Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 16:32   #4891
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Kiedy wy pojmiecie, że dane firmy są JAWNE i lepiej dla was jak je znacie? Bo mam wrażenie, że traktujecie to co najmniej jak odkrycie praw fizyki kwantowej.
Odniosłam się to tego

Gorące ploteczki na temat fryzjera. Nawet memy były.
Hehe spooooko to zapamietam zeby sprawdzac NIP itd ale jak znajde tam informacje na temat intercyzy wlascicielki firmy to obiecuje Wam ze w try miga Wam tu napisze. Nie mialam od rana czasu na wizaz ale jak zobaczylam zamieszanie to az zasiadlam i zaczelam czytac. Ja to odbieram w taki sposob ze są różne rodzaje prywatnych informacji i nie wszystkie nadaja się na publiczne plotki. Bo tutaj jakby nie bylo plotki są publiczne. I prywatna informacja o rozmiarze stanika jest czym innym niz o intercyzie itd. Ale to moja opinia..
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:32   #4892
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

Bo mnie szczerze rozbawił bulwers pod tytułem "To nielegalne"
I żeby Twoje było bardziej na wierzchu, wciągasz ogół zbulwersowanych do wora podpisanego 'ignorancja'. Tak to widzę. A tu zupełnie nie o to chodzi.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:33   #4893
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
whaaat?
jak wy funkcjonujecie w dzisiejszym świecie?
Powiem Ci ze calkiem normalnie funkcjonuje. Nie interesuje sie życiem ludzi do tego stopnia.
Stary 2015-02-19, 16:34   #4894
kustraczek
-ist

Cytat:
Gorące ploteczki na temat fryzjera. Nawet memy były.
Różnica polega na tym, że Szusz nie afiszowała się nigdzie ze swoim stanem cywilnym i jego ewentualnymi zmianami, a Księżniczka na każdym kroku podkreślała, jaki to jej fryzjer jest wyjątkowy, jaki ekskluzywny, jak to nie można się do niego zapisać, bo przyjmuje tylko wybranych klientów... Dla mnie eot, po co w ogóle wdawać się w dyskusję, w której jedyną konkluzją jest wykręcanie kota ogonem.
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:34   #4895
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Serio wyszukujesz u jakiego fryzjera był Marcin Prokop?

To jest to samo.

Gdyby Marcin Prokop przez pół roku w co drugim swoim wywiadzie czy programie trąbił, jaki to jego fryzjer jest niesamowity, jak trudno się do niego dostać, jak to nie może podać nawet z jakich materiałów korzysta, a potem zacząłby komentować zdjęcia tego właśnie fryzjera na jego koncie to kto wie... Pewnie bym kliknęła, żeby zobaczyć, co to za gwiazda nożyczek i brzytwy.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:35   #4896
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze calkiem normalnie funkcjonuje. Nie interesuje sie życiem ludzi do tego stopnia.
Tylko, ze to zupelnie nie o to chodzi
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:35   #4897
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Ale czemu Ty piszesz w liczbie mnogiej? Naprawdę uważasz, że sprzeciw niektórych osób wobec szerzenia takich a nie innych informacji, bierze się z niewiedzy? Czy może robimy tu jakieś interesy z Szusz, że to takie istotne?
Dokładnie.. są informacje które pewnie musiała umieścić. Ale jej jako dorosłej poważnej kobiecie nie przyszłoby do głowy że mogą one być powodem plotek.
Stary 2015-02-19, 16:36   #4898
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Odkrycie psiego fryzjera nie było dla was nietaktowne, wręcz przeciwnie
Ten "argument" mnie zabił
Przecież psi fryzjer to pierdółka, a do tego Laura sama się podłożyła.
Piernik i wiatrak.

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Tak, wiem, że te dane są jawne. Takie rzeczy sprawdza się, kiedy masz do czynienia z daną firmą. Ale serio, wyszukujesz swoje koleżanki, vlogerki, aktorki, żeby sprawdzić, czy nie zmieniły stanu cywilnego? I jest to na porządku dziennym?

A nie, żeby przylecieć na wątek i pisać, że Szusz rzekomo zmieniła stan cywilny. Ludzie...
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:37   #4899
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wiem, że te dane są jawne. Takie rzeczy sprawdza się, kiedy masz do czynienia z daną firmą. Ale serio, wyszukujesz swoje koleżanki, vlogerki, aktorki, żeby sprawdzić, czy nie zmieniły stanu cywilnego? I jest to na porządku dziennym?
przecież dziewczyna napisała, że to był przypadek. skąd pewność, że było inaczej? ja nie wiem co robi Szusz aktualnie, ale z tego co pamiętam miała kiedyś jakiś sklep w internecie. to wystarczy za powód.
jak zawieram z jakąś firmą, człowiekiem, spółką umowę to sprawdzam w rejestrze czy wszystko jest ok, jak przy okazji przeczytam, że właściciel ma rozdz. maj. z żoną od wczoraj to co? szpiegostwo? jak ktoś lubi to może całą okolice "zlustrować". nie wiem co z tego miałoby wynikać tak szczerze. pomijam kwestie pisania o tym tu, nie pojmuje podejścia do tego jakby to były jakieś "mega super tajne informacje, których nikt nie może sprawdzić, chyba że ma super mega ważny powód"
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:39   #4900
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko, ze to zupelnie nie o to chodzi
Nie.. zupełnie nie. Laska wbiła na wizaż tylko po to żeby napisać że Szusz zmienila stan cywilny i w nawiasie dodala o rozdzielnosci majątkowej czytaj intercyza. Mogła to pominąć.. serio.. i sądzę że tylko o to dziewczynom chodzilo.
Stary 2015-02-19, 16:39   #4901
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
przecież dziewczyna napisała, że to był przypadek. skąd pewność, że było inaczej? ja nie wiem co robi Szusz aktualnie, ale z tego co pamiętam miała kiedyś jakiś sklep w internecie. to wystarczy za powód.
jak zawieram z jakąś firmą, człowiekiem, spółką umowę to sprawdzam w rejestrze czy wszystko jest ok, jak przy okazji przeczytam, że właściciel ma rozdz. maj. z żoną od wczoraj to co? szpiegostwo? jak ktoś lubi to może całą okolice "zlustrować". nie wiem co z tego miałoby wynikać tak szczerze. pomijam kwestie pisania o tym tu, nie pojmuje podejścia do tego jakby to były jakieś "mega super tajne informacje, których nikt nie może sprawdzić, chyba że ma super mega ważny powód"

Evvelinek, to weź nie pomijaj! Dla mnie właśnie to jest w całej prawie kluczowe.
Stary 2015-02-19, 16:40   #4902
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Evvelinek, to weź nie pomijaj! Dla mnie właśnie to jest w całej prawie kluczowe.
Tak.. stwierdzenie klucz.
Stary 2015-02-19, 16:43   #4903
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czemu Ty piszesz w liczbie mnogiej? Naprawdę uważasz, że sprzeciw niektórych osób wobec szerzenia takich a nie innych informacji, bierze się z niewiedzy? Czy może robimy tu jakieś interesy z Szusz, że to takie istotne?
pierwsza chyba napisałaś, że to nielegalne, jak już mamy być drobiazgowi.

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
nie o to chodziło... ale przynajmniej wiem, że zawsze będę miała co robić w życiu
Stary 2015-02-19, 16:43   #4904
carpaibex
Zakorzenienie

160 czytających, hu hu hu
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:44   #4905
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
pierwsza chyba napisałaś, że to nielegalne, jak już mamy być drobiazgowi.
no chyba nie.
Stary 2015-02-19, 16:45   #4906
201607131106
Konto usunięte

Będę się wypowiadać tylko za siebie, nie za ogół jak to tutaj się ciągle pojawia. Dla mnie pewna granica została przekroczona, powiedzmy, że rozumiem - nie dla wszystkich. Może też dla kogoś jakieś moje posty przekroczyły kiedyś granicę - okej. Trzeba było mi zwrócić uwagę.
Przykro mi trochę, że zawsze jak jest taka sytuacja jak dzisiaj to potem nikt nie ma pretensji do tej jednej osoby od kilku wypowiedzi w wątku, do tego często nowego konta, nie - TO DZIEWCZYNY Z WIZAŻU napisały. Czyli kto? No wiadomo, Jamajka, Munka, Salix, Patisia, Czocher, Kustraczek, itd.
Stary 2015-02-19, 16:47   #4907
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
pomijam właśnie, bo to zupełnie inna kwestia - pisałam o tym w pierwszym poście na ten temat.
szokuje mnie tylko podejście do kwestii dostępu do danych i że czynność którą każdy z nas powinien wykonywać przed zawarciem ważnych umów, zainwestowaniem pieniędzy itd. traktowana jest jak coś niespotykanego, niedobrego, mającą na celu szpiegowanie i grzebanie w czyimś życiu

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
no chyba nie.
ok, druga.. albo trzecia
Stary 2015-02-19, 16:48   #4908
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Będę się wypowiadać tylko za siebie, nie za ogół jak to tutaj się ciągle pojawia. Dla mnie pewna granica została przekroczona, powiedzmy, że rozumiem - nie dla wszystkich. Może też dla kogoś jakieś moje posty przekroczyły kiedyś granicę - okej. Trzeba było mi zwrócić uwagę.
Przykro mi trochę, że zawsze jak jest taka sytuacja jak dzisiaj to potem nikt nie ma pretensji do tej jednej osoby od kilku wypowiedzi w wątku, do tego często nowego konta, nie - TO DZIEWCZYNY Z WIZAŻU napisały. Czyli kto? No wiadomo, Jamajka, Munka, Salix, Patisia, Czocher, Kustraczek, itd.
No jesteście WampirzaMafia i już.. hehehe
Na rozluźnienie
Jak “na żywo” wyglądają nowości katalogu 3 (cienie i szminki) – prezentu...: http://youtu.be/RWPu6_FjfnY
Nowości avon. Jak było to przyjmuje policzek..
Stary 2015-02-19, 16:49   #4909
Selvan
Raczkowanie

Cytat:
Dziwi mnie to, bo Maxi parę razy się chwaliła, że posiada zdolności plastyczne, malowała wcześniej pastelami itd. Z tym wyćwiczeniem to chyba prawda, ja np. rysuję marnie, może gdybym od dziecka się rysunku uczyła to coś by ze mnie było, no ale poszłam w inną stronę - co nie zmienia faktu, że sama pewne rzeczy opanowałam (ale o malowaniu fikuśnych masek, jakie dziewczyny zaprezentowały w konkursie Maxi to mogę sobie pomarzyć). Mam wrażenie, że Maxi się zwyczajnie nie chce, nie potrafię inaczej wytłumaczyć tłuczenia w kółko tego samego schematu.
Może Maxi po prostu się czuje bezpieczniej w tego typu makijażu i nie lubi pokazywać się w czymś do czego nie jest przyzwyczajona, i w czym nie czuje się pewnie. Nie zdziwiło by mnie to. Wiele dziewczyn nie czuje się komfortowo na przykład w mocnym smokey, albo ciemnych ustach.

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Też zapraszam, bo u mnie to 5 min samochodem
Licytujemy się kto mieszka bliżej morza W mieście to akurat bliskość nie ma znaczenia. Bliskość plaży, która latem jest przepełniona turystami, nie jest taka fajna. Śmieci, głośni uchlani ludzie. No ale dla każdego co innego. Przynajmniej w takiej lokalizacji dobrze się wynajmuje.

Dom na plaży na odludziu z Ghost Writer'a to jest dopiero coś

@Kadecia

To już przesada. Czym innym jest komentowanie małżeństw, rozwodów i innych osobistych tematów jak ktoś umieszcza takie informacje publicznie na blogu, instagramie czy we vlogu, a czym innym jest dogrzebywanie się do informacji. Takie informacje są dostępne, ale to nie znaczy, że ich rozpowszechnianie jest w porządku.
Tego typu grzebanie w śmietniku, które uprawiasz nadaje się bardziej na GG i kafeterię niż na wizaż.

Ja poznałam dokładny adres zamieszkania kilku vlogerek przeglądając ich social media, google maps i strony developerów. (Mój TŻ☠hobbistycznie robi czasem tego typu rzeczy. Zawodowo zajmuje się wyszukiwaniem lokalizacji) Jakoś nie przyszło mi do głowy dzielenie się tym gdzie mieszkają, chociaż te dane są przecież ogólnie dostępne. Wystarczy umieć korzystać z internetu.

Edytowane przez Selvan
Czas edycji: 2015-02-19 o 16:55
Selvan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:50   #4910
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
pomijam właśnie, bo to zupełnie inna kwestia - pisałam o tym w pierwszym poście na ten temat.
szokuje mnie tylko podejście do kwestii dostępu do danych i że czynność którą każdy z nas powinien wykonywać przed zawarciem ważnych umów, zainwestowaniem pieniędzy itd. traktowana jest jak coś niespotykanego, niedobrego, mającą na celu szpiegowanie i grzebanie w czyimś życiu

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

ok, druga.. albo trzecia
Żadna. Kiedyś pracowałam w firmie, gdzie codziennie musiałam grzebać innym firmom w bebechach. BO MI TO BYŁO POTRZEBNE W PRACY. Czy któraś tu prowadzi biznesy z Szusz, jakieś umowy podpisuje? Nie. Info o jej stanie cywilnym była podana z czysto z czysto plotkarskich pobudek.
Stary 2015-02-19, 16:52   #4911
201607131106
Konto usunięte

Cytat:

Już chyba robię się nudna. Mam takie samo zdanie, to jest normalna czynność przed zawarciem umów, zainwestowaniem pieniędzy, itd.
Dla mnie nie jest normalne przychodzenie z takimi informacjami na forum plotkowe.
Stary 2015-02-19, 16:57   #4912
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
każdy ma granice gdzie indziej - tego się nie zmieni. póki nie padają tu adresy, prywatne numery telefonów itp. nie trzeba niczego zgłaszać na prokuraturę
co do drugiej części wypowiedzi to ja bym proponowała to olać bo nie ma na to wpływu. ostatnia afera z tą dziewczyną od perfum(?) pokazała że nawet jak nie piszecie nic to ona kontynuowała swoje opowieści. nie ma na to rady, tym bardziej w takim miejscu jak to.
ja mam wrażenie, że czasem zbyt serio podchodzicie do niektórych sytuacji.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Już chyba robię się nudna. Mam takie samo zdanie, to jest normalna czynność przed zawarciem umów, zainwestowaniem pieniędzy, itd.
Dla mnie nie jest normalne przychodzenie z takimi informacjami na forum plotkowe.
tak, dwie różne kwestie, ale niektórzy wrzucają to do jednego wora, a to mnie mierzi, bo sami sobie szkodzą takim podejściem do życia.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Żadna. Kiedyś pracowałam w firmie, gdzie codziennie musiałam grzebać innym firmom w bebechach. BO MI TO BYŁO POTRZEBNE W PRACY. Czy któraś tu prowadzi biznesy z Szusz, jakieś umowy podpisuje? Nie. Info o jej stanie cywilnym była podana z czysto z czysto plotkarskich pobudek.
tego nie wiesz przecież skoro pracowałaś w takim miejscu to wiesz, że dla niektórych taka informacja to jak imię i nazwisko.
pisanie o tym tu - co innego, sposób trafienia na takie informacje - co innego.
Stary 2015-02-19, 17:00   #4913
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Kiedy wy pojmiecie, że dane firmy są JAWNE i lepiej dla was jak je znacie? Bo mam wrażenie, że traktujecie to co najmniej jak odkrycie praw fizyki kwantowej.
Odniosłam się to tego
Cytat:
whaaat?
jak wy funkcjonujecie w dzisiejszym świecie?
na tym wątku siedzą głównie nastolatki i młode studentki, nie dziwcie się, że nic nie wiedzą o otaczającym ich świecie
nie pierwszy raz to widać

a jak ktoś starszy tego nie ogarnia to cóż... przykro
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 17:04   #4914
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
160 czytających, hu hu hu
w koncu znowu dym na wątku to i publika się zbiera

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 17:05   #4915
anjia
Zadomowienie

dla rozładowania emocji - MrOlimpia

Stary 2015-02-19, 17:06   #4916
evvelinek
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;5032230 4]na tym wątku siedzą głównie nastolatki i młode studentki, nie dziwcie się, że nic nie wiedzą o otaczającym ich świecie
nie pierwszy raz to widać

a jak ktoś starszy tego nie ogarnia to cóż... przykro [/QUOTE]

łudziłam się, że to bardziej domena przemijającego pokolenia
Stary 2015-02-19, 17:06   #4917
201607131106
Konto usunięte

http://instagram.com/p/zSTrrKiu1K/?modal=true

Haha, spoko Madzik!

Lepiej suszyć pędzle w pozycji poziomej lub pionowo włosiem w dół, jeśli masz jakiś specjalny stojaczek, bo inaczej mogą się rozklejać.
Stary 2015-02-19, 17:07   #4918
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
@Kadecia

To już przesada. Czym innym jest komentowanie małżeństw, rozwodów i innych osobistych tematów jak ktoś umieszcza takie informacje publicznie na blogu, instagramie czy we vlogu, a czym innym jest dogrzebywanie się do informacji. Takie informacje są dostępne, ale to nie znaczy, że ich rozpowszechnianie jest w porządku.
Tego typu grzebanie w śmietniku, które uprawiasz nadaje się bardziej na GG i kafeterię niż na wizaż.

Ja poznałam dokładny adres zamieszkania kilku vlogerek przeglądając ich social media, google maps i strony developerów. (Mój TŻ☠hobbistycznie robi czasem tego typu rzeczy. Zawodowo zajmuje się wyszukiwaniem lokalizacji) Jakoś nie przyszło mi do głowy dzielenie się tym gdzie mieszkają, chociaż te dane są przecież ogólnie dostępne. Wystarczy umieć korzystać z internetu.
Musisz się bardzo nudzić, żeszukasz adresy dziewczyn, które go nie podają wprost w opisie filmu/kanału. Dla mnie to własnie jest śledzenie i szpiegowanie tak bardzo piętnowane tu przez inne dziewczyny (z czym sie zgadzam). I o tej podwójnej moralności mówię. Odpadam przy tym toku rozumowania.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 17:07   #4919
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

tego nie wiesz przecież skoro pracowałaś w takim miejscu to wiesz, że dla niektórych taka informacja to jak imię i nazwisko.
pisanie o tym tu - co innego, sposób trafienia na takie informacje - co innego.
A przed chwilą zapierałaś się, że nie wiem i że krzyczałam 'nielegalne'. I nie odwracaj już kota ogonem, tu nie chodziło o to by pomóc przyszłym klientom/partnerom biznesowym firmy Szusz, którzy śledzą wątek
Stary 2015-02-19, 17:09   #4920
maela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
Może Maxi po prostu się czuje bezpieczniej w tego typu makijażu i nie lubi pokazywać się w czymś do czego nie jest przyzwyczajona, i w czym nie czuje się pewnie. Nie zdziwiło by mnie to. Wiele dziewczyn nie czuje się komfortowo na przykład w mocnym smokey, albo ciemnych ustach.

Licytujemy się kto mieszka bliżej morza W mieście to akurat bliskość nie ma znaczenia. Bliskość plaży, która latem jest przepełniona turystami, nie jest taka fajna. Śmieci, głośni uchlani ludzie. No ale dla każdego co innego. Przynajmniej w takiej lokalizacji dobrze się wynajmuje.

Dom na plaży na odludziu z Ghost Writer'a to jest dopiero coś

@Kadecia

Nie sądzisz, że jest mała różnica między wyszukiwaniem między facebookiem, google maps i stronami developerów różnych informacji, łączenie ich razem wszystkich, wyszukiwanie a po prostu wpisanie imienia i nazwiska do CEIDG? Jasne, Kadecia mogła nie podawać tej informacji dalej, ale przecież nie zrobiła nic nielegalnego czy złego. Nie napisała, że szusz jest głupia bo wyszła za mąż czy cokolwiek innego. Nie krytykowała jej, nie jeździła po niej, jak to się nieraz jeździ po Kretce albo Marku. Może temat jego byłej żony nie wlókł się przez tyle stron, co teraz temat szusz, ale był o wiele gorszy, a mniej się oburzyłyście Zgadzam się z tym, że to trochę podwójna moralność.
maela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości