|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
![]() Ja jestem od wtorku i powiem Ci, że to było najlepsze co mogłam zrobić mam wrażenie, że zeszło ze mnie trochę napięcia, jestem jakaś weselsza, spokojniejsza, no uczucie mega można walnąć drzemkę o 15, pójść na spacer,pobuszować po lumpach, zrobić coś dobrego do jedzenia, pogadać z kotem itepe itede ...
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj post sobie odpuściłam, miałam takiego smaka na fastfooda że nie mogłam się powstrzymać
![]() Ja też już po wizycie, nic się nie zmieniło chłopczyk nadal na 100%. Łożysko mam za nisko i lekarz mówił, że trzeba obserwować,ale jest duża szansa że się podniesie. No i najdziwniejsze wg miesiączki termin mam na o5.07 a wg usg na 24.06
|
|
|
|
#2313 | |
|
Rozeznanie
|
u mnie w pracy tez nie bede miala do czego wracac po macierzynskim. Mowi sie trudno trzeba bedzie znalesc cos innego niz meczyc sie z takimi ludzmi;/
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
patrzylam na date z usg jakos do 13tc a teraz juz na to nie patrze i zostaje przy 1lipca/30czerwca
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
aknaa gratulacje!!!
zdrowie dzidziusia najważniejsze! Praca zawsze się jakaś znajdzie, dobrze że masz L4, należy Ci się macierzyńskie, a później się będziesz martwić może jeszcze Cię będą prosić, żebyś wróciła, jak inne zaciążą
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaaaa wielkoludek Ci rośnie
|
|
|
#2316 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. U mnie już w 12 tygodniu lekarz powiedział, ze wyglada na dziewczynkę.
|
|||
|
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze, że synków na wątku pod dostatkiem
Całe życie marzyłam o dziewczynce, a teraz zalamałabym się jakby okazało się, że to jednak dziewczynka
|
|
|
|
#2319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Szkoda, że musiałaś tyle czekać.
|
|
#2320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie w pracy są ze trzy osoby z którymi pracowałam przed ciążą z chyba 8! Myślę, że jak wrócę po drugiej ciąży to już ich też może nie być ale w mojej pracy jest bardzo duża rotacja pracowników choć przez 2 lata było prawie bez zmian, jak zaszłam w ciążę to się posypało.a wiecie, że jak zmniejszycie sobie etat po macierzyńskim nawet na 7/8 to przez rok (albo jak zmienicie na pełny etat ponownie to do tego czasu) nie może pracodawca was zwolnić? Nie pamiętam jak tam jest dokładnie, pewnie może zwolnić, tak samo jak ciężarną można zwolnić z pewnych powodów, ale nie jest tak łatwo zwolnić ja bym się nie załamała hihi
|
|
#2321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2322 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też na każdej wizycie się upewniam, bo niby też widziałam co nie co między nóżkami, ale ja też miałam być chłopcem :P Co do szefowej, to takie zachowanie powinno być karane... Szkoda słów i nie warto się przejmować, bo tak jak dziewczyny piszą, pewnie za 1,5 roku będą Cię prosić żebyś wróciła... Cytat:
Praca w korporacji ma swoje plusy jednak, bo nikt się nie zdziwił, ani nawet słowem nie skrytykował to, że poszłam na L4, chociaż do końca to na rękę im nie było. Tak samo z powrotami z macierzyńskiego nie ma problemu, bo praca na człowieka czeka. Jestem w trakcie pakowania, bo za półtorej tygodnia opuszczam kraj. Jutro jadę do pracy poinformować o tymczasowej zmianie miejsca zamieszkania. I muszę Wam powiedzieć, że włączył mi się syndrom wicia gniazda. Mam dużo energii i pomysłów na tą przeprowadzkę. Szkoda tylko, że enegrii starcza gdzieś do 16, a potem zgon. A mały co raz bardziej zaczyna szaleć w brzuchu, zwłaszcza rano i wieczorem. |
||
|
|
|
#2323 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie, że nie ma się co przejmować pracą, w maju kończę podyplomówkę z prawa pracy to może się przekwalifikuje na coś innego
Będę miała dużo czasu na poszukanie czegoś nowego. Zdrowie dziecka najważniejsze
|
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Padam dziś... Mały chce a to na rączki a to łapie mnie za palec i mam z nim chodzić i jeszcze dziś była piękna pogoda wiec byliśmy w parku. Maluch sie wyszalal i po kąpieli szybko zasnął
a ja szybki prysznic obejrzalam ci Polsat i tez spadam do łóżka bo cos mnie brzuch pobolewa wiec czas na odpoczynek. Dobranoc mamusie
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie mialam pytac zdarza sie Wam jeszcze czasem bol brzucha?
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Od kilku dni taki klujacy ból jakby na wysokości jajnikow :@
Szczególnie jak zmienię pozycję. Gin mówiła ze to norma wszystko rośnie a i Dziec coraz większy I tez miałam się pytać :-P
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2328 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
właśnie jakby się ktoś rozpychał od środka.. poboli przez sekundę i potem w innym miejscu jakby.. ale też na wysokości jajników mniej więcej
|
||||
|
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
Dziś jadę na zakupy ciuszkowe i pewnie znowu skończy się na neutralnych kolorach Nikt potem nie zidentyfikuje płci mojego dziecka jak będzie ubrane cały czas na biało-szaro-beżowo ![]() Oglądałam wystroje pokoików, wstępnie chciałabym uzyskać efekt podobny do tego z załączników. Oczywiście dziecko będzie z nami w sypialni więc nie będzie miało swojego pokoju, tylko kącik Sypialnie mamy w tonacji szaro-białej ze zgaszonym fioletem, kącik jeśli będzie dziewczynka to zostawimy ścianę w zgaszonym fiolecie i dołożymy szaro-białe akcenty, jeśli chłopczyk to tą jedną ścianę pomalujemy na szaro, a do łóżeczka dołożymy coś niebiesko-granatowego np. misia czy poduszeczki![]() A Wy jakie macie pomysły? Edytowane przez niezalogowana Czas edycji: 2015-02-19 o 08:41 |
|
|
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od lekarza....angina
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w zeszłym tyg miałam podobne bóle, tylko że jednostronne, na wysokości lewego jajnika. Ginekolog ostatnio mnie uspokoił, że wszystko w środku się rozciąga i mógł to być ból tym spowodowany. Teraz na szczęście już jest ok. |
|
|
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Więc ja nie będę nic zmieniać |
||
|
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. choć ostatnio się uspokoiło. Gin powiedział, żebym brała nospę.
Ja zaczęłam też łykać magnez. może dlatego się uspokoiło. Cytat:
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Rozeznanie
|
u gory juz pisalam ze umowa konczy mi sie w padzierniku 2015 i mi jej nie pzedluza. a nawet gdyby chcieli to nie wroce po tym wszystkim co mi robili ze pzez 3 miesace przez nich kasy nie mam bo nie wysylali moich zwolnien itd.. ale tak czy siak wiem ze mi nie przedluza umowy wiec nawet sie nad tym nie zastanawiam.
|
|
|
|
#2336 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w ten pochmurny poranek!
Cytat:
![]() I ktoś mi powie, że zdrowie jest najważniejsze, a nie pieniądze. Tylko jak mieć to zdrowie bez pieniędzy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja zaraz jade do dentysty bo prawdopododnie wytworzyla mi sie kieszonka dziąslowa . Po płukaniu corsodylem zeszła, ale i tak wolę sprawdzić czy wszystko ok.
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mammy salon w szarościach, z dodatkiem bieli, mięty i różu, a sypialnia jest w beżu (prawie że białym) i jedna ściana jest amarantowa. Rok temu robiliśmy remont ale już mam ochotę przemalowac tę amarantowa ścianę tylko nie mam pomysłu na jaki kolor ![]() Cytat:
dziewczyny zobaczcie co nas czeka ![]() https://www.facebook.com/video.php?v...527185&fref=nf
|
|
|
#2338 | |||
|
Zadomowienie
|
Mój Mąż leży w łóżku... coś Mu się z ucha w nocy wylało, teraz to wygląda jakby w tym uchu były strupy krwi. Na 10.45 ma do lekarza... do tego myślę, że zatoki się dołożyły i muszę przyznać, że jak z reguły robi z igły widły jak jest tylko przeziębiony, to teraz wygląda naprawdę kiepsko, i co najgorsze ma podniesioną temperaturę... a u Niego wszystkie infekcje przebiegały z obniżoną - tak 35,5...
Mam nadzieję, że się podniesie po południu, żeby pojechać po Młodą, bo po wczorajszych spacerach nie mogłam się ruszyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaki duży masz ten pokój dziecięcy? Bo u nas chyba podobny - wąski a dość długi.... |
|||
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
To tak jak u nas... a przy drzwiach jest szafa wnękowa? Bo właśnie myślę czy kupować szafę wolnostojącą czy robić wnękową właśnie w takim miejscu...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

od jutra jestem już na l4

o jaaaa wielkoludek Ci rośnie 

ale w mojej pracy jest bardzo duża rotacja pracowników choć przez 2 lata było prawie bez zmian, jak zaszłam w ciążę to się posypało.
Dziś jadę na zakupy ciuszkowe i pewnie znowu skończy się na neutralnych kolorach
Nikt potem nie zidentyfikuje płci mojego dziecka jak będzie ubrane cały czas na biało-szaro-beżowo