Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 10:55   #3841
maartussss
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
A kiedy chcecie się wyprowadzić??? Mnie dziś czekaja rozmowy o domu bo jedziemy do teściów a oni żyją teraz Naszą budową zresztą tż też się wkręcił tylko ja nie bo ja się na materiałach budowlanych nie znam.
Planowaliśmy się wyprowadzić jak Kuba się urodzi, ale moja mama nas wpakowala w nieciekawa sytuację, tzn. Pozyczylismy jej pieniądze, które były naszą częścią wkladu własnego i okazało się, że ma tyle długów, że nam nie spłaca i jesteśmy bez kasy i płacimy za jej długi także sytuacja nieciekawa..lliczymy, że do końca przyszłego roku odda nam te pieniądze, ale czy tak będzie to niewiadomo.. także chcieliśmy dobrze, a jak zawsze zostaliśmy oszukani
I tak już 3 lata mieszkamy w teściowej. Ja mam totalnie dosyć, bo bardzo źle się tu czuje. Mąż ma do mnie o to pretensje i tak już kilka afer wynikło z tego powodu. Może uda się nam kupić coś w ramach tego MDMu, ale to dopiero w lipcu/ssierpniu bo podobno wtedt się zmieniają warunki na korzystniejsze.
Zazdroszczę Wam własnego domu, na prawde ja mówię mojemu M, że mogłabym nawet w małej kawalerce się kisic, byle na swoim

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Martuś dużo zdrówka i cierpliwości

Ależ mnie teściowa i szwagierka wkurzyli wczoraj teściowa zadzwoniła zaprosić nas na obiad niedzielny. Wszystko ok, pogadała itp. Ale mówię mężowi, żeby pogadał ze swoją siostrą <razem z teściami mieszkają> że on ma jeszcze katar po chorobie i czy jej nie będzie przeszkadzało, bo w razie co nie przyjedziemy żeby ją i dziecka nie zarazić <ona też jest w ciąży>. Co prawda on nie zaraża bo go przewiało i od tego chory a nie wirus. A ona, że nie spoko, bo oni też chorzy i Zuzia też, że jakiegoś wirusa mają bo wszyscy w domu smarkają nosz ku.ra i nikt nie powie nam, bo po co. I jeszcze głupi tekst-"bez przesady, przecież ja się nie zaraże, jak od I. się nie zaraziłam to i od nich nie. A poza tym, żebym nie przesadzała"
Dziś za to mąż zadzwonił, czy mają tylko katar czy coś więcej to teściowa, że katar, czasem kaszel...na co I. mówi, że tak się nie robi, że powinni nas uprzedzić, że wszyscy chorzy- to się obraziła
Dzięki Dorka
O kurcze, niefajnie. Powinni Was poinformować o chorobach. To, że się od męża nie zarazilas, to nie znaczy przecież, że od innych nie możesz. Różnie bywa. A teściową się nie przejmuj
Stary 2015-02-22, 11:00   #3842
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Planowaliśmy się wyprowadzić jak Kuba się urodzi, ale moja mama nas wpakowala w nieciekawa sytuację, tzn. Pozyczylismy jej pieniądze, które były naszą częścią wkladu własnego i okazało się, że ma tyle długów, że nam nie spłaca i jesteśmy bez kasy i płacimy za jej długi także sytuacja nieciekawa..lliczymy, że do końca przyszłego roku odda nam te pieniądze, ale czy tak będzie to niewiadomo.. także chcieliśmy dobrze, a jak zawsze zostaliśmy oszukani
I tak już 3 lata mieszkamy w teściowej. Ja mam totalnie dosyć, bo bardzo źle się tu czuje. Mąż ma do mnie o to pretensje i tak już kilka afer wynikło z tego powodu. Może uda się nam kupić coś w ramach tego MDMu, ale to dopiero w lipcu/ssierpniu bo podobno wtedt się zmieniają warunki na korzystniejsze.
Zazdroszczę Wam własnego domu, na prawde ja mówię mojemu M, że mogłabym nawet w małej kawalerce się kisic, byle na swoim

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Dzięki Dorka
O kurcze, niefajnie. Powinni Was poinformować o chorobach. To, że się od męża nie zarazilas, to nie znaczy przecież, że od innych nie możesz. Różnie bywa. A teściową się nie przejmuj
A ja mam dośc tej budowy . Szczerze to żałuje, że nie kupiliśmy mieszkania.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 11:17   #3843
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Wytrzymaj, jak już się wprowadzisz to nie będziesz żałować.

Witam się, dopiero po śniadaniu, co za wstyd :-P
Stary 2015-02-22, 11:24   #3844
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Hej, nie wiem czy zakładałyście już kartę Rossnę ale jak się zrobi pierwsze zakupy z użyciem tej karty, to przychodzi mail i w podziękowaniu za dołączenie do programu jest oliwka babydream na rozstępy za 1 grosz. Przynajmniej ja dostałam maila i dzisiaj nabyłam rzeczoną oliwkę, faktycznie za 1gr (kosztuje 12zł normalnie).
Ooo a ja nic nie dostalam i kupilam ta oliwke w normalnej cenie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
a mi się nie chce za bardzo jeść zauważyłam, że jak zjem porcję obiadu (normalną, co dla mnie zawsze było za dużo) to jestem tak pełna, że brzuch mam napięty,twardy i bolą mnie żebra i plecy i ciężko mi się oddycha dlatego muszę małe porcje jeść

no i dziś mam twardy i napięty brzuch normalnie jak balon, który za chwilę pęknie

idę sobie jakieś małe spa zrobić coby jakoś wyglądać bo się zapuściłam

polecacie jakąś dobrą domową maseczkę na włosy ?
Ja polecam z maseczek ta z Alterry z granatem -rewelacyjna jest!

My mamy leniwy weekend z tztem lezymy i ogladamy oscarowe filmy wczoraj tylko przerwa bo tz zawody mial to pojechalam z nim i pospacerowalam 2 godzinki nad morzem piekna pogoda u nas <3

Iluzja gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dorka ja tez uwazam ze sie zachowali nie w porzadku, rozumiem.Cie u nas ostatnio podobnie bo szwagierka (tez w ciazy) zaprosila nas na urodziny synka ale zapomniala wspomniec ze jej dzieciaki na ospe choruja...brak mi slow na ludzi czasem oczywiście odmowilismy w ostatniej chwili:/
Stary 2015-02-22, 11:47   #3845
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz się przemęczysz a później będzie super. My kupiliśmy mieszkanie ale wolelibyśmy domek. Wiadomo mieszkanie kupujesz gotowe a budowy trzeba pilnować i to bardzo ale trochę nerwów a później jest super

Kuźwa co za ludzie- teraz szwagierka do mnie wypisuje sms-y żebyśmy nie przesadzali, że to żadna choroba tylko katar i kaszel-że oni też kaszel mieli jak byli u nas ostatnio
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 11:48   #3846
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Teraz się przemęczysz a później będzie super. My kupiliśmy mieszkanie ale wolelibyśmy domek. Wiadomo mieszkanie kupujesz gotowe a budowy trzeba pilnować i to bardzo ale trochę nerwów a później jest super

Kuźwa co za ludzie- teraz szwagierka do mnie wypisuje sms-y żebyśmy nie przesadzali, że to żadna choroba tylko katar i kaszel-że oni też kaszel mieli jak byli u nas ostatnioala:
Olej szwagierke niepoważna jest!:/
Stary 2015-02-22, 11:51   #3847
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Ooo a ja nic nie dostalam i kupilam ta oliwke w normalnej cenie

Ja polecam z maseczek ta z Alterry z granatem -rewelacyjna jest!

My mamy leniwy weekend z tztem lezymy i ogladamy oscarowe filmy wczoraj tylko przerwa bo tz zawody mial to pojechalam z nim i pospacerowalam 2 godzinki nad morzem piekna pogoda u nas <3

Iluzja gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dorka ja tez uwazam ze sie zachowali nie w porzadku, rozumiem.Cie u nas ostatnio podobnie bo szwagierka (tez w ciazy) zaprosila nas na urodziny synka ale zapomniala wspomniec ze jej dzieciaki na ospe choruja...brak mi slow na ludzi czasem oczywiście odmowilismy w ostatniej chwili:/
Ło matko- dzieci z ospą to już w ogóle przegięcie ale na mnie też się w zeszłym roku obrazili bo nie przyjechałam na urodziny dziecka które 2 dni wcześniej wyszło za szpitala bo miała zapalenie płuc bosh ale ze mnie zołza
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 11:55   #3848
capriola_87
Zakorzenienie

Ja uważam ze nie ma co ryzykowac zarazenia w ciazy jak ktos tego nie rozumie i sie obraza to dla mnie dno totalne. ..
Stary 2015-02-22, 13:55   #3849
capriola_87
Zakorzenienie

Halo halooo gdzie sie wszystkie podziały?
Stary 2015-02-22, 14:32   #3850
agnes188
Zakorzenienie

Ze mna dzis kiepsko jest

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:54   #3851
Nadzieja87
Zakorzenienie

3majcie mnie , bo nie wytrzymam Czy ten leń patentowany i osioł nie moze chociaż raz w zyciu mi ustąpić?
Stary 2015-02-22, 15:00   #3852
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Ze mna dzis kiepsko jest
Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
3majcie mnie , bo nie wytrzymam Czy ten leń patentowany i osioł nie moze chociaż raz w zyciu mi ustąpić?
Co się dzieje?
Stary 2015-02-22, 15:05   #3853
scotasia
Wtajemniczenie

Hej,
zdrówka życzę chorowitkom.
Martuss współczuję niechcianego "gościa", co za typ Nie zazdroszczę mieszkania z teściami... Ja sobie nie wyobrażam mieszkać z którymiś dziadkami. I jedni i drudzy są fajni ale na odległość
Dorka to faktycznie teściowa ma powód do focha Na temat takiego zachowania t. i szwagierki już nic nie będę pisać, pisałyśmy w klubie.. Powiem tylko, że wiem, co czujesz

Też bym chciała kiedyś domek Ale póki co nie narzekam, mamy mieszkanko w bardzo spokojnym osiedlu, dzieci tu mnóstwo, terenu do spacerów też dużo. Jest git Jedyne co mnie wkurza strasznie, to wszędobylskie psie kupy Zero kultury u ludzi w tym temacie..

Nadzieja Twój tż nie byłby facetem, gdyby nie musiał czasem postawić na swoim

U nas dziś dom pełen gości, wszyscy właśnie wyszli na spacer, to mam chwilę dla siebie. Zmęczona już jestem, a synek jeszcze bardziej...

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 15:09   #3854
TienShan
Zakorzenienie

a ja właśnie leżę i stękam bo się obżarłam

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 15:16   #3855
Nadzieja87
Zakorzenienie

Scotasia, ale dlaczego on musi stawiać na swoim wtedy kiedy nie ma?

Emilko, zaczęliśmy remont i jak przyszło co do pasów to mi moja wizje chce popsuć

Wgl najpierw musieliśmy powynosić te wszystkie rzeczy z pokoju i wiecie co? Pojęcia nie mam gdzie to się tam mieściło...
1/3 tych rzeczy chwilowo stoi w salonie, 1/3 w sypialni i 1/3 w piwnicy i dosłownie NIE MA MIEJSCA!!!

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Jezu daj mi cierpliwość.... on sie dziś ze mną nawet kłóci w którym miejscu ma stać łóżeczko no co za stary osioł
Stary 2015-02-22, 15:26   #3856
ruskaa
Wtajemniczenie

Hej witam sie dopiero teraz, bo wczesniej czasu nie bylo.
Zasnelam wczoraj po 2 w nocy a wstalam o 7 wyspana
Nie wiem co sie dzieje ale spac nie moge... ale dzien dluzszy i duzo mozna zrobic wiec rano kosciol a pozniej spacer z kawka i ciachem pozniej drzemka i malz obiad zrobil BO MNIE LAPIE PRZEZIEBIENIE noszzzz kurrrrr
Malz mnie zarazil.. gardlo boli, zatoki, katar
Zastanawiam sie co jeszcze mnoe spotka

Dorka ja po zobaczeniu na zywo camarelo zawiodlam sie strasznie, okazal sie dla mnie zbyt przesadny, duzy i w ogole zupelnie inny niz na zdj w internecie.

Dziewczyny wspolczuje sytuacji rodzinnych... z rodzina dobrze na zdjeciu, ale nie zawsze..

Zdrowka i milej niedzieli

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 15:37   #3857
agnes188
Zakorzenienie

Dziewczyny a co z hanka bo chyban przeoczylam jak to sie skonczylo jestw szpitalu czy prowadzacy pozwolil jej jeszcze w domu zostac ?

Stary 2015-02-22, 16:09   #3858
maartussss
Zadomowienie

Fistaszek wyobrażam sobie, że z budową jest pewnie dużo stresów, ale jak już będzie po wszystkim to będziecie mieli swój dom, działkę i spokój a z mieszkaniem to jednak zawsze inaczej, dom to pełen komfort
chociaż ja tak jak mówiłam, wolałabym ciasne ale własne dom to szczyt moich marzeń, ale jakby jakies mieszkanko się znalazło to bym już była mega szczęśliwa. ..

W ramach rekompensaty, że pół dnia dziś spędziliśmy z dziadolem, zrobiłam dla poprawy humoru zakupy na all co prawda dużo nie kupilam, ale wszystko co najpotrzebniejsze na te pierwsze dni mam teraz tylko czekam z niecierpliwością na paczuszki

Edytowane przez maartussss
Czas edycji: 2015-02-22 o 16:11
maartussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 16:19   #3859
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dzień dobry!
Jutro mam glukoze. Trzymajcie.kciuki.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 16:24   #3860
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Fistaszek rzytul: wyobrażam sobie, że z budową jest pewnie dużo stresów, ale jak już będzie po wszystkim to będziecie mieli swój dom, działkę i spokój a z mieszkaniem to jednak zawsze inaczej, dom to pełen komfort
chociaż ja tak jak mówiłam, wolałabym ciasne ale własne dom to szczyt moich marzeń, ale jakby jakies mieszkanko się znalazło to bym już była mega szczęśliwa. ..

W ramach rekompensaty, że pół dnia dziś spędziliśmy z dziadolem, zrobiłam dla poprawy humoru zakupy na all co prawda dużo nie kupilam, ale wszystko co najpotrzebniejsze na te pierwsze dni mam teraz tylko czekam z niecierpliwością na paczuszki
Co kupilas?
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Jutro mam glukoze. Trzymajcie.kciuki.
Dopiero ?ja to juz nie pamietam kiedy to bylo hehe. 5 stycznia to juz poltora miesiaca temu

Stary 2015-02-22, 16:29   #3861
maartussss
Zadomowienie

Baset trzymamy mocno

agnes kupiłam rożek, pieluchy tetrowe i flanelowe, smoczek, podkłady do szpitala i podkłady do przewijania, wkładki TT laktacyjne, gruszke do nosa i chyba wsio.. jeszcze zostały mi apteczne zakupy, ale to po wypłacie

Edytowane przez maartussss
Czas edycji: 2015-02-22 o 16:58
maartussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 16:37   #3862
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Co się dzieje?
Mnie mala gniecie tak ze chce mi sie wymiotowac i sikac na zmiane ale tylko na chceniu sie konczy ale wygniecione w srodku mam wszystko a jak wstaje z lozka mam wrazenie jakby miala mi wypasc macica

Stary 2015-02-22, 16:52   #3863
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Mnie mala gniecie tak ze chce mi sie wymiotowac i sikac na zmiane ale tylko na chceniu sie konczy ale wygniecione w srodku mam wszystko a jak wstaje z lozka mam wrazenie jakby miala mi wypasc macica

O kurcze aż tak??
Mnie w zasadzie tylko lekko przydusza. No ale zgaga już mi daje nieźle popalić. Dosłownie.
Stary 2015-02-22, 17:01   #3864
agnes188
Zakorzenienie

Wierze z ta zgaga bo przed dieta mialam straszna. No wzielam nospe bo wsztstko mnie boli wczoraj sie ulozyla jakos tak ze ledwo siedze leze nie mowiac o chodzeniu

Stary 2015-02-22, 17:10   #3865
jagodowa07
Zadomowienie

A my oglądaliśmy dziś wózki
i holland chyba najlepszy, camarello za wielkie,
Jeszcze bebetto flavio fajny, ale ma jakiś taki płytki kosz na zakupu, no i gondola w holland większa i bujana i pewnie jakbyśmy byli autem to wzięlibyśmy zestaw z foteliekim tym co ruska pisała Cybex
a teraz siedzę i analizuje wózki, foteliki i już w głowie mi się kręci i kolor szary, na białym stelażu, ale to już wiem od dawna

i do tego jak szłam pod schodach to jeszcze rąbnęłam na kolana w sumie nic się nie stało, tż mnie złapał a ja tylko przyklękłam, no ale się wystraszyłam, chyba bardzo brak mi już koordynacji, brzuch zasłania czy co, ale trzeba uważać, nie ma żartów.
Stary 2015-02-22, 17:17   #3866
capriola_87
Zakorzenienie

Baset kciuki za glukoze!
Stary 2015-02-22, 18:57   #3867
moniisia90
Wtajemniczenie

A ja mam ochotę coś kupić ale w zasadzie nie wiem co bo po zakupach u rp prawie wszystko juz mam, brakuje mi ciuszków i kosmetyków ale to już stacjonarnie bym chciała... Chyba poszukam koszuli do karmienia:P
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 19:26   #3868
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
A my oglądaliśmy dziś wózki
i holland chyba najlepszy, camarello za wielkie,
Jeszcze bebetto flavio fajny, ale ma jakiś taki płytki kosz na zakupu, no i gondola w holland większa i bujana i pewnie jakbyśmy byli autem to wzięlibyśmy zestaw z foteliekim tym co ruska pisała Cybex
a teraz siedzę i analizuje wózki, foteliki i już w głowie mi się kręci i kolor szary, na białym stelażu, ale to już wiem od dawna

i do tego jak szłam pod schodach to jeszcze rąbnęłam na kolana w sumie nic się nie stało, tż mnie złapał a ja tylko przyklękłam, no ale się wystraszyłam, chyba bardzo brak mi już koordynacji, brzuch zasłania czy co, ale trzeba uważać, nie ma żartów.
no my wzięliśmy właśnie hollanda bo najlepszy się wydawał a camarelo mega duży
właśnie mamy zestaw z cybexem aton 3 i też szary na białym stelaży czyli to samo nam się podoba

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 19:32   #3869
kasienka1985
Zakorzenienie

czesc!

mam wrażenie że przez ostatnie 2 dni mega urósł mi brzuch, no zatrważające tempo!
czuję się już jak słoń, w pachwinach ciągnie jak cholera i sapię jak stara lokomotywa... Dżizas a jeszcze tyle czasu... cudnie!

Wróciłam od mamy niedawno, raz jeszcze przebrałam ciuszki, odłożyłam jednak te bardziej chłopięce bo zwyczajnie mam tego za duzo i i tak bym nie ubrała.
Przygotowałam sobie rozmiary takie do 5 mcy mniej wiecej i mam po ponad 20 szt z kazdego rodzaju bielizny w tym ponad 25 bodziakow z krotkim i tyle samo z dlugim rekawkiem...
Możliwe ze w przyszłym tygodniu jak bedzie ładnie, bedziemy już prać.

Moja mama zabiera sie juz za robienie szydelkowych kwiatków i bedzie mi je doszywac do czapeczek czy sweterkow szalona...

Iluzja gratulacje!! Czekamy na zdjęcia małej piękności

No i zdrówka chorobźdźile!!!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 19:35   #3870
TienShan
Zakorzenienie

A ja sobie przyniosłam rożek ze strychu
Taki jest, juz mi się w sumie nie podoba ale spoko, pewnie i tak mało będziemy używać, więc niech już jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34.jpg (69,9 KB, 19 załadowań)

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości