Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 13:40   #4681
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

luzna25
Troche zazdroszcze doczekalas sie kochana po tylu miesiacach bo tak naprawde nasza ciaza to prawie jak walka o kazdy dzien naszego maluszka, zeby byl zdrowy, ciagle zamartwianie sie, odzywianie ze to dla niego, itd..... i przychodzi ten dzien kiedy trzymamy go w ramionach, a nie nosimy pod sercem
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 13:40   #4682
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuśki

Witam was w ostatnim dniu 36 tygodnia
jutro rozpoczynamy 37 i cos czuje za nadszed dzis dzien pakowania walizki

Kilka organizacyjnych porad potrzebuje jednak
Ile kompletów ubranek bierzecie i czy wszystkie w rozmiarze 56 czy jakieś 62 ?
Co do rzeczy potrzebnych ale nie wypisanych w wielu wyprawkowych listach polecacie ?
Ile paczek bella mama i ile szt. wkładek laktacyjnych spakować ? Mmm
Spakowałam trzy komplety w rozmiarze 56. Jak będzie trzeba dłużej zostać mąż dowiezie.
Bella mama - mam 2 opakowania i całe pudełko wkładek laktacyjnych.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 13:43   #4683
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

: jupi: super! a miałaś jakieś badania? robione? itp? od razu Cię wezma na cięcie ??

ordynator kazał mi zrobić aktualne badania (najdalej 3 dni przed przyjęciem do szpitala) : morfologia, elektrolity (Na,K), APTT, oraz PT(INR). I powiedział że jakbym nie miała to oni sobie zrobią na świeżo te badania. I dał mi dokumenty do domu do wypełnienia. I że jak badania i wszystko będzie ok to tego samego dnia mam mieć cięcie i mam nadzieję, że będzie od razu z samego rana, bo od dzisiaj jestem na diecie! i już jestem strasznie głodna

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
jeeeej ale ci fajnie!!!pewnie uhahana chodzisz id ucha do ucha
eee na razie to chodzę przestraszona ale jutro pewnie już będę szczęśliwa jak mi dadzą dziecko

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Kciuki! Wszystko pójdzie dobrze, nie tresuj się tylko odpoczywaj i nabieraj sił.

Też chciałam pomalować paznokcie od stóp i się zastanawiam czy można ?! bo od rąk to na wejściu każą zmywać.
chyba dużo zależy na kogo trafisz?! dlatego ja zapobiegawczo nie maluję paznokci i je odpowiednio skróciłam, żeby dziecka nie podrapać

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Do terminu mam tydzień, lekarz byl i mowi ze jak ktg dzis wyjdzie dobre to jutro do domu
a to w sumie dobrze skoro lekarz tak powiedział to widocznie u nich w szpitalu są inne praktyki

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Hej Wam od razu przepraszam za bledy i brak polskich znakow ale pisze z telefonu tz. Robilam wczesniej kilka podejsc, zeby do Was napisac ale post nie chcial sie dodac w bardzo duzym skrocie przed rozwinięciem akcji jedyne co mi soe dzialo to 18 lutego w nocy obudzily mnie skurcze ale takie typowe przepowiadacze i od tego czasu stwardnial mi brzuch. Oprocz tego, ze byl twardy nadal czulam ruchy i nic mnie nie bolalo, myslalam, ze na luzie wytrzymam do wizyty 26.02 :P ale tuz po polnocy 20.02 obudzily mnie odchodzace wody... niestety cale czerwone panika tym wieksza, ze spedzalismy z tz tydzien u mojej mamy, 70km od Krk wiec nie bylo mowy o porodzie w szpitalu, ktory mialam upatrzony. Taksowka jechala po mnie chyba z 15 minut a ze mnie lecialo az milo :P na szczęście na sorze szybko zareagowali, a na polozniczym od razu zaczeli mnie szykowac do ciecia. Okazalo soe, ze odkleja mi sie lozysko, chociaz nie znam przyczyny CC mialam pod narkoza, w szpitalu bylam ok. 00:35, o 2:02 urodzila sie Nadia a przed 3 bylam juz wybudzona. Mala byla jeden dzien w inkubatorze i pod kroplowka a dzisiaj juz lezymy sobie razem musiala wydalic cala krew ktorej sie nalykala u mnie w brzuchu.

Cala moja ciaza przebiegala bez wiekszych problemow a tutaj widac jakie sie trafilo zakonczenie... dlatego prosze Was, kontrolujcie kazda ☠☠☠☠☠☠☠e na ip albo konsultujcie sie z lekarzem!

A dziewczyny ktore czeka cc moge uspokoic, ze to wcale nie takie straszne i z dnia na dzien widac gigantyczna poprawe odezwe sie pewnie jak juz nas puszcza do domu, trzymajcie sie
super, że nie wspominasz tego, aż tak źle bo mnie to czeka jutro a czemu pod narkozą robili CC? dlatego, że to tak nagle się potoczyło i bali się komplikacji??

najważniejsze, że już masz dzidzie na rękach i poświęcaj jej cały swój czas a rana po CC szybko się zagoi i oczywiście odwiedzaj nas tu na forum

Cytat:
jak porodowe to niech mi chociaż jakieś rozwarcie zacznie się robic to juz bedzie troche do przodu

Suszarki nie biore bo z doświadczenia wiem, że szybko sie biegnie na siku i prysznic i nie ma czasu na suszenie włosów ani pełny makijaż.

ja nie biorę suszarki, bo po pierwsze nie mam na nią miejsca, a po drugie na oddziale jest tak gorąco że szybko same wyschną, a po 3 nie wiem kiedy pozwolą mi się wykąpać po CC

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Fajnie I do zobaczenia zrobimy spotkanie na korytarzu jak będziesz mogła się już podnieść

Mnie się śpi dobrze. Chodzę spać ok 2 jak zwykle, na 6 mam nastawiony budzik żeby zrobić siusiu i przesiedzę wtedy z godzinę na telefonie, ale o 7 zasypiam i śpię do 10-11. Nie budzi mnie nic w nocy
a Ty od kiedy będziesz na oddziale? kładą Cię na oddział??
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 13:49   #4684
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Witam mamusie,
my zaczynamy właśnie 40tydzień razem...
I mija miesiąc odkąd usłyszałam od swojej dr, że na dniach pewnie urodzę :P

Boję się, że jak już będę miała skurcze, które poczuję to będzie za późno i na znieczulenie i na dojazd do szpitala, skoro przy 4cm nie czułam regularnych skurczy :/

Co bierzecie do szpitala z swoich kosmetycznych rzeczy? Bo się zaczęłam dziś zastanawiać czy suszarkę powinnam dopakować, czy nie zaczynam wymyślać? :P

to w kazdej chwili moze sie zaczac
napewno poczujesz a jesli nie to nie stresuj sie bo lepiej dla ciebie nie czuc tego bolu okropnego
Ja spakowalam, szampon, zel do ciala, odzywke, dezodorant w sprayu, szczotke dopakuje, gumke do wlosow, wode specjalna do psikania na twarz, i rzeczy makijazowe spakuje jak sie zacznie bo moze nie bedzie tak zle to chcialabym jakos wygladac w tych nastepnych dniach przy odwiedzinach i dla TZ a przynajmniej na wyjscie

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Hej Wam od razu przepraszam za bledy i brak polskich znakow ale pisze z telefonu tz. Robilam wczesniej kilka podejsc, zeby do Was napisac ale post nie chcial sie dodac w bardzo duzym skrocie przed rozwinięciem akcji jedyne co mi soe dzialo to 18 lutego w nocy obudzily mnie skurcze ale takie typowe przepowiadacze i od tego czasu stwardnial mi brzuch. Oprocz tego, ze byl twardy nadal czulam ruchy i nic mnie nie bolalo, myslalam, ze na luzie wytrzymam do wizyty 26.02 :P ale tuz po polnocy 20.02 obudzily mnie odchodzace wody... niestety cale czerwone panika tym wieksza, ze spedzalismy z tz tydzien u mojej mamy, 70km od Krk wiec nie bylo mowy o porodzie w szpitalu, ktory mialam upatrzony. Taksowka jechala po mnie chyba z 15 minut a ze mnie lecialo az milo :P na szczęście na sorze szybko zareagowali, a na polozniczym od razu zaczeli mnie szykowac do ciecia. Okazalo soe, ze odkleja mi sie lozysko, chociaz nie znam przyczyny CC mialam pod narkoza, w szpitalu bylam ok. 00:35, o 2:02 urodzila sie Nadia a przed 3 bylam juz wybudzona. Mala byla jeden dzien w inkubatorze i pod kroplowka a dzisiaj juz lezymy sobie razem musiala wydalic cala krew ktorej sie nalykala u mnie w brzuchu.

Cala moja ciaza przebiegala bez wiekszych problemow a tutaj widac jakie sie trafilo zakonczenie... dlatego prosze Was, kontrolujcie kazda ☠☠☠☠☠☠☠e na ip albo konsultujcie sie z lekarzem!

A dziewczyny ktore czeka cc moge uspokoic, ze to wcale nie takie straszne i z dnia na dzien widac gigantyczna poprawe odezwe sie pewnie jak juz nas puszcza do domu, trzymajcie sie

napisalas jak sie dzis czujecie? szczesliwa mamusiu
Stary 2015-02-22, 13:50   #4685
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie tego kremu na brodawki Chyba kupię wszystko w normalnej aptece, bo niedużo mi tego zostało. Czekam na koniec tygodnia i pensję i jeszcze resztę pierdołek zamówię na allegro i czekamy

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Nie strasz... Pochwalę się moim brzuchem jeszcze raz w pizamce xd
Ale zgrabniutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczyna mnie łapać stres TO JUŻ JUTRO ZOBACZĘ MOJEGO WYCZEKIWANEGO SYNUSIA
nie śpię już od 7 z wrażenia

idę poczytać co tam u Was
Super Nie stresuj się, bo jak zobaczysz maluszka to wszystko minie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny, ale mi się marzą wakacje, gorący piasek i morzeeee A moja siostra do Turcji pojechała
Oj tak, wakacje! Ja to mam skromniejsze marzenia. Wystarczyłby mi basen i ja chudziutka, a nie taka ociężała

Cytat:
Też chciałam pomalować paznokcie od stóp i się zastanawiam czy można ?! bo od rąk to na wejściu każą zmywać.
Naprawdę? Nie miałam pojęcia, a ja chciałam choć paznokcie pomalować, żeby się choć troszkę poczuć zadbanie...

Cytat:

Najważniejsze, że wszsytko się skończyło dobrze i że już masz Nadię ze sobą Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
witajcie wlasnie sie obudzilam, poszlam pod prysznic i zlapaly mnie skurcze, dwa moze trzy i mi przeszlo dopiero jak skonczylam prysznic, auaaa, bolaly do tego TZ dotknal brzucha i powiedzial, ze bardzo twardy,i niski sie zrobil jak milo slyszec ze sie obniza
To może chcesz być następna do rodzenia? wszyscy obstawiali Niunię, a jej się nie śpieszy
Stary 2015-02-22, 13:53   #4686
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
No tak skądś znam to..ja przejdę obojętnie koło regału ze słodyczami i idę dalej za to patrzeć na rzeczy dla maleństwa,mąż w tyle i przy kasie patrzę a tu tylee słodyczy masakra więcej niż normalnego jedzenia i on ta to kochanie patrz ile będziesz mieć słodyczy,kasjerka z uśmiechem na twarzy spojrzy na brzusio i mówi..taka to może jeść mimo ciąży figurka spoko ,a w domku przy filmie mężuś te niby słodkości dla mnie,sam je wtrynia i mówi no co jak ty nie chcesz jeść to co ma siedzieć

TZ i zakupy Moj to samo, a ja tylko sie pytam serio a on slodycze do wozka wklada jedynie, i jak zakupy w domu mi pomaga wyciagac to pierwsze to sa slodycze i cos musi otworzyc bo nie wytrzyma

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez NinaCzenko Pokaż wiadomość
Witaj

Ja używam olejek arganowy, najpierw smaruje ciało oliwką z babydream na rozstępy, robię masaż i po ok 10 min po kilka kropelek olejku arganowego na ciało i dalej masuje. Póki co rozstępów brak ale używam też kremu Elancyl, także do końca nie wiem czyja to zasługa

Dzięki za rade.No nie ukrywam jak każda kobieta chciałabym fajnie wyglądać po ciąży...niestety trochę się porobiło tych rozstępów.

u mnie jest i to nie takie troche juz tak cuduje z kremami, oliwkami, ale genetycznie ich nie obejde a teraz to tylko modlic sie zeby wieksze nie wyszly na koniec ciazy, i szybko zbladly i zmalaly
Stary 2015-02-22, 13:58   #4687
meganka18
Rozeznanie

Ja zamierzam jutro wybrać sie zrobić cos z moim stopami bo lakier hybrydowy mam juz na końcówkach paznokci zapackany innym zeby nie było widac piety jak stara babcia Haha
A mój brzunio tak duży ze nie ma szans samej nic zrobić .

Dzis jak buty ubierałam to prawie zwymiotowalam bo tam uścisnęłam żołądek - TZ sie śmiał ze cofkę po mleku miałam jak dziadziuś ( bo płatki jadłam ) zamiast mi pomoc wrr )
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:02   #4688
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Mamuśki

Witam was w ostatnim dniu 36 tygodnia
jutro rozpoczynamy 37 i cos czuje za nadszed dzis dzien pakowania walizki

Kilka organizacyjnych porad potrzebuje jednak
Ile kompletów ubranek bierzecie i czy wszystkie w rozmiarze 56 czy jakieś 62 ?
Co do rzeczy potrzebnych ale nie wypisanych w wielu wyprawkowych listach polecacie ?
Ile paczek bella mama i ile szt. wkładek laktacyjnych spakować ? Mmm

ja mam na liscie 8 kompletow : body i pajacyk. plus dwa sweterki jeden cieply i drugi cienki. wiec jak moglam skompletowalam 56 z 3 napewno znalazlam, a reszta na 62.
wode do psikania na twarz polecam ja kupilam i TZ wie ze ma mnie tym psikac i wycierac jesli bede spocona mokra itd. recznik papierowy tez sie przyda
wkladki laktacyjne to ja mam te plastikowe, a podpaski kupilam jedna paczke, jak zabraknie to TZ dokupi chyba ze maja w szpitalu, bo na liscie nie pisali ze mam brac. podklady tez wzielam kilka sztuk do torby chociaz tez nie mialam ich na liscie. no i wzielam dodatkowo normalne podpaski z alwaysa na noc te bardziej chlonne. A noz, nie bede mocno krwawic to sie przydadza ;P

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie tego kremu na brodawki Chyba kupię wszystko w normalnej aptece, bo niedużo mi tego zostało. Czekam na koniec tygodnia i pensję i jeszcze resztę pierdołek zamówię na allegro i czekamy

Ale zgrabniutki brzuszek

Oj tak, wakacje! Ja to mam skromniejsze marzenia. Wystarczyłby mi basen i ja chudziutka, a nie taka ociężała

Naprawdę? Nie miałam pojęcia, a ja chciałam choć paznokcie pomalować, żeby się choć troszkę poczuć zadbanie...

Najważniejsze, że wszsytko się skończyło dobrze i że już masz Nadię ze sobą Trzymajcie się

To może chcesz być następna do rodzenia? wszyscy obstawiali Niunię, a jej się nie śpieszy

Haaloooooo ja mam jeszcze 3 tygodnie i 5 dni i malego synka w brzuchu ale jak zacznie sie marzec to nie bede plakac jak moj krolewicz maly zechcialby wyjsc do mamusi bo strasznie mi go brakuje juz poza brzuszkiem
Stary 2015-02-22, 14:03   #4689
luzna25
Zadomowienie

a tu my dzień przed porodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0228.jpg (44,5 KB, 45 załadowań)

Stary 2015-02-22, 14:06   #4690
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
slicznie a jutro bedzie bez brzuszka
Stary 2015-02-22, 14:06   #4691
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Haaloooooo ja mam jeszcze 3 tygodnie i 5 dni i malego synka w brzuchu ale jak zacznie sie marzec to nie bede plakac jak moj krolewicz maly zechcialby wyjsc do mamusi bo strasznie mi go brakuje juz poza brzuszkiem
No marzec już tuż tuż

Mnie wg aplikacji wychodzi, że zostało jeszcze 35 dni więc mnie się też nie śpieszy ; )
Stary 2015-02-22, 14:07   #4692
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

Piękny brzusio a jutro juz bedzie mniejszy
ale ten nasz kobiecy organizm jest skomplikowany i cudowny
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:07   #4693
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie
Stary 2015-02-22, 14:09   #4694
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No marzec już tuż tuż

Mnie wg aplikacji wychodzi, że zostało jeszcze 35 dni więc mnie się też nie śpieszy ; )
6 dni i mamy marzec Wiecie jakie to piekne, jak ja sobie pomysle o tych calych 9 miesiacach..... jak zobaczylismy test ciazowy...... jak sie staralismy o te nasze malenstwa..... i ta nasza panika za kazdym razem.....
Stary 2015-02-22, 14:12   #4695
ojustyna
Zadomowienie

kto tęskni za wakacjami to proszę, relacje z mojej dzisiejszej podróży https://www.youtube.com/watch?v=JiPkDbjbN8w
hahaha dobrze że marzenia nic nie kosztują, a oglądam i się nawet zrelaksowałam

luzna ! ostatnie zdjęcie z brzuszkiem tak cii zazdroszcze, chyba juz "doroslam" do porodu i jestem gotowa

aktualizacja: do porodu zostało 17 dni

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-02-22 o 14:18
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:21   #4696
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
super! jutro już będziesz bez

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
kto tęskni za wakacjami to proszę, relacje z mojej dzisiejszej podróży https://www.youtube.com/watch?v=JiPkDbjbN8w

luzna ! ostatnie zdjęcie z brzuszkiem tak cii zazdroszcze, chyba juz "doroslam" do porodu i jestem gotowa

marzenie mi wystarczy już ta Hiszpania nawet
Stary 2015-02-22, 14:22   #4697
DezireOrient
Raczkowanie

Nie wiem jak się rozwinie ten cały wirus do jutra, na razie chce go naturalnymi sposobami. Pije syrop z cebuli, herbatę z cytryną i kupiłam syrop z prawoślazu,podobno w ciąży można, zaraz doczytam.TŻ pogonilam do rodziców na cały dzień niech tam choruje i dochodzi do siebie. mam wyrzuty sumienia bo jak wychodziłam to miał prawie 39 gorączki. A wiecie też, jak facet choruje to jest koniec świata. Ale on taki bidulek był, szkoda mi Go..wiem że też by chciał być przy mnie teraz zaopatrzylam się w maseczki na twarz i chodzimy w nich z mamą. Zawsze to mniej będę mieć do czynienia z wirusem. Nawet pies chodzi po domu i kicha dom wariatów, mówię Wam. A świeżo upieczonym mamusiom gratuluję, jesteście dzielne!!!!! 😚😚😚 dzięki Wam my wiemy, że też damy radę jak dobrze że jesteście, jak wchodzę i nadrabiam to zawsze znajdę coś o czym jeszcze zapomniałam i dopakowuje torbe no, to mogę dzisiaj czeka dzień pod kocem, sama w pokoju, nawet tv nie mam bo po remoncie nie zdążył TŻ powiesić:/ Ale dostałam wczoraj od znajomej dużo dzieciatkowej prasy to chociaż trochę się 'poedukuje' buziaki!!

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:22   #4698
aaakarolina
Wtajemniczenie

u mnie magiczne 13 dni
Stary 2015-02-22, 14:23   #4699
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
slicznie a jutro bedzie bez brzuszka
Cytat:
Piękny brzusio a jutro juz bedzie mniejszy
ale ten nasz kobiecy organizm jest skomplikowany i cudowny
Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

Cytat:
Ale fajnie

dziękuję

oj jutro wreszcie ulży mi na wadze

Stary 2015-02-22, 14:26   #4700
Michiru
Zakorzenienie

ledwo Was nadrobiłam. czuję się jakoś marnie, słabo i na wymioty mi się co chwilę zbiera. wczoraj to jak o 9 poszłam się zdrzemnąć tak wstałam o 14, tak słaba, że hoho, a o 18 znów musiałam się położyć i tak do rana kimałam. do tego oprócz kolana zaczęło mnie boleć biodro, a skurcze to już nie zawsze są łagodne i bezbolesne. co za frajda

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj mialam ktg i wyszly ledwo dwa skurcze na poziomie 30, a dzis juz w miare regularne na poziomie 90, tylko ze ich wogole nie czuje.i zauwazylam sluz z krwia, wiec moze i ja zasile konto mam w weekend
ciekawe, ciekawe tylko ja się dalej zastanawiam, jak takich skurczy można nie czuć czy ja też mogę być taką szczęściarą??

Cytat:
Napisane przez Rossi
Mąż siedzi z nią od rana na IP, pełno chorych czeka odkąd zadzwonił stamtąd i usłyszałam te wszystkie kaszlące osoby to siedzę i beczę, z bezsilności... mam już wszystkie czarne wizje i choroby jakie jeszcze tam córa z mężem w tym czasie załapie mam serdecznie dosyć, czemu ja, czemu my, czemu teraz?? @#%!%#$^
to trzeba wierzyć, że nie będzie tak źle, a nie zakładać najgorsze ja odporności za**bistej nie mam, nic extra nie brałam, a przez całą ciążę nie zachorowałam ani razu, choć mój to już był chory 4 razy

niunia, extra kapciochy

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek
Czy któraś z Was ma też swędzenie głowy ?? No chcę się zadrapać po prostu... nie mam łupieżu ani innych lokatorów boję się że podrażniłam sobie głowę szamponem head&shoulders bo do tej pory używałam tylko dove a jakoś tak mnie teraz powaliło i kupiłam ten
ja zawsze miałam problem z łupieżem i swędzeniem głowy, ale teraz co drugie użycie myję włosy tym Babydream fur Mama balsamem do kąpieli i co prawda łupież nie zniknął w 100%, ale już nie swędzi może spróbuj?? ew.powróć do Dove, skoro przy nim takich dolegliwości nie miałaś.

Cytat:
Napisane przez marcia
Hej ja juz pisze ze szpitalnego lozka. Ale powiem wam ze mam super lekarza prowadzącego i sie cieszę ze zmieniłam wcześniej. Uspokoil mnie i dzis jest ok.
super, że się odezwałaś i że jest ok to teraz czekamy na rozwój sytuacji.

Cytat:
Napisane przez DezireOrient
Jestem kochana, nadal dwupaku coś jakoś nie czuje żeby mnie jakimś cudem rozpakowało..😵 żadnych symptomów, a zaczęłam dzisiaj 37 tydzień. Sytuacja z mieszkaniem opanowana, już po remoncie. Nadal chłodno bo teraz jak grzejemy to muszą się mury nagrzac. To mieszkanie które znaleźliśmy na wynajem, byliśmy oglądać i pełno z nim starych mebli, trzeba by było malować, i gościu nie podłączył gazu do niego...to znaczy jest gaz Ale zaslepiony. I on się zastanawia..znowu problemy. Zresztą, mowa była o przeprowadzce tam 16 marca A ten lokator który tam przebywa będzie tam jednak do 23. Ja sobie nie wyobrażam tego. Jeszcze zamówiłam bujaczek,przez olx I babka coś jakby kręcila to poprosiłam by wystawiła na allegro. Zapłaciłam, wszystko elegancko, i dzwoni ze miała tam konto zablokowane z pieniędzmi i ona nie może tych pieniędzy wybrać bo są zamrożone czy coś ja nie rozumiem. I prosi bym wystawiła jakiś przedmiot za tą cenę teraz.. jeszcze muszę się w to bawić bo ona nie pomyślała. no brak mi słów kobietki. A Wy widzę ostro z przygotowaniami i z całym wielkim rozpakowywaniem😃
kurcze, szkoda, że z tym mieszkaniem są jakieś kwiatki. to teraz musicie się zastanowić, czy opłaca się je brać, czy szukać czegoś innego albo zostać już tak, gdzie jesteście skoro sytuacja się normuje powoli.
a to babsko z bujaczkiem rzeczywiście coś kręci, więc trzymaj rękę na pulsie. taka dziwnie nieogarnięta jest.

Cytat:
Napisane przez JoaMro
My już jesteśmy w domu od przedwczoraj.

Mam trcohe problemy z karmieniem, bo nie możemy sie zgrać przy zassaniu cyca i oboje wtedy ryczymy jak bobry

Poza tym przez 3 doby miałam bardzo mało pokarmu i mały dostawal mm a ja walczylam laktatorem. Ale od wczoraj rzeka mleka :p Tylko gdyby jeszcze to przystawianie nam lepiej szło ;(

Ale nie będę tu was zamęczać problemami poporodowymi, bo pewnie u was bedzie lepiej

Dziekuje za gratulacje, nie mam czasu ponadrabiać ale kiedyś na pewno chętnie przeczytam ten wątek jako pamiątkę.
fajnie, że wpadasz choć od czasu do czasu kciuki za karmienie, dacie radę będziemy Cię wypatrywać jak nie tu to już na nowym wątku, jak już się wszystkie rozpakujemy

Cytat:
Napisane przez Magnifica
Dziewczyny, na pewno już było, ale ja całkiem już głupieję. A co kupujecie na brodawki? Mnie koleżanki polecają Bepathen, ale nigdzie nie wyczytałam czy jest bezpieczny dla maluszka i czy trzeba dokładnie myć piersi przed karmieniem.
kurczę, przypomniałaś mi, miałam gdzieś z jakiejś gazety dla mamusiek taką listę o kremach na brodawki, coś jak ocena tych specyfików wraz z tym, czy trzeba je zmywać przed karmieniem, czy nie (bo niektóre trzeba, a niektóre można spokojnie zostawić). ale jej nigdzie nie widzę ale podobno i krem na brodawki z ziaji, i kremy z lanoliną za kilka-kilkanaście złotych są bardzo dobre i wcale nie trzeba na to wydawać nie wiadomo ile kasy

Cytat:
Napisane przez rosiek

rosiek super, ze się odezwałaś. współczuję przeżyć mam nadzieję, że już teraz wszystko będzie dobrze i w miarę szybko wypiszą Was do domu odezwij się, jak będziesz miała możliwość

Cytat:
No i już bliżej niż dalej do porodu...Coś czuje,że mogę urodzić nad dniach(ale wiadomo nikt tego nie wie kiedy to nastąpi).Czuje się coraz gorzej. W nocy często się budzę i nie mogę spać.Mam częstsze skurcze i czuje jak mi się miednica luzuje(czy to jest możliwe,że to czuje??? ).Coraz częściej leci mi śluz i czasami jest obfity...spuchły mi nogi dopiero teraz na końcówkę ciąży.I zauważyłam,że leci mi już siara jak nacisnę.A w dodatku chyba mnie choroba rozkłada..ahhhh. Codziennie chodzę obolała i marudna,czasami mam dosyć samej siebie.W ciągu dnia nie mam apetytu,a w nocy o 3 budzę się z mega głodem. Co o tym sądzicie?Czy to zwiastun nadchodzącego porodu?????
to raczej przeboje z samej końcówki ciąży, także spokojnie

niunia, luzna fajne brzuszki.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:38   #4701
emily863
Zadomowienie

Thumbs down Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
No marzec już tuż tuż

No to odliczamy, ale powoli

Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 33 tydzień
Data porodu:
29 marca 2015
(pozostało 35 dni)
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:41   #4702
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość

(35 tyg. i 0 dni)
Data porodu:
29 marca 2015
(pozostało 35 dni)
Super masz rację odliczajmy powoli
Stary 2015-02-22, 14:50   #4703
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się rozwinie ten cały wirus do jutra, na razie chce go naturalnymi sposobami. Pije syrop z cebuli, herbatę z cytryną i kupiłam syrop z prawoślazu,podobno w ciąży można, zaraz doczytam.TŻ pogonilam do rodziców na cały dzień niech tam choruje i dochodzi do siebie. mam wyrzuty sumienia bo jak wychodziłam to miał prawie 39 gorączki. A wiecie też, jak facet choruje to jest koniec świata. Ale on taki bidulek był, szkoda mi Go..wiem że też by chciał być przy mnie teraz zaopatrzylam się w maseczki na twarz i chodzimy w nich z mamą. Zawsze to mniej będę mieć do czynienia z wirusem. Nawet pies chodzi po domu i kicha dom wariatów, mówię Wam. A świeżo upieczonym mamusiom gratuluję, jesteście dzielne!!!!! 😚😚😚 dzięki Wam my wiemy, że też damy radę jak dobrze że jesteście, jak wchodzę i nadrabiam to zawsze znajdę coś o czym jeszcze zapomniałam i dopakowuje torbe no, to mogę dzisiaj czeka dzień pod kocem, sama w pokoju, nawet tv nie mam bo po remoncie nie zdążył TŻ powiesić:/ Ale dostałam wczoraj od znajomej dużo dzieciatkowej prasy to chociaż trochę się 'poedukuje' buziaki!!

obys sie nie rozchorowala ! kurujcie sie wszyscy szybko
Stary 2015-02-22, 14:51   #4704
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Super masz rację odliczajmy powoli
ale tak bardzo powoli ja obiecałam sobie i TŻtowi, że nie urodzę wcześniej jak 16marca bo idzie wtedy na urlop.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:51   #4705
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

(35 tyg. i 0 dni)
Data porodu:
29 marca 2015
(pozostało 35 dni)
za 36 tydzień!!
Stary 2015-02-22, 14:55   #4706
crystal25
Zakorzenienie

Ide dzis do kina na dwa filmy Ostatnia chwila, bo jak synek bedzie to juz nie pojdziemy dlugo, a za opiekunki placic napewno nie bede zeby isc sobie do kina jeszcze mnie nie porabalo a rodzina za daleko

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ale tak bardzo powoli ja obiecałam sobie i TŻtowi, że nie urodzę wcześniej jak 16marca bo idzie wtedy na urlop.
a tacierzynskiego nie bierze

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

(35 tyg. i 0 dni)
Data porodu:
29 marca 2015
(pozostało 35 dni)
ja dzis 36 tydzien i 2 dzien

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
u mnie magiczne 13 dni

jak ten czas nam przelecial jej..... zacznie sie po niedzieli mowie wam
Stary 2015-02-22, 15:03   #4707
niunia_ona
Zakorzenienie

Zjedliśmy obiad padam xd czuje się lepiej

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 15:04   #4708
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Ja to bym chciała tak po 20 nawet To musimy nogi zaciskać dziewczyny
Stary 2015-02-22, 15:06   #4709
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ale zgrabniutki brzuszek

He he mi się nie spieszy ale już na dniach napewno xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 15:07   #4710
żona_marcina
Rozeznanie

Hej, ja już po obiadku i po krótkim spacerze. Niestety bez wkładki ani rusz
Dzisiaj wyjątkowo wyspałam się i nic mnie nie boli. Wypełniłam plan porodu, jeszcze raz przepakowałam torbę i sama nie wiem na co mam ochotę

Szkoda, że się nie urodziło żadne dzieciątko.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości