Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-21, 21:49   #4531
Magnifica
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Lansinoh - drogi, ale podobno świetny. Wysyłka chyba 12 zł, z tego co pamiętam
Dziękuję
Stary 2015-02-21, 21:49   #4532
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
doping? hahahaha nie ja podziękuje za taki rodzaj "dopalacza" mama by się położyła obok i rodziła ze mną płacząc razem z bólu, teściowa by uspokajała i mówiła że wszystko będzie dobrze, tato by ustawiał w szeregu lekarzy i położne a teściu my zemdlał z wrażenia a tż to by patrzył i się śmiał z całej sytuacji, tak by było

u nas jak narazie na plus !
przynajmniej nie miałabyś czasu myśleć o bólu Swoją drogą to kiedyś oglądałam porody i tam prawie cała rodzina czekała na korytarzu. Zabiłabym ich wszystkich za to
Stary 2015-02-21, 21:49   #4533
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja soli na razie nie kupuje. Kazała położna woda przegotowaną oczka i buzke w środku przemywac i tyle. Musze tylko gaziki kupić ale to w marcu bo teraz takie wydatki ze dziś się poryczalam ze musze tak bidowac. TŻ znów mówi ze nam starczy ale jakoś źle to widzę... U okazało się ze to rozliczenie to sama woda... A ogrzewanie we wrześniu będzie..

Jeju tak mnie młody napiera w pipcie ze tragedia! Od paru godzin tak mnie co chwila jakby bije ktoś w szyjkę czy coś.... Leee.
Idę się kąpać

nie stresuj sie wydatkami zawsze jakos to bedzie, najwazniejsza teraz jestes ty i synus a nie to czy macie do nastepnej wyplaty duzo pieniazkow czy tak skromnie da sie przezyc zaufaj on chce wyjsc pewnie dlatego
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:51   #4534
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na pewno już było, ale ja całkiem już głupieję. A co kupujecie na brodawki? Mnie koleżanki polecają Bepathen, ale nigdzie nie wyczytałam czy jest bezpieczny dla maluszka i czy trzeba dokładnie myć piersi przed karmieniem.

I jeszcze pytanie. Dużo z Was pisze o gemini. Jaka jest tam kwota wysyłki?
Ja mam Medela Purelan, ale położna bardzo poleca 100% maść z lanoliny za kilka zł. Podobno efekt świetny. Zapisałam sobie, że gdy skończy mi się medela, spróbuję lanoliny

Hm.. jeśli chodzi o koszt wysyłki gemini to... mam sklerozę

Cytat:
doping? hahahaha nie ja podziękuje za taki rodzaj "dopalacza" mama by się położyła obok i rodziła ze mną płacząc razem z bólu, teściowa by uspokajała i mówiła że wszystko będzie dobrze, tato by ustawiał w szeregu lekarzy i położne a teściu my zemdlał z wrażenia a tż to by patrzył i się śmiał z całej sytuacji, tak by było

u nas jak narazie na plus !
To rzeczywiście byłby niezły cyrk

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:53   #4535
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dzięki za info dziewczyny

TŻ dostał właśnie taki OPIE*&^OL, że aż mnie gardło boli z wrzasku.

A teraz zabiłabym go za to, że malutka przez niego musiała się wystraszyć krzyku i teraz biedniutka jest
za co biedna

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Dziewczyny, na pewno już było, ale ja całkiem już głupieję. A co kupujecie na brodawki? Mnie koleżanki polecają Bepathen, ale nigdzie nie wyczytałam czy jest bezpieczny dla maluszka i czy trzeba dokładnie myć piersi przed karmieniem.

Ja nic jak bede potrzebowac to wysle TZ do apteki po krem.
Nie chce kupowac, bo nie koniecznie moge tego potrzebowac, a nie lubie tracic pieniazkow

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
właśnie wyobraziłam sobie minę sąsiadów i teściów jakbym w niedzielę zaczęła okna myć

w Polsce to nie sprzatalam nigdy w niedziele, ani nie mylam okien, ani nie wynosilam smieci ale tutaj to wszystko jedno , bo kazdy sprzata w niedziele
Stary 2015-02-21, 21:54   #4536
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
znajome i położna polecają Maltan i nie trzeba go zmywać z brodawek
Dzięki fajnie, że nie trzeba zmywać to dla mnie ogromny plus
Stary 2015-02-21, 21:56   #4537
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Medela Purelan, ale położna bardzo poleca 100% maść z lanoliny za kilka zł. Podobno efekt świetny. Zapisałam sobie, że gdy skończy mi się medela, spróbuję lanoliny

Hm.. jeśli chodzi o koszt wysyłki gemini to... mam sklerozę

To rzeczywiście byłby niezły cyrk

Tez slyszalam dobre opinie o tym kremie medela i powiem TZ zeby go kupil jesli jednak bede potrzebowala
Stary 2015-02-21, 21:58   #4538
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki fajnie, że nie trzeba zmywać to dla mnie ogromny plus
Też mam Maltan. Nie trzeba go zmywać, jest w przystępnej cenie i juz mi pomógł na przesuszone brodawki.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 22:01   #4539
ojustyna
Zadomowienie

ja mam ziajke i już mi ładnie sutki zmiękczyła a używam od tygodnia, na bazie lanoliny i niby też zmywać nie trzeba przed karmieniem
Stary 2015-02-21, 22:04   #4540
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny Czy wy jakieś skierowania na poród macie od lekarza? Moja kazała za 3tyg się zgłosić na ostatnią wizytę i po skierowanie do porodu (ja rodze sn)
Nie mialam czegos takiego przy zadnym porodzie. Mysle ze to nie jest obowiazkowe

Cytat:
ok to ja też się piszę na zawody
Ta która wygra, pewnie wykluje maleństwo w tej samej sekundzie, co odejdą jej wody

Magnifica dam znać na pewno

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Przewertujcie sobie dziewczyny te tabele, gdzie podane są kalendarze szczepień w poszczególnych krajach. Bardzo interesujące.. Jednak w Polsce bardzo komuś zależy na tym, żeby w pierwszej dobie truć dzieci rtęcią..

http://www.euvac.net/graphics/euvac/...edkingdom.html

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Na stronie gemini pojawił się komunikat:

Uprzejmie informujemy, że w celu skrócenia czasu oczekiwania na zamówienia złożone przez Państwa od dnia 2015.02.05 wprowadzamy następujące zmiany w naszej aptece internetowej:
- zawieszona zostanie możliwość zapłaty za zamówienia złożone w naszej aptece przelewem tradycyjnym, tym samym do Państwa dyspozycji pozostanie nadal płatność szybkim przelewem przez system PayU lub płatność za pobraniem
- zawieszona zostanie możliwość wysyłki zamówień złożonych w naszej aptece za pośrednictwem Poczty Polskiej, tym samym wszelkie zamówienia z wyjątkiem odbiorów osobistych będą realizowane za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS.
Biuro Obsługi Klienta

chyba przestraszyli się słabnącą opinią o długim terminie oczekiwania. Albo skończyli po prostu współpracę z pocztą polską.

Ile czasu średnio czekałyście od info, że zamówienie jest w trakcie realizacji, do odebrania w domu?

nie ma rteci w szczepionkach...byly kiedys. Od dawna nie ma juz jek w skladzie. Zerknij na sklady szczepionek to sama sie przekonasz...

Cytat:

Maltan. Bo jako jeden z nielicznych nie trzsba go zmyc przed karmieniem.

U mnie chyba juz w nocy lub jutro zacznie sie nawal pokarmu. Tym razem nauczona dosw.po prostu za kazdym razem gdy Bartus zamarudzil szedl do piersi bo raz ze wiedzialam ze go to uspokoi a dwa ze zalezalo mi wlasnie na wyrobieniu laktacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 22:22   #4541
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też mam maltan, nie trzeba zmywać, ale nam położna mówiła, że jeśli będziemy miały możliwość to lepiej zmyć

mąż wrócił z pracy i też mówi że brzuch opadł trochę
Stary 2015-02-21, 22:25   #4542
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja też mam maltan, nie trzeba zmywać, ale nam położna mówiła, że jeśli będziemy miały możliwość to lepiej zmyć

mąż wrócił z pracy i też mówi że brzuch opadł trochę

pokaz pokaz :P
Stary 2015-02-21, 22:32   #4543
tout-petit-fille
Zadomowienie

crystal25 zapytał czy dziś nie urodzę.

Więc wymyślił sobie że wypije 3 piwa. I wystarczyło

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

nie ma rteci w szczepionkach...byly kiedys. Od dawna nie ma juz jek w skladzie. Zerknij na sklady szczepionek to sama sie przekonasz...
W przyszłym tygodniu spotkam się z pediatrą antyszczepieniowym, nie zwiedzionym koncernem farmaceutycznym. Przeprowadzę szczegółowy wywiad i sama a jego podstawie zdecyduję co zrobić.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 22:39   #4544
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
crystal25 zapytał czy dziś nie urodzę.

Więc wymyślił sobie że wypije 3 piwa. I wystarczyło

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

W przyszłym tygodniu spotkam się z pediatrą antyszczepieniowym, nie zwiedzionym koncernem farmaceutycznym. Przeprowadzę szczegółowy wywiad i sama a jego podstawie zdecyduję co zrobić.
Moj TZ cale szczescie nie lubi piwa wystarczylo zeby na niego nakrzyczec masz racje bo teraz to wszystko mozliwe sama dzis mowilam do TZ ze ma byc pod telefonem caly dzien go nie bylo, a ja mam te skurcze, czuje sie jakbym miala wybuchnac tam na dole, no i wiadomo nie wroze sobie ze juz dzis bede rodzic, no ale to moze teraz byc w kazdej chwili
Stary 2015-02-21, 22:45   #4545
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
pokaz pokaz :P
jutro zrobię zdjęcie i Wam pokaże, ale chyba zmyślają po spojrzałam w lustro i nic takiego nie widzę
Stary 2015-02-21, 22:53   #4546
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Co za wieczór...jakieoś agresora mam. Tz leniucha jak spałam nawet zakupów nie zrobił, bo on jak zwykle nie wie co...taka filozofia, wymagam wręcz chyba niemożliwego. Wyspać tez się nie wyspałam, boki mnie juz bolą, zebra dokuczają, ciągle się budzę, a symptomów zbliżającego się porodu brak.
wczoraj byliśmyna ktg, jakieś dwa lekkie skurcze zanotowali, ale ja nic nie poczułam wiec to pewnie ruchy dziecka...ogólnie wszystko prawidłowo chociaż tyle...
jakiś rozstep mi się zrobił...niby delikatny, ale to żadne pocieszenie...dziś widzę wszystko w czarnych barwach.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Dziewczyny Czy wy jakieś skierowania na poród macie od lekarza? Moja kazała za 3tyg się zgłosić na ostatnią wizytę i po skierowanie do porodu (ja rodze sn)
Nie mam skierowania...ale mój gin to w ogóle pojechał, termin mam na 6.03 a wizytę wyznaczył mi jeszcze na 9.03
Stary 2015-02-21, 22:56   #4547
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
jutro zrobię zdjęcie i Wam pokaże, ale chyba zmyślają po spojrzałam w lustro i nic takiego nie widzę
to czekamy na zdiecia my tu cie ocenimy ladnie Mi tez wiele osob mowi ze troche opadl i tutaj i w rodzinie, i TZ, i nawet zgaga mi przeszla, a wczesniej mnie tak palilo dniami i nocami ojej ale ja nie widze tej roznicy wcale
Stary 2015-02-21, 22:58   #4548
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
My już jesteśmy w domu od przedwczoraj.

Mam trcohe problemy z karmieniem, bo nie możemy sie zgrać przy zassaniu cyca i oboje wtedy ryczymy jak bobry

Poza tym przez 3 doby miałam bardzo mało pokarmu i mały dostawal mm a ja walczylam laktatorem. Ale od wczoraj rzeka mleka :p Tylko gdyby jeszcze to przystawianie nam lepiej szło ;(

Ale nie będę tu was zamęczać problemami poporodowymi, bo pewnie u was bedzie lepiej

Dziekuje za gratulacje, nie mam czasu ponadrabiać ale kiedyś na pewno chętnie przeczytam ten wątek jako pamiątkę.
Kochana będzie dobrze, daj Wam trochę czasu, za kilka dni będziecie zgranym duetem
Stary 2015-02-21, 22:59   #4549
emilia1987
Raczkowanie

Być z Wami na bieżąco to trudna rzecz, tak szybko piszecie, ale właśnie nadrobiłam ponad 20 str..

JoaMro, Magiusa i Rosiek Gratulacje!! Zdrówka dla dzieciaczków

tout-petit-fillewłaśnie sprawdziłam na mailu jak to u mnie było i od momentu otrzymania inf że przesyłka jest w trakcie realizacji do dnia otrzymania paczki do domu od kuriera minęło dokładnie 4 dni. Ja zamawiałam pod koniec stycznia.

Magnifica ja mam Bepanthen i Maltan, ten ostatni już zaczęłam używać dwa razy dziennie smaruje nim profilaktycznie brodawki, tak mi poleciła położna.
A jeśli chodzi o Gemini to pow zamówienia na kwotę 299zł jest przesyłka kurierem gratis.

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 23:01   #4550
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Co za wieczór...jakieoś agresora mam. Tz leniucha jak spałam nawet zakupów nie zrobił, bo on jak zwykle nie wie co...taka filozofia, wymagam wręcz chyba niemożliwego. Wyspać tez się nie wyspałam, boki mnie juz bolą, zebra dokuczają, ciągle się budzę, a symptomów zbliżającego się porodu brak.
wczoraj byliśmyna ktg, jakieś dwa lekkie skurcze zanotowali, ale ja nic nie poczułam wiec to pewnie ruchy dziecka...ogólnie wszystko prawidłowo chociaż tyle...
jakiś rozstep mi się zrobił...niby delikatny, ale to żadne pocieszenie...dziś widzę wszystko w czarnych barwach.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Nie mam skierowania...ale mój gin to w ogóle pojechał, termin mam na 6.03 a wizytę wyznaczył mi jeszcze na 9.03

ciezki dzien masz jak raz wrocilam z delegacji to tz chcial mi sprawic przyjemnosc i po przyjsciu do domu pochwalil sie ze zrobil zakupy oczywiscie obydwoje bylismy w delegacjach ale on wrocil wczesniej, no i jak zobaczylam co kupil prawie wszystko to czego ja nie cierpie tutaj jesc no ale ok chcial dobrze Oni sie nie nadaja na zakupy i tyle

Niedlugo wszystkie urodzimy jeszcze miesiac i kazda z nas bedzie tulila swojego maluszka a rozstepem zakazuje sie przejmowac , ja mam ich cale mnostwo i moge nad nimi plakac i d...... bo juz sa i nic nie zrobie

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-21 o 23:06
Stary 2015-02-21, 23:01   #4551
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
to czekamy na zdiecia my tu cie ocenimy ladnie Mi tez wiele osob mowi ze troche opadl i tutaj i w rodzinie, i TZ, i nawet zgaga mi przeszla, a wczesniej mnie tak palilo dniami i nocami ojej ale ja nie widze tej roznicy wcale
Bo widzisz się na co dzień zrób sobie zdjęcie mniej więcej takie samo jak ostatnie i będzie widać

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 23:04   #4552
smv
Zakorzenienie

A mi tak mały napieral na pipcie i tak się mocno i boleśnie wierci ze aż nospe wzielam a mój TŻ juz panika zE rodze. Masakra a jak się zacznie naprawdę to nie wiem co to będzie.

Obejrzałam armagedon ale się uryczalam tragedia ;(
Stary 2015-02-21, 23:07   #4553
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A mi tak mały napieral na pipcie i tak się mocno i boleśnie wierci ze aż nospe wzielam a mój TŻ juz panika zE rodze. Masakra a jak się zacznie naprawdę to nie wiem co to będzie.

Obejrzałam armagedon ale się uryczalam tragedia ;(
piekny film
Synek sie do wyjscia uklada
Stary 2015-02-21, 23:07   #4554
smv
Zakorzenienie

A co do zakupów - mój potrafił z biedronki dzwonić w którym miejscu kawa stoi. To nic ze panie mogą pokazać lepiej do mnie heh.
Ostatnio w Tesco był i pyta się czy płyn do prania to to samo co do plukania. I jak już powiedzmy ze znalazł - jaki wziąć bo on nie wie... Chłop to chłop hehe

Dobranoc kochane spokojnej nocki
Stary 2015-02-21, 23:07   #4555
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Bo widzisz się na co dzień zrób sobie zdjęcie mniej więcej takie samo jak ostatnie i będzie widać
no wlasnie ja codziennie sie w lustrze ogladam hihi
Stary 2015-02-21, 23:08   #4556
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ciezki dzien masz jak raz wrocilam z delegacji to tz chcial mi sprawic przyjemnosc i po przyjsciu do domu pochwalil sie ze zrobil zakupy oczywiscie obydwoje bylismy w delegacjach ale on wrocil wczesniej, no i jak zobaczylam co kupil prawie wszystko to czego ja nie cierpie tutaj jesc no ale ok chcial dobrze Oni sie nie nadaja na zakupy i tyle

Niedlugo wszystkie urodzimy jeszcze miesiac i kazda z nas bedzie tulila swojego maluszka :brzyda l:
piszecie o zakupach ja swojemu powiem co ma kupić to i tak ze sklepu zadzwoni co ma włożyć do koszyka ogólnie lubi mnie pytać o wszystko

dzisiaj przeszedł samego siebie, bo poszłam do łazienki i za długo nie wychodziłam, to wparował do środka z pytaniem co się dzieje i czy wszystko ok? nawet tam już w spokoju posiedzieć nie można
Stary 2015-02-21, 23:10   #4557
smv
Zakorzenienie

Cytat:
piekny film
Synek sie do wyjscia uklada
Jak to tak boli to umrę z bólu! Nie strasz ;D

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
piszecie o zakupach ja swojemu powiem co ma kupić to i tak ze sklepu zadzwoni co ma włożyć do koszyka ogólnie lubi mnie pytać o wszystko

dzisiaj przeszedł samego siebie, bo poszłam do łazienki i za długo nie wychodziłam, to wparował do środka z pytaniem co się dzieje i czy wszystko ok? nawet tam już w spokoju posiedzieć nie można
U mnie to tak często. Jak juz siedzę na WC to ten wpada i głupio pyta czy kupę robie;/a jak długo nie wychodzę to znów wpada i pyta się czy żyje
Stary 2015-02-21, 23:10   #4558
asiulek8
Wtajemniczenie

Zrobiłam ostateczny przegląd walizki i torby do szpitala. Wszystko odhaczyłam. Brakuje tylko jakiś przekąsek i kilku butelek wody Jestem zwarta i gotowa

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 23:10   #4559
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A co do zakupów - mój potrafił z biedronki dzwonić w którym miejscu kawa stoi. To nic ze panie mogą pokazać lepiej do mnie heh.
Ostatnio w Tesco był i pyta się czy płyn do prania to to samo co do plukania. I jak już powiedzmy ze znalazł - jaki wziąć bo on nie wie... Chłop to chłop hehe

Dobranoc kochane spokojnej nocki

no wlasnie..... mezczyzna i zakupy, to nic dobrego Pamietam jak babcia dziadka wysylala, i co za kazdym razem sie na niego darla, ze nie to kupil co trzeba a on jej na to ze wiecej nie pojdzie a i tak chodzil ;P a moj TZ, jakies nowosci, albo slodycze wklada do koszyka, a do normalnych zakupow to ostatni
spij dobrze
Stary 2015-02-21, 23:12   #4560
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to tak często. Jak juz siedzę na WC to ten wpada i głupio pyta czy kupę robie;/a jak długo nie wychodzę to znów wpada i pyta się czy żyje
no to trafili nam się nadopiekuńczy partnerzy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości