|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
A tak w ogóle to cześć dziewczynki wieczorową porą
Muszę Wam powiedzieć, że dziś mam ciężki dzień. I samopoczucie do bani i psychicznie i fizycznie i jeszcze dodatkowo martwię się o babcię Ale nie będę się tu rozpisywać coby humoru Wam nie psuć.
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodziewaj się nawet tydzień po porodzie, chyba, że powiesz, że nie życzysz sobie wcześniej niż 2 tygodnie po np
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Wyleczyć się nie da, ale powinno się chyba coś w ciąży przyjmować żeby później maleństwo lepiej zniosło leczenie po porodzie?
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zapytaj swojej gin na następnej wizycie
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie wszyscy będą walić drzwiami i oknami
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samej cytomegalii się nie leczy, są jakieś tabletki, ale to się je bierze, jak się ma jakieś inne dolegliwości dodatkowo. Nie pamiętam już. A chodziło chyba o leczenie w sensie przyjmowanie jakiś leków, żeby dziecku nie szkodziły. Nie wiem, czy takowe są.
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli Ci to pomoże, to pisz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Ja też ![]()
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak siostra urodziła i jedno i drugie dziecko to byłam na drugi dzień w szpitalu, ale to siostra, do szwagierki już bym nie pojechała.---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Przy CMV ma się podobno podobne objawy jak przy zwykłym przeziębieniu. Nicole jak ma Ci ulżyć, to się wygadaj
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie a mam takie dyskretne pytanie... Macie może nadal dużo wydzieliny z pochwy?
U mnie jest tak, że jednego dnia jest spoko, a drugiego mam dość mokro... Na szczęście kolor i zapach nie niepokoją, ale nie wiem czy to do końca ciąży tak będzie?
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie cos znalazlam Moja lekarka tez mi mowila, ze nie ma jeszcze metody leczenia CMV... Kurde, tylko sie nie nakrecajmy ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Wlasnie tu w Niemczech kobiety w ciazy, ktore pracuja np.w przedszolu, a nie przechodzily CMV maja prawo na zwolnienie lekarskie. Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-23 o 21:24 Powód: Blad |
||
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno mi powiedzieć, bo ja biorę luteinę i mam z niej dużo wydzieliny, a ile w tym śluzu to ciężko powiedzieć. Słyszałam, że w ciąży jest to normalne.
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że od 12 tc może wydzielać się więcej śluzu, ale myślałam, że tak będzie przez 2-3 tyg... Na ostatnim usg jak byłam, to gin mnie badała na fotelu ginekologicznym i mówiła, że wszystko jest ok, więc jakoś bardzo się nie martwię tylko bardziej się dziwię
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz wiecej w necie nie czytam, bo pozniej spac nie moge
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz będę miała wszystkie objawy Dzisiaj tylko coś mnie podkusiło i efekt był jaki był No i co tydzien, jak zaczynam kolejny tc podczytuję sobie na różnych stronach co to się może dziać u mojego "lokatora" przez najbliższe dni
|
|
#347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
I na tapecie mam takiego maluszka, który niby wygląda tak jak mój malec w brzuchu w danym tygodniu
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
a widziałam coś takiego
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, musisz pozytywnie myśleć A jak Ci będzie smutno to przeniesiemy się do K Też mam taką aplikację, tylko po niemiecku wszystko jest napisane plus zdj itd ![]() Zdradź jak Twoja się nazywa ?---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Ja też nie czytam, bo to tylko wyprowadza mnie z równowagi ![]() Uciekam już, spokojnej nocy do jutra Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-23 o 21:49 Powód: Blad |
||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam czasami nadmiar wydzieliny ale za kazdy razem na wizycie badanie na fotelu, lekarz mowi, ze śluz w jak najlepszym porządku. Wiec sie nie ma czym martwić, w ciazy to norma
![]() Pisalyscie o położnych - ja pamietam, ze jaj wróciliśmy ze szpitala to do nas po 3 czy 4 dniach pierwszy raz przyszła położna z przychodni i chciała nas uczyc przebierać i kapać dziecko to jej powiedziałam, zeby wypisała formalności i spadała bo przez te dni to sie juz wszystkiego sama nauczyłam :P prawda taka, ze przyszła pooglądać jak mieszkamy bo sama zbytnio zainteresowana dzieckiem nie była potem jeszcze raz przyszła - nie zapowiedziana... Dostałam ataku serca bo to 9 rano była, TŻ w pizamie, ja w pizamie, rozgardiasz totalny w mieszkaniu a ta wpada bo po drodze była... To tez w drzwiach jej TŻ kazał wypisać papiery, krzyż na drogę i więcej juz jej nie widzieliśmy :P a tak to radziliśmy sobie od pierwszego dnia sami, teściowa splawilismy, moi dziadkowie sami sie cieszyli, ze chcemy sobie sami radzić wiec byłam przeszczęśliwa. Teraz pewnie bedzie tak samo. Co do odwiedzin to sama nie wiem kiedy, najbliżsi wczesniej ale cała reszta jak dopiero sie ogarne, moze dwa tygodnie a moze miesiąc, półtora. I mam to gdzies co beda sobie myślec Cytomegalia u mnie pod kontrola wiec w żaden sposób nie pomogę Uciekam do lozka bo pojechałam pod wieczor z juniorem i dziadkami do smyka pooglądać wózki o foteliki, chwila na zakupach a ja lece z nóg... Tez jestescie tak osłabione? Dzis nie umiałam wrócić z juniorem z zerowki (5 minut drugi w jedna strone)... Masakra jakas !
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
A ja znowu przyszłam sie wyżalić .. czytać nie musicie zdaje sobie sprawe ze to musi byc meczace ale napisac musze , potrzebuje tego.
![]() Teraz to i ja jestem chora , gorączka , dreszcze , boli mnie wszystko. Po mieszkaniu chodzę na czworaka bo ledwo sie na nogach trzymam . Nie wiem skad ten pech ale jestem na skraju wytrzymania i fizycznego i psychicznego. Co prawda była u mnie mama , potem siostra i kuzynka , pomyły mi naczynia wyniosły śmieci trochę zabawiły Adasia ale tak czy tak dalej jestem sama. Adaś chory , w nocy pewnie nie da mi spać .. no nie wyrabiam Niech ten mój chłop już wróci no
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kilka appek, ale ta najfajniejsza to (aż musiałam sprawdzić) "Jestem w ciąży" na samsunga galaxy
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio mam wlasnie wiecej sily niz zazwyczaj tfu tfu zeby nie zapeszac ![]() Do jutra ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
jutro sobie sprawdze, ciekawe czy na iphona tez jest
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-23 o 22:08 Powód: Blad |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też słaba jestem, szybko się męczę.. Cytat:
Póki młody śpi to idź i też złap trochę snu, korzystaj z ciszy na regenerację. Trzymam kciuki za spokojną nockę i zobaczysz, że będzie lepiej
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrowka ! Jak tylko Adaś spi to lez z nim, odpoczywaj ile sie tylko da. Jeszcze troche, silna babka jestes to sobie poradzisz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
No wnioski takie, ze dobrze wybrałam :P Z tym, ze troche sie podlamalam bo fotelik, który wybrałam maxi cosi jest wpinany na bazę 2wayfor (czy jakos tak) no i np w smyku (wiadomo ze tam drożej ale mimo wszytsko) fotelik 699zl plus baza tez 699zl... Wiec cena spora... A gdzie tam wozek i reszta wydatków. Mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc gdzies taniej, żebym sie z tym fotelikiem i baza zmieściła do tysiąca Dobra, koniec :P telefon wyłączam, ide spac !
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też oglądałam wózki i foteliki i ogólnie jestem załamana cenami
Nie wiem ile cała wyprawka będzie kosztowała, ale mam wrażenie, że SŁONO ![]() A tak na marginesie - przepiękne rzeczy robią dla dzieci teraz... od mebelków po .... nawet wanienki
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
No czesc !
W sumie nie wiem czy powinnam napisac dzien dobry czy jeszcze dobry wieczor... Spac nie moge, mdlosci mnie dopadły i tak mnie brzuch pobolewa , tzn takie rozciąganie czuje a na dodatek skóra mnie swędzi na brzuchu. Juz cos czuje, ze to bedzie ciężki dzien... A na dodatek pogoda jest "obiecujaca" - pada deszcz... Grrrr... Pomarudzilam :P wiec ide zrobic sobie herbatkę i czytać książkę bo co tu innego robic o tej porze
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() roxana, Ty to jestes prawdziwy nocny marek ![]() Ja też dziś źle spałam, ledwo na oczy coś widzę, do tego ból głowy Super dzień się zaczyna
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja ledwo wstałam i muszę na uczelnię jechać, ledwo na oczy patrze
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj telefon odmówił posłuszeństwa i zdołał dodav tylko kurde
Ja mam pytanie do tych mamus co ciaza nie jest zagrożona. Czy wy się megs oszczedzacie czy żyjecir normalnie. ?
Edytowane przez Anev0 Czas edycji: 2015-02-24 o 06:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Ale nie będę się tu rozpisywać coby humoru Wam nie psuć.

z tego co ja wiem to nie można tego leczyć...Toksoplazmoze mozna

U mnie jest tak, że jednego dnia jest spoko, a drugiego mam dość mokro... Na szczęście kolor i zapach nie niepokoją, ale nie wiem czy to do końca ciąży tak będzie?

Nie wiem ile cała wyprawka będzie kosztowała, ale mam wrażenie, że SŁONO
Ja ledwo wstałam i muszę na uczelnię jechać, ledwo na oczy patrze