|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
catsanova
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Albo prywatny album na fejsie
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
fejs zeżre jakość... szkoda lustrzankowe zdjęcia tak krzywdzić.
pooglądałam obiektywy, które bym chciała i dostałam depresji
|
#1865 |
|
Pani Pech
|
Najlepiej na dyslu gogle przechowywac zdjecia
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczyny! Po latach zarzekania się, że nigdy w życiu nie wezmę telefonu na abonament, nadejszła wiekopomna chwila
, że zmieniłam zdanie. Padło na Play... abonament 65,98zł. Mam kilka telefonów do wyboru. Zawsze byłam wierna Samsungowi, ale rozmyślam nad Huawei Ascend G620s. Ma któraś z Was telefon tejże marki? Parametry i wygląd są super, ale nic nie wiem o tej marce. Czy któraś z Was ma abonament w Play? Jak z zasięgiem i czy jesteście zadowolone?
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serwis asusa? Współczuję... Sprzedawałam m.in. Sprzęt asusa i ich serwis nie należy do najlepszych, delikatnie mówiąc. A sprzęty nawalają zadziwiająco często :/ Na początek rzeczywiście polecam go odkurzyć albo nawet rozkręcić i przedmuchać sprężonym powietrzem
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa abonamenty w Play - za 50zł i 60zł i są aż nadto wypasione, chcę je zmniejszyć trochę, bo wcale nie korzystam z tych wszystkich darmowych minut, które tam oferują.
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w play za 50zł 2Gb net-a, minuty i smsy/mmsy do wszystkich i na stacjonarne bez limitu.
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
A ja czekam aż mi się skończy umowa w mixie w Plusie i też przenoszę numer do Play. Tyle że mi wystarczy abonament za 39,90 PLN. Z telefonem musiałabym wziąć za 59,90 PLN. Przy umowie na 15 miesięcy daje mi to różnicę 300 PLN a telefon, który chcę kupić to dwieście i coś. Zatem wyjdzie mnie to ciut taniej. Pomijając że Play nie ma tego telefonu (zależy mi na klawiaturze qwerty).
Dzisiaj przeglądam co jest w promocji z jedzenia w tym tygodniu i układam menu Doszłam do wniosku, że przede wszystkim kupuję żywność, więc cóż
|
|
|
|
#1873 | ||
|
Pani Pech
|
Cytat:
Cytat:
I place tylko ile wydzwonie ale nie wiecej niz podane wyzej ![]() Wiec mam rachunki od 10-30 zl w zaleznosci od miesiaca. Po co placic co miesiac 50-60 zl jak tego sie nie wygada ? Telefon i abonament lepiej brac osobno wychodzi taniej
|
||
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę wam tych abonamentów. U nas na sam telefon tż idzie prawie 200 zł. 100 zł rata i 90 abonament. Niestety nie był nigdy mistrzem oszczędzania. Teraz już jest ok, od kiedy razem mieszkamy stał się dużo bardziej oszczędny i podoba mu się to nawet. Jest teraz sam na siebie zły jak widzi ile nam na to kasy schodzi. Ale cóż, za błędy z przeszłości trzeba bulic
dobrze, że w tym roku kończy mu się umowa. Już postanowił, że telefon zostaje ten co ma i idzie do Playa na kartę. A wczoraj to się nie popisalismy. Poszliśmy na spacer, weszliśmy do galerii i wydaliśmy 200 zł. Żeby jeszcze wrócić z kilkoma siatami ubrań z wyprzedaży... Ale nie, bluza i koszulka tylko.
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Moim największym osiągnieciem oszczędnościowym właśnie była zmiana abonamentu. Chciałam przejść na kartę już kiedy pojawiła się oferta idealna
9,99 za abonament/msc więc wziełam i TŻ-ta też wykopałam z domu do salonu i kazałam zmienić Mamy po 140 min do wszystkich wymienne na stacjonarne i na smsy oraz nielimitowane w sieci - a że mamy najważniejsze osoby w tej samej sieci to te abonamenty nie sa przekraczane. ![]() Przy czym oczywiście nam to w zupełności wystarcza, a jesli ktoś ma większe potrzeby to widomo, że byłoby to kiepskie rozwiązanie. |
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem właśnie co zrobić z tym abonamentem
Byłam w Play'u, Orange, Plusie i w T-mobile i oferta na abonament Z TELEFONEM (bo go potrzebuję), jest najkorzystniejsza w Play. Inne sieci dają dużo, ale mają tylko 500mega internetu. To dla mnie za mało... Zauważyłam, że można znaleźć super opłacalny abonament bez telefonu, niemal w każdej sieci. Z telefonem stawki idą oczywiście w górę.. ale nie stać mnie na jednorazowy wydatek na telefon rzędu 600zł ![]() Muszę też wziąć na umowę internet (chyba zdecyduję się na T-mobile), bo mój Aero2 coś przestał działać :/ |
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1878 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Internet polecam w play pol roku za darmo
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro rozmowa zeszła na abonamenty i telefony to mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że nie opłaca się brać z sieci telefonu z abonamentem. Dlaczego?
- wychodzi drożej niż umowa o takich samych lub zbliżonych warunkach bez telefonu + zakupienie telefonu np. na raty 0%, nie będe podawac sklepu bo nie wiem czy wolno - niezalenżnie od tego czy kupuje się telefon w sklepie czy zabiera z sieci z umową ma się gwarancje - nie trzeba zawiązywać się długimi umowami, oferty bez telefonu są na 12 msc A TO JEST OGROMNY PLUS - dlatego, że wszystko się zmienia, sieci ze sobą konkurują, mają coraz to lepsze oferty i jak się człowiek zwiąże umową na 24-36msc to po prostu się kisi z kiepskimi warunkami przez cały ten czas!! Dodatkowo: - nie warto kupować drogich smartfonów, bowiem wszystkie telefony są po prostu liche, zarówno te za 400 jak i te za 2000 - psują się dość często, lekkie stuknięcie i poszła szybka albo obudowa i im droższy telefon tym droższa wymiana elementów tego typu potem. Wszelkiego rodzaju ubezpieczenia w sieci na jakie nas naciagają warto najpierw dokładnie przeanalizować, mają one bardzo duże ograniczenia co do ilości jak i KWOTY wymiany części/naprawy - przed wydaniem kupy kasy na drogiego smartfona z bajerami warto się w ogóle zastanowić czy te bajery są nam potrzebne, czy po prostu my będziemy z nich korzystać - bo to za to się płaci kupe kasy, a potem bywa że telefon jest wykorzystywany przez użytkownika np w 10%... Wierzcie mi wiem co mówię
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co do drugiego już nie do końca. Zależy czego kto oczekuje od telefonu. Tż wziął xperie z1 zaraz jak wyszła, kupa kasy, no i jak dalej wściekam się na te nieszczęsne raty to uwielbiam ten jego telefon nic mu się z nim nie dzieje, śmiga aż miło. Ma miliony rzeczy na telefonie, ja ciągle muszę coś usuwać bo brak miejsca... A aplikacji nie mogę przerzucić na kartę pamięci. Już nie mówiąc o komforcie użytkowania. No ale to kwestia indywidualna. Mam znajomych, którzy biorą telefon na raty, kończą spłacać i zaraz biorą nowszy model. Tak w kółko. Samsunga Galaxy s3 zmieniają na s4. S4 na s5. Ciągle spłacają telefony. Można i tak.
|
|
#1881 |
|
Pani Pech
|
W nju mam na czas nieokreslony umowe i moge zerwac z mc wypowiedzeniem
![]() Ja mam telefon alcatel one touch pop c7 tani a ma wszystkie bajery
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
A Lycamobile ? np : za 29 zł 400 min. do wszystkich, nielimitowane esemesy i 4 GB netu ? są też inne pakiety, ja korzystam z ich netu w tablecie (wydaje 5 lub 7 zł miesiecznie ) , druga karta w telefonie do rozmów zagranicznych jestem zadowolona
![]() http://www.lycamobile.pl/po/bundle?id=3
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze biorę z telefonem i najdłuższa możliwa umowę żebym nie musiała salonu nawiedzać - mój tel był kiedys na firmę i nie mam opcji przedłużania poza salonem. Od kilkunastu lat w tej samej sieci, duuuuzo mozna wynegocjować. Teraz mam rozmowy bez limitu do wszystkich, 5,5g internetu i iPhone 4s za 70zl/mc, za tel płaciłam 199zl.
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniała mi się babcia koleżanki, jak kupiła sobie full wypas laptopa. Po paru godzinach telefon "ojesusmaria to nie działa, zepsute, przychodź szybko ja tu już nic nie ruszam!" i co? Wygaszacz ekranu. Cytat:
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja mama chciała telefon dotykowy 'bo koleżanka ma', ale przekonałam ją do zwykłej, ale nowej Nokii, w zgrabnej białej obudowie i jest bardzo zadowolona. Ma telefon do dzwonienia, pisania sms i prostych zdjęć wnucząt. |
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Pani Pech
|
Plus to zlodzieje. Tyle kasy co mojej mamie zzarlo za nic i babci to masakra :/ slabe oferty idp. Mama do play przeszla i ma swiety spokoj, tak samo internet w plusie to tykajaca mina po wyczerpaniu transferu doplacasz i musisz pilnowac bo kosmiczne kwoty wychodzą a w play po prostu zwalniaja predkosc a w nocy masz bez limitow.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

13.03.2008

, że zmieniłam zdanie. Padło na Play... abonament 65,98zł. Mam kilka telefonów do wyboru. Zawsze byłam wierna Samsungowi, ale rozmyślam nad Huawei Ascend G620s. Ma któraś z Was telefon tejże marki? Parametry i wygląd są super, ale nic nie wiem o tej marce. Czy któraś z Was ma abonament w Play? Jak z zasięgiem i czy jesteście zadowolone?

Byłam w Play'u, Orange, Plusie i w T-mobile i oferta na abonament Z TELEFONEM (bo go potrzebuję), jest najkorzystniejsza w Play. Inne sieci dają dużo, ale mają tylko 500mega internetu. To dla mnie za mało... Zauważyłam, że można znaleźć super opłacalny abonament bez telefonu, niemal w każdej sieci. Z telefonem stawki idą oczywiście w górę.. ale nie stać mnie na jednorazowy wydatek na telefon rzędu 600zł