|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Trioplan 50mm i podpięcie pod bezlusterkowca
Czy ktoś z Was orientuje się, za pomocą jakiego adaptera jest możliwość (o ile jest) podpięcia Trioplanu 2.9/50 do bezlusterkowca Olympusa?
Czy to jest taka przejściówka jak ta z aukcji? http://allegro.pl/adapter-micro-4-3-...099975336.html Edytowane przez snowflake_fall Czas edycji: 2015-02-20 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Trioplan 50mm i podpięcie pod bezlusterkowca
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zakupiłam go wczoraj na aukcji, ale sprzedawca nie jest w stanie dokładnie tego określić. Jedyne co wiem, to to, że nie jest to M42, a więc szukam informacji, jakie mocowania mają Trioplany. Czy da się to jakoś sprawdzić? Znalazłam informację na czeskich stronach, ale nie bardzo jestem w stanie się zorientować, bo jest podana informacja zarówno o mocowaniu EXA jak i M39. Zakup przejściówki z M39 na M42 to są grosze, ale już EXA na bezlusterkowca z możliwością ostrzenia na nieskończoność to koszt około 200zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Z tego co widziałem na jakiejś ostatniej aukcji z pierścieniami pośrednimi, to na pewno nie jest żaden gwint.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czyli lepiej sobie odpuścić?
To co to jest w takim razie, jeśli nie jest to obiektyw taki, jakiego użyto do tego typu zdjęć? https://www.facebook.com/media/set/?...9956671&type=3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nie znam się na starych bagnetach, z tego co mi się wydaje, te obiektywy były i z mocowaniem Exa/Exacta, i Altix, i M42, niewykluczone, że też M39 i jako mocowane "na stałe" do aparatów z miechem (wtedy obiektyw miał wbudowaną migawkę).
Jeśli myślimy o tej samej aukcji, to na 99% bagnet, tylko pytanie jaki ![]() Może Chińczycy będą mieli tańsze przejściówki (ebay/aliexpress), tylko musiałabyś być pewna, z jakiego mocowania to jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.