|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
Trochę dziwne powody :/ |
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bylam na weselu ,to rodzice zabrali na wesele 4 letniego chlopczyka autystycznego.Juz w kosciele odstawil histerie,zaczal krzyczec i zrywac kwiaty z lawek,matka dopiero wyszla z kosciola jak ktos jej glosno powiedzial zeby z dzieckiem wyszla.Na sali chlopczyk krzyczal,przewracal krzesla,rodzice nie potrafili zapanowac nad dzieckiem,pan mlody a zarazem brat tej mamy powiedzial zeby odwiozla dziecko do domu,a wlasciwie zazadzil,bo podszedl do siostry razem z dyzurnym kierowca i powiedzial,,ten pan odwiezie Was do domu.No i wtedy odwiozla do tesciowej.
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale już wpadką moim zdaniem jest jak dzieci są nieletnie i np. 5 letnią Karolinkę napiszą na zaproszeniu bo jest już dzieckiem które zatańczy i się pobawi a 2 miesięcznego Jasia nie bo po co takie małe dziecko ciągnąć na imprezę? ![]() Jak już piszemy dzieci to wszystkie |
|
|
|
|
|
#2614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- właśnie dlatego na pierwszy dzień zapraszamy dzieci tylko z najbliższej rodziny, a na poprawiny resztę. Bo dzieci niestety liczone są jak osoba dorosła. Na poprawinach jest mniejsza dopłata.
|
|
|
|
#2615 |
|
Konto usunięte
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;50310596]Jeśli są dorośli to czemu nie? Jak najbardziej można, różne są przecież relacje rodzinne, z jednym się spotykasz na co dzień itp. a drugi się nie odzywa załóżmy.
Ale już wpadką moim zdaniem jest jak dzieci są nieletnie i np. 5 letnią Karolinkę napiszą na zaproszeniu bo jest już dzieckiem które zatańczy i się pobawi a 2 miesięcznego Jasia nie bo po co takie małe dziecko ciągnąć na imprezę? ![]() Jak już piszemy dzieci to wszystkie Moim zdaniem PM moga sobie ustalic minimalny wiek np ze dzieci ponizej 6 lat nie zapraszaja. Ich prawo
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2617 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- to ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie małego bobasa, jak będziemy ich zapraszać to będzie jeszcze w brzuszku i w takiej sytuacji mam go też na zaproszeniu napisać?
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
A na weselu bedzie poza brzuszliem juz ??
moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
No to bym dala ze z dzieckiem
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(brzmi okrutnie ale nie ma tez co panikować zbytnio) moja mama tak mojego brata zostawiła u sąsiadów jak jechala na wesele... a mnie gowniare 3letnią zabrała i o 10 zabrali mnie do kuzynki zeby się mną zajęła i ani mi, ani jemu krzywda sie nie stała
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo zapraszamy rodziców z niepełnoletnimi dziećmi, albo samych rodziców. PM mogą sobie ustalać co tylko chcą, ale po prostu wyjdą na kretynów, jeśli zaproszą 6-latkę, a jej 2-letniego brata już nie. |
|
|
|
|
|
#2625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie, że jak maluch może, mama może i ktos chce byc na weselu i faktycznie z mlodymi sie pobawic to nie bedzie sie wykręcał dzieckiem...wrecz chetnie skorzysta z mozliwosci imprezki całą noc i nieprzespaniu całej nocy z innego powodu niz placz bobaska ![]() ale to ja. mamą nie jestem i drażnią mne mamy ktorych dziecko jest naj naj naj nawet w dniu slubu innych osob i padaja tekstu "ladnie go ubiore to bedzie ładnie sie komponował jak przy 1 tancu bedzie sie wam plątał miedzy nogami" ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
w tym wypadku raczej powinni zasugerowac ze dla 6sciolatki beda zabawy ale ten maluch moze sie nie odnaleźć i ze inni rodzice planuja takiego maluszka zostawić w domku aczkolwiek jakby ktos dał zaproszenie dla 1 dziecka a drugiego nie to uznalabym ze zapomniał
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś pozwala dzieciakowi rozwalać wesele to jest burakiem i czy przyjdzie z dzieckiem, czy bez to może wesele i zabawę rozwalić. A co do łądnego ubierania dziecka to co w tym złego? Tyle ostatnio na Wizażu haseł, ze to nic złeg jak kobieta założy białą sukienkę, ale ubranie łądnie dziecka na czyjś ślub to już przestępstwo? |
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwazam ze pewnie ze ubieranie ladne jest normalne .
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
chodziło mi bardziej ze taki był zamysł "niehc wyglada ładnie na kamerze jak bedzie miedzy wami ujety podczas 1 tanca"
nie mowie ze maja w ufajdanych spioszkach go brac ![]() tylko takie gadki.. ja rozumiem ze dzieciątko jak sie rodzi to sie kocha miłoscia wielka, ale uwazam ze trzeba miec tez szacunek do Młodych którzy na te uroczystosc zaprosili, że to Oni są w tym dniu ważnym wiadomo ze jak to 1 pokaz dziecka w rodzinie to niech sie nim wszyscy zachwycają i pewnie młodzi też, ale zeby opowiadac o tym w taki sposob "pojde, nie chce mi sie ale wszystkim dziecko pokaże" to dziwne.i ja zapraszam ludzi bez dzieci. wlasnie przez to co o tym wszedzie napisałam ![]() zreszta, temat nie o tym.
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to Młodzi powinni zdecydować czy chcą dzieci czy nie. w naszym przypadku na pierwszy dzień płaci się za dzieci jak za osobę dorosłą, a że jest ich dosyć dużo to zdecydowaliśmy, ze w pierwszym dniu tylko najbliższe małe dzieci, a w drugim jak będzie grill to wszystkie, bo wtedy płacimy mniej.
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej moje zdanie jest takie, że dzieci na weselu być powinny. |
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie uwazam ze to błąd. moge zapraszać kogo chce.. dzieci nie widuje na weselach.. wesele bez alkoholu jest smutne, swieta bez dzieci są smutne..ale wesele bez dzieci? nie wiem nie widziałam i jakos wszyscy sie weselili ![]() dla mnie rodziną taką srednio bliską jest dziecko kuzynki, którego nigdy nie widziałam, na chrzciny, komunie, urodziny nikt nie zaprasza..:P bedzie tylko synek siostry TZ
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że to zawsze wybór młodych. Ja jestem starsznie rodzinna i po prostu wolałabym zrobić wesele pół roku później ale jednak zaprosić z dziećmi. |
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Czerwcowa PM
|
Cytat:
![]() A załatwiamy to w taki sposób, że na zaproszeniach są tylko osoby dorosłe, a przy zapraszaniu mówimy, że w miarę możliwości prosimy, aby przyjść bez dzieci, ale jeśli nie mają z kim zostawić lub mieliby sami nie przyjść, to że jest możliwość zabrania dzieci. |
|
|
|
|
|
#2635 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;50315327]Ja nie pisałam. Życzę wszystkim zdrowia, zero powikłań i żeby wszystko potoczyło się pomyślnie, ale... niestety różnie się dzieje, czasem coś nie idzie jak trzeba. I takie zaproszenie z dzieciątkiem które się nie urodziło jeszcze, później znalezione przez przypadek może być smutne dla tych rodziców.[/QUOTE]
tez o tym pomyslalam...
|
|
#2637 |
|
Konto usunięte
|
Przecież tego dziecka jeszcze nie ma. Nie rozumem dylematu
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Ale to jako dygresję piszę, bo do wesela te dzieci się nie urodzą![]() Ale w Twoim wypadku jednak bym ich nie pisała.
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;50315327]Ja nie pisałam. Życzę wszystkim zdrowia, zero powikłań i żeby wszystko potoczyło się pomyślnie, ale... niestety różnie się dzieje, czasem coś nie idzie jak trzeba. I takie zaproszenie z dzieciątkiem które się nie urodziło jeszcze, później znalezione przez przypadek może być smutne dla tych rodziców.[/QUOTE]
Niektóre z Was mają chyba jakiś ślubny odpowiednik OZM ![]() Najlepiej przed wypisaniem zaproszenia upewnić się, czy dana para nie planuje zrobić sobie dziecka. Bo wyobraźcie sobie taką sytuację, że dacie zaproszenie tylko dla dorosłych, a na weselu dziewczyna będzie w ciąży i jej się przykro zrobi, że płód nie został uwzględniony... Faux pas jak nic
|
|
|
#2640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na szczęście nie mam takiej sytuacji
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Przeciez to idealna okazja do pochwalenia sie dzidziem, wszystkie ciocie beda piesnie pochwalne o dziecku wyglaszac.