|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Z Twojego miasta to nie znam zadnych tzn.w zadnym nie bylam...Ale wiem,że Porta Möbel u Was jest... My nie kupowaliśmy mebli w żadnym z tych wielkich sklepów meblowych,więc nie pomogę część z zachodnich Niemiec kupowaliśmy...Jedynie kuchnie mamy tu kupioną, bo mieliśmy od różnych sprzedawców kilka projektów, a najbardziej spodobał nam się od pana , który jest stąd
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-18 o 20:20 Powód: Blad |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przenośne mini USG tez juz sa ale na razie w Stanach popularne w tamtej ciąży szukalam ile takie cuda kosztują i pamietam ze cena mnie zmiotla wtedy był to koszt ok 15 000 dolarów
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jak byłam te 3 dni w szpitalu, to leżałam na sali z dziewczyną, której koleżanka kupiła sobie urządzenie do badania tętna dziecka ...
|
|
#4087 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a sprawdzałam, że tych sklepów co tu to tam nie ma ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
takie gadżety sa pociągające, zwłaszcza w 1 ciąży teraz to nawet nie mam czasu się rozejrzeć za nowinkami, a co dopiero je kupować i używać a niedługo, jak Dzieciatka beda nas kopac po zebrach to nie będzie nam potrzebne żadne USG Mnie mały pod koniec tak kopał w szyjkę, że podskakiwałam taki dowcipniś z niego
|
||
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popatrz w tej Porcie... Ja sie kompletnie nie orientuje jakie tam ceny sa... Mysle, ze po polskiej str u Was napewno tez beda jakies sklepy meblowe itd |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a własnie taką na wymiar i z bajerami to chcemy do domu a tu taką jakąs w miare prosta tylko wiadomo, że sprzety kosztuja(lodówka, plyta, piekarnik, zmywarka, okap, zlew)dlategoo pytam o sklepy bo tutaj np jest takie POCO to sa tanie i dosc fajne meble, a wiem ze tam nie ma takiego
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje...Do swojego taka z bajerami jak najbardziej, popieram ![]() A na mieszkanko to cos "zwyklejszego" ... Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-18 o 20:33 Powód: Blad |
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj poczułam w brzuszku takie puknięcie jakby tuz nad spojeniem lonowym mam nadzieje ze to dzieciaczek ![]() Wiecie co a ja mialam tez takiego smaka dzis na ziemniaczki i jajko sadzone ale nie chciało mi sie odbierać ziemniakow (dla nas to cale 2) wiec zrobilam czekoladowe pyzy na parze, jak to dobrze ze sa gotowce #zla zona |
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poco jest u nas, sprawdzilam przed chwila
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-18 o 20:37 Powód: Blad |
|
|
|
|
#4095 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nowinki to często są po prostu niepotrzebne ![]() ja przy Synku stwierdziłam, że wszystko co potrzebne, oprócz podstawowej wyprawki, będe kupować na bieżąco, jak będzie mi potrzebne a okazało się że w sumie nic nie musiałam dokupowywać i obyło się bez miliona butelek, podgrzewaczy i sterylizatorów bez laktatorów elektrycznych, niań, monitorów oddechu, obyło się bez miliona kosmetyków( do tej pory używam praktycznie tylko szampono-zelu i oliwki do kapieli, zadnych balsamów, kremów, zasypek nie potrzebowalam)a za to leżaczek bujaczek, a potem elektryczna hustawka nam mega zaplusowały Mały w huśtawce potrwfił zasnąć w dzień mimo kolek ale takie rzeczy wychodza w praniu a jakoś nie chciałam sobie zagracać mieszkania ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
patrzyłam na ebayu i sa fajne alles zsm ale nie wiem czy je ktoś montuję??? czy przyjadą w częściach i mam sobie sama radzić.... ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
http://www.poco.de/blaetterkatalog/2...aetterkatalog/ jest na 1 str fajna kuchnia za 1999e i piekarnik wyzej więc dzieci nie beda siegac hihi teraz gonie za Juniorem cały dzien, bo piekarnik i kosz na smieci to dla niego głowne atrakcje na mieszkaniu
|
|||
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bym prawie tyle płaciła ale dostałam skierowanie od mojego lekarza na NFZ no i badanie tez wykonywał mój lekarz :P sam dla siebie wypisał
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczorową porą,glowa przestaje już bolec,lecze sie czosnkiem ,prenalenem i apapem extra
na jedzenie nie mam specjalnie ochoty,przybralam 1kg , niby bym cos zjadla ale sama nie wiem co? bobas wypiąl sie na mame i nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami, rozwija sie swietnie.z racji infekcji kazal powtorzyc badania moczu,najblizsza wizyte mam 11marca. witam nową mamusie!
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja dzisiaj padnieta jestem. Ide do wyrka sie polozyc i poczytać bo dzisiaj sobie zapas gazet zrobiłam wiec mam co robic
nie pisac za duzo !
|
#4099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że czas do soboty szybko minie |
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to najważniejsze ze z maluchem wszystko oki ! Ja sie nawet nie łudzę, ze w sobotę sie dowiem cos o płci... Chociaz mógłby sie gin wykazać i za te męki, ktore mi zafundował mógłby mi podac płeć Nie no zartuje, nawet o tym nie myśle... Błagam, zeby było dobrze a płeć to moge poznać nawet w 7 miesiącu ... No dobra, aż tak późno to lepiej nie ale nie jest to priorytet !
|
|
#4103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wiesz jaki już Dziec duzy?
|
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja sie dowiem co to w piatek za cyrki zrobili i sie dowiem kto tu zawinił ! Bo wyszło na to, ze pielęgniarka gadala ze do 10 dni wyniki dobre na meila przyjdą a teraz wyszło, ze pacjentki mojego lekarza (który jest właścicielem kliniki) zawsze wyniki otrzymują na wizycie bo doktor chce osobiście przeanalizować z pacjentka wyniki... Wiec jak tak sie dłużej nad tym zastanawiam to mnie pielęgniarka w błąd wprowadziła a lekarz niestety niefortunnie sie pochorowal... Nie wiem, moze zle kombinuje ale tak cos mi sie wyklarowało w mózgu ze tak mogłoby byc ... Dziekuje
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak to w Poco jest??? Moze mozna montaz z transportem polaczyc ![]() Nie otwiera mi linku w telefonie
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-18 o 20:54 Powód: Blad |
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypraszam sobie ImageUploadedByWizaz Forum1424289272.681557.jpgDziekuje, fajnie sie ja tworzyło
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez nie otwiera a chciałam podejrzeć
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
3 strony
![]() :conf used: znów nadganiam ![]() Jess922 sprytny plan z mieszkaniem szkoda jak przepadnie, bo chyba rzadko kiedy coś sie podoba jak się ogląda co nie?SugarbabyLove ładny obiadek... chyba wiekszość z nas jadła to samo ależ się potrafimy nakręcić A i przez was chodzą mi po głowie chitosy serowe ale jem krakersy, nie mam sumienia tak tz ganiać dzień w dzień do sklepu po zachciankimms_22 gratuluję ruchów ... jeśli to one ![]() roxana_lu hahahaha To co dziewczyny jutro jemy??? To samo??? Kupiłam dla dzidzi kilka rzeczy znowuuuu ![]() Kurier wpadł dosłownie przed chwilą... o 20 zaraz sie pochwalę
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no jutro juz cos innego by sie przydało...
Szał na grochówkę juz był, na sadzone z ziemniakami i mizeria tez... Hmmmm...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

a powiedz mi KASPERKA, jakie sklepy meblowe w tamtej okolicy są popularne? to sobie obczaję gazetki i ceny
część z zachodnich Niemiec kupowaliśmy...Jedynie kuchnie mamy tu kupioną, bo mieliśmy od różnych sprzedawców kilka projektów, a najbardziej spodobał nam się od pana , który jest stąd

ale jem krakersy, nie mam sumienia tak tz ganiać dzień w dzień do sklepu po zachcianki