Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 10:36   #4261
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
kasperka ja bym powiedziała, że nawet bardzo dobry wynik, bo lada moment połowa ciąży. Do tego czasu niech mam nawet 4 na plusie, ale i tak nie spodziewałam się, że tylko tyle.
Dokladnie Jedna osoba mi powiedziala, ze spory mam brzuch itd, a ja raczej z tych drobniejszych jestem i owszem troszke brzuszek widac( zreszta widzialas w K), ale oprocz brzucha i wiekszego biustu nie przytylam, poki co
Mysle wiec, ze to czysta złośliwość była ze strony tej uprzejmej osoby
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:36   #4262
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
ALE MNIE OGRANIA WSCIEKŁOŚĆ
CO za pardoks życiowy miec punkty payback dotać voutcher i nie moc go zrealizować no szczyt .
z tymi punktami to pic na wode TŻ wybral dla mnie sluchawki bo chcial mi dac na urodziny i sie okazalo ze zepsute ,nie dzialaly na jedno ucho.pojechal wymienic ,potem pani dzwoni ze taka wymaina to nie wchodzi w gre i jak chce miec sprawne to musze wyslac je do serwisu,jak to tak?na wlasny koszt?no przeciez.. ladne mi prawo konsumenckie..
a jakbym chciala dac komus na prezent 18stka czy cos i co bym wtedy zrobila. cos co nie dziala.;.kazdy chce by nagroda byla sprawna..ja nie wiem skad oni biora to badziewie na te nagrody bo calkowicie sie zniechecilam ..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:37   #4263
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz ja za to zrobiłam się taka przytulanka, że szok. Ciągle bym się tylko tuliła i całowała wszystkich

Dziewczyny czy Was też zaczęły od nowa boleć piersi ?Bo mnie tak. Rosną mi jak na drożdzach. Nawet mąż wczoraj do mnie niech już przestaną rosnąć, bo rozstępy będę miała ( już mam po synku, ale chyba nie zauważył ) jak się biedak zmartwił o moje bimbałki
a ja nie i na dodatek straszna płaczka się zrobiłam. Czasem z byle powodu lecą mi łzy

piersi mnie nie bolą już w ogóle , nawet rano nic (bo zawsze z rana mnie bolały)
Stary 2015-02-19, 10:38   #4264
belleza_ines
Wtajemniczenie

[QUOTE=fiona27;50315614]To ile przytyłaś ?
Ja mam między 2,5-3 kg na plusie, ale jak na 18 tc(jutro zaczynam ) to dobry wynik.
My mamy 2 sierpnia 7 rocznicę ślubu( maluch będzie naszym prezentem na rocznicę ), a razem jesteśmy już 15 lat

Ja mam już 4kg więcej:/ na razie stanęłam w miejscu. Tylko przed ciążą bardzo mało jadłam i przy pierwszych badaniach krwi wyszło mi, że jestem blisko anemii, więc się wzięłam za siebie, teraz wyniki mam ok, więc i ja się zaczęłam pilnować z jedzeniem. Staram się jeść więcej owoców i warzyw, mniej tłustych potraw.
Boję się, że po porodzie nie będę mogła wrócić do swojej wagi i teraz uważam ile i co jem.
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:39   #4265
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
z tymi punktami to pic na wode TŻ wybral dla mnie sluchawki bo chcial mi dac na urodziny i sie okazalo ze zepsute ,nie dzialaly na jedno ucho.pojechal wymienic ,potem pani dzwoni ze taka wymaina to nie wchodzi w gre i jak chce miec sprawne to musze wyslac je do serwisu,jak to tak?na wlasny koszt?no przeciez.. ladne mi prawo konsumenckie..
a jakbym chciala dac komus na prezent 18stka czy cos i co bym wtedy zrobila. cos co nie dziala.;.kazdy chce by nagroda byla sprawna..ja nie wiem skad oni biora to badziewie na te nagrody bo calkowicie sie zniechecilam ..
No jestem w szoku robią wszystko zeby nie dać, albo popsute, nosz kurcze, to ja mam obie konsultanti szukać, i się prosić.
No poprostu a oni nam powinni byc wdzieczni ze z nich korzystamy.
Czyli tak jak piszesz PIC NA WODE

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:39   #4266
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
no i macie już jakiś typ z wózkiem?
Właśnie, ze nie
Te, ktore nam się podobały odpadają, bo np.spacerówki rozłożyć nie można
A cena dosyć pokaźna a dla mnie niepraktyczne to wogóle...
Trzeba szukać dalej...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:40   #4267
roxana_lu
Zakorzenienie

Anev0 co sie dzieje ? Cóż nie tak z voucherem ?

Pisalyscie o kremach itd - ja na razie stosuje wszystkie, ktore mam (a mam ich sporo), mam spore problemy ze skóra wiec tak na prawde od zawsze stosuje delikatne preparaty...

Ja teraz rozmawiałam z TŻ i pytam go co z remontem a on do mnie - masz wszystko wybrane ? To jutro jedziemy i kupujemy a on sobie zacznie remontować jak bedzie wszystko w domu
Opowiadam o wozkach, laktatorach a on do mnie - masz konkretne wybrane? No to jedziemy kupic
Kto mi zamienił męża ?!

Muszę sie w koncu zabrać za to wszystko a jakos weny nie mam...
Dzis nawet chęci na robienie obiadu nie miałam.. Tyle dobrze, ze juz prawie skończyłam. Salatke z ogórków i finito ... Uf!

Co do filmu to tez jakos średnio przekonana jestem ale jade z czystej ciekawości no i w celu odstresowania sie...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 10:40   #4268
Papusia28
Raczkowanie

dziewczyny które mają już dzieciaczki macie łóżeczka po starszakach?? wymieniacie w nich materac?? bo właśnie czytałam że powinno się wymienić materac bo w tych w których jest gryka często powstają robaki
Stary 2015-02-19, 10:40   #4269
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie i na dodatek straszna płaczka się zrobiłam. Czasem z byle powodu lecą mi łzy

piersi mnie nie bolą już w ogóle , nawet rano nic (bo zawsze z rana mnie bolały)
Mnie przestały w 12 tc, a teraz znowu zaczęły od 16 tc Do tego sutki takie wrażliweee, że nawet stanik je uraża.
Stary 2015-02-19, 10:42   #4270
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Właśnie, ze nie
Te, ktore nam się podobały odpadają, bo np.spacerówki rozłożyć nie można
A cena dosyć pokaźna a dla mnie niepraktyczne to wogóle...
Trzeba szukać dalej...
jeszcze macie trochę czasu ile ja się już naoglądałam a i tak będzie ten x-lander zapewne

dziewczyny to powinnam się martwić, że nic nie przytyłam? Bo już nie wiem
Stary 2015-02-19, 10:42   #4271
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
MsLullaby nie myśl juz nawet o tym

dd1dd haha ja tez mam ostatnio smaki na herbatki owocowe

KALWI23 mi sie tez często puszcza krew z nosa, moze nie krwotoki ale jak np wycieram nos to mi sie tak sporo sporo puści z tego nosa... Niezbyt przyjemne uczucie :/

I ja sie witam w czwartkowy poranek wściekam sie bo akurat bym teraz wyjeżdżała na wizytę do gina a tak stresu ciąg dalszy ale dobra, staram sie dzis nie myślec o tym !

TŻ ma dzisiaj wolne i zabiera mnie na 50 twarzy greya, ciekawa jestem co to bedzie :P

No... I co tam na obiadki gotujecie dzisiaj ?? U mnie chyba dzisiaj stanęło jednak na tych bitkach z kasza i ogórkiem :P
Roksana mi krew z nosa leci tak, że mam problem ją zatamowac i tyle tego jest, ze robi mi się słabo.
wróciłam z zakupów oczywiście ziemniaków młodych nie było. Teraz kawusia z ekspresu z Princessa. Nareszcie przestało mnie od kawy odrzucać.
Na obiadek zrobię naleśniki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 10:44   #4272
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
gosienka mam taką,b.ją lubię i jak tylko minie mi katar to ją zrobie,mam nadzieje ze w niedziele sie uda.
dd1dd ja tez uwielbiam herbatki owocowe..
belleza_ ines ja mam wkladki laktacyjne,cala pakę od kolezanki i kilka pieluch bo jej sie zostały ..oraz podklady,witaminy i maltan od kuzynki..nowki.z ubranek nic.jeszcze jest czas to dopiero 4mc..
pikasso ja mialam tomme tipe reczny ,jak sie da to kupie tylko pompke bo zaorałam ją na maxa ,mam od tego butelki i sterylizator taki do mikrofali ale najczesciej przelewalam wszystko wrzatkiem i git. ,odkupilam w sumie pompke od bliskiej kolezanki bo ona karmila miesiac ale laktatora nie uzywala to mi odstapila bo tez miala z TT,zobacze w jakim jest stanie i jak sie okaze ze wszystko ok to zostawie tj jest
No właśnie ja tą pompkę muszę wymienić, bo ta biała guma całkowicie zżółkła, ale na razie nie znalazłam nigdzie pompki do kupienia. Same zestawy z butelkami i innym sprzętem.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:45   #4273
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Ja teraz rozmawiałam z TŻ i pytam go co z remontem a on do mnie - masz wszystko wybrane ? To jutro jedziemy i kupujemy a on sobie zacznie remontować jak bedzie wszystko w domu
Opowiadam o wozkach, laktatorach a on do mnie - masz konkretne wybrane? No to jedziemy kupic
Kto mi zamienił męża ?!

Muszę sie w koncu zabrać za to wszystko a jakos weny nie mam...
Dzis nawet chęci na robienie obiadu nie miałam.. Tyle dobrze, ze juz prawie skończyłam. Salatke z ogórków i finito ... Uf!

Co do filmu to tez jakos średnio przekonana jestem ale jade z czystej ciekawości no i w celu odstresowania sie...
Konkretny facet z Twojego męża

Ja też jakoś nie mam weny do szukania wyprawki, jakoś mi się nie chce Ciągle sobie powtarzam, że jeszcze tyle czasu ...
Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
dziewczyny które mają już dzieciaczki macie łóżeczka po starszakach?? wymieniacie w nich materac?? bo właśnie czytałam że powinno się wymienić materac bo w tych w których jest gryka często powstają robaki
Ja mam i łóżeczko i materac gryka po synku, ale właśnie ze względu na te robaki kupie nowy materac, ale jeszcze nie wiem jaki. Dziewczyny polecały te lateksowe. Ile one kosztują ?
Stary 2015-02-19, 10:45   #4274
Anev0
Zakorzenienie

roxana_lu

A no dali mi Voutcher do Avonu na szampon i odżywkę ale musze iść do salonu firmowego ha ha tylko w dużych miastach. Albo miec konsultantkę. ale hmmm nie mam konsultantki i mam problem bo nie moge zrealizwoać tego cholernego bonu.

Współczuje CI przełożonej wizyty, i stresu z tym zwiazanego.
Cały czas trzymam kciuki

Super maż nic tylko na Zakupy )

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:46   #4275
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry
Widzę,że Wy już na pełnych obrotach z pisaniem
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 10:47   #4276
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze macie trochę czasu ile ja się już naoglądałam a i tak będzie ten x-lander zapewne

Ale jak nic nie przytyłaś, jak nadrobiłaś te 4 k,g które straciłaś na początku ciąży ?
Ja na początku też schudłam 1,5 kg i nawet tego nie liczę, bo jak bym miała liczyć to przytyłam tylko 1-1,5 kg, a nie prawie 3.
Stary 2015-02-19, 10:53   #4277
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Anev0 co sie dzieje ? Cóż nie tak z voucherem ?

Pisalyscie o kremach itd - ja na razie stosuje wszystkie, ktore mam (a mam ich sporo), mam spore problemy ze skóra wiec tak na prawde od zawsze stosuje delikatne preparaty...

Kto mi zamienił męża ?!
.
Jak chce zafundowac to tylko sie ciesz i czym predzej wybieraj bo dobra aura i dobre checi TŻ nie trwają wiecznie..
Stary 2015-02-19, 10:54   #4278
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Konkretny facet z Twojego męża

Ja też jakoś nie mam weny do szukania wyprawki, jakoś mi się nie chce Ciągle sobie powtarzam, że jeszcze tyle czasu ...

Ja mam i łóżeczko i materac gryka po synku, ale właśnie ze względu na te robaki kupie nowy materac, ale jeszcze nie wiem jaki. Dziewczyny polecały te lateksowe. Ile one kosztują ?
w sumie lateksowe cenowo to chyba powyzej 200zł

Cytat:

myślę,że nie...no chyba miałaś coś na minusie na początku,prawda?
Tak naprawdę na początku to bardzo niewiele sie tyje, więc chyba bym się tym nie martwiła. Z pewnością się to zmieni z czasem Możesz powiedzieć gin przy następnej wizycie,ale wydaje mi się,że jeśli nie masz żadnych niedoborów to nie ma się czym martwić...
Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
Ja przy Synku miałam ten
http://www.klinikasnu.pl/materace-dl...FQ_KtAodYCcARw
i w sumie rozważam,czy nadal go nie używać,muszę trochę poczytać. Nie wydaje mi się,że jakoś specjalnie się "wyrobił" przy dziecku o wadze 12kg(bo jakoś do takiej wagi na nim spał)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-02-19, 10:58   #4279
fiona27
Zakorzenienie

Takie konkretne przybieranie na wadzę zazwyczaj zaczyna się po 20 tc .

A w tych nowych gryka kokos mogą być robaki, jak myślicie ? Bo może bym kupiła po prostu nowy ....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 11:00   #4280
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chce zafundowac to tylko sie ciesz i czym predzej wybieraj bo dobra aura i dobre checi TŻ nie trwają wiecznie..

Tylko najgorsze jwst to, ze teraz to JA nie mam chęci na nic...
Co do remontu to mam pełno wizji a co jedna to inna no i nie umiem sie zdecydować...

Aaa i dzisiaj TŻ odebrał mi wyniki krwi. Morfologia ok tylko musze sie wzmocnić - minimalnie za mało czerwonych krwinek... TSH 2,5 (a było ponad 5 ostatnim razem) ft4 1,36 .
Chociaz tu poszlo w dobrym kierunku...
Uf.

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-19, 11:02   #4281
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Duzo dobrego naczytałam sie o medela swing, ale cena kosmiczna, bo nowy 450-500 zł. U mnie zostaje opcja albo nowy medela elektryczny za około 300 zł, albo używany swing tez za tyle samo. Któryś z nich kupuję.

U mnie właśnie synek też nie chciał ssać piersi, ale też może żle go przestawiałam, sama już nie wiem
Osłonki nie zdały egzaminu, a sutki tez mam wklęsłe i ciężko mu buło złapać.

U mnie to nawet pomóc nie chciały, bo od razu miały tysiąc problemów
Myślę,że niezależnie na co się zdecydujesz to będziesz zadowolona To dobra firma i ma dobre produkty. Podobnie ma fajną butlę,która najbardziej przypomina naturalne karmienie.
Co do położonych to szkoda słów. Przykre to,że osoby które powinny być wsparciem w tych pierwszy chwilach tak podchodzą do tematu. Przystawianie wcale takie łatwe nie jest i ja osobiście nie miałam bladego pojęcia jak się do tego zabrać , na szczęście położne był bardzo pomocne
Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Jak na razie nie mam specjalnych zachcianek... ogórkową gotowałam raz na początku ciąży, tak mi się zachciało, że w niedzielę zaraz po zjedzeniu rosołu, wzięłam się za gotowanie ogórkowej, ale to było w pierwszym miesiącu czasami weźmie mnie na coś słonego, jakieś chrupki itp. aaa i jak przed ciążą uwielbiałam kebaby, tak teraz nie mogę znieść ich zapachu, to samo z kiełbasą cienką - zapach mnie odrzuca. Słodycze uwielbiam, ale ostatnio mam mniejszą ochotę na coś słodkiego. W moim przypadku raczej zachcianki ogórki na chłopca, a słodycze na dziewczynkę się nie sprawdzają.

Praktycznie w nic z przed ciąży się nie mieszczę, ale miałam rozmiar S, więc to chyba nic dziwnego. Teraz wracam do wagi jaką miałam w szkole średniej. TŻ cały czas powtarza, że właśnie taka mu się spodobałam, a przed ślubem jak się zaczęłam odchudzać to połowa kochanego ciała zniknęła
Co tu więcej jeszcze napisać? W czerwcu będziemy mieć 4rocznicę ślubu

Właśnie dziewczyny ile kg macie już więcej? Mnie każde ważenie trochę przeraża;/
Brzuch mało co widać, ale za to waga dużo większa.
Witaj
gratuluje czerwcowej rocznicy...my też mamy rocznice..4 czerwca
Co do wagi to jakieś 1kg na plusie...ale nadrabiam skutecznie ostatnimi dni
W sumie zawsze mnie zadziwia jak to się nam mogą smaki o 180 stopni zmienić
Cytat:
to my mamy 18
bo czerwiec to fajny miesiąc na ślub
Stary 2015-02-19, 11:03   #4282
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie przestały w 12 tc, a teraz znowu zaczęły od 16 tc Do tego sutki takie wrażliweee, że nawet stanik je uraża.
U mnie podobnie, z tym, że przestały mnie boleć jakoś w 11 tygodniu, a teraz od kilku dni mam strasznie wrażliwe (14 tydzień).

Miałam sprzątać, ale najpierw chciałam nadrobić wątek. No i zastało mnie południe

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:04   #4283
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Takie konkretne przybieranie na wadzę zazwyczaj zaczyna się po 20 tc .

A w tych nowych gryka kokos mogą być robaki, jak myślicie ? Bo może bym kupiła po prostu nowy ....

Ja sie chyba na ten lateksowy zdecyduje ale pewności jeszcze nie mam

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
U mnie podobnie, z tym, że przestały mnie boleć jakoś w 11 tygodniu, a teraz od kilku dni mam strasznie wrażliwe (14 tydzień).

Miałam sprzątać, ale najpierw chciałam nadrobić wątek. No i zastało mnie południe

Ja tak wczoraj zauwazylam jak biustonosz ściągałam - tak mnie bolały , ze szkoda gadac ...

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 11:11   #4284
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj powchodziłam sobie w linki co Roxana dała w pierwszym poście i zaciekawiły mnie na jednym z blogów butelki MAM Baby, miała któraś? podoba mi się funkcja samosterylizacji
te butle to gowno!
ja je mialam dla mlodego to tak na dole sie brudu kuuupa zbiera tam gdzie sie to w dole odkreca i jest to nieszczelne kapie czesto z tego.. mialam RAZ i ostatni te butle! nie tykam!!

Cytat:
Cytat:

NOOO cowy.. ja zbieram punkty i juz 2 razy wymienialam raz na zestaw dla syna kubek miska i talerz a raz na gutschein do drogerii DM.. i wszsytko OK
w 2 dni paczka przyszla wszystko cale i dobre teraz zbieram tez punkty zobacze moze jakąś torebke wezme za to
Stary 2015-02-19, 11:37   #4285
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość

NOOO cowy.. ja zbieram punkty i juz 2 razy wymienialam raz na zestaw dla syna kubek miska i talerz a raz na gutschein do drogerii DM.. i wszsytko OK
w 2 dni paczka przyszla wszystko cale i dobre teraz zbieram tez punkty zobacze moze jakąś torebke wezme za to
widocznie mialas wiecej szczescia

Roxana ja jestem po studium architektury i dekoracji wnetrz to Ci moze doradze? w miare mozliwosc
moze za duży wybor w sklepach Cie zniecheca? a to bobas bedzie mialoosobny pokoik od poczatku czy kącik w sypialni?ja bym nie brala ciemnych kolorówmebli , takich jak venge, bo b.widac na nich kurz a przy maluszku lepiej sobie uproscic niz utrudniac sprzatanie..i jak najmniej gadzetow zbierajacych kurz,tj baldachim do lozeczka jest ladny ale zbedny mysle cobys kupila lozeczko ktore rosnie wraz z dzieckiem ,jakies uniwersalne kolory do sypialni dziecka ,mietowa/pistacjowa zielen +szary,potem mozna dodac cos białego, blekitnego albo nawet i jasno różowego ,mozesz poszukac na pinerest.pl albo zszywka.pl jakis inspiracji ..
ktoras pytala o materac do drewnianego lozeczka , bede kupowac nowy
Stary 2015-02-19, 11:41   #4286
asienka_182
Rozeznanie

dzień dobry wszystkim w południe
Ja jak zwykle dzień zaczelam od salatki z pomidora bo teraz mam smaka codziennie ją jeść
Co do wagi to ja mam nadal 3 na minusie...
a co do paybacka to ja akurat zawsze jestem zadowolona i wszystko jak dla mnie wysokiej jakości
A i Witam nową mamę
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:42   #4287
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ooo bardzo przydatna rzecz napisalas Gosia
Caly czas sie zastanawialam czy algi mozna???
Powiedz mi prosze, gdzie kupic mozna te z Bielendy pro??? Tylko w gabinetach?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Ja narazie mam 2,5 kg do przodu, ale apetyt mi strasznie ostatnio dopisuje takze pewnie szybko teraz na wadze bede przybierac
Można, w dodatku algi zawierają dużą ilość jodu a jak wiadomo zapotrzebowanie w ciąży na jod jest większe
Ja je kupuję w hurtowni ale czasami trzeba wysłać dyplom żeby założyć konto, ale też czasami na allegro a Ziaje planuje w sklepie Ziai kupić

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 11:45   #4288
fiona27
Zakorzenienie

Jest już wątek listopadowy szok, jak ten czas leci.
Stary 2015-02-19, 11:48   #4289
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak nic nie przytyłaś, jak nadrobiłaś te 4 k,g które straciłaś na początku ciąży ?
Ja na początku też schudłam 1,5 kg i nawet tego nie liczę, bo jak bym miała liczyć to przytyłam tylko 1-1,5 kg, a nie prawie 3.
schudłam 4kg i waga cały czas stoi . Nie nadrobiłam tych kg startowałam z 69 a teraz cały czas mam 65, czasem poniżej..
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
w sumie lateksowe cenowo to chyba powyzej 200zł

myślę,że nie...no chyba miałaś coś na minusie na początku,prawda?
Tak naprawdę na początku to bardzo niewiele sie tyje, więc chyba bym się tym nie martwiła. Z pewnością się to zmieni z czasem Możesz powiedzieć gin przy następnej wizycie,ale wydaje mi się,że jeśli nie masz żadnych niedoborów to nie ma się czym martwić...
lateksowe ponad 200zł
myślę, że jeszcze tak przytyję, że będę Wam się tu żalić jaki ze mnie wieloryb myślałam, że już teraz będę grubo na plusie bo zawsze miałam tendencje do tycia ale masz rację, zapytam się lekarki
Stary 2015-02-19, 11:50   #4290
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
widocznie mialas wiecej szczescia

Roxana ja jestem po studium architektury i dekoracji wnetrz to Ci moze doradze? w miare mozliwosc
moze za duży wybor w sklepach Cie zniecheca? a to bobas bedzie mialoosobny pokoik od poczatku czy kącik w sypialni?ja bym nie brala ciemnych kolorówmebli , takich jak venge, bo b.widac na nich kurz a przy maluszku lepiej sobie uproscic niz utrudniac sprzatanie..i jak najmniej gadzetow zbierajacych kurz,tj baldachim do lozeczka jest ladny ale zbedny mysle cobys kupila lozeczko ktore rosnie wraz z dzieckiem ,jakies uniwersalne kolory do sypialni dziecka ,mietowa/pistacjowa zielen +szary,potem mozna dodac cos białego, blekitnego albo nawet i jasno różowego ,mozesz poszukac na pinerest.pl albo zszywka.pl jakis inspiracji ..
ktoras pytala o materac do drewnianego lozeczka , bede kupowac nowy
bardzo podobają mi się Twoje pomysły kolorystyczne na pokój Malucha .Sama żałuje,że nie zrobiłam w ten sposób przy Starszaku. Z pewnością jak już chłopaki zamieszkają razem(za X czasu) to bedziemy myśleli nad zmianą. Co do ciemnych mebli też wyszłam z tego założenia dlatego mamy białe. Choć to takie złudne,bo przecież ten kurz i tak się zbiera
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości