Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 17:16   #3151
Michiru
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Moja dzidzia ma pępowinę dwunaczyniową. Wyszło to na pierwszym usg prenatalnym. Zwykła pępowina ma dwie tętnice i jedną żyłę, a ja mam jedną tętnicę i jedną żyłę i często jest to marker jakiś wad serduszka albo ukł. płciowo-moczowego. Gorzej jest też w przypadku okręcenia się dziecka pępowiną w trakcie porodu, bo ta pępowina jest znacznie cieńsza, więc jest to bardziej niebezpieczne. Ja miałam robione wszystkie usg genetyczne i echo serduszka dzidzi. Badało mnie 3 specjalistów i nikt nie zobaczył żadnych wad... tylko ta pępowina.
ile się człowiek dowie nowych rzeczy dzięki wizażowi
to trzymam kciuki, żeby nic innego dzidziusiowi nie było

mama_kasia88, bardzo fajnie ten pokoik wygląda
a tyle ciuszków to ja mam chyba do 9miesiąca (jak nie do roczku) dla małego co Ty masz przez pierwsze pół roku
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:17   #3152
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja jestem Grey'em rozczarowana może gdybym nie czytała książki to może bardziej by mi się podobał bo spodziewałam się czegoś więcej a dobór aktorów to dla mnie katastrofa na widok głównego bohatera wg książki powinno nam się robić mokro w majtkach a tu zero zachwytu
mam takie samo zdanie
Stary 2015-02-18, 17:17   #3153
asiulek8
Wtajemniczenie

Byłąm dzisiaj w H&M, i znalazłam baaardzo podobne body do tego http://www.hm.com/pl/product/51417?article=51417-A , tylko granatowe. No i chciałam kupić, dla TŻ, i tak łaziłam po sklepie w końcu zrezygnowałam nawet z przymierzenia bo brzuchol by mi nawet nie wszedł do środka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:19   #3154
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Rozmawiacie o GBS i coś mi się przypomniało z wczorajszej wizyty u gina

Zawsze najpierw staję na wagę, potem jest badanie ręczne, a potem usg.

Pod koniec ręcznego mówi, że pobierze GBS. No i włożył coś dużego jak do cytologii i myślałam, że to jest to.
Odwrócił się na chwilę i mówi - napiszę jak usłyszałam- "proszę STANĄĆ na fotelu".

Chwilę się zastanawiałam: "hm cholera jak to zrobić, przecież się wywalę. A może kucnąć tyłem, żeby pobrał teraz z odbytu "
No to wstałam z fotela, zaczęłam się przymierzać do wysokiego kroka, żeby na ten fotel stanąć, ale pytam dla pewności "teraz co mam zrobić?"
Lekarz na to: "proszę ZOSTAĆ na fotelu"

Jakbym się nie zapytała, a ten by się odwrócił i widział mnie wypiętą tyłkiem do niego pewnie nieźle by się zapluł ze śmiechu, jeszcze musiałabym go reanimować

No i dopiero za drugim razem było pobranie GBS, nie wiem co było wcześniej- nie pytałam, bo brechtałam ciągle w myślach
Dobrze, że akurat odłożyłam szklankę z soczkiem
Jakby Cię w takiej pozycji zastał to pewnie zostałabyś jego anegdotką
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Napisze tylko że po wizycie wszystko ok. Wody w normie, pępowina działa bez zarzutu, przepływy w mózgu też.
To mówie do gina, że w takim razie za tydzień sie widzimy a on do mnie, że nie byłby taki pewien....ale w razie czego czeka na sms z porodówki. Troche mi sie słabo zrobiło :/
Mówie, że nie mam jakichś szczególnych objawów zbliżającego sie porodu a on, że to akurat w kilka godzin może się zmienić....
Tż kazał mi torby dopakowac. Zrobie ciasto na naleśniki i ide do sklepu po wode i przekąski dla mnie i tżta na czas porodu i po.
No, no to poważnie Mi moja wróży po weekendzie.
Za udaną wizytę

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:23   #3155
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Gosiaczek- jak tam ciśnienie?
dziękuje za pamięć
już dobrze, czekając na tż sen mnie zmorzył i ciśnienie samo się unormowało i głowa przestała boleć i ogólnie czuje się duuużo lepiej. Także mogę powiedzieć że po ciężkiej nocy na nadciśnienie u mnie dobrze działa drzemka 2 h. Ciśnienie oczywiście będę kontrolować a tabletki grzecznie brać

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:25   #3156
Hottie07
Zakorzenienie

cześć kochane ale pędzicie, nie moge was nadrobić.

miałam ciężką noc - prawie nie spałam, mała tak kopała, że ledwo żyje, trochę do południa pospałam, ale to nie to samo - a jutro mam jeżdzący bardzo dzień - muszę dać radę

lesyeux super, poznasz datę urodzin Zosi

EdithS śliczny brzuszek

asiulek8 ale czad z tymi stopami
mnie też puchnie , ale lewa noga w kostce bardziej

co do glukometra i telefonu , a może lepiej coś pokazał?
jak tam dziś po naleśnikach?

crystal25 ale z Ciebie laseczka

mama_kasia88 śliczny pokoik - mimo, że różowy dla księżniczki

gosiaczek221 cudne buciki

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Pochwal się prezentem
Dobrze, że udało się na piątek umówić, bo z tym L4 średnio by było, choc pewnie hakis inny gin w przychodni by Ci mógł chyba wypisać?
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
to ja zazdroszcze

z lekarzami to zawsze jest problem moj tez mi raz przeniosl wizyte bo na urlop sobie poszedl z dnia na dzien. Obys miala to zwolnienie, bo tak trzeba kombinowac i szukac lekarza [COLOR="Silver"]
w piątek pojadę , to dostanę , bo 3 dni wstecz może wystawić , tak, że ok
pytałam czy mi ktoś inny nie może wystawić , ale tak ustalili , to się kłócić nie będę...

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja to o tej nieszczęsnej lewatywie myśle kiedy zrobić a ta mi tu z przekąskami a tak serio to nic nie akuje, tż doniesie jak coś to obok szpitala jest sklep całodobowy
też się boję lewatywy - zwłaszcza, że muszę ją sama w domu zrobić - bardziej chyba się jej boję niż samego porodu

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Pochwal się prezentem I powodzenia na jutrzejszej wizycie
chwalę się prezentem dla księżniczki

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wy wózki już macie kupione? Jeśli tak to z neta kupowałyśćie czy ze stacjonarnych sklepów?
ja mam używany z all

pisała któraś o ciśnieniu - ja na tabletkach od października - jak masz takie skoki i leki nie pomagają lepiej jedź na IP , bo z tym nie ma żartów. Odkąd mam tabletki - nie miałam powyżej 140/110...

właśnie poprałam pieluszki i ręczniczki, jadę na ostatnie zakupy z TŻ i muszę spakować torby

a za dwa tygodnie będę tulić malutką naszą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-02-18 15.06.10.jpg (125,4 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2015-02-18 o 17:27
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:27   #3157
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki
Ja już po wizycie

Wróciliśmy do domu i mówię do siostry: mam 2cm rozwarcia
Ona takie oczy i pyta: to kiedy poród?
A mój mąż taki dumny z siebie: za 8cm

Ginka mi chyba zrobiła masaż szyjki, bo jak mnie tam powyciskała na fotelu to powiedziała, że to przyspieszy poród, ale chyba nie bardzo jej wyszło, bo nic mnie to nie bolało, a chyba powinno... no chyba, że przy tak małym rozwarciu to nie boli albo to nie był jeszcze ten masaż. Powiedziała, że mogę zacząć plamić po tym. Mała już jest bardzo nisko i trudno było zmierzyć główkę, ale waży ok 3200g. Jutro idę na pierwsze ktg
A 24.02 kładę się do szpitala czekając na poród, ale ginka powiedziała, że po weekendzie samo się zacznie Taka z niej wróżbitka Jeszcze powiedziała, że na jej oko mój poród pójdzie sprawnie i szybko (wiem, że to pewnie po to żeby mi dodać otuchy). Do szpitala chcę się położyć, bo jestem bojuch przez tą pępowinę dwunaczyniową, a nie chce mi się jeździć codziennie na ktg.

To które z Was spotkam na Ujastku jakbym nie zaczęła rodzić do tego 24?

Lecę nadrabiać co napisałyście przez 5 godzin
ale świetne wieści zazdroszczę że już tak blisko
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:28   #3158
asiulek8
Wtajemniczenie

Hottie po 2 nalesnikach bylo za duzo, bo 125 ale tragedii jeszcze nie ma.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:32   #3159
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
śliczny!
Stary 2015-02-18, 17:40   #3160
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Nawet nie będę Was nadrabiać, bo nie było mnie półtora dnia a tutaj tyle stron, że masakra

Wczoraj byłam u rodziców i SR, dzień jakoś zleciał A dziś od rana prasowanie i układanie, zatłuczcie mnie, ale jak poukładałam rzeczy do komody to przypomniało mi się, że nie zrobiłam zdjęć rzecz, które dostałam

Kurde, ja mam tyle bodziaków, że to masakra... Ale myślę, że do tych 3-4 miesięcy akurat je użyję, najwyżej każde ubiorę raz a potem wypiorę i do piwnicy Mężuś załamany ilością ciuchów synka, a dla mnie i tak mało i tak będę kupować jakieś ładne na wyjście w gości, bo tego mam mało

Ok, może jednak Was coś po nadrabiam teraz przy kawce

a tu moja zawartość komody...
1- bodziaki, śpiochy, półśpiochy, spodenki i kaftaniki- wszystko na co dzień i do spania.
2- bluzy, sweterki, bluzki, spodnie, skarpetki- na wyjście i w gości
3-tetry, flanele, ręczniki, śliniaki, czapeczki i polarki, kurteczki- cała reszta która musi gdzieś być
ale szalejecie z tymi ubrankami Mój kręcił nosem na kupowanie, więc teraz będzie latał o sklepach jak okaże się, że mamy za mało
Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ile się człowiek dowie nowych rzeczy dzięki wizażowi
to trzymam kciuki, żeby nic innego dzidziusiowi nie było
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
dziękuje za pamięć
już dobrze, czekając na tż sen mnie zmorzył i ciśnienie samo się unormowało i głowa przestała boleć i ogólnie czuje się duuużo lepiej. Także mogę powiedzieć że po ciężkiej nocy na nadciśnienie u mnie dobrze działa drzemka 2 h. Ciśnienie oczywiście będę kontrolować a tabletki grzecznie brać
Ja zawsze tak miałam jak nie ssałam, więc to teoretycznie normalne, ale jak to tak nie spać w ciązy
Cytat:
ale świetne wieści zazdroszczę że już tak blisko
Też się cieszę

A ginka mi powiedziała, że te nasze mdłości, które nagle się pojawiły to oznaka zbliżającego się porodu -> zmiany hormonalne

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:44   #3161
ewka5891
Zakorzenienie

DebraM to juz niedługo

Ja dzisiaj jakos dziwnie sie czuje, nic mi sie nie chce i ten czas tak wolno leci. Synek tez jakiś nieswoj, zdrzemnal sie w ciagu dnia, co mu sie nie zdarza

Powiesilam wlasnie ciemne pranie najmłodszego, jeszcze jedno pranie przede mną

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 17:51   #3162
aroli
Zadomowienie

Cytat:
dużo ciuszków mówicie że macie Ja się ilością prania przeraziłam. Na szczęscie babcia lubi prasować, więc przyjechała i mnie wyręczyła... ale w szafie wygląda to tak :

ale masz ciuszków, ja to może mam z 20% tego
Chyba muszę się wziąć za kupowanie

aneta_s13 z tego co kojarzę, to Ty zastanawiałaś się nad wózkiem Maxi Cosi Mura ( i chyba ktoś jeszcze ) możesz mi napisać dlaczego jednak zdecydowałaś się na inny ?

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:03   #3163
Lillkaa
Zadomowienie

Hej! Mam akurat chwilę by napisać. Dziś w końcu spakowałam torbę do szpitala, jakoś nie mogłam się wziąć za to wcześniej...
Bozena gratuluję synka, piękny
Wklejam aktualne zdjęcie mojego brzuchola, ost. dzień 36 tygodnia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150217_100545_2.jpg (44,3 KB, 51 załadowań)

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:05   #3164
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
aneta_s13 z tego co kojarzę, to Ty zastanawiałaś się nad wózkiem Maxi Cosi Mura ( i chyba ktoś jeszcze ) możesz mi napisać dlaczego jednak zdecydowałaś się na inny ?
na żywo porównywałam z X-move i ten drugi nas bardziej przekonał, koła, zawieszenie, skrytki różnego rodzaju, mniejsza gondola (chciałam jak najzgrabniejszą) no i ten pałąk między nogami w spacerówce... do tego skladanie łatwiejsze. Nazbierało się drobnych elementów które przeważyły.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej! Mam akurat chwilę by napisać. Dziś w końcu spakowałam torbę do szpitala, jakoś nie mogłam się wziąć za to wcześniej...
o mamo! kolejna zgrabniocha! poddaje się z moim ogromnym
Stary 2015-02-18, 18:05   #3165
olasia
Zadomowienie

debraM -super wiesci!

mama kasia- wow ile ciuszkow! Zazdroszcze, ze takie pieknie poukladane i uporzadkowane... u mnie wszystko w torbach, walizkach...

Dziewczyny... wiecie co od paru chwil mam takie dziwne uczucie w ...cipce to znaczy mala sie wierci a ja czuje tak jakby to bylo takie drapanie przez pochwe... tak jakby mnie ktos tam haczykiem zaczepil i ciagnal. Mialyscie takie uczucie? Poza tym brzuch mi sie spina ale to mialam od samego poczatku ciazy. Do tej pory nie mialam ani jednego bolesnego skurczu.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:09   #3166
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewczyny czy macie zamiar kupować nosidełko? Jak tak, to proszę napiszcie jakie macie/polecacie
Bo ja chcę kupić a nie mam zielonego pojęcia jakie
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:14   #3167
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy macie zamiar kupować nosidełko? Jak tak, to proszę napiszcie jakie macie/polecacie
tylko ergonomiczne na późniejszy czas... na początek chusty
Stary 2015-02-18, 18:16   #3168
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
oby. jak dokupię jeszcze kilka koszul do szpitala, jakieś 2 staniki i trochę tetry i flaneli dla malucha to mogę rodzić
co lekarz to obyczaj ja autentycznie tyle czasu chodziłam co 3tyg, kiedy inne dziewczyny miały wizyty raz w miesiącu, podejrzewam, że nawet z poronieniem w wywiadzie to w 2trymestrze tak częste wizyty potrzebne nie były, a teraz końcówka ciąży i jest na odwrót, co miesiąc i ostatnia była bez usg. nawet TŻ stwierdził, że trochę mnie teraz lekarz załatwił na cacy, bo nawet wynik gbs mam do odebrania na kolejnej wizycie, bo on ot tak ich nie wydaje.
No to Ci baaaardzo niedużo rzeczy do kupienia zostało Ja chyba też dokupię jeszcze jedną koszulę tak na wszelki wypadek. no i stanika do karmienia nie mam ani jednego...
Z tym wynikiem to rzeczywiście Cię trochę załatwił. U nas wyniki u położnej się odbiera, więc jak już są to można iść po nie.

Cytat:
dużo ciuszków mówicie że macie Ja się ilością prania przeraziłam. Na szczęscie babcia lubi prasować, więc przyjechała i mnie wyręczyła... ale w szafie wygląda to tak :

Nie będziesz miała problemu z "nie mam, co ubrać" i jak równiutko poukładane...

Cytat:
pudełeczka też z ikei

ogólnie jak się wchodzi pokój dzieciaków wygląda tak..:

tego konia na biegunach bym się z chęcia pozbyła, a jak na złość młody ostatnio zaczął się nim interesowac i buja się jak szalony :P

aaaa tam w miejscu kołyski wymyśliłam sobie duuuży worek sako Ale tż na razie kręci nosem... jest tam nie wiele miejsca a potrzebuje miejsca żeby z dziećmi usiąść i choćby bajke na dobranoc poczytac...

ps. sorki za spamowanie zdjęciami :P
Śliczny pokoik

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
też się boję lewatywy - zwłaszcza, że muszę ją sama w domu zrobić - bardziej chyba się jej boję niż samego porodu

No co Ty? To ja bym wolała lewatywę niż poród

A prezent śliczny

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Śliczny brzuszek
Stary 2015-02-18, 18:20   #3169
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
ja nie planuje takiego zakupu co najwyżej to chustę, ale to też muszę rozważyć z mężem

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość

No co Ty? To ja bym wolała lewatywę niż poród
generalnie to ja nie wiem co bym wolała bo ani jednego, ani drugiego nie doświadczyłam ale powiem Wam w przyszłym tygodniu co lepsze
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:21   #3170
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
My mamy, ale niestety nie pomogę bo dostaliśmy go od sąsiadów i kompletnie nic na jego temat nie wiem

Dziewczyny jakiegoś doła złapałam Boję się porodu, boję się pobytu w szpitali, boję się tego że nie poradzę sobie z maluszkiem i ogólnie to wszystkiego się boję Ehhhhhhhhh
Stary 2015-02-18, 18:22   #3171
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość

generalnie to ja nie wiem co bym wolała bo ani jednego, ani drugiego nie doświadczyłam ale powiem Wam w przyszłym tygodniu co lepsze
No ja w sumie też nie doświadczyłam Ciekawa jestem relacji
Stary 2015-02-18, 18:24   #3172
Anneet
Raczkowanie

Hej dziewczyny i ja już po wizycie mała waży 3100gr a ja 65,7 kg..będzie cesarka,ale dop za tydz przy ostatniej wizycie u niej dowiem się kiedy na szpital idę,dziś pierwszy raz miałam KTG i mała spokojnie sobie leżała,ledwo co m udało się zapisać z kilku lekkich ruchów,a podczas badań i USG brykała jak szalona,że nie mogła jej zważyć ani nic..na GBS nie wysyła,bo mówi,że nie potrzeba do cesarki..Moja gin mówi,że mała ślicznie ułożona do porodu i czeka na wyjście,a teraz mała wypina się na mnie z całych sił i rączkę gdzieś w boku wypycha..także coraz więcej wiec i spokojniejsza jestem o moje słodkie maleństwo
P.S pytałam też o te drgania i mówi,ze to normalne bo jak każdego otrzepuje tak i dziecko też a też to może być sekundowa czkawka
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:26   #3173
papalinka83
Zakorzenienie

Debra jak nie bolało, to chyba nie był masaż szyjki. Ostrzegały mnie dziewczyny z wątku Oli, że to najgorszy ból, jaki może być ja potem miałam przy porodzie i potwierdzam

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-02-18 o 18:32
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:34   #3174
żona_marcina
Rozeznanie

mama_kasia - zaszalałaś z zakupami

Dziewczyny, dzisiaj jest 18.02 i nic się nie dzieje No która da przykład pozostałym??

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:34   #3175
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiegoś doła złapałam Boję się porodu, boję się pobytu w szpitali, boję się tego że nie poradzę sobie z maluszkiem i ogólnie to wszystkiego się boję Ehhhhhhhhh

Też się tak czuję, pełna obaw i strachu. Byłoby chyba łatwiej znając dokładny termin a z maluszkiem na pewno sobie poradzisz

Moja córa po powrocie ze szkoły powiedziała, że koledze było niedobrze i miał biegunkę chyba bym się załamała, okropnie przechodzę tę wirusówę a jeszcze teraz, skurcze i poród gwarantowane Pomyślałam, żeby nie puszczać jej do szkoły ale czy to coś da? Jak inne dzieci zarażone to będzie się wykluwało w klasie z miesiąc
Stary 2015-02-18, 18:36   #3176
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i ja już po wizycie mała waży 3100gr a ja 65,7 kg..będzie cesarka,ale dop za tydz przy ostatniej wizycie u niej dowiem się kiedy na szpital idę,dziś pierwszy raz miałam KTG i mała spokojnie sobie leżała,ledwo co m udało się zapisać z kilku lekkich ruchów,a podczas badań i USG brykała jak szalona,że nie mogła jej zważyć ani nic..na GBS nie wysyła,bo mówi,że nie potrzeba do cesarki..Moja gin mówi,że mała ślicznie ułożona do porodu i czeka na wyjście,a teraz mała wypina się na mnie z całych sił i rączkę gdzieś w boku wypycha..także coraz więcej wiec i spokojniejsza jestem o moje słodkie maleństwo
P.S pytałam też o te drgania i mówi,ze to normalne bo jak każdego otrzepuje tak i dziecko też a też to może być sekundowa czkawka
A z jakiego powodu będziesz miała cesarkę?

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 18:45   #3177
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
A z jakiego powodu będziesz miała cesarkę?
Z powodu rozejścia się spojenia łonowego
Stary 2015-02-18, 18:55   #3178
aroli
Zadomowienie

Cytat:
zgrabny brzusio !

Cytat:
na żywo porównywałam z X-move i ten drugi nas bardziej przekonał, koła, zawieszenie, skrytki różnego rodzaju, mniejsza gondola (chciałam jak najzgrabniejszą) no i ten pałąk między nogami w spacerówce... do tego skladanie łatwiejsze. Nazbierało się drobnych elementów które przeważyły.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

o mamo! kolejna zgrabniocha! poddaje się z moim ogromnym
Dzięki, no właśnie też zastanawiałam się nad X-landerem, ale obawiam się pompowanych kół, w sobotę będę zamawiała to ostatecznie się zdecyduję, który wybiorę.

Cytat:
Z powodu rozejścia się spojenia łonowego
Ja wczoraj pytałam o to moją gin , bo w nocy po dłuższym leżeniu bardzo bolą mnie albo mięśnie tam na dole albo kości, zrobiła usg i powiedziała, że nic nie widzi, że albo to skurcze mięśni, bo jakiegoś dużego rozejścia kości nie widziała...
A jak u Ciebie się to objawiało ?
Bo mnie w sumie boli tylko w nocy.

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-18, 19:08   #3179
Anneet
Raczkowanie

Ja wczoraj pytałam o to moją gin , bo w nocy po dłuższym leżeniu bardzo bolą mnie albo mięśnie tam na dole albo kości, zrobiła usg i powiedziała, że nic nie widzi, że albo to skurcze mięśni, bo jakiegoś dużego rozejścia kości nie widziała...
Bo mnie w sumie boli tylko w nocy.[/QUOTE]

Mnie od jakiegoś czasu lekko pobolewało w trakcie zmiany pozycji i jak miałam z łóżka wstać,ale tak od 2 miesięcy to było coraz mocniejsze i doszło,ze zaczęłam ledwo chodzić po domu,siadać,wstawać bez bólu nie założę nogę na nogę,czy ubrać skarpety,buty bo boli cholernie a w nocy gdy poleżę chwilę na którym boku zaraz mi chwyta biodra i w trakcie zmiany w pipce mi strzela kość i słychać jak się przesuwa razem ze mną i boli okropnie,nawet w trakcie iście po prostym odczuwasz ból non stop i też po dłuższym siedzeniu czy leżeniu strzela w trakcie wstania...bynajmniej ja tak mam..ale moja gin powiedział,że ona może podejrzewać a ortopeda to wybada i on ci naciska na pipkę lekko a ja czułam okropne kłucie i ból a na specjalnym usg ci powiedzą jakiej szerokości masz szparkę tzn to rozejście
Stary 2015-02-18, 19:25   #3180
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Bo mnie w sumie boli tylko w nocy.

Mnie od jakiegoś czasu lekko pobolewało w trakcie zmiany pozycji i jak miałam z łóżka wstać,ale tak od 2 miesięcy to było coraz mocniejsze i doszło,ze zaczęłam ledwo chodzić po domu,siadać,wstawać bez bólu nie założę nogę na nogę,czy ubrać skarpety,buty bo boli cholernie a w nocy gdy poleżę chwilę na którym boku zaraz mi chwyta biodra i w trakcie zmiany w pipce mi strzela kość i słychać jak się przesuwa razem ze mną i boli okropnie,nawet w trakcie iście po prostym odczuwasz ból non stop i też po dłuższym siedzeniu czy leżeniu strzela w trakcie wstania...bynajmniej ja tak mam..ale moja gin powiedział,że ona może podejrzewać a ortopeda to wybada i on ci naciska na pipkę lekko a ja czułam okropne kłucie i ból a na specjalnym usg ci powiedzą jakiej szerokości masz szparkę tzn to rozejście[/QUOTE]

No to teraz mam stracha bo w sumie ja mam te nocne bóle od 2 tyg może i to też nie codziennie, a przy chodzeniu, czy ubieraniu to raczej mnie nie boli tzn może odrobinę. W sumie jak będzie się nasilało to może na ip do szpitala się przejadę tam chyba zrobią mi usg.

29.03.2015
17.11.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości