Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-23, 16:14   #4051
loluska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

moniisia
za 30 tc
pokażesz linki do koszul?

ola
no też chciałam zabić, srałam ogniem na kilometr

Tien
ja dokładnie z takiego samego założenia wychodzę i tym bardziej się dziwie jak ona jako kobieta w ciąży może gadać takie brednie

Santilia
6 to elegancko

Wszystkie zamawiałyście katarek z tej strony:
http://www.katarek.pl/
?

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 16:15   #4052
kasienka1985
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

Kasiu dasz rade, wszystkie damy a Ty zostaniesz świętą, co do tego nie mam żadnych wątpliwości
hahaha święta to ja nigdy nie byłam i chyba juz nie będę
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Najważniejsze, żeby sobie umiejętnie z tym poradzić. Ja się staram w chwilach załamania wyjść do innego pokoju, uspokoić się i wtedy wrócić do dziecka. Bo jak mama jest zdenerwowana to dziecko się na pewno nie uspokoi. No i bardzo ważne, żebyśmy miały oparcie w tżtach, żeby w chwili kryzysu można mu było przekazać maluszka i wyjść na spacer.
Ja z natury jestem nerwowa, ale powiem Wam, że własne dziecko wyzwala z nas takie pokłady cierpliwości, o których nie miałyśmy pojęcia
tiaaaa
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
P.s W końcu skończyli mi robić nową kuchnię I od wczoraj się zachwycam bo wyszła cudowna ! I w końcu mam zmywarkę ! Cudowne urządzenie A jak pięknie mi szklanki domyło, które chciałam już powyrzucać na zbity pysk, bo wyglądały wiecznie jak obrzygane :/

A no i mam kuchenkę indukcyjną Mam nadzieję, że ogarnę gotowanie na niej W rodzinie zbiera pochlebne opinie pt: nigdy już nie wrócę do gazu i "o niebo lepsza i oszczędniejsza niż jej poprzedniczka ceramiczna". No nic... teraz ja będę testować na co to je werte :P
Czekam na fotkę kuchni
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
strzałka - nie przejmuj się tymi myślami, ja będę miała trzecie, a już trzęsę portkami ale to wszystko wychodzi intuicyjnie. Własne dziecko nie wkurza tak jak cudze, gdy płacze Pierwsze parę tyg jest cięzkie, bo trzeba się siebie nawzajem nauczyć, a potem jest bajka
Sylwia Ty to chyba jestes mamuśka z powołania
Takie wpisy napawają mnie optymistycznie
Cytat:
Wróciłam właśnie z pokoju K. Ale wyszło świetnie, no w szoku jestem!
Ta szarość po wyschnięciu ma odcień delikatnie niebieskiego ale jest śliczny ❤
Bardzo ładny ten kolor, nie wiem czy nie taki sam mam i ja w sypialni
Jaka farbą malowaliscie?
Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Fistaszek, jakbyś wiedziała o jakichś promocjach pampersów, daj proszę znać
Ja nie Orzeszek ale cos tam sie wypowiem, bo niedawno grzebałam nt pampków
Najlepszą ofertę jaką znalazłam była nie żadna HIPER PROMOCJA kłamliwych dziadów a normalna oferta regularna w tesco
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003120025935
Przeliczałam cene za 1 pieluszke.
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
No właśnie Jeszcze jak wychodzi z kolegami do których nie mam nic to spoko, ale ma jednego kumpla, z z którego mam nadzieję nigdy nie weźmie przykładu. Gość ma żonę, która jest w ciąży z 2 dzieckiem, a tydzień w tydzień imprezuje = pije, chodzi po clubach itd Jak się dowiedziałam że byli w pubie w innym mieście to od razu tysiąc myśli. Ech ;/ Mam nadzieję że prędko nie będzie powtórki
OMG
zamordowałabym
jestem kompletnie niewyrozumiała do takich akcji
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Capriola tak w skrócie w ostatniej chwili odwołalismy ślub, bo szwagierka zasiała panike ze ona akurat wtedy ma wazne badania w wawie. i to o ślubie wiedziała wcześniej , znała datę, a miesiac przed wyskoczyła z badaniami. jakby to była prawda to by wiedziałą duzo wczesniej ze ma jakies b. wazne badania... nie wierzyłam w to od początku ale ok. odwołalismy, bo przeciez teściowie tza przycisneli jak to ślub bez siostry... potem się okazało, ze to totalna ściema, tym posunieciem myslała, ze jak odwołamy cywilny to potem juz weźmiemy kościelny [ strasznie na to naciskali ona szczególnie ]
no i w rezultacie ślub odwołany, data nieustalona, bo nie mam nerwów na to..
i tak dobrze, ze to było małe przyjęcie w gronie najbliższych [ sory, miało byc ] to i z odwołaniem az tak nie było lipy, i z goścmi... a zal mi było, bo tez duzo pracy włożyłam w przygotowania. no i olałam ją, nie odzywam się do niej, ona cos tam próbuje łapać kontakt... w d.. ją mam tz tez trochę zawiódł ale cóż. przeżyje to jakoś. a raczej przeżyłam.
Ja też w którymś momencie się zgubiłam o co chodziło z tą szwagierką, ale teraz jak już wiem to mam cisnienie miliard
Co za bicz!
Za taką akcję nie chciałabym miec z nią nic wspólnego, pomijam fakt że nie odwołałabym ślubu przez jej "widzimisię" jakas psychiczna ta dziewucha

Koleżanka do mnie zmierza a ja zapyziala taka siedze wiec lece sie szybko ogarnac

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 16:16   #4053
201606011622
Konto usunięte

Bo wg nich to było tak - co nam szkodzi itp no i tz trochę im przyznał rację bo wtedy też wierzyl tej siostrze. A w dzień planowanego ślubu pojechałam do niej z nim bez zapowiedzi i była w domu. Wyobraz sobie jak się poczułam. A i tzowi ciezko było uwierzyć że nas tak załatwiła. Podłamało go nieźle.
Było minęło, teraz ja już mam mocno skrzydła podciete. 2 raz to wszystko latwic.. A i teraz to będę się bała że znowu ktoś coś wywinie.. Czy tak ciężko zrozumieć ze nie ma opcji żebym brała kościelny bo po prostu nie chce?
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 16:21   #4054
maartussss
Zadomowienie

Fajne zakupy Tych grzechotek kotków jeszcze nie widziałam, są super, dodaję do mojej listy

Ola współczuję takiej szwagierki to chyba Wasza sprawa czy chcecie kościelny, czy cywilny i nikt nie powinien się do tego wtrącać, a tym bardziej odstawiać takich głupich akcji.. W ogóle nie rozumiem tego, jak można komuś tak rozpieprzyć, taki dzień. Masakra.
Stary 2015-02-23, 16:31   #4055
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ola, tą szwagierke to bym w dupe kopła i w kosmos wysłała -.- bez kitu jak można być takim głupim jak ona, serio...nie kumam

Tien, chętnie, ale stopy mi sie chyba rozeszły i raczej bym ich nie wcisła

mówicie ze nie głupie pompony dla chłopca... hmm, pomyśle jeszcze tylko skąd ja tiul wezme wie ktoś moze jak po niemiecku tiul jest

ej, ja pierdziele Wyczyściłam szafe, drzwi, listwy i mi sie nie chce nic dalej
jeszcze okno trzeba, szafe u góry i lampe, ale to wszystko TŻ musi bo jakos nie uśmiecha mi potem na ip wyladować, bo pewnie by to sie odbiłoo na mnie jak w 10 tc ;/ ja jeszcze musze podłoge na mokro przelecieć....

kiedyś to wszystko dawno miałabym zrobione, a w 7 msc ciązy jak słoń w składzie porcelany, puffffam wzdycham, sapie, kazdy gnat mnie boli... kosmos :/
Stary 2015-02-23, 16:34   #4056
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ola, tą szwagierke to bym w dupe kopła i w kosmos wysłała -.- bez kitu jak można być takim głupim jak ona, serio...nie kumam

Tien, chętnie, ale stopy mi sie chyba rozeszły i raczej bym ich nie wcisła

mówicie ze nie głupie pompony dla chłopca... hmm, pomyśle jeszcze tylko skąd ja tiul wezme wie ktoś moze jak po niemiecku tiul jest

ej, ja pierdziele Wyczyściłam szafe, drzwi, listwy i mi sie nie chce nic dalej
jeszcze okno trzeba, szafe u góry i lampe, ale to wszystko TŻ musi bo jakos nie uśmiecha mi potem na ip wyladować, bo pewnie by to sie odbiłoo na mnie jak w 10 tc ;/ ja jeszcze musze podłoge na mokro przelecieć....

kiedyś to wszystko dawno miałabym zrobione, a w 7 msc ciązy jak słoń w składzie porcelany, puffffam wzdycham, sapie, kazdy gnat mnie boli... kosmos :/
Teraz to leje na nią, do końca życia bede to pamiętać. Tak łatwo nie zapominam.

No teraz to i ja się czuje jak słoń, wystarczy że podłogę myje i zaraz sapie...
Stary 2015-02-23, 16:35   #4057
Nadzieja87
Zakorzenienie

tüll nawet nie drogie to Musze sie temu przyjrzeć
Stary 2015-02-23, 16:36   #4058
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Capriola ja miałam dużo do pow, nie godzilam się Ale tza teście przycisNeli.. No i się zgodzil. Pytał czy nie będę zła itp. Wiedziałam że jak się postawie i on za mną to mu potem nie dadzą zyc. Choć z drugiej strony powinien myśleć o nas i nimi się nie przejmować. A z drugiej str to jego rodzina. No ciężka była sytuacja. Teście Chyba też liczą że kościelny weźmiemy. Takiego wała...

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Ja kiedyś kupiłam 5x72 z pudełkiem, dady. Za 15 zł w promocji
kurde, no słabo, co tu dużo mówić no zayebałabym laske!

to lepszą promkę wyczaiłaś
Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
c

OMG
zamordowałabym
jestem kompletnie niewyrozumiała do takich akcji

Ja też w którymś momencie się zgubiłam o co chodziło z tą szwagierką, ale teraz jak już wiem to mam cisnienie miliard
Co za bicz!
Za taką akcję nie chciałabym miec z nią nic wspólnego, pomijam fakt że nie odwołałabym ślubu przez jej "widzimisię" jakas psychiczna ta dziewucha
dokładnie tak
Cytat:
Bo wg nich to było tak - co nam szkodzi itp no i tz trochę im przyznał rację bo wtedy też wierzyl tej siostrze. A w dzień planowanego ślubu pojechałam do niej z nim bez zapowiedzi i była w domu. Wyobraz sobie jak się poczułam. A i tzowi ciezko było uwierzyć że nas tak załatwiła. Podłamało go nieźle.
Było minęło, teraz ja już mam mocno skrzydła podciete. 2 raz to wszystko latwic.. A i teraz to będę się bała że znowu ktoś coś wywinie.. Czy tak ciężko zrozumieć ze nie ma opcji żebym brała kościelny bo po prostu nie chce?
nie przejmuj się już teraz nią i niczym! robcie po swojemu, a na miejscu tżta zrobiłabym jej ostrą awanturę za to kłamstwo...echh echhh
Stary 2015-02-23, 16:37   #4059
loluska
Zakorzenienie

kasienka
ja również nie rozumiem, nigdy nie akceptowałam i nie zaakceptuję. Tak jak pisałam, każdy potrzebuje czasu dla siebie, ja też lubię wyjść z koleżankami, ale takie chlańsko na umór i brak kontaktu to jest nie do zaakceptowania. A o tym kolesiu nie ma co gadać, on zawsze o sobie mówił że potrafi dobrze zaru^^^chać, szedł na imprezę i wyrywał laski a jego dziewczyna w domu Zastanawiałam się niejednokrotnie czy ona nie widzi tego wszystkiego czy po prostu wygodnie jej nie widzieć.

Stary 2015-02-23, 16:38   #4060
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
O
też tak mam, i mam zadyszkę jak zejdę na dół do sklepu dziś trakcie spaceru do biedronki tak się zasapałam że aż mi głupio było jak stare babcie mijałam w lepszej formie
Stary 2015-02-23, 16:40   #4061
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
też tak mam, i mam zadyszkę jak zejdę na dół do sklepu dziś trakcie spaceru do biedronki tak się zasapałam że aż mi głupio było jak stare babcie mijałam w lepszej formie
no niezle
Stary 2015-02-23, 16:45   #4062
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
truskawka - pięknie wyglądasz, szczupło i zgrabnie, nie wiem, kto Ci wmówił, że masz za dużą wagę, wyglądasz bardzo seksi...

Ja walczę z hemoroidami. Ale na bank to od tego ucisku na żyłę, bo nic mi nie pomaga, a wypróżniam się regularnie, codziennie, bez zaparć. Teraz od 2 dni zaczęłam używać criorectum. Aktualnie piszę z lodowatym kołkiem w tyłku Ale jak to nie pomoże, to się załamię, bo na walkę z tym dziadostwem wydałam już ponad 250zł - na same preparaty. Wizyta u proktologa to 180zł, więc się wstrzymuję, bo na razie i tak nic nie zrobi w sensie zabiegu, tylko każe przyjść po porodzie... Normalnie jak nie urok, to sraczka...
Wskaźnik BMI :P Mi mówi, że jestem na granicy nadwagi. No, ale ja kiedyś ważyłam prawie 88kg (a może więcej, zaczęłam unikać wagi). Potem schudłam do 63/64 i miałam wagę w normie i w sumie przy 66 też taka jest ale no... kompleks wielkiego grubaska żyje o wiele dłużej w psychice niż kilogramy na ciele.

Współczuję przeżyć z hemoroidami :/ Oby szybko była ulga !

Cytat:

Truskaweczka
ale z ciebie lachon! Gdzie tam 28 tc Nie będziesz miała w ogóle problemu z powrotem do formy po

Mój wczoraj powiedział bardzo podobne słowa, że wie że ja jestem zakochana w małej bo czuje kopniaki i wszystko i mimo że on też jest szczęśliwy to dotrze do niego jak już małą zobaczy
I za zakupy z Ikei

ola, nadzieja, capriola
no temat przez nas na wątku wiele razy był już przerabiany odnośnie tej krytyki w stosunku do płci i siostra Tż już wiele razy jechała, ale ludzie mogłaby dać sobie siana Nie wiem jak by się okazało że ma córkę, to mam jej nie gratulować bo załamana będzie?
Dziękuję za komplement
Co do formy to mam nadzieję nawet trochę zrzucić po ciąży. Bardzo chciałabym ważyć kiedyś 58/59 kg Teraz waga pokazuje tak 69,5 / 70 i liczę, że do końca ciąży przytyję jeszcze tylko około 5 kg. A jak będzie to się zobaczy

Z tą płcią to ehh... Powiem tak, nie jestem złośliwa, ale sprawiedliwość aż by wymagała, żeby miała córkę. Choć z drugiej strony jakby faktycznie miała to być dla niej porażka życiowa, to niech będzie syn, bo córki by mi było szkoda...

Zachowanie żenujące, podsumowując.

Cytat:
to jest dla mnie niezmiennie niepojęte
nie potrafie zrozumiec czemu ludzie tak mają, a już najbardziej nie kumam tekstu "nie martw sie, następnym razem bedzie syn/córka!" bez względu na wszystko

Wieeeeeeeecie co?? Koleżanka wróciła z USG, ma termin na koniec kwietnia, i jej dzidzia waży juz 2,5 kg!!!! toć to szok

Wiecie od ilu kg robia u Was w szpitalach cesarkę?
Ja w czwartek ma USG to pomiędzy 28 a 32 tygodniem. Zobaczymy ile mój wielkolodek waży

A co do CC to chyba zależy też od samej kobiety. Choć powyżej 4500 raczej powinni zrobić. Jak ktoś drobniejszej budowy to i powyżej 4kg. A niektóre kobietki ze względu na wąską miednicę nie mogą w ogóle SN rodzić.

Cytat:

Nie...za nic nie płace
To tylko i wyłącznie ode mnie zależy, na jaka metodę sie zdecyduje. To nie Polska, gdzie muszę załatwiać jakieś zaświadczenia z kosmosu, żeby "pozwolono" mi na cesarkę lub muszę wybulić nawet gdyby to był mój kaprys.
Idąc do szpitala podpisać "umowe" (a ide w marcu ) moge już podjąc decyzje i jesli chce CC to już ustalam sobie termin
Ludzki kraj... I pewnie ze względu na tą możliwość jak i na fakt, że znieczulenie to u was standard to kobiety mniej się boją porodów SN i jest mniej CC

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Krzywa wyszła prawidłowo :-D
CRP spadło do 4 :-D
Jeszcze tylko jutro. W środę badanie i do domu.
A mówiłam Wam, że garderoba mi się robi i stół z półkami do kuchni?
I że zapłacę niecałe 1400 za wszystko ?
Jest megaaaa :-D
Super Od razu widać lepszy humor u Ciebie

Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Znalezli tego chlopca.w wodzie co zginelo dwoch przed sylwestrem. ;(Pisalam wam chyba
O matko... Pamiętam tą historię. Straszne

Cytat:
Capriola tak w skrócie w ostatniej chwili odwołalismy ślub, bo szwagierka zasiała panike ze ona akurat wtedy ma wazne badania w wawie. i to o ślubie wiedziała wcześniej , znała datę, a miesiac przed wyskoczyła z badaniami. jakby to była prawda to by wiedziałą duzo wczesniej ze ma jakies b. wazne badania... nie wierzyłam w to od początku ale ok. odwołalismy, bo przeciez teściowie tza przycisneli jak to ślub bez siostry... potem się okazało, ze to totalna ściema, tym posunieciem myslała, ze jak odwołamy cywilny to potem juz weźmiemy kościelny [ strasznie na to naciskali ona szczególnie ]
no i w rezultacie ślub odwołany, data nieustalona, bo nie mam nerwów na to..
i tak dobrze, ze to było małe przyjęcie w gronie najbliższych [ sory, miało byc ] to i z odwołaniem az tak nie było lipy, i z goścmi... a zal mi było, bo tez duzo pracy włożyłam w przygotowania. no i olałam ją, nie odzywam się do niej, ona cos tam próbuje łapać kontakt... w d.. ją mam tz tez trochę zawiódł ale cóż. przeżyje to jakoś. a raczej przeżyłam.

l
Jaka sucz !

No to teraz mają, żadnego ślubu i będzie "nieślubne" dziecko. Patrząc z perspektywy ich mentalności to straszna rzecz się stała...

Siostra siostrą, ale po takiej akcji ostatnia rzecz jakiej bym chciała to żeby była matką chrzestną. Wredna egoistyczna żmija.

Aż mną trzepie normalnie

Cytat:
miałam wielką nadzieję, że nie ujrzę 7 z przodu na wadze .. chyba złudne nadzieje:/
stanęłam właśnie na wagę.. 6kg na plusie od początku ciąży to chyba nie jest zły wynik ?
Jak dla mnie to bardzo ładny wynik

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
jaki malutki

e, nie jesteś duża ale rzeczywiście brzuszek wygląda jakbyś zjadła duży obiad - jest jednak plus, nie będzie rozstępów

Na szczęście wszystko przychodzi stopniowo i mamy czas się przestawić, mój syn też jest takim łobuzem ale nie stał się z nim z dnia na dzień tylko to jakoś płynnie szło
Rozstępów mam już dość po okresie dojrzewania Więc nie pogniewam się jak nic teraz nie przybędzie

Ja dużo łobuzów widziałam, siostra ma dwoje szkrabów, też aniołami nie byli... ale tamten chłopiec przebija autentycznie wszelkie znane mi miary. Przeraża mnie

Zdjęcia kuchni zaraz wam ogarnę
Stary 2015-02-23, 16:46   #4063
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
kasienka
ja również nie rozumiem, nigdy nie akceptowałam i nie zaakceptuję. Tak jak pisałam, każdy potrzebuje czasu dla siebie, ja też lubię wyjść z koleżankami, ale takie chlańsko na umór i brak kontaktu to jest nie do zaakceptowania. A o tym kolesiu nie ma co gadać, on zawsze o sobie mówił że potrafi dobrze zaru^^^chać, szedł na imprezę i wyrywał laski a jego dziewczyna w domu Zastanawiałam się niejednokrotnie czy ona nie widzi tego wszystkiego czy po prostu wygodnie jej nie widzieć.
zarąbałabym takiego dziada.
Stary 2015-02-23, 16:51   #4064
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie gatki po porodowe kupiłyście, te siateczkowe z nogawką czy te bardziej nadmuchane? własnie robię w necie zakupy i nie wiem na które się zdecydować ... taki wybór...
Ja mam siateczkowe,lepsze niż flizelinie. I akurat takie spodenki,dobrze trzymają podkłady i są wygodne.

Cytat:

Tien
ja dokładnie z takiego samego założenia wychodzę i tym bardziej się dziwie jak ona jako kobieta w ciąży może gadać takie brednie

Santilia
6 to elegancko

?
Tyle,że wiesz to "nawet jakby jednak był chłopiec " było słabe -,-

Ja katarek kupiłam w aptece

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 16:51   #4065
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam mieszane uczucia, też nigdy nie wiem co kupić niby pieluchy zawsze potrzebne i lepszy prezent niż kolejny ciuszek czy zabawka, ale jakos mi glupio pieluchy w prezencie kupowac komus...
Hehe tez tak miałam, dopóki sama nie zostałam mamą

Cytat:
wiem, że był już temat pampersów, możecie jeszcze raz napisać, jakie kupujecie?
i czym się różnią te New Baby, Baby dry, Premium Care itp?
Ja kupiłam Bella Happy newborn 2-5kg

Cytat:
Zbieram się na spacer do apteki, muszę córkę dotlenić trochę bo już 2 dzień w domu siedzę

Jak pierzecie ubranka, to używacie tylko dzidziusiowego proszku, czy płynu do płukania też?
Ja piorę w samym proszku i podwójne płukanie

Cytat:
No ale wlasnie pampersiaki nie wiem doklsdnie jakoe a chusteczki zielone pampersa sa chybs tylko jedne ?
Nie mam pojęcia, bo ja chusteczek nawilżanych w ogóle nie używam. Przez 2 lata zużyłam może jedną paczkę

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Krzywa wyszła prawidłowo :-D
CRP spadło do 4 :-D
Jeszcze tylko jutro. W środę badanie i do domu.
A mówiłam Wam, że garderoba mi się robi i stół z półkami do kuchni?
I że zapłacę niecałe 1400 za wszystko ?
Jest megaaaa :-D

Cytat:
Znalezli tego chlopca.w wodzie co zginelo dwoch przed sylwestrem. ;(Pisalam wam chyba
Straszne...

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie gatki po porodowe kupiłyście, te siateczkowe z nogawką czy te bardziej nadmuchane? własnie robię w necie zakupy i nie wiem na które się zdecydować ... taki wybór...
Ja kupiłam siateczkowe Te takie nadmuchane to mi się wydaje, że mało przewiewne są
Cytat:

?
Ja kupiłam w zwykłej stacjonarnej aptece

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość

tiaaaa

Wybacz kochana Tak bez zastanowienia napisałam... Ty masz za to super mamę, na pewno będziesz mieć w niej mocne wsparcie

Gratuluję kolejnych tygodni i zazdroszczę, że niektóre z nas już są tak daleko Zaczynam się stresować piątkową wizytą, oby wszystko było ok

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 16:54   #4066
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka sucz !

No to teraz mają, żadnego ślubu i będzie "nieślubne" dziecko. Patrząc z perspektywy ich mentalności to straszna rzecz się stała...

Siostra siostrą, ale po takiej akcji ostatnia rzecz jakiej bym chciała to żeby była matką chrzestną. Wredna egoistyczna żmija.

Aż mną trzepie normalnie
uff widze ze nie jestem sama bo az mi glupio bylo
Stary 2015-02-23, 16:57   #4067
loluska
Zakorzenienie

Nie wiedziałam że katarek mogę dostać w aptece W takim razie resztę zakupów kosmetycznych i pielęgnacyjnych ze swojej listy wyprawkowej kupię już stacjonarnie I tak musimy z Tż podjechać za komodą to wtedy już dokupię co mi brakuje i będzie git

No i jak tylko łóżeczko będzie już u mnie to zamawiam pościel i rożek

Stary 2015-02-23, 16:59   #4068
truskawkaxx
Zadomowienie

Moja wyczekana kuchnia

Starałam się wam w miarę wszystko ująć :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3716.jpg (42,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3718.jpg (40,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3720.jpg (41,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3721.jpg (43,8 KB, 47 załadowań)
Stary 2015-02-23, 17:02   #4069
Santilia
Wtajemniczenie

Ja katarek kupilam na gemini

kasienka, dzieki! pytalam Fistaszka bo ona ogarnieta w promocjach

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Moja wyczekana kuchnia

Starałam się wam w miarę wszystko ująć :P

Piekna

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 17:03   #4070
Nadzieja87
Zakorzenienie

Lola, myśle, ze jednak jej wygodnie tak było.... znam takie przypadki,.. nie daleko patrząc, obecnie już zona byłego szefa mojego TŻ...kiedyś moja koleżanka...Powiem Ci słabo mi sie robiło jak ONA głupa rżneła, ze jej kochanie nie pije, on taki zmęczony z pracy wraca, wypije piwo i zaraz zasypia...Przemęczony, tiaaa... Walił w tyte cały bozy dzień to jak w dom poprawił piwem to odrazu zasypiał. To samo z pieniędzmi...ona udawała ze nie wie ze ma więcej długów niż ona włosów na głowie...a jak TŻ poszedł do niej to ona w płacz -.-To samo było z wiernością, wszyscy otwarcie mówili ze on po burdelach lata, ale gdzie tam! ona go tak broniła, nie jej misiu pysiu przecież -.-

dziewczyny które maja flanelki już na stanie, czy wasz nówki tez sa takie "sztywne" ?? bo wyciagnełam z pudełka i mówie yyy jakie to dziadostwo.... myslalam ze to milsze bedzie tymbardziej ze motherhood...
Stary 2015-02-23, 17:05   #4071
TienShan
Zakorzenienie

Kuchnię zobaczę z kompa my dziś zamówiliśmy nowe fronty,naszą kuchnię czeka lifting

Stary 2015-02-23, 17:05   #4072
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
uff widze ze nie jestem sama bo az mi glupio bylo
Luzik Mnie akurat takie rzeczy to wpieniają w kosmos... Nigdy nie zrozumiem tego, jak bardzo ludzie mogą się angażować w mieszanie innym ludziom w życiu. Jasne, siostra, brat, to bliskie osoby, chcemy uchronić je od złego... ale tak zmyślać, bo ktoś postępuje NIE PO NASZEJ MYŚLI, to się w głowie nie mieści... No po prostu sytuacja nie do ogarnięcia i nie do zapomnienia.
Stary 2015-02-23, 17:08   #4073
Nadzieja87
Zakorzenienie

truskawka, wow! Kuchnia piękna! jak z katalogu

też chciałam kuchnie czerwoną, no ale musze poczekać
Stary 2015-02-23, 17:11   #4074
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Lola, myśle, ze jednak jej wygodnie tak było.... znam takie przypadki,.. nie daleko patrząc, obecnie już zona byłego szefa mojego TŻ...kiedyś moja koleżanka...Powiem Ci słabo mi sie robiło jak ONA głupa rżneła, ze jej kochanie nie pije, on taki zmęczony z pracy wraca, wypije piwo i zaraz zasypia...Przemęczony, tiaaa... Walił w tyte cały bozy dzień to jak w dom poprawił piwem to odrazu zasypiał. To samo z pieniędzmi...ona udawała ze nie wie ze ma więcej długów niż ona włosów na głowie...a jak TŻ poszedł do niej to ona w płacz -.-To samo było z wiernością, wszyscy otwarcie mówili ze on po burdelach lata, ale gdzie tam! ona go tak broniła, nie jej misiu pysiu przecież -.-

dziewczyny które maja flanelki już na stanie, czy wasz nówki tez sa takie "sztywne" ?? bo wyciagnełam z pudełka i mówie yyy jakie to dziadostwo.... myslalam ze to milsze bedzie tymbardziej ze motherhood...
Wkurzają mnie takie kobiety... To taki typ, że uwierzy, że facet nie złoto jak go przyłapie na gorącym uczynku. Choć są i takie, że dadzą sobie wmówić, że on tak na tą panią upadł i nie wie co się stało ani jak się tam znalazł Miłość miłością, ale co to za miłość w takim "układzie".

Moje flanelki o wiele milsiejsze są po praniu. Przed praniem też stwierdziłam, że totalne badziewie i jak mam tym niby dziecko wytrzeć jak to w ogóle wody nie pije :P

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
truskawka, wow! Kuchnia piękna! jak z katalogu

też chciałam kuchnie czerwoną, no ale musze poczekać

Mi się też zawsze marzyła czerwona Uwielbiam kolor czerwony I elementy czerwieni mam też w łazience :P

Ogólnie w końcu wychodzimy z remontu, bo remontowaliśmy generalnie (włącznie z gipsowaniem ścian) od października... I teraz zamawiam detale w sensie jakieś obrazy, ramki na zdjęcia I tak mi dobrze w takim wyremontowanym domku Tylko naszego małego szoguna tu brakuje !
Stary 2015-02-23, 17:15   #4075
Nadzieja87
Zakorzenienie

truskawka jeszcze co do znieczulenia i ilosci CC nie znam statystyk, ale podoba mi się tutejsze podejście lekarzy.

Znajoma nie chciała ZZO to lekarka przyszła w głowę sie popukała i powiedziała, ze to nie średniowiecze, ze kobiety muszą rodzić w takich bólach i mękach... uświadomiła koleżanke i ta sie na ZZo zgodziła

albo co do wywoływania porodu. Cokolwiek by się nie działo nie pozwolą chodzić dłużej niz tydzień po terminie. Idziesz do szpitala, dostajesz koktajl (z rycyny) potem czopki na rozwarcie i żel jakis...nie podają na wywołanie króplówek z oxycośtam. I generalnie masz 3 dni z tymi czopkami, żelami po tym czasie podobno robią już cesarkę. i dobrze, bo nie dręczą kobiety...
Stary 2015-02-23, 17:19   #4076
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
truskawka jeszcze co do znieczulenia i ilosci CC nie znam statystyk, ale podoba mi się tutejsze podejście lekarzy.

Znajoma nie chciała ZZO to lekarka przyszła w głowę sie popukała i powiedziała, ze to nie średniowiecze, ze kobiety muszą rodzić w takich bólach i mękach... uświadomiła koleżanke i ta sie na ZZo zgodziła

albo co do wywoływania porodu. Cokolwiek by się nie działo nie pozwolą chodzić dłużej niz tydzień po terminie. Idziesz do szpitala, dostajesz koktajl (z rycyny) potem czopki na rozwarcie i żel jakis...nie podają na wywołanie króplówek z oxycośtam. I generalnie masz 3 dni z tymi czopkami, żelami po tym czasie podobno robią już cesarkę. i dobrze, bo nie dręczą kobiety...
Liczę, że dożyję czasów, że i u nas będą takie warunki sprzyjające rodzącym. Może doczekam, chociaż jako starowinka
Stary 2015-02-23, 17:19   #4077
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
moniisia
za 30 tc
pokażesz linki do koszul?
pewnie - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=5099115536
kupiłam najtańsze, bo i tak nie lubie spać w koszulach, a wzorki mieli nawet ładne wzięłam morskie motylki i żółte żyrafki

Cytat:
hm, moje są milutkie...

Santilla
- ja kupiłam Bella Happy newborn i Pampers Newbaby, na 2-5 kg, nie wiem czy jeszcze kupować te czy już te większe... a jaka jest różnica między tymi a Premium Care itp to nie wiem do dziś, chociaż kiedyś czytałam

truskawka - super kuchnia!!!
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 17:21   #4078
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
no tu zależy bo jednak jeśli nic złego się nie dzieje to nie ma co na siłę wykurzać dziecko, 2 tygodnie w jedną i drugą to nadal w terminie

Truskawka super ta kuchnia!!

Stary 2015-02-23, 17:21   #4079
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurzają mnie takie kobiety... To taki typ, że uwierzy, że facet nie złoto jak go przyłapie na gorącym uczynku. Choć są i takie, że dadzą sobie wmówić, że on tak na tą panią upadł i nie wie co się stało ani jak się tam znalazł Miłość miłością, ale co to za miłość w takim "układzie".

Moje flanelki o wiele milsiejsze są po praniu. Przed praniem też stwierdziłam, że totalne badziewie i jak mam tym niby dziecko wytrzeć jak to w ogóle wody nie pije :P

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Mi się też zawsze marzyła czerwona Uwielbiam kolor czerwony I elementy czerwieni mam też w łazience :P

Ogólnie w końcu wychodzimy z remontu, bo remontowaliśmy generalnie (włącznie z gipsowaniem ścian) od października... I teraz zamawiam detale w sensie jakieś obrazy, ramki na zdjęcia I tak mi dobrze w takim wyremontowanym domku Tylko naszego małego szoguna tu brakuje !
daj spokój ta dziewczyna uwierzy misiowi pysiowi, że czarne jest białe i odwrotnie nawet wiec tu nie ma już dla niej ratunku
teraz maja jeszcze córke to juz wgl nie odejdzie bo co ona sama z dzieckiem.
ach szkoda gadać.

no oby mi sie te pieluchy po pranu ugarneły bo będziemy sie gniewać z MH

a no kuchnia dla mnie tylko i wyłącznie czerwona wiec sie nie dziwie ze dobrze Ci
Stary 2015-02-23, 17:24   #4080
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
\
Santilla
- ja kupiłam Bella Happy newborn i Pampers Newbaby, na 2-5 kg, nie wiem czy jeszcze kupować te czy już te większe... a jaka jest różnica między tymi a Premium Care itp to nie wiem do dziś, chociaż kiedyś czytałam
Premium care to te w białym opakowaniu? Jeśli tak to mają siateczkę i wskaźnik zasiusiania wg mnie warte swojej ceny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości