnie zarabiać na zleceniach (jak ktoś ma zawód, który na to pozwala). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tuz po bozym narodzeniu mialam z moją matką taką sytuację-moja siostra kupiła rodzicom nowy, płaski telewizor. Siostra od ponad roku jest bezrobotna, skończył jej się zasiłek, ale ma trochę oszczędności i szukając pracy jakoś zyje. Poniewaz rodzice mają slicznie wyremontowane mieszkanie i nowe meble, wiec faktycznie brakowalo nowego tv, a rodzice mieli starszy, ten z wielką dupą i na dodatek juz się psuł. Wiec siostra postanowila zrobic im prezent na gwiazdke i kupila im nowy. Całe szczęście nie są juz bardzo drogie. Jaki sajgon matka zrobila po paru dniach tacie w domu, jak nie mogla sie nauczyc go obsługiwac. Tata nie wytrzymał, zadzwonil do siostry, ona potem do mnie. Ja sie wkurzyłam i zadzwoniłam do matki. Wydarła sie ze w tym telewizorze jest wszystko inaczej, kanały inaczej. Ona chce zeby bylo wszystko tak, jak w tamtym, albo siostra niech sobie ten telewizor zabiera. Wtedy przestałam przebierac w słowach i powiedziałam matce jak moze cos takiego powiedziec, jak jej dziecko, nie mając pracy, za swoje oszczędności, ktore jeszcze ma, swojej mamie chce zrobic fajny prezent. Matka sie wyłączyła, a ja sie rozpłakałam. Mimo, ze to moja matka, zdecydowałam, ze nie dam jej juz wiecej zadnego prezentu, nie warto ![]()
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie mamy zdolności kredytowej, na życie mamy 800 zł (po opłaceniu mieszkania). Po porodzie też tak łatwo z pracą nie będzie. Miałam znaleźć przed ciążą, szukałam ale nie zdążyłam. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3352 |
Wtajemniczenie
|
Tak czytam co piszecie o waszych dochodach i o mieszkaniu lub warunkach w jakich mieszkacie... i jest mi wstyd, że tyle czasu sie nad sobą użalałam. Ciągle wszędzie do znajomych i rodziny narzekam jak to ja mam źle... ale teraz widzę, że ludzie naprawdę mają problemy a ja powinnam się cieszyć z tego co mam. Nie mowiąc już jak to ciągle marudzę TŻ :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak ogólnie to ci powiem, że my w pewnym momencie zostaliśmy bez domu. Nasz był w budowie, z mieszkania musieliśmy się wyprowadzić bo kobieta która wynajmowała stwierdziła, że ona się wprowadzi do jednego pokoju i będzie z nami mieszkać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku nie było nic. Więc w kuchni kuchenka turystyczna, Krzesła i stolik z ogródka, materac na gołej podłodze, brak rolet w oknach. Znajomi ze studiów (artyści) pomagali zrywać tapety, szpachlować, malować. Ile piwa i wina przytym poszło ![]() Mój tato z wujkiem podłogę naprawiali. Pralka, lodówka to za grosze od znajomych. Meble do kuchni dostaliśmy od kuzynki, bo remont kuchni robiła Ostatnio nasz największy luksus, to drzwi, które dostaliśmy od wujka, antywłamaniowe. Wuj zapomniał uprzedzić, że mają alarm i jak je wstawili, to wyć zaczęły. Cały blok już wie, że to nasze drzwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Boli mnie głowa i czuję jakbym miała być chora
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
bianeczko ja mam tez czesto takie uczucie, jakby miala mnie zaczac bolec glowa, jakbym miala miec gorączke, ale to od progesteronu, choc od niego jestem totalnie rozbita
![]()
#3358 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam gruszkę. Była pyszna ale już mnie zemdliło
![]()
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Wylicytowałam sukienkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajna ![]() Właśnie wyszłam od ginekologa. Dostałam skierowanie na badania (oczywiście na toksoplazmozę i różyczkę nie, ale juz nie bede na to marudzić), ale ogolnie powiem, że to nie było tego warte. Wizyty nie wymażę z pamięci przez najbliższe kilka tygodni. Bez wdawania się w szczegóły, podobnie wyobrażałam sobie warunki, w których kobiety w dawnych czasach usuwały ciąże... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.