Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 16:26   #2401
gda
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Mój Mąż leży w łóżku... coś Mu się z ucha w nocy wylało, teraz to wygląda jakby w tym uchu były strupy krwi. Na 10.45 ma do lekarza... do tego myślę, że zatoki się dołożyły i muszę przyznać, że jak z reguły robi z igły widły jak jest tylko przeziębiony, to teraz wygląda naprawdę kiepsko, i co najgorsze ma podniesioną temperaturę... a u Niego wszystkie infekcje przebiegały z obniżoną - tak 35,5...
Mam nadzieję, że się podniesie po południu, żeby pojechać po Młodą, bo po wczorajszych spacerach nie mogłam się ruszyć.

Strobiluska, zdrówka. Ja też często chorowałam na anginy ( w zasadzie jak chorowałam, to od razu była angina... ale u mnie nawet antybiotyk celowany po wymazie nie za bardzo pomógł, bo wprawdzie szybko mnie stawiało na nogi, ale po miesiącu znów łapałam. No i wtedy rodzinna kazała zbadać poziom wit D... było 7 jedn na bodajże 32 jako norma... i jak zaczęłam brać tą witaminę, tak się też skończyły anginy...

Ładne... podobają mi się te szarości u kogoś, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić ich w swoim mieszkaniu... Hania ma pokoik z zieloną ścianą... a teraz będziemy Jej wymieniać łóżko, meble i malować... no i ściany będą dalej zielone, tylko dużo jasniejsze. Mebelki będą białe i sosnowe, łóżko sosnowe (jak maluszek podrośnie i się wyprowadzi z naszej sypialni, to dostawimy drugie sosenkowe łóżeczko). Do tego ma stolik i krzesełka sosnowe... no i jakiś delikatny dywan - pewnie beż... na ścianie jednej będzie mapa świata naklejona magnetyczna z dopinanymi zwierzętami danego kontynentu (bo Młoda ma fazę na zwięrzęta, a ja jestem fanką pedagogiki M. Montessori). Ostatnio się biję z myslami i myslę, żeby jednak ściany nie były zielone, tylko właśnie w delikatnym beżu (taka kawa z mlekiem jaśniutka), a do tego zielone dodatki - np pudła na zabawki właśnie zielone... A zieleń dlatego, że to ulubiony kolor mojej córy i mój zresztą też - a jest uniwersalny jeśli chodzi o płeć....

Strasznie mi się podobają te zielenie... i te pasy na ścianie - to tapeta czy malowaliście?
Jaki duży masz ten pokój dziecięcy? Bo u nas chyba podobny - wąski a dość długi....
Masz już upatrzoną taką mapę magnetyczną? Bardzo podoba mi się ten pomysł Sama jestem fanką Montessori, synek idzie od kwietnia do przedszkola Montessori
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 16:37   #2402
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
Gratulacje slubow, laski

Mi sie ostatnio czesto zdarza dosc mocny bol jajnika, ale przechodzi po nospie. Na tym jajniku mialam torbiel, zobaczymy co wyjdzie na usg 16-ego. Mi tez lekarz mowil, ze mam sie nie martwic takimi bolami jak na okres bo to normalne, rosnie wszystko i w ogole. Chyba, ze pojawia sie znowu plamienia to od razu na ip.

Nie wiem, moze wrzesien poki jeszcze nie bedzie az tak zimno. zalezy kiedy sie wykluje, bo ja mam terminy 01.07-14.07

Ja tez mam fatalny dzien. Zepsulam ipoda, potem wielkie grube babsko sie na mnie kladlo w autobusie, a w pracy juz szkoda gadac... Tez bym sobie pospala, najchetniej bym w ogole nosa nie wystawiala spod koldry.
O nie! Tylko nie iPod! Co mu zrobiłaś? Przykro mi.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Masz już upatrzoną taką mapę magnetyczną? Bardzo podoba mi się ten pomysł Sama jestem fanką Montessori, synek idzie od kwietnia do przedszkola Montessori
Mój synek chodzi do przedszkola Montessori. Młody jest bardzo zadowolony.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 17:28   #2403
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Miałam ten sam problem z ta farbą! Tż malował pokój i u góry jak sie przykleja taśmę, miedzy sufitem a ściana, przy odrywaniu taśmy farba zaczęła tez sie odklejać! Tż niby potem to trochę dociskał, ale i tak w niektórych miejscach widać że coś jest nie tak...

mi sie wczoraj udało bez mięska i prawie bez słodyczy, zjadłam tylko jednego cukierka i paczke herbatników bebe a tak to kanapki, pomidorówka i owoce
Mój tż się wkurzał,że mu nie wychodzi. Potem już przy suficie bez taśmy robił, krzywizny nam nie przeszkadzają :p
zaczęliśmy wokół okien i poschodziły płaty farby, nawet jak się chwilę po malowaniu zdzierało.brakujące miejsca pomalował pędzelkiem i nie jest tak źle ale nie wiem jak to zrobimy z ozdobnymi pasami

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość

No co wy opowiadacie... A miałam tę farbę kupować własnie..

poza tym odrywaniem to jest super, bardzo ładnie kryje. a kolorki są super. Podobno dobrze się czyści. Mam nadzieję... Teraz tż postanowił, że będzie krótkie kawalki przyklejał tej taśmy i odrywał zaraz i zobaczymy jak się uda :p manufaktura u nas

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

Dziewczyny do porodu jeszcze troche a ja już chrzciny planuje
ale chyba nawet wiem kiedy bedą u nas zawsze chrzcza dzieci w drugą niedzielę miesiaca. Zakładajac że wszystko pójdzie dobrze, i dzidzia pojawi się na świecie na początku lipca, bedziemy chcieli chrzcić 9 sierpnia. Liczę wtedy na piekna pogodę i przyjecie u nas w ogrodzie! juz przegladam inspiracje w necie i patrzcie:

jak tylko dowiem sie kto mieszka w brzuszku zaczynam produkcje pomponów

super te pompony! Miałam pytać jak ssię je robi ale widziałam dalej instrukcję.zaraz pomyślałam o pokoju dziecięcym. Może zrobię takie w kąciku dziecięcym w naszej sypialni...

Ja o chrzcinach też myślę. Wstępnie o wrześniu myślę ale teściowa coś mówiła o swoim leciu a we wrześniu brali ślub. To mi nie na rękę. Chciałam nawet salę rezerwować przy okazji roczku ale się wstrzymałam. Nie chcę jak będzie zimno chrzcić ani nir chcę jak będzie dziecko pół roku czy więcej miało to musimy się streścić. No i na pewno w restauracji. U młodego mieliśmy zaproszonch ok 50 osób ostatecznie było kolo 40. Teraz planuję podobnie może kilka osób mniej, zobaczymy. Mamy możliwości w domu zrobić, takie na dworze też mi się marzy ale ogarnąć sprawy organizacyjne+jedzenie+ma leństwo to bardzo trudne. Dlatego placki zamówię u kucharki. Torta z cukierni. Jedzenie i lokal restauracja. Pamiętajcie, że różnie możecie znosić połóg

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
U mnie też dziś rosołek... dostałam od mamy kogutka z własnego ogródkamniamuśny rosołek wyszedł... właśnie zjedliśmy.
A mój Mężuś ma zapalenie obu uszu i w jednym pękniętą błonę bębęnkową... i zwolnienie do środy więc siedzimy razem z domku.

a skąd mu się wlaściwie to wzięło bo brzmi poważnie?

Cytat:
gda, a jeszcze KP, czy synek się odstawił? dobrze pamiętam, że to Ty czy pomieszałam

Dziś przyszła do mnie książka "w Paryżu dzieci nie grymaszą". Byłam zaciekawiona fragmentami w m jak mama i w ogóle reklamami. Pochłonełam 1/3 ale jeszcze nic bardzo odkrywczego nie przeczytałam

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 17:28   #2404
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Martynka tak tak jak nie ma plamien to sie nie przekmuje bardzo gdy by sie cos dzialo to wiem odrazu ip

Dokladnie. W koncu duzo tam sie dzieje

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
O nie! Tylko nie iPod! Co mu zrobiłaś? Przykro mi.

Dokladnie nie ja tylko moja kieszen przycisk uspienia tak mi sie wcisnal, ze sie nie chce odcisnac a zanim wyszlam z domu jeszcze sprawdzalam czy bateria wytrzyma, wiec musial mi sie zepsuc jak go wlozylam do kieszeni. Naprawa 150 zl, jakby malo bylo wydatkow
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 17:47   #2405
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Dokladnie nie ja tylko moja kieszen przycisk uspienia tak mi sie wcisnal, ze sie nie chce odcisnac a zanim wyszlam z domu jeszcze sprawdzalam czy bateria wytrzyma, wiec musial mi sie zepsuc jak go wlozylam do kieszeni. Naprawa 150 zl, jakby malo bylo wydatkow
U mnie jest państwowe Montessori.
Stary 2015-02-19, 17:48   #2406
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy? No ja jestem jak na razie zachwycona podejściem do dziecka, kontaktem dyrektora z rodzicami, paniami, salą... Mam nadzieję, że synkowi też się spodoba. Będzie miał 2,5 roku jak pójdzie, a adaptacją zajmie się mąż, żeby było łatwiej... Ja się na zmianę ekscytuję i boję!

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
gda, a jeszcze KP, czy synek się odstawił? dobrze pamiętam, że to Ty czy pomieszałam

Dziś przyszła do mnie książka "w Paryżu dzieci nie grymaszą". Byłam zaciekawiona fragmentami w m jak mama i w ogóle reklamami. Pochłonełam 1/3 ale jeszcze nic bardzo odkrywczego nie przeczytałam
Nie, synek się jeszcze nie odstawił. Ale ograniczyliśmy karmienia. Karmię na drzemkę (jeśli akurat ma tego dnia), na noc, w nocy z 2 razy i nad ranem. Mleka tam mało, ale zawsze coś
Stary 2015-02-19, 17:50   #2407
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
ale może samo "odciśnięcie" guzika nie będzie aż takie kosztowne? ale z drugiej strony, to Ipod, więc pewnie wezmą podwyższoną kwotę ze względu na samą nazwę...

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 17:54   #2408
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Ja swojego mam ubezpieczonego, wiec mam nadzieje, specjalny co, to nie zbankrutuje .

Cytat:
A Wy? No ja jestem jak na razie zachwycona podejściem do dziecka, kontaktem dyrektora z rodzicami, paniami, salą... Mam nadzieję, że synkowi też się spodoba. Będzie miał 2,5 roku jak pójdzie, a adaptacją zajmie się mąż, żeby było łatwiej... Ja się na zmianę ekscytuję i boję!

Nie, synek się jeszcze nie odstawił. Ale ograniczyliśmy karmienia. Karmię na drzemkę (jeśli akurat ma tego dnia), na noc, w nocy z 2 razy i nad ranem. Mleka tam mało, ale zawsze coś
Ja jestem bardzo zadowolona. Panie sa super, podchodzą ze zrozumieniem do mojego nerwusa. Zawsze moge z nimi porozmawiać. Jest super.

Ja karmiłam do 3 lat.
Stary 2015-02-19, 18:01   #2409
gda
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest państwowe Montessori.
Chyba Martynce chodziło o Ipoda

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Ja jestem bardzo zadowolona. Panie sa super, podchodzą ze zrozumieniem do mojego nerwusa. Zawsze moge z nimi porozmawiać. Jest super.

Ja karmiłam do 3 lat.
Ja nie mam planu w sumie z tym karmieniem, zobaczymy jak to będzie wyglądało... Na razie w planach jest tandem, ale jak to wyjdzie w praniu...?
Stary 2015-02-19, 18:08   #2410
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
ale może samo "odciśnięcie" guzika nie będzie aż takie kosztowne? ale z drugiej strony, to Ipod, więc pewnie wezmą podwyższoną kwotę ze względu na samą nazwę...

Najgorsze, ze nie da rady go tak normalnie odcisnac, trzeba wyjac ekran, wymienic jakas tasme spod tego przycisku czy costam podlozyc i z powrotem zalozyc ekran, juz sprawdzalam. Niby niewiele ale licza sobie jak za nie wiadomo co

Cytat:
Ja swojego mam ubezpieczonego, wiec mam nadzieje, specjalny co, to nie zbankrutuje .

Moj ma ponad 2 lata wiec i tak na gwarancje mi go juz nikt nie przyjmie pozostaje tylko oddac do naprawy i bulic bo chyba nie oplaca sie kupowac nowego jak kosztuje 6 stow,a moj poza tym przyciskiem wyglada jak nowka bo zawsze w folii i silikonie
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 18:24   #2411
natetitka
Zadomowienie

Cytat:

Czyli te opowieści, że mleko źle smakuje to bajki raczej skoro Twojemu synkowi dalej smakuje

FB

Stary 2015-02-19, 18:36   #2412
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Czyli te opowieści, że mleko źle smakuje to bajki raczej skoro Twojemu synkowi dalej smakuje
To chyba zależy od dziecka... Skład się zmienia w 5 miesiącu od hormonów i zaczyna mleko inaczej smakować, ale jednemu dziecku to będzie przeszkadzać, innemu nie Mój najwyraźniej lubi różnorodne smaki Albo jeszcze nie weszłam w ten moment "zmiany składu"...
Stary 2015-02-19, 19:39   #2413
natetitka
Zadomowienie

gda, oby małemu jak najdłużej smakowało. Chyba że chcesz odpocząć.

A oto moja kolacyjka mmm znacie taki smażony chleb? Mój przysmak z dzieciństwa. Lekko czerstwy chleb się zamacza na chwilunie w mleku z obu stron i smaży na patelni z olejem. Potem można np. posypać cukrem, ja posypałam też mrożonymi jagodami.

A teraz mi się przypomniał chleb z kwaśną smietana i cukrem! Jutro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1424371139502.jpg (66,6 KB, 5 załadowań)

FB

Stary 2015-02-19, 19:59   #2414
n91adine
Zadomowienie

Uwaga, uwaga... będę mieć synka!

Lecę nadrabiać co tam pisałyście.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 20:17   #2415
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość

Data 11.07 do tego zobowiazywala

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 20:34   #2416
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluje! Mój synek właśnie leży na kanapie, ogłada bajki i nóżki trzyma na mnie. Wyglada mega słodko . Synkowie sa super!
Stary 2015-02-19, 20:38   #2417
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:

Gratki ja musze czekać do 2 marca :/

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Gratuluje! Mój synek właśnie leży na kanapie, ogłada bajki i nóżki trzyma na mnie. Wyglada mega słodko . Synkowie sa super!

A mój walczy z balonem dostał dziś bałwana olafa większego od siebie i jest mega zadowolony
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 20:40   #2418
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Gratki ja musze czekać do 2 marca :/

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

A mój walczy z balonem dostał dziś bałwana olafa większego od siebie i jest mega zadowolony
Mój właśnie zasnął .
Balon Olaf - super! Mój byłby zachwycony. Bardzo lubi Krainę Lodu. Najbardziej Elzę, bo ma moc, a on uwielbia superbohaterów. I nieraz mowi, ze on jest Elzem (bo jest przecież chłopcem) .
Stary 2015-02-19, 20:55   #2419
elinka21
Zakorzenienie

A my bylismy u ksiezulka data zarezerwowana na 11.04 godz 16 , patrzylam na sukienki na necie dzis pokaze Wam zaraz co sobie upatrzylam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

O taka
http://4mums.pl/p/169/12975/9fashion...z-ciazowa.html

25.03.14
Stary 2015-02-19, 21:01   #2420
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
A my bylismy u ksiezulka data zarezerwowana na 11.04 godz 16 , patrzylam na sukienki na necie dzis pokaze Wam zaraz co sobie upatrzylam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

O taka
Super :-D
Sukienka piękna
Stary 2015-02-19, 21:03   #2421
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Super :-D
Sukienka piękna

A Wy jestescie po cywilnym?

25.03.14
Stary 2015-02-19, 21:05   #2422
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Mój właśnie zasnął .

Balon Olaf - super! Mój byłby zachwycony. Bardzo lubi Krainę Lodu. Najbardziej Elzę, bo ma moc, a on uwielbia superbohaterów. I nieraz mowi, ze on jest Elzem (bo jest przecież chłopcem) .

Ta bajkę tez by mógł cały czas oglądać a co do spania to minęła 20 a on sie bawi w najlepsze i ani myśli spac moze po 21 zaśnie
Stary 2015-02-19, 21:15   #2423
Stysia11
Raczkowanie

Cytat:

O taka
Piękna sukieneczka
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:18   #2424
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:

A Wy jestescie po cywilnym?
Taak
Stary 2015-02-19, 21:24   #2425
n91adine
Zadomowienie

Piękna sukienka!

Dziewczyny, mam pytanie: co sadzicie o noszeniu dzieci w chustach? Zamierzacie? Planujecie?
Jak wybrać odpowiednią na początek?
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:35   #2426
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Piękna sukienka!

Dziewczyny, mam pytanie: co sadzicie o noszeniu dzieci w chustach? Zamierzacie? Planujecie?
Jak wybrać odpowiednią na początek?
Ja próbowałam i mnie chusta nie podpasowala. Nie umiałam sie zaplatać, a jak mi wyszło, to było mi za gorąco. Jak synek był wiejszy, to używaliśmy nosidła Tula. Ale synek nie bardzo lubił byc taki uwięziony i długo ńie wytrzymywał. Teraz planuje zakup nosidła dostosowanego do niemowlaków.a
Stary 2015-02-19, 21:45   #2427
niezalogowana
Rozeznanie

dziewczyny, czy jak czuję w brzuchu takie "pulsowanie" to to są ruchy? powiedzcie że taaaaak

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:45   #2428
anuszka88
Raczkowanie

Hej
Na nic nie mam dzis ochoty, glowa mnie boli ale nie chce brac zadnej tabletki bo caly czas mysle ze samo zaraz przejdzie, a minelo juz sporo czasu i nie zapowiada sie zeby przestala bolec nie mam sil nadrabiac, mysle tylko o tym, zeby pojsc spac.
Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze i po wizytach tez ok
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:46   #2429
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
śliczna sukienka, bardzo elegancka

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:54   #2430
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy jak czuję w brzuchu takie "pulsowanie" to to są ruchy? powiedzcie że taaaaak

Pewnie ze to mogą byc ruchy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości