|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Ja siedzę w pizamie pod kocykiem.
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Masakra... Moja doktorka rodzinna do mnie zadzwonił i powiedziała, że mam do niej jutro przyjść! |
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinien taki arsenał starczyć na jakiś czas. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
musze łyknąć tabsy i zjeść śniadanie. Czemu do ciebie zadzwoniła?
|
|
#3543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam tak suchą skórę, że jak zapomnę się na noc "wysmarować" to aż się budzę w nocy i drapię jak opętana
a jeśli chodzi o mazidła to myślicie, że jest sens smarować się "na zaś" balsamami na rozstępy? Są takie dostepne w rossmanie, które można uzywać w ciąży z info, że smarować jeszcze nawet jak nie ma brzuszka.---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- a może robiłaś dla niej ostatnio jakieś badania krwi czy co? |
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
nie boj sie bede trzymac kciuki zeby bylo OK Cytat:
![]() a taki na rozstepy zeby znikly tez warto uzyc moze akurat zadziala
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Idę gotować zupę krem z brokuła
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spodziewam się że na połówkowym jeszcze więcej widać, ale chodzę do gin na NFZ więc i na pierwsze i na drugie prenatalne jestem gotowa zapłacić i mieć rzetelne wiadomości i pamiątki. Poza tym nagranie kosztuje 20zł, więc wydając te ponad 200 te 20 to już śmieszne pieniądze i szkoda nie wziąć.
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez ide obiad robic
dzis łosoś w sosie w makaronem mniam
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
A ja gdzie bym nie poszła to zaraz robi mi się niedobrze
W biedrze to myślałam, ze wszystko zostawię i wyjdę.
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tak samo. Od jakiegoś czasu większość zakupów robi TŻ. Powoli czuję się jak jaskiniowiec, bo rzadko gdzieś wychodzę. Ale właśnie czy w Biedzie, czy w innym sklepie od razu mi wszystko rośnie w środku. Nawet w rossmanie. O mięsnym nie wspominam bo na sam widok sklepu mięsnego mam wrażenie, że zaraz wyzionę wnętrzności. A jazda tramwajem lub autobusem to dla mnie katorga. Perfumy kobiet, albo smrody brudasów...
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja dziś rano sie przestraszylam, bo mi wszystkie dolegliwosci ustały, razem z solidnym bolem piersi. Jednak juz mnie mdli znowu i widzę, ze od kilku dni jestem okropnie nerwowa. Wizyta następna rowno za 3 tygodnie-będę siedziała jak na szpilkach
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj mysia szybko Ci zleci. Ciesz się, że ustały.
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
truskaweczko oby zleciało, bo dłuzy się strasznie...
z tymi dolegliwosciami to kołowrotek-psy na nich wieszam jak są, a jak ich nie ma to zaraz się boję, ze z ciążą coś nie tak
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3557 |
|
Rozeznanie
|
To podobnie jak u mnie
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Ja wlasnie postanowilam wyrzucic wszystko z szafy i pochowac rzeczy w ktore na pewno sie juz nie zmieszcze tak wiec zajmie mi to pewnie pare godzin :/ |
|
|
|
#3558 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zaraz oszaleję ze stresu... Moja gin nie odbierała, na pisała smsa co się dzieje, opisałam jej te wyniki cytomegalii, kazała wysłać zdjęcie wyników (?) i zero odzewu z jej strony...
Jutro idę zrobić tę awidność. |
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no nieźle masz też bym chciała moc pisać SMS do gina. Nie martw się na zapas
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj, jakby to było cos poważnego to by od razu odpisała.
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Łatwo mówić poczekaj i nie denerwuj się. Będzie dobrze ja czekam na awidność toksoplazmozy :/
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ona kazała ci przyjść zanim jej wysłałaś te wyniki z cytomegalii?
|
|
|
|
#3563 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z pracą Twojego tż? Cytat:
A tak w ogóle niech mi ktoś opisze jak dokładnie wygląda usg genetyczne, proszę To dużo... Ja mając lekką niedowagę przed ciążą powinnam przytyć max 18. To nieprawda. Wszystko zależy od tego, ile się ważyło przed ciążą. Ja np powinnam przytyć 14-18 o ile dobrze pamiętam. Cytat:
Ja chciałam zaznaczyć, że myślenie o badaniach jak o selekcji jest naturalne, wiecie czemu? Sama na własnym przykładzie widzę, jak mówiła o tym lekarka. I na pewno nie jest jedyna. Otóż przedstawiła mi cel badań - dowiem się, jakie jest prawdopodobieństwo choroby u dziecka, robiąc usg potem pappa i inne badania, ŻEBY ZDECYDOWAĆ, CZY USUNĄĆ DZIECKO, BO WTEDY MOŻNA, CZY CHCĘ ZOSTAWIĆ. To cytat . Jeśli lekarze tak nam mówią, to jak mamy myśleć, że po co to jest? Oczywiście nie wszyscy, ale jednak. Ja osobiście nie robię pappa, samo usg genetyczne mi wystarczy. Nie usunę dziecka, kasy tyle ile będziemy mogli to dołożymy i tyle tylko, że dowiedzielibyśmy się wcześniej. Ale mam małe prawdopodobieństwo ze względu na wiek i brak takich chorób w rodzinie. I to nie jest, tak, że jak wszystko w rękach Boga, to my mamy nic nie robić i czekać. Po to Bóg dał nam rozum, a i nakazał nam dbać o siebie, bo dał nam życie w prezencie i mamy się o ten dar troszczyć. Co nie znaczy, że możemy się leczyć, chodzić do lekarza itd,a i tak nie zachorujemy czy umrzemy. My mamy robić co w naszej mocy, żeby dbać o zdrowie, oczywiście bez przegięć typu szkodzenie innym, ale co tego wyjdzie jest w rękach Boga. I tak to się powinno interpretować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2015-02-19 o 14:02 |
||||||
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić placki ziemniaczane na obiad.
|
#3565 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wrzesniowe mamy i dolaczam do Was 😊 Mam 27 lat i jestem z okolic Lublina. Termin porodu wyznaczony na 9 wrzesnia. Bedzie to moje drugie dziecko, pierwszy moj maluch ma 13 miesiecy. Narazie moja ciaza przebiega prawie bezobjawowo, ale mnie to nie dziwi, bo w pierwszej mialam tak samo. Porod tez byl w miare szybki i znosny. Ja w pierwszej ciazy przytylam tak w porywach do 2 kg i pewnie dlatego tak lekko mi bylo, mam nadzieje, ze teraz bedzie podobnie😊
Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z telefonu. |
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o badania m. in. usg "genetyczne" to nie ukrywam, że robiłam je też dlatego żeby wiedzieć, czy dziecko jest chore i jak bardzo. Nie wyobrażam sobie donaszać ciąży dziecka np. z bezmózgowiem i wtedy na pewno zdecydowałabym się na terminację (oczywiście po potwierdzeniu innymi badaniami), jesteśmy zgodni z mężem w tej kwestii. Ale na przykład w przypadku zespołu Downa też wolałabym wiedzieć, bo to jest inna liga i wolałabym się przygotować na przyjście na świat dziecka z chorobą. |
|
|
|
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie tez mam ochotę na placki ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
A z , której strony Lublina jesteś? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym, ale od razu bym pożałowała :P
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie makaron kurczak suszone pomidory i sery
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

a jeśli chodzi o mazidła to myślicie, że jest sens smarować się "na zaś" balsamami na rozstępy? Są takie dostepne w rossmanie, które można uzywać w ciąży z info, że smarować jeszcze nawet jak nie ma brzuszka.

W biedrze to myślałam, ze wszystko zostawię i wyjdę.

a co z pracą Twojego tż?
Dla mnie to fanatyzm i nie ma nic wspólnego z religią.