Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 10:41   #4651
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Witam sie i ja....nic ciężka brzuch bolał i skurcze nawet regularne sie robily ale takie co 10-12 minut wiec nie panikowałam... W końcu zasnęłam i przeszlo od rana znowu czuje ćmienie brzucha....ale delikatne take. Wolałabym by mi wody odeszly! A te skurcze to to nie wiadomo czy to juz czy nie ....
ja tez liczyłam skurcze wczoraj , ale były takie różne.. ale teraz już znowu dziwnie się czuję..

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Kciuki! Wszystko pójdzie dobrze, nie tresuj się tylko odpoczywaj i nabieraj sił.

Ja dzisiaj w nocy miałam bolesne skurcze i ciągły ból jakby takie parcie ale na odbyt. Chyba z dwie godz się tak męczyłam ale nie sprawdzałam czy jest regularność bo jedne bolały, inne nie. Nad ranem przysnęłam, młody się rusza. Ale właśnie przez ten cały czas zastanawiałam się co z córką zrobię jak się zacznie. Dziadki jedni i drudzy chorzy. Do siostry bym mogła ją dać ale szkoda dziecka w nocy budzić i zawozić i stwierdziłam, że jak coś to dzwonię do brata i szwagierki.

Te choroby to jakaś masakra. Jak tż wróci z pracy i kichnie to juz wywiad przeprowadzam czy nikt go czasem nie zaraził. W rodzinie połowa osób chora na grypę, na antybiotykach. Aż strach się gdzieś ruszać.

niunia- ale zgrabny masz ten brzuszek.
Mój był taki okrąglutki a teraz jak taka grucha wisi

Też chciałam pomalować paznokcie od stóp i się zastanawiam czy można ?! bo od rąk to na wejściu każą zmywać.
dziękuje.. boję się cokolwiek robić tak mi dziwnie..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 10:46   #4652
87marta78
Zadomowienie

Niunia - moze to już?
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 10:48   #4653
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Niunia - moze to już?
ale skurczy nie mam , to są narazie takie przepowiadacze raczej
ale odpoczywam sobie i czekam nawet do kosciola nie poszlam , tz szedl sam..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-22, 10:51   #4654
87marta78
Zadomowienie

Ale nie boli Cie nic?
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 10:52   #4655
NinaCzenko
Przyczajenie

Witaj

Ja używam olejek arganowy, najpierw smaruje ciało oliwką z babydream na rozstępy, robię masaż i po ok 10 min po kilka kropelek olejku arganowego na ciało i dalej masuje. Póki co rozstępów brak ale używam też kremu Elancyl, także do końca nie wiem czyja to zasługa

Dzięki za rade.No nie ukrywam jak każda kobieta chciałabym fajnie wyglądać po ciąży...niestety trochę się porobiło tych rozstępów.
NinaCzenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 10:53   #4656
Lila_17
Rozeznanie

Dzień dobry
Żaden Maluszek się nie urodził szkoda:P, ale za to jutro się to zmieni, bo są cc
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 10:55   #4657
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie boli Cie nic?
brzuch mnie czasem rwie i twardy sie zrobi. teraz leżę jest ok

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-22, 10:58   #4658
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Hej Wam od razu przepraszam za bledy i brak polskich znakow ale pisze z telefonu tz. Robilam wczesniej kilka podejsc, zeby do Was napisac ale post nie chcial sie dodac w bardzo duzym skrocie przed rozwinięciem akcji jedyne co mi soe dzialo to 18 lutego w nocy obudzily mnie skurcze ale takie typowe przepowiadacze i od tego czasu stwardnial mi brzuch. Oprocz tego, ze byl twardy nadal czulam ruchy i nic mnie nie bolalo, myslalam, ze na luzie wytrzymam do wizyty 26.02 :P ale tuz po polnocy 20.02 obudzily mnie odchodzace wody... niestety cale czerwone panika tym wieksza, ze spedzalismy z tz tydzien u mojej mamy, 70km od Krk wiec nie bylo mowy o porodzie w szpitalu, ktory mialam upatrzony. Taksowka jechala po mnie chyba z 15 minut a ze mnie lecialo az milo :P na szczęście na sorze szybko zareagowali, a na polozniczym od razu zaczeli mnie szykowac do ciecia. Okazalo soe, ze odkleja mi sie lozysko, chociaz nie znam przyczyny CC mialam pod narkoza, w szpitalu bylam ok. 00:35, o 2:02 urodzila sie Nadia a przed 3 bylam juz wybudzona. Mala byla jeden dzien w inkubatorze i pod kroplowka a dzisiaj juz lezymy sobie razem musiala wydalic cala krew ktorej sie nalykala u mnie w brzuchu.

Cala moja ciaza przebiegala bez wiekszych problemow a tutaj widac jakie sie trafilo zakonczenie... dlatego prosze Was, kontrolujcie kazda ☠☠☠☠☠☠☠e na ip albo konsultujcie sie z lekarzem!

A dziewczyny ktore czeka cc moge uspokoic, ze to wcale nie takie straszne i z dnia na dzien widac gigantyczna poprawe odezwe sie pewnie jak juz nas puszcza do domu, trzymajcie sie
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 10:59   #4659
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Hej Wam od razu przepraszam za bledy i brak polskich znakow ale pisze z telefonu tz. Robilam wczesniej kilka podejsc, zeby do Was napisac ale post nie chcial sie dodac w bardzo duzym skrocie przed rozwinięciem akcji jedyne co mi soe dzialo to 18 lutego w nocy obudzily mnie skurcze ale takie typowe przepowiadacze i od tego czasu stwardnial mi brzuch. Oprocz tego, ze byl twardy nadal czulam ruchy i nic mnie nie bolalo, myslalam, ze na luzie wytrzymam do wizyty 26.02 :P ale tuz po polnocy 20.02 obudzily mnie odchodzace wody... niestety cale czerwone panika tym wieksza, ze spedzalismy z tz tydzien u mojej mamy, 70km od Krk wiec nie bylo mowy o porodzie w szpitalu, ktory mialam upatrzony. Taksowka jechala po mnie chyba z 15 minut a ze mnie lecialo az milo :P na szczęście na sorze szybko zareagowali, a na polozniczym od razu zaczeli mnie szykowac do ciecia. Okazalo soe, ze odkleja mi sie lozysko, chociaz nie znam przyczyny CC mialam pod narkoza, w szpitalu bylam ok. 00:35, o 2:02 urodzila sie Nadia a przed 3 bylam juz wybudzona. Mala byla jeden dzien w inkubatorze i pod kroplowka a dzisiaj juz lezymy sobie razem musiala wydalic cala krew ktorej sie nalykala u mnie w brzuchu.

Cala moja ciaza przebiegala bez wiekszych problemow a tutaj widac jakie sie trafilo zakonczenie... dlatego prosze Was, kontrolujcie kazda ☠☠☠☠☠☠☠e na ip albo konsultujcie sie z lekarzem!

A dziewczyny ktore czeka cc moge uspokoic, ze to wcale nie takie straszne i z dnia na dzien widac gigantyczna poprawe odezwe sie pewnie jak juz nas puszcza do domu, trzymajcie sie
jak dobrze ze tak się ułozylo i zakończylo pozytywnie
jeszcze raz gratuluję, super ze masz malucha juz przy sobie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-22, 11:03   #4660
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Witam się! Mam w domu epidemie grypy. Mama i TŻ tak kaszla,ze opisać się nie da. Mama już tydzień na antybiotyku jest i nie pomaga. Ja od wczoraj kaszle,chodzę z maseczka na twarzy. Chciałabym gdzieś wyjechać dziewczyny, jestem jakaś taka zmęczona psychicznie. Z nimi jak z małymi dziećmi. Jakbym zaczęła rodzic to ani mama ani TŻ ze mną nie pojadą bo nikt ich w takim stanie nie wpuści. Ja mam ten kaszel i obawy że może on wywołać skurcze...jeszcze mała się tak gnieździ ze wszystko mnie boli:/
ojoj kuruj się kochana, a w razie czego idź jutro do lekarza żeby się nie rozwinęło

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
A wg dziewczyny jakbym mleka nie miała to w szpitalu dadzą? Czy jak to wygląda?
na pewno dadzą! chociaż wiadomo, że w większości bardzo naciskają KP

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczyna mnie łapać stres TO JUŻ JUTRO ZOBACZĘ MOJEGO WYCZEKIWANEGO SYNUSIA
nie śpię już od 7 z wrażenia

idę poczytać co tam u Was
aleee masz fajnie odpocznij dzisiaj ile się da

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
O tak Chciałabym wysłać wszystkim mms'a ze zdjęciem synka po porodzie, ale u mnie to nie przejdzie po 1 mieszkamy z teściami, więc ciężko ukryć jak pojedziemy rodzić a po 2 na IP pracują moje dwie ciotki, z rejestracji znam wszystkie babki i wątpię w to, że jak tam się zjawię to będą milczeć na ten temat
z jednej strony neidobrze, ale z drugiej skoro Cię znają w szpitalu na pewno będziesz dobrze traktowana

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

To moze jedz na nasza ukochana IP powkurzac pielegniarki?
był moment, że o tym myślałam, ale na szczęście trochę przeszło...

Cytat:

Też chciałam pomalować paznokcie od stóp i się zastanawiam czy można ?! bo od rąk to na wejściu każą zmywać.
u mnie można, ale chyba lepiej zadzwonić i zapytać, żeby się później nei stresować, albo nei słuchać głupich komentarzy

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Witam mamusie,
my zaczynamy właśnie 40tydzień razem...
I mija miesiąc odkąd usłyszałam od swojej dr, że na dniach pewnie urodzę :P

Boję się, że jak już będę miała skurcze, które poczuję to będzie za późno i na znieczulenie i na dojazd do szpitala, skoro przy 4cm nie czułam regularnych skurczy :/

Co bierzecie do szpitala z swoich kosmetycznych rzeczy? Bo się zaczęłam dziś zastanawiać czy suszarkę powinnam dopakować, czy nie zaczynam wymyślać? :P
za 40 tydzień!!

ja suszarki nie biorę, kosmetyki wszystkie mam kupione w wersjach mini, jakbym miała brać wszystko normalnie to kolejna torba by się pewnie przydała

Cytat:
Ale ekspresowo tu rodzą, niedawno wzieli dziewczyne do porodu, a juz slychac malucha jak krzyczy
oby u nas też było tak ekspresowo

u mnie lepiej, chociaż boli cały czas miałam już moment, że chciałam jechać do szpitala, a w myślach powtarzałam, że wolałabym żeby to były bóle porodowe niż takie nie wiadomo co ok 6 przysnęłam chyba ze zmęczenia już. Boję się cokolwiek zjeść, bo to chyba jednak żołądek
Stary 2015-02-22, 11:07   #4661
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Ale super to już chwileczka została

U mnie jeszcze 3 tygodnie do terminu, a już regularnie mam przynajmniej jedną wiadomość albo telefon czy jestem już po. W domu już opierdzieliłam mamę, bo co nie zejdę po coś do jedzenia to pytanie "boli cię coś?" Przecież jakby mnie bolało to by na pewno to usłyszała jakbym wyła z przerażenia.

Matko dziewczyny, ale mi się marzą wakacje, gorący piasek i morzeeee A moja siostra do Turcji pojechała
ja tez chce na wakacje!!!!!
Stary 2015-02-22, 11:09   #4662
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

super, że się odezwałaś, a cała akcja tak się skończyła ciesz się małą i pisz do nas jak będziesz miała chwilę! Nadia jest śliczna

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
ja tez chce na wakacje!!!!!
ja też!! cały czas myślę o październiku i Hiszpanii...byłoby pięknie
Stary 2015-02-22, 11:23   #4663
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Moj jakby mogl to by kupil dwie torby slodyczy a tylko jedna mala normalnego jedzenia

No tak skądś znam to..ja przejdę obojętnie koło regału ze słodyczami i idę dalej za to patrzeć na rzeczy dla maleństwa,mąż w tyle i przy kasie patrzę a tu tylee słodyczy masakra więcej niż normalnego jedzenia i on ta to kochanie patrz ile będziesz mieć słodyczy,kasjerka z uśmiechem na twarzy spojrzy na brzusio i mówi..taka to może jeść mimo ciąży figurka spoko ,a w domku przy filmie mężuś te niby słodkości dla mnie,sam je wtrynia i mówi no co jak ty nie chcesz jeść to co ma siedzieć
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 11:23   #4664
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

super kochana ze wszystko tak sprawnie poszlo ! Gratulacje raz jeszcze
Stary 2015-02-22, 11:27   #4665
NinaCzenko
Przyczajenie

No i już bliżej niż dalej do porodu...Coś czuje,że mogę urodzić nad dniach(ale wiadomo nikt tego nie wie kiedy to nastąpi).Czuje się coraz gorzej. W nocy często się budzę i nie mogę spać.Mam częstsze skurcze i czuje jak mi się miednica luzuje(czy to jest możliwe,że to czuje??? ).Coraz częściej leci mi śluz i czasami jest obfity...spuchły mi nogi dopiero teraz na końcówkę ciąży.I zauważyłam,że leci mi już siara jak nacisnę.A w dodatku chyba mnie choroba rozkłada..ahhhh. Codziennie chodzę obolała i marudna,czasami mam dosyć samej siebie.W ciągu dnia nie mam apetytu,a w nocy o 3 budzę się z mega głodem. Co o tym sądzicie?Czy to zwiastun nadchodzącego porodu?????

................
15.03.2015r.-Kacpuś

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Gratulację dla ,,świeżo upieczonych mam !"
Stary 2015-02-22, 11:29   #4666
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NinaCzenko Pokaż wiadomość
No i już bliżej niż dalej do porodu...Coś czuje,że mogę urodzić nad dniach(ale wiadomo nikt tego nie wie kiedy to nastąpi).Czuje się coraz gorzej. W nocy często się budzę i nie mogę spać.Mam częstsze skurcze i czuje jak mi się miednica luzuje(czy to jest możliwe,że to czuje??? ).Coraz częściej leci mi śluz i czasami jest obfity...spuchły mi nogi dopiero teraz na końcówkę ciąży.I zauważyłam,że leci mi już siara jak nacisnę.A w dodatku chyba mnie choroba rozkłada..ahhhh. Codziennie chodzę obolała i marudna,czasami mam dosyć samej siebie.W ciągu dnia nie mam apetytu,a w nocy o 3 budzę się z mega głodem. Co o tym sądzicie?Czy to zwiastun nadchodzącego porodu?????

................
15.03.2015r.-Kacpuś
współczuję wszystkich dolegliwości!
wszystko to może być zwiastunem porodu, ale równie dobrze możesz jeszcze chodzić z brzuchem 3 tygodnie...teraz nie znamy już dnia ani godziny
Stary 2015-02-22, 11:40   #4667
NinaCzenko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
współczuję wszystkich dolegliwości!
wszystko to może być zwiastunem porodu, ale równie dobrze możesz jeszcze chodzić z brzuchem 3 tygodnie...teraz nie znamy już dnia ani godziny
Dokładnie nikt tego nie wie.Ale teraz jak bym nawet urodziła to mały już jest gotowy na przyjście na świat.
Stary 2015-02-22, 11:56   #4668
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Do terminu mam tydzień, lekarz byl i mowi ze jak ktg dzis wyjdzie dobre to jutro do domu

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

No jak pytalam wczoraj kobitki jak bola te skurcze porodowe, to powiedziala ze jakby chcialo sie jej kupe,ale nie mogla zrobic i ze bardzo ciagnie brzuch w dol.
jak porodowe to niech mi chociaż jakieś rozwarcie zacznie się robic to juz bedzie troche do przodu

Cytat:
Witam mamusie,
my zaczynamy właśnie 40tydzień razem...
I mija miesiąc odkąd usłyszałam od swojej dr, że na dniach pewnie urodzę

Boję się, że jak już będę miała skurcze, które poczuję to będzie za późno i na znieczulenie i na dojazd do szpitala, skoro przy 4cm nie czułam regularnych skurczy :/

Co bierzecie do szpitala z swoich kosmetycznych rzeczy? Bo się zaczęłam dziś zastanawiać czy suszarkę powinnam dopakować, czy nie zaczynam wymyślać?
Suszarki nie biore bo z doświadczenia wiem, że szybko sie biegnie na siku i prysznic i nie ma czasu na suszenie włosów ani pełny makijaż.

Cytat:
Hej Wam od razu przepraszam za bledy i brak polskich znakow ale pisze z telefonu tz. Robilam wczesniej kilka podejsc, zeby do Was napisac ale post nie chcial sie dodac w bardzo duzym skrocie przed rozwinięciem akcji jedyne co mi soe dzialo to 18 lutego w nocy obudzily mnie skurcze ale takie typowe przepowiadacze i od tego czasu stwardnial mi brzuch. Oprocz tego, ze byl twardy nadal czulam ruchy i nic mnie nie bolalo, myslalam, ze na luzie wytrzymam do wizyty 26.02 ale tuz po polnocy 20.02 obudzily mnie odchodzace wody... niestety cale czerwone panika tym wieksza, ze spedzalismy z tz tydzien u mojej mamy, 70km od Krk wiec nie bylo mowy o porodzie w szpitalu, ktory mialam upatrzony. Taksowka jechala po mnie chyba z 15 minut a ze mnie lecialo az milo na szczęście na sorze szybko zareagowali, a na polozniczym od razu zaczeli mnie szykowac do ciecia. Okazalo soe, ze odkleja mi sie lozysko, chociaz nie znam przyczyny CC mialam pod narkoza, w szpitalu bylam ok. 00:35, o 2:02 urodzila sie Nadia a przed 3 bylam juz wybudzona. Mala byla jeden dzien w inkubatorze i pod kroplowka a dzisiaj juz lezymy sobie razem musiala wydalic cala krew ktorej sie nalykala u mnie w brzuchu.

Fajnie, że piszesz.
Na szczęście wszystko sie dobrze skończyło i już masz swój skarb przy sobie.

Niunia- też od rana co chwile mam twardy brzuch ale nie boli nic wiec za sprzatanie sie wzielam. Nie moge lezec i nic nie robic, ciagle mnie nosi i jednoczesnie jestem zła że jeszcze tyle do zrobienia jest.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 11:57   #4669
Anneet
Raczkowanie

Witam kochaniutkie
Ciężka noc za mną,jakoś dziwnie mnie brzuch bolał,niby jakby przed okresem a z kłuciem w prawej stronie,chwyciło mi lewą stronę i ani na plecach ani na boku leżeć się nie dało,a jak się położyłam na prawym to małej się nie widziało i rozpychała sie jak tylko mogła i tak na pipkę też napierała,już miałam męża budzić ale jakoś zasnęłam i już spoko jest.
Tak czytałam próbując was nadrobić ale nie wiem czy wszytko bo już te strony mi sie mieszają co tak szybko klikacie..

Nie pamiętam co która pisała więc piszę ogólnie.

W pewnym sensie wam zazdroszczę tych łazienkowych pomoc hehe bo ja muszę się zamykać,inaczej albo teściu by wparował,albo dzieciaki szwagierki i na oścież drzwi zostawią otwarte a bywa,że ich tata przychodzi,i w taki sposób muszę się męczyć sama wychodząc z wanny,bo niestety teściowie tylko wannę mają,ale za to u moich rodziców pod prysznicem było super..

Też miałam malować pazurki ale zwątpiłam poszłam spać..najwyżej na wizytę do gin wymaluję,a to już w środę..
Dobre hasło męża na schodach,że będzie łapał

Kurcze te końcówki męczące dla nas wszystkich..tylko pozazdrościć tym co już swoje pociechy mają obok siebie

Nic idę gotować obiadzik..i domowników ruszyć bo cisza w domu a ja już chodzę od 9 i psa kąpałam,bo jak wypuściłam na chwilkę na polko na siusu..spier...mi skubaniec jeden i jak łaskawie wrócił to cały z błota..więc trzeba było zrobić mu myju myju..a teraz się boczy po mnie i nie chce podejść chyba się boii

MIŁEJ NIEDZIELI KOCHANE U NAS SŁONECZKO ŚLICZNIE ŚWIECI WIĘC KAWKA PO OBIADKU NA POLKU Z BRZUCHEM DO SŁONECZKA,A CO BY NIE,NIECH MAŁA SIĘ GRZEJE
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:11   #4670
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczyna mnie łapać stres TO JUŻ JUTRO ZOBACZĘ MOJEGO WYCZEKIWANEGO SYNUSIA
nie śpię już od 7 z wrażenia

idę poczytać co tam u Was
Fajnie I do zobaczenia zrobimy spotkanie na korytarzu jak będziesz mogła się już podnieść

Mnie się śpi dobrze. Chodzę spać ok 2 jak zwykle, na 6 mam nastawiony budzik żeby zrobić siusiu i przesiedzę wtedy z godzinę na telefonie, ale o 7 zasypiam i śpię do 10-11. Nie budzi mnie nic w nocy

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:20   #4671
ojustyna
Zadomowienie

luzna kciuki mocno trzymam za jutrzejszy dzień i pierwsze spotkanie z maluszkiem oby wszystko szybko i planowo poszło
Stary 2015-02-22, 12:20   #4672
rona1906
Raczkowanie

Hej
Nadrabiałam Was z nadzieją, że pojawiły się na świecie jakieś nowe dzieciaczki, a tu dupa

U nas nudno, czekamy na piątek. Od wczoraj mam twardy brzuch i łapią mnie częstsze skurcze, ale to jeszcze nie takie porodowe na pewno.... Wydaje mi się, że do CC dociągnę, gdyby nie planowany poród to pewnie bym donosiła do terminu, w ogóle te moje dzieci się na świat nie pchają.

Miłej niedzieli

luźna za jutro, oby wszystko poszło zgodnie z planem
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:25   #4673
aaakarolina
Wtajemniczenie

u mnie zdecydowanie lepiej...zjadłam kanapkę, wypiłam herbatę i jest ok. Jestem obolała jakby mnie ktoś całą noc po żebrach i poniżej obijał, ale to już nic w porównaniu do tego co było w nocy
miałam dziś inne plany, ale chyba przeleżę cały dzień w łóżku i spróbuję trochę odespać nockę
Stary 2015-02-22, 12:46   #4674
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
u mnie zdecydowanie lepiej...zjadłam kanapkę, wypiłam herbatę i jest ok. Jestem obolała jakby mnie ktoś całą noc po żebrach i poniżej obijał, ale to już nic w porównaniu do tego co było w nocy
miałam dziś inne plany, ale chyba przeleżę cały dzień w łóżku i spróbuję trochę odespać nockę
to też dobry plan - mam taki sam
Stary 2015-02-22, 12:52   #4675
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
to też dobry plan - mam taki sam
może to już ostatnia taka leniwa niedziela...
Stary 2015-02-22, 13:27   #4676
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Jest po północy Więc zaczynamy z Jagódką 38 tydzień
My też dziś 37t0d

Cytat:

Co bierzecie do szpitala z swoich kosmetycznych rzeczy? Bo się zaczęłam dziś zastanawiać czy suszarkę powinnam dopakować, czy nie zaczynam wymyślać? :P
ja suszarki nie biorę bo mam wielką.... jak co to poproszę męża by podrzucił nie mamy daleko do szpitala.

Zaliczyłam już dziś galerię nic nie kupiłam ale co się uchodziłam to moje Efekt taki, że mnie nogi napie....
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 13:28   #4677
crystal25
Zakorzenienie

witajcie wlasnie sie obudzilam, poszlam pod prysznic i zlapaly mnie skurcze, dwa moze trzy i mi przeszlo dopiero jak skonczylam prysznic, auaaa, bolaly do tego TZ dotknal brzucha i powiedzial, ze bardzo twardy,i niski sie zrobil jak milo slyszec ze sie obniza po moim TZ zauwazylam, ze czeka na znak ze powiem ze wody mi odeszly czy cos i tak juz od kilku dni hihi

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Jest po północy Więc zaczynamy z Jagódką 38 tydzień

za 38 to juz tuz tuz
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 13:29   #4678
meganka18
Rozeznanie

Czesc Mamuśki

Witam was w ostatnim dniu 36 tygodnia
jutro rozpoczynamy 37 i cos czuje za nadszed dzis dzien pakowania walizki

Kilka organizacyjnych porad potrzebuje jednak
Ile kompletów ubranek bierzecie i czy wszystkie w rozmiarze 56 czy jakieś 62 ?
Co do rzeczy potrzebnych ale nie wypisanych w wielu wyprawkowych listach polecacie ?
Ile paczek bella mama i ile szt. wkładek laktacyjnych spakować ? Mmm
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 13:38   #4679
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
I znow noc nieprzespana :/ dziewczyna na lozku obok miala cala noc skurcze, o 3.30 zabrali ja na porodowke i dopiero moglam się zdrzemnac.a przed 6 juz pobudka :/
badz silna tam! przyjdzie twoj czas jeszcze bedziesz klnac pod nosem jak boli

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Witam się! Mam w domu epidemie grypy. Mama i TŻ tak kaszla,ze opisać się nie da. Mama już tydzień na antybiotyku jest i nie pomaga. Ja od wczoraj kaszle,chodzę z maseczka na twarzy. Chciałabym gdzieś wyjechać dziewczyny, jestem jakaś taka zmęczona psychicznie. Z nimi jak z małymi dziećmi. Jakbym zaczęła rodzic to ani mama ani TŻ ze mną nie pojadą bo nikt ich w takim stanie nie wpuści. Ja mam ten kaszel i obawy że może on wywołać skurcze...jeszcze mała się tak gnieździ ze wszystko mnie boli:/
kurujcie sie wszyscy Kaszel nie wywola skurczy tez sie o to balam, nawet kazalam TZ zadzwonic do mojego lekarza sie upewniac, chociaz po wizycie u rodzinnego, ktory mnie zapewnial ze nie..... to jednak wciaz panikowalam. Mialam zapalenie oskrzeli w 3 miesiacu ciazy. A tam to ryzyko przeciez.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
A wg dziewczyny jakbym mleka nie miała to w szpitalu dadzą? Czy jak to wygląda?
Nie wiem jak wyglada to w Polsce niunia, u nas sa buteleczki odmierzone cieple od razu do karmienia, wiec problemu z tym nie bedzie. Moze warto spytac tam u was jak to z tym jest. ogolnie czytalam ze pierwsze kilkanascie godzin maluszki maja zapas energii, wiec jakbys miala problem z kp, dopoki nie rozkrecisz, to TZ wyslesz najwyzej do apteki pierwszej lepszej po takie gotowe, bo powinny byc tak mysle.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Nie strasz... Pochwalę się moim brzuchem jeszcze raz w pizamce xd

sliczny nie masz duzego brzuszka wcale
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 13:38   #4680
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuśki

Witam was w ostatnim dniu 36 tygodnia
jutro rozpoczynamy 37 i cos czuje za nadszed dzis dzien pakowania walizki

Kilka organizacyjnych porad potrzebuje jednak
Ile kompletów ubranek bierzecie i czy wszystkie w rozmiarze 56 czy jakieś 62 ?
Co do rzeczy potrzebnych ale nie wypisanych w wielu wyprawkowych listach polecacie ?
Ile paczek bella mama i ile szt. wkładek laktacyjnych spakować ? Mmm
ja wzięłam 4 komplety, wszystkie na 56, w razie czego mąż dowiezie, ale z tego co widzę na innych wątkach to nawet jak maluch urodzi się większy niż 56 cm to spokojnie zmieści się w te ciuszki no chyba, że ktoś planuje urodzenie dziecka 65 cm

ja z takich rzeczy, których nie ma na liście mam ręcznik i papier toaletowy i nakładki jednorazowe na toaletę. Reszta to chyba raczej standard

mam 2 paczki podkładów, ale u mnie w szpitalu niby dają, więc może nie będę musiała używać, w razie czego przydadzą się w domu. Wkładek laktacyjnych wzięłam chyba kilkanaście, ale już nie pamiętam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości