|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
|
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
U nas z położną środowiskową jest tak, że zgłasza się po porodzie, że urodziło się dziecko, ew. przed porodem się idzie zapisać do jakiejś wybranej. Ja już mam zgłoszone, bo do szkoły rodzenia jak się zapisywałam, to warunkiem bezpłatnego uczestnictwa był wybór tej położnej środowiskowej ze szkoły rodzenia. Więc już mam to z głowy.
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko ciekawe własnie gdzie mam szukac u siebie tej połoznej, w zwykłym osrodku zdrowia raczej jej nie bd , a szpital pod który ze tak powiem nalezymy [ u nas ] jest własnie tam gdzie mam rodzic. moze tam się kiedys wybiorę i zapytam która by była najbliżej mnie. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapytam mojej gin na początek, moze ona i podpowie. a jak nie to w przychodni i sprawa się wyjaśni.
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha
Cytat:
Dawaj |
|
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Nadzieja - prześlicznie w tym pokoju
![]() ![]() Czekam na efekt końcowy ![]() Strzałka - świetnie Cię rozumiem... Też tak czasami myślę. Albo jak leżymy sobie z Tż spędzając leniwy weekend pt. filmy, seks i jedzenie, to trochę mi żal, że niedługo nie za bardzo będzie to możliwe... I wtedy się okropnie czuję, bo przecież świadomie chciałam dziecka, wiem z czym to się wiąże... Jak np. jestem u jednej znajomej (a bywam tam ekstremalnie rzadko), to mam ochotę uciekać. Ona ma syna niecałe 2 lata i to dziecko to jakiś demon... Ciągle ryczy albo buczy albo krzyczy jakieś ciężkie do sprecyzowania słowa. Ostatnio po godzinie w jej i jej syna obecności myślałam, że mi głowę rozerwie... Mój mąż mówi, że to wina tego jak go wychowują, totalnie bezstresowo i olewczo jeśli chodzi o takie zachowania, a ja jestem przerażona, bo jeśli moje dziecko będzie takie to nie wiem czy podołam... Ogólnie temat rzeka. Ola - na pewno dzień ślubu będzie piękny. Czasami w życiu coś się pokomplikuje, ale jak to się mówi... na końcu wszystko będzie dobrze, a jeśli nie jest dobrze to to oznacza, że to jeszcze nie koniec. Baset - kciuki za wynik glukozy ! Oby tutaj chociaż wyszło wszystko idealnie. Masz dość na głowie
|
#3967 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak chcecie, to ja mogę założyć kolejną część.
chyba, że ktoś jest chętny?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3968 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 28 tydzień i kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Wszystko jest dla ludzi. Ja też czasami mam ochotę sprzedać Kubę komuś, byleby mieć chwilkę spokoju, a niestety mój mąż sam za to się nie weźmie, muszę ubłagać go, żeby się nim zajął, a ja poleżała... Dlatego boję się, co będzie się działo, jak na świecie pojawi się drugi maluch. Ale to zupełnie normalne. Wiadomo, że każda z nas może mieć czasami dosyć, przecież nie jesteśmy robotami, które 24h na dobę mają biegać za dziećmi, uśmiechać się, karmić, prać, prasować, bawić się, robić obiad, zakupy i wszystko inne.. Także się nie przejmuj. Na pewno dasz sobie radę Cytat:
Mój też od 20 do 7.15 Ale jeszcze w domu został, bo ma oczka jeszcze czerwone trochę, więc dopiero w środę do żłobka.. a powiem szczerze, że jestem wykończona za dużo energii ma to dziecko, nie nadążam za nim ![]() Cytat:
mi mówili w przychodni, żeby zadzwonić przed porodem jeszcze, ale pamiętam, że z Kubusiem jak byłam to dopiero po porodzie dzwoniliśmy i chyba 3 razy przyszła. Cytat:
za brzuszek, śliczny, malutki ![]() co do pożyczania pieniędzy, to ja sama dowiedziałam się o tym, że mój mąż pożyczył jej te pieniądze, chyba pół roku po fakcie.. Dokładnie to było tak, że moja mama musiała spłacić pół majątku tacie i zadeklarowaliśmy się, że ze względu na to, że mój M pracuje w banku, to pomoże jej znaleźć kredyt. I ja byłam pewna, że on pomógł jej załatwić kredyt na nią, a okazało się, że on wziął ten kredyt na siebie a ona spłacała (do czasu) Spłaciła 15 tys, 25 tys my w to włożyliśmy... Ale że moja mama wkopała się w niezłe g**na, zrobiła długów na siebie, na firmę, na brata swojego i na mojego brata, po prostu kosmos jakiś.. i wszystko wyszło na jaw dopiero w grudniu, kiedy chciała od nas pożyczyć jeszcze kasę i obiecała, że jak teraz pożyczymy to wszystko spłaci... Yhm, jasne. Powiedzieliśmy, ze nie ma mowy, że ma zamknąć firmę, spłacić najważniejsze rzeczy, a nie siedzieć na tyłku, bo jej tak wygodnie przychodzić do pracy, na którą chce i nic nie robić, tylko nie pomyśli o tym, że zamiast zarabiać na tej firmie to co miesiąc 3tys dokłada Po prostu ja przez cały grudzień byłam nie do życia, chodziłam jak cień i szukałam różnych rozwiązań... ale już prawie marzec, a moja mama NIC nie zrobiła w sprawie poprawy swojej sytuacji... Jak tak dalej będzie wyglądać, to myślę, że niedługo dom pod młotek pójdzie Nadzieja pięknie
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Konto usunięte
|
dobra, zostało ok. 30 postów, to zakładam kolejną częśc, bo tyle to w moment wypiszecie.
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- ale kalafior, nie wiem gdzie ja tą czwórkę z przodu widziałam.. coś mi sie pokiełbasiło. no to nic, w takim razie jak któras chce to oddaję pierwszeństwo, ja juz prowadziłam.
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Ola 1030 postow zostalo jeszcze
|
|
|
|
#3972 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jaki macie puls w ciąży?
ja mierzę codziennie ciśnienie, jak zaleciła gin. i o ile to jest w miarę w normie (ok 125/80), tak puls mam ciągle 100 i w górę...
|
#3974 |
|
Konto usunięte
|
ale mózg, zapomniałam cukier puder kupić
![]() no nic, skoczyć muszę znów do sklepu
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Luzzz... zakręcony kalafior ciążowy zawsze w modzie ![]() P.s W końcu skończyli mi robić nową kuchnię I od wczoraj się zachwycam bo wyszła cudowna ! I w końcu mam zmywarkę ! Cudowne urządzenie A jak pięknie mi szklanki domyło, które chciałam już powyrzucać na zbity pysk, bo wyglądały wiecznie jak obrzygane :/A no i mam kuchenkę indukcyjną Mam nadzieję, że ogarnę gotowanie na niej W rodzinie zbiera pochlebne opinie pt: nigdy już nie wrócę do gazu i "o niebo lepsza i oszczędniejsza niż jej poprzedniczka ceramiczna". No nic... teraz ja będę testować na co to je werte :P
|
|
#3976 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dziś to wgl cały ze mnie kalafior. mam jednak cukier puder ![]() dobrze, ze sprawdziłam, bo bym poszła niepotrzebnie, |
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Dziękujemy za komplementy odnośnie pokoiku dla K. Tż zdolna bestia, ale czasem leniwa Właśnie obudził mnie donosiciel. Przyszły flanelki z MH Strzałka, wiesz ze wczoraj też miałam takie wątpliwości? Niby wow, fajnie wszystko nabiera kształtów do porodu 74 dni, pokoik juz prawie gotowy, bo teraz kwestia mebli i dotarło do mnie że tego się już nie cofnie...że za 2,5 msc będziemy już we 3... Ze liczyć mogę tylko na mój instynkt i Tz...Przerażenie, panika? To chyba odpowiednie słowa. Takie dziwne uczucie... Pragnąc dziecka najbardziej na świecie a teraz nagle strach i wątpliwości... Paskudnie się czułam ![]() Zresztą teraz jak o tym myślę to znowu mi łzy w oczach stanęły :/ Zapowiada się dzień wyjca
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamcie
Nie było mnie cały week i mam 15 str do nadrobienia Zaraz się za to zabieram, bo jestem ciekawa co się u was działo Ja miałam kiepski nastrój przez kosę z Tż i nie miałam ochoty na pisanie ;/ Już jest ok więc wracam Piątkowe spotkanie klasowe udane, impreza imieninowa rodziców również Z nowości to sprawa z łóżeczkiem się wyjaśniła, mamy dostać to obiecane bez żadnego zamieszania z kasą czy coś Dostałam przelew z ZUSu i na szczęście nie obniżyli mi zasiłku mimo tego całego zamieszania z pocztą... Dziś poczynię jakieś zakupy ![]() Siostra Tż wczoraj przeszła sama siebie, tak mi ciśnienie ruszyła że masakra. Będąc w odwiedzinach u ich dziadków, na pytanie czy znają już płeć dziecka, powiedziała że idą w tygodniu na połówkowe to się dowiedzą, ale jest pewna że będzie syn, i że nie powie o tym mojemu Tż żeby nie robić mu przykrości. Ja prtle! Zapytałam jej w czym według niej dziewczynka jest gorsza bo nie rozumie jej podejścia. To odp że niby w niczym ale wie że Tż chciał syna. Tak ku**wa ona wie zawsze wszystko najlepiej Poza tym wczoraj miałam pierwszy raz w życiu zgagę i powiem wam że masakra, nie mogłam zasnąć. Moja mała może nie będzie łysa Jeżeli chodzi o zaparcia to syrop trochę pomógł i jest lepiej W niedzielę zaliczyłam pierwsze dwa bolesne kopniaki od Majki, czuję jak jest coraz silniejsza i praktycznie całymi dniami teraz się przekręca rozpycha i kopie Ok to tyle chyba u mnie, zabieram się za nadrabianie...
|
|
#3979 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
boję się, ze jak juz wrócę do domu z maluszkiem to wpadnę w taką panikę... a że dziecko będzie przez to cierpiało.. no masa złych myśli mi się nasuwa.. ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() u nas to samo każdy dumny bardziej niz sam tz, ze chłopczyk.. a nikt nie wie, ze chciał tak bardzo córeczkę... |
||
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zadomowienie
|
nadzieja - pięknie wyszło, kurczak miszcz
![]() baset - trzymam kciuki za glukozę. Nie dziwię się, że tęsknisz za psem. A to na zawsze wyjechał? truskawka - pięknie wyglądasz, szczupło i zgrabnie, nie wiem, kto Ci wmówił, że masz za dużą wagę, wyglądasz bardzo seksi... strzałka - nie przejmuj się tymi myślami, ja będę miała trzecie, a już trzęsę portkami ale to wszystko wychodzi intuicyjnie. Własne dziecko nie wkurza tak jak cudze, gdy płacze Pierwsze parę tyg jest cięzkie, bo trzeba się siebie nawzajem nauczyć, a potem jest bajka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja walczę z hemoroidami. Ale na bank to od tego ucisku na żyłę, bo nic mi nie pomaga, a wypróżniam się regularnie, codziennie, bez zaparć. Teraz od 2 dni zaczęłam używać criorectum. Aktualnie piszę z lodowatym kołkiem w tyłku Ale jak to nie pomoże, to się załamię, bo na walkę z tym dziadostwem wydałam już ponad 250zł - na same preparaty. Wizyta u proktologa to 180zł, więc się wstrzymuję, bo na razie i tak nic nie zrobi w sensie zabiegu, tylko każe przyjść po porodzie... Normalnie jak nie urok, to sraczka...
|
||
|
|
|
#3982 |
|
Konto usunięte
|
w rossmanie tez mała promocja na lovelę
3,6 kg za 35 zł, tez sie w miarę opłaca. ale ze sie złożyła ta biedronka teraz to bardziej opłaca sie kupić w biedronce wg mnie dwa po 1,8 kg.
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, dzięki za komplement przekażę tż na pewno się ucieszy
![]() I łącze się w bólu, tzn bólec nie boli dopiero przy 2 i jeszcze krwawi wtedy przecież to można zawału serca dostać jak się zapomni o tym dziadostwie.Loluska, nie przejmuj się nią, głupie gadanie, mojemu tż tez to było obojętne i mi na koniec tez było wszystko jedno widząc te różowe ubranka u was a jak się okazało, że chłopak to nagle staliśmy się powodem do zazdrości bo my będziemy mieć synka a ci co zazdroszczą mają córki. No głupota :/A te kopniaczki to najprawdopodobniej dlatego że mała ma więcej miejsca... Bo wcześniej pewnie ściśnieta była przez jelita ja właśnie tak to odnotowałam... Jak idę na siku i na 2 to niedosc ze wychodzę 2 kg lżejsza to jeszcze wtedy K. najbardziej dokazuje Ola, no humorkow po porodzie boje się najbardziej... A co gdy Tz będzie w pracy a mnie złapie taki gorszy dzień?? Ech, dam radę, muszę ![]() Wgl przypomniało mi się jaki wczoraj ubaw miałam z TŻ Więc siadłam wkurzona, oglądam tv i pisze sobie na instagramie, a ten wchodzi do salonu, patrzy że coś pisze i tekst co? Juz na mnie naskarżyłaś na tym swoim forum? momentalnie mi złość przeszła
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-02-23 o 12:05 |
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam porządek w zabawkach i trzeba kupić ze 4 pojemniki i ułożyć je w pojemniku i zamknąć. Tak się cieszę, że dziś mi tż złoży ławkę z pojemnikiem
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie z pokoju K. Ale wyszło świetnie, no w szoku jestem!
Ta szarość po wyschnięciu ma odcień delikatnie niebieskiego ale jest śliczny ❤ Pokaże wam foto w dziennym świetle, ale właśnie patrzę że na zdjęciu wychodzi niebieski A na koniec moje nabytek z motherhood ![]() uploadfromtaptalk1424690454960.jpguploadfromtaptalk1424690477524.jpg uploadfromtaptalk1424690516537.jpguploadfromtaptalk1424690536684.jpguploadfromtaptalk1424690581156.jpg
|
#3986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Ja już też mam dość tych zabawek, które są dosłownie WSZĘDZIE
|
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super wyszło!Mam pytanie do tych, które własnoręcznie, bądź własnomężnie ( ) przemalowywały mebelki dla dzieci - jakich farb używałyście? Bo zastanawiam się czy nie machnąć sobie łóżeczka na biało.
|
|
|
|
|
#3988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00128678/ Szuflady są w różnych kolorach ja mam czarną. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Co do ławki po przeprowadzce planuje kupić drugą i zamówić gąbkę i dać młodej pod okno taki jej mały kącik. |
|||
|
|
|
#3989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podobne odczucia ale licze ze jakos to bedzie... ![]() Cytat:
nie jestem w temacie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się ledwo obudzona po oscarowej nocy i pozdrawiam znad śniadanka
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogarniam obiad pozniej siebie i pod wieczor jedziemy do kolezanki ktora ma 4 miesiecznego bobasa.myslicie ze jak kupie grzechotke i z dwie trzy paczki chusteczek nawil. to bedzie dobrze?bo nie wiem co kupic jej innego a to sie przyda zawsze ![]() WCzoraj moglam jechac z tztem do dwutygodniowego ale tak sie kiepsko czulam ze pojechal sam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

.

Zapytam mojej gin na początek, moze ona i podpowie. a jak nie to w przychodni i sprawa się wyjaśni.

za 28 tydzień
Teraz idę ciuszki od bratowej przeglądać, wczoraj zaczęłam i czuję, że za wiele nie wybiorę
Cała nadzieja w ciuszkach po synku, w tym tyg muszę je przejrzeć.
za dużo energii ma to dziecko, nie nadążam za nim
Po prostu ja przez cały grudzień byłam nie do życia, chodziłam jak cień i szukałam różnych rozwiązań... ale już prawie marzec, a moja mama NIC nie zrobiła w sprawie poprawy swojej sytuacji... Jak tak dalej będzie wyglądać, to myślę, że niedługo dom pod młotek pójdzie