![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)
Oczywiście możesz im zafundować coś do jedzenia, ale nie musisz ( w końcu są w pracy). To tak, jakbyś kelnerom miała płacić za jedzenie, bo pracują na Twoim weselu. Ale nasłuchałam się, że jak zespół nie ma jedzenia, to potem mało gra. Zresztą w Polsce tak się przyjęło, że zespół dostaje jedzenie. U mnie się płaci chyba 75% ceny. Ale pewna nie jestem, bo już zapomniałam jak to dokładnie jest. Z dziećmi też jest różnie, zależy gdzie. Przeważnie do 3 roku życia nic się nie płaci, do 14 - 50% ceny, a potem już 100%. Ale też wszystko zależy jak się ugadasz z menagerką.
Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2015-02-18 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w umowie że muszę im zapewnić jedzenie no i nie wyobrażam sobie by 12h grali i nic nie zjedli czy się nie napili - chodzi mi tylko o napoje. Alkoholu na moim weselui pić nie będą - są w pracy i koniec.
Tak samo fotograf - mam identyczny zapis. W moim domu weslnym jest 50% dla właśnie tzw "obsługi weselnej" Dzieci chyba do 5 r.ż mają za darmo, i do 12 albo 13 mają 50%. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Przyczajenie
|
aha ok to sama kupie im jakies krakersy ;D
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- żartuje oczywiscie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
Wtajemniczenie
|
A to może są jakieś rodzaje białego złota
![]() ![]() I teraz już wiem że jest rodowane i z tym palladem i to jest różnica. Oby w Waszych wszystko było ok ![]() U nas każdy ma talerzyk i Państwo Foto, Kamerzysta i DJ ba ![]() ![]() Nie wiem czy płacę za nich 100% bo nie zapytałam. Dzieciaki do 13 lat liczą za 50% plus maja inne menu np. obiad nuggetsy z fryteczkami ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
U mnie będą dzieci/nastolatki 13 i 15 lat i chyba będę musiała za nich płacić 100%… A oni nic nie jedzą i wszystko wybrzydzają
![]() Jeszcze najlepsze co moja ciocia wymyśliła. Mówi, że wypada zaprosić 15-latkę z osobą towarzyszącą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=mogg;50309573]Ja przyjelam zasade ze zapraszamy z osoba towarzyszaca od 18 lat
moj telefon zjada literki i polskie znaki :/[/QUOTE ja również Mogg i myślę że takie podejście jest w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak serio, to myślę, że za "obsługę" trzeba zapłacić jak za normalnych gości, w końcu sali nie robi różnicy, kto porcję zjada, tylko, że ją zjada :P Chociaż w sumie, jak teraz myślę, to nie wiem, czy na stoliku ci ludzie mają "komplet" menu, tzn. zakąski, sałatki itp. , czy jedzą tylko ciepłe posiłki? W sumie nie pomyślałam o tym w ogóle! Ja będę miała tylko DJa, będzie biedny sam siedział. Panią fotograf zapraszamy jako gościa, więc tu nie mam kłopotu, a nikogo więcej "obcego" nie będzie.. U nas za dzieci do 10 r.ż płaci się chyba połowę, a za maluszki nic, ale "moje dzieci" będą akurat 10 lub wyżej więc pewnie trzeba będzie za nich zapłacić normalnie. Menu będzie takie samo dla wszystkich. Będzie domowe jedzenie i duże dzieci, więc nie widzę powodu, dlaczego miały by mieć coś innego. A jak będą wybrzydzać to nie mnie tylko rodzicom :P Cytat:
Mój tata zaczął znów marudzić. Tym razem, że dlaczego ten ślub jest w czwartek, kto to widział.. Na szczęście nic już się na to nie poradzi, więc może tylko gadać. Potem truł, żeby cienkie obrączki brać, bo takie są najlepsze i najładniejsze (sam w swojej nie chodzi od wieków). Potem, że czemu te zaproszenia takie smutne (o tym już truje odkąd zapro przyszły, w pogardzie mając moje odczucia co do nich..). Dobrze, że już mamy prawie wszystko załatwione, bo nie da się go słuchać. Już słyszę to gadanie jak się w końcu dowie, że suknia ma czarny pas.. O losie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 |
Raczkowanie
|
te uwaam, e y os towaryzszaca zarpasza się od 18 lat, chyba ze dokłenie tak jak napisała ktoraś dziewczyna jest to np młodsza siostra i chce przyjsc z chlopakiem albo jakas bliska rodzina itp.
U mnie DJ ma zapis w umowie ze zapewniamy mu posiłek jak wszystkim biesiadnikom. I teraz tak myślę, bo bedzie tylko dj i fotograf, ktory zwinie sie po polnocy i tak glupio posadzic ich osobno... w zasadzie to mi nawet nie pasuje jeszcze wciskac gdzies dodatkowy stolik dla nich, chociaz ustwienie stołów to i tak zalezy od ilosc osob. A z drugiej strony dosadzic ich do kogos tez glupio.
![]() |
#3164 | |||
Zakorzenienie
|
Ja też tak uważam!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wieku, to w sumie u mnie z młodzieży będą właśnie siostrzeńcy 13 i 15 lat, a potem już 17 i 19 - latkowie. Tym starszym dajemy zaproszenia z os. tow. bo są braćmi ciotecznymi tż, synami jego chrzestnej no i jak na razie obaj mają dziewczyny, więc głupio tak ich samych zapraszać. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
Escorpio skoro ona nie ma chłopaka to już w ogóle nie rozumiem tej ciotki...
![]() ![]() I w sumie taki mały 2osobowy stolik to spoko ![]() ![]() ![]()
02.03.2008 ![]() 15.11.2014 ![]() 27.08.2016 ![]() Edytowane przez ttunia Czas edycji: 2015-02-18 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale jest też dziewczynka, o takim samym stopniu pokrewieństwa, tylko od drugiej strony rodziny, ale nie znam jej, chyba jej nawet nigdy nie widziałam.. I tak właśnie bliskość w rodzinie wygląda :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
|
Wykombinowalam neta!
![]() ![]() co do tej mojej akcji to rzeczywiście przyznaje, mam tupet i czasem niewyparzony język (o czym Was już dostrzegłam ![]() ![]() ![]() Też uważam tak jak dziewczyny, ze 15 lat to zdecydowanie przesada żeby zapraszać z os. tow., my byśmy popełnili gafe bo TZ był przekonany ze corka jednego z kuzynów ma 15 lat a tu się okazało ze 18 kończy w marcu i juz trzeba jej zrobić zapro z osobą.. swoją drogą, dobrze zna swoją rodzinę, nie? ![]()
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Ejjj dziewczyny.. zalałam wczoraj netbooka herbatą
![]() Ja do siebie tylko pelnoletnich zapraszalam z os.tow. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Mahoń, ja nie mam innego wyjscia jak appka mobilna.. Jutro i sobota do Warszawy jedziemy ![]()
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
moj mąz jest fotografem i w umowie ma zapisane ze powyzej ilus tam godzin pracy bedzie mial zapewniony posilek cieply (cos w ten desen)
Mahoń zaczyna sie Ciebie bac ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 | |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny ale miałam ciężki tydzień ledwo żyję, jeszcze się nie skończył ale już jest luz s jutro piąteczek wolny
![]() Cytat:
gratuluje aplikacji ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam siostry cioteczej corki maja 15 i 14 lat, drugiej 14 dalam osobne zaproszenia ale pojedyncze. My jedziemy do Lublina ![]() ![]() Ja tez na aplikacji non stop ;D minus jest taki ze mibobrazkow czasem nie pokazuje moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oj współczuję, ja wrzuciłam moj tel do wody ale zyje, a notebook przezyl? u mnie tak brat cioteczny zrobil zapraszal tylko pelnoletnich i 2 dziewczyny obrazily sie o to i nie poszly na wesele... Mnie też wydaje się, że najlepiej osoby pełnoletnie bo inaczej ciężko wyczuć granicę i skończymy na zapraszaniu 14sto latek z os. tow. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Ja swoj upuscilam na rogu jest pekniety ale chodzi ;D
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Karmii, mogg...
Wlaczylam go wczoraj raz. Suszyl sie pol dnia, tak to obraz dziala itd aleklawiatura i touch pad nie.. Małżonek nie zajrzal bo on informatykiem nie jest... chyba sama musze sie nauczyc takich rzeczy Tel poprzedni mi wpadl kiedys do wc... (nie pytajcie) ale rozlozylam na czynniki pierwsze i przezyl.
![]() |
#3176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się z nimi ugadywałam i nie dali mi jednej kwoty, może Ci tylko zrobić wycene jak juz wiesz co chcesz ceny za bukiet to od 80 do 250zl na salę do tego dochodzi cena świeczników itd. Zastanawiałam się aby samemu zrobić dekorację sali żywymi kwiatami, ale to na razie luźne myślenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Poczeksj jeszcze, u mnie przez 2-3 dni klawiatura nie chodzila i potem poszla:d najlepiej nie wlaczac go narazie dac mu wyschnac
![]() moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 | ||
Rozeznanie
|
Kieleckie Panny Młode część XII :)
Cytat:
haha właśnie jak mówiłam że wpadł mi do wody tel to też miałam na myśli toalete ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
a tak zgadzam się zostaw go na kilka dni w spokoju wylacz poloz w cieple suche miejsce np niedaleko kaloryfera(nie wiem jak sie pisze :p) najlepiej wyciagnij tez baterie i niech odpoczywa 3-4 dni. niektorzy tez mowia o ryzu ale podobno to mit Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Pytalam szwagra to tez cos mowil o ryzu, ale to raczej dla tel sie moze sprawdzic...
No to teraz lezy taka sierotka na stole.. Kaloryfer (ja mowie kalafior :p ) mam jeden ale nie wlaczamy go w ciagu dnia :p małż jest oszczedny.. Co do upuszczania, potykania sie, uderzania itp to jestem w tym specjalista...az dziwne ze jeszcze zyje :p ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Karmii tez chcialam sama.. jak najwiecej, ale jak przeliczylam ile to by mi czasu zajelo to zrezygnowalam, nie ryzykowalam. A tak menagerka sali b.ladnie ozdobila stoly bukietami bialych tulipanow ![]() ![]()
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
U nas sa swieczki i kwiaty sztuczne a jak chce inne o to musze zamowic ;D jeszcze o tym nid myslalam , snilo mi sie dzis ze z tz mamy koszmarne obraczki !!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.