|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
dlatego ja wybrałam życie na wsi
|
|
|
#2852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no rzeczywiscie... ja rozumiem, że moja mama co to u szamana była nie wiedziała, ale lekarz ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
może to mnie zniechęca do picia tych 2l dziennie ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- uwielbiam zielen, cisze, spokoj... wlasnie po 15latach w bloku w samym centrum miasta o tyle bylo fajnie ze ostatnie pietro, wysoka kamienica bo 4m wysokie mieszkania to nic nie slychac... chociaz wystarczylo okno otworzyc, np latem ... a tam glosy sprzed 24h alkohole, obok 2 puby jedna z ruchliwszych ulic, wiec non stop ruch, tramwaje, autobusy ... porazka... marzy mi się wlasnie takie "odludzie" wieksze... nie mowie ze wies 3 domy na krzyz, ale nawet jakies obrzeza, gdzie poprostu jest spokojnie, cicho.. |
||
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w bloku mieszkam ale takim raczej spokojnym, szczytem szaleństwa jest jak sąsiadki studentki z piętra robią imprezę, wtedy aż u nas je słychać ( a są po drugiej stronie korytarza) bo lubią wtedy łazić po korytarzu i klatce schodowej, nie wiem czemu ..
Na pewno dużo daje to, że nie mam sąsiadów przez ściany, więc tylko góra/dół coś słychać. Czasem jak mam mega cicho w domu to słyszę rozmowy z góry czy dołu ale nikt nie wrzeszczy i niczym nie rzuca Trafiłam więc całkiem nieźle. Ale marzy mi się domek, niekoniecznie na wsi - po prostu niezależny dom, bez sąsiadów za ścianą i z choćby mini ogródkiem ..
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i tak 6 tabletek asparginu nie daje tyle, co jedna Magnella (200mg)... to ja już nie wiem. co brać
|
|
#2855 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To tylko zazdroszczę takiej pracy Byłam przed chwilą w swojej i cieszę się, że nie będę musiała do niej już nawet zaglądać przez najbliższe półtora roku. O ile swoje obowiązki lubię, to ludzi już wszystkich nie. A dzisiejszy komentarz koleżanki, która stwierdziła, że taki brzuch jak mam to ona miała w 7 miesiącu był totalnie nie na miejscu, tym bardziej że ona startowała z dużo wyższą wagą... Nie wiem, co dają takie zawistne komentarze ludziom... Sorki, musiałam się wygadać. Cytat:
|
||
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez niezalogowana Czas edycji: 2015-02-23 o 14:02 |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Musze kupic ten aspargin, Niezalogowana pytalam wczesniej on ma witamibe B6?
Bo jesli ma i moje witaminy maja to to nie za duzo?
|
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
My mamy działkę na wsi, ale szczerze to nie uśmiecha mi się życie tam. Jakoś bardziej miastowa chyba jestem ostatnio
Już z rodzicami mieszkałam w domu i tam jest non-stop coś do zrobienia. A w mieszkaniu cieplutko i tylko posprzątać trzeba, nic więcej Może też podoba mi się to, bo my dobrze trafiliśmy. Mieszkamy w takiej nowej kamienicy, jest tutaj tylko 10 mieszkań, sąsiedzi spokojni albo ściany grube bo nic nie słychać No i dookoła kawałek parku, do lasu mamy 2km a z drugiej strony jest centrum miasta- mi się podoba![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Konto usunięte
|
Mamuśki co dzisiaj robicie dobrego na obiad?
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Niezalogowana dzieki
bede to brala i zobaczymy
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
My właśnie kupiliśmy mieszkanie w bloku na 11 piętrze, ostatnim ;-)
Nie mamy sąsiadów, obok, u góry. Zaraz kolo mieszkania osobna suszarnia z której tylko my korzystamy :-D Normalnie jak apartament :-P a i widoki na całe miasto obłędne ;-) Nie wyobrazam sobie mieszkania na wsi, choć raz na jakiś czas miło odetchnąć od miasta
|
|
#2862 | |
|
Raczkowanie
|
Harrods
no czasem chyba fiksują kobiety w ciąży ja już psychicznie nastawiłam się na drugiego chłopaka choć to nie było łatwe więc ciężko znów by było ciężko się przestawić Cytat:
jeszcze bym zrozumiała jakby dziewczynka a potem powiedzieli że chłopak "bo się podwinęło" czy coś
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka duze mieszkanie kupiliscie?
|
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
też bym chciała, za to mój tż mało "wsiowy"
![]() poza tym niestety jego praca nie pozwala nam na to by mieszkać gdzieś dalej niż w centrum ale irytują mnie wszelkie dźwięki "sąsiedzkie", w moim mieszkaniu niestety słychac jak łażą, biegają itp sąsiedzi...ale oni mają drewnianą starą podłogę nie wymienianą od czasów wojny jak nie wcześniej ... więc wszystko u nich trzeszczy itp my już wyciszaliśmy wszystko - ale to oni by musieli coś zrobić żeby był efekt, a nie zrobią bo im to nie przeszkadza ![]() wprowadziliśmy się dopiero co...a ja już myślę o przeprowadzkach powiedziałam do TŻ, że jak mamy mieć 3 dzieci to trzeba szukać coś na prawdę fajnego ... nie musi być mega wielkie, ale żeby z ogródkiem
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-02-23 o 14:17 |
|
|
|
#2865 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dziś pierś z kurczaka i sałatka z selera naciowego, winogron, kukurydzy i orzechów
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie kompletnie na tym nie znam
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
50m 3 pokoje.
Niby niewiele ale jest bardzo ustawne Jak znajdę juz nasz aparat w milionie kartonow i będzie ładna widoczność wrzucę zdjęcia z okien, bo mogłabym tak siedzieć i oglądać :-D
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz po ślubie sama to mam i jest mi fajniej niż w bloku
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można przedawkować wit.D. Najgroźniejsze są właśnie witaminy rozpuszczalne w tłuszczach czyli A,D,E,K bo ich nadmiar nie jest wydalany z moczem, tylko właśnie kumulowany w organizmie i przedawkowanie ich jest szkodliwe. |
|
|
|
|
#2871 |
|
Rozeznanie
|
Mam taki mętlik z tym magnezem ze szok :-(
Mnie od wczoraj boli po prawej stronie brzuch. Tak na wysokości jajnika Miałam dziś juz nie brać nospy ale jednak się bez niej nie obejdzie
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
pomyłka
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do nospy mam dwie dobre kolezanki co braly jedna do 30tc druga do samego konca, ta co brala do kobca brak problemu z napieciem synus skonczyl rok ta co brala do 30tc corcia miala obnizobe napiecie miesniowe chociaz juz to wyrownali ma 6 miesiecy
|
|
|
#2875 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gazela TV;50380136]
To tylko zazdroszczę takiej pracy Byłam przed chwilą w swojej i cieszę się, że nie będę musiała do niej już nawet zaglądać przez najbliższe półtora roku. O ile swoje obowiązki lubię, to ludzi już wszystkich nie. A dzisiejszy komentarz koleżanki, która stwierdziła, że taki brzuch jak mam to ona miała w 7 miesiącu był totalnie nie na miejscu, tym bardziej że ona startowała z dużo wyższą wagą... Nie wiem, co dają takie zawistne komentarze ludziom... Sorki, musiałam się wygadać. Wspolczuje takich znajmomych z pracy, ludzie chyba jak komus dosraja to sami sie lepiej przez to czuja.Najwazniejsze ze dziecko zdrowe i sie dobrze czujesz a jakiej wielkosci jest brzuch to najmniej wazne bo i tak kazda pod koniec bedzie miala olbrzymi brzuch przed soba. u mnie dzis carbonara + warzywa na patelnie Pisalyscie o mieszkaniach, mnie wlasnie fascynuje jak jestem u kogos z wizyta w blokach i slychac te wszystkie odglosy od sasiadow.Choc mysle ze samej ciezko by mi bylo zamieszkac w bloku jak cale zycie w swoim domu. Bylam wczoraj w Tesco na ciuszkach to porazka u mnie w miescie, na wyprzedazy nic nie byli praktycznie a jak juz to dla dziewczynek i tez drogie, to potem pojechalam do Carefoura a tam nie bylo wogole dzialu z ubrankami dobrze ze obok Pepco to na pocieszenie 4 bodziaki kupilam. A wieczorem bylismy u tesciow i tesciowa mi mowi ze juz cos kupila dla malucha i czy ma pokazac.i przyleciala z takim czarwono- czarnym lakierowanym kubraczkiem na zamek i kombinezonem zimowym w neutralnym kolorze i mowi ze go kupila jak jeszcze plci nie znalismy tez ogarnelo ja zakupowe szalenstwo
|
|
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry mamki
fajnie by było już trawkę zobaczyć . Od paru dni strasznie jestem senna , mały coraz silniejszy wczoraj zasadził mi mocnego kopniaczka aż zabolało .U mnie na obiad dzisiaj ziemniaczki ,schab ,sałatka . Ja z mężem po ślubie przeprowadziliśmy się na wieś (16km od miasta ) najlepsza decyzja , nie wyobrażam siebie na blokach nie lubie tłumów , hałasu . Jak mam ochote to wychodzę przed dom nieuczesana ,nieumalowana nie muszę się ciuchami przejmować . Mamuśki gratuluje udanych wizyt
|
|
|
|
#2877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj taaaak
|
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
tez mialam tak dosyc czesto i czasem mam.. lekarka powiedziala ze to jelito zapewne cos sie scisnelo i wogole. bo ja myslalam ze to jajnik mnie boli i przy badaniu dopochwowym lekarka mnie usg smyrnela w miejsce bolu i spytala czy boli i bolalo i powiedziala ze o jelito.. coz wiadomo w ciazy troche jelita inaczej pracuja;/
|
|
|
|
#2880 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja spodziewam się, że nie trzeba choć np w gemini zawsze jest zaznaczone, że lek ma krótki termin. Zwykle patrze na daty w sklepie, w aptece rzadko ale gościu to zrobił bezczelnie bo przyszłam po coś innego, było a on mi to zaczął zachwalać, a jeszcze podkreślałam, że karmię itd. Często robię tam zakupy, ten co sprzedawał to syn właścicielki jak go spotkam to mu nagadam i tak ![]() Cytat:
nie wiem,może to głupia propozycja ale może byś dała jakiś link do sprzedawanych ciuszków i inne mamusie również. Jeszcze nie znam płci ale jak okaże się córka to zacznę kupować, czemu by nie od was Cytat:
hmmm kiedyś pielęgniarka mi mówiła,że mocz do badania musi być oddany co najmniej po 4 godzinach od poprzedniego siusiania eeee czyli jak chcesz próbkę do lab o 6.00 zrobić to ostatnie nocne siusiu o 2 i poten trzymać :p Nie wiem jak z "odstaniem" próbki, u mnie w przychodni 2xtyg jest czynny zabiegowy, ok 9 zabierają te próbki i z opisu wynika, że koło 10-11 badają. ja zwykle koło 7:30 jadę i jak byłam w zaawansowanej ciąży i nie mogłam tak o 5 już wytrzymać to zrobiłam siusiu do kubeczka i poszłam spać. Przyjęląm,że chyba nic się nir stanie Cytat:
Jestem rozłożona na łopatki. byłam u rodzinnego on mi oczywiście nic nie da, wapno, czosnek, wit c, czuję jednak, że to będzie mało bo wyjątkowo źle się czuję. Spróbuję z ginką porozmawiać co bym mogła wziąć. A u lekarza tylu pacjentów boziuu i wszyscy tacy jak ja rozlozeni. Na szczęście na ferie przyjechała chrzestna syna to jakoś liczę, że będę mogła poleżeć chwilę w ciągu dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

może to mnie zniechęca do picia tych 2l dziennie

a i tak 6 tabletek asparginu nie daje tyle, co jedna Magnella (200mg)... to ja już nie wiem. co brać