|
|
#2671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie maj - czerwiec 2014 część II
Abcd, ja uzywam wszystkich przypraw poza sola i cukrem ;-) no i Patryk je normalne jedzenie, wiec na sniadanie jaglanka na rozne sposoby albo wlasnorecznie robione bulki (chociaz sklepowe tez bywaja) z serkiem, warzywami, domowym mieskiem albo jajkiem. Na obiad ziemniaki, kasza, ryz, miesko, warzywa, makaron, placki, nalesniki.
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiktor nie pozwala karmić się łyżeczką a dziś na kolację manna z jagodami
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2015-02-18 o 22:16 |
|
|
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatusia- a jakie warzywka dajesz na kanapeczki?
Ja mam zamiar zrobiccna obiad pulpeciki jaglano brokulowe ciekawe czy mala zje ... Justiwi - ty.nawet z kaszy robisz blw ?
|
#2674 |
|
Wtajemniczenie
|
Menia nieplanowane to blw było
w dodatku tak jak zazwyczaj robię mannę na gęsto tak dziś zrobiłam nieco rzadszą no a on odmówił jedzenia. Sądziłam, że to bunt na łyżeczkę więc dałam mu możliwość babrania się w nadziei że coś zje no ale poszło słabo. Uratował nas jogurt jagodowy jedzony za pomocą chrupka kukurydzianego
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Beatusia pewnie nie zauważyłaś mojego pytania bo pisalysmy wczoraj równocześnie
a prosiłam o link do tego Twojego nosidla i jak Cię cenowo to wyszło? Ech u nas też dziś było blw z makaronem i warzywami ale to nie na moje nerwy Justiwi Wiktor slodziak szczęśliwe dzieci to brudne dzieci Myska też podziwiam Twoja Anię śliczna i pięknie wystrojona
|
#2676 |
|
Wtajemniczenie
|
Justiwi ale Wiktor ma slodkie wloski
No wlasnie dziewczyny co dajecie na kolacje ? U nas dzien zlecial nawet spoko udalo mi sie posprzatac lazienke tylko ten kaszel jeszvze mamy I w nocy go wubudza wiec ciekawr jak dzis bedzie...
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
Beatusia u Ciebie z tym jedzeniem to ladnie idzie i z tego co kojarze ty stosujesz BLW.
Justiwi ale swietnie to wyglada. Jasiek nic nie bierze do buzi. Dzis 4 raz próbowałam na ugotowanym jablku. dzis jak jasiek spal to czytalan i szukalam przepisów. Jutro mam w planach zrobic pomidorowa. Ogolnie uwazam ze kiepsko idzie nam to jedzenie. Rano mlody ma kasze z owocami i tutaj owoce zawsze blenduje owoce daje rozne -kiwi/jabłko/banan/gruszka/maliny/truskawki plus albo kaszka bobovity albo jaglana. Potem jest cyca i biszkopt. Zupka - ziemiak, pietruszka, marchewka, cebulka, brokuly jednego dnia wiecej marchwi innego brokul itp. Plus maselki lub kasza jaglana. Potem znowu cyc na usypianie. Pozniej deserek a to syarte jablko. Jablko plus biszkop albo owoc z kaszka. I na wieczor cyc.. No i zazwyczaj jak robie koktaj sobiexi tz to maly tez z 70ml koktajl warzywno-owocowy. Nie wiem czy nie za malo je. Musze zmienic jaska obiadki bo te zupki sa juz monotonne. Mlody zasypia na cycu. Dzis w dzien mi spal 2,5h chyba ostatni raz tyle mi spal 3 miesiace temu. Ale uwazam ze w dzien sie szybko meczy spokojnie juz sam zwiedza cale mieszkanie. Wszystko go interesuje. |
|
|
|
#2678 |
|
Wtajemniczenie
|
KARI beatusia Ci odpisala ze nie umie linka wklejac ale podała stronę pathi.pl i cenę 230zł
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Beatusia jak ja bym chciała tak "żywić" Wiktora jak ty Ptysia rosi:Na jakim mleku robisz naleśniki? Sojowe, migdalowe, owsiane czy inne? Wiktor ma tylko dolne siekacze i ja się obawiam podać mu mięso do gryzienia ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ab_cd blendujesz 9 miesiecznemu dziecku owoce nawet tak miękkie jak banan? To nie przesada? Tzn ty najlepiej wiesz co jest w stanie jeść Twój syn...
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2015-02-18 o 21:48 |
|
|
|
#2679 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Oj, ja przy pierwszym makaronie tez myslalam,ze to nie na moje nerwy :-D ale teraz ze stoickim spokojem patrze na rozwoj wydarzen, a pozniej metodycznie sprzatam ;-) ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cycunia ;-)
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Justiwi Wiktor przesliczny Pucolek
![]() Beatusia my tez jemy jak Wy Hitem stala sie szczypior i cebula Pokaz Patrysia
|
#2681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i idzie naprawde swietnie powoli przygotowujemy sie do przejscia na sztucce ;-) Co do jedzenia Jasia, to nie wiem ile objetosciowo zjada, ale jesli chodzi o ilosc posilkow to u nas jest bardzo podobnie ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Co do miesa to ja tez sie dosc dlugo balam. Sproboj moze zrobic cos ze zmielonym miesem, np. pasztet, pieczen albo pulpeciki ;-) Aha, z komentarzy wywnioskowalam,ze wstawilas fote, ale jakos mi sie nie pokazuje :-( ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Abcd, tak sobie mysle,ze najwidoczniej Jasiu nie jest jeszcze gotowy. Ale moze sprobuj tak robic, ze czesc owoca rozciapuj i dawaj do kaszy, a jeden kawaleczek kladz przed Jasiem na talerzyku czy tacce, zeby mogl sobie wziac w razie ochoty. Ktoregos dnia wezmie ;-) a tak w ogole to jesz razem z Nim? Moze sprobuj wziac np. banana i Ty jesz, i czestujesz Jasia.. raz,ze zobaczy, jak sie je, a dwa, po czasie, moze wezmie od Ciebie i sam bedzie jadl.
30.04.2014 Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2015-02-18 o 23:08 |
||
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Abcd a ja proponuje usiasc na przeciw Jasia i jesc a on bedzie chcial tak jak Ty
Beatusia ilu procentowe mleko dajesz? Ja staram sie 1,5 ale czestp tez 2 i zastanawiam sie czy noe za duzo... ale nalesnik czu budyn chyba nie zaszkodza az tak... A Patryk przymierza sie do sztuccy? ola wyciaga lapki i nakluwam jej na widelec i ona kieruje do buzi
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Beatusia bardzo Cię przepraszam, przeoczyłam
Bardzo dziękuję za odpowiedź O to może nie będę się zniechęcała do blw bo faktem jest, że Adi jak chce to je bardzo ładnie,gorzej jak bada konsystencję i przy tym moją cierpliwość ![]() Justiwi dzięki że mi napisałaś
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Hi
U nas chorobowo. Franek w nocy mial gorączkę j katar a rano juz 38 wiec ja do pracy a chlopaki do pediatry. Antybiotyk w zawiesinie. Gsrdlo brzydkie. Wczesniej wrocilam z pracy i sid poprzytulalismy. Nadrobilam alr nie mam sil odpiswc. Pogratuluje Myskao
|
#2685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Olaska dawno juz tak je ?
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatusia bo usunelam zdjecie ale wrzucam jeszcze raz dla Ciebie
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- [/COLOR]Dziękujemy za komplementy
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2015-02-19 o 08:21 |
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Beatusia no z 3 tyg ale nie ciagle. Raz jej dam, raz nie
Powiedz mi jeszcze jak Twoje koty w relacji z Patrysiem? Bo my sie zastanawiamy nad zwierzakiem i ja bym kotka chciala a maz psa i mamy zgrzyty z tym tematem :d
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatusia- mam killa pytan do Ciebie
ile Pysiu ma zabkow? I sam juz tegoogorka rzodkiewke itp pogryzie? I normalnie dajecie z kasiab mleko do gotowania? Bo sie czuje jakas zacofana sie balam surowych warzyw dawac ![]() Kasiab- szczypior i cebulke na kanapke dajesz?
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Menia no mleko daje normalne krowie i na tym gotuje budyn, smaze nalesniki, placuszki i inne. A cebulka i szczypior np do jajecznicy do pasty z jajek
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedz i rady. Postaram sie potem odpisac. Dzis chce mlodemu zrobic jajecznice na parze. Obawiam sie bo po jajkach mi wymiotowal.
Beatusia czy ta ksiazka o blw warta jest kupienia? Edytowane przez ab_cd Czas edycji: 2015-02-19 o 08:36 |
|
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiab dzieki
zawsze to nowe pomysly ja raz robilam placuszki na serku homogenizowanym i nie podeszly jej ...
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Menia, Justiwi - super, że makaron Wam smakował
U nas też szybko znika.Justyna - dziękuję za gratulacje ![]() Jej.. Jak tak czytam o tym jedzeniu to mam wrażenie, że jestem 100 lat za murzynami.. A kanapeczki na jakie kawałki drobicie? Mocno? Może jakieś zdjęcie? ![]() My póki co jemy tak: rano mleko, później jakaś kasza z owocami, później obiadek w postaci zupki/dania zblendowanego zazwyczaj za drobno niż bym chciała, później mleko i na noc mleko.. Nie wiem co dawać ok 16-17? Jakieś podpowiedzi? Wczoraj byliśmy w Kościele, a Ania usnęła dopiero pod koniec mszy i trzeba było ją budzić po powrocie. Tak mocno spała, że nawet nie chciała się obudzić jak ją rozbieraliśmy Już myśleliśmy, że na noc nam zasnęła, ale chwila i na puzzlach się bawiła, kąpiel, jedzonko i padła baaaaardzo szybko ![]() U nas nocka bardzo dobra. Dwa razy wstawania raz ja, a raz Mąż (nie licząc mojego wstania sprawdzającego czy wszystko ok). Pobudka o 7 Jestem wyspana, choć chyba zrobię sobie drzemkę w ciągu dnia, bo na dworze szaro, buro i nijak...Zaraz będę robiła płatki ryżowe z bananem chyba dzisiaj Zupek mam na szczęście jeszcze na dwa/trzy dni ![]() A propo jajecznicy to ja zrobiłam ze szczypiorkiem na pierwszy raz i nie podeszła zupełnie.. Następnym razem spróbuję bez szczypiorku..
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2015-02-19 o 09:21 |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Myska ja kanapki robie w slupki na dlugosc kromki chlebka w poprzek. Wiesz o co chodzi? :p
A jajko robilas na parze czy na patelni? Ja ide robic manne z jabkiem i gruszka.
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie ugotowalam budyn na mleku i stygnie taki fajny gesty wyszedl mniam mniam
i zupka brokulowa sie dla nas gotuje.
|
#2695 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry u nas nocka srednia znow ten glupi kaszel eh mam nadzieje ze jak skonczymy antybiotyk bedzie lepiej...
Jq dzis zrobilam malemu manne z malinami ale jakos nie chetnie jadl. Jutro podejscie z jajecznica robie. A pieczywo jakie dajecie? O tez bym poprosila o fotke z kanapkami ; p I to jako np drugie sniadanie dajecie? Dalam mu dzis banana do reki ale nie chcial jeac to juz ktorej podejscie z kolei. Chyba woli wygode jak mama lyzeczka karmi hehe. Pogoda piekna ale my w domku dalej sie kisimy . No trudno. Kurcze nie wiem czemu mlody zupki ze sloiczka wcina a moich nie. Musze sprobowac cos wymyslic dla niego specjalnego na obiadek tylko nie wiem co. Pomysly? ;-)
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kanapki z twarożkiem i wędzony łososiem
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2015-02-19 o 12:12 |
|
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj zrobiłam domowy kisiel malinowy ale coś mu nie podszedł
Śniadanie dziś poszło super ![]() Z rana był też kupolec (buraczki z wczoraj ) więc mamy super przedpołudnie Do tego za oknem słońce świeci i obiadu robić nie muszę bo mama tz wczoraj za dużo ryby nasmażyła
|
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
lucynka- moja tez tak miała że wolała jeść ze słoiczka ... ale staram sie juz robic jej normalne zupki i zabielam jogurtem czasem zdarzy sie ze dodam troszke smietany ale to rzadko ... no i doprawiam przyprawami oprocz soli i powiem ci,że teraz moje wcina
gotuje tez np.skrzydełko i obieram z mieska i do zupki daje ... i staram sie czasem zrobic jakies pulpeciki tez czy upieke pieczen drobiowa Gabrysia uwielbia pomidorówke ![]() Justiwi- ja sie boje mojej dawac tak kanapeczki zeby sama jadła jeszcze pomagam jej. a skad łososia masz ? Wędzony na zimo czy nie?zazdroszcze Ci ... u nas pogoda jest do dup... juz któryś dzień z rzędu ... wieje,zimno ... ponuro chyba u nas na mazurach jest najzimniej w całej polsce jak ogladałam pogode
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Justiwi - dziękuję za zdjęcia
Wiktorek przesłodki I iloma takimi "kanapeczkami" się najadł? Twarożek jaki dałaś?Fajny dzień się zapowiada ![]() Kasiabku - kumam My po płatkach ryżowych z bananem ![]() A sztućce jakie planujecie kupić? Jest tyle dziwnych kształtów, że zgłupiałam.. Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2015-02-19 o 11:00 |
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie futruje ![]() u nas kisiel jabłkowy to kisielove ![]() a jak malinowy robiłaś ? podpowiesz mi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

ciekawe czy mala zje ...
w dodatku tak jak zazwyczaj robię mannę na gęsto tak dziś zrobiłam nieco rzadszą no a on odmówił jedzenia. Sądziłam, że to bunt na łyżeczkę więc dałam mu możliwość babrania się w nadziei że coś zje no ale poszło słabo. Uratował nas jogurt jagodowy
jedzony za pomocą chrupka kukurydzianego

rosi:

Następnym razem spróbuję bez szczypiorku..