Ile zarabiają Wizażanki ;) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Ile wynosi Twoje wynagrodzenie netto? (na rękę, w przeliczeniu na pełen etat)
poniżej 1000zł 599 22,44%
1000zł - 1500zł 664 24,88%
1500zł - 2000zł 464 17,38%
2000zł - 2500zł 316 11,84%
2500zł - 3000zł 180 6,74%
3000zł - 4000zł 147 5,51%
4000zł - 5000zł 99 3,71%
5000zł - 7000zł 57 2,14%
7000zł - 10000zł 50 1,87%
powyżej 10000zł 93 3,48%
Głosujący: 2669. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 22:09   #1411
Tycikata
Wtajemniczenie

Dot.: Ile zarabiają Wizażanki ;)

Witajcie
"pochwalę" się i ja:
2000 zł na rękę na stanowisku specjalista ds. zakupów oraz asystent w międzynarodowej korporacji.
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 07:47   #1412
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Witajcie
"pochwalę" się i ja:
2000 zł na rękę na stanowisku specjalista ds. zakupów oraz asystent w międzynarodowej korporacji.
w duzym miescie?
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 11:47   #1413
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
w duzym miescie?
Górny Śląsk

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 18:16   #1414
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Górny Śląsk
dziękuję

pytam, bo pracuję w miescie 70 tys i na stanowisku tym samym + chemik + specj. ds ochrony środowiska i audytor 14001 zarabiam 1800 i zawsze uważałąm że to za mało (to nie tak, że wszytsko robię naraz - dzielę pracę na poszczegolne działy wg potrzeb)

a chciałabym 2500

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
No bezsensowne, ale i tak sie to bardziej oplaca niz praca na miejscu bo tutaj zarobki sa troche nizsze niz w Krakowie. Tż zarabia dobrze bo ok 4500 netto jako specjalista ds systemow w zagranicznym banku, gorzej ze mna bo jestem konsultantem w punkcie w jednej z sieći komorkowych, wiec podstawa to najnizsza krajowa, za to jak jest dobry miesiac mozna wyciagnac kolo 3 na reke (ale ja keszcze tyle nie mialam bo dopiero 4miesiaće pracuje) pocieszam sie tylko, ze po weselu i jak juz nie bedziemy mieli kredytu (jeszcze 3lata) bedzie nam sie zylo duzo lepiej

Bylam 2lata kierownikiem w sieciowce odziezowej, fakt, ze podstawe mialam wieksza niz teraz, ale luz psychiczny jaki mam teraz i odzyskane zycie prywatne (a nie siedzenie po 15h w pracy w czym 7 charytatywnie ) sa bezcenne

a my wlasnie wzielismy kredyt na 15 lat, ale niestety mamy razem z TZtem mniej, niż Twoj przyszły maż, wiec ciezko bedzie nam go splacac, a jeszcze rodzę w maju

ps.slub koscielny biore dwa dni po Tobie
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-20, 10:23   #1415
madziocha
Zadomowienie

Hej.
dołaczam i ja: Wrocław, ja - branża budowlana 3000 netto+dodatki, mąż telekomunikacja: ok 7000 netto + dodatki.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 00:18   #1416
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
Hej.
dołaczam i ja: Wrocław, ja - branża budowlana 3000 netto+dodatki, mąż telekomunikacja: ok 7000 netto + dodatki.
zazdroszczę
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 08:26   #1417
prettysimple
Zadomowienie

Ja też! Ale szczerze to... cieszę się, że komuś dobrze się wiedzie. Motywuje mnie to do działania!
Stary 2015-02-21, 10:48   #1418
Apelly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prettysimple Pokaż wiadomość
Ja też! Ale szczerze to... cieszę się, że komuś dobrze się wiedzie. Motywuje mnie to do działania!
Mnie tak samo!
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 20:34   #1419
Barbarella05
Wtajemniczenie

większość postów które przeczytałam, mnie zasmuciły bo zarobki są....niskie, tyle powiem.
Szczerze powiem,że w Białymstoku(a to przecież nie jest jakieś małe miasteczko) jeśli szuka się pracy(mówię o sobie) to bez znajomości jest ciężko coś sensownego znaleźć.
Moja przyjaciółka, magister fizjoterapii ma 1200 na rękę. Dziewczyna ma 26 lat, mieszka z Mamą bo sama by się jak mówi, nie utrzymała.
O sobie mogę powiedzieć jedynie tyle,że po wielu wielu rozmowach kwalifikacyjnych jestem przerażona co się dzieje na rynku pracy - jako kelnerka zarabiałam 7 zł za godzinę w najbardziej obleganym (wtedy jak pracowałam, bo teraz to nie wiem) pubie/restauracji w mieście, pracując bardzo dużo,wiecznie się stresując ( "cudowne" szefostwo) i obserwując stosunek pracodawców do pracowników, się zraziłam do pracy jako kelnerka. Przy czym trzeba dodać, że jak pracowałam miesiac od 10 do 10 to co dostałam za miesiac pracy- śmiech na sali po ok.300 zł. Jak sie okazało, sobie szefostwo ucieło o 1 zł stawkę za godzinę i ucięło wszystkim pracownikom po conajmniej 200 zł bo jakies ogromne manko było...

Ciężko jest baaardzo. Nawet jak masz studia tj,.licencjat, magistra to ten kto dobrze zarabia to szczęściarz.

No ale jak słyszę,że ktoś zarabia tyle ile ja bym chciała to powera mi dodaje- wstyd sie przyznać ale z zazdrości Ale to zawsze jakaś tam motywacja xD
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 20:40   #1420
ellish
Zakorzenienie

A ja tak czytam i myślę..po co studia? Większość osób które tu piszą albo zarabiają grosze,albo bezrobotne. Po 5 latach nauki. A fryzjerzy po zawodówce,kosmetyczki po 2 latach szkoły mają i umowy normalne i niemałe zarobki. Przykre to.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 20:42   #1421
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prettysimple Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Apelly Pokaż wiadomość
Mnie tak samo!

No i tak trzymac U mnie początki też były ciężkie.
Stary 2015-02-21, 20:57   #1422
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
A ja tak czytam i myślę..po co studia? Większość osób które tu piszą albo zarabiają grosze,albo bezrobotne. Po 5 latach nauki. A fryzjerzy po zawodówce,kosmetyczki po 2 latach szkoły mają i umowy normalne i niemałe zarobki. Przykre to.
Przykre, a i owszem.
No ale co poradzisz?
Nic. Jedynie co możesz robić to podnosić swoje kwalifikacje, nowymi kursami, szkoleniami itd.
Sama jestem młoda, mam mnóstwo rzeczy do wyboru, ale sama też się bym nie utrzymała.
Stary 2015-02-21, 22:10   #1423
ViLLeMkA
Zakorzenienie

A może po prostu te lepiej zarabiające nie piszą ile dokładnie zarabiają, bo nikt w internecie nie jest anonimowy

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 22:11   #1424
Barbarella05
Wtajemniczenie

Mozliwe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-22, 08:02   #1425
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
My fakt, zarabiamy spoko ale nie kokosy, pisalam kilka postow wyzej, ale zaznaczam, ze zadne z nas (nie)stety nie skonczylo studiow. Ja rzucilam po pol roku, Tż podchodzil kilka razy. I ja bez studiow bylam kierownikiem w dwoch sieciowkach (nie po znajomosci, w sumie nie polecam takiej pracy, ale zarobki nie najgorsze), a Tż jako programista rekrutuje czasami osoby do swojej ekipy i rzadko kto po studiach nadaje sie do pracy :/ bo wiekszosc mysli, ze jak juz jest po informatyce to juz wiecej nie musi robic, uczyc sie Sam w domu itp I tak w jego ekipie jest duzo po sredniej szkole, albo po studiach ale zupelnie w innym kierunku, ale sa to po prostu hobbysci ktorzy pasjonuja sie informatyka/programowaniem i maja sporo wieksza wiedze niz ci po studiach kierunkowych ja nie chcialam nigdy robic studiow dla samego papierka.... Wiec wcale nie jest powiedziane, ze zeby w miare dobrze zarabiac trzeba miec ukonczone studia

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-22, 09:11   #1426
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
My fakt, zarabiamy spoko ale nie kokosy, pisalam kilka postow wyzej, ale zaznaczam, ze zadne z nas (nie)stety nie skonczylo studiow. Ja rzucilam po pol roku, Tż podchodzil kilka razy. I ja bez studiow bylam kierownikiem w dwoch sieciowkach (nie po znajomosci, w sumie nie polecam takiej pracy, ale zarobki nie najgorsze), a Tż jako programista rekrutuje czasami osoby do swojej ekipy i rzadko kto po studiach nadaje sie do pracy :/ bo wiekszosc mysli, ze jak juz jest po informatyce to juz wiecej nie musi robic, uczyc sie Sam w domu itp I tak w jego ekipie jest duzo po sredniej szkole, albo po studiach ale zupelnie w innym kierunku, ale sa to po prostu hobbysci ktorzy pasjonuja sie informatyka/programowaniem i maja sporo wieksza wiedze niz ci po studiach kierunkowych ja nie chcialam nigdy robic studiow dla samego papierka.... Wiec wcale nie jest powiedziane, ze zeby w miare dobrze zarabiac trzeba miec ukonczone studia

to zależy, bo np. w korpo u mojego tż, owszem zatrudniają ludzi bez studiów, ale dają im jakiś okres czasu na "doniesienie" dyplomu. A to z uwagi m.in. na dotacje unijne takiego pracownika, przy których potrzebne jest wyższe wykształcenie. Czyli pod uwagę biora raczej tylko osoby, które są w trakcie studiów i sa w stanie w przeciągu załóżmy do pół roku je skończyc, obronic się i uzyskac dyplom.

Btw, ja skończyłam studia techniczne i nie wyobrażam sobie zaczynac pracy bez nich. Wiec moze i są zawody gdzie "papierek" nie jest potrzebny, ale nie uogólniajmy.
Stary 2015-02-22, 09:22   #1427
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
to zależy, bo np. w korpo u mojego tż, owszem zatrudniają ludzi bez studiów, ale dają im jakiś okres czasu na "doniesienie" dyplomu. A to z uwagi m.in. na dotacje unijne takiego pracownika, przy których potrzebne jest wyższe wykształcenie. Czyli pod uwagę biora raczej tylko osoby, które są w trakcie studiów i sa w stanie w przeciągu załóżmy do pół roku je skończyc, obronic się i uzyskac dyplom.

Btw, ja skończyłam studia techniczne i nie wyobrażam sobie zaczynac pracy bez nich. Wiec moze i są zawody gdzie "papierek" nie jest potrzebny, ale nie uogólniajmy.
Wiadomo, ze sa zawody, w ktorych studia sa niezbedne. Ale tez brak studiow nie oznacza niskich zarobkow I uwazam, ze robienie studiow dla samego papierka jest bezsensu. Daleko nie trzeba szukac, mam duzo kolezanek po pedagogice, socjologii, turystyce itp I pracuja w sklepach w Galerii po co im studia? Po nic wiadomo, ze techniczne studia sa duzo bardziej w cenie, a jeszcze jak to lubimy i sie tym interesujemy to juz w ogole bajka ale Nie kazdy nadaje sie na takie studia, ja bym np nie dala rady, bo niestety jestem humanistka.

Czesto po prostu ludzie mowia, ze bez studiow nic w zyciu nie osiagniesz, a ja sie z tym nie zgadzam. Mam tez mnostwo znajomych, ktore sa po sredniej szkole, albo zawodowce wrecz (fryzjerstwo, spawacz, elektryk itp) i zarabiaja tyle, ze glowa mala najwazniejsze to miec glowe na karku po prostu bez wzgledu na wyksztalcenie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2015-02-22 o 09:23
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 18:57   #1428
Bushido23
Przyczajenie

Dot.: Wasze zarobki

stanowisko:

1. Technolog, umowa o pracę (pn-pt) godz. 7-15
zarobki: 2500zł na ręke. Umowa o pracę

2. Sędzia piłkarski (weekendy)
zarobki: zmienne w zależności od ilości meczów i klasy rozgrywkowej 800-1200zł

Miejscowość 30-40tys. mieszkańców
Bushido23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-20, 23:10   #1429
userrr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kirenne Pokaż wiadomość
Jako, że wątek o zarobkach to mam pytanie trochę w innym kontekście niż dotychczasowe dyskusje.
Mianowicie, ciekawi mnie jak odebrałybyście tekst szefa, który mówi: "Twoje stanowisko kosztuje". I nie mówimy tu o jakiś mega zarobkach.

Jakie jest Wasze zdanie? Co odpowiedziałybyście przełożonemu?
to sie odpowiada, jak zamieściłeś ogłoszenie, że przyjmiesz pracownika to musi kosztować, a jak chcesz za darmo to sam pracuj na tym stanowisku za darmo, a potem wymagaj tego od innych, a jak cię nie stać to nie wystawiaj ogłoszenia że przyjmiesz pracownika tylko zasuwaj sam
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 10:21   #1430
farmaceutka88
Rozeznanie

Tak tak tak. Łatwo się mówi. Gdy zależy na pracy to już widzę, że ktoś tak powie i wejdzie w dyskusję z pracodawcą i będzie go uświadamiać.
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 00:36   #1431
userrr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez farmaceutka88 Pokaż wiadomość
Tak tak tak. Łatwo się mówi. Gdy zależy na pracy to już widzę, że ktoś tak powie i wejdzie w dyskusję z pracodawcą i będzie go uświadamiać.
jeśli się nie da pracować i się jest gotowym do zmiany pracy bo nic gorszego w obecnej firmie nie może być to warto tak powiedzieć, a może wcale nie zwolni tylko się zastanowi i będzie lepiej
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 19:39   #1432
agataa95
Raczkowanie

Trochę wam zazdroszczę tych zarobków. Ja mam 24 lata i pracuję w dwóch miejscach na umowę zlecenie. Poza tym studiuję dziennie (jeszcze przez rok). Pracuję w biurze rachunkowym oraz w sklepie. W jednym miejscu zarabiam ok. 8,60 za godz. netto (plus ewentualnie 50 zł premii), a w drugim 7,70 zł za godz. No i to wyższe wynagrodzenie jest za pracę w sklepie, a nie w biurze rachunkowym, a mam już wykształcenie licencjackie, chociaż póki co nie szukałam intensywnie pracy w zawodzie, bo odpowiada mi to, że mogę dopasowywać grafik do swoich potrzeb. Czy w moim wieku powinnam już sobie znaleźć normalną pracę czy też może cieszyć się ostatnim rokiem w miarę luzu i szukać jakichś praktyk?

Edytowane przez agataa95
Czas edycji: 2015-06-23 o 19:52
agataa95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 20:28   #1433
farmaceutka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agataa95 Pokaż wiadomość
Trochę wam zazdroszczę tych zarobków. Ja mam 24 lata i pracuję w dwóch miejscach na umowę zlecenie. Poza tym studiuję dziennie (jeszcze przez rok). Pracuję w biurze rachunkowym oraz w sklepie. W jednym miejscu zarabiam ok. 8,60 za godz. netto (plus ewentualnie 50 zł premii), a w drugim 7,70 zł za godz. No i to wyższe wynagrodzenie jest za pracę w sklepie, a nie w biurze rachunkowym, a mam już wykształcenie licencjackie, chociaż póki co nie szukałam intensywnie pracy w zawodzie, bo odpowiada mi to, że mogę dopasowywać grafik do swoich potrzeb. Czy w moim wieku powinnam już sobie znaleźć normalną pracę czy też może cieszyć się ostatnim rokiem w miarę luzu i szukać jakichś praktyk?
Rób,pracuj i wymagaj od siebie tak, jakbyś to Ty była szefem i miała samą siebie zatrudnić.
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 21:02   #1434
WhySoSerious
multitasking ninja

Cytat:
Jako, że wątek o zarobkach to mam pytanie trochę w innym kontekście niż dotychczasowe dyskusje.
Mianowicie, ciekawi mnie jak odebrałybyście tekst szefa, który mówi: "Twoje stanowisko kosztuje". I nie mówimy tu o jakiś mega zarobkach.

Że kosztuje, bo taki mamy system, że musi bulić milion składek i podatków Zatem niech przestanie popierać knagowy system, a zacznie libertarian
Stary 2015-06-24, 07:57   #1435
21kasia21
Work, work, work

Cytat:

Wszystko kosztuje, pracownik także
Moja szefowa zaś woli oddać ponad 20tys zł podatku do US niż podwyższyć pensję pracownikom, która i tak nie jest powalająca.
Dlatego już czekam na najbliższy m-c, kiedy to zobaczy moje wypowiedzenie
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 09:25   #1436
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21kasia21 Pokaż wiadomość
Wszystko kosztuje, pracownik także
Moja szefowa zaś woli oddać ponad 20tys zł podatku do US niż podwyższyć pensję pracownikom, która i tak nie jest powalająca.
Dlatego już czekam na najbliższy m-c, kiedy to zobaczy moje wypowiedzenie
Przeciez zwiększenie kosztów firmy przez zwiększenie pensji pracownikowi, nic jej nie da, bo wszystkie składki jej pójdą w górę. I tak odda więc cześć pieniędzy państwu, nieistotne czy w skladkach czy w podatku. Podejrzewam nawet ze wersja z podatkiem jest bardziej opłacalna.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 09:45   #1437
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Przeciez zwiększenie kosztów firmy przez zwiększenie pensji pracownikowi, nic jej nie da, bo wszystkie składki jej pójdą w górę. I tak odda więc cześć pieniędzy państwu, nieistotne czy w skladkach czy w podatku. Podejrzewam nawet ze wersja z podatkiem jest bardziej opłacalna.
Są też inne kwestie związane z wynagrodzeniem dla pracownika, nie tylko podnoszenie wynagrodzenia
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 19:27   #1438
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
A ta praca w biurze rachunkowym to w twoim zawodzie? Jakaś rozwojowa?
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 19:44   #1439
agataa95
Raczkowanie

W moim, bo studiuję finanse i rachunkowość, ale raczej mało rozwojowa, chociaż sama praca mi odpowiada, ale zarobki niekoniecznie i wolałabym gdyby było więcej dni do przepracowania. I takiej pracy tak naprawdę można by było nauczyć się po liceum, więc rzeczywiście studia to tylko papierek, ale przez pracodawców wymagany.

I pracując w tym biurze widzę, że sporo jest osób pracujących za pensję minimalną np. w kancelariach prawnych, bo mam dostęp do listy płac.
agataa95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 19:48   #1440
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
W moim, bo studiuję finanse i rachunkowość, ale raczej mało rozwojowa, chociaż sama praca mi odpowiada, ale zarobki niekoniecznie i wolałabym gdyby było więcej dni do przepracowania. I takiej pracy tak naprawdę można by było nauczyć się po liceum, więc rzeczywiście studia to tylko papierek, ale przez pracodawców wymagany.

I pracując w tym biurze widzę, że sporo jest osób pracujących za pensję minimalną np. w kancelariach prawnych, bo mam dostęp do listy płac.
To prawda. Dzisiejsi aplikanci muszą nieźle się nagimnastykować, żeby zarobić na swoje realne utrzymanie. Minimalna płaca + część etatu to norma. Zdarza się dopłacanie pod stołem, aby uniknąć wyższych składek, ale są to te rzadsze przypadki.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości