Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-21, 20:36   #4501
tout-petit-fille
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

ok to ja też się piszę na zawody
Ta która wygra, pewnie wykluje maleństwo w tej samej sekundzie, co odejdą jej wody

Magnifica dam znać na pewno

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Przewertujcie sobie dziewczyny te tabele, gdzie podane są kalendarze szczepień w poszczególnych krajach. Bardzo interesujące.. Jednak w Polsce bardzo komuś zależy na tym, żeby w pierwszej dobie truć dzieci rtęcią..

http://www.euvac.net/graphics/euvac/...edkingdom.html

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Na stronie gemini pojawił się komunikat:

Uprzejmie informujemy, że w celu skrócenia czasu oczekiwania na zamówienia złożone przez Państwa od dnia 2015.02.05 wprowadzamy następujące zmiany w naszej aptece internetowej:
- zawieszona zostanie możliwość zapłaty za zamówienia złożone w naszej aptece przelewem tradycyjnym, tym samym do Państwa dyspozycji pozostanie nadal płatność szybkim przelewem przez system PayU lub płatność za pobraniem
- zawieszona zostanie możliwość wysyłki zamówień złożonych w naszej aptece za pośrednictwem Poczty Polskiej, tym samym wszelkie zamówienia z wyjątkiem odbiorów osobistych będą realizowane za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS.
Biuro Obsługi Klienta

chyba przestraszyli się słabnącą opinią o długim terminie oczekiwania. Albo skończyli po prostu współpracę z pocztą polską.

Ile czasu średnio czekałyście od info, że zamówienie jest w trakcie realizacji, do odebrania w domu?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 20:39   #4502
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny Czy wy jakieś skierowania na poród macie od lekarza? Moja kazała za 3tyg się zgłosić na ostatnią wizytę i po skierowanie do porodu (ja rodze sn)
Ja mam wizytę za 1,5 tygodnia a później 11.03 (czyli po terminie) i wtedy daje mi skierowanie do szpitala.

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
My już jesteśmy w domu od przedwczoraj.

Mam trcohe problemy z karmieniem, bo nie możemy sie zgrać przy zassaniu cyca i oboje wtedy ryczymy jak bobry

Poza tym przez 3 doby miałam bardzo mało pokarmu i mały dostawal mm a ja walczylam laktatorem. Ale od wczoraj rzeka mleka :p Tylko gdyby jeszcze to przystawianie nam lepiej szło ;(

Ale nie będę tu was zamęczać problemami poporodowymi, bo pewnie u was bedzie lepiej

Dziekuje za gratulacje, nie mam czasu ponadrabiać ale kiedyś na pewno chętnie przeczytam ten wątek jako pamiątkę.
Zamęczaj nas tymi problemami bo wcześniej czy później one nas też dotkną

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Ile czasu średnio czekałyście od info, że zamówienie jest w trakcie realizacji, do odebrania w domu?
Ja na początku stycznia zamawiałam to jak dobrze pamiętam to w niedzielę złożyłam zamówienie a w czwartek lub piątek odbierałam przesyłkę
Stary 2015-02-21, 20:40   #4503
87marta78
Zadomowienie

Znow przywiezli jakąś, zdazyli polozyc a ona zaraz na porodowke idzie rodzić. No zwariuje
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 20:43   #4504
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Znow przywiezli jakąś, zdazyli polozyc a ona zaraz na porodowke idzie rodzić. No zwariuje
Nie stresuj się, bo to niewiele pomoże. Ty też już niedługo urodzisz
Stary 2015-02-21, 20:45   #4505
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:

moja siostra przeżywała to samo. Jak opowiadała, to trzymałam się za gacie, żeby nie popuścić. Ona leżała jak ta słonica, a co chwilę przychodziły nowe babki, nie zdążyły się wypakować z torby i od razu zaczęły sapać i tyle je widziała
Pielęgniarki mówiły jej, że wezmą ją gdzieś na bok, wpie*&%lą porządnie żeby się zestresowała i może urodzi

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę za 1,5 tygodnia a później 11.03 (czyli po terminie) i wtedy daje mi skierowanie do szpitala.

Zamęczaj nas tymi problemami bo wcześniej czy później one nas też dotkną

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Ja na początku stycznia zamawiałam to jak dobrze pamiętam to w niedzielę złożyłam zamówienie a w czwartek lub piątek odbierałam przesyłkę
Dobry znak

Zamówiłam tyle soli fizjologicznej, że chyba sama będę się w niej kąpać

Stary 2015-02-21, 20:46   #4506
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Przewertujcie sobie dziewczyny te tabele, gdzie podane są kalendarze szczepień w poszczególnych krajach. Bardzo interesujące.. Jednak w Polsce bardzo komuś zależy na tym, żeby w pierwszej dobie truć dzieci rtęcią..

Niestety chyba tylko w Polsce jest tyle szczepień i na dodatek obowiązkowych. Jak nie zaszczepisz to pisemne groźby i kary. W innych krajach tego nie ma, a jakoś dzieci nie umierają na potęgę...
Stary 2015-02-21, 20:47   #4507
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Spokojnie, przyjdzie i Twoja pora

Cytat:
Ja zamawiałam w piątek 2.01. wieczorem, potem był weekend i Trzech Króli i dostałam pudło 8.01. w czwartek.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 20:50   #4508
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Współczuję tego czekania, jak już się leży to by się chciało urodzić na Ciebie też przyjdzie czas
Stary 2015-02-21, 20:51   #4509
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
ok to ja też się piszę na zawody
Ta która wygra, pewnie wykluje maleństwo w tej samej sekundzie, co odejdą jej wody

Magnifica dam znać na pewno

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Na stronie gemini pojawił się komunikat:

Uprzejmie informujemy, że w celu skrócenia czasu oczekiwania na zamówienia złożone przez Państwa od dnia 2015.02.05 wprowadzamy następujące zmiany w naszej aptece internetowej:
- zawieszona zostanie możliwość zapłaty za zamówienia złożone w naszej aptece przelewem tradycyjnym, tym samym do Państwa dyspozycji pozostanie nadal płatność szybkim przelewem przez system PayU lub płatność za pobraniem
- zawieszona zostanie możliwość wysyłki zamówień złożonych w naszej aptece za pośrednictwem Poczty Polskiej, tym samym wszelkie zamówienia z wyjątkiem odbiorów osobistych będą realizowane za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS.
Biuro Obsługi Klienta

chyba przestraszyli się słabnącą opinią o długim terminie oczekiwania. Albo skończyli po prostu współpracę z pocztą polską.

Mi zamówienie przyszło po 8 dniach upsem a po 10 dostałam maila, z apteki że wysłali paczke?!
Chyba nie kontroluja tego.

Cytat:

moja siostra przeżywała to samo. Jak opowiadała, to trzymałam się za gacie, żeby nie popuścić. Ona leżała jak ta słonica, a co chwilę przychodziły nowe babki, nie zdążyły się wypakować z torby i od razu zaczęły sapać i tyle je widziała
Pielęgniarki mówiły jej, że wezmą ją gdzieś na bok, wpie*&%lą porządnie żeby się zestresowała i może urodzi

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Dobry znak

Zamówiłam tyle soli fizjologicznej, że chyba sama będę się w niej kąpać
Ja wzięłam gilberta 100 szt. Ale po otwarciu trzeba zużyć ampułkę w 1-2 dni wiec nie wiem czy nie za mało. Poza tym wzielam wit K i zapas D.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 20:54   #4510
antoxa
Rozeznanie

Wczoraj dostałam kołysanki instrumentalne z BebiProgramu. Postanowiłam to dzisiaj przesłuchać i synek dostał jakiegoś szału w brzuchu z tego powodu śmiem twierdzić, że koneserem muzyki poważnej to on nie jest disco polo mu bardziej odpowiada

87marta78 przyjdzie i czas na Ciebie
Stary 2015-02-21, 20:56   #4511
papalinka83
Zakorzenienie

Hej byłam w szkole i wróciłam jakaś podziębiona. Kupiłam syrop Prenalen i oby pomógł, zanim się ewentualne choróbsko rozwinie.

Magiusa, JoaMro super opisy i rzeczywiście bardzo sprawnie poszło
Co do pierwszych dni/tygodni po porodzie, kp i tym podobnych, to chyba każda mama przechodzi trochę kryzys na początku i to jest normalne

87marta kciuki za szybki poród

Cytat:

Ja zamawiam średnio co miesiąc i wysyłam zamówienie w niedzielę, a w piątek jest kurier
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mi zamówienie przyszło po 8 dniach upsem a po 10 dostałam maila, z apteki że wysłali paczke?!
Chyba nie kontroluja tego.

Ja wzięłam gilberta 100 szt. Ale po otwarciu trzeba zużyć ampułkę w 1-2 dni wiec nie wiem czy nie za mało. Poza tym wzielam wit K i zapas D.
Ja też tą sól zamawiam i sporo tego idzie, bo w sumie ampułki używam tylko raz, potem się boję, czy nie jest zanieczyszczona, itp. A np. jak z Olą jeździliśmy na początku samochodem, to położna polecała nosek dodatkowo zakrapiać solą przed i po podróży, żeby nie było infekcji od klimy/suchego powietrza

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:05   #4512
smv
Zakorzenienie

Ja soli na razie nie kupuje. Kazała położna woda przegotowaną oczka i buzke w środku przemywac i tyle. Musze tylko gaziki kupić ale to w marcu bo teraz takie wydatki ze dziś się poryczalam ze musze tak bidowac. TŻ znów mówi ze nam starczy ale jakoś źle to widzę... U okazało się ze to rozliczenie to sama woda... A ogrzewanie we wrześniu będzie..

Jeju tak mnie młody napiera w pipcie ze tragedia! Od paru godzin tak mnie co chwila jakby bije ktoś w szyjkę czy coś.... Leee.
Idę się kąpać
Stary 2015-02-21, 21:13   #4513
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Myślę, że ktoś rodzi na pewno
A anka1984 chyba też nie dawała znać, wiec może też ma już dzidziusia.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:14   #4514
nouvelle2
Zakorzenienie

Ja wzielam straszne ilości tej soli fizjologicznej i w sumie na dobre mi to wyszlo podczas choroby używałam tego dla siebie do inhalacji

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:20   #4515
irish cream
Raczkowanie

Będziecie tą solą przemywać oczy? Mi też położna mówiła, że wodą przegotowaną wystarczy to już nie wiem
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:25   #4516
tout-petit-fille
Zadomowienie

Dzięki za info dziewczyny

TŻ dostał właśnie taki OPIE*&^OL, że aż mnie gardło boli z wrzasku.

A teraz zabiłabym go za to, że malutka przez niego musiała się wystraszyć krzyku i teraz biedniutka jest

Stary 2015-02-21, 21:26   #4517
smv
Zakorzenienie

No chyba ze na podróż czy coś... To wtedy sól ok bo wozić ciepła wodę ze sobą wszędzie to na dłuższą metę ciężko..
Stary 2015-02-21, 21:30   #4518
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
A w nagrodę kupiłam sobie bavarię bezalkoholową pszeniczną i cytrynową Pierwszy raz od 8 miesięcy poczuję chociaż smak piwa!!!!
na zdrowie, ja też popijam sobie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:

Mam trcohe problemy z karmieniem, bo nie możemy sie zgrać przy zassaniu cyca i oboje wtedy ryczymy jak bobry

Poza tym przez 3 doby miałam bardzo mało pokarmu i mały dostawal mm a ja walczylam laktatorem. Ale od wczoraj rzeka mleka :p Tylko gdyby jeszcze to przystawianie nam lepiej szło ;(

Ale nie będę tu was zamęczać problemami poporodowymi, bo pewnie u was bedzie lepiej

Dziekuje za gratulacje, nie mam czasu ponadrabiać ale kiedyś na pewno chętnie przeczytam ten wątek jako pamiątkę.
szybko się zapewne nauczycie siebie wzajemnie, trzymam kciuki za postępy w karmieniu i dawaj nam znać jak wam idzie buziaki dla was

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Wczoraj dostałam kołysanki instrumentalne z BebiProgramu. Postanowiłam to dzisiaj przesłuchać i synek dostał jakiegoś szału w brzuchu z tego powodu śmiem twierdzić, że koneserem muzyki poważnej to on nie jest disco polo mu bardziej odpowiada
ja wczoraj to dostałam i moja też jakoś specjalnie nie przepada za takiego rodzaju muzyką

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Będziecie tą solą przemywać oczy? Mi też położna mówiła, że wodą przegotowaną wystarczy to już nie wiem
a do mnie doszły informacje, że solą izjologiczną to jak zaczerwienione itp, tzn jak coś się dzieje z oczkami, a tak to żeby przemywac właśnie wodą przegotowana, a jak u nas wyjdzie? zobaczymy sama juz ciekawa jestem

a u nas po obiadku rodzinnym i powiem wam że tak dzisiaj siedziałam i się w duchu bardzo cieszyłam że zarówno moi rodzice jak i TŻa tak dobrze ze sobą żyją, że spotykają się poza nami jaka to ulga że dziadkowie się zgrali, chociaż jednocześnie się modliłam żeby nie zacząć rodzić, bo jak by tak cała zgraja ze mną na porodówke pojechała to by było ciekawie hahahahaha

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-02-21 o 21:33
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:36   #4519
Magnifica
Zakorzenienie

Dziewczyny, na pewno już było, ale ja całkiem już głupieję. A co kupujecie na brodawki? Mnie koleżanki polecają Bepathen, ale nigdzie nie wyczytałam czy jest bezpieczny dla maluszka i czy trzeba dokładnie myć piersi przed karmieniem.

I jeszcze pytanie. Dużo z Was pisze o gemini. Jaka jest tam kwota wysyłki?
Stary 2015-02-21, 21:36   #4520
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja tez kupilam hurtowe ilosci tej soli. Ale u nas sie mowi ze jest do przemywania...

Ale mi smaka na piwko zrobilyscie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:40   #4521
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

a u nas po obiadku rodzinnym i powiem wam że tak dzisiaj siedziałam i się w duchu bardzo cieszyłam że zarówno moi rodzice jak i TŻa tak dobrze ze sobą żyją, że spotykają się poza nami jaka to ulga że dziadkowie się zgrali, chociaż jednocześnie się modliłam żeby nie zacząć rodzić, bo jak by tak cała zgraja ze mną na porodówke pojechała to by było ciekawie hahahahaha
ale za to jaki doping byś miała

A co do rodziców i teściów to moi też się spotykają poza nami Chociaż czasami zastanawiam się czy to jest plus czy wada
Stary 2015-02-21, 21:41   #4522
crystal25
Zakorzenienie

starczy dzis porzadkow jutro jeszcze okna bo dzis nie mam sil i bedzie pieknie prawie pieknie

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj cisza...wszystkie rodzą??

Ja juz po wizycie, wszystko jest ok, serce, przepływy dobrze, wszystko na swoim miejscu

Waga szacunkowa ok 3400 ale lekarz zaznaczył, że raczej nie urodzi się większa, a pewnie mniejsza, więc waga idealna

Teraz już jestem spokojna, mogę rodzić

Zreszta jak powiedziałam lekarzowi, że termin za 2 tygodnie to on mi powiedział, że może być też dzisiaj hehe także czekam
za wizyte
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:43   #4523
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
starczy dzis porzadkow jutro jeszcze okna bo dzis nie mam sil i bedzie pieknie prawie pieknie

właśnie wyobraziłam sobie minę sąsiadów i teściów jakbym w niedzielę zaczęła okna myć
Stary 2015-02-21, 21:43   #4524
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ale za to jaki doping byś miała

A co do rodziców i teściów to moi też się spotykają poza nami Chociaż czasami zastanawiam się czy to jest plus czy wada
doping? hahahaha nie ja podziękuje za taki rodzaj "dopalacza" mama by się położyła obok i rodziła ze mną płacząc razem z bólu, teściowa by uspokajała i mówiła że wszystko będzie dobrze, tato by ustawiał w szeregu lekarzy i położne a teściu my zemdlał z wrażenia a tż to by patrzył i się śmiał z całej sytuacji, tak by było

u nas jak narazie na plus !
Stary 2015-02-21, 21:43   #4525
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na pewno już było, ale ja całkiem już głupieję. A co kupujecie na brodawki? Mnie koleżanki polecają Bepathen, ale nigdzie nie wyczytałam czy jest bezpieczny dla maluszka i czy trzeba dokładnie myć piersi przed karmieniem.

Lansinoh - drogi, ale podobno świetny. Wysyłka chyba 12 zł, z tego co pamiętam

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:44   #4526
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Jestem kochana, nadal dwupaku coś jakoś nie czuje żeby mnie jakimś cudem rozpakowało..😵 żadnych symptomów, a zaczęłam dzisiaj 37 tydzień. Sytuacja z mieszkaniem opanowana, już po remoncie. Nadal chłodno bo teraz jak grzejemy to muszą się mury nagrzac. To mieszkanie które znaleźliśmy na wynajem, byliśmy oglądać i pełno z nim starych mebli, trzeba by było malować, i gościu nie podłączył gazu do niego...to znaczy jest gaz Ale zaslepiony. I on się zastanawia..znowu problemy. Zresztą, mowa była o przeprowadzce tam 16 marca A ten lokator który tam przebywa będzie tam jednak do 23. Ja sobie nie wyobrażam tego. Jeszcze zamówiłam bujaczek,przez olx I babka coś jakby kręcila to poprosiłam by wystawiła na allegro. Zapłaciłam, wszystko elegancko, i dzwoni ze miała tam konto zablokowane z pieniędzmi i ona nie może tych pieniędzy wybrać bo są zamrożone czy coś ja nie rozumiem. I prosi bym wystawiła jakiś przedmiot za tą cenę teraz.. jeszcze muszę się w to bawić bo ona nie pomyślała. no brak mi słów kobietki. A Wy widzę ostro z przygotowaniami i z całym wielkim rozpakowywaniem😃

Juz myslalam ze rodzisz Nie ciekawie z tym mieszkaniem, ale to nic, nie ma co sie spieszyc, znajdziecie inne na spokojnie
pochwal sie jak dojdzie! ja to sie boje tak zamawiac z wysylka prywatna. jak juz to szukam nie daleko zeby mozna bylo podjechac np.
Stary 2015-02-21, 21:44   #4527
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a Ty zmieniaj podpis na 6 marca
NO racja zapomniałam

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny Czy wy jakieś skierowania na poród macie od lekarza? Moja kazała za 3tyg się zgłosić na ostatnią wizytę i po skierowanie do porodu (ja rodze sn)
pierwsze słyszę ale moze takie cos dają

Cytat:
U mnie znow sie pisza skurcze i to nawet bolesne...
Tyle rodzacych się naooglądasz że Ciebie chwyci tej nocy
Jak trafię, wisisz mi milkę

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ciekawe co u DebraM? Może rodzi, bo jest pierwsza na liście :-D
ostatnio wspominała, ze ma lekkie skurcze i odpada jej czop. możliwe, ze ja chwyciło
Stary 2015-02-21, 21:45   #4528
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

poczatki zawsze sa trudne ale nauczycie sie siebie nawzajem pisz jak bedziesz miala czas
Stary 2015-02-21, 21:46   #4529
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość

znajome i położna polecają Maltan i nie trzeba go zmywać z brodawek
Stary 2015-02-21, 21:47   #4530
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
nie denerwuj sie przyjdzie czas na ciebie one przyjezdzaja juz z porzadnymi skurczami, a nie tak jak ty, wiec nie stresuj sie, olej te babki rodzace
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości