Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-23, 10:55   #3961
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
oj tam oj tam
to dziecko chciało, a dziecku sie nie odmawia, nie przejmuj sie
Mama tz wczoraj stwierdziła że jak to dziecko nie zje ciasta .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:57   #3962
Madeleine05
Zadomowienie

U nas z położną środowiskową jest tak, że zgłasza się po porodzie, że urodziło się dziecko, ew. przed porodem się idzie zapisać do jakiejś wybranej. Ja już mam zgłoszone, bo do szkoły rodzenia jak się zapisywałam, to warunkiem bezpłatnego uczestnictwa był wybór tej położnej środowiskowej ze szkoły rodzenia. Więc już mam to z głowy.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 10:59   #3963
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale powiem jak u mnie. Może się komuś przyda.

Położną się wybiera, może być ta należąca pod przychodnię, a może być jakakolwiek inna zaufana, jeśli tylko tą funkcję też pełni. Ja wybrałam położną, która jest u mojego ginekologa prowadzącego mi ciążę.

Musiałam wypisać deklarację i złożyć ją tam, w tym ośrodku. Dostałam od położnej do wypełnienia jakiś dokument (określający chyba w miarę sytuację materialną i rodzinną), i taką kartkę gdzie bylo do zaznaczania tak lub nie, a pytania dotyczyły wiedzy o porodzie i pielęgnacji maluszka.

Umawiam się z nią na spotkania (docelowo przed porodem mamy ich mieć z 4 lub 5) na nich ona mi szczegółowo omawia te zagadnienia z listy co do których zadeklarowałam, że nie wiem. Potem mówi, że pomoże mi spisać plan porodu, i odpowie na wszystkie pytania jakie będę miała. No i zawsze bada tętno mojej kruszynki jak u niej jestem

Po porodzie przyjeżdża też kilka razy.

Moim zdaniem bardzo fajna sprawa
hmm
tylko ciekawe własnie gdzie mam szukac u siebie tej połoznej, w zwykłym osrodku zdrowia raczej jej nie bd , a szpital pod który ze tak powiem nalezymy [ u nas ] jest własnie tam gdzie mam rodzic.
moze tam się kiedys wybiorę i zapytam która by była najbliżej mnie.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
U nas z położną środowiskową jest tak, że zgłasza się po porodzie, że urodziło się dziecko, ew. przed porodem się idzie zapisać do jakiejś wybranej. Ja już mam zgłoszone, bo do szkoły rodzenia jak się zapisywałam, to warunkiem bezpłatnego uczestnictwa był wybór tej położnej środowiskowej ze szkoły rodzenia. Więc już mam to z głowy.
no w sumie po porodzie tez mozna, bo w koncu do jakiejs przychodni trzeba to dziecko zgłosić/zapisać.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:03   #3964
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale powiem jak u mnie. Może się komuś przyda.

Położną się wybiera, może być ta należąca pod przychodnię, a może być jakakolwiek inna zaufana, jeśli tylko tą funkcję też pełni. Ja wybrałam położną, która jest u mojego ginekologa prowadzącego mi ciążę.

Musiałam wypisać deklarację i złożyć ją tam, w tym ośrodku. Dostałam od położnej do wypełnienia jakiś dokument (określający chyba w miarę sytuację materialną i rodzinną), i taką kartkę gdzie bylo do zaznaczania tak lub nie, a pytania dotyczyły wiedzy o porodzie i pielęgnacji maluszka.

Umawiam się z nią na spotkania (docelowo przed porodem mamy ich mieć z 4 lub 5) na nich ona mi szczegółowo omawia te zagadnienia z listy co do których zadeklarowałam, że nie wiem. Potem mówi, że pomoże mi spisać plan porodu, i odpowie na wszystkie pytania jakie będę miała. No i zawsze bada tętno mojej kruszynki jak u niej jestem

Po porodzie przyjeżdża też kilka razy.

Moim zdaniem bardzo fajna sprawa
dzięki Zapytam mojej gin na początek, moze ona i podpowie. a jak nie to w przychodni i sprawa się wyjaśni.

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:06   #3965
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Taaaakkkkk trzymama zeżarłam wczoraj ciasto .
Haha
Cytat:
gratulacje
to wychodzi na to, ze ja za tydzien w piątek zaczynam osmy
No bo ty zaraz za mna. Dziekuje
Cytat:
mam przepisy na ciasta i desery dla cukrzyków .
Dawaj

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:06   #3966
truskawkaxx
Zadomowienie

Nadzieja - prześlicznie w tym pokoju Czekam na efekt końcowy

Strzałka - świetnie Cię rozumiem... Też tak czasami myślę. Albo jak leżymy sobie z Tż spędzając leniwy weekend pt. filmy, seks i jedzenie, to trochę mi żal, że niedługo nie za bardzo będzie to możliwe... I wtedy się okropnie czuję, bo przecież świadomie chciałam dziecka, wiem z czym to się wiąże... Jak np. jestem u jednej znajomej (a bywam tam ekstremalnie rzadko), to mam ochotę uciekać. Ona ma syna niecałe 2 lata i to dziecko to jakiś demon... Ciągle ryczy albo buczy albo krzyczy jakieś ciężkie do sprecyzowania słowa. Ostatnio po godzinie w jej i jej syna obecności myślałam, że mi głowę rozerwie... Mój mąż mówi, że to wina tego jak go wychowują, totalnie bezstresowo i olewczo jeśli chodzi o takie zachowania, a ja jestem przerażona, bo jeśli moje dziecko będzie takie to nie wiem czy podołam... Ogólnie temat rzeka.

Ola - na pewno dzień ślubu będzie piękny. Czasami w życiu coś się pokomplikuje, ale jak to się mówi... na końcu wszystko będzie dobrze, a jeśli nie jest dobrze to to oznacza, że to jeszcze nie koniec.

Baset - kciuki za wynik glukozy ! Oby tutaj chociaż wyszło wszystko idealnie. Masz dość na głowie
Stary 2015-02-23, 11:07   #3967
201606011622
Konto usunięte

Dziewczyny, jak chcecie, to ja mogę założyć kolejną część.
chyba, że ktoś jest chętny?
Stary 2015-02-23, 11:09   #3968
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Hej
Witam w 28 tc. 7 miesiącu i III trymestrze, zaczyna robić się gorąco!
Stawiam soczek z tej okazji
za 28 tydzień
i kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie nawet udany. Niestety w nocy nie mogłam spać, obobudziłam się po 2:00 i do 4:00 nie mogłam usunąć. Czytałam w tym czasie mamusie lutowe i wiecie co? Będę okropna matka... Widzę że jak wy czytacie opisy porodów to mówicie ze piękne i wzruszające a ja je odbieram jako koszmar
Tak samo jak dziewczyny piszą o perypetiach po urodzeniu to dla mnie też masakra. Wiem ze to głupie co teraz pisze ale boję się że będę zła na dziecko przez to ze będę nie wyspana i nie będę wiedziała o co jej chodzi, normalnie nie widzę żadnych pozytywów, wszystko wydaje mi się byc koszmarne a to przecież nie jej wina, dla takiego maluszka adaptacja w nowym świecie to tez wyzwanie... Nie wiem co mi jest, co chwilę mam jakieś doły, wszystko widzę w czarnych barwach i spodziewam się najgorszego. Od rana racze i to bez wysiłku, łzy same mi lecą...

Idę się chyba zamknąć w sobie bo sama siebie nie rozumiem a jeszcze was mecze
Nie przejmuj się, to zupełnie normalne. Ja też nie ryczę na opisach porodów, i mimo tego, że to będzie drugi to i tak trochę się boję, czy sobie poradzę.
Wszystko jest dla ludzi. Ja też czasami mam ochotę sprzedać Kubę komuś, byleby mieć chwilkę spokoju, a niestety mój mąż sam za to się nie weźmie, muszę ubłagać go, żeby się nim zajął, a ja poleżała... Dlatego boję się, co będzie się działo, jak na świecie pojawi się drugi maluch.
Ale to zupełnie normalne. Wiadomo, że każda z nas może mieć czasami dosyć, przecież nie jesteśmy robotami, które 24h na dobę mają biegać za dziećmi, uśmiechać się, karmić, prać, prasować, bawić się, robić obiad, zakupy i wszystko inne.. Także się nie przejmuj. Na pewno dasz sobie radę

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
[/B]Moje dziecko przespało dziś całą noc! Od 19 do 7 rano Szok. Oby mu tak zostało Teraz idę ciuszki od bratowej przeglądać, wczoraj zaczęłam i czuję, że za wiele nie wybiorę Cała nadzieja w ciuszkach po synku, w tym tyg muszę je przejrzeć.
Mój też od 20 do 7.15
Ale jeszcze w domu został, bo ma oczka jeszcze czerwone trochę, więc dopiero w środę do żłobka.. a powiem szczerze, że jestem wykończona za dużo energii ma to dziecko, nie nadążam za nim

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a zawiadamiałyście już swoją położna środowiskową że jesteście w ciąży?

mi mówili w przychodni, żeby zadzwonić przed porodem jeszcze, ale pamiętam, że z Kubusiem jak byłam to dopiero po porodzie dzwoniliśmy i chyba 3 razy przyszła.

Cytat:
Co za dziad... Dosłownie. Współczuję konieczności przebywania z takim człowiekiem :/

Współczuję sytuacji.

Ja może wyjdę na bezduszną, ale pieniędzy nie pożyczam NIKOMU, i to żadnej sumy. Nie ważne czy brat, czy matka. Po prostu nie pożyczam. Mogę przenocować w razie draki przez kilka dni, dać obiad, zrobić doraźnie zakupy spożywcze, ale nie pożyczam pieniędzy.

Koleżanka się tak na własnym bracie przejechała. Pożyczyła mu kasę, żeby mógł dostać kredyt (właśnie wkład własny), brat się na nią wypiął dupą i ponad 15 tys już nigdy nie zobaczy, bo umowy nie ma, bo z bratem kto by umowę spisywał...

Moja rodzina nawet nie wie czy posiadam jakieś oszczędności bo nikomu nawet jak pyta nie udzielam takich informacji.

Baaaa.......... Dla potrzeb tegoż zdjęcia to nawet szpilki wyciągnęłam:P

Tż stwierdził, że brałby mnie;P A ja sie sobie takaaa duża wydaję:P

Wrzucę wam. Ja i mój bebzolek w 28 tygodniu ciąży
za brzuszek, śliczny, malutki

co do pożyczania pieniędzy, to ja sama dowiedziałam się o tym, że mój mąż pożyczył jej te pieniądze, chyba pół roku po fakcie.. Dokładnie to było tak, że moja mama musiała spłacić pół majątku tacie i zadeklarowaliśmy się, że ze względu na to, że mój M pracuje w banku, to pomoże jej znaleźć kredyt. I ja byłam pewna, że on pomógł jej załatwić kredyt na nią, a okazało się, że on wziął ten kredyt na siebie a ona spłacała (do czasu)
Spłaciła 15 tys, 25 tys my w to włożyliśmy... Ale że moja mama wkopała się w niezłe g**na, zrobiła długów na siebie, na firmę, na brata swojego i na mojego brata, po prostu kosmos jakiś.. i wszystko wyszło na jaw dopiero w grudniu, kiedy chciała od nas pożyczyć jeszcze kasę i obiecała, że jak teraz pożyczymy to wszystko spłaci... Yhm, jasne. Powiedzieliśmy, ze nie ma mowy, że ma zamknąć firmę, spłacić najważniejsze rzeczy, a nie siedzieć na tyłku, bo jej tak wygodnie przychodzić do pracy, na którą chce i nic nie robić, tylko nie pomyśli o tym, że zamiast zarabiać na tej firmie to co miesiąc 3tys dokłada Po prostu ja przez cały grudzień byłam nie do życia, chodziłam jak cień i szukałam różnych rozwiązań... ale już prawie marzec, a moja mama NIC nie zrobiła w sprawie poprawy swojej sytuacji... Jak tak dalej będzie wyglądać, to myślę, że niedługo dom pod młotek pójdzie

Nadzieja pięknie jak ja Wam zazdraszczam tych pokoików
Stary 2015-02-23, 11:12   #3969
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Haha

No bo ty zaraz za mna. Dziekuje

Dawaj
http://www.smaczny.pl/przepis,kukury...dla_diabetykow

http://www.slodziutkamama.blogspot.c...h/label/desery
Stary 2015-02-23, 11:14   #3970
201606011622
Konto usunięte

dobra, zostało ok. 30 postów, to zakładam kolejną częśc, bo tyle to w moment wypiszecie.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

ale kalafior, nie wiem gdzie ja tą czwórkę z przodu widziałam.. coś mi sie pokiełbasiło.
no to nic, w takim razie jak któras chce to oddaję pierwszeństwo, ja juz prowadziłam.
Stary 2015-02-23, 11:14   #3971
agnes188
Zakorzenienie

Ola 1030 postow zostalo jeszcze

Stary 2015-02-23, 11:14   #3972
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Ola 1030 postow zostalo jeszcze
no własnie coś mi się pomieszało, ze wątek sie na 4000 kończy a nie na 5000.
eee to jeszcze troszki zejdzie
Stary 2015-02-23, 11:18   #3973
Santilia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jaki macie puls w ciąży?

ja mierzę codziennie ciśnienie, jak zaleciła gin. i o ile to jest w miarę w normie (ok 125/80), tak puls mam ciągle 100 i w górę...

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:18   #3974
201606011622
Konto usunięte

ale mózg, zapomniałam cukier puder kupić
no nic, skoczyć muszę znów do sklepu
Stary 2015-02-23, 11:18   #3975
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
dobra, zostało ok. 30 postów, to zakładam kolejną częśc, bo tyle to w moment wypiszecie.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

ale kalafior, nie wiem gdzie ja tą czwórkę z przodu widziałam.. coś mi sie pokiełbasiło.
no to nic, w takim razie jak któras chce to oddaję pierwszeństwo, ja juz prowadziłam.
No właśnie miałam ci pisać, że 1030

Luzzz... zakręcony kalafior ciążowy zawsze w modzie

P.s W końcu skończyli mi robić nową kuchnię I od wczoraj się zachwycam bo wyszła cudowna ! I w końcu mam zmywarkę ! Cudowne urządzenie A jak pięknie mi szklanki domyło, które chciałam już powyrzucać na zbity pysk, bo wyglądały wiecznie jak obrzygane :/

A no i mam kuchenkę indukcyjną Mam nadzieję, że ogarnę gotowanie na niej W rodzinie zbiera pochlebne opinie pt: nigdy już nie wrócę do gazu i "o niebo lepsza i oszczędniejsza niż jej poprzedniczka ceramiczna". No nic... teraz ja będę testować na co to je werte :P
Stary 2015-02-23, 11:23   #3976
201606011622
Konto usunięte

Cytat:

P.s W końcu skończyli mi robić nową kuchnię I od wczoraj się zachwycam bo wyszła cudowna ! I w końcu mam zmywarkę ! Cudowne urządzenie A jak pięknie mi szklanki domyło, które chciałam już powyrzucać na zbity pysk, bo wyglądały wiecznie jak obrzygane :/

A no i mam kuchenkę indukcyjną Mam nadzieję, że ogarnę gotowanie na niej W rodzinie zbiera pochlebne opinie pt: nigdy już nie wrócę do gazu i "o niebo lepsza i oszczędniejsza niż jej poprzedniczka ceramiczna". No nic... teraz ja będę testować na co to je werte :P
no kalafior.
dziś to wgl cały ze mnie kalafior.
mam jednak cukier puder
dobrze, ze sprawdziłam, bo bym poszła niepotrzebnie,
Stary 2015-02-23, 11:30   #3977
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dobry

Dziękujemy za komplementy odnośnie pokoiku dla K.
Tż zdolna bestia, ale czasem leniwa

Właśnie obudził mnie donosiciel. Przyszły flanelki z MH

Strzałka, wiesz ze wczoraj też miałam takie wątpliwości? Niby wow, fajnie wszystko nabiera kształtów do porodu 74 dni, pokoik juz prawie gotowy, bo teraz kwestia mebli i dotarło do mnie że tego się już nie cofnie...że za 2,5 msc będziemy już we 3... Ze liczyć mogę tylko na mój instynkt i Tz...Przerażenie, panika? To chyba odpowiednie słowa. Takie dziwne uczucie... Pragnąc dziecka najbardziej na świecie a teraz nagle strach i wątpliwości... Paskudnie się czułam
Zresztą teraz jak o tym myślę to znowu mi łzy w oczach stanęły :/
Zapowiada się dzień wyjca
Stary 2015-02-23, 11:31   #3978
loluska
Zakorzenienie

Hej mamcie Nie było mnie cały week i mam 15 str do nadrobienia Zaraz się za to zabieram, bo jestem ciekawa co się u was działo Ja miałam kiepski nastrój przez kosę z Tż i nie miałam ochoty na pisanie ;/ Już jest ok więc wracam Piątkowe spotkanie klasowe udane, impreza imieninowa rodziców również

Z nowości to sprawa z łóżeczkiem się wyjaśniła, mamy dostać to obiecane bez żadnego zamieszania z kasą czy coś
Dostałam przelew z ZUSu i na szczęście nie obniżyli mi zasiłku mimo tego całego zamieszania z pocztą... Dziś poczynię jakieś zakupy

Siostra Tż wczoraj przeszła sama siebie, tak mi ciśnienie ruszyła że masakra. Będąc w odwiedzinach u ich dziadków, na pytanie czy znają już płeć dziecka, powiedziała że idą w tygodniu na połówkowe to się dowiedzą, ale jest pewna że będzie syn, i że nie powie o tym mojemu Tż żeby nie robić mu przykrości. Ja prtle! Zapytałam jej w czym według niej dziewczynka jest gorsza bo nie rozumie jej podejścia. To odp że niby w niczym ale wie że Tż chciał syna. Tak ku**wa ona wie zawsze wszystko najlepiej Tż oczywiście też powiedział że może na początku coś tam powiedział że fajnie jakby był chłopczyk ale że było mu to totalnie obojętne, ja się wymamrałam ale wiem że to nie pomoże, jak ktoś ma nasrane we łbie to chyba zawsze będzie miał.

Poza tym wczoraj miałam pierwszy raz w życiu zgagę i powiem wam że masakra, nie mogłam zasnąć. Moja mała może nie będzie łysa

Jeżeli chodzi o zaparcia to syrop trochę pomógł i jest lepiej

W niedzielę zaliczyłam pierwsze dwa bolesne kopniaki od Majki, czuję jak jest coraz silniejsza i praktycznie całymi dniami teraz się przekręca rozpycha i kopie

Ok to tyle chyba u mnie, zabieram się za nadrabianie...

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:34   #3979
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Dobry

Dziękujemy za komplementy odnośnie pokoiku dla K.
Tż zdolna bestia, ale czasem leniwa

Właśnie obudził mnie donosiciel. Przyszły flanelki z MH

Strzałka, wiesz ze wczoraj też miałam takie wątpliwości? Niby wow, fajnie wszystko nabiera kształtów do porodu 74 dni, pokoik juz prawie gotowy, bo teraz kwestia mebli i dotarło do mnie że tego się już nie cofnie...że za 2,5 msc będziemy już we 3... Ze liczyć mogę tylko na mój instynkt i Tz...Przerażenie, panika? To chyba odpowiednie słowa. Takie dziwne uczucie... Pragnąc dziecka najbardziej na świecie a teraz nagle strach i wątpliwości... Paskudnie się czułam
Zresztą teraz jak o tym myślę to znowu mi łzy w oczach stanęły :/
Zapowiada się dzień wyjca
teraz jak teraz.
boję się, ze jak juz wrócę do domu z maluszkiem to wpadnę w taką panikę... a że dziecko będzie przez to cierpiało..
no masa złych myśli mi się nasuwa..

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Hej mamcie Nie było mnie cały week i mam 15 str do nadrobienia Zaraz się za to zabieram, bo jestem ciekawa co się u was działo Ja miałam kiepski nastrój przez kosę z Tż i nie miałam ochoty na pisanie ;/ Już jest ok więc wracam Piątkowe spotkanie klasowe udane, impreza imieninowa rodziców również

Z nowości to sprawa z łóżeczkiem się wyjaśniła, mamy dostać to obiecane bez żadnego zamieszania z kasą czy coś
Dostałam przelew z ZUSu i na szczęście nie obniżyli mi zasiłku mimo tego całego zamieszania z pocztą... Dziś poczynię jakieś zakupy

Siostra Tż wczoraj przeszła sama siebie, tak mi ciśnienie ruszyła że masakra. Będąc w odwiedzinach u ich dziadków, na pytanie czy znają już płeć dziecka, powiedziała że idą w tygodniu na połówkowe to się dowiedzą, ale jest pewna że będzie syn, i że nie powie o tym mojemu Tż żeby nie robić mu przykrości. Ja prtle! Zapytałam jej w czym według niej dziewczynka jest gorsza bo nie rozumie jej podejścia. To odp że niby w niczym ale wie że Tż chciał syna. Tak ku**wa ona wie zawsze wszystko najlepiej Tż oczywiście też powiedział że może na początku coś tam powiedział że fajnie jakby był chłopczyk ale że było mu to totalnie obojętne, ja się wymamrałam ale wiem że to nie pomoże, jak ktoś ma nasrane we łbie to chyba zawsze będzie miał.

Poza tym wczoraj miałam pierwszy raz w życiu zgagę i powiem wam że masakra, nie mogłam zasnąć. Moja mała może nie będzie łysa

Jeżeli chodzi o zaparcia to syrop trochę pomógł i jest lepiej

W niedzielę zaliczyłam pierwsze dwa bolesne kopniaki od Majki, czuję jak jest coraz silniejsza i praktycznie całymi dniami teraz się przekręca rozpycha i kopie

Ok to tyle chyba u mnie, zabieram się za nadrabianie...
jak mnie wkurza to gadanie, że niby córka to juz gorsza dla faceta
u nas to samo każdy dumny bardziej niz sam tz, ze chłopczyk..
a nikt nie wie, ze chciał tak bardzo córeczkę...
Stary 2015-02-23, 11:35   #3980
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaż. Ja mam spotkanie z architektem wnętrz w sobote.
Stary 2015-02-23, 11:37   #3981
sylwia01485
Zadomowienie

nadzieja - pięknie wyszło, kurczak miszcz

baset - trzymam kciuki za glukozę. Nie dziwię się, że tęsknisz za psem. A to na zawsze wyjechał?

truskawka - pięknie wyglądasz, szczupło i zgrabnie, nie wiem, kto Ci wmówił, że masz za dużą wagę, wyglądasz bardzo seksi...

strzałka - nie przejmuj się tymi myślami, ja będę miała trzecie, a już trzęsę portkami ale to wszystko wychodzi intuicyjnie. Własne dziecko nie wkurza tak jak cudze, gdy płacze Pierwsze parę tyg jest cięzkie, bo trzeba się siebie nawzajem nauczyć, a potem jest bajka

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja z natury jestem nerwowa, ale powiem Wam, że własne dziecko wyzwala z nas takie pokłady cierpliwości, o których nie miałyśmy pojęcia
podpisuję się lewą nogą pod tym - ja - furiat i wariat

Cytat:
a tu tak jakby podcięto mi skrzydła. teraz to juz nie bd to samo.
najchętniej to bym nigdzie juz nie zapraszała tej szwagierki.
a ona podobno liczy, ze będzie chrzestną małego...
chyba bym się nigdy na to nie zgodziła na to trzymanie do chrztu. I wybrałabym formułę ślubu - my i świadkowie, jeden termin był dla wszystkich, teraz byłby tylko dla mnie. Pogadaliby i tak nie mogliby nic zrobić, bo byłoby po fakcie

Ja walczę z hemoroidami. Ale na bank to od tego ucisku na żyłę, bo nic mi nie pomaga, a wypróżniam się regularnie, codziennie, bez zaparć. Teraz od 2 dni zaczęłam używać criorectum. Aktualnie piszę z lodowatym kołkiem w tyłku Ale jak to nie pomoże, to się załamię, bo na walkę z tym dziadostwem wydałam już ponad 250zł - na same preparaty. Wizyta u proktologa to 180zł, więc się wstrzymuję, bo na razie i tak nic nie zrobi w sensie zabiegu, tylko każe przyjść po porodzie... Normalnie jak nie urok, to sraczka...
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:43   #3982
201606011622
Konto usunięte

w rossmanie tez mała promocja na lovelę
3,6 kg za 35 zł, tez sie w miarę opłaca.
ale ze sie złożyła ta biedronka teraz to bardziej opłaca sie kupić w biedronce wg mnie dwa po 1,8 kg.
Stary 2015-02-23, 12:02   #3983
Nadzieja87
Zakorzenienie

Sylwia, dzięki za komplement przekażę tż na pewno się ucieszy
I łącze się w bólu, tzn bólec nie boli dopiero przy 2 i jeszcze krwawi wtedy przecież to można zawału serca dostać jak się zapomni o tym dziadostwie.

Loluska, nie przejmuj się nią, głupie gadanie, mojemu tż tez to było obojętne i mi na koniec tez było wszystko jedno widząc te różowe ubranka u was a jak się okazało, że chłopak to nagle staliśmy się powodem do zazdrości bo my będziemy mieć synka a ci co zazdroszczą mają córki. No głupota :/
A te kopniaczki to najprawdopodobniej dlatego że mała ma więcej miejsca... Bo wcześniej pewnie ściśnieta była przez jelita ja właśnie tak to odnotowałam... Jak idę na siku i na 2 to niedosc ze wychodzę 2 kg lżejsza to jeszcze wtedy K. najbardziej dokazuje

Ola, no humorkow po porodzie boje się najbardziej... A co gdy Tz będzie w pracy a mnie złapie taki gorszy dzień?? Ech, dam radę, muszę

Wgl przypomniało mi się jaki wczoraj ubaw miałam z TŻ bo kłótnia, o ten kolor i o pasy,wojna na noże dosłownie, na koniec w nerwach wyszłam z pokoju i trzepnelam drzwiami... to krzyczał żebym nie trzaskała, bo tapety pospadają-dowcipniś Więc siadłam wkurzona, oglądam tv i pisze sobie na instagramie, a ten wchodzi do salonu, patrzy że coś pisze i tekst co? Juz na mnie naskarżyłaś na tym swoim forum? momentalnie mi złość przeszła teraz mam sposób jak będzie nieposłuszny będę na niego skarżyć

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-23 o 12:05
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 12:19   #3984
fistaszek24
Zakorzenienie

Zrobiłam porządek w zabawkach i trzeba kupić ze 4 pojemniki i ułożyć je w pojemniku i zamknąć. Tak się cieszę, że dziś mi tż złoży ławkę z pojemnikiem już nie będe widzieć tych zabawek i bałaganu. Kłóciłam się z nim w ikei ale miał rację to świetne rozwiązanie i mała będzie miała gdzie siedzieć a jak wysune szuflade to ma biurko więc stolika też się pozbęde .

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
I łącze się w bólu, tzn bólec nie boli dopiero przy 2 i jeszcze krwawi wtedy przecież to można zawału serca dostać jak się zapomni o tym dziadostwie.

Loluska, nie przejmuj się nią, głupie gadanie, mojemu tż tez to było obojętne i mi na koniec tez było wszystko jedno widząc te różowe ubranka u was a jak się okazało, że chłopak to nagle staliśmy się powodem do zazdrości bo my będziemy mieć synka a ci co zazdroszczą mają córki. No głupota :/
A te kopniaczki to najprawdopodobniej dlatego że mała ma więcej miejsca... Bo wcześniej pewnie ściśnieta była przez jelita ja właśnie tak to odnotowałam... Jak idę na siku i na 2 to niedosc ze wychodzę 2 kg lżejsza to jeszcze wtedy K. najbardziej dokazuje

Ola, no humorkow po porodzie boje się najbardziej... A co gdy Tz będzie w pracy a mnie złapie taki gorszy dzień?? Ech, dam radę, muszę

Wgl przypomniało mi się jaki wczoraj ubaw miałam z TŻ bo kłótnia, o ten kolor i o pasy,wojna na noże dosłownie, na koniec w nerwach wyszłam z pokoju i trzepnelam drzwiami... to krzyczał żebym nie trzaskała, bo tapety pospadają-dowcipniś Więc siadłam wkurzona, oglądam tv i pisze sobie na instagramie, a ten wchodzi do salonu, patrzy że coś pisze i tekst co? Juz na mnie naskarżyłaś na tym swoim forum? momentalnie mi złość przeszła teraz mam sposób jak będzie nieposłuszny będę na niego skarżyć
.
Stary 2015-02-23, 12:21   #3985
Nadzieja87
Zakorzenienie

Wróciłam właśnie z pokoju K. Ale wyszło świetnie, no w szoku jestem!
Ta szarość po wyschnięciu ma odcień delikatnie niebieskiego ale jest śliczny ❤

Pokaże wam foto w dziennym świetle, ale właśnie patrzę że na zdjęciu wychodzi niebieski

A na koniec moje nabytek z motherhood

uploadfromtaptalk1424690454960.jpguploadfromtaptalk1424690477524.jpg
uploadfromtaptalk1424690516537.jpguploadfromtaptalk1424690536684.jpguploadfromtaptalk1424690581156.jpg
Stary 2015-02-23, 12:26   #3986
maartussss
Zadomowienie

Cytat:

Pokaże wam foto w dziennym świetle, ale właśnie patrzę że na zdjęciu wychodzi niebieski

Załącznik 5922121Załącznik 5922122
Załącznik 5922125Załącznik 5922131Załącznik 5922132

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Zrobiłam porządek w zabawkach i trzeba kupić ze 4 pojemniki i ułożyć je w pojemniku i zamknąć. Tak się cieszę, że dziś mi tż złoży ławkę z pojemnikiem już nie będe widzieć tych zabawek i bałaganu. Kłóciłam się z nim w ikei ale miał rację to świetne rozwiązanie i mała będzie miała gdzie siedzieć a jak wysune szuflade to ma biurko więc stolika też się pozbęde .

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

.
a co za ławę kupiliście?

Ja już też mam dość tych zabawek, które są dosłownie WSZĘDZIE
Stary 2015-02-23, 12:29   #3987
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:

super wyszło!

Mam pytanie do tych, które własnoręcznie, bądź własnomężnie () przemalowywały mebelki dla dzieci - jakich farb używałyście? Bo zastanawiam się czy nie machnąć sobie łóżeczka na biało.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 12:33   #3988
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

a co za ławę kupiliście?

Ja już też mam dość tych zabawek, które są dosłownie WSZĘDZIE
https://www.google.pl/search?q=ciast...2F%3B500%3B500 żałuje, że nie kupiłam materaca ale jeszcze kupie to składa się z dwóch części http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128629/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00128678/
Szuflady są w różnych kolorach ja mam czarną.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:

Pięknie .

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
super wyszło!

Mam pytanie do tych, które własnoręcznie, bądź własnomężnie () przemalowywały mebelki dla dzieci - jakich farb używałyście? Bo zastanawiam się czy nie machnąć sobie łóżeczka na biało.
Bejcy i lakieru bezbarwnego. Malowaliśmy na dworze.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Co do ławki po przeprowadzce planuje kupić drugą i zamówić gąbkę i dać młodej pod okno taki jej mały kącik.
Stary 2015-02-23, 12:34   #3989
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie nawet udany. Niestety w nocy nie mogłam spać, obobudziłam się po 2:00 i do 4:00 nie mogłam usunąć. Czytałam w tym czasie mamusie lutowe i wiecie co? Będę okropna matka... Widzę że jak wy czytacie opisy porodów to mówicie ze piękne i wzruszające a ja je odbieram jako koszmar
Tak samo jak dziewczyny piszą o perypetiach po urodzeniu to dla mnie też masakra. Wiem ze to głupie co teraz pisze ale boję się że będę zła na dziecko przez to ze będę nie wyspana i nie będę wiedziała o co jej chodzi, normalnie nie widzę żadnych pozytywów, wszystko wydaje mi się byc koszmarne a to przecież nie jej wina, dla takiego maluszka adaptacja w nowym świecie to tez wyzwanie... Nie wiem co mi jest, co chwilę mam jakieś doły, wszystko widzę w czarnych barwach i spodziewam się najgorszego. Od rana racze i to bez wysiłku, łzy same mi lecą...
nic sie nie przejmuj kochana! ja mam podobne odczucia ale licze ze jakos to bedzie...
Cytat:
często pyta ale mówię, ze teraz to juz po ptokach , nie chcę ślubu w 9 miesiącu, styczen nam odpowiadał, wszystko było pozałatwiane, sala, termin... moja sukienka do tej pory w szafie wisi, ślicznie w niej wyglądałam. a teraz to juz niekoniecznie. no i nagle znów mam się starać, bo ktoś się wtrącił? zreszta ja mu powiedziałam, teraz to jest na jego głowie, ja nie mam nerwów na powtórkę z rozrywki.
stwierdził, ze skoro tak, to czekamy do lata, ze i bd pogoda, ze założę ładniejszą sukienkę itp itd.. no ciekawe.
teraz niech on pobiega i poszuka sali na 30 osób [ nie dziury obskórnej, a ładnej sali ] , niech on znów lata do urzędu za terminem. ja sie nie dotknę juz niczego, oprócz złożenia papierów w urzędzie. reszta należy do niego.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

zresztą, teraz to juz nie jest takie wazne.
naprawdę cieszyłam sie na ten moment.
a tu tak jakby podcięto mi skrzydła. teraz to juz nie bd to samo.
najchętniej to bym nigdzie juz nie zapraszała tej szwagierki.
a ona podobno liczy, ze będzie chrzestną małego...
A o co chodzi z Waszym ślubem i szwagierką jesli moge spytac? nie jestem w temacie
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Hej
Witam w 28 tc. 7 miesiącu i III trymestrze, zaczyna robić się gorąco!
Stawiam soczek z tej okazji
gratki!
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
.
Kurde, jakie to jest slabe! nie rozumiem czemu ludzie takie rzeczy mowią, naprawde...
Cytat:

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 --------

jak mnie wkurza to gadanie, że niby córka to juz gorsza dla faceta
u nas to samo każdy dumny bardziej niz sam tz, ze chłopczyk..
a nikt nie wie, ze chciał tak bardzo córeczkę...
no dokładnie...

Witam się ledwo obudzona po oscarowej nocy
i pozdrawiam znad śniadanka
Stary 2015-02-23, 12:42   #3990
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:

Moj tez.sie wiecznie pyta czy na niego naskarzylam na forum. A ja jak skarze.to.tylko.do ciebie na fb. Ty to sie nasluchasz hihi
Ogarniam obiad pozniej siebie i pod wieczor jedziemy do kolezanki ktora ma 4 miesiecznego bobasa.myslicie ze jak kupie grzechotke i z dwie trzy paczki chusteczek nawil. to bedzie dobrze?bo nie wiem co kupic jej innego a to sie przyda zawsze
WCzoraj moglam jechac z tztem do dwutygodniowego ale tak sie kiepsko czulam ze pojechal sam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości