![]() |
#4231 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
a po jakim czasie od zrobienia tatuażu można wybrać się na basen? na różnych stronach w internecie są podane bardzo różne liczby...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, Lubie się czasem poleżeć plackiem na słońcu. Zawsze smaruje się filtrem 50+ porządnie, bo nie chce się opalić, tylko ogrzać kości i wyprodukować trochę witaminy D. Czy powinnam zabezpieczać tatuaże dodatkowo (oprócz słusznej porcji filtra) czymś?
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Kochane, potrzebuję rady od doświadczonych
![]() Wybrałam tatuaż, wybrałam salon, koszty fajne, widziałam ich prace - wykonanie ładne, mają do tego rękę. Wszystko fajnie, postanowilam się umówić i tu małe zastanowienie, bo wykonanie ma potrwać ok 20 minut. Tatuaż to krótki napis, 4 słowa, niewielki i prosty. Ale słyszałam, że takie coś trwa od godziny w górę. Teraz nie wiem, czy to nie podejrzane? To mój pierwszy tatuaż, nie mam doświadczenia, więc pytam znawców ![]() Co muszę wiedzieć 'przed'? w sumie pytałam tylko o czas i koszt, efekty ich pracy widziałam, powinnam zainteresować się czymś jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może też być tak, że powiedzieli tak, bo może sprawiałaś wrażenie zestresowanej czy bojącej się bólu. wiesz coś w stylu jak się słyszy i dentysty ''momencik i po bólu" ( a potem godzina mąk na fotelu ![]() co do przed - jeśli to mały wzorek to nie ma się co stresowac czy specjalnie przygotowywać. Nie wiem jaka to część ciała, ale lepiej dzień przed ogolić to miejsce nawet jeśli to tylko meszek. Jeśli wybrałaś dobry salon to o kwestię higieny itp nie musisz się martwić. I znów nie wiem co to za część ciała - ale jeśli taka, która może się ocierać o ubranie to załóż coś luźnego na potem. Co do foliowania i mąsci/kremu do gojenia to są różne szkoły - pewnie Ci powie tatuator - no i duzo tez zależy od miejsca i kontaktu świeżego tatuażu z ubraniem czy np włosami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie mogłam wyglądać na zestresowaną [ale ja tak wyglądam przy kontaktach z obcymi ludźmi ![]() ![]() ![]() A takie głupie pytanie - kiedy tatuaż się już wygoi, nie będzie mu w żaden sposób szkodzić depilacja woskiem lub depilatorem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja depiluję się woskiem (mój TŻ to samo - plecy - a ma je całe wytatuowane) i jest wszystko ok, podobnie po depilatorze elektrycznym. Wiem, że pisała tutaj dziewczyna, która używała kremu i odniosła wrażenie, że tatuaż się rozjaśnia od niego - ja bym w każdym razie chemicznych środków nie ryzykowała. no i oczywiście laser odpada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Ci wielkie za sugestie, bardzo mi pomogłaś ![]() Aha jeszcze jedno pytanko - czy istnieje prawdopodobieństwo, że tatuaż się rozmaże? jesli tak to od jakich czynnikow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Konto usunięte
|
mi na stopie tatuaż niestety przykleił się właśnie do rajstopy, bo jako że był to na początku mały wzorek nie owinęłam go folią, na szczęście tatuaż nie ucierpiał, ale dopóki się sączy czyli jakieś pierwsze 2 dni lepiej założyć folię. nie wiem w którym miejscu na nodze będziesz robić, ale mi udo bardzo mocno spuchło i bardzo się sączyło i mimo, że miałam solidnie owiniętą nogę folią to i tak zaplamiłam sobie spodnie.
ja depiluję depilatorem, czasami golę maszynką i wszystko ok, ale oczywiście po wygojeniu tatuażu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Beżspośrednio po zrobieniu może się rozlać jak jest po prostu źle zrobiony (za płytko, pod nieodpowiednim kątem, złe ustawienia maszynki itp) . z wiekiem każdy tatuaż robi się po prostu mniej ''ostry'' i to jest normalne. Od słońca z kolei blednie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaszkodzi mu samoopalacz/balsam brązujący? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
.
|
Nie, nic nie zrobi.
#4243 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
No wiadomka
![]() Super, dzięki za wyjaśnienia. Trzymajcie kciuki, jutro dziaranie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Ja moge zrobić fotkę mojego jak wystaje xd
Wysłane przez tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Wtajemniczenie
|
Hej ! Od środy mam tatuaż (postać w szarościach, w górnej części uda, 17 cm), robię wszystko tak jak zalecił mi mój tatuażysta czyli w dzień wykonania tatuażu i pierwszą noc opatrunki, a od czwartku maść i przemywanie 3 razy dziennie.
Piszę, ponieważ zaczynam zastanawiać się czy wszystko się prawidłowo goi, bo to już czwarty dzień, a nie pojawiło się żadne swędzenie, żadne strupki.. Jest tylko wielki, żółty siniak. Myślicie, że jest okej ? Jak długo powinnam używać tej maści ? Smarować przez całe dwa tygodnie 3 razy dziennie z przemywaniem tak jak do tej pory ? Czy skóra musi schodzić.. ? Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez minus Czas edycji: 2015-02-21 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
.
|
Ja mam tatuaz od ponad 2 tyg. i ani jednego strupka nie mialam. Nic mnie tez nie swedzialo, a naskorek zaczal schodzic chyba po 3-4 dniach.
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Ja smarowalam pierwsze 3 dni co 4h (z myciem i folia), a teraz smaruje 4x dobe po umyciu. Mam w planach smarowac przez miesiac.
#4256 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=minus;50348987]Hej ! Od środy mam tatuaż (postać w szarościach, w górnej części uda, 17 cm), robię wszystko tak jak zalecił mi mój tatuażysta czyli w dzień wykonania tatuażu i pierwszą noc opatrunki, a od czwartku maść i przemywanie 3 razy dziennie.
Piszę, ponieważ zaczynam zastanawiać się czy wszystko się prawidłowo goi, bo to już czwarty dzień, a nie pojawiło się żadne swędzenie, żadne strupki.. Jest tylko wielki, żółty siniak. Myślicie, że jest okej ? Jak długo powinnam używać tej maści ? Smarować przez całe dwa tygodnie 3 razy dziennie z przemywaniem tak jak do tej pory ? Czy skóra musi schodzić.. ? Pozdrawiam ![]() Strupki wręcz nie powinny się zrobić a swędzieć wcale nie musi, mnie żaden tatuaż nje swędział. W calym gojeniu tatuażu chodzi właśnie o to, zeby strupki się nie zrobiły, po to właśnie to całe przemywanie i smarowanie. Mam tu na myśli strup jako taka twarda warstwa zaschnietej krwi i osocza - coś takiego przy tatuażu odchodząc mogloby go uszkodzić. Natomiast zejdzie skóra, bedzie sie luszczyć, ta wierzchnia warstwa, trochę jak po oparzeniu slonecznym, jednym schodzi bardziej intensywnie, innym mniej. I będzie to skóra zabawiona tuszem, czyli będą takie czarne "farfocle" ![]() Pewnie lada chwila zauważysz takie luszczenie, u mnie pojawiało sie właśnie tak w okolicach 4-5 dnia.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-02-21 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
ruda3d, skazana_na_bluesa dzięki za odpowiedź !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
No i od wczoraj miałam nosić upragnioną dziarę... i pupa
![]() Projekt był genialny [i dalej mi się podoba], ale po nałożeniu go na nogę wyglądał jak więzienna dziara długopisem. Nie wiem czy to ja jestem zbyt wybredna, czy co. W projekcie czcionka miała fajne wybrzuszenia i pogrubienia, miał to być maleńki symbol, coś jak delikatny łańcuszek. A od wejścia tatuażysta nalegał na większy, w końcu wyszło, że byłby to wzór na pół łydki. No i głównie wyglądał dla mnie jak zwykły napis długopisem, cały urok czcionki gdzieś znikł. Odpuściłam. Tatuażysta według mnie zachował się bardzo profesjonalnie, nie popędzał, doradzał, szukaliśmy różnych opcji, w sumie spędził ze mną masę czasu [dla niego na próżno]. Rozumiem też argument, że wzór za mały będzie nieczytelny. Nic mu nie mogę zarzucić, poza tym że nam się rozjechały oczekiwania. Kurcze, a tak się cieszyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.