|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Berbie na razie nie mysle o l4 nie wyznaczam sobie konkretnej daty, terazvw pracy mam lajtowo
![]() Tz na miejscu nie liczac max 5dniowych wyjazdow di lasu cwiczyc taktyke czy takie tam ![]() W poniedzialek mam juz połówkowe ciekawe czy Gloria dalej jest Glorią czy tych pare babskich ciuszkow bede musiala komus oddac
|
#4982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
![]() Cytat:
![]() wątpiłaś, że synuś ma klasę?! sam się skończył - nie wiem co to było mamy wstępnie wybrane - kiedyś chyba pisałam - Hania dla dziewczynki (jeśli jednak by się coś jeszcze zmieniło ) a dla chłopca: Mateusz ![]() Cytat:
![]() no i super, że się jednak udało! Cytat:
--------------------------------------------------------------------- kupiłam dziś kilka ciuszków jeden zestaw 8częściowy za 52,50zł w tesco tylko z napisami "born in 2015" i to mnie przeraziło...ale tż wybił mi z głowy strachy...nakrzyczał na mnie i kupiłam no i wstępnie nawet wózek wybraliśmy o taki: http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-3w...070985440.html tylko z zielenią, choć ten siwo-niebieski mi się bardziej podoba no ale może druga będzie dziewczyna... czytałam opinie i są pozytywne - no i cena super
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-02-20 o 12:52 |
|||
|
|
|
#4983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4984 |
|
Zadomowienie
|
Berbie wywołała do tablicy.
To jest tak. Czuję się bardzo dobrze, poza bezsennością w nocy, ale za to czasami w dzień odbijam sobie. Nie piszę za dużo o swojej ciąży, bo jeszcze się nie oswoiłam i chyba jak przekroczę swoją granicę 17 tyg. to zacznę bardziej w nią wierzyć. Tak wszystko się toczy po mału do przodu, teraz L4 i w soboty kurs językowy. |
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie kupuj 3w1, te foteliki nie mają żadnych testów, to wyłącznie nosidełka, a nie typowe foteliki samochodowe. lepiej kupić porządny fotelik i adaptery do stelaża wózka. no i do 10 kg to dziecko półroczne może wyrosnąć z takiego i co dalej? te typowe foteliki samochodowe są do 13 kg, większe, obszerniejsze i ponad roczne spokojnie w takim pojeździ, a im dłużej tyłem będzie jeździć tym lepiej. no i.. nie każde szybko będzie siedzieć, a musi dobrze siedzieć żeby jeździć w kolejnym. także... nie ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- w biedronce widziałam kolorowanki podłogowe, 100x70cm, 2 sztuki za 10zł. J. wypatrzył bo auta były na obrazku
|
|
|
|
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
czekam w kolejce u tego gina.
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4987 |
|
Konto usunięte
|
To prawda, foteliki z zestawów 3 w 1 są do niczego. Tzn. my mieliśmy i używaliśmy, ale jak wiecie nie mamy auta i był w użyciu może ze 4-5 razy. Bardzo szybko Artek z niego wyrósł.
Berbie, jak wszystko będzie tak, jak teraz (nasz rytm dnia), to około 2. urodzin Artka planuję zejść na jedno odciąganie i wtedy niech się dzieje z laktacją wola nieba. |
|
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie, wszystkich co jakiś czas wywołuje do tablicy
![]() mieszkania nie kupiliśmy (choć wynegocjowałam te 20 tys. zniżki), na razie musimy się wstrzymać z powodu sytuacji z uwolnionym miesiąc temu frankiem szwajcarskim. Obecne moje mieszkanie mamy w kredycie frankowym, więc jego sprzedaż nie wchodzi teraz w grę liczymy, że gospodarka szwajcarska dostanie trochę po tyłku (juz dostaje) i kurs franka trochę spadnie. Wtedy powrócimy do tematu.---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- też mam teraz bezowulacyjny cykl. Odetchnęłam wczoraj z nieukrywaną ulgą i pomyślałam, ze wreszcie będziemy się przytulać "dla siebie" a nie "dla starań" ale teraz to mnie renia nakręciłaś
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
Domis tez jest z cyklu bez owu
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
po wizycie.Bede miec pesser kostkowy.Mam do niego zadzwonic w przyszły czwartek bo musi zamówic.Operacja wg niego po 2 ciaży.Mówił ze po operacji nie mozna dzwigac przez 2 miesiace potem można normalnie życ.Załoze ten pesser kostka i jak tylko dostane dłuższa umowe to albo operacja albo najpierw druga ciaza i operacja.
|
|
|
#4991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dobrze że się uda coś zrobić
Monika kurcze a byłam właśnie w biedronce i nic takiego mi w oczy nie wpadło. Jakbym wiedziała że są to bym szukała bardziej
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
iza jakieś koszty założenia tego pessara będą?
kupiłam dziś w biedrze "Mama alergika gotuje tradycyjnie"
|
#4996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dwakolory jak dzisiaj się czujesz? Krążą jakieś wirusy, co chwile słyszę, że ktoś chory :/
|
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
Pesser kosztuje 170 zł + 100 zł wizyta u lekarza.
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze spoko, pamietam, że przedtem sie bałaś o finanse, ale teraz jak pracujesz to chyba cena ok?
21 zł
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jak pracuje to dobrze zarabiam,więc w tej chwili nie jest to aż tak duży koszt.
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Melduję, że żyjemy ![]() Dziś byliśmy u neurologopedy, mamy ćwiczenia raz w miesiącu. Twierdzi, że po 3 urodzinach powinien się rozgadać. Byłam sama na zakupach w Tesco i uwaga- F. siedział w wózku i nawet niemruknął przez godzinę Wyszalałam się za wsze czasyByłam u gina na kontroli i zrobiłam cyto. Zaproponował mi od razu tabletki i spiralę ![]() DwaKolory Mój ojciec palł około 20 lat. Rzucał naście razy, próbował różnych metod, nawet elektrostymulacji czy hipnozy. Po paru godzinach wracał do palenia. Raz tak się zawziął, że nie pali już ponnad 10 lat. Teraz mówi, że woli $ przeznaczyć na cukierki niż palenie. Namawia wszystkich do rzucenia Na pewno Ci się uda. Natalia Gratuluje ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Kolorowanki podłogowe są w 5-10-15 za 19.90 |
|
|
|
#5003 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko super się czyta jak opowiadasz o synku
Iza to świetnie, że jest jakieś rozwiązanie ![]() ja dzisiaj już od rana na nogach, idę do fryzjera, a potem jedziemy drzwi wewnętrzne oglądać.. Ma któraś z Was białe drzwi w domu? Może polecicie jakieś dobre firmy?
|
|
#5004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2015-02-21 o 08:23 |
||
|
|
|
#5005 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory a kwestie urodowe Cię nie przekonują?
|
|
|
|
#5006 |
|
Konto usunięte
|
Heeej
Czas na nowy wątek Inutil jesteś gdzieś w eterze?Melduję, że żyję. We wtorek wizyta... Chciałabym dostać zielone światło rosi: ale jeszcze genetyk i kariotypy w kwietniu i mam mieszane uczucia... rosi: do tego zaczynam walczyć z ubezpieczycielem, bo zażądali ode mnie dokumentów potwierdzających urodzenie dziecka po 22 tc Dwakolory za nie-palenie. I kciuki za leczenie!Zdrówka dla wszystkich chorych Iza, dobrze, że udało się znaleźć rozwiązanie. Agatko pisz o Was więcej, cudownie, że tak Wam się układa. Dalej czekamy na pozwolenie na budowę Więcej nie pamiętam ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - dobrze, że się tak ułożyło - trzymam kciuki
![]() DwaKolory - mam nadzieję, że znajdziesz motywację do rzucenia palenia! może dobrym "za" jest to, że palenie skraca życie, a Ty pisałaś, że chcesz żyć jak najdłużej dla synka ![]() Gryzia - gdzie jesteście ubezpieczeni?? my w pzu żadnych problemów nie mieliśmy - w ciągu 2-3 dni była kasa na koncie. A jeśli chodzi o kariotypy, to na pewno wyjdą Wam dobre! trzymam za zielone światło i jakiś konkretny plan kiedy zajdziesz w ciążę...========================= ================== ja od wczoraj schizuję... byliśmy na spacerze i mam nadzieję, że ból nie wróci a mały zechce porządnie matkę kopnąć
|
#5008 |
|
Konto usunięte
|
Renia ja mam w axa grupowe, mąż ma w PZU i u niego nie było problemu, a u mnie mail z prośbą o dostarczenie dokumentacji medycznej potwierdzającej, że Mała urodziła się po 22 tc. Ale napisałam im maila, powołałam konkretne zapisy owu, zagroziłam, że jak będą zwlekać z wypłatą odszkodowania to zgłoszę sprawę do rzecznika ubezpieczonych i mam nadzieję, że to wystarczy.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A co do ruchów to spokojnie Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#5009 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50349631]Heeej
Czas na nowy wątek Inutil jesteś gdzieś w eterze?Melduję, że żyję. We wtorek wizyta... Chciałabym dostać zielone światło rosi: ale jeszcze genetyk i kariotypy w kwietniu i mam mieszane uczucia... rosi: do tego zaczynam walczyć z ubezpieczycielem, bo zażądali ode mnie dokumentów potwierdzających urodzenie dziecka po 22 tc Dwakolory za nie-palenie. I kciuki za leczenie!Zdrówka dla wszystkich chorych Iza, dobrze, że udało się znaleźć rozwiązanie. Agatko pisz o Was więcej, cudownie, że tak Wam się układa. Dalej czekamy na pozwolenie na budowę Więcej nie pamiętam ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Mam nadzieje ze mimo to wypłaca odszkodowanie. Cytat:
|
|
|
|
#5010 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50350058]Renia ja mam w axa grupowe, mąż ma w PZU i u niego nie było problemu, a u mnie mail z prośbą o dostarczenie dokumentacji medycznej potwierdzającej, że Mała urodziła się po 22 tc. Ale napisałam im maila, powołałam konkretne zapisy owu, zagroziłam, że jak będą zwlekać z wypłatą odszkodowania to zgłoszę sprawę do rzecznika ubezpieczonych i mam nadzieję, że to wystarczy.
A co do ruchów to spokojnie mam nadzieję, że się uda - jeśli w warunkach nie ma takiego zapisu, to muszę wypłacić! niestety słodkie nie podziałało nie pomogło
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

ale nie nastawiam się bo ten pęcherzyk obserwowany na usg prawdopodobnie nie pękł, więc ewentualnie liczę na to ze pękł jakiś inny, co zostało przeoczone 

liczymy, że gospodarka szwajcarska dostanie trochę po tyłku (juz dostaje) i kurs franka trochę spadnie. Wtedy powrócimy do tematu.

rosi: ale jeszcze genetyk i kariotypy w kwietniu i mam mieszane uczucia...
za nie-palenie. I kciuki za leczenie!
byliśmy na spacerze i mam nadzieję, że ból nie wróci a mały zechce porządnie matkę kopnąć