Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-21, 20:24   #2731
Strobiluska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
z checią wyskoczę na zakupy kurde noo takie piękne te ciuszki były było bardzo duzo ubranek z myszką miki i minnie, odpowiednio dla chłopca lub dziewczynki, rampersy po dyszce z takiej cienkiej bawełny, bodziaki po 5,10zł, 3pak koszulek z krótkim rękawem za 9zł, tramposzki za dyszke, sandałki dla dziewczynek za 5zł... no mówie Wam, mega rzeczy

ja czuję głównie po jedzeniu. Albo jak siedzę z podkurczonymi do brzucha nogami, moze małe ściskam i sie wkurza i chce mi dać do zrozumienia że mam inaczej usiąść?
Uffffff np to juz w ogóle się uspokoiłam
Co do zakupów,ja mam do Tesco daleko....znaczy mam jedno pod domem,ale takie małe, nie ma ubrań....ostatnio zrobiliśmy wyprawę,pojechaliśmy i wróciliśmy tylko z pomidorami....

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 20:25   #2732
Kropek22225
Raczkowanie

Moje dzidzi kopie jak trzymam laptopa blisko brzuszka chyba mu za gorąco i jak troche ścisne brzuszek. Za to nigdy nie kopnie jak tatuś chce go poczuć.
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 20:38   #2733
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Tak właśnie siedzę i przeglądam wizaż i wiecie co??
SĄ JUŻ LISTOPADÓWKI 2015 Dopiero się rozkręcają, ale już są
Wow!
Ale nam to leci

Cytat:
Ja to jestem ciekawa ile u nas na wątku jest dzieci planowanych, a ile takich niespodziewanych
U nas drugie dziecko planowane, za to druga z bliźniaczek to totalna niespodzianka; bo w bliskiej rodzinie nigdy bliźniaków nie było

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja mam test ktoru zrobilam 29 pazdziernika, a na bete to tak jak Palinka latalam jak oszalala
Z ciąży z synkiem mam tylko fotki z kom testów; a teraz zachowałam sobie 2

I mi pierwszy pozytywny test wyszedł już w 11 dniu po owulacji

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
ps. kupiłam wczoraj ubranko typowo dla chłopca, więc nie może być dziewczynka za 2 złote w lumpie to szkoda było nie wziąć
Śliczne!

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Zdrówka życzę.
Dziękuję!

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
A mnie infekcja dopadla dobrze ze mam pimafucin bo inaczej musiala bym cos kombinowac
Mi gin tym razem zapisała clotrimazolum

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja z kaszlem i katarem walczę od ponad tygodnia. No cóż, nie jest gorzej.
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Tez to przechodzilam. Pomogło mi picie 3 razy dziennie korzenia prawoslazu, dwa razy dziennie robiłam inhalacje z rumianku i szalwi. Do tego syrop prenalen, prenalen katar i 3 razy dziennie jadlam lyzke miodu z mniszka lekarskiego. Po 4 dniach przeszło, a miałam już receptę na antybiotyk
Dziękuję za info

Ja jem duże ilości czosnku + prenalen syrop i spray do nosa + pastylki tantum verde

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
dziewczyny myślałyście już o kurtce na wiosnę?
Nie, ale ta Twoja bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez NonaNona Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczyny,

Mam termin na 25.07.2015. Czekam na córeczkę. w Przyszłym tygodniu mam połówkowe. Są jakieś mamuśki z Krakowa?

Pozdrawiam,
Nona
Witamy
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 20:54   #2734
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Ja pomału już kupuje ciuszki, dzisiaj usłyszałam od teściowej że się nie kupuje tak wcześnie dopiero jak się urodzi , żeby nie marnować pieniędzy na takie rzeczy bo mam niby dostać od kogoś tam z jej rodziny
Wyśmiałam ją normalnie , przecież to totalne głupoty ,zabobony
Wózek planuje już w maju mieć nawet się nie będę jej chwalić . Kuzyn próbuje wciskać mi wózek po swoim synku nie mało sobie za niego woła , więc wole już sobie za tą kasę kupić taki jaki chce niż brać z grzeczności .
Takie gadanie może wkurzać a prawda jest taka, że czasem się te ubranka w prezencie dostaje a czasem nie. Każda z nas chce być przygotowana na przyjście dzieciaczka. Ja tam się nie przyznawałam teściowej do zakupów bo trzęsła się jak galareta na wieść o nich, bo za wcześnie...

Ach jestem rozłożona, leże w łóżku odkąd mały zasnął i oglądam Devious Maids, jak lubicie Gotowe na wszystko to ten serial jest w podobnym klimacie.

Wkurzyłam się bo całkiem niedawno kupiłam w aptece spray ziołowy na gardło, jakoś we wrześniu i teraz patrzę a był ważny do listopada! Farmaceuta nie uprzedził mnie o takim krótkin terminie ważności. Czuję się naciągnięta bo przyszłam po inny lek a on mi to zaproponował sam z siebie i zachwałał pod niebiosa

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 20:57   #2735
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Ja juz po usg na 100 chlopak widzialam siurka hehe , jest zdrowiutki ufff

Cytat:
Dziewczyny, ktoś Wam pomoże po porodzie? Bo moja mama chce sobie wziąć urlop w sierpniu, żeby u mnie siedzieć dzień w dzień W sumie nie wiem po co... Mąż będzie miał wolne, teściowa też się już zapowiedziała, teraz jeszcze mama... Ja rozumiem, że chcą pomóc, ale wszyscy naraz? U Was też tak jest?
Mój mąż weźmie 2 tyg opieki; a w razie czego jedni i drudzy rodzice mieszkają w tej samej dzielnicy jakieś 10 min od nas

Cytat:
A w sypialni jaki macie kolor? Mudomyvja przemalowac i sama nie eirm na jaki kolor
My mieliśmy biało-fioletowe ściany; a teraz przenieśliśmy się do salonu i mamy błękitno-brązowe + kawałek jasnego kamienia ozdobnego

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
przedwczoraj byłam zrobić odczyn coombsa - oby był dobrze

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Straciłam wczoraj połowę zęba . Ulamal mi się korzeń w szóstce. Dentysta usunął bez znieczulenia ( bo nie chciałam ). Nie muszę mówić, ze bolalo jak cholera . Na szczescie ząb uratowany i za 2 tyg ide odbudowywac koronę.
Współczuję i przytulam

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Chwyciło mnie przeziębienie gardło, głowa, wstęp do kataru. Młodemu lepiej choć ma kaszel brzydki
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Hej, przepraszam ale cierpię na niesamowity brak czasu więc nadrobię zaległe posty kiedy indziej i wpadam tylko żeby napisać o wczorajszej wizycie. Ogólnie wszystko dobrze: lekarz sprawdził wyniki morfologii, moczu, zbadał tętno malucha detektorem i tyle. Proponował zwolnienie ale odmówiłam, bo jak to się mówi: wypadłabym z obiegu ;-) Mam do niego dzwonić na początku marca żeby umówić się na usg na nfz-myślę, że to będzie ok.6-9marca (chyba w końcu poznam płeć, jupi!)
To dobrze

Cytat:
A my bylismy u ksiezulka data zarezerwowana na 11.04 godz 16 , patrzylam na sukienki na necie dzis pokaze Wam zaraz co sobie upatrzylam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

O taka
http://4mums.pl/p/169/12975/9fashion...z-ciazowa.html
Gratuluję i śliczna sukienka

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie: co sadzicie o noszeniu dzieci w chustach? Zamierzacie? Planujecie?
Jak wybrać odpowiednią na początek?
Dla synka miałam chustę tkaną z NatiBaby (używaliśmy trochę w domu + na szybkie wyjścia do sklepu / na pocztę; głównie gdzie trudno mi było samej wjechać z wózkiem). Jak skończył 8 m-cy to kupiliśmy na wakację nosidło TULA - uwielbiam je! Teraz dokupuję 2 nosidło, ale plan jest taki że zaczniemy nosić znowu ok 7 m-ca. Wiem, że można dokupić wkładki dla noworodka ale póki co o nich nie myślę.

---
Zaległości nadrobione
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:24   #2736
maga9
Raczkowanie

czesc dziewczyny,jak widac rzadko sie odzywam.pracuje caly czas i bede jak wszystko ok do konca maja,pomagam tz po mojej pracy jako tlumacz-sekretarka,website menager itdwiec czytam was czasem raz na kilka dni,bo wieczorami juz mi sie nie chce siedziec na kompie.do tego jak mam dzien kiedy nie czuje kopniakow to mam problem by nie panikowac..strach taki ze dzieje sie to co ostatnim razem,nie sposob chyba sie tego pozbyc,tym bardziej teraz kiedy jak Elinka i Fuertka jesli dobrze pamietam ,zaczelam 21 tydz.moj synek zaczynal miec problemy wlasnie w tym tyg..ciezko byc w ciazy po stracie.niby jestem pozytywna,ale stres gdzies sie klebi i probuje wedrzec..
wlasnie dzis juz modlilam sie o spokoj i kopniaki,i wlasnie dobrych kilka dostawalam przez kilka minut wiec odetchnelamwe wtorek lekarz,badanie krwi,zelazo i morfologia,sluchanie serca,cisnienie i mocz.takie podstawy..a do 6go marca musze wytrzymac do polowkowego..
byla mowa o wozkach..ja poki co patrze na jane slalom badz twone.tez phil an teds vibe.mozna dodac do nich 2gie dziecko jak kiedys zajdzie potrzebamaja swietne opinie,kolezanka ma jane lata i bardzo zadowolona.no i znalazlam oferty online i ceny sa ok..ale to sa rzeczy na ostatnia chwile..do maja nic a nic nie mam zamiaru kupywac,ze strachu(i nie chodzi tu o zabobonytylko o poprzednia strate).
kiedy mam okazje was podczytac to troche sie odstresowuja jak piszecie pozytywnieszczesciary jestescie,wiekszosc chyba,na l4,u mnie niemozliwe.zreszta w irl kaza kobietom do konca pracowac,tzn 2 tyg przed terminem dostaja wolne.oczywiscie w kazdej chwili moga zrezygnowac z pracy i pojsc na bezrobotne ale to mniej kasy,a tak nalezy sie macierzynski,musza przyjac potem do pracy i maja ochrone.no chyba ze ktos samozatrudniony jak ja to wtedy musi kombinowac by zarobic w roku na czysto 5tys e by cos dostac od rzadu.wiec tyle od stycznia musze zarobic po biznesowych wydatkach zanim pojde na macierzynski.aha i tu macierzynski tylko 6mcy..
trzymam kciuki za dalsze wizyty,zeby ten watek byl szczesliwy dla wszystkich tu mamusi zeby torbiele na nerkach sie wchlonely!!(nie umiem cytowac wielu postow wiec pisze co pamietam)..milego weekendu,relaksujacego dla was wszystkich

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ah Elinka gratulacje za synka i polowkowe!tobie tez duzy stres juz odszedl
a ta sukienka ktora wybralas cudna..prosta,sliczna..uw ielbiam
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:39   #2737
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Takie gadanie może wkurzać a prawda jest taka, że czasem się te ubranka w prezencie dostaje a czasem nie. Każda z nas chce być przygotowana na przyjście dzieciaczka. Ja tam się nie przyznawałam teściowej do zakupów bo trzęsła się jak galareta na wieść o nich, bo za wcześnie...
Ja się kryję z zakupami przed Babcią. Ona wierzy w zabobony ciążowe. Jak się dowiedziała, że chciałam kupić wózek (kupiłam, a w wersji dla niej nadal na mnie czeka :P) to zaczęła takie farmazony mówić, że nie wierzyłam, iż w 21 wieku ktoś może takie głupoty wygadywać i jeszcze w to wierzyć.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 21:39   #2738
elinka21
Zakorzenienie

Maga tak jakis stres odszedl ale to krwawienie lekkie bo lekkie 3 tygodnie temu nie daje mi spokoju boje sie ze wroci , ale wiem ze Maly zdrowy a to bardzoooo wazne

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 22:31   #2739
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Maga tak jakis stres odszedl ale to krwawienie lekkie bo lekkie 3 tygodnie temu nie daje mi spokoju boje sie ze wroci , ale wiem ze Maly zdrowy a to bardzoooo wazne
Elinka,nie zamartwiaj się, miałaś usg i widzisz,ze rośnie Maluch zdrowo wiem,ze strach jest, ale pomysł sobie o tym, jak fajnie wyglądał na ostatnim usg i ze Mu dobrze w Twoim brzuszku

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 22:36   #2740
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Elinka,nie zamartwiaj się, miałaś usg i widzisz,ze rośnie Maluch zdrowo wiem,ze strach jest, ale pomysł sobie o tym, jak fajnie wyglądał na ostatnim usg i ze Mu dobrze w Twoim brzuszku
Dziekuje Kochana

25.03.14
Stary 2015-02-21, 23:19   #2741
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje Kochana
Jestem dopiero teraz ;-)
Tak mam nospe 2x1 ale staram się ograniczać do 1 ale ciągle pobolewa mnie brzuch.
Moja Gin musi żeby odstawić, w szpitalu dawali bez problemu.
Lezala ze mną dziewczyna w 21 tyg i miała 4 razy dziennie domiesniowo.
Coś czytałam ze nospa podobno niezbyt ok dla dziecka, ale nie wiem czemu, nie zglebialam tematu?!
Elinka co to za krwawienie??bo chyba mi umknęło,albo nie wspominałaś :-( ?!

Edytowane przez PalinKa_88
Czas edycji: 2015-02-21 o 23:21
PalinKa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 23:26   #2742
elinka21
Zakorzenienie

Palinka pisalam chwilowe bylo co jeden dzien lezalam w szpitalu, zapomnialo sie?

A co do nospy tez biore probuje odstawic ale podobnie jak u Ciebie pobolewa to wole wziasc, podobno po nospie moze wystapic obnizone napiecie miesniowe ale wydaje mi sie ze to jest mniejsze zlo niz np jakies skurcze niepotrzebne przedwczesne

25.03.14
Stary 2015-02-21, 23:31   #2743
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Palinka pisalam chwilowe bylo co jeden dzien lezalam w szpitalu, zapomnialo sie?

A co do nospy tez biore probuje odstawic ale podobnie jak u Ciebie pobolewa to wole wziasc, podobno po nospie moze wystapic obnizone napiecie miesniowe ale wydaje mi sie ze to jest mniejsze zlo niz np jakies skurcze niepotrzebne przedwczesne
Aaaaa juz pamiętam, pamiętam ;-)
Ale serio w ciąży mam jakieś zaniki pamięci :-P musze notować co mam kupić ;-)

Wiesz, no co lekarz to inne opinie, ale jak patrzylam w necie to dość dużo dziewczyn bierze nospe nawet do końca ciąży.
Ja narazie zostaje na 2x1, jakoś tak pewnej się czuje...z resztą ja nadal mam leki na podtrzymanie i pewnie do 22-23 tyg będę brać :-(
Stary 2015-02-21, 23:35   #2744
elinka21
Zakorzenienie

Tez biore i duphaston 3 razy 1 po tej ostatniej akcji a bralam juz jedna dziennie i lutke 2 razy 1 no i nospa nazwijmy to ze doraznie

25.03.14
Stary 2015-02-21, 23:39   #2745
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Tez biore i duphaston 3 razy 1 po tej ostatniej akcji a bralam juz jedna dziennie i lutke 2 razy 1 no i nospa nazwijmy to ze doraznie
Ja z duphastonu po ostatniej wizycie zeszlam do 2x1,
luteina 100mg 2x1
no i ta nospa
Moja Gin to aż sama w szoku ze po wcześniejszych dawkach tych leków, mój progesteron wcale nie był jakiś kosmiczny ( w normie ale bez szału)
Stary 2015-02-21, 23:41   #2746
elinka21
Zakorzenienie

Lutke tez 100 biore 2 razy, cos nie moge zasnac

25.03.14
Stary 2015-02-21, 23:42   #2747
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Lutke tez 100 biore 2 razy, cos nie moge zasnac

Wcześniej miałam lutke 2x200mg :-o
Ja KSW oglądam :-P i delicje pożeram :-D
Ale też spać mi się nie chce
A Tż dawno śpi, bo zabalowal z kolegą ;-) i jak zwykle miałam z niego ubaw, a rano będę mieć jeszcze większy ;-)
Stary 2015-02-21, 23:44   #2748
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Wcześniej miałam lutke 2x200mg :-o
Ja KSW oglądam :-P i delicje pożeram :-D
Ale też spać mi się nie chce
Nie jem slodyczy dopoki infekcji nie wylecze tylko kwasne , bo Ci brzuch urosnie od delicji hehe

25.03.14
Stary 2015-02-21, 23:47   #2749
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Nie jem slodyczy dopoki infekcji nie wylecze tylko kwasne , bo Ci brzuch urosnie od delicji hehe
Eee po 2 wymieklam, słodkie strasznie szybko mnie muli :-D i dobrze.
A testuje co się da żeby w końcu Syna pobudzić do kopania ;-) Bo strasznie leniwy jest :@

Idę się położyć ;-) coś poczytam i może usnę ;-)
DOBREJ NOCY I KOLOROWYCH SNÓW :-*

Czas edycji: 2015-02-21 o 23:54
Stary 2015-02-22, 00:29   #2750
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, ktoś Wam pomoże po porodzie? Bo moja mama chce sobie wziąć urlop w sierpniu, żeby u mnie siedzieć dzień w dzień W sumie nie wiem po co... Mąż będzie miał wolne, teściowa też się już zapowiedziała, teraz jeszcze mama... Ja rozumiem, że chcą pomóc, ale wszyscy naraz? U Was też tak jest?
U mnie mąż ma wziąć aż 4 tygodnie wolnego, więc żadnej więcej pomocy nie potrzebuję... W sumie to sama nie wiem, czy ja z nim wytrzymam cały miesiąc Ale przynajmniej nie będę musiała myśleć o wychodzeniu z psem no i dojdę do siebie, złapiemy we trójkę jakiś rytm... więc mamusia i teściowa bardzo proszę - ale na krótką wizytę.
No a po miesiącu to pewnie mama będzie do mnie wpadać. Ale ona jest z tych co pomogą, a nie że rozsiądą się i będą oczekiwać obsługi Mama to przyjedzie pewnie, zakupy zrobi, obiad przywiezie Za to z teściową to mogą być tego typu problemy ale ja już parę razy że tak powiem "olałam" to, że ona cokolwiek oczekuje i zupełnie mi wisi co o mnie pomyśli... Na pewno obiadków szykować nie będę by się przypodobać, za dobre rady też dziękuję...

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie znam plci...

No i ja zapowiedzialam,ze przez pierwszy tydzien lub dwa nie chce zeby ktokolwiek przyjezdzal. Maz bedzie mial wolne,a Mloda pewnie bedzie chodzic do przedszkola wiec damy rade. Jakk sie Hania urodzila,to wyszlysmy ze szpitala w czwartek a w piatek przfjechala M
ama i Tesciowa,zeby pomoc... a skonczylo sie na tym ze musialam gotowac dodatkowo 3 porcje obiadu,robic sniadania i kolacje i jeszcze mie jeczaly,ze Mlodej zimno,ze placze,bo ja niewlasciwe rzeczy jem a jak karmilam Hanie to miay pretensje,ze nie pozwalam siedziec przy nas....Teraz tez chca przyjezdzac i Maz stwierdzil,ze to dobry pomysl,ale ja sie nie zgadzam i zamierzam sie uprzec
No to widzę, że sytuacja podobna jak z moją teściową...

Cytat:
Sarrai, jeszcze muszę Ci ńapisać, że ta satynowa dosyć śmierdząca jest
O, dzięki że informujesz.. ja już sama nie wiem jaką farbę kupimy, ale skoro takie problemy z tą satynową to kicha!

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
genialna sprawa !!!!!! bardzo szczerze polecam bo miałam i korzystałam 7-8 mcy! mała była zachwycona, a początkowa kąpiel w domu wcale nie taka straszna... zużywa mało wody (dla tych co biorą takie aspekty pod uwage)... teraz też na nie poluje potem wiadomo że lepsza większa przestrzen, by dziecko miało przyjemnośc z kąpieli
Zaintrygowałyście mnie.. muszę obczaić co to za "wiaderko"

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Ja pomału już kupuje ciuszki, dzisiaj usłyszałam od teściowej że się nie kupuje tak wcześnie dopiero jak się urodzi , żeby nie marnować pieniędzy na takie rzeczy bo mam niby dostać od kogoś tam z jej rodziny
Wyśmiałam ją normalnie , przecież to totalne głupoty ,zabobony
Wózek planuje już w maju mieć nawet się nie będę jej chwalić . Kuzyn próbuje wciskać mi wózek po swoim synku nie mało sobie za niego woła , więc wole już sobie za tą kasę kupić taki jaki chce niż brać z grzeczności .
Ja licytuję na allegro ciuszki.. od środy urlopik to pewnie się też przejadę po sklepach typu tesco, pepco itd. to pewnie coś upoluję. Wózek też pewnie w maju kupię tj. tak planuję Tak więc powoli, powoli

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
zeby torbiele na nerkach sie wchlonely!!(nie umiem cytowac wielu postow wiec pisze co pamietam)..milego weekendu,relaksujacego dla was wszystkich
Dziękuję bardzo za dobre słowo W poniedziałek wizyta u prowadzącego, mam nadzieję, że da się podejrzeć nereczki no i zawsze to będzie kolejna opinia lekarza do kolekcji...

Ja dzisiaj dość intensywny dzień.. Mega porządki zrobiliśmy - powywalaliśmy rzeczy, w których nie chodziliśmy... serce bolało bo niektóre w sumie niezniszczone no ale nie chodziłam w tych ciuchach... 3 worki 120 litrowe razem z mężem wywaliliśmy.. do tego masa papierów, jakiś kserówek ze studiów.. jutro sprzątanie piwnicy - powoli szykujemy się do remontu Tak więc mam teraz naprawdę sporo miejsca na rzeczy Bartusia Mogę lecieć na zakupy.
A na 16 byliśmy na urodzinach siostrzenicy.. Moja siostra ma termin za 16 dni!!!! Mąż mój trochę winka wypił ze szwagrem i na odchodne stwierdził, że ja to chyba w tej ciąży nie jestem bo brzucha w ogóle nie widać.. no ale w porównaniu z moją siostrą to faktycznie
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 00:49   #2751
maga9
Raczkowanie

Sarrai,dobrze robisz,zawsze skonsultuj z dwoma,ewent 3ma jesli nie sa pewni badz kazdy mowi co innego..no i ja z wlasnego doswiadczenia polecam doksztalcanie sie samemu,szukanie info zeby potem przyprzec lekarza do sciany i sprawdzic co on tak naprawde wie czy to tylko wiedza powierzchowna czy zna sie na rzeczy..niestety trafilam na 'madrych' co jedynie co umieli to obalac teorie innego lekarza,klocic sie o wszystko,nawet wyniki badan ignorowali(nie do konca ale malo uwagi zwracali).nauczylam sie sama doksztalcac,szukac i teraz jak widza ze troche wiem o czym mowie-zupelnie inaczej rozmawiaja,nagle sie przejmuja i rozmawiaja na poziomie a nie traktuja jak idiotke.nie wiem czy zauwazylyscie ze lekarze czesto traktuja pacjentow jak idiotow-czasem delikatnie,czasem mniej..wiec ktore maja dobrych ginow,zaufanych,trzymajci e,ciezko o lekarza ktory slucha pacjenta i na prawde chce mu pomoc..duzo lekarzy ma syndrom boga niestety:/
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 06:50   #2752
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzien dobry. sasiedzi-studenci zrobili calonocna impreze i mnie obudzili godzine temu...no i juz nie zasnelam...

Dziewczyny,biorace nospe -w ciazy z Hania tez mialam przepisana,ale inny gin polecil branie duzych dawek magnezu i wszelkiego rodzaju pobolewania i skurcze sie uspokoily. U mnie dobrym wyznacznikiem braku magnezu jest drgajaca powieka,a potem zaczynaja sie pobolewania brzucha i skurcze lydek...i jak tylko zaczyna drgac powieka,to zwiekszam odrobine dawke. Oczywiscie wszystko za zgoda i po konsultacji z ginem i dawki tez mi dobral i rozpisal.
Moze i u Was magnez pomoze? Bo rzeczywiscie mowia o tym niskim napieciu miesniowym maluszka i to lepsze niz przedwczesne,skurcze,ale moze daloby sie uniknac i skurczow i niskiego napiecie biorac magnez.

Moja kolezanka w 7tc3d wyladowala w szpitalu,bo dostala lekkiego plamienia i lekarz na usg nie widzial akcji serca. Dzis ma to obejrzec inny lekarz,ale strasznie sie martwie... najgorsze jest to,ze ona nie ma okresu,bo jeszcze intensywnie karmi piersia i ciezko Jej okreslic dokladnie wiek,a lekarz z usg mowi,ze serce juz powinno bic. Tak sie zastanawiam czy np nie mogl sie pomylic w pomiarach i o jakis mm przesunac kursora i juz bedzie zly wynik jesli chodzi o wiek dziecka... ehh... czekam na wiadomosci od Niej i sie martwie i przezywamm to razem z Nia...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 07:36   #2753
elinka21
Zakorzenienie

Gkatarzynka a jaki magnez biezesz?

25.03.14
Stary 2015-02-22, 07:41   #2754
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
U mnie mąż ma wziąć aż 4 tygodnie wolnego, więc żadnej więcej pomocy nie potrzebuję... W sumie to sama nie wiem, czy ja z nim wytrzymam cały miesiąc Ale przynajmniej nie będę musiała myśleć o wychodzeniu z psem no i dojdę do siebie, złapiemy we trójkę jakiś rytm... więc mamusia i teściowa bardzo proszę - ale na krótką wizytę.
No a po miesiącu to pewnie mama będzie do mnie wpadać. Ale ona jest z tych co pomogą, a nie że rozsiądą się i będą oczekiwać obsługi Mama to przyjedzie pewnie, zakupy zrobi, obiad przywiezie Za to z teściową to mogą być tego typu problemy ale ja już parę razy że tak powiem "olałam" to, że ona cokolwiek oczekuje i zupełnie mi wisi co o mnie pomyśli... Na pewno obiadków szykować nie będę by się przypodobać, za dobre rady też dziękuję...

No to widzę, że sytuacja podobna jak z moją teściową...

O, dzięki że informujesz.. ja już sama nie wiem jaką farbę kupimy, ale skoro takie problemy z tą satynową to kicha!

Zaintrygowałyście mnie.. muszę obczaić co to za "wiaderko"

Ja licytuję na allegro ciuszki.. od środy urlopik to pewnie się też przejadę po sklepach typu tesco, pepco itd. to pewnie coś upoluję. Wózek też pewnie w maju kupię tj. tak planuję Tak więc powoli, powoli

Dziękuję bardzo za dobre słowo W poniedziałek wizyta u prowadzącego, mam nadzieję, że da się podejrzeć nereczki no i zawsze to będzie kolejna opinia lekarza do kolekcji...

Ja dzisiaj dość intensywny dzień.. Mega porządki zrobiliśmy - powywalaliśmy rzeczy, w których nie chodziliśmy... serce bolało bo niektóre w sumie niezniszczone no ale nie chodziłam w tych ciuchach... 3 worki 120 litrowe razem z mężem wywaliliśmy.. do tego masa papierów, jakiś kserówek ze studiów.. jutro sprzątanie piwnicy - powoli szykujemy się do remontu Tak więc mam teraz naprawdę sporo miejsca na rzeczy Bartusia Mogę lecieć na zakupy.
A na 16 byliśmy na urodzinach siostrzenicy.. Moja siostra ma termin za 16 dni!!!! Mąż mój trochę winka wypił ze szwagrem i na odchodne stwierdził, że ja to chyba w tej ciąży nie jestem bo brzucha w ogóle nie widać.. no ale w porównaniu z moją siostrą to faktycznie

Sarrai, a dzwoniłaś do tej przychodni? Jesteś umówiona do Roszkowskiego?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 07:59   #2755
gkatarzynka
Zadomowienie

Elinka,gin kazal kupic jakis mleczan magnezu z wit B i brac dwa razy dziennie tak,zeby pojedyncza dawka to bylo 100mg... to i takchyba tylko 50% dziennego zapotrzebowania. A jak zaczyna drgac powieka,to podwoic dawke. U mnie narazie pomaga branie dwoch tabletek a jak drgala powieka,to wzielam trzy przez jakis tydzien i znow wracam do dwoch.

Wiecej na temat przyswajalnosci magnezu pewnie moze nam Niezalogowana napisac. Ja wiiem,tyle ze sa lepeij imniej przyswajalne postaci.i gin polecal mleczan bo sie dobrze przyswaja a jest tanszy nic jakas tam inna postac-ale dokladnie nie pamietam.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 08:05   #2756
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Sarrai, a dzwoniłaś do tej przychodni? Jesteś umówiona do Roszkowskiego?
Tak - dzwoniłam Ale najbliższy termin to 2 marca. Na szczęście to tylko tydzień czasu... a jutro mam wizytę u prowadzącego...
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 08:24   #2757
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzien dobry. sasiedzi-studenci zrobili calonocna impreze i mnie obudzili godzine temu...no i juz nie zasnelam...

Dziewczyny,biorace nospe -w ciazy z Hania tez mialam przepisana,ale inny gin polecil branie duzych dawek magnezu i wszelkiego rodzaju pobolewania i skurcze sie uspokoily. U mnie dobrym wyznacznikiem braku magnezu jest drgajaca powieka,a potem zaczynaja sie pobolewania brzucha i skurcze lydek...i jak tylko zaczyna drgac powieka,to zwiekszam odrobine dawke. Oczywiscie wszystko za zgoda i po konsultacji z ginem i dawki tez mi dobral i rozpisal.
Moze i u Was magnez pomoze? Bo rzeczywiscie mowia o tym niskim napieciu miesniowym maluszka i to lepsze niz przedwczesne,skurcze,ale moze daloby sie uniknac i skurczow i niskiego napiecie biorac magnez.

Moja kolezanka w 7tc3d wyladowala w szpitalu,bo dostala lekkiego plamienia i lekarz na usg nie widzial akcji serca. Dzis ma to obejrzec inny lekarz,ale strasznie sie martwie... najgorsze jest to,ze ona nie ma okresu,bo jeszcze intensywnie karmi piersia i ciezko Jej okreslic dokladnie wiek,a lekarz z usg mowi,ze serce juz powinno bic. Tak sie zastanawiam czy np nie mogl sie pomylic w pomiarach i o jakis mm przesunac kursora i juz bedzie zly wynik jesli chodzi o wiek dziecka... ehh... czekam na wiadomosci od Niej i sie martwie i przezywamm to razem z Nia...
Moja Gin zalecila mi Asmag Forte i mam go 4x1.
Nie wiem czy to dużo czy nie słyszałam że właśnie magnez pomaga na takie dolegliwości, ale myślałam że mam wystarczająca dawkę.
W szpitalu dostawalam 2x dziennie kroplowke a z tego.co pamiętam to były chyba 4g?? Ale nie jestem pewna :-S
Stary 2015-02-22, 08:33   #2758
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Tak - dzwoniłam Ale najbliższy termin to 2 marca. Na szczęście to tylko tydzień czasu... a jutro mam wizytę u prowadzącego...
Też mnie zaprosił do siebie do szpitala, na połówkowe na 2 marca
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 08:48   #2759
elinka21
Zakorzenienie

Palinka tez biore asmag forte 3 razy 2, moze on sie u nas zle przyswaja?
Tez w szpitalu dostalam kroplowke ale raz dziennie jak cos bolalo zlecialo troszki kroplowki i bol znikal

25.03.14
Stary 2015-02-22, 08:58   #2760
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Palinka tez biore asmag forte 3 razy 2, moze on sie u nas zle przyswaja?
Tez w szpitalu dostalam kroplowke ale raz dziennie jak cos bolalo zlecialo troszki kroplowki i bol znikal
Wcześniej miałam Magne B6, ale Gin kazała zmienić.
Niezalogowana RATUJ

Może jeden dzień spróbuje dawkę 3x2 ?? Hmmmm?

Czas edycji: 2015-02-22 o 08:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości