|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Misia u nas wzmożone napięcie zostało stwierdzone dopiero jak Julek miał okolo roku. Nie wiem jak z takim maluszkiem postępować, przydałoby się porozmawiać z jakimś rehabilitantem...
|
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Misia, u Szymonka stwierdzono wzmożone napięcie jak miał 3 miesiące. Jeździliśmy na rehabilitację do fizjoterapeutki przez 4 miesiące, początkowo dwa razy w tygodniu, później jeden raz. Cwiczyla z małym metodą Bobath, pokazała nam też jak odpowiednio nosić, podnosić, trzymać i pielęgnować Szymka, no i jak ćwiczyć w domu. Też już niewiele pamiętam, ale dodatkowo w necie czytałam Sporo artykulow, nawet trafiłam na jakieś strony, gdzie były szczegółowo opisane ćwiczenia plus zdjęcia metody Bobath.
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Pszczoua ma rację, przydałoby się porozmawiać z jakimś rehabilitantem, on najlepiej doradzi i powie co robić. |
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
no popatrzę, ale to dopiero jutro jak wrócę z Barcelony.
Oszaleje za chwile jak on nie zaśnie, przy cycku jazda, butli nie, smoczka nie.. na rękach nie, w wózku nie...
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry z rana!
Dziś ciężki dzień w pracy mam, więc krótko znad kawy się przywitam. U nas noc znowu niestety z płaczem. Albo koszmary jakieś. Albo zęby. Nie wiem czemu ale intuicyjnie myślę, że zęby. Mamy już dwie czwórki, ale pozostałe i trójki w natarciu widoczne... O 2.30 wycie, najpierw przez sen, a po chwili już na jawie. Dentinox. Troszkę spokoju i ciszy, ale oczy jak 5 zł i spać dalej ciężko. Wiercił się do 4. Potem już spokojny sen do 7. Mnie już rwane noce nie rusząją. Sama się czasami budzę 2-3 minut przed tym jak syn zaczyna płakać. To jest dopiero ciekawe jak jesteśmy w tym temacie zgrani
|
|
|
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
A reszta co? Spicie jeszcze?
U nas już spoko. Malo tego, odkad Nina nie dostaje laktozy na kolację to nie wstaje ani razu nawet na smoka. Dopiero mleko o 6 i spi dalej. No ale nie zapeszam bo to dopiero 2dni. Ale mamy pogode! Wiosna! Młoda juz się chlapala dziś godzinę w kałuży
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale tu cisza.Dzieki za polecenie książeczek o głodnej gąsienicy, czereśniowej i nazywam świat. Super są i w kółko je przeglądamy. Nabyłam też serię o Kici Koci. Polecam. Majusiowy hit Minus za miękkie kartki.Mam pytanie krótkie czy dajecie wode mineralną dzieciom? Czy mleko w kartonie przegotowujecie, czy tylko podgrzewacie? |
|
|
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wodę jak najbardziej.
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
No
Filip obudził się przed 5.00 Z dnia na dzień coraz wcześniej wstaje.Trochę boje się nocy jak polecimy do siostry. Filip zazwyczaj wstaje o 6.00 (czyli o 5.00 angielskiego czasu), a synek mojej siostry budzi się o 10.00 (czyli o 11 naszego czasu). I nie wiem jak to będzie, bo siostra ma małe mieszkanie. Cytat:
Co do mleka. My nie dajemy z kartonu. Ale gdybym miała podać, to albo podałabym prosto z kartonu, albo przegotowałabym. |
|
|
|
|
#3792 |
|
dryfuję słowami
|
Wode daje,ale.nie mineralna tylko zrodlana. Najczesciej Zywiec Zdroj. Zakupy w Biedronce kroluja
![]() Mleka krowiego do picia nie daje wcale. Nena,zazdroszcze nocek. Nie wiem czy Milosz.kiedykolwiek sie nauczy przesypiac nocki. Matka mi co chwila dupe tlucze.ze w tym wieku juz powinien i mam isc z nim do lekarza,"niech go obejrzy,niech mu cos da" I tak w ogole witamy sie z Bochni stary zaresknil za mamusia i tatuaiem i wzial dzien wolny
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
jakieś środki nasenne ![]() Inwersja pamiętam jak oglądałam program na tvnstyle o wodach, i tam mówili, że zdrowsza jest mineralna niż źródlana. |
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sód potas i cos tam... I dzieciom podobno nie wskazane
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Źle się dziś czuje wiec postanowiłam ze na spacer pójdziemy później, ale Bartek ma drzemkę kolo 11 i w dzień chce tu spać tylko na spacerze. Ale myślę sobie spróbuję. 1,5h walczyłam, głaskalam, tłumaczyłam, oczywiście bunt był choć ewidentnie był zmęczony, aż się poddał i zasnął na kanapie
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Może, przez te minerały niby zdrowsza- ale nic nie mówili już o dzieciach
Na żywiec zdrój (źródlana) jest napisane, że dla dzieci.Mój w sumie pije takie i takie. Teraz zazwyczaj właśnie mineralną. |
|
|
|
#3798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za ten kombinezon, juz testowany! jest super! tylko troche jeszcze zimno jednak bylo... w dłonie ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
woda kranowa. najlepiej smakuje.
|
||
|
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to się cieszę.
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pije wodę zrodlana, mleka z wiadomych względów nie.
Cieszę się bo udaje mu się przemycić nutramigen w kaszce Co do książeczek kupiliśmy ostatnio w biedronce Poszukaj i znajdź. Są świetne Bardzo lubię je przeglądać, Julek ostatnio ma znów problemy z dłuższym skupieniem uwagi na ksiazeczkach ale kilka razy dziennie choć na chwilke z nim ogladam |
|
|
|
#3802 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
no.. albo kielona,a to by predzej przy Miloszu przeszlo,bo on lubi flaszki w reku trzymac ![]() A tak serio to ona mnie wnerwia. Tu gada.zeby go lekami nie faszerowac a tu kaze mi isc "po cos". A potem mi gada, "ale tak od czasu do czasu tylko". I ciagle slysze,ze z nim cos nie tak,bo.nie spi po nocach tylko sie budzi i ze wciaz pije w nocy mleko,a.w.nocy sie spi,a nie je... Cytat:
|
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Z Adasiem też chyba jest coś nie tak, bo prawie każdej nocy się budzi i mleko pije.
|
|
|
|
#3804 |
|
dryfuję słowami
|
Milosz.pije co noc, do tego budzi sie i pije cale butelki wody z sokiem. Zdarza sie,ze wypije w ciagu nocy po 3-4 butle wody z sokiem i do tego 2 butelki mm. A przed.snem tez dostaje zageszczane mleko.
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie tam budzenie na mleko to nie problem. Potrzebuje widocznie jesli się budzi. Co innego pobudka i impreza przez 3h w ciągu nocu.
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudna pogoda tak pozytywnie oczywiscie ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Czekam na wypłatę i zamawiam książki za tydzień
|
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te trzy to jego ulubione
|
||
|
|
|
#3808 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas to standard, zarówno pobudka (i to nie jedna) i raz w nocy mleko. Może ze dwa razy się ostatnio zdarzyło, że przespał całą noc bez pobudki i mleka. Cytat:
![]() Pogodę dziś też mamy cudną. Od razu po wyjściu z pracy żyć się zachcialo
|
|||
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podgrzewam mleko w kartonie, bo to przecie UHT, ale T zasugerowała mi że dzieciom powinno sie przegotowywać. Potrzebowałam potwierdzenia, że dobrze robię
rzadko daję takie mleko, ale daję.Pytałam o mineralną właśnie ze wzgl. na minerały. Na niektórych wodach dla dzieci jest napisane nawet, że zalecane pow. 3 roku zycia. Sprobujemy najpierw zrodlaną. Dzieki
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mleka nie daje póki co krowiego. Jak zacznę to będę podgrzewać po prostu. Teraz jak jem płatki śniadaniowe to Igor oczywiście sie domaga i dostaje takie podgrzane mleko - no ale to są śladowe ilości raz na kilka dni ![]() byliśmy u pediatry stwierdziła że to od zębów bo wszystkie trójki w natarciu już i tak jest lepiej więc w sumie już mniejsza z tymjutro tż zostaje z młodym a ja wybywam na spotkanie z koleżankami
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2015-02-20 o 15:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

jak jesteśmy w tym temacie zgrani

[/RIGHT]
Z dnia na dzień coraz wcześniej wstaje.

jakieś środki nasenne
to się cieszę.
bo wszystkie trójki w natarciu