Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 19:23   #3061
capriola_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dziewczyny nic mnie nie puszcza, boli mnie tak jakby w prawym jajniku i takie mocne kłucie, ciężko mi nogę unieść do góry i boli jak chodzę, miała któraś tak?
Ja tak mialam jakis czas temu ale wzielam ze dwie nospy polozylam sie i rano przeszło nie martw sie
Stary 2015-02-18, 19:28   #3062
mimi_77
Zakorzenienie

Hej laski, chyba Was nie nadrobie. Mialam dzis szalony dzien. Malzonek juz dobrze na szczescie sie czuje. Kupilam samochod jutro go przywioza robie porzadki w mieszkaniu i przygotowuje sypialnie dla malej. Jestem padnieta ale szczesliwa

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 19:29   #3063
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
zarzuć tą bułeczka- jak już tyć to chociaż wiedzieć od czego a nie że waga w górę od wody
może mama zrobi Wam niespodziankę i przyjedzie na wakacje
Częstuje, mam jeszcze 4 sztuki, jakby co dopieczemy

Ech na 95% nie da rady ;( mama ma nową pracę, a w domu babcia wymagająca pomocy i opieki... zostawić ja na dzień to luz, ale taki wyjazd to wiadomo, wiąże się z czasem ... Musze Tz urobic żeby pojechać do PL we wakacje
Stary 2015-02-18, 19:44   #3064
loluska
Zakorzenienie

Nadzieja, capriola
dzięki za odp, wzięłam drugą nospę i trochę mnie puściło. Nie całkiem bo czuję taki stłumiony ból ale jest lepiej. Kurde tak mnie jeszcze nie bolało odkąd jestem w ciąży, ale mała fika więc nie panikuję. Oby do rana przeszło.

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
jak będzie porównywać dzieci to zapytaj czy ma jakis kompleks...
Podejrzewam że ma ich mnóstwo

Tien
koszule już dodałam do zakładek, zakupię po wypłacie

hanka
mąż na pewno sobie poradzi, najważniejsze żeby z Tobą i dzidzią było wszystko ok, a innej opcji niż taka nie ma

Nadzieja
graty za wizytę

maartussss
za łowy

ruskaa
To jeżeli masz suchą i więcej przebarwień a niżeli wyprysków, to najfajniej spr by się ten z róży, ale na innym wątku wizażanka mi napisała że olej z róży jest w ciąży zakazany, miałam o to zapytać moją gin w pon i zapomniałam, więc zanim kupisz podpytaj swojego lekarza. Jeżeli ni z róży to arganowy bo on też bardzo fajnie regeneruje, tyko przy regularnym stosowaniu może delikatnie cerę wysuszyć więc na dzień musi być dobrze nawilżający krem No i na przebarwienia niezmiennie polecam to mydło Wardi Shan z mydlarni u franciszka, moje KWC Przy przestawieniu się na naturalne kosmetyki trzeba liczyć się z tym że początkowo cera może się oczyszczać więc coś może ci powyskakiwać, ale warto to przetrwać i kontynuować, po czasie na prawdę są świetne efekty.

Lucky
świetny ten lakier

Kinga
boski ten namiot! widziałam taki na zszywce w inspiracjach i sobie dodałam do ulubionych coby kombinować jak Majka będzie starsza. Świetnie ci wyszło

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:01   #3065
201606011622
Konto usunięte

Boziu, ale młody mnie obija a co bd powiedzmy w 38 tyg
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:07   #3066
Nadzieja87
Zakorzenienie

Lolaaaa nie chce Cię zawstydzać, ale kiedy byłaś ostatnio na 2? Bo może faktycznie to kolka

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Ola, podejrzewam, ze wtedy beda sie nam dzieci tylko rozciągać, przeciągać...i bardzo na to czekam, bo dziś jak dostałam kopa w pępek to sie wydarłam AŁŁA jakimś nienaturalnym głosem
Stary 2015-02-18, 20:08   #3067
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Lolaaaa nie chce Cię zawstydzać, ale kiedy byłaś ostatnio na 2? Bo może faktycznie to kolka

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Ola, podejrzewam, ze wtedy beda sie nam dzieci tylko rozciągać, przeciągać...i bardzo na to czekam, bo dziś jak dostałam kopa w pępek to sie wydarłam AŁŁA jakimś nienaturalnym głosem
Ja jeszcze się nie dre, sycze jak waz, ale coraz mocniej sobie piłkarz pogrywa
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:30   #3068
Nadzieja87
Zakorzenienie

kiedy były te czasy ze mały był mały i tylko syczałam...
teraz przynajmniej 2x dziennie wydobywa sie z mych ust ała...

właśnie mi sie przypomniało...jak leżałam z krwiakiem to mówiłam ze moje dziecko takie silne, ze na pewno chłopiec.... i po 19 tygodniach silny jest coraz bardziej, no i jest chłopak

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Loluska tu masz link odnośnie kolki, poczytaj...(tylko musisz zjechać nizej )

https://parenting.pl/portal/kolka-w-ciazy

tam napisali, ze kolka występuje z lewej, a guzik prawda ja mam często z prawej strony

mi pomaga, magnez, nospa i leżenie... TŻ najczęściej leży wtedy ze mną i mi łapką nagrzewa mi to miejsce... 30 minut i jest lepiej... bo jak boli to łazić nie mogę
Stary 2015-02-18, 20:32   #3069
agnes188
Zakorzenienie

Hej nie.nadrobie was za nic chociaz probowalam. Wypadlam z obiegu dwa dni mialam gosci. W weekend tez bylam tu rzadko. Dzis prasowalam dzieciece ciuszki i jeszcze dwa dni mnie to czeka mam tegi ogrom.
Czy ktoras mila kolezanka moglaby mi strescic co sie dzialo ?

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:32   #3070
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Jestem,

wczoraj wróciłam wykończona po tej wizycie, a jutro jadę do Rudy Śląskiej.

Niestety czeka mnie od poniedziałku szpital, na resztę ciąży już

Plusem jest to, że miałam robione szczegółowe badania i na razie dzieciątko w pełni jest zdrowe, nie ma żadnych objawów anemii, czy innych konfliktu serologicznego.
Na immunoglobulinę jest już za późno. Ciąża jest za wysoka.
Do szpitala mam iść z tego względu, że będą mi stale monitorować dzieciątko i w razie, gdyby zaczęło dziać się coś złego, to będziemy od razu rozwiązywać ciążę.

Wiem, że wszystko będzie dobrze. Tak czuję.

Płakałam jednak cały wieczór. Zostawię na tak długo męża i trzyletnie dziecko w domu. Jak sobie poradzą? "To ponad dwa miesiące.
na pewno będzie dobrze, czas szybko minie

Cytat:
Wróciłam z zakupów, oczywiście cała siata dla małej jedna koszulka dla mnie, ale totalnie nic dziś nie było na mnie.
Potem podopisuję, teraz się położę bo rozbolał mnie dosyć konkretnie brzuch Wziełam nospe i czekam aż zacznie działać
Lola a to przypadkiem nie zaparcia?

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Pochwalę się co uszyłam w końcu dla młodej - muszę wyprasować jeszcze
Zdolniacha

Cytat:

Moje już się rozciąga i przeciąga i powiem szczerze, że przyjemniejsze od kopniaków to to nie jest A najgorsze jak się wypchnie dup.cią z jednej strony, uczucie jakby skóra miała pękać

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:43   #3071
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
na pewno będzie dobrze, czas szybko minie

Lola a to przypadkiem nie zaparcia?

Zdolniacha

Moje już się rozciąga i przeciąga i powiem szczerze, że przyjemniejsze od kopniaków to to nie jest A najgorsze jak się wypchnie dup.cią z jednej strony, uczucie jakby skóra miała pękać
też mi sie wydaje ze u naszej loluśki to od jelit

no czasem mi sie młody też rozciągnie i wypchnie dupsko, to faktycznie boli, ale ja to odczuwam tak ze sie powoli buduje napiecie, a kopa to dostaje z nienacka i z taka sila ze nie wiem jak się nazywam... no w appce czytałam, ze koło 30 tc ruchy zmieniają swój charakter, bo młode miejsca nie ma

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Agnes w skrócie to było o jedzeniu i zakupach Poza tym wizyty w większosci OK, ale xhanka idzie do szpitala do końca ciąży, a baset w szpitalu grypuje z temperaturą, a no i iluzja w niedziele idzie do szpitala na CC

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-18 o 21:02
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:54   #3072
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadzieja, capriola
dzięki za odp, wzięłam drugą nospę i trochę mnie puściło. Nie całkiem bo czuję taki stłumiony ból ale jest lepiej. Kurde tak mnie jeszcze nie bolało odkąd jestem w ciąży, ale mała fika więc nie panikuję. Oby do rana przeszło.

Podejrzewam że ma ich mnóstwo

Tien
koszule już dodałam do zakładek, zakupię po wypłacie

hanka
mąż na pewno sobie poradzi, najważniejsze żeby z Tobą i dzidzią było wszystko ok, a innej opcji niż taka nie ma

Nadzieja
graty za wizytę

maartussss
za łowy

ruskaa
To jeżeli masz suchą i więcej przebarwień a niżeli wyprysków, to najfajniej spr by się ten z róży, ale na innym wątku wizażanka mi napisała że olej z róży jest w ciąży zakazany, miałam o to zapytać moją gin w pon i zapomniałam, więc zanim kupisz podpytaj swojego lekarza. Jeżeli ni z róży to arganowy bo on też bardzo fajnie regeneruje, tyko przy regularnym stosowaniu może delikatnie cerę wysuszyć więc na dzień musi być dobrze nawilżający krem No i na przebarwienia niezmiennie polecam to mydło Wardi Shan z mydlarni u franciszka, moje KWC Przy przestawieniu się na naturalne kosmetyki trzeba liczyć się z tym że początkowo cera może się oczyszczać więc coś może ci powyskakiwać, ale warto to przetrwać i kontynuować, po czasie na prawdę są świetne efekty.

Lucky
świetny ten lakier

Kinga
boski ten namiot! widziałam taki na zszywce w inspiracjach i sobie dodałam do ulubionych coby kombinować jak Majka będzie starsza. Świetnie ci wyszło
o dziękuję Ci bardzo za rady

Kochana co do bólu to moim zdaniem od zaparć, a skąd wiem ?
bo sama miałam zaparcia i się dłuuuugo nie załatwiałam, później 1x dziennie robiłam dwa ale słabe i dość duże zatwardzenie miałam...
bołał brzuch, plecy co chwile coś dokuczało a to dlatego, że jelita były zapchane do tego dzień zgniatał je i co chwilę coś mi się działo..
a teraz po tej biegunce ? raaaaany (nie chciałabym jej drugi raz bo bólu nie da się opisać był taki silny,ostry) ale nic nie boli, nie gniecie, bo w środku się dużo miejsca zrobiło, jelita puste i od razu ulga i lżej
i brzuch mi nie twardnieje

co do ruchów to mój synek bardzo często się wypina, brzuch to mam co chwila zniekształcony wręcz boli, ale się przyzwyczaiłam bo od początku jak go poczułam to się wypina
a czasem czuję też takie jakby stopniowe przybierające na siłę napinanie brzucha,wypinanie a to chyba nie dzieć tylko to twardnienie macicy

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:08   #3073
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Dzięki za porady wycofalam się z tamtego zamówienia i zrobilam nowe.
A tak w ogole to kupilam sobir kanarka.. az się bojr co tz powir jak wroci...
ja mam do oddania zeberke .

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Dzięki, dziewczyny. Z Ewcią ok, wrócił jej apetyt i chęć do łobuzowania Weron, my już w domu jesteśmy, mam nadzieję, że przez ten czas na SOR niczego nie złapałam.
Hanka, bardzo Ci współczuję. Na pewno będziesz tęsknić. Najważniejsze, że się Tobą zajmą. Co to za szpital w Rudzie?

Ja miałam koszulę z Muzzy, byłam bardzo zadowolona. Dokupię sobie drugą a do samego porodu to taką bezkształtną z żyrafą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Muzzy też mialam cały komplet piżama, koszula i szlafrok i sa ekstra.

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
LuckyLove - super pazury!

koszule też super, właśnie zaczynam się rozglądać, myślałam nad tymi z italian fashion bo mają ładne neutralne wzory ale ta cena kusi i widzę że jakieś ciuszki dla dzieciaczków też mają a moja wyprawka ciuszkowa leży...
Po italian fashion pojade do fashion house mają fajny wybór piżame już mam i jest super.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

http://allegro.pl/pizama-do-karmieni...022898602.html tą mam i była po 50 zł we Fashion house.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:11   #3074
kasienka1985
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Oryginalne minky za kawałek 100x75 to koszt ok 35-40zł plus do tego bawełna ok 10zł, ocieplina, nici i robocizna. Po podliczeniu kosztów za oryginalne minky nie da się zapłacić 45zł
Kasienka tulam mocno
no to dupa, juz nie wiem sama ktory wybrac itp
dzieki za tulaka

Cytat:
7 kg na plusie... Od początku ciąży
Hmmm dziwnie wywalone mam na to...

no mega dużo, powinnaś zacząć chodzić w worze pokutnym
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Miałam do Was zajrzeć jeszcze w poniedziałek wieczorem, ale niesponiewanie wylądowałam z Ewą na IP. Miała problemy jelitowe od soboty i się odwodniła Czas oczekiwania od rejestracji do podpięcia kroplówki - 5 godzin, od 20 do 1. Potem całą noc na IP z kroplówką. Masakra. Wczoraj byłam nie do życia, ale przynajmniej Ewa odżyła
Zdróweczka dla Was dziewczynki
Cytat:
weron
no masakra, tym bardziej że sama jest w ciąży w 5 miesiącu i ja słowa jej nie powiedziałam, chociaż zaczęła tyć cała. Ludzie każdy inaczej znosi, ciąża to ciąża, ale jak widać nie wszyscy tak uważają Jak się dzieci urodzą to na banka będzie porównywać i oczywiście swoje i siebie w superlatywach, pomału przygotowuję się na to psychicznie
nie wytrzymam...
nienawidzę takich ludzi tryskających żółcią wrrrrrrrrrrrrrrrr
żal jej dupę ściska, bo jesteś śliczną dziewczyną i pięknie wyglądasz w ciąży... zwykła zawiść i tyle

Cytat:
Niesamowite ale jestem po wizycie... Podsumowując wszystko wporzadku tak nudnej wizyty nie miałam..
7 kg na plusie od początku ciąży, ciśnienie 100/60, hemoglobina 11, na upartego kazał mi dr duża porcję mięsa zjadać codziennie i w to miejsce już nie muszę jeść żelaza (to ze względu te kolki) w pochwie nic nie ma co znaczy że albo jestem przewrazliwiona, albo clotrimazolum zwalczyło początek infekcji. szyjka też wporzadku.
Na usg synuś jest synkiem i mieści się w siatce centylowej. Ma większą główkę i brzusio i krótsze rasie i nóżki, ale wszystko to jest w normie. Gapa jestem ale zapomniałam zapytać o wagę
Mieliśmy też ctg i dr mówi że wsio gra i buczy...
Następna wizyta 2 marca o 10.50..,Kasiu byłabyś tak dobra zapisać termin?
Brawo za wizytę
Oczywista, że zapisałam
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Ja też się pochwalę moimi: lumpkowe i te ze smyka (2 pary spodni i bodziaki)
cudowne

Nadrabiam Was dzisiaj na raty.
Nie wiem która wrzucała link do tych koszul, ale widzialyscie je juz na zywo? Spoko ta bawełna czy jakis sztuczniak?

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:31   #3075
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dzięki Kasiu

Właśnie szukam do szpitala pokutny wór czyli ze dres do latania w dzień i nie wiem jaki mam rozmiar wziać

sa 36/38 44/46 i potem 55/...

no ale każdy ma długość nogawki te sama, tylko bluza na długość jest insza.... jak się mierzy długość bluzy?

http://www.ebay.de/itm/3-tlg-SCHWANG...item541144b380
Stary 2015-02-18, 21:34   #3076
ruskaa
Wtajemniczenie

Kasia ja nie widziałam tych koszul
ja kupię dwie te w żyrafy czy co to jest bo nie lubię koszul ogólnie ale do szpitala to mi zwisa, u mnie są po 16 zł więc nie żal mi będzie wywalić

teraz pytanie o kosmetyki hipp
bo z takowych planuję korzystać a wiec wybraż szampon i żel czy 2w1 ?
husteczki nawilżane z hippa czy pampers ? z hippa nie są drogie i słyszałam, ze dobre.
Czy płyn do kąpieli też ?
krem na odparzenia z hippa czy sudocrem albo linomag!?
krem do twarzy też ? czy wystarczy zwykły krem z hippa taki jak jest np z bambino.
i na nie pomogę i pogodę !? to też ?

aaa i czy dostanę to wszystko gdzieś stacjonarnie czy tylko internet

i co sądzicie o tym, któraś miała ? :
http://allegro.pl/elektryczny-aspira...058787699.html

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

aa i jeszcze pytanko

gaziki czy ten octanisept do pępka ? czy w ogóle nic nie stosować jak to ponoć teraz praktykują ?

bo powoli sobie zaznaczam co z kosmetycznych spraw potrzebuję i zgłupiałam tyle tego jest :/

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-18, 21:40   #3077
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
też mi sie wydaje ze u naszej loluśki to od jelit

no czasem mi sie młody też rozciągnie i wypchnie dupsko, to faktycznie boli, ale ja to odczuwam tak ze sie powoli buduje napiecie, a kopa to dostaje z nienacka i z taka sila ze nie wiem jak się nazywam... no w appce czytałam, ze koło 30 tc ruchy zmieniają swój charakter, bo młode miejsca nie ma

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Agnes w skrócie to było o jedzeniu i zakupach Poza tym wizyty w większosci OK, ale xhanka idzie do szpitala do końca ciąży, a baset w szpitalu grypuje z temperaturą, a no i iluzja w niedziele idzie do szpitala na CC
Dzieki nadzieja
Baset trzymaj sie w szpitalu

Hania do szpitala czmu ?se wzgledu na ten konflikt ?
Iluzja powodzenia

Stary 2015-02-18, 21:50   #3078
TienShan
Zakorzenienie

Ja tych koszul nie macalam ale myślę, że będą ok. To tylko na kilka dni w domu nie potrzebuje niczego do karmienia bo najprościej mi bluzkę podciągnąć w górę. ;-)

Ruska ja miałam 2w1 do kąpieli, krem pielęgnacyjny hipp a na oparzenia bepanthen i ew. sudocrem. Pielęgnacyjne też linomag spoko, tego na oparzenia nie miałam. Chusteczki kupię chyba hipp na początek.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:54   #3079
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dzieki nadzieja
Baset trzymaj sie w szpitalu

Hania do szpitala czmu ?se wzgledu na ten konflikt ?
Iluzja powodzenia
No tak. Chcą na bieżąco monitorować stan dziecka. Ciągle rycze i smarkam. Na dodatek moja 3-letnia córcia dzisiaj miała jakieś objawy miłości i ciągle mnie przytulala albo mówiła, że kocha. :'(
Stary 2015-02-18, 21:58   #3080
kasienka1985
Zakorzenienie

Blackie patrząc na Ciebie to dres 34 byłby dobry Ja się podpinam pod ten największy

Rusia widze ze wciagnelas sie w wir zakupow
Ja chyba kupie tego babydreama ze względu na cenę, dostępność i sklad i zobacze jak mi sie sprawdzi zamiast Hippa.
Sudocrem w wyjatkowych sytuacjach na odparzenia bo to bardzo ciezka maść, na potowki i odparzenia dobra jest .. mąka ziemniaczana :P
Czytając lutówki widze ze ten octanisept przy pielegnacji kikutka pępuszkowego kompletnie sie nie sprawdza, dziewczyny mowia ze spirytus najlepszy.
Co do żeli itp to ja tego nie bede chyba kupowac, mydelko bambino albo biały jeleń i gra gitara.
Nie wiem własnie tylko co do smarowania małego gada...
Tak naprawde to co sie nie kupi na poczatek trzeba przetestowac i zobaczyć co robakowi bedzie odpowiadać nie ma sie wiec co spinac, bo reakcje moga byc rozne na rozne kosmetyki .

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Stary 2015-02-18, 21:58   #3081
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Ja tych koszul nie macalam ale myślę, że będą ok. To tylko na kilka dni w domu nie potrzebuje niczego do karmienia bo najprościej mi bluzkę podciągnąć w górę. ;-)

Ruska ja miałam 2w1 do kąpieli, krem pielęgnacyjny hipp a na oparzenia bepanthen i ew. sudocrem. Pielęgnacyjne też linomag spoko, tego na oparzenia nie miałam. Chusteczki kupię chyba hipp na początek.
dzięki Tien za odp, no właśnie ponoć bepanthen lub linomag na pupkę dobre a czy na sutki też bepanthen ?
w sumie lepiej 2w1 niż dwa oddzielne opakowania,
sudocrem to na typowo odparzenia ? bo on dość ciężki więc tylko w razie konieczności ponoć stosować, a co do chusteczek to dużo osób zachwala no bo mało chemii mają chyba wszystko z hippa kupię skoro takie dobre opinie ma

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-18, 22:02   #3082
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
dzięki Tien za odp, no właśnie ponoć bepanthen lub linomag na pupkę dobre a czy na sutki też bepanthen ?
w sumie lepiej 2w1 niż dwa oddzielne opakowania,
sudocrem to na typowo odparzenia ? bo on dość ciężki więc tylko w razie konieczności ponoć stosować, a co do chusteczek to dużo osób zachwala no bo mało chemii mają chyba wszystko z hippa kupię skoro takie dobre opinie ma
no ja zużyłam tylko 2 próbki chyba sudocremu, nawet nie kupowałam opakowania bo właśnie tylko na odparzenia
bepanthen też się nadaje na sutki ale on też nie powinien być stosowany na pupkę codziennie, też raczej jak coś się dzieje na początku przy każdej zmianie pieluszki smarowałam właśnie hippem pielęgnacyjnym (on nie jest typowo na pupkę, można też ciało smarować całe) ale później poszłam po rozum do głowy i tylko na noc (jak już nie przewijaliśmy w nocy), po nocy i po dużej kupie smarowałam

Stary 2015-02-18, 22:05   #3083
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak. Chcą na bieżąco monitorować stan dziecka. Ciągle rycze i smarkam. Na dodatek moja 3-letnia córcia dzisiaj miała jakieś objawy miłości i ciągle mnie przytulala albo mówiła, że kocha. :'(
kochana ale mi Ciebie żal jak to czytam, biedulko
ucałuj i utul mocno córeczkę, zaciśnij zęby a 2 msc zlecą w trymiga i wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Blackie patrząc na Ciebie to dres 34 byłby dobry Ja się podpinam pod ten największy

Rusia widze ze wciagnelas sie w wir zakupow
Ja chyba kupie tego babydreama ze względu na cenę, dostępność i sklad i zobacze jak mi sie sprawdzi zamiast Hippa.
Sudocrem w wyjatkowych sytuacjach na odparzenia bo to bardzo ciezka maść, na potowki i odparzenia dobra jest .. mąka ziemniaczana :P
Czytając lutówki widze ze ten octanisept przy pielegnacji kikutka pępuszkowego kompletnie sie nie sprawdza, dziewczyny mowia ze spirytus najlepszy.
Co do żeli itp to ja tego nie bede chyba kupowac, mydelko bambino albo biały jeleń i gra gitara.
Nie wiem własnie tylko co do smarowania małego gada...
Tak naprawde to co sie nie kupi na poczatek trzeba przetestowac i zobaczyć co robakowi bedzie odpowiadać nie ma sie wiec co spinac, bo reakcje moga byc rozne na rozne kosmetyki .
no kurcze powoli zapisuję co z art. kosmetycznych ale kupię dopiero pod koniec marca bo bez sensu teraz
ja kupię z hippa 2w1 szampon i żel, krem na codzień, husteczki nawilżane i chyba płyn do kąpieli a do ciałka pewnie oliwkę i te kremy na pogodę i nie pogodę chyba czy wystarczy zwykły krem o taki :
http://allegro.pl/hipp-krem-dla-dzie...013484749.html

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-18, 22:07   #3084
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia ja nie widziałam tych koszul
ja kupię dwie te w żyrafy czy co to jest bo nie lubię koszul ogólnie ale do szpitala to mi zwisa, u mnie są po 16 zł więc nie żal mi będzie wywalić

teraz pytanie o kosmetyki hipp
bo z takowych planuję korzystać a wiec wybraż szampon i żel czy 2w1 ?
husteczki nawilżane z hippa czy pampers ? z hippa nie są drogie i słyszałam, ze dobre.
Czy płyn do kąpieli też ?
krem na odparzenia z hippa czy sudocrem albo linomag!?
krem do twarzy też ? czy wystarczy zwykły krem z hippa taki jak jest np z bambino.
i na nie pomogę i pogodę !? to też ?

aaa i czy dostanę to wszystko gdzieś stacjonarnie czy tylko internet

i co sądzicie o tym, któraś miała ? :
http://allegro.pl/elektryczny-aspira...058787699.html

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

aa i jeszcze pytanko

gaziki czy ten octanisept do pępka ? czy w ogóle nic nie stosować jak to ponoć teraz praktykują ?

bo powoli sobie zaznaczam co z kosmetycznych spraw potrzebuję i zgłupiałam tyle tego jest :/
ja kupiłam zel 2 in 1 z hipp na początek ae mam też szampon, na dalszą przyszłość
chusteczki ja mam hipp czytałam, ze te różowe lepsze od zielonych
na odparzenie mamy chwalą sudocrem, ale ja mam hippa z cynkiem, ewentualnie później bede kupować
Płynu nie kupowałam, narazie zel musi wystarczyć
kremow na niepogode i buziuni jeszcze nie kupowałam
w rossku powinnaś wszystko dostać
no i ja kupuje gaziki i octanisepy To przynajmniej mam na liscie

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-18 o 22:10
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:09   #3085
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki kochana.ale szpital niedaleko domu ?szkoda mi ciebie ;(

Stary 2015-02-18, 22:09   #3086
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja zużyłam tylko 2 próbki chyba sudocremu, nawet nie kupowałam opakowania bo właśnie tylko na odparzenia
bepanthen też się nadaje na sutki ale on też nie powinien być stosowany na pupkę codziennie, też raczej jak coś się dzieje na początku przy każdej zmianie pieluszki smarowałam właśnie hippem pielęgnacyjnym (on nie jest typowo na pupkę, można też ciało smarować całe) ale później poszłam po rozum do głowy i tylko na noc (jak już nie przewijaliśmy w nocy), po nocy i po dużej kupie smarowałam
no właśnie ja ten sudocrem do kupię najmniejszy, bo to tylko w razie 'w',
a bepanthen trzeba zmywać do karmienia? chyba nie !?
czyli nic się nie dzieje jeżeli pupa nie będzie cały czas smarowana bo każdym przebraniu pampersa ? u mnie znajome smarowały po kupie linomagiem więc się zastanawiam

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-18, 22:12   #3087
Nadzieja87
Zakorzenienie

Kasiu tylko pamiętaj ze mam spodnie ciążowe 44
Stary 2015-02-18, 22:19   #3088
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja ten sudocrem do kupię najmniejszy, bo to tylko w razie 'w',
a bepanthen trzeba zmywać do karmienia? chyba nie !?
czyli nic się nie dzieje jeżeli pupa nie będzie cały czas smarowana bo każdym przebraniu pampersa ? u mnie znajome smarowały po kupie linomagiem więc się zastanawiam
wiesz co, nie powiem Ci na 100% bo każde dziecko inaczej, moja znajoma do tej pory, a syn ma prawie 2 lata, smaruje przy każdej zmianie a ja? raz na tydzień? tak więc będziesz musiała spróbować jak pupka Leośka zareaguje na brak kremu
nie wiem czy bepanhten trzeba zmywać, nie używałam na sutki

Stary 2015-02-18, 22:29   #3089
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co, nie powiem Ci na 100% bo każde dziecko inaczej, moja znajoma do tej pory, a syn ma prawie 2 lata, smaruje przy każdej zmianie a ja? raz na tydzień? tak więc będziesz musiała spróbować jak pupka Leośka zareaguje na brak kremu
nie wiem czy bepanhten trzeba zmywać, nie używałam na sutki
no właśnie, w sumie masz rację wszystkiego nauczę się jak już mały będzie ze mną i pewnie sama będę wiedziała co dobre a co nie
ale też nie będę chciała przeciążać jego delikatnej skórki

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-18, 22:47   #3090
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
to ja tylko wrzucę Ci jako moją odpowiedź ten link , bo się z tym wywodem zgadzam:
http://www.srokao.pl/2014/10/pielegn...emowlecia.html

Blackie to jakas nienormalna rozmiarówka i tyle

3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości