Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 12:18   #2371
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Strobiluska o której on ten rosól gotował?
Stary 2015-02-19, 12:27   #2372
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Strobiluska o której on ten rosól gotował?
Pewnie po 21, bo zasnęłam wczoraj wcześnie...... rano raczej nie, bo go budziłam do pracy, to spał

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 12:29   #2373
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Pewnie po 21, bo zasnęłam wczoraj wcześnie...... rano raczej nie, bo go budziłam do pracy, to spał

no to niezła pora na urzędowanie w kuchni
Stary 2015-02-19, 12:36   #2374
elinka21
Zakorzenienie

Strobiluska niezly z tym rosolem

I dobrze ze nie ja jedna z takim bolem
A w nocy obudzilam sie bo gosciu pukal w brzuch

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 12:42   #2375
gkatarzynka
Zadomowienie

U mnie też dziś rosołek... dostałam od mamy kogutka z własnego ogródkamniamuśny rosołek wyszedł... właśnie zjedliśmy.
A mój Mężuś ma zapalenie obu uszu i w jednym pękniętą błonę bębęnkową... i zwolnienie do środy więc siedzimy razem z domku.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 12:42   #2376
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
To super ze nic nie rusza mój tylko jak ja cos robię to on mi "pomaga" a tak to sam nie idzie otwierać szafy
ja w szoku byłam jak córa ostatnio przydreptała do kuchni że bedzie mi przy obiedzie pomagać ... pierwszy raz! rozbiła kotlety jak profesjonalistka

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 12:51   #2377
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja w szoku byłam jak córa ostatnio przydreptała do kuchni że bedzie mi przy obiedzie pomagać ... pierwszy raz! rozbiła kotlety jak profesjonalistka

nieźle... ile ma lat przypomnij proszę
ja to do czasu ślubu stroniłam od kuchni raczej nie pomagałam mamie, no chyba, że pokroić warzywa na sałatkę dopiero jak przeprowadziłam sie do tża to zabrałam sie za gotowanie i nawetto polubiłam
Stary 2015-02-19, 13:04   #2378
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
nieźle... ile ma lat przypomnij proszę
ja to do czasu ślubu stroniłam od kuchni raczej nie pomagałam mamie, no chyba, że pokroić warzywa na sałatkę dopiero jak przeprowadziłam sie do tża to zabrałam sie za gotowanie i nawetto polubiłam
3l 2,5 mca nawet chciała kroić ogórka ale złościła się że jej "odjeżdza" na desce i pomogła przy zmywaniu... ja myłam, ona płukała... ogólnie cała sytuyacja zdarzyła się dwa razy dopiero, ale super.... byłam mega dumna <3

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-19, 13:08   #2379
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
3l 2,5 mca nawet chciała kroić ogórka ale złościła się że jej "odjeżdza" na desce i pomogła przy zmywaniu... ja myłam, ona płukała... ogólnie cała sytuyacja zdarzyła się dwa razy dopiero, ale super.... byłam mega dumna <3

no Kochana jak ona w takim wieku już bierzę sie za pomaganie, to za 10 lat sama zrobi obiad
Stary 2015-02-19, 13:15   #2380
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
U mnie też dziś rosołek... dostałam od mamy kogutka z własnego ogródkamniamuśny rosołek wyszedł... właśnie zjedliśmy.
A mój Mężuś ma zapalenie obu uszu i w jednym pękniętą błonę bębęnkową... i zwolnienie do środy więc siedzimy razem z domku.
Przynajmniej rodzinka w komplecie

Cytat:
No to super masz córeczkę Nie dość, że grzeczna z tego co opisujesz to jeszcze mamusi chce pomagać Sama słodycz

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Dziewczyny do porodu jeszcze troche a ja już chrzciny planuje
ale chyba nawet wiem kiedy bedą u nas zawsze chrzcza dzieci w drugą niedzielę miesiaca. Zakładajac że wszystko pójdzie dobrze, i dzidzia pojawi się na świecie na początku lipca, bedziemy chcieli chrzcić 9 sierpnia.
Hmmm ja o chrzcinach ostatnio myślałam, bo teściowa ten temat wywołała.. Ale ja jakoś myślałam, że dzieci to sie chrzci tak jak mają 3-6 miesięcy jakos nie pytajcie czemu, po prostu tak mi się zdawało. Ale w sumie... lepiej jak jest ciepło. Może właśnie we wrześniu?
Ale ja to przyjęcie na pewno w restauracji zrobię.. tzn no obiad, kawa i papa goście... Chociaż to u nas wyszłoby z 16 osób jakoś... i nie iwem czy akurat tak po porodzie to kaskę uzbieram.

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Kurde a ja ciagle myśle, ze to za wcześnie i się jeszcze nie zapisałam. Przekładam to na następny tydzień i tak już miesiąc minął
Ta pani położna do której dzwoniłam powiedziała, że one to tak zapraszaja Panie od 24 tc. Ja jutro zacznę 22 więc w sumie to tak akurat zadzwoniłam.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 13:16   #2381
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
no Kochana jak ona w takim wieku już bierzę sie za pomaganie, to za 10 lat sama zrobi obiad
Ze mnie tez miała być perfekcyjna pani domu, bo latałam jako dwulatka ze ściereczka i wycierałam kurze, albo z mała miotełka i zamiatalam..... Na stare lata mi przeszło

Stary 2015-02-19, 13:19   #2382
Fischerka
Raczkowanie

Cześć wszystkim

Ja mam fatalny dzień. Chyba przez tę pogodę. Mąż pół nocy nie spał i chodził po domu, bo nie wiedział, co ze sobą zrobić, na dole teściowa to samo. Ja przespałam może 2 godziny, bo mała kopała całą noc, rano i jeszcze teraz daje popalić - aż mnie brzuch cały już boli i pomyśleć, że 2 tygodnie temu się modliłam, żeby poczuć ruchy

Wczoraj pisałyście o tej wit. D, że jest taka ważna i z ciekawości sprawdziłam, czy mój Prenatal Classic ją zawiera... no i okazało się, że ma aż 1000% zalecanej dziennej dawki witaminy D czyli ok. Tylko magnezu nie ma więc biorę osobno. Życzę zdrówka wszystkim choróbkom!!! Ja robię jeszcze jedno podejście do drzemki, zanim obiad zacznę gotować
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 13:38   #2383
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
moze sama to nie, ale chętnie ją widze jak mi pomaga... jakos ta aktywnosc najbardziej mi się podoba... czy to kuchnia czy sprzątanie

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
No to super masz córeczkę Nie dość, że grzeczna z tego co opisujesz to jeszcze mamusi chce pomagać Sama słodycz

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Hmmm ja o chrzcinach ostatnio myślałam, bo teściowa ten temat wywołała.. Ale ja jakoś myślałam, że dzieci to sie chrzci tak jak mają 3-6 miesięcy jakos nie pytajcie czemu, po prostu tak mi się zdawało. Ale w sumie... lepiej jak jest ciepło. Może właśnie we wrześniu?
Ale ja to przyjęcie na pewno w restauracji zrobię.. tzn no obiad, kawa i papa goście... Chociaż to u nas wyszłoby z 16 osób jakoś... i nie iwem czy akurat tak po porodzie to kaskę uzbieram.

grzeczna choc ma charakterek jak ta lala po mamusi :

moja kumpela po 7 czy 8 latach brała ślub ze swoim partnerem i w tym samym czasie zrobili chrzest dla 5/6 latki myśle że super takie połączenie bo i mama i córka czują się ważne tego dnia

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Wczoraj pisałyście o tej wit. D, że jest taka ważna i z ciekawości sprawdziłam, czy mój Prenatal Classic ją zawiera... no i okazało się, że ma aż 1000% zalecanej dziennej dawki witaminy D czyli ok. Tylko magnezu nie ma więc biorę osobno. Życzę zdrówka wszystkim choróbkom!!! Ja robię jeszcze jedno podejście do drzemki, zanim obiad zacznę gotować
ja biore Falvit mama i skład jak widze naprawde spoko no i tabletki za 60 szt płace ok 45 zł

skład tu np: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p20121-Fal...wlekane_30_szt

mam nadzieje ze dalej dzień bedzie laskawszy !

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-19, 13:43   #2384
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Dzień dobry,
U mnie też dzisiaj pochmurno i zimno wiosna jeszcze bardzo daleko
My chrzciny też jakoś zrobimy wcześniej, zawsze mi się wydawało, że lepiej ochrzcić dziecko jak jest małe także myślę że jakoś 2 miesiące po porodzie.

Życzę zdrówka wszystkim chorym
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 13:46   #2385
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej rodzinka w komplecie

Ta pani położna do której dzwoniłam powiedziała, że one to tak zapraszaja Panie od 24 tc. Ja jutro zacznę 22 więc w sumie to tak akurat zadzwoniłam.

Mi sie od zawsze marzy urządzenie przyjecia w ogrodzie, chciałam takie wesele ale nie wypaliło, wiec chrzciny to idealny pretekst
Już gadałam z mamą czy by pomogła z jedzeniem - jest na tak terz tylko z teściową zagadać, ale ona na bank sie zgodzi pomóc, bo uwielbia robić w kuchni tża kolega ma wypożyczalnie namiotów, wiec to też będzie za grosze albo za free. Oby tylko pogoda była ładna

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Cześć wszystkim

Ja mam fatalny dzień. Chyba przez tę pogodę. Mąż pół nocy nie spał i chodził po domu, bo nie wiedział, co ze sobą zrobić, na dole teściowa to samo. Ja przespałam może 2 godziny, bo mała kopała całą noc, rano i jeszcze teraz daje popalić - aż mnie brzuch cały już boli i pomyśleć, że 2 tygodnie temu się modliłam, żeby poczuć ruchy

jak teraz daje sie tak we znaki to co dopiero będzie później
Stary 2015-02-19, 13:58   #2386
Truskawka31
Rozeznanie

A w jakim miesiącu chciałybyście ochrzcić dziecko?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 14:13   #2387
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ohhh a ja jeszcze 2 tygodnie A tak bym chciała się dowiedzieć kto mieszka w moim brzuszku Dziś jadę na zakupy ciuszkowe i pewnie znowu skończy się na neutralnych kolorach Nikt potem nie zidentyfikuje płci mojego dziecka jak będzie ubrane cały czas na biało-szaro-beżowo

Oglądałam wystroje pokoików, wstępnie chciałabym uzyskać efekt podobny do tego z załączników. Oczywiście dziecko będzie z nami w sypialni więc nie będzie miało swojego pokoju, tylko kącik Sypialnie mamy w tonacji szaro-białej ze zgaszonym fioletem, kącik jeśli będzie dziewczynka to zostawimy ścianę w zgaszonym fiolecie i dołożymy szaro-białe akcenty, jeśli chłopczyk to tą jedną ścianę pomalujemy na szaro, a do łóżeczka dołożymy coś niebiesko-granatowego np. misia czy poduszeczki
A Wy jakie macie pomysły?
Świetny pokoik. Kolory i styl bardzo moje

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Czy u Was dziś też jest tak wiosennie? bo u mnie czuć wiosnę w powietrzu! byłam na chwile z psem to tak cieplutko było, teraz mam pootwierane okna i wietrzę mieszkanko
U mnie jest paskudnie i zimno .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 14:17   #2388
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość

sierpień
jeśli oczywiscie urodzę na początku lipca
u nas chrzczą dzieci zawsze w drugą niedzielę miesiaca
Stary 2015-02-19, 14:21   #2389
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny do porodu jeszcze troche a ja już chrzciny planuje
ale chyba nawet wiem kiedy bedą u nas zawsze chrzcza dzieci w drugą niedzielę miesiaca. Zakładajac że wszystko pójdzie dobrze, i dzidzia pojawi się na świecie na początku lipca, bedziemy chcieli chrzcić 9 sierpnia. Liczę wtedy na piekna pogodę i przyjecie u nas w ogrodzie! juz przegladam inspiracje w necie i patrzcie:
U nas też wiadomo, kiedy ostatnia niedziela miesiąca, tylko jeżeli małe poczeka do początku sierpnia to nie wiem, czy w sierpniu ochrzcimy, zależy, jak się będę czuła. Ale chyba pójdziemy do jakiejś restauracji, nie wyobrażam sobie znowu robić imprezy na 18osób... te pompony są z serwetek (czy już nie pamiętam za dobrze, bo chyba na ślubnym dziewczyny takie robiły?). Ale powiem Ci żeee widziałam jak takie pompony w pokoju dla dziecka fajnie wyglądają i też myślałam o zrobieniu czegoś, ale też nie wiem, w jakim kolorze najgorsze, że maleństwo chcemy na początku mieć w naszej sypialni, a tam mamy szare ściany + jedna fuksja i jak będzie chłopak, to już truję mężowi, żeby tę fuksję przemalować

W ogóle witam się wchodzę tu z telefonu, chcę odpisać, naskrobię poemat a tu kurna przy "wyślij odpowiedź" klikam na jakąś niewidzialną reklamę pieluch i dupa. Wkurzam się i nie próbuję drugi raz

Edytowane przez AnULka248
Czas edycji: 2015-02-19 o 14:25
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 14:25   #2390
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
sierpień
jeśli oczywiscie urodzę na początku lipca
u nas chrzczą dzieci zawsze w drugą niedzielę miesiaca
Ale szybciutko, ale pewnie lepiej wcześniej
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 14:27   #2391
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
W ogóle witam się wchodzę tu z telefonu, chcę odpisać, naskrobię poemat a tu kurna przy "wyślij odpowiedź" klikam na jakąś niewidzialną reklamę pieluch i dupa. Wkurzam się i nie próbuję drugi raz
jakoś mnie rozbawiło to zdanie mam to samo z iPadem, nie wiem czemu

Stary 2015-02-19, 14:51   #2392
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
U nas też wiadomo, kiedy ostatnia niedziela miesiąca, tylko jeżeli małe poczeka do początku sierpnia to nie wiem, czy w sierpniu ochrzcimy, zależy, jak się będę czuła. Ale chyba pójdziemy do jakiejś restauracji, nie wyobrażam sobie znowu robić imprezy na 18osób... te pompony są z serwetek (czy już nie pamiętam za dobrze, bo chyba na ślubnym dziewczyny takie robiły?). Ale powiem Ci żeee widziałam jak takie pompony w pokoju dla dziecka fajnie wyglądają i też myślałam o zrobieniu czegoś, ale też nie wiem, w jakim kolorze najgorsze, że maleństwo chcemy na początku mieć w naszej sypialni, a tam mamy szare ściany + jedna fuksja i jak będzie chłopak, to już truję mężowi, żeby tę fuksję przemalować

z bibuły tu sposób na zrobienie: http://img.zszywka.pl/0/0054/w_3874/...owy-pompon.jpg

Jak tylko dowiem sie czy chłopiec czy dziewczynka to ruszam z produkcją

Cytat:
Ale szybciutko, ale pewnie lepiej wcześniej
chcę zdążyć w lecie

zresztą ja się urodziłam pod koniec listopada a też byłam chrzczona szybko, bo na świeta bn
Stary 2015-02-19, 14:58   #2393
Aviskowa
Zadomowienie

Ale się natyrałam. Posprzątałam i wstawiłam jabłecznik do piekarnika, na weekend będzie jak znalazł.

Cytat:
Ja sie zastanawiam czy w ogóle chrzcić swoje dziecko. Ani ja ani Mąż nie jesteśmy zbytnio religijni.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 15:00   #2394
aga00100
Raczkowanie

Cytat:
A ja się zapisałam właśnie do szkoły rodzenia 19 marca zaczynam... 5 spotkań po 2 godziny każde, raz w tygodniu Prowadzą położne ze szpitala, w którym chcę rodzić.. to może jakoś zapamiętają Będą wykłady i ćwiczenia. Niestety albo od godz. 15 do 17, albo 17 do 19.. więc tż ze mną nie pójdzie... no ale trudno Pójdę, jak stwierdzę, że to strata czasu (bo jednak 2 godziny to jest sporo wg mnie) to najwyżej się wypiszę
Ja jakoś w tygodniu wysłałam wiadomość do sr która jest niedaleko mnie.dzis mi babka odpisała że wg terminu porodu proponuje 10 kwietnia na początek,ale godzina 19;40 wiec jak dla mnie stanowczo za późno bo chodze ostatnio spać ok 21.no i staneło na tym że zaczynam 17 kwietnia o 18.Będę chodziła sama bo Tż będzie za granicą w pracy.
Cytat:

u mnie masakra... wiatrzysko, szaro, buro i blehhhhhh
U mnie też fatalna dziś pogoda nic sie nie chce jak tak bura na dworze
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 15:03   #2395
gkatarzynka
Zadomowienie

Kurcze, moje Małe w brzuszku jest jakieś dziwne... Hanka kopała jak popadnie jak się tylko położyłam... w nocy na szczęście nie było źle, bo kopała tylko w pęcherz ok 3 w nocy co oznaczało, że pora siku... a teraz Młode kopie jak tylko usiądę. W nocy jeszcze nie czuję wiercenia w brzuchu więc gdyby nie pełny pęcherz, to pewnie bym przesypiała całe nocki...

U mnie też dziś ponuro i szaro... wczoraj rano było -8st a świeciło cudowne słoneczko i czuło się wiosnę. Potem jak się schowało słońce to i temp się podniosła i zrobiło się niewiosennie i tak jest cały czas...

Ja dalia, uwielbiam te momenty kiedy całą rodziną przygotowujemy coś do jedzenia. Moja Hanka uwielbia robić wszystko w kuchni ze mną i tym sposobem sałatę do sałatki greckiej ona rozdziera na małe kawałki, sama sobie smaruje kanapki masłem czy serkiem i ostatnio domaga się możliwości krojenia warzyw, których i tak później nie je, ale kroić chce No i myje mi wszystkie drzwi szafek na Jej poziomie, co jest mi mocno na rękę, bo nie muszę się schylać

Idę budzić Męża, żeby po Nią pojechał, bo mam dla Niej rosołek (uwielbia) i lody domowej roboty (oczywiście próbuję przemycać jakieś owoce w deserach bez cukru)
Stary 2015-02-19, 15:04   #2396
martynka2812
Raczkowanie

Gratulacje slubow, laski

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A wlasnie mialam pytac zdarza sie Wam jeszcze czasem bol brzucha?
Mi sie ostatnio czesto zdarza dosc mocny bol jajnika, ale przechodzi po nospie. Na tym jajniku mialam torbiel, zobaczymy co wyjdzie na usg 16-ego. Mi tez lekarz mowil, ze mam sie nie martwic takimi bolami jak na okres bo to normalne, rosnie wszystko i w ogole. Chyba, ze pojawia sie znowu plamienia to od razu na ip.

Cytat:
Nie wiem, moze wrzesien poki jeszcze nie bedzie az tak zimno. zalezy kiedy sie wykluje, bo ja mam terminy 01.07-14.07

Cytat:
Cześć wszystkim

Ja tez mam fatalny dzien. Zepsulam ipoda, potem wielkie grube babsko sie na mnie kladlo w autobusie, a w pracy juz szkoda gadac... Tez bym sobie pospala, najchetniej bym w ogole nosa nie wystawiala spod koldry.
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 15:04   #2397
aga00100
Raczkowanie

Cytat:
U nas to będzie zależne kiedy Tź wróci ale myśle że pewnie gdzieś połowa wrzesnia albo początek października.chciałabym dojść już do siebie,dziecko będzie większe.u nas w okolicach raczej troszke wieksze dzieci chrzczą z tego co słysze.Warunki mamy żeby robić w domu ale nie wiem czy bedzie mi sie chciało bawić z tym,raczej jakiś obiad i kawa w restauracji.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 15:06   #2398
elinka21
Zakorzenienie

Martynka tak tak jak nie ma plamien to sie nie przekmuje bardzo gdy by sie cos dzialo to wiem odrazu ip

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 15:23   #2399
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

O, dzień rosołowy widzę
Mój właśnie dochodzi od 11 bąbluje ... tylko rąbnęłam trochę dużo kurkumy i będzie mega żółty
Stary 2015-02-19, 15:35   #2400
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
O, dzień rosołowy widzę
Mój właśnie dochodzi od 11 bąbluje ... tylko rąbnęłam trochę dużo kurkumy i będzie mega żółty
ale kurkuma dobra, bo ładnie rozgrzewa a w rosołku to już w ogóle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości