Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-23, 00:19   #61
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

Kocurku 100 lat Jesteś młodsza ode mnie, a ja popadam w kompleks "3" w metryczce, więc ani słowa o starości

Pani, już się martwiłam o Ciebie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 03:42   #62
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Karmienie co 2 h - marzenie Mój histeriusz jak wytrzyma godzinę to jestem happy[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

)
chyba bym zwariowała. a wydawało mi się że już teraz jest źle:p

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

monia ja też się boję kolek
szkoda mi też tz bo ją w dzień coś pośpię a on musi iść do pracy a w nocy się budzi jak karmię

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 05:19   #63
rena5
Zakorzenienie

Kocurku - wszystkiego co najlepsze!!!! Młodziutka jesteś na Maxa!!!

Berbie chcemy fotelik mieć na stałe w aucie a ten drugi do wózka - nie opłaca się kupować adaptera (raczej do tego wózka nie ma), bo bez fotelika ten sam wózko-zestaw kosztuje ok. 150zł mniej.

Mleb - najważniejsze, że karmisz kochana jeszcze trochę i się unormuje

========================= ========================= =
A my wyruszyliśmy...oby młody się dobrze ułożył

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 05:26   #64
201704210903
Konto usunięte

rena na usg?
kciuki

Stary 2015-02-23, 05:49   #65
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Kocurku wszystkiego naj!

Rena kciuki, niech Królewicz się ładnie ułoży i pokaże wszystko co tam trzeba obejrzeć

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 06:53   #66
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Rena - kciuki za usg.

Dla mnie sens fotelika na stelazu jest kiedy nie musisz przekladac dziecka i np. zasypia w samochodzie, bierzesz z fotelikiem na wozek i idziesz do lekarza, na zakupy albo niesiesz do domu bo tak ogolnie to dziecko nie powinno spacerowac w foteliku, ani to wygodne, ani nie jest to odowiednia pozycja dla malenstwa. A na stale w samochodzie w jakim sensie? Nie wiem jak ten recaro ale maxi cosi jesli byl na pasy to zeby wsadzic/wyjac dziecko i tak trzeba bylo pas odpiac/rozmontowac go wiec nie mogl byc na stale zamontowany (chyba ze na bazie).
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 07:02   #67
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawsze jest pewne ryzyko. Najgorsza jest ta złośliwość losu- kiedy chcemy zajść w ciąże to wszystko się ciągnie, przedłuża, a jak nie to od razu.
Poprzeglądałam fora i mnie poraziło jakie konsekwencje może mieć 3 cc.
Moje marzenia odnośnie córki prysnęły jak bańka mydlana.

Pochwal się zakupami
Ja w Tesco znalazłam sposób na F. włożyłam do do wózka sklepowego w foteliku, zawiesiłam Robota Lamaze ze sklepu i tak się nią zauroczył, że nie mrugnął nawet przez godzinę jak chodziliśmy po sklepie, mogłam spokojnie legginsy kupić i zmierzyć. Przed pójściem do kasy odłożyliśmy zabawkę
Jakie konsekwencje ma 3cc? Jak ja zajdę w ciążę i będę miala cc, to już będzie moje drugie cc, a ja chce mieć minimum 2 dzieci

Kocurku sto lat!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 07:39   #68
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Jedną rzecz uaktualniłam na resztę czekam
gratulacje
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

p.s. mam dzis 29 urodziny.. stara jestem....
wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

Witam się w nowym wątku
dziękuję za kciuki za moje testowanie moja poprzednia ciąża też była z "cyklu bezowulacyjnego" więc teraz już wiem ze w każdym cyklu jest szansa, jeśli się nie chodzi codziennie na usg to owu można przeoczyć. No więc czekam cierpliwie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 08:09   #69
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Pokaż zakupy.
jak wyjmę z samochodu
Cytat:
STO LAT! jaka stara? taka sama jak ja
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja do tej biedry w wózek musiałam wsadzić J., a on już zapomniał co to spacer w wózku i siedział taki naburmuszony całą drogę, nawet się nie odezwał. dopiero w drodze powrotnej jak go wyjęłam przemówił
hehe, charakterny
Cytat:
Karmienie co 2 h - marzenie Mój histeriusz jak wytrzyma godzinę to jestem happy
ciągle myślałam, że nikt Krzysia nie pobije. a tu widzę już dawno na głowę Franek go załatwił.
Cytat:
J. od urodzenia charakterny.. aktualnie jest etap "nie". warczy i burczy na wszystkich... potem w nocy nadrabia bliskość i chce spać ze mną, rano spał mi na plecach jak się obudziłam. moi rodzice mają coraz mniej cierpliwości do niego, zarzucają że rozpieszczony, wszystko mu wolno, itp.
ale ty chyba tego tak nie widzisz?
Cytat:
czekamy na wieści
Cytat:
Dla mnie sens fotelika na stelazu jest kiedy nie musisz przekladac dziecka i np. zasypia w samochodzie, bierzesz z fotelikiem na wozek i idziesz do lekarza, na zakupy albo niesiesz do domu bo tak ogolnie to dziecko nie powinno spacerowac w foteliku, ani to wygodne, ani nie jest to odowiednia pozycja dla malenstwa. A na stale w samochodzie w jakim sensie? Nie wiem jak ten recaro ale maxi cosi jesli byl na pasy to zeby wsadzic/wyjac dziecko i tak trzeba bylo pas odpiac/rozmontowac go wiec nie mogl byc na stale zamontowany (chyba ze na bazie).
zgadzam się w 100% we wszystkim
Stary 2015-02-23, 08:11   #70
agatkaa1
Zakorzenienie

Dziękujemy za całuski

Inutil, Natalia gratulacje dla Was Kochane!!!

Dziewczynki u nas chyba początek katarku albo ja już schizuję...jak dziecku pomóc aby się nie rozkręciło??

Monika ma być lovela w biedrze??
edit. już mam

Rena a ja nie rozumiem w takim układzie po co Wam ten fotelik razem z tym wózkiem skoro i tak kupicie drugi....napisz do sprzedawcy że chcesz kupić wózek ale bez nosidełka i już i jaka cena...

Czy któraś z Was kupowała coś na all z przesyłką inpost all??? Bo ja zakupiłam w zeszłym tyg i dostałam zaraz od sprzedawcy nr nadania a jak sprawdzam to widze że przesyłka nadal wisi u doręczycie ??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2015-02-23 o 08:17
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 08:13   #71
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Mieliśmy ten fotelk. Byłam zadowolona. Jakbyś chciała u zywany kupic to pisz.

Witam sie w nowym wątku i przesyłam każdej z Was buziaki.

Nie mam czsu nadrabiać niestety....

Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Kocurku - wszystkiego co najlepsze!!!! Młodziutka jesteś na Maxa!!!

Berbie chcemy fotelik mieć na stałe w aucie a ten drugi do wózka - nie opłaca się kupować adaptera (raczej do tego wózka nie ma), bo bez fotelika ten sam wózko-zestaw kosztuje ok. 150zł mniej.

Mleb - najważniejsze, że karmisz kochana jeszcze trochę i się unormuje

Oby młody współpracował

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-23, 08:18   #72
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Jakie konsekwencje ma 3cc? Jak ja zajdę w ciążę i będę miala cc, to już będzie moje drugie cc, a ja chce mieć minimum 2 dzieci

Kocurku sto lat!
A może urodzisz sn znam takie osoby wiec to serio jest możliwe... jest nawet stronka i forum naturalniepocesarce... ja niestety nie mam warunków - pomiary są jednoznaczne (choc i tak mam zamiar to zweryfikowac przed porodem) miednica ogólnie ścieśniona
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2015-02-23 o 08:21
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 08:36   #73
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

inuti natalia moje gratulacje
Kocurwszystkiego najlepszego
Ja tam jestem starsza od Ciebie i czuję się młodo. Paradoksalnie rozwód mnie odmłodził . Przewartościowałam całe swoje życie. Kiedyś moje potrzeby się nie liczyły a teraz jestem dla siebie najważniejsza. Liczne się ja i dzieci!

Rena trzymam kciuki.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 08:41   #74
fiolusiek
Zakorzenienie

Królewna Nie ma sensu się zamartwiać na zapas Popytaj gina co o tym sądzi najlepiej. Czytałam, że 3 cc jest trudniejsza od pozostałych, bo jest już porozcinana i macica jest słabsza, niektóre kobiety po 2 cc muszą leżeć pod koniec ciąży i się bardziej oszczędzać. Ze mną w szpitalu była kobieta po 5 cc- ostatnie cięcię było z bliźniakami
Więc trzeba być dobrej myśli

Barbie Obawiam się, że F. bije większość dzieci na głowę. Czasem mi się wydaje, że to jest spowodowane tym, że za dużo czasu przebywamy razem, jak czasem wychodzę na 1-1.5 h do dentysty to potrafi spokojnie wytrzymać i nawet da się uśpić babci na rękach co u mnie by było nie do przyjęcia bez cyca
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 08:51   #75
agatkaa1
Zakorzenienie

Królewna ze mna na sali była dziewczyna która miała 3 cc... dała radę ! ciut gorzej się jej to goiło ale goiło sie rana i to najwazniejsze!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2015-02-23, 08:54   #76
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Ja tam jestem starsza od Ciebie i czuję się młodo. Paradoksalnie rozwód mnie odmłodził . Przewartościowałam całe swoje życie. Kiedyś moje potrzeby się nie liczyły a teraz jestem dla siebie najważniejsza. Liczne się ja i dzieci!
edytte pisz więcej co u ciebie! cieszy mnie Twoje nastawienie!
Stary 2015-02-23, 09:33   #77
michasia429
Raczkowanie

Hey

Widzę nowy wątek
Kochane zdrówka dla chorych

rena za usg
Ja ostatnio ciągle kłóce sie z R, bo musiałam zacząć kopać rów na kanalizacje, gdzie jego matka wielce chciała a nigdy nie mogła...musiałam uważać na sb i robić to powoli, noi szlak mnie trafiał bo ta baba widziała że kopie a wode puszczała !!!tempa dzida...przyjeżdża jej fagas, chłop jak dąb i zamiast kopać rów na kabel od prądu to leży przed tv cały czas....mój też sie daje wykorzystywać, bo kopał dół pod komin a tamta miała problemy z dołkiem na prąd to on kopał... i daje sie tak wykorzystywac a ona jemu obiadu zrobic nie chce bo robila tydzien temu.tak teg zalosnego gadania sluchalam i na jej oczach odwróciłam się na pięcie i poszłam jemu gotować...JEMU.zwisa mi co ona robi i mówi o mnie ale mojego R nie będzie tak traktować i mam gleboko w

Głupia się zdziwi i mam nadzieję, że będzie jej wstyd jak się dowie że mając w brzuszku jej wnuczka/e zapierdzielałam jak wół...

Inna sprawa, że w środe badania a za tydzień w czwartek wizyta a przed nią założą mi karte ciąży tak na to czekam, bo narazie nie czuje się ciężarną...
Po za tym w pracy tylko majstrom i koleżance która mnie zastąpi powiedziałam o ciąży a tu przychodzi chłopak z hali i pyta czy to prawda,, że będę miała drugiego dzidziusia...
Żeby nie było powiedziałam, że mam dzidzie w niebie a to drugie może ktoś sobie wymyślił bo ostatnio na bdaniach u gin bylam, no i odpuścił...

Sorki że znowu o sobie...czuje, że jestem przewrażliwiona przez ciąże....

R
Razem od 5lat

Nasz Okruszek
Synuś 29.09.2015r

Edytowane przez michasia429
Czas edycji: 2015-02-23 o 09:35
michasia429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 09:48   #78
rena5
Zakorzenienie

Nasz skarb waży już około 480g i wszystko jest bardzo dobrze - potwierdzony chłopak

Stary 2015-02-23, 09:49   #79
natalia_23
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Oj tam, wcale nie taka tajemnicza. Jestem w 9tc. Termin mam na 30.09.2015. Czuję się fatalnie, dzień w dzień, do tego Julek choruje od trzech tygodni a ja i tż na zmianę wraz z nim.
Na szczęście chyba wychodzi a tego i od poniedziałku do przedszkola pójdzie w końcu (mam nadzieję, że na więcej niż 3 dni).
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Inutil gratuluje. Bardzo się cieszę
To chyba równo z Natalia będziesz
tak
pierwszą ciążę z Inutil miałyśmy identyczną, miałyśmy rodzić w ten sam dzień

drugą mamy chłopaków z 2 miesięczną różnicą

a teraz tp 1 dzień różnicy

Niestety u mnie nie wiem jak będzie coś przestaję czuć się ciążowo, boję się strasznie.... Byliśmy na weekend w Krakowie i trochę oderwałam myśli ale dziś znów wariuję, a wizyta dopiero 11 marca, chyba muszę umówić się wcześniej bo na głowę dostanę...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Nasz skarb waży już około 480g i wszystko jest bardzo dobrze - potwierdzony chłopak

bardzo się cieszę

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-23, 09:59   #80
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Cudownie,!!
A nie możesz kupić wózka bez tego fotelika?

Kocur no to wszystkiego naj My w tym samym wieku

A my myślimy nad fotelikiem 9-18kg bo w tym cabrio Maks dostaje szału. Nie chce na leżąco jeździć. Cały czas próbuje się podciągnąć
Wczoraj pojechaliśmy do Auchan to przesadziłam go do wózka. Było ok. Ładnie zwiedzał sklep

Moja sąsiadka chce trójkę. Jedno ma po cc. A innej opcji niż cc nie bierze pod uwagę.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:37   #81
agatkaa1
Zakorzenienie

Kocurek to i tu wszystkiego najlepszego Kochana
Kucyk ja też ten sam rocznik tylko jam kwietniowa
a czasem to ja się zastanawiam ile mam lat ... hehe

Natalia napewno jest wszystko dobrze ale rozumiem strach...ahh ja też bym chciała być znów w ciązy tylko żeby było tak pieknie jak w tej z Igorkiem....

Rena pięknie Kochana! no to powoli zakupy mozna robić pod chłopaka No i już połowa! jak to leci!!

Dziewczynki mam piekne ubranko do chrztu i nie tylko gdyby któraś była zainteresowana (pisać PW) mogę odsprzedać, założone tylko raz na chrzest!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150217_104424.jpg (68,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150217_104531.jpg (88,6 KB, 22 załadowań)

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2015-02-23 o 10:40
Stary 2015-02-23, 11:15   #82
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:31   #83
Kubek29
Zadomowienie

T był dzis godzinke w żłobie.
Swietnie sie bawił
TZ go zaprowadził, zero problemu przy rozstaniu, po prostu pobiegł do dzieci
Był ponoć cały czas zadowolony, zainteresowany, bawił sie głownie .... liczydłem
Jutro idzie poniwnie.
Teraz padnięty spi.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Inutil, Natalia gratuluje!

Rena, super ze super

Byłam w dwoch buedronkach i nie było kolorowanek. Bu.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:32   #84
Maga83
Zakorzenienie

Rena piękna wiadomość
Kocur spóźnione życzenia urodzinowe wszystkiego najlepszego

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:46   #85
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Cudownie,!!
A nie możesz kupić wózka bez tego fotelika?
mogę, ale nie chcę

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Rena pięknie Kochana! no to powoli zakupy mozna robić pod chłopaka No i już połowa! jak to leci!!
zakupy - nooo, bardzo powoli

-----------------------------------------------------------------------
jadę na kilka dni pobyczyć się do mamusi będę bez neta.

buziaki

Stary 2015-02-23, 12:10   #86
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
super

Stary 2015-02-23, 12:39   #87
Wika28
Zakorzenienie

inutil, natalia, gratuluję

renia, super wieści

iza, dobrze, że lekarz zaradził Twojemu problemowi
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 13:20   #88
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

A my myślimy nad fotelikiem 9-18kg bo w tym cabrio Maks dostaje szału. Nie chce na leżąco jeździć. Cały czas próbuje się podciągnąć
Wczoraj pojechaliśmy do Auchan to przesadziłam go do wózka. Było ok. Ładnie zwiedzał sklep
my fotelik kupiliśmy w Astrze u pana od bloga osiemgwiazdek super nam doradził i zamontował w aucie, z resztą wg mnie to jeden z lepszych autorytetów w tej branży
mam nadzieję, że myślisz o fotelikach rwf?

Maks mi się mały wydaje do tego większego, my jeździliśmy długo bo do 17mca ale Wiki dopiero wtedy wagę odpowiednią osiągnął....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
T był dzis godzinke w żłobie.
Swietnie sie bawił
TZ go zaprowadził, zero problemu przy rozstaniu, po prostu pobiegł do dzieci
Był ponoć cały czas zadowolony, zainteresowany, bawił sie głownie .... liczydłem
Jutro idzie poniwnie.
Teraz padnięty spi.

haha pamiętam mojego małego w Ikei jak dorwał liczydło nie można go było oderwać :P
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 13:50   #89
Wika28
Zakorzenienie

kocurku, spóźnione, ale serdeczne życzenia urodzinowe chciałabym być taka stara
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 13:56   #90
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Wika jak sprawy mieszkaniowe?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości